Log in
updated 10:28 AM UTC, Feb 20, 2019
Ροή ειδήσεων :

ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ ΞΑΝΘΗΣ: Δε λύνουν τα ασήμαντα προβλήματα και θα λύσουν τα σημαντικά;

Με άρθρο – ρεπορτάζ μου πριν μερικές μέρες είχα αναφερθεί στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κοτάνης εξαιτίας του άθλιου δρόμου που οδηγεί στον συγκεκριμένο οικισμό με την ελπίδα πως οι αρμόδιοι φορείς θα ευαισθητοποιηθούν και θα πράξουν τα αυτονόητα.
Προβλήματα όμως υπάρχουν και σε άλλα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης , όχι τόσο σοβαρά βέβαια αλλά κάποια στιγμή Δήμο Μύκης και Περιφέρεια ΑΜΘ θα πρέπει να δώσουν λύσεις. Άλλωστε όπως είπα πρόκειται για προβλήματα σαφώς λιγότερρο σοβαρά από αυτό που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κοτάνης και για το λόγο αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν.
Επικίνδυνοι δρόμοι με γκρεμούς χωρίς προστατευτικές μπάρες


Ακόμα κι αυτό θα το συναντήσετε σε αρκετούς μικρούς κατά κύριο λόγο οικισμούς της ορεινής περιοχής όπου οι δρόμοι ναι μεν είναι σε καλή κατάσταση και ασφαλτοστρωμένοι αλλά σε πολλά επικίνδυνα σημεία κανένας δε φρόντισε να τοποθετηθούν προστατικές μπάρες. Αυτό προφανώς συμβαίνει από αδιαφορία των αρμοδίων αφου δε μπορώ να φανταστώ πως το πρόβλημα βρίσκεται στο κόστος το οποίο για την περίπτωση αυτή δε μπορεί αν είναι μεγάλο.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Μια λέξη άγνωστη για το Δήμο Μύκης


Τις τελευταίες μέρες έτυχε να επισκεφθώ αρκετά από τα πομακοχώρια του Δήμου Μύκης κι εκείνο που αμέσως πρόσεξα είναι πως πουθενά δεν υπάρχουν μπλε κάδοι ανακύκλωσης και για να μην παρεξηγηθώ, ξεκαθαρίζω πως αναφέρομαι μόνο στους οικισμούς που επισκέφθηκα. Εκ των πραγμάτων λοιπόν οι κάτοικοι αυτών των οικισμών ακόμα και οι πιο οικολόγοι του κόσμου να είναι δε μπορούν να το αποδείξουν αφού ο κ. Καπζά δε φρόντισε για την τοποθέτηση μπλε κάδων σε όλα τα χωριά. Ελπίζω να έχει κάποια σοβαρή δικαιολογία γι’ αυτό.
Ευτυχώς που βρέχει και έχουν νεράκι οι άνθρωποι


Άλλες χρονιές τέτοια εποχή οι ΠΟΜΑΚΟΙ κάτοικοι αρκετών οικισμών περίμενα το βυτιοφόρο όχημα του Δήμου Μύκης να πάει νερό στη δεξαμενή του κάθε χωριού ώστε να έχουν νερό όχι για άσκοπη κατανάλωση αλλά για τα βασικά. Φέτος πάντως φαίνεται πως ο θεός θέλησε να βοηθήσει τον κ. Καπζά αφού με τις τόσες βροχές δεν έχουν παρατηρηθεί ακόμα φαινόμενα έλλειψης νερού ή τουλάχιστον δε μας έγιναν γνωστά αν υπήρξαν. Από τη στιγμή όμως που οριστική λύση δεν έχει δοθεί στο προαναφερόμενο πρόβλημα είναι παραπάνω κι από σίγουρο πως σε μια ενδεχόμενη ξηρασία, κάποιοι άνθρωποι εκεί πάνω θα πουν το νερό νεράκι. Κατά τα άλλα ακούμε και διαβάζουμε πως ο Δήμος Μύκης έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο εργοτάξιο. Για αρχαία θα ψάχνουν μάλλον αφού δε βλέπω αυτό το εργοτάξιο να έχει φέρει λύσεις σε σοβαρά προβλήματα της περιοχής.
Με εξαίρεση την έλλειψη νερού, τα υπόλοιπα προβλήματα θα μπορούσε κανείς να τα χαρακτηρίσει σχετικά ασήμαντα αλλά επαναλαμβάνω, ακριβώς επειδή είναι ασήμαντα και η επίλυση τους είναι τυπική διαδικασία δε θα έπρεπε να υπάρχουν. Άλλωστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρείται πετυχημένη ακριβώς όταν καταφέρνει να δίνει λύσεις σε τέτοιες λεπτομέρειες από τις οποίες όμως γίνεται καλύτερη η ζωή των δημοτών.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ, ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΠΖΑ
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΗΔΗ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΗΣ
Σ. Καραχότζα

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 07 Ιούλιος 2018 22:13