Log in
updated 10:29 AM UTC, Apr 22, 2019
Ροή ειδήσεων :

Το αδιαχώρητο στην ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στην Ξάνθη – Γέμισε ακόμα και η αίθουσα αναμονής

Κύριο Το αδιαχώρητο στην ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στην Ξάνθη – Γέμισε ακόμα και η αίθουσα αναμονής

Ρεπορτάζ Σέμπα Καραχότζα
Κλιμάκιο της ΝΔ αποτελούμενο από τους Άδωνι Γεωργιάδη, Αναστάσιο Δημοσχάκη, Στέργιο Γιαννάκη και Μακάριο Λαζαρίδη επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου το νομό Ξάνθης με τον Αντιπρόεδρο της παράταξης να ξεκαθαρίζει πως κάθε άλλο παρά για μια εθιμοτυπική επίσκεψη πρόκειται. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι 3 Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μαζί με τον σύμβουλο επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνοδευόμενοι από τα τοπικά στελέχη της ΝΟΔΕ επισκέφθηκαν διάφορους φορείς και επιχειρήσεις ενώ παράλληλα τους δόθ8ηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολλούς πολίτες της Ξάνθης.
Στόχος αυτών των επαφών δεν ήταν άλλος από το να καταγραφούν τα προβλήματα της περιοχής προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν στην κεντρική διοίκηση του κόμματος για να ενταχθούν στο ευρύτερο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Οι τελευταίες συναντήσεις έγιναν το απόγευμα της ίδιας μέρας και ήταν με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και με το Δ.Σ του ΕΒΕ Ξάνθης ενώ στη συνέχεια παραχωρήθηκε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ.


Αποκορύφωμα αυτής της επίσκεψης των Βουλευτών της ΝΔ στην Ξάνθη ήταν η κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα του ΕΒΕ με κεντρικό ομιλητή τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ενώ προηγήθηκαν σύντομες ομιλίες τόσο από τοπικά στελέχη της γαλάζιας παράταξης όσο και από τα υπόλοιπα μέλη του κλιμακίου.
Η ΝΔ δε θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών:
Σε ερώτημα συναδέλφου αναφορικά με τη στάση της ΝΔ στο Σκοπιανό, ο Αντιπρόεδρος και Βουλευτής του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπων, είτε αυτή έρθει στη Βουλή τώρα η ΝΔ βρίσκεται στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είτε έρθει αργότερα που η ΝΔ θα έχει γίνει κυβέρνηση σημειώνοντας ωστόσο πως εφόσον η συμφωνία αυτή περάσει από την Ελληνική Βουλή, καμία επόμενη κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να την ακυρώσει.
Το Τουρκικό Προξενείο να περιοριστεί στα καθήκοντα του και μόνο:
Ασφαλώς δε θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά στο ρόλο και τη δράση του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής με τον κ. Γεωργιάδη να επισημαίνει πως αυτό πρέπει να περιοριστεί μόνο στα καθήκοντα του και να μην αναμιγνύεται σε ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά την ελληνική πολιτεία.


Καμία ανοχή σε παρεμβάσεις τρίτων χωρών:
Στην επικαιρότητα όμως πέραν των άλλων, την περίοδο αυτή βρίσκεται και το θέμα των Μουφτήδων της Θράκης με την Άγκυρα δια στόματος εκπροσώπου ΥΠ.ΕΞ να ζητά επίμονα την εκλογή των θρησκευτικών ηγετών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. «Δε θα ανεχτούμε καμία παρέμβαση τρίτων χωρών σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες» ήταν η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη σε σχετικό ερώτημα των ΜΜΕ της Ξάνθης, ξεκαθαρίζοντας πως «η εκλογή ή μη των Μουφτήδων της Θράκης είναι ένα ζήτημα για το οποίο θα αποφασίσει η ελληνική και κανένας άλλος».
Τέλος τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία στη Θράκη:
Το ερώτημα της XANTHINET στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ αφορούσε το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στη ορισμένα από τα νηπιαγωγεία που λειτουργούν σε αμιγώς μουσουλμανικούς οικισμούς και αν η ΝΔ ως αυριανή κυβέρνηση θα το συνεχίσει. Εκεί τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης και η απάντηση του ήταν πως «το πρόγραμμα αυτό είναι μόνο για 2 χρόνια και μετά τελειώνει» αφήνοντας να εννοηθεί πως η ΝΔ δε σκοπεύει να το συνεχίσει.


Η κοινή αναφορά:
Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι ομιλητές αναφερόμενοι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την χαρακτήρισαν ως την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης με τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ήταν για άλλη μια φορά χείμαρρος, να κάνει λόγο για έναν Πρωθυπουργό αδίστακτο, χωρίς όρια και φραγμούς. «Ένας άνθρωπος που κάποτε διαδήλωνε κατά της Αμερικής και τώρα την προσκυνάει, δε μπορεί να έχει όρια και φραγμούς» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Οι γενικές δεσμεύσεις;
Αναφορικά με την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει η ΝΔ ως επόμενη κυβέρνηση, τόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης όσοι και οι υπόλοιποι ομιλητές αναφέρθηκαν στην άμεση μείωση των φόρων, τη μείωση των εισφορών, τη μείωση των δαπανών, τη δημιουργία ενός πιο λειτουργικού και αποτελεσματικού κράτους και σε επενδύσεις ύψους 100 δις ευρώ μέσα σε μια εφταετία, επενδύσεις οι οποίες σύμφωνα τα λεγόμενα των Βουλευτών της ΝΔ θα δημιουργήσουν γύρω στις 120 χιλιάδες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Όλα αυτά μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα παρουσιαστούν αναλυτικά και με αριθμούς το ερχόμενο Σάββατο στη ΔΕΘ από τον Πρόεδρο της παράταξης Κυριάκο Μητσοτάκη μιας και όπως ανέφερε ο ίδιος, το πρόγραμμα της ΝΔ είναι απόλυτα εφικτό και κοστολογημένο και δεν πρόκειται για γενικόλογες προεκλογικές υποσχέσεις.

Καμία έξοδος από το μνημόνιο:
Αναφορικά με την περιβόητη έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε. «Δεν βγήκαμε από κανένα μνημόνιο, βγήκαμε απλά από μια δανειακή σύμβαση η οποία δε θα υπήρχε αν δεν είχαμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Μια χώρα στην οποία υπάρχουν ακόμα τα κάπιταλ κοντρόλς, μια χώρα η οποία λόγω υψηλών επιτοκίων δε μπορεί να δανειστεί από τις αγορές, δε μπορεί να έχει βγει από το μνημόνιο.


Παραμεθόρια περιοχή ολόκληρος ο νομός Ξάνθης – Επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής;
Σε ότι αφορά την Ξάνθη, τα στελέχη της ΝΔ ξεκαθάρισαν πως ολόκληρος ο νομός θα χαρακτηρισθεί και πάλι παραμεθόριος και όχι μόνο οι περιοχές εκείνες που απέχουν 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα. Επίσης μια πολύ σημαντική δέσμευση της ΝΔ δια στόματος Αναστάσιου Δημοσχάκη είναι η επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής η οποία προς το παρόν εξακολουθεί να αποτελεί κέντρο φύλαξης μεταναστών.


Δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές
Αυτή ήταν η εκτίμηση του Άδωνι Γεωργιάδη ως προς το ενδεχόμενο να στηθούν νωρίτερα κάλπες για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης. «Οι περισσότεροι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πως τους περιμένει μια μεγάλη ήττα, πως δε θα επανεκλεγούν και γι’ αυτό θα προσπαθήσουν να μείνουν στην εξουσία μέχρι τε τέλος. Ακόμα όμως κι αν αποφασίσουν να πάνε σε πρόωρες εκλογές, δε τα τους αφήσουν να το κάνουν όλοι αυτοί τους οποίους έχουν διορίσει, αδελφές, ξαδέλφια μπατζανάκια κλπ» είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ.


Να επιστρέψουν οι νέοι που έφυγαν
Ένας ακόμα στόχος της ΝΔ σύμφωνα πάντα με τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι νέοι που έφυγαν στο εξωτερικό αλλά να επιστρέψουν σε μια Ελλάδα στην οποία θα έχουν όχι απλώς μια δουλειά αλλά και προοπτική. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό υπογραμμίζοντας πως αυτό θα γίνει πράξη με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Να σημειώσουμε πως πέρα από την απίστευτα μεγάλη παρουσία των Ξανθιωτών, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και όλα τα γαλάζια στελέχη του νομού εκτός από τον Δήμαρχο Ξάνθης ο οποίος έπρεπε να φύγει στην Αθήνα και τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή της παράταξης Αλέξανδρο Κοντό ενώ ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος ο οποίος βρισκόταν σε συνέλευση της Κεντρικής Ένωση Περιφερειών, ήρθε την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Η αίθουσα παρέμεινε κατάμεστη μέχρι και το τελευταίο λεπτό της εκδήλωσης, ακόμα και την ώρα που κάποιοι πολίτες υπέβαλαν ερωτήματα στον Αντιπρόεδρο της κανένας το κοινό παρέμεινε στη θέση του χωρίς να αποχωρήσουν ούτε καν αυτοί που επί τόσες ώρες ήταν όρθιοι.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018 17:06