Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα σημερινά νέα της ΝΔ

Κύριο Τα σημερινά νέα της ΝΔ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες συνιστούν πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών και απειλούν ευθέως την διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας.
Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου εν ενεργεία υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές ότι δεν επιτελούν την αποστολή τους, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει. Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου να χαρακτηρίζεται από την Δικαιοσύνη προστατευόμενος μάρτυρας πρόσωπο που βαρύνεται με κατηγορίες, ενώ ο νόμος ρητά το απαγορεύει.
Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι θα διαφυλάξω με όλες μου τις δυνάμεις το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών μας. Και καλώ τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουμε από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν. Καλώ, τέλος, όλους τους δικαστικούς λειτουργούς να υψώσουν ανάστημα και να αποκαταστήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την οποία δεν ελέγχει το παραδικαστικό κύκλωμα του Μαξίμου, καταγγέλλει σήμερα δημοσίως την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή.
Καθώς αυτό δεν έχει προηγούμενο στην Μεταπολίτευση, έχει κάτι να πει ο κ. Τσίπρας ή έχει αναθέσει την διακυβέρνηση στον Παύλο Πολάκη;».

Σημεία συνέντευξης της Εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., Ευρωβουλευτή κ. Μαρίας Σπυράκη, στον τηλεοπτικό σταθμό Open
Για την Υπόθεση της Novartis
ΜΣ: Υπάρχει σοβαρό ζήτημα σε ό,τι αφορά το περιβάλλον στο οποίο εξελίσσεται αυτή η υπόθεση, της NOVARTIS. Από την αρχή είχαμε μιλήσει για σκευωρία. Τώρα οι αποκαλύψεις που γίνονται μας κάνουν, να αναρωτηθούμε αν πρόκειται για μια ενορχηστρωμένη υπόθεση παρακράτους. Κι αυτό δεν είναι ανεξάρτητο από τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Πολάκης και δίνει στη δημοσιότητα ονόματα δικαστικών λειτουργών των οποίων δεν του αρέσει ο τρόπος με τον οποίον ενεργούν. Μιλάει για μάρτυρες που θα λαλήσουν, ή δεν θα λαλήσουν αναλόγως με τις διαθέσεις του και στο τέλος της μέρας, καταλαβαίνετε ότι αυτό αντανακλά, απευθείας, χωρίς μεσολαβητές, στο Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Τσίπρα. Ξέρετε, ο κ. Πολάκης είναι αναπληρωτής υπουργός, της κυβέρνησης, ο κ. Πολάκης είναι κι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι και κοινωνικά κοντά με τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Πολάκης είναι το είδωλο του κ. Τσίπρα στον καθρέφτη. Ό,τι συμβαίνει, λοιπόν, σήμερα, αντανακλά απευθείας στο Μαξίμου. Και το ερώτημα που θέτουμε είναι το εξής. Έχουμε να κάνουμε με την ενορχήστρωση παρακράτους;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν στελέχη σας, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Γεωργιάδης, που λέει -γιατί έχει πάει κι η υπόθεση της αντιπαράθεσης της πολιτικής, ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Πολάκη, και σε προσωπική αντιδικία- ότι θα πάει φυλακή ο ένας, ότι θα πάει για εσχάτη προδοσία ο άλλος στη φυλακή. Βαριές κουβέντες, δηλαδή, κι από τον μεν και από τον δε.
ΜΣ: Κύριε Γιακουμή η υπόθεση εξελίχθηκε πάρα πολύ άσχημα, εξαιτίας της επιλογής της κυβέρνησης, να πατήσει πάνω στην υπόθεση της ΝΟVARTIS, και να στήσει μια ολόκληρη σκευωρία. Οι άνθρωποι που μπήκαν στο στόχαστρο, έχουν κάθε λόγο να ανεβάσουν τους τόνους, σκεφτείτε τον εαυτό σας, στη θέση τους. Και κυρίως σκεφτείτε τον εαυτό σας στη θέση τους μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις. Σκεφτείτε τον εαυτό σας στη θέση τους, και μέσα στην ευρύτερη ατμόσφαιρα, η οποία δημιουργείται στην πολιτική ζωή της χώρας. Διότι εδώ έχουμε μια βαριά τοξική ατμόσφαιρα. Θέλετε να απαριθμήσω περιστατικά που έλαβαν χώρα μόλις χθες; Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, «ο ήρωας» έλεγε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της βουλής, ξαφνικά βρίσκεται διωκόμενος. Δεν γνωρίζουμε τη δικογραφία. Γι’ αυτό και τα ερωτήματα που θέσαμε, έχουν να κάνουν με το γιατί τη μια στιγμή χαρακτηρίστηκε προστατευόμενος μάρτυρας, και μέσα σε έναν χρόνο έγινε κατηγορούμενος.
Για την κυβερνητική πολιτική
ΜΣ: Χθες είχαμε τον άνθρωπο που σήκωνε το πιστόλι και δολοφονούσε εν ψυχρώ, τον άνθρωπο που καταδικάστηκε 11 φορές ισόβια να κάνει βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Σκεφτείτε τη μάνα του Αξαρλιάν, κανέναν άλλο. Όπως, επίσης, είναι επιλογή του Πρωθυπουργού να ψηφίσει με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τον Νόμο Παρασκευόπουλου που τους βγάζει όλους αυτούς έξω. Που κατήργησε τις φυλακές τύπου Γ. Αυτό είναι ο τρόπος με τον οποίον ο κ. Τσίπρας βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Και επιμένω ότι δεν είναι μικρό το γεγονός ότι χθές είχαμε tweet βουλευτή, του κ. Κυρίτση, ο οποίος έκανε χιούμορ με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Ας τους ενημερώσει κάποιος ότι την τελική κρίση την έχουν οι άνθρωποι εκεί έξω. Ας τους ενημερώσει κάποιος ότι θα ψηφίσουν οι άνθρωποι εκεί έξω, θέλουν δεν θέλουν και την ετυμηγορία τους θα την αποδεχθούν, θέλουν δεν θέλουν. Γιατί, και επιτρέψτε μου να πω και κάτι που το θεωρώ πάρα πολύ κρίσιμο, ο κόσμος καταλαβαίνει και την καταστροφή θα τη σταματήσει. Και τα παραδείγματα δεν είναι μόνο αυτά που βλέπουμε και συζητάμε εδώ. Υπάρχουν καθημερινά παραδείγματα: η υποβάθμιση, η εξίσωση προς τα κάτω, η κατάργηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη είναι ένα κραυγαλέο παράδειγμα. Έφυγε ο κ. Γραμμένος, ένα πρόσωπο αναγνωρισμένο, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήρθε από το City ο κ. Γραμμένος, για να είναι ο Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Και ξαφνικά βρέθηκε να του καταργούν το πανεπιστήμιο.
Για την Κυβέρνηση Ανοχής
ΜΣ: Από την ώρα που οι Υπουργοί του κ. Καμμένου και ο κ. Καμμένος φύγουν από την Κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας έχει 2 δρόμους: Ο ένας είναι να έρθει στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη νέα πλειοψηφία την οποία θα αναζητήσει. Ο άλλος είναι να κάνει εκλογές. Κυβέρνηση μειοψηφίας στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά δεν υπήρχε. Και δεν θα έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει να κυβερνά ως Κυβέρνηση με ψήφο ανοχής. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο μεταπολιτευτικό μας πολιτικό προηγούμενο. Και δεν πρόκειται να υπάρξει τώρα. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να συρθεί η χώρα για να κρατήσουν αυτοί τις βουλευτικές τους έδρες και τις υπουργικές τους καρέκλες μερικούς μήνες ακόμη. Θέλουμε εκλογές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Θέλουμε εκλογές για να ξεκαθαρίσει αυτή τοξική ατμόσφαιρα. Θέλουμε εκλογές για να έχουμε Κυβέρνηση που θα έχει πλειοψηφία και πολιτική νομιμοποίηση. Η Κυβέρνηση δεν θα έχει ούτε πλειοψηφία, ούτε πολιτική νομιμοποίηση από την ώρα που θα αποχωρήσουν οι Υπουργοί του κ. Καμμένου.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 03 Ιανουάριος 2019 20:50
Copyright @ www.xanthinet.gr 2015