Log in
updated 4:06 PM UTC, Aug 5, 2020
Ροή ειδήσεων :

Απάντηση του Δημάρχου Νέστου στον Πρόεδρο Χρυσοχωρίου

Κύριο Απάντηση του Δημάρχου Νέστου στον Πρόεδρο Χρυσοχωρίου

Ολόκληρη η απάντηση:
«Επειδή εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι…» αποφάσισα να απαντήσω ύστερα από την ανεκδιήγητη επιστολή- καταγγελία προς το πρόσωπό μου και κυρίως τον θεσμό που υπηρετώ με τιμιότητα και απόλυτη ευθύνη όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα για να μη θεωρηθεί ότι υπεκφεύγω, στις κατηγορίες του «Προέδρου».
 Καταρχήν επέλεξε να κοινοποιήσει μια επιστολή υπαγορευμένη από τους «γνωστούς-αγνώστους» και να λειτουργήσει ως το δικό τους φερέφωνο όταν όλη η Ελλάδα θρηνούσε τα θύματα της τελευταίας ανείπωτης τραγωδίας στην Αττική.
 Ομιλεί ο εν λόγω κύριος για καθήκοντα και ευθύνες … Ποιος; Γνωρίζει άραγε τη σημασία αυτών των λέξεων αφού ο ίδιος ουδέποτε συγκάλεσε ένα τοπικό συμβούλιο στο χωριό, προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούσαν το χωριό.
 Ουδέποτε ο ίδιος ήρθε στο γραφείο μου να καταθέσει ή να συζητήσει, προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό.
 Αντίθετα με όλους τους άλλους Προέδρους των χωριών, αυτός, δε συμμετείχε σε καμία συνάντηση προέδρων που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούσαν τις τοπικές κοινότητες .
 Ήταν από τους ελάχιστους μάλιστα, που δε συμμετείχαν, ως όφειλαν στην έκτακτη συγκέντρωση Πολιτικής Προστασίας στο Δημαρχείο την ημέρα της μεγάλης καταστροφής από τις πλημμύρες.
 Για οποιαδήποτε πρόβλημα που αντιμετώπιζε το χωριό (λακκούβες, λάμπες, καθημερινά προβλήματα των δημοτών) αντί να ενημερώνει ο ίδιος τους αρμόδιους αντιδημάρχους, αυτά γνωστοποιούνταν από τους συμπολίτες και από δημοτικούς μας συμβούλους. Προφανώς ο ίδιος δεν τα γνώριζε αφού οι σπάνιες επισκέψεις του στο χωριό αφορούσαν οποιοδήποτε άλλο λόγο εκτός από το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η κοινότητα.
 Στην επιστολή του αναφέρει για απουσία έργου από την παρούσα δημοτική αρχή. Πώς να το γνωρίζει αφού ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να τις μάθει.
Δοθείσης ευκαιρίας παραθέτω όλες τις παρεμβάσεις που έγιναν στο Χρυσοχώρι επί των ημερών μας:
 Πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στο Δημοτικό Σχολείο (Λέβητας 2.500€, αντικατάσταση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης 5.000€, περίφραξη 3.000€)
 Στεγανοποίηση Παιδικού Σταθμού (15.000€)- Ελαιοχρωματισμοί Παιδικού Σταθμού 5.000€
 Ανακατασκευή πλατείας 15.000€
 Παρεμβάσεις με χορήγηση υλικών της αίθουσας Πολιτιστικού Συλλόγου
 Παρεμβάσεις στην εξέδρα εκδηλώσεων στην πλατεία του χωριού
 Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε χρόνιο πρόβλημα στο γήπεδο
 Κατασκευή κατεστραμμένης περίφραξης του γηπέδου
 Οικονομικές ενισχύσεις στον Πολιτιστικό και στον Αθλητικό Σύλλογο
 Επιδιόρθωση στάσεων λεωφορείων εντός του οικισμού
 Απόκτηση οικοπέδου, δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο μετά από προσωπικό αγώνα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου που δεν ανήκε στον Δήμο
 Υπεβλήθη στο Υπουργείο Υποδομών και στην Περιφέρεια ΑΜΘ πρόταση για υποβολή μελέτης για το κανάλι του Χρυσοχωρίου
 Έχει εξασφαλισθεί κονδύλι για παιδική χαρά εντός του χωριού
 Έχει εξασφαλισθεί χρηματικό ποσό για την αγορά οικοπέδου για τα νεκροταφεία των ΡΟΜΑ.
 Λειτουργία παραρτήματος Κέντρου Κοινότητας ΡΟΜΑ για το οποίο ο Δήμος επιχορηγήθηκε με 650.000€
 Κατηγορηθήκαμε ότι ενισχύουμε τους ΡΟΜΑ που εδώ και χρόνια, υπάρχει πρόγραμμα ένταξής τους οι οποίοι δε παύουν να είναι συμπολίτες μας και να ζούμε μαζί τους αρμονικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
 Διάθεση λεωφορείου του Δήμου τόσο στον Πολιτιστικό όσο και στον Αθλητικό Σύλλογο για τις μετακινήσεις τους
 Αρκετοί συγχωριανοί, δουλεύουν στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου
 Σχετικά με την αναφορά του στην Διοίκηση Μιχαηλίδη ότι δήθεν ήταν περισσότερο αποτελεσματική μαζί του να μας αναφέρει τι έργα και παρεμβάσεις έγιναν στο Χρυσοχώρι όχι στα 4 αλλά στα 8 χρόνια θητείας του. Ποιος θα ξεχάσει το απλούστατο να μην έχουν θέρμανση δημόσια κτήρια του χωριού. Φαντάζομαι κανείς δε ξεχνά το αλήστου μνήμης αυτοσχέδιο βαρέλι ως θερμαντικό σώμα προκειμένου να θερμαίνετε η αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωρίου.
 Καταλαβαίνω βέβαια απόλυτα την «οργή του προέδρου» την οποία βέβαια δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη ορισμένοι καρεκλοκένταυροι «χρησιμοποιώντας» τον ως άλλη Ιφιγένεια στο βωμό της απόκτησης καρέκλας που οι ίδιοι ροκάνιζαν όλα αυτά τα χρόνια κατασπαταλώντας δημόσιο χρήμα.
 Η αντίθεσή του αυτή πιθανολογείται ότι προήλθε όταν σταμάτησε η διαχείριση των χρημάτων που εισπράτταμε από τους μικροπωλητές του πανηγυριού (όπως γινόταν τη πρώτη χρονιά της διοίκησής μας ύψους 3.500€) . Αντίθετα, εμείς αποφασίσαμε τα χρήματα αυτά να διανέμονται στους δύο Συλλόγους των χωριών , αθλητικό και πολιτιστικού, όπως έγινε τα επόμενα χρόνιας, τη μαρτυρία των οποίων και επικαλούμαι.
 Δεν με εκπλήσσει καθόλου η πρόθεσή του όπως δηλώνει να πορευθεί με την παράταξη του κ. Μιχαηλίδη αφού η φιλοσοφία τους περί διοίκησης ταυτίζεται απόλυτα.
 Θα ήταν όμως ηθικό από μεριάς του να παραιτηθεί από την δική μας διοίκηση αφού δεν τον εκφράζει και να μην επωφελείται την αντιμισθία των 300€ μηνιαίως χωρίς καμία προσφορά στο Χρυσοχώρι.
Θα πρέπει να σημειώσω πως με εξέπληξε δυσάρεστα πως την ημέρα που το Χρυσοχώρι αντιμετώπιζε τη μεγάλη πλημμύρα και ενώ εμείς προσπαθούσαμε να βρούμε λύσεις, ο ίδιος με τον νέο του αρχηγό έπιναν καφέ σε καφενείο του χωριού αδιαφορώντας για τα γεγονότα που ήταν σε εξέλιξη.
Κλείνοντας αναφέρω πως η παρουσία μου στο χωριό μου ποτέ δεν ήταν και ούτε θα είναι εφήμερη. Άλλοι παρουσιάζονται ως κομήτες επωφελούμενοι μάλιστα της όποιας φυσικής καταστροφής. Άλλωστε ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον, όλοι γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας και ιδιαίτερα οι συγχωριανοί μου γνωρίζουν πια πολύ καλά ποιος είμαι, γνωρίζουν ποιος τους σέβεται , γνωρίζουν ποιος τιμά την επιλογή τους.
Η δική μου δράση στο Χρυσοχώρι δεν ξεκίνησε από τη θέση του Δημάρχου, έχει αναφορές σε κάθε χρονική στιγμή, σε κάθε στίβο που αγωνίστηκα. Οι συγχωριανοί μου το γνωρίζουν καλά αυτό. Ήμουν από παιδί παρών στα κοινά αλλά και αργότερα από κάθε μετερίζι να δίνω ένα κομμάτι της καρδιάς μου γι’ αυτούς. Γι’ αυτό διαρκώς και σε όλους τους αγώνες μου με σήκωναν ψηλά τιμώντας με με την ψήφο τους. Τους ευχαριστώ δημόσια γι’ αυτό, υποσχόμενος πως θα είμαι διαρκώς δίπλα τους. Η σχέση μας όλα αυτά τα χρόνια είναι σχέση που βασίζεται στην ειλικρίνεια και κυρίως στην ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ.
Πιστεύω στο αλάνθαστο κριτήριό τους για τον καθένα που επιβουλεύεται την κρίση του. Όλοι θα κριθούμε πολύ σύντομα.
Την αποστασία πολλοί αγάπησαν… τον αποστάτη κανείς…
Καλή τύχη «Πρόεδρε» !!!
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ
ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 31 Ιούλιος 2018 15:19