Log in
updated 10:29 AM UTC, Apr 22, 2019
Ροή ειδήσεων :

Τα σημερινά νέα της ΝΔ

Κύριο Τα σημερινά νέα της ΝΔ

Στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ ο δημοσιογράφος Αργύρης Παπαστάθης
O δημοσιογράφος Αργύρης Παπαστάθης εντάσσεται από σήμερα στο γραφείο Τύπου της Ν.Δ.. Θα έχει την ευθύνη των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης και των επαφών του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον ξένο Τύπο.
Ο Αργύρης Παπαστάθης έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο London School of Economics. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες «Το Βήμα» (2005-2017) και «Πρώτο Θέμα» (2017-2018) και στην ιστοσελίδα «Protagon.gr».

Δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά την αδικαιολόγητη ακύρωση, την τελευταία στιγμή, της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησής του για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τις πολλές αναπάντητες -από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής- Ερωτήσεις, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Βίτσας αρνείται για πολλοστή φορά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για τις μεγάλες ευθύνες του ιδίου και της Κυβέρνησης του για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου»
Πλήρης Δήλωση
«Για πολλοστή φορά, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βίτσας, δεν προσέρχεται στην Βουλή, προκειμένου να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία και, κυρίως, τους πολίτες για τους χειρισμούς του.
Είναι σαφές ότι ακολουθεί πιστά τα βήματα των προκατόχων του.
Είναι, επίσης, σαφές ότι το κρυφτό και η απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών δεν είναι προσωπική, αλλά πολιτική επιλογή του ίδιου και της Κυβέρνησης του.
Να είναι σίγουρος, όμως, ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθεί να ασκεί με αμείωτο ρυθμό κοινοβουλευτικό έλεγχο και στα ζητήματα του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού».

Δήλωση της Νίκης Κεραμέως
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Νίκη Κεραμέως, από κοινού με τους αναπληρωτές Τομεάρχες, κ. Γιάννη Ανδριανό, βουλευτή Αργολίδας, κ. Μαρία Αντωνίου, βουλευτή Καστοριάς και κ. Χρήστο Κέλλα, βουλευτή Λάρισας, απηύθυναν ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την εξαγγελία του για αλλαγή του σχολικού ωραρίου.
Για το θέμα αυτό, η κυρία Κεραμέως έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αφού έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα στην Παιδεία, ο κ. Γαβρόγλου αποφάσισε να ασχοληθεί και με το ωράριο στα σχολεία. Δυστυχώς, για άλλη μία φορά ο κ. Υπουργός πρώτα ανακοινώνει και μετά σκέπτεται αν και πώς μπορούν υλοποιηθούν αυτά που ανακοίνωσε»
Πλήρης Δήλωση
«Αφού έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα στην Παιδεία, ο κ. Γαβρόγλου αποφάσισε να ασχοληθεί και με το ωράριο στα σχολεία. Ανακοίνωσε, λοιπόν, την πρόθεσή του, από την επόμενη σχολική χρονιά, τα μαθήματα να ξεκινούν στις 09:00, αντί για τις 8:15. Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που ο κ. Υπουργός πρώτα κάνει ανακοινώσεις και μετά σκέπτεται αν και πώς μπορούν υλοποιηθούν αυτά που ανακοίνωσε.
Όπως ήταν αναμενόμενο, και για αυτή την πιθανολογούμενη αλλαγή προκύπτουν σειρά πρακτικών ζητημάτων και πλήθος ερωτημάτων για τον κ. Υπουργό:
• Ποια είναι τα κίνητρα πίσω από την εν λόγω εξαγγελία;
• Σε τι θα ωφεληθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, πέρα από το “να κοιμούνται τα παιδιά περισσότερο”, όπως ισχυρίστηκε ο Υπουργός;
• Δεδομένου ότι η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) δήλωσε αιφνιδιασμένη, έχει συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς την πρόθεσή του;
• Έχει υπόψιν διεθνείς καλές πρακτικές για το θέμα; Έχουν εκπονηθεί σχετικές επιστημονικές μελέτες για τις επιπτώσεις στους μαθητές;
• Πώς θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενες συνέπειες από την αλλαγή αυτή για τους εργαζόμενους γονείς οι οποίοι βρίσκονται από νωρίς στην εργασία τους;
• Έχει σκεφτεί πώς θα επιλυθούν πρακτικά ζητήματα μετακίνησης για τους μαθητές που διαμένουν στην περιφέρεια;
Για πολλοστή φορά, η εκπαίδευση γίνεται αντικείμενο των προσωπικών πειραματισμών του κ. Γαβρόγλου. Δυστυχώς, τους πειραματισμούς αυτούς τους πληρώνουν τα παιδιά, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί».

Δήλωση της Όλγας Κεφαλογιάννη
Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του Α.Σ. ΠΑΟΚ στο Γήπεδο της Τούμπας και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ κ. Αθανάσιο Κατσαρή καθώς και άλλα στελέχη του συλλόγου. Μετά τη συνάντηση, η κυρία Κεφαλογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχα μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Πρόεδρο και τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ. Ενημερώθηκα αναλυτικά για το σχέδιο της κατασκευής του νέου γηπέδου της Τούμπας. Πρόκειται για ένα αναγκαίο και ώριμο σχέδιο.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τις ασάφειες και τα παιχνίδια εντυπώσεων και να προχωρήσει σε πράξεις.
Η Πολιτεία δεν χαρίζει, οφείλει όμως να στηρίζει εκεί που μπορεί και πρέπει.
Γι’ αυτόν τον λόγο, η Νέα Δημοκρατία στηρίζει σταθερά και επί της αρχής
• τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών στη χώρα,
• την αναβάθμιση των γηπέδων όλων των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου,
• και φυσικά την κατασκευή του νέου σύγχρονου, διεθνών προδιαγραφών γηπέδου ενός ιστορικού σωματείου, όπως είναι ο ΠΑΟΚ.
Με αυτόν τον τρόπο κερδίζουν όλοι και πάνω από όλους, κερδίζουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας».

Ερώτηση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου
Προς τον: Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
Θέμα: «Σχετικά με τα κριτήρια επιλογής εξωτερικών και μεικτών παραγωγών από την ΕΡΤ Α.Ε.».
Στην από 7.4.2017 ερώτηση που είχαμε καταθέσει προς τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ σχετικά με τα κριτήρια επιλογής από την ΕΡΤ Α.Ε. εξωτερικών και μεικτών παραγωγών καθώς και σχετικά με τα κριτήρια ανανέωσής τους, ο Υπουργός μας απάντησε, ότι «Οι παραγωγές επιλέγονται κατόπιν αξιολόγησης, με κριτήριο το βαθμό στον οποίο συμβάλλουν στην ενημέρωση, μόρφωση και στην ψυχαγωγία των πολιτών-τηλεθεατών, καθώς και το βαθμό ανταπόκρισης στην ποιοτική στάθμη που επιβάλλει η κοινωνική και πολιτιστική αποστολή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της χώρας. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις μικτές παραγωγές, παράγοντας καθοριστικής σημασίας, πέραν των ανωτέρω, για την ανάθεση είναι η μείωση του κόστους παραγωγής μέσω τεχνικών διευκολύνσεων και άλλων υπηρεσιών που μπορεί να παρέχει η ΕΡΤ για την πραγματοποίηση της παραγωγής.».
Επειδή στην παραίτηση του το Μάιο 2018 ο πρώην γενικός διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ, κ. Μιχαλίτσης αναφερόμενος στη διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. ισχυρίζεται, πως έχει «υποβαθμίσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ, αφήνοντάς το χωρίς στοιχειώδη σχεδιασμό», πως έχει «ξεδοντιάσει την ΕΡΤ απομακρύνοντας ικανότατα στελέχη», πως «αδιαφορεί συστηματικά για τη διαμόρφωση στοιχειώδους επιχειρησιακού ή στρατηγικού σχεδίου» και πως «σχεδίασε αδιαφανώς και ενέκρινε αιφνιδιαστικά, χωρίς στοιχειώδη διάλογο ένα εξάμβλωμα που ονόμασε “νέο Οργανόγραμμα” που γυρίζει οργανωτικά την εταιρείᬬ¬¬ μας στον προηγούμενο αιώνα». http://www.kathimerini.gr/963822/article/politismos/thleorash/paraithsh-me-kataggelies-sthn-ert
Επειδή ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, κ. Γιώργος Θαλασσινός σε πρόσφατη δημόσια παρέμβαση του το Σεπτέμβριο 2018 αναφέρει μεταξύ άλλων για την ΕΡΤ Α.Ε. : «Με έωλες –στα όρια της παρατυπίας – διαδικασίες, με αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς ικανών στελεχών, με ένα ΔΣ διχασμένο και αμήχανο, χωρίς στρατηγικό σχέδιο και χωρίς όραμα, η ΕΡΤ παραδίδεται σταδιακά στην απαξίωση, την περιθωριοποίηση και την αδράνεια, με αποκλειστική ευθύνη των «διοικούντων».». http://www.iefimerida.gr/news/441084/thalassinos-stin-ert-oi-syndikalistes-den-ergazontai-oi-dieythyntes-den-ehoyn-ptyhio#ixzz5Pyv9Qwff
Επειδή σε πρόσφατες αντεγκλήσεις μεταξύ δημοσιογράφων της ΕΡΤ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες ως προς το περιεχόμενο και το ύφος τους ουδόλως συνάδουν με το πρότυπο μιας σύγχρονης και χρηστής ευρωπαϊκής δημόσιας τηλεόρασης, έγινε αναφορά στο ρόλο του Υπουργού ΨΗΠΤΕ και έκκληση για παρέμβαση του εισαγγελέα σχετικά με τις εξωτερικές και μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ Α.Ε.. https://www.crashonline.gr/media/1233324/vgikan-ta-machairia-metaksy-dimosiografon-tis-ert-gia-to-kostos-ton-ekpompon-eikones/
Ερωτάται εκ νέου ο κ. Υπουργός, με ποιον τρόπο διασφαλίζονται η αμεροληψία, η αντικειμενικότητα, η μεγιστοποίησης της σχέσης κόστους οφέλους και η διαφάνεια από πλευράς Υπουργείου ΨΗΠΤΕ και από τον αρμόδιο Υπουργό όσον αφορά στις εξωτερικές και μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ Α.Ε..
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

Έλλειμμα πολιτικής, περίσσευμα θράσους
Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η κ. Αχτσιόγλου σήμερα, απέφυγε για άλλη μία φορά να αναλάβει τις ευθύνες της για την καταστροφική πορεία του ασφαλιστικού επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Πορεία η οποία οδήγησε σε:
- 21 μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών.
- 1,9 εκατ. νυν συνταξιούχους σε απόλυτη αβεβαιότητα για το αν θα μειωθούν και άλλο οι συντάξεις τους.
- 35% μειώσεις στις κύριες συντάξεις και 45% στις επικουρικές για τους νέους συνταξιούχους.
Αντί να απολογηθεί για όλα αυτά, η Υπουργός Εργασίας, κατά την προσφιλή της τακτική, προτίμησε να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία διαστρεβλώνοντας το σχέδιο της για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.
Χρειάστηκαν τριάμισι χρόνια για να αντιληφθεί η Κυβέρνηση το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε συνταξιούχους και εργαζομένους ο νόμος Κατρούγκαλου, προαναγγέλοντας την αναθεώρηση ορισμένων πτυχών του. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να περιμένει τίποτε από αυτή την Κυβέρνηση. Η μόνη υπηρεσία που μπορεί πλέον να προσφέρει, είναι να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατόν».

20 μήνες. 16 Ερωτήσεις. Καμία απάντηση από το Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης
Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, για την κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής άρνηση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης να απαντήσει στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις με τις οποίες ζητούνται στοιχεία για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2014-2020, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«20 μήνες. 16 Ερωτήσεις. Καμία απάντηση. Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αρνείται να χορηγήσει στοιχεία για την απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων από το ΕΣΠΑ 2014-2020 εδώ και 20 μήνες. Ο λόγος είναι προφανής, θέλουν να αποκρύψουν την πραγματικότητα. Διότι την ώρα που η αγορά χρειάζεται άμεσα πόρους για να επιστρέψει σε ρυθμούς πραγματικής ανάπτυξης, η χώρα μας παραμένει 15η σε πραγματικές δαπάνες και 21η σε αποφασισμένες δράσεις μεταξύ των 28 χωρών της Ε.Ε.»
Πλήρης δήλωση:
«Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αρνείται να χορηγήσει στοιχεία για την απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων από το ΕΣΠΑ 2014-2020 εδώ και 20 μήνες. Ο λόγος είναι προφανής, θέλουν να αποκρύψουν την πραγματικότητα. Διότι την ώρα που η αγορά χρειάζεται άμεσα πόρους για να επιστρέψει σε ρυθμούς πραγματικής ανάπτυξης, η χώρα μας παραμένει 15η σε πραγματικές δαπάνες και 21η σε αποφασισμένες δράσεις μεταξύ των 28 χωρών της Ε.Ε.
Πιο συγκεκριμένα, έχω καταθέσει συνολικά 16 Απλές και Επίκαιρες Ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητώντας ενημέρωση για ζητήματα που σχετίζονται με την απορρόφηση και αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 και δεν έχω λάβει την παραμικρή απάντηση εδώ και 20 μήνες, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής.
Oι εξασφαλισμένοι ευρωπαϊκοί πόροι για την επιχειρηματικότητα, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος που σήμερα πλήττεται. Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να τους αξιοποιεί πλήρως και να προσφέρει κάθε δυνατή ενημέρωση στους Βουλευτές, στο πλαίσιο άσκησης της αποστολής τους. Ιδίως δε, όταν υπάρχουν δικαιούχοι που έχουν καταθέσει επενδυτικά σχέδια σε δράσεις που έχουν εκκινήσει το 2016 και μέχρι σήμερα δεν λάβει ούτε ένα ευρώ».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κ. Τσίπρας άφησε και πάλι μισόλογα για το αν θα κόψει τις συντάξεις που ο ίδιος ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε.
Τα πράγματα είναι απλά: Αν δεν είχε βάλει τη χώρα σε τέταρτο άτυπο μνημόνιο δεν θα χρειαζόταν καμία διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το αν θα κοπούν οι συντάξεις. Μέχρι να πάρει το πράσινο φως -όπως του ευχόμαστε- ας ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους για την “ευχή” που τους έδωσε προ εβδομάδος να μην μακροημερεύσουν για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό».

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018 21:02
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τα σημερινά νέα της ΝΔ Τα σημερινά νέα της ΝΔ »