Log in
updated 7:09 PM UTC, May 28, 2020
Ροή ειδήσεων :

Τα σημερινά νέα της ΝΔ

Κύριο Τα σημερινά νέα της ΝΔ

Κοινωνική Δράση της Νέας Δημοκρατίας για τις πληγείσες περιοχές της Αττικής
Η Νέα Δημοκρατία, με εντολή του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκίνησε, από την πρώτη κιόλας μέρα της καταστροφής, δράσεις για τη στήριξη και την ανακούφιση των συμπολιτών μας, οι οποίοι επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά της Δευτέρας.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, έθεσε το σύνολο του κομματικού μηχανισμού και των οργανώσεων του Κόμματος σε ετοιμότητα προκειμένου να υλοποιήσει, σε συνεργασία με το Συντονιστικό της περιοχής, δράσεις και πρωτοβουλίες ανακούφισης των πληγέντων.
Ήδη από το πρωί της Τρίτης, ξεκίνησε από τις Γραμματείες και τις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, τόσο της Αττικής όσο και πανελλαδικά, η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων για την στήριξη των πυροπλήκτων. Οι δράσεις που έχουν υλοποιηθεί ήδη από την Τρίτη είναι οι εξής:
• Παραδόθηκαν κιβώτια με φάρμακα στα Κέντρα Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου και Νέας Μάκρης.
• Εστάλησαν παλέτες με νερά τα οποία δόθηκαν στο Δήμο Ραφήνας, στην 5η κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα και στο Λύρειο Ίδρυμα.
• Εθελοντές της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ βρίσκονται, από τις πρώτες κιόλας ώρες, στις πληγείσες περιοχές και προσφέρουν βοήθεια. Συνολικά πάνω από 300 εθελοντές συμβάλλουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται σε συνεννόηση με την πολιτική προστασία.
• Ύστερα από πρόσκληση της Νέας Δημοκρατίας, ομάδα 13 εθελοντών-διασωστών ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη και στηρίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης σε πλήρη συντονισμό με την Πυροσβεστική. Πρόκειται για 12 πιστοποιημένους δασοπυροσβέστες και έναν χειριστή drone, μέλη της εθελοντικής διασωστικής ομάδας O.Φ.Κ.Α.Θ.
Η παράδοση προϊόντων συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
• Παλέτες με νερά, χυμούς και γάλατα.
• Κιβώτια με ξηρά τροφή.
• Παλέτες με είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.
Τέλος έχουν αναληφθεί και οι παρακάτω δράσεις:
• Από χθες, πολυμελής ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, υπό τον καθηγητή κ. Τάκη Σκανδαλάκη, συνδράμει εθελοντικά το έργο των γιατρών του Κέντρου Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου, σε συνεννόηση με τη Δ/ντρια του Κ.Υ. κ. Αναστασία Ζάρζαλη και τον γιατρό κ. Κωνσταντίνο Μώρο, Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Ραφήνας. Όποια ειδικότητα γιατρού ζητηθεί από το Κ.Υ., προσφέρεται άμεσα.
• Έχουν συμμετάσχει εκατοντάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ σε έκτακτη αιμοδοσία.
• Στο Λύρειο Ίδρυμα (Ορφανοτροφείο, που φιλοξενεί περίπου 70 παιδιά και αρκετές άλλες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής) προσφέρθηκαν ήδη προϊόντα, ενώ χθες συνεχίστηκαν οι αποστολές. (χυμοί, ξηρά τροφή, αντικουνουπικά, προϊόντα ατομικής υγιεινής και καθαριότητας). Παράλληλα, προσπάθειες καταβάλλονται για την προσωρινή αποκατάσταση της υδροδότησης. Επίσης, από σήμερα το πρωί, Εθελοντές Μηχανικοί θα αναλάβουν την καταγραφή και μελέτη αποκατάστασης των ζημιών που έχουν υποστεί τα κτίρια του Ιδρύματος.
• Εθελοντές Μηχανικοί, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ και επικεφαλής της ΔΚΜ κ. Γιώργο Στασινό, θα συμμετέχουν στο έργο καταγραφής των ζημιών παρέχοντας τις υπηρεσίες τους, όπου απαιτηθεί.
• Εταιρεία security με 4 οχήματα και προσωπικό προσφέρει εθελοντικά περιπολίες και φύλαξη στις πληγείσες περιοχές για την προστασία της περιουσίας των πολιτών στον Δήμο Ραφήνας.
• Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Μαραθώνα, προγραμματίζεται σήμερα η αποστολή προϊόντων πρώτης ανάγκης.
• Συνεχίζεται η συλλογή προϊόντων πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα, κλπ) σε 20 τουλάχιστον σημεία που έχουν ορισθεί από τις οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος συλλέγονται επιπλέον προϊόντα.
• Από χθες, Τετάρτη 25-07-2018, σε συνεργασία με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) λειτουργεί κινητή μονάδα Α’ Βοηθειών, σε χώρο που έχει υποδείξει ο Δήμος Ραφήνας, για την παροχή κτηνιατρικής βοήθειας. Η μονάδα και οι κτηνίατροι εθελοντές θα παραμείνουν για όσο διάστημα χρειασθεί.
Τα 5 σημεία που έχουν ήδη δοθεί φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης:
1. Δημαρχείο Ραφήνας: Αραφηνιδών Αλών 12, Κέντρο, 190 09 Ραφήνας Αττικής, Τηλέφωνο: 22943 21000
2. Λύρειο Ίδρυμα: Δροσιάς 6, Νέος Βουτζάς 190 05 Τηλέφωνο: 22940 79240 Ηγουμένη Καλλινίκη 6937173601
3. 5η Παιδική Εξοχή Άγιου Ανδρέα -Κατασκήνωση: Λ. Μαραθώνος 100 Ζούμπερη 190 05 Νέα Μάκρη, Τηλέφωνο: 22940 90929 -22940 92919 (δίπλα στις κατασκηνώσεις της Αστυνομίας) Σωτήρχου Άννα 6944340216
4. Κέντρο Υγείας Ραφήνας -Πικερμίου: Ανδρέα Παπανδρέου 36, Ραφήνα 190 09, Τηλέφωνο: 22940 77777 κ. Ζαρζάλη Νατάσσα 6936528743
5. Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης: Λ. Μαραθώνος και Αρτέμιδος Νέα Μάκρη 190 05, Τηλέφωνο: 22943 21100 -113 Αγοράνος Νίκος 697499 1626
Τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ -όπως και όλοι οι Έλληνες- κινητοποιούνται για να κάνουν ό,τι μπορούν για την ανακούφιση των πληγέντων. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε για να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτή τη δραματική κατάσταση.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κυρία Μαρία Σπυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Νέα Δημοκρατία, με απόλυτο σεβασμό στο πένθος και την οδύνη που προκαλεί η απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή, και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει, την πρωτοφανή εθνική τραγωδία με υπευθυνότητα.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση από χθες, πρόσθεσε στην ανικανότητά της να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και απύθμενο θράσος. Στη χθεσινή κυβερνητική παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης, δεν ακούστηκε ούτε μια ‘’συγγνώμη’’. Κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν απομακρύνθηκε. Αντιθέτως, όλοι δήλωσαν περήφανοι για το πόσο καλά έκαναν τη δουλειά τους, την ώρα που ακόμη μετράμε νεκρούς.
Σήμερα, με την ίδια υπευθυνότητα, θέτουμε κάποια κρίσιμα ενδεικτικά ερωτήματα που αφορούν τόσο την πρόληψη, όσο και τη διαχείριση της πυρκαγιάς στα οποία οφείλει, επιτέλους, η κυβέρνηση να δώσει σαφείς απαντήσεις:
ΠΡΩΤΟΝ: Γιατί, όπως ο ίδιος ο αρχηγός της Πυροσβεστικής παραδέχθηκε, δεν υπήρχαν πριν ξεσπάσει η φωτιά επαρκείς δυνάμεις στην περιοχή; Όλοι γνώριζαν ότι θα ήταν η πιο επικίνδυνη μέρα από την αρχή του καλοκαιριού για εκδήλωση πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. Ο βαθμός επικινδυνότητας προσδιορίστηκε στο 4.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Γιατί δεν δόθηκε εντολή άμεσης εκκένωσης στο Μάτι, όταν όπως παραδέχεται πια η κυβέρνηση, χρόνος υπήρχε και όλοι μπορούσαν να προβλέψουν την κατεύθυνση της φωτιάς;
ΤΡΙΤΟΝ: Γιατί δεν λειτούργησε ο αριθμός 112 που δίνει τη δυνατότητα να λάβουν μήνυμα όλοι οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων που βρίσκονται σε περιοχή που κινδυνεύει;
ΤETΑΡΤΟΝ: Γιατί η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τα Μέσα Ενημέρωσης για να προειδοποιήσει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Με βάση ποιο σχέδιο εξελίχθηκε η διάσωση των ανθρώπων που έπεσαν στη θάλασσα;
ΕΚΤΟΝ: Με βάση ποιο σχέδιο και ποια εντολή, την ώρα της εξέλιξης της πυρκαγιάς, αποβιβάζονταν δεκάδες οχήματα στο λιμάνι της Ραφήνας και βάσει ποιας λογικής εκτρέπονταν τα αυτοκίνητα από τη Λεωφόρο Μαραθώνος προς το Μάτι;
ΕΒΔΟΜΟΝ: Πώς είναι δυνατόν όταν από τις 8:15 το βράδυ ήταν γνωστό το μέγεθος της καταστροφής, στις 12 τα μεσάνυχτα οι επιτελείς να διαβεβαιώνουν μπροστά στις κάμερες τον πρωθυπουργό ότι το φαινόμενο είναι σε ύφεση ενώ δεκάδες άνθρωποι είχαν ήδη χαθεί;
Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις. Προτεραιότητα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η χώρα να μην ζήσει ποτέ ξανά μια τέτοια τραγωδία. Στην κατεύθυνση αυτή, η Νέα Δημοκρατία καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για να αισθανθούν οι πολίτες ασφαλείς. Αλλά για να συμβεί αυτό, τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν και οι ευθύνες να αποδοθούν».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ολόκληρες μέρες από την εθνική τραγωδία για να συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες που έχει ως πρωθυπουργός.
Στην πολιτική, ωστόσο, οι ευθύνες, για να έχουν κάποιο νόημα, πάντα συνοδεύονται είτε με παραιτήσεις είτε με αποπομπές. Αλλιώς είναι ανούσια επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει στα δύο αμείλικτα ερωτήματα που έχουν πια όλοι οι πολίτες:
Γιατί η κυβέρνησή του δεν έλαβε κανένα μέτρο πρόληψης, ενώ όλοι γνώριζαν τις ακραίες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν στην ανατολική Αττική;
Και κυρίως: Γιατί, όταν τους ξέφυγε η πυρκαγιά, δεν ενημέρωσαν αμέσως τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με συνέπεια να θρηνούμε μέχρι στιγμής 86 θύματα;».

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 27 Ιούλιος 2018 20:07
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τα σημερινά νέα της ΝΔ Τα σημερινά νέα της ΝΔ »