Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα σημερινά νέα της ΝΔ

Κύριο Τα σημερινά νέα της ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται την ανάγκη να υπενθυμίσει στον κ. Καμμένο ότι επί πολλά χρόνια υπήρξε -δυστυχώς- βουλευτής της. Ήταν τότε που δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το μόνο που τον απασχολούσε ήταν να εκλιπαρεί τους αρχηγούς της για ένα υφυπουργείο. Δηλαδή η καρέκλα, όπως και σήμερα.
Ενημερώνουμε τον κ. Καμμένο ότι η Νέα Δημοκρατία έχει εξυγιάνει πλήρως τα οικονομικά της. Θα του συστήναμε, ωστόσο, να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη ψυχραιμία και, κυρίως, νηφαλιότητα το οριστικό πολιτικό του τέλος».

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
On camera
«Η παλινόρθωση του παλιού συνεχίζεται.
Η τοποθέτηση του Γιάννη Δρόσου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ε.Ρ.Τ. αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, τη στενή σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το πιο βαθύ, καθεστωτικό σύστημα του παρελθόντος.
Η διαδρομή του κ. Δρόσου και οι στενές σχέσεις του με τον Άκη Τσοχατζόπουλο είναι γνωστές σε όλους.
Το παλιό είναι εδώ».

Δήλωση του Γιάννη Κεφαλογιάννη
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε συνέχεια της απάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Κατρούγκαλου σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου για χρηματοδότηση της Κυβέρνησης από τον επιχειρηματία Σόρος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Κατρούγκαλος προσπάθησε σήμερα να τετραγωνίσει τον κύκλο, αποφεύγοντας να μπει στην ουσία της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσα για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου περί χρηματοδότησης της Κυβέρνησης από τον επιχειρηματία Σόρος.
Το μόνο που κατάφερε ήταν να αδειάσει τον κ. Καμμένο, υιοθετώντας στην ουσία τις κατηγορίες του κ. Κοτζιά ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτοξεύει τόνους λάσπης εναντίον του αναφορικά με τις σχέσεις του κ. Σόρος με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχνάει βέβαια ότι ο κ. Καμμένος σε γραπτή του απάντηση παραδέχεται την αναφορά του αυτή!
Επιπλέον ανέπτυξε και μια επικίνδυνη για την δημοκρατία θεωρία, ότι η άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου της αντιπολίτευσης προς την εκτελεστική εξουσία είναι ένα “φτηνό μέσο για την πολιτική”! Τους αφήνουμε στην κρίση του Ελληνικού λαού και ελπίζουμε όταν κληθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, οι πρωταγωνιστές αυτής της ιλαροτραγωδίας να μπορέσουν να δώσουν πιο συγκεκριμένες απαντήσεις».

Δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα
Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2018, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για ακόμη έναν μήνα, είμαστε στο ίδιο κακοπαιγμένο έργο θεατές. Η Κυβέρνηση έχοντας ως μοναδικό στόχο να παρουσιάσει ένα αχρείαστο υπερπλεόνασμα, εκτός της υπερφορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, συνεχίζει να στερεί σημαντική και απολύτως απαραίτητη ρευστότητα για την πραγματική οικονομία, υπονομεύοντας την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας».
Πλήρης Δήλωση
«Για ακόμη έναν μήνα, είμαστε στο ίδιο κακοπαιγμένο έργο θεατές. Η Κυβέρνηση έχοντας ως μοναδικό στόχο να παρουσιάσει ένα αχρείαστο υπερπλεόνασμα, εκτός της υπερφορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, συνεχίζει να στερεί σημαντική και απολύτως απαραίτητη ρευστότητα για την πραγματική οικονομία, υπονομεύοντας την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.
Θύματα, οι συνήθεις ύποπτοι: το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, οι επιστροφές φόρων προς τους ιδιώτες και κοινωνικά ευαίσθητοι τομείς που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της εσωτερικής στάσης πληρωμών.
Συγκεκριμένα, οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, οι επιστροφές φόρων και οι πρωτογενείς δαπάνες παρουσιάζουν υστέρηση κατά 1,3 δισ. ευρώ, 770 εκατ. ευρώ και 720 εκατ. ευρώ αντίστοιχα έναντι των στόχων που η ίδια η Κυβέρνηση είχε θέσει. Το άθροισμα, μάλιστα, αυτών των αποκλίσεων ισοδυναμεί με την υπέρβαση που καταγράφεται στο πρωτογενές πλεόνασμα έναντι του στόχου.
Καθίσταται, έτσι, σαφές ότι ο τρόπος επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων είναι οικονομικά αναποτελεσματικός, αναπτυξιακά ατελέσφορος και κοινωνικά άδικος.
Απαιτείται μια άλλη οικονομική πολιτική, την οποία και θα υλοποιήσει η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία, ώστε να επιτευχθεί υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, να δημιουργηθούν πολλές και καλές θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή».

Να επιστρέψει το δημόσιο Πανεπιστήμιο σε αυτούς που πραγματικά ανήκει: στους φοιτητές και τους καθηγητές του
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέθεσε σήμερα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με θέμα την κατάσταση γενικευμένης ανομίας που κυριαρχεί στα Πανεπιστήμια. Ο κ. Μητσοτάκης υποβάλλει δύο συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει στην “Ώρα του Πρωθυπουργού” στη Βουλή:
1. Συμφωνεί με το Πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, που δέχεται ότι είναι ουτοπικός στόχος
η εξάλειψη της παραβατικότητας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον;
2. Προτίθεται να αντιμετωπίσει εμπράκτως το καθεστώς βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια;
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: τον Πρωθυπουργό, κ.Αλέξη Τσίπρα
Θέμα: Ανομία στα Πανεπιστήμια
Διακίνηση ναρκωτικών, παρεμπόριο, εισβολές και καταλήψεις χώρων, επιθέσεις, ληστείες, προπηλακισμοί. Καθημερινά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στα ελληνικά πανεπιστήμια, χώρους προαγωγής της γνώσης, της έρευνας και της επιστήμης, τους οποίους έχετε εγκαταλείψει απροστάτευτους. Αρκετά από τα δημόσια πανεπιστήμια αδυνατούν να επιτελέσουν το έργο τους, εξ αιτίας της παραβατικότητας που επικρατεί στους χώρους τους και πέριξ αυτών.
Αντιδράσεις αγανάκτησης από την ακαδημαϊκή κοινότητα έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας. Προ ημερών, η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών ανέστειλε συμβολικά τη λειτουργία της μετά την εισβολή και κατάληψη χώρου από το Ρουβίκωνα. Ομοίως, ανεστάλη συμβολικά η λειτουργία προγραμμάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς για την απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών από τους χώρους με τους οποίους γειτνιάζει το Πανεπιστήμιο.
Καθηγητές, φοιτητές και απόφοιτοι, πρώην και νυν Πρυτάνεις, η ίδια η ΠΟΣΔΕΠ, καλούν με ψηφίσματα, επιστολές και κάθε πρόσφορο μέσο την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατέψει Ιδρύματα, φοιτητές, καθηγητές και εργαζομένους από το κλιμακούμενο καθεστώς ανασφάλειας και εκτροπής. Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ, δε, αιτήθηκε ρητά την «αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο εξελίσσεται σε άσυλο προστασίας της ανομίας».
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ.Πρωθυπουργός,
1. Συμφωνείτε με το Πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, που εκκινεί από την άκρως στρεβλή παραδοχή ότι είναι ουτοπικός στόχος η εξάλειψη της παραβατικότητας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον;
2. Προτίθεστε να απαντήσετε εμπράκτως στις κραυγές αγωνίας της πανεπιστημιακής κοινότητας και να βάλετε τέλος στο καθεστώς βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια;
Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2018
Ο ερωτών,
Κυριάκος Μητσοτάκης
Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Σημεία συνέντευξης της Εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., Ευρωβουλευτή κ. Μαρίας Σπυράκη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους κ. Γιάννη Ντσούνο και κ. Χρήστο Κούτρα
Για τη χθεσινή συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Η χθεσινή συζήτηση κατέληξε στην απόλυτη παραδοχή του κ. Τσίπρα ότι θα χάσει τις εκλογές και ότι δεν θα μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα όπως ο ίδιος επιθυμεί. Διαφορετικά δεν είχε κανέναν λόγο να μην αποδεχτεί την πρόταση του κ. Μητσοτάκη που λέει να ψηφιστούν ως αναθεωρητέα όλα τα άρθρα -και τα δικά τους και τα δικά μας και όλων των δημοκρατικών κομμάτων. Να πάμε δηλαδή σε μια αναθεώρηση η οποία θα βάλει στο τραπέζι όλα τα άρθρα που προτείνουν να αναθεωρήσουν τα δημοκρατικά κόμματα και η επόμενη Βουλή να αποφασίσει, μεταξύ άλλων, και την κατεύθυνση της αναθεώρησης, αφού η επόμενη Βουλή θα αντανακλά τη θέληση των πολιτών. Άρα ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι δεν θα έχει την πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. Διότι, αν την είχε, το αυτονόητο θα ήταν να δεχτεί τη δική μας πρόταση. Αν θεωρούσε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, θα έλεγε ναι, ελάτε, βάλτε ό,τι έχετε στο τραπέζι να βάλετε, αφού εγώ θα είμαι κυβέρνηση την επόμενη φορά, θα έχω κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Φαίνεται όμως ότι ξέρει καλά ότι η κοινοβουλευτική του δύναμη θα είναι πολύ συρρικνωμένη.
Για την Παιδεία, το Άσυλο και το άρθρο 16 του Συντάγματος
Η Ν.Δ. σήμερα προχωρά σε ερώτηση για την ώρα του πρωθυπουργού, για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια πανεπιστήμια. Θα καταθέσουμε το αίτημα σήμερα. Και επαναλαμβάνω αυτά που είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης. Τα δημόσια Πανεπιστήμια είναι δημόσιος χώρος. Η επιλογή μας να καταργηθεί το άσυλο σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καμία ειδική άδεια για να έρθει μέσα η Αστυνομία για να επιβληθεί ο νόμος.
Όμως είναι απαραίτητο να μπορέσουμε να καταφέρουμε την αναθεώρηση του άρθρου 16 ώστε να έχουμε μη κρατικά Πανεπιστήμια, να μείνουν τα παιδιά μας εδώ και να μην πάνε στο εξωτερικό να δώσουν τα χρήματά τους.
Για σκάνδαλο ΔΕΠΑ
Ο κ. Μητσοτάκης είχε μια και μοναδική αφετηρία για να χαρακτηρίσει σκάνδαλο την υπόθεση ΔΕΠΑ, τη δημόσια ομολογία του κ. Κιτσάκου. Ο κ. Κιτσάκος, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ΔΕΠΑ, προερχόταν όπως ξέρετε από την εταιρία λιπασμάτων ELFE. Ο κ. Κιτσάκος λοιπόν ομολόγησε ότι η διόγκωση, η εκτόξευση του χρέους των ELFE προς τη ΔΕΠΑ, οφείλεται στο γεγονός ότι ο ίδιος έκανε αυτή την κίνηση και οι πολιτικοί προϊστάμενοί του το γνώριζαν. Και κατονόμασε υπουργούς. Έδειξε τον νυν και τον πρώην υπουργό ενέργειας. Δηλαδή τον κ. Π. Σκουρλέτη και τον κ. Γ. Σταθάκη. Μίλησε για τον κ. Γ. Δραγασάκη, μίλησε για τον κ. Α. Φλαμπουράρη, μίλησε για τον κ. Στ. Πιτσιόρλα, μίλησε και για την κ. Θ. Τζάκρη.
Ο κ. Κιτσάκος λέει ότι έδινε -πριν πληρωθεί- καύσιμο από τη ΔΕΠΑ στην ELFE, στην πρώην εταιρεία του, και ότι αυτό το γνώριζε η πολιτική ηγεσία. Λέει δηλαδή ότι η πολιτική ηγεσία γνώριζε ότι έπαιρνε μεταχρονολογημένες επιταγές. Λέει επίσης ότι η πολιτική ηγεσία γνώριζε την επιχείρηση ανταλλαγής ακινήτων έναντι χρέους -που είναι επίσης στοιχείο της βασικής κατηγορίας. Όπως ξέρετε ο κ. Κιτσάκος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και ότι μιλάει για υπουργούς της κυβέρνησης. Δηλαδή αυτό νομοτελειακά αργά ή γρήγορα θα έρθει στη Βουλή.
Για πλεόνασμα - Συντάξεις
Η κυβέρνηση με βάση το δόγμα του Χότζα, με την υπερφορολόγηση και την αφαίρεση και του τελευταίου ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, εμφάνισε ένα υπέρογκο υπερπλεόνασμα.
Η δική μας άποψη ήταν εξ αρχής ότι οι συντάξεις δεν έπρεπε να περικοπούν. Δύο φορές καταψηφίσαμε το νόμο που ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ στη Βουλή. Τους δώσαμε την ευκαιρία να καταργήσουν την περικοπή των συντάξεων, και με συγκεκριμένη τροπολογία, την οποία καταθέσαμε στη Βουλή και είπαν όχι. Τώρα έρχονται να μας πουν ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις. Βεβαίως και δεν θα περικοπούν οι συντάξεις, γιατί ήταν ένα αχρείαστο μέτρο. Όμως μπορείτε να μου πείτε γιατί δημιουργήθηκε αυτό το υπερπλεόνασμα και τι αντανάκλαση έχει αυτό στην ανάπτυξη της χώρας; Θα σας το πουν οι αριθμοί: η Κομισιόν αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη, την ισχνότατη ανάπτυξη της Ελλάδος στην περιοχή του 2%. Η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην Ιταλία, οφείλεται συνολικά στην έλλειψη αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής που κάνει η κυβέρνηση. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή παρά το γεγονός ότι έχει τελειώσει η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση βρίσκεται σαν καρυδότσουφλο στον ωκεανό. Και αυτό πρέπει να αντιληφθούμε και με βάση αυτό πρέπει να δουλέψουμε. Η κυβέρνηση, αυτό που ξέρει να κάνει είναι να μας οδηγεί στα βράχια. Ξέρει μόνο τη συνταγή των διορισμών. Τη συνταγή της αύξησης του κράτους, τη συνταγή της κατασπατάλησης των πόρων, τη συνταγή της υπερφορολόγησης. Αυτή τη συνταγή εμείς θέλουμε να ανατρέψουμε. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στον ιδιωτικό τομέα να επενδύσει, ξέρουμε σε ποιους τομείς μπορεί να επενδύσει, έχουμε σχέδιο και θα το εφαρμόσουμε άμεσα.
Για το χρόνο των εκλογών
Όποτε και να κάνει τις εκλογές ο κ. Τσίπρας, θα τις χάσει. Ο κ. Τσίπρας αυτό φοβάται, ότι θα τελειώσει. Και γι’ αυτό και θέλει να παρατείνει μέχρι την τελευταία μέρα την παραμονή του στην εξουσία. Όμως, να ξέρετε κάτι. Ότι το πρόβλημα Τσίπρα δεν θα γίνει πρόβλημα της χώρας. Η χώρα έχει ρίσκο και το ρίσκο είναι ρίσκο Τσίπρα. Είναι το ρίσκο που φέρνει αυτή η κυβέρνηση, που δεν έχει κάνει καμία κίνηση σταθεροποίησης, που δεν έχει στείλει κανένα θετικό μήνυμα στις αγορές, που δείχνει σε όλους τους τόνους την αδυναμία της να εκπονήσει ένα σχέδιο για να φύγει η Ελλάδα προς τα εμπρός και χρησιμοποιεί την παλιά, κακή, δοκιμασμένη συνταγή για να κρατήσει την Ελλάδα στάσιμη.

Κοινή δήλωση Βρούτση Καράογλου
Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat για το 2017 που κατατάσσουν την Ελλάδα στην τελευταία θέση στην Ε.Ε. ως προς την αντιμετώπιση της φτώχειας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. κατατάσσεται η Ελλάδα ως προς την αντιμετώπιση της φτώχειας, εξαιτίας της αποτυχημένης κοινωνικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»
Πλήρης Δήλωση:
«Tα στοιχεία της Eurostat για την αντιμετώπιση της φτώχειας στην Ευρώπη καταδεικνύουν την απόλυτη ανεπάρκεια της κυβέρνησης ακόμη και στο ζήτημα της αντιμετώπισης της φτώχειας, δηλαδή στον πυρήνα του κοινωνικού κράτους.
Συγκεκριμένα, τα στοιχεία τη Eurostat για το 2017 δείχνουν ότι, ενώ οι κοινωνικές μεταβιβάσεις κατά μέσο όρο στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά το ένα τρίτο (32,4%) των ατόμων που ζουν στα όρια της φτώχειας, στην Ελλάδα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το ποσοστό αυτό έφτασε μόλις το 15,8%, με αποτέλεσμα η χώρα μας να κατατάσσεται στην τελευταία θέση του σχετικού πίνακα.
Η κυβέρνηση έχει επιλέξει ως εργαλείο άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής τη δημιουργία υπερπλεονασμάτων, και μάλιστα υπερηφανεύεται γι’ αυτό, παρόλο που χρησιμοποιεί εξοντωτικές φορολογήσεις και εισφορές που υπονομεύουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Ωστόσο, αποδεικνύεται τελικά ότι ακόμα και όσα από τα χρήματα των υπερπλεονασμάτων “επιστρέφονται” στους πολίτες ως κοινωνικές παροχές, δεν εξυπηρετούν τον σκοπό που θα έπρεπε. Δηλαδή την ανακούφιση των αδύναμων και των φτωχών.
Δυστυχώς η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαντλείται μόνο στην αδυναμία ανάπτυξης της οικονομίας. Γιατί η κυβέρνηση αποδεικνύεται απολύτως ανεπαρκής ακόμη και στην κοινωνική της πολιτική.
Το παράδοξο είναι πως ενώ από το 2017 εφαρμόζεται καθολικά το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, οι επιδόσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση της φτώχειας είναι τραγικές. Αυτό υποδηλώνει με τον πιο σαφή τρόπο ότι, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, οι πόροι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος δεν κατανέμονται σωστά και πρέπει να επανεξεταστούν προκειμένου να ανασάνουν όσοι συμπολίτες μας δοκιμάζονται σκληρά από τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής».

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 15 Νοέμβριος 2018 20:36
Copyright @ www.xanthinet.gr 2015