Log in
updated 12:28 PM UTC, Jul 5, 2020
Ροή ειδήσεων :

Δραστηριότητες Δημάρχου – Δημοτικής Αρχής Νέστου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καραγεωργίου επισκέφθηκαν το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης, την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου όπου συνομίλησαν με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Ευφροσυνίδη Γιώργο, τους εκπαιδευτικούς και το Σύλλογο Γονέων για λειτουργικά θέματα της σχολικής μονάδας.
Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καραγεωργίου ολοκλήρωσαν τις επισκέψεις τους στα Δημοτικά Σχολεία με την επίσκεψή τους στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης όπου εκεί συζήτησαν με τον Διευθυντή κ. Τσομπανόπουλο Γιώργο και τους εκπαιδευτικούς για θέματα του σχολείου και κυρίως για τις παρεμβάσεις του Δήμου το καλοκαίρι στη στέγη του κτηρίου όπου ύστερα από αυτές εξαλείφτηκαν τα όποια προβλήματα. Παράλληλα ο διευθυντής του σχολείου έκανε λόγο για τους βανδαλισμούς που δέχεται το κτήριο κυρίως την περίοδο του καλοκαιριού αλλά και στις κακοτεχνίες του κτηρίου που δημιουργούν συχνά πυκνά πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά τους.
Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, επισκέφθηκαν το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Χρυσούπολης, όπου λειτουργούν 4 τμήματα. Συνομίλησαν με τις Νηπιαγωγούς ενώ αναφέρθηκαν και στο μείζον θέμα του αύλειου χώρου της σχολικής μονάδας.
Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν σε Γυμνάσια, Λύκεια και Νηπιαγωγεία τις επόμενες μέρες.
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλου με εκπροσώπους Δήμων, την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, παρέστη και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης εκπροσωπώντας το Δήμο Νέστου. Το θέμα της συνάντησης αφορούσε την «Οριοθέτηση των Μειονεκτικών περιοχών ».
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης και η Διευθύντρια της σχολικής μονάδας κα Τσορμπατζόγλου επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, στο γραφείο του την Τρίτη 13 Νοεμβρίου όπου συζήτησαν μεταξύ άλλων και για λειτουργικά θέματα του σχολείου.
ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
Στο χρονικό διάστημα από την Τρίτη 13 Νοεμβρίου έως τη Πέμπτη 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η διανομή τροφίμων μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ σε πάνω από 400 δικαιούχους συμπολίτες μας. Το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας και του ΚΗΦΗ εξυπηρετούσαν στην ομαλή διεκπεραίωση του προγράμματος υπό την επιστασία του Νομικού Προσώπου «ΕΥνεστια». Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καραγεωργίου επισκέφθηκαν τη Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, το χώρο που διανέμονταν τα είδη πρώτης ανάγκης μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ όπου και συνεχάρη τους υπαλλήλους καθώς και την Προϊσταμένη κα Δρόσου για την καθοριστική συμβολή τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 13ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Στην Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου εγκρίθηκαν:
• Η εκπόνηση της τοπογραφικής μελέτης «Αντιμετώπιση υδραυλικής ανεπάρκειας κεντρικού καναλιού αποχέτευσης ομβρίων οικισμού Χρυσοχωρίου Δήμου Νέστου», η εκπόνηση της υδραυλικής μελέτης «Αντιμετώπιση υδραυλικής ανεπάρκειας κεντρικού καναλιού αποχέτευσης ομβρίων οικισμού Χρυσοχωρίου Δήμου Νέστου», η εκπόνηση της μελέτης οδοποιίας «Αντιμετώπιση υδραυλικής ανεπάρκειας κεντρικού καναλιού αποχέτευσης ομβρίων οικισμού Χρυσοχωρίου Δήμου Νέστου», προϋπολογισμού ύψους 80.000€. Η δημοτική ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Μιχαηλίδη ψήφισε με επιφύλαξη!
• Η επικύρωση του πρακτικού αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών προσωρινού αναδόχου του έργου «Ανακαίνιση αγροτικών περιφερειακών ιατρειών στο Μοναστηράκι, στη Ν. Καρυά και στην περιοχή Πηγές του Δήμου Νέστου» από το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.
• Η δημοπράτηση τευχών και όρων διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση τοιχείου περίφραξης στον χώρο του κοιμητηρίου & αντιστήριξη πρανών δρόμου στην Τ.Κ. Πέρνης», προϋπολογισμού ύψους 110.000€.
• Η δημοπράτηση τευχών και όρων διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου με τίτλο: «Άρση επιπτώσεων πλημμυρικών φαινομένων στις Τ.Κ. Γραβούνας- Ζαρκαδιάς- Αγ. Κοσμά» προϋπολογισμού ύψους 86.000€.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 14ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα ο Δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε:
 Στην ένταξη της μελέτης για έργα στις τοπικές κοινότητες του πρώην Δήμου Ορεινού ύψους 300.000€ από το Υπουργείο Εσωτερικών
 Στην ένταξη αντιπλημμυρικών έργων από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, ύψους 400.000€. Είχε υπάρξει συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα κ. Δέδε παρουσία των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Νομού Καβάλας πριν από 2 μήνες στην Αθήνα.
 Στην ίδρυση δύο νέων βρεφικών σταθμών στην Χρυσούπολη που φιλοξενούν 30 νήπια από 1-2 ετών
 Στην αποψίλωση και καθαρισμό της αμμόγλωσσας- αλσυλλίου με τη συνδρομή 30 εργατών του Δασαρχείου Καβάλας επί 20 ημέρες
 Στην επίσκεψη του Δημάρχου Νέστου στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης για να διαμαρτυρηθεί για την ανάκληση της απόφασης της απαγόρευσης διέλευσης των βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή
40 ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ
Τους 40 εργαζομένους του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας μέσω ΟΑΕΔ καλωσόρισε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος τη Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Οι νέοι εργαζόμενοι θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες του Δήμου για 8 μήνες. Οι ειδικότητες που εγκρίθηκαν είναι μηχανικοί, οικονομολόγοι, γεωπόνος, κοινωνικός λειτουργός, λογοθεραπευτής, φυσικοθεραπευτής, εργάτες καθαριότητας, κ.α.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΗΝ 4η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΜΘ» 2014-2020
Στην 4η συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΜΘ» 2014-2020 που πραγματοποιήθηκε στην Δράμα ,συμμετείχε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη Νίκο. Στη συνεδρίαση παρέστησαν ακόμη μεταξύ άλλων και ο Υπουργός κ. Γιαννακίδης Στάθης καθώς και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Μέτιος Χρήστος.
 Ξεκίνησε ο στολισμός της πόλης καθώς και των χωριών του Δήμου μας ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν στις 1 Δεκεμβρίου 2018.
Από το Γραφείο Τύπου