Log in
updated 2:03 PM UTC, Sep 19, 2020
Ροή ειδήσεων :

Δραστηριότητες Δημάρχου – Δημοτικής Αρχής Νέστου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΝΕΣΤΙΑ
Το πρόγραμμα κινησιοθεραπείας των μελών των ΚΑΠΗ Χρυσούπολης, Παραδείσου, Πετροπηγής, Πέρνης ξεκίνησε από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου. Πραγματοποιείται στα κατά τόπους ΚΑΠΗ δύο φορές εβδομαδιαίως και είναι υπό την εποπτεία της ΕΥνεστίας και του προέδρου της κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη.
ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
Επίσκεψη πραγματοποίησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Θρακιωτών την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την τελετή των εγκαινίων του μνημείου Θρακιώτικου Ελληνισμού στα παλαιά κοιμητήρια της Χρυσούπολης
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΑΜΘ
Στο Δ.Σ. της ΠΕΔ ΑΜΘ στην Κομοτηνή συμμετείχε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος του οποίου η συνεδρίαση έλαβε χώρα την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου.
Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Νέστου συνάντησε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο καθώς και τον σύμβουλο τεχνικών έργων κ. Παράσχου, όπου συζήτησαν για την παράταση της έκτακτης ανάγκης στην οποία περιήλθε ο Δήμος Νέστου από το καλοκαίρι με τις καταστροφικές πλημμύρες ενώ συζητήθηκε και η ένταξη του έργου αντικατάστασης εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από τη Ζαρκαδιά έως το Ποντολίβαδο, προϋπολογισμού ύψους 1.400.000€ σε μέτρο που άνοιξε η Περιφέρεια για ύδρευση. Υπήρξε θετική διαβεβαίωση από πλευράς περιφέρειας αλλά και υπόσχεση για την τήρηση των δεσμεύσεων του Περιφερειάρχη σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος μαζί του στο Δημαρχείο, το προηγούμενο διάστημα. Τον Δήμαρχο συνόδευσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης Νίκος.
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
Παραμονή της εορτής του Ιωάννη του Θεολόγου (25/9/2018), πραγματοποιήθηκε εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Γέροντα. Πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. Πλήθος πιστών παρέστησαν στην κατανυκτική λειτουργία μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καραγεωργίου, κα. Κοσμίδου, κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Παπαθεοδώρου, κ. Σαββαϊδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης. Αργότερα παρακάθισαν σε γλέντι στην πλατεία του χωριού.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Τ.Κ. ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Νέστου πραγματοποίησε συνάντηση με τους Προέδρους των Τοπικών Ενοτήτων του Δήμου μας παρουσία και των νέων Αντιδημάρχων. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρουσίασε στους προέδρους τους νέους Αντιδημάρχους ενώ συζητήθηκαν και οι τρόποι καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των για αποτελεσματικότερες λύσεις.
ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΛΤΑ ΝΕΣΤΟΥ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ-ΙΣΜΑΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ
Ο Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηερακούδης Γ. συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι γνωμοδοτήσεις μελετών και συγκεκριμένα για το Δήμο Νέστου η «Ίδρυση Κέντρου Πληροφόρησης» στη Δρυμούσα.
ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ 3ης ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ
Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, εντάχθηκε και η 3η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος μας στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών και αφορούσε την επισκευή και τη συντήρηση των σχολικών μονάδων προϋπολογισμού ύψους 100.000€. Επιπλέον, εντάχθηκαν και οι παιδικές χαρές προϋπολογισμού ύψους 200.000€, μηχανήματα προϋπολογισμού ύψους 200.000€ φθάνοντας συνολικά το ποσό των 500.000€ για τον Δήμο μας.
ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΗΓΩΝ ΜΕ ΣΥΓΡΟΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ
Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κα. Κοσμίδου, κ. Καραγεωργίου και κ. Καϊντατζόπουλο επισκέφθηκαν το νέο χώρο που μεταφέρθηκε το ιατρείο Πηγών, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις καθώς και η προσθήκη σύγχρονου εξοπλισμού (βάψιμο, πλακάκια, είδη υγιεινής, ηλεκτροφωτισμός, έπιπλα, Η/Υ) στο χώρο που στεγαζόταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού δημιουργώντας ένα ιατρείο όπως αρμόζει στις συνθήκες που απαιτούνται και σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές .
ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ
Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε αγιασμός στον Παιδικό Σταθμό Αγιάσματος, που άνοιξε φέτος ύστερα από 4 χρόνια παύσης, αφού πρώτα έγιναν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις ανακαίνισης του κτηρίου. Σημειώνεται πως ο παιδικός λειτουργεί φέτος, αφού πλέον συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός νηπίων για τη λειτουργία του. Ο παιδικός Αγιάσματος αποτελεί τον 5ο σύγχρονο παιδικό σταθμό του Δήμου. Παρέστησαν πολλοί γονείς στον αγιασμό μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηγερακούδης, οι Αντιδήμαρχοι κα. Κοσμίδου, κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Καραγεωργίου, η Αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα. Αργυρέλη, ο Πρόεδρος του χωριού κ. Ζαχαρής, ο τοπικός σύμβουλος κ. Καλτσούνης και ο πρώην πρόεδρος Αγιάσματος κ. Μαυρουδόγλου. Οι γονείς ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την τήρηση της υπόσχεσής του. Παράλληλα ο Δήμαρχος παρουσίασε το νέο Πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηγερακούδη. Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Σταμάτης Μπολίμος.
ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
Με έγγραφο του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιου, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, αποφασίσθηκε η παράταση κήρυξης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νέστου , η οποία θα ισχύει για τρεις μήνες εκ νέου. Η παράταση θα λήξει την 28η Δεκεμβρίου 2018. Σημειώνεται πως ο Δήμος μας περιήλθε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση της περιφέρειας ΑΜΘ την 28η Ιουνίου ύστερα από τις πρωτοφανείς καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΓ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΙΘΑΝΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας κ. Κιβράκη Σταύρο για επικείμενα ακραία καιρικά φαινόμενα που πιθανόν θα έπλητταν τον Δήμο μας, το περασμένο Σαββατοκύριακο, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο στις 12 το μεσημέρι, παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Καραγεωργίου, κ. Καϊντατζόπουλο, κ. Παπαθεοδώρου, κα. Κοσμίδου, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γαβριηλίδη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη, τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσή και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη. Τέθηκαν σε επιφυλακή οι εργαζόμενοι του Δήμου , ειδοποιήθηκαν όλοι οι Πρόεδροι των χωριών, οι Πρόεδροι των ΤΟΕΒ Χρυσούπολης και Χρυσοχωρίου. Παράλληλα, αποφασίσθηκε το κλείσιμο της διώρυγας της δυτικής προσαγωγού στη γέφυρα των Τοξοτών. Ενημερώθηκε η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και οι Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων καθώς και οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης ενώ ανακοινώθηκαν μέτρα αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων στην ιστοσελίδα του Δήμου προς ενημέρωση των δημοτών. Τέλος, ενημερώθηκαν πολλοί συμπολίτες μας, ιδιοκτήτες εξειδικευμένων μηχανημάτων προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα σε πιθανή κακοκαιρία.
«ΝΑ ΄ΧΕΙΣ ΧΑΡΗ ΜΑΓΚΑ» ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ»
Ο Σύλλογος Μικρασιατών «Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ» παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το Σαββατοκύριακο 29 &30 Σεπτεμβρίου τη μουσικοθεατρική παράσταση «Να ‘χεις χάρη μάγκα», μια παράσταση- αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Γιώργο Μητσάκη. Την παράσταση παρακολούθησε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου το βράδυ του Σαββάτου.
ΤΕΛΟΣ ΙΣΧΥΣ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, έληξε η απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή. Η αστυνομία χρειάστηκε να παρέμβει αρκετές φορές, προκειμένου οι οδηγοί να συμμορφωθούν με την απαγόρευση. Η νέα ισχύς της απαγόρευσης θα ξεκινήσει στις 1/6/2019. Από το Γραφείο Τύπου