Log in
updated 5:39 PM UTC, Feb 26, 2020
Ροή ειδήσεων :

Μήνυμα για αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ έστειλε η Ξάνθη

Κύριο Μήνυμα για αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ έστειλε η Ξάνθη

Ρεπορτάζ Σ. Καραχότζα


Στην γεμάτη από τοπικά στελέχη και φίλους της ΝΔ καθώς και από απλούς πολίτες της Ξάνθης αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης πραγματοποιήθηκε κ εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Ξάνθης το βράδυ του Σαββάτου.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, οι Δήμαρχοι Ξάνθης και Τοπείρου, ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και πολλά μειονοτικά στελέχη της παράταξης.


Μιχάλης Πατεράκης: Οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται μόνο για το κόμμα τους


Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Μιχάλης Πατεράκης ο οποίος πέρα από τις ευχαριστίες για την παρουσία του κόσμου, αναφέρθηκε στην Ξάνθη η οποία δεν εκπροσωπείται από γαλάζιο Βουλευτή στο ελληνικό κοινοβούλιο σημειώνοντας πως "οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζουν από κάθε πρόβλημα του νομού αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κόμμα τους".
Στη συνέχεια τόνισε πως το κενό αυτό της έλλειψης γαλάζιου Βουλευτή από την Ξάνθη αγωνίζεται να καλύψει η ίδια η ΝΟΔΕ με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση πολλών απλών πολιτών και φίλων του κόμματος.
Χρήστος Μέτιος: Η υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας θα φέρει καλύτερες μέρες στην περιοχή
Τον Μιχάλη Πατεράκη διαδέχτηκε στο βήμα ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως "η κυβέρνηση μιλάει για έξοδο από το μνημόνιο αλλά η καθημερινή πραγματικότητα δείχνει το ακριβώς αντίθετο".
Στη συνέχεια δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί με λεπτομέρειες και συγκεκριμένα ποσά στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ σε τομείς όπως η ενέργεια, το περιβάλλον, ο πολιτισμός, η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, οι υποδομές. Έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα απολύτως κοστολογημένο τονίζοντας πως "η υλοποίηση του θα φέρει καλύτερες μέρες στην περιοχή και τους πολίτες της".
Αλέξανδρος Κοντός: Αυτοδύναμη κυβέρνηση η ΝΔ


Μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα ανέβηκε στο βήμα ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός ο οποίος ευχαρίστησε τον Μανώλη Κεφαλογιάννη για την στήριξη και εκπροσώπηση του αγροτικού τομέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συνεχίζοντας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως στις ερχόμενες εθνικές εκλογές η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση σημειώνοντας ωστόσο πως η γαλάζια παράταξη πρέπει να κερδίσει τόσο τις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και τις ευρωεκλογές καλώντας όλα τα στελέχη και φίλους της παράταξης να βοηθήσουν σε αυτόν αγώνα για να απαλλαγεί όπως χαρακτηριστικά είπε η χώρα από τον θίασο που μας κυβερνά.
Η παρουσία του Αλέξανδρου Κοντού τόσο στην εκδήλωση όσο και στο βήμα ήταν ίσως και ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς έλους εκείνους που βιάστηκαν να τον ξεγράψου από τη ΝΔ και το ψηφοδέλτιο της στην Ξάνθη.
Μανώλης Κεφαλογιάννης: Η ΝΔ είναι πατριωτική παράταξη


Τέλος το λόγο πήρε ο επίσημος καλεσμένος της βραδιάς Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στη συμφωνία των Πρεσπών. "Δε μπορεί να είναι Μακεδόνας κάποιος που δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον Αριστοτέλη, τον Φίλιππο της Μακεδονίας και τον Μέγα Αλέξανδρο" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης σημειώνοντας παράλληλα πως "η ΝΔ σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτεί το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση κι ούτε θα ψηφίσει καμία συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο". Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως "η ΝΔ είναι μια πατριωτική παράταξη και ως τέτοια αντιμετωπίζει τα εθνικά μας θέματα και είναι η πολιτική δύναμη που θα βγάλει και πάλι την Ελλάδα στο ξέφωτο".
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην για πρώτη φορά πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων. "Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πατρίδα μας η οποία δέχεται τις προκλήσεις της γειτονική Τουρκίας η οποία αμφισβητεί ακόμα και τη συνθήκη που εδώ και 100 χρόνια διασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.
Αναφερόμενος στην μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης την χαρακτήρισε αποτυχημένη ενώ μιλώντας για την οικονομική κρίση εξέφρασε την άποψη πως σε αντίθεση με την Αμερική απ' όπου ξεκίνησε αυτή η κρίση, η Ευρώπη δεν είναι τα κατάλληλα όπλα για να την αντιμετωπίσει.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 03 Φεβρουάριος 2019 12:06