Log in
updated 6:13 PM UTC, Oct 1, 2020
Ροή ειδήσεων :

Τα σημερινά νέα της ΝΔ

Κύριο Τα σημερινά νέα της ΝΔ

«Εκεί που τους χρωστούσανε, τους ζητάνε και τα ρέστα.
Οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων θύματα της ανικανότητας στον ΕΦΚΑ»
Ο Αν. Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, σχετικά με τους υπολογισμούς των αναδρομικών των συνταξιούχων ειδικών μισθολογίων, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό και έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν υπάρχει δικαιολογία για το χάος που επικρατεί στον ΕΦΚΑ. Καθημερινά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και νέες υποθέσεις που είναι ενδεικτικές της απόλυτης αποδιοργάνωσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης:
1. Δεν εκδίδονται συντάξεις παράλληλης και διαδοχικής ασφάλισης, δημοσίου, ΝΠΔΔ και εξωτερικού.
2. Δεν έχουν κοινοποιηθεί οι επανυπολογισμοί των συντάξεων.
3. Δεν γνωρίζει κανείς πόσες συντάξεις είναι σε εκκρεμότητα και πόσες “κλείνουν” εικονικά, λόγω μη συμπλήρωσης του φακέλου.
4. Τελευταίο κρούσμα είναι ο εντοπισμός λαθών στο ύψος των αναδρομικών για τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων που καταβλήθηκαν πριν τα Χριστούγεννα. Είναι απαράδεκτο να καταβάλλονται χρήματα και μετά από δύο μήνες να διαπιστώνουν οι υπηρεσίες ότι έκαναν λάθος και να τα ζητάνε πίσω. Τα λάθη και η ανικανότητα της κυβέρνησης σημαίνουν ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους, που θα κληθούν να επιστρέψουν εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ. Εκεί που τους χρωστούσανε, τους ζητάνε και τα ρέστα από τον ΕΦΚΑ.
Η Νέα Δημοκρατία ζητά επίσημη απάντηση για την έκταση του προβλήματος και για τον τρόπο με τον οποίο θα δρομολογηθούν τυχόν επιστροφές.
Ας πάψουν πια οι ηγεσίες Υπουργείου και ΕΦΚΑ να παρουσιάζουν μια εξωραϊσμένη, αλλά απόλυτα πλασματική εικόνα του ΕΦΚΑ. Συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι δεν εξαπατώνται πλέον».

Δήλωση της Όλγας Κεφαλογιάννη
Με αφορμή το ζήτημα της ανοικοδόμησης υψηλών κτιρίων στην περιοχή πέριξ της Ακρόπολης, η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α΄ Αθηνών κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«H Ακρόπολη και ο Παρθενώνας αποτελούν παγκόσμιο τοπόσημο πολιτισμού στη διεθνή κοινότητα.
Χρέος της Πολιτείας είναι η προστασία του μνημείου και η με κάθε τρόπο ανάδειξή του.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλουν άμεσα να θέσουν ξεκάθαρους κανόνες ώστε το οικουμενικό αυτό μνημείο να κυριαρχεί στο Αττικό τοπίο χωρίς να παρεμποδίζεται η επιχειρηματικότητα».

Δήλωση της Νίκης Κεραμέως
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Νίκη Κεραμέως σε σχέση με τις προωθούμενες από το Υπουργείο Παιδείας συγχωνεύσεις ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης και την άναρχη αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί άλλο την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας. Οι αλλαγές που προωθούνται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπως και σε άλλα ιδρύματα, χωρίς επεξεργασία και μακρόπνοη στόχευση, δεν πρόκειται να υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
Πλήρης Δήλωση
«Ο Υπουργός Παιδείας συνεχίζει ακάθεκτος το καταστροφικό του έργο στην ανώτατη εκπαίδευση, αγνοώντας προκλητικά τις αντίθετες φωνές.
Το σχέδιό του δεν ακολουθεί εκθέσεις σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, δεν αποτελεί προϊόν πραγματικής διαβούλευσης, δεν λαμβάνει υπ’ όψιν εκθέσεις αξιολόγησης, δεν εξασφαλίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. Το σχέδιο του υπηρετεί αποκλειστικά μικροπολιτική στόχευση.
Ξεκίνησε με τη συλλήβδην κατάργηση των ΑΤΕΙ, ακυρώνοντας με αυτό τον τρόπο τον τεχνολογικό τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αρχής γενομένης από τα ιδρύματα της Αττικής και συνεχίζοντας στα ιδρύματα ολόκληρης της επικράτειας.
Στη συνέχεια, στο στόχαστρο μπήκε το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Το μόνο ίδρυμα που παρέχει προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου, αποκλειστικά στα αγγλικά, προσελκύοντας ξένους φοιτητές, αλλά και καθηγητές διεθνούς φήμης.
Πιο πρόσφατο θύμα, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Το μοναδικό ίδρυμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με προγράμματα προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, το οποίο, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού, θα συγχωνευθεί με ακόμη ένα υπό κατάργηση ΑΤΕΙ.
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί άλλο την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας. Οι αλλαγές που προωθούνται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπως και σε άλλα ιδρύματα, χωρίς επεξεργασία και μακρόπνοη στόχευση, δεν πρόκειται να υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

«Η πτωτική τάση στις αεροπορικές κρατήσεις για το 2019, σήμα κινδύνου για τον τουρισμό μας»
Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σχετικά με τη μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ που δείχνει μείωση της τάξης του 7% στις αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πτωτική τάση καταγράφεται στον προγραμματισμό των αεροπορικών αφίξεων για το 2019. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η τάση, τότε μιλάμε για 1,3 εκ. λιγότερους επισκέπτες σε σχέση με το 2018. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της υπεφορολόγησης του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας».
Πλήρης Δήλωση
«Τα στοιχεία της μελέτης του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), σύμφωνα με τα οποία καταγράφεται πτωτική τάση της τάξης του 7% στον προγραμματισμό των αεροπορικών αφίξεων για το 2019, προκαλούν ανησυχία. Είναι ένα σήμα κινδύνου για τον τουρισμό μας.
Αν επιβεβαιωθεί αυτή η τάση, τότε μιλάμε για 1,3 εκ. λιγότερους επισκέπτες σε σχέση με το 2018.
Η μειωμένη ζήτηση των αεροπορικών κρατήσεων για την Ελλάδα είναι πολυπαραγοντική. Ο κύριος λόγος, όμως, είναι η μειωμένη ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας, που οφείλεται στην υπερφορολόγηση. Με ΦΠΑ στην εστίαση στο 24%, στη διαμονή στο 13% δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε άλλες χώρες. Το τουριστικό μας προϊόν είναι, πλέον, ακριβό σε σχέση με χώρες όπως η Τουρκία , η Κύπρος, η Κροατία αλλά και η Ιταλία ή η Ισπανία. Οι υπέρμετροι φόροι στις επιχειρήσεις και ο φόρος διανυκτέρευσης έχουν κόστος, που μετακυλίεται στον τουρίστα.
Είναι, πλέον, ξεκάθαρο ότι η επιλογή της κυβέρνησης να επιβάλει νέους φόρους στον τουρισμό, αρχίζει να λειτουργεί εις βάρος μας.
Η Νέα Δημοκρατία θα ανακόψει αυτή την πορεία φθοράς και υποχώρησης του τουρισμού μας. Με μείωση των φόρων, με μείωση του ΦΠΑ στη εστίαση στο 13%, κατάργηση του φόρου διανυκτέρευσης και σταδιακή μετάβαση σε ένα ΦΠΑ της τάξης του 11% για όλο το τουριστικό πακέτο».

Βασικά Σημεία της Ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από την Εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., Ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη
Ο Πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε το Σάββατο το πρόγραμμα του κόμματος μας για την υγεία που αποτελείται από 3 βασικούς άξονες:
• Ένα σχέδιο πρόληψης με την ονομασία «Σπύρος Δοξιάδης»
• Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
• Ιδιαίτερη φροντίδα για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Μεταξύ άλλων, η ΝΔ δίνει έμφαση ώστε να μη μείνει κανένα νησί και απομακρυσμένη περιοχή χωρίς γιατρό. Επίσης, δίνουμε προτεραιότητα στην άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων με νοσηλευτικό προσωπικό με 2 χιλ. προσλήψεις. Και ξέρετε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα φειδωλός στις εξαγγελίες για προσλήψεις.
Σήμερα, όμως, είμαστε εδώ για να επαναλάβουμε την κεντρική επιλογή της ΝΔ να δώσει μια στοχευμένη μάχη κατά του καρκίνου με συγκεκριμένες κατευθύνσεις:
• Άμεση και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου
• Δωρεάν πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για όλους
• Δημιουργία ταχείας οδού στα νοσοκομεία για την εξέταση και τη θεραπεία των καρκινοπαθών.
• Διανομή φαρμάκων στο σπίτι, εξειδικευμένο προσωπικό για κατ’ οίκον νοσηλεία.
• Ίδρυση ειδικών κέντρων για την αντιμετώπιση του καρκίνου
Κεντρικός στόχος μας είναι μέχρι το 2030, το 75% των καρκίνων να διαγιγνώσκονται στα αρχικά στάδια, στο 1ο και το 2ο στάδιο, όταν η νόσος είναι ευκολότερα αντιμετωπίσιμη.
Η Νέα Δημοκρατία δίνει -όπως αναφέραμε- αυτή τη στοχευμένη μάχη με έμφαση στην πρόληψη. Η Ελλάδα διαθέτει τις χαμηλότερες δαπάνες για πρόσληψη μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών. Μόλις το 1,3% των δαπανών υγείας κατευθύνεται στην πρόληψη. Αντίθετα, υπάρχει μεγάλο ποσοστό δαπανών για νοσηλείες στην Ελλάδα. Είναι το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση: 41% έναντι 30% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Σας θυμίζουμε, τέλος, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εκείνη που φρόντισε από το 2014 να έχουν άμεση και ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία οι ανασφάλιστοι. Μία επιλογή την οποία χειροκρότησε ο κ. Ξανθός, ο Υπουργός Υγείας με άρθρο του στην Αυγή τον Ιούνιο του 2014.
Για το δημοσίευμα του BBC και τη Συμφωνία των Πρεσπών
Ξεκινώντας από το δημοσίευμα του BBC, η αντίδρασή μας, όπως ήδη γνωρίζετε, ήταν άμεση και ξεκάθαρη. Επιμένουμε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα εθνικής «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα δεν υφίσταται. Και αυτό γιατί, όπως ξέρετε, το κείμενο του BBC αναφέρεται σε απόσπασμα της ομιλίας του κ. Τσίπρα στη Βουλή. Ωστόσο, πέρα από τα δημοσιεύματα, είναι απαραίτητο όλοι οι Έλληνες να γνωρίζουν ότι η συμφωνία που επικυρώθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και τους προθύμους παράγει μια σειρά βλαπτικά αποτελέσματα για την Ελλάδα. Είναι στη διάθεσή σας η επιστολή που έστειλε η μόνιμη αντιπροσωπεία της γειτονικής χώρας στον ΟΗΕ και στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται η χρήση και του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία». Επίσης περιγράφεται τι θα συμβαίνει ακριβώς για οργανώσεις, δραστηριότητες, ιδιώτες που δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος και οι οποίοι μπορούν άμεσα, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, να χρησιμοποιούν τον όρο «μακεδονικός», «μακεδονική». Θα έρθει στα mails σας το γράμμα που έστειλε η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας προς τον ΟΗΕ και έχει ένα σχετικό ενδιαφέρον. Έχει ημερομηνία 26 Ιανουαρίου.
Για το ταξίδι του Προέδρου της ΝΔ στη Μόσχα
Σε ό,τι αφορά το ταξίδι του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Μόσχα θα ήθελα να το αποσυνδέσω και να πω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Μόσχα την επόμενη Τετάρτη και την επόμενη Πέμπτη, 27 και 28 Φεβρουαρίου. Στη Μόσχα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ, θα έχει γεύμα εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Σεργκέι Λαβρόφ και επίσης θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Δούμας κ. Βλάχισλαβ Βολόντιν. Ο κ. Μητσοτάκης στις επαφές του θα αναφερθεί στα διμερή θέματα και στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Έχει ενδιαφέρον να πούμε ότι το ταξίδι αυτό έρχεται σε συνέχεια των συνομιλιών που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Πούτιν τον Μάιο του 2016.
Για τις χυδαιότητες της κ. Μεγαλοοικονόμου σε τηλεοπτική εκπομπή
Αντιλαμβανόμαστε ότι στόχος του κ. Τσίπρα είναι να μείνει στην καρέκλα της εξουσίας με τη στήριξη των προθύμων όσο περισσότερο καιρό μπορεί. Όμως, ο τρόπος με τον οποίον εκφράστηκε η κ. Μεγαλοοικονόμου είναι χυδαίος. Είναι χυδαίος και δείχνει ότι η ετερόκλητη αυτή συμμαχία δεν σέβεται ούτε βασικούς κανόνες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Δεν είδαμε ούτε ένα νεύμα αποδοκιμασίας για τη συμπεριφορά της κ. Μεγαλοοικονόμου από την Κυβέρνηση.
Για τη στάση της ΝΔ στην αύξηση της ποσόστωσης για τις γυναίκες.
Προφανώς και θα στηρίξουμε μια τέτοια επιλογή. Όπως ξέρετε, η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα το οποίο ανοίγει τις πόρτες του σε όλους τους πολίτες και θέλει μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών, ούτως ώστε να μπορέσουν και αυτές να αναδειχθούν από τις εκλογικές διαδικασίες. Όμως, είναι διαφορετικό πράγμα η διάθεση να συμμετάσχουν περισσότερες γυναίκες από αυτό που συμβαίνει τώρα. Και αυτό που συμβαίνει τώρα είναι απαράδεκτο γιατί η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει αποσαφηνίσει βασικά στοιχεία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας τόσο στις ευρωεκλογές όσο και τις τοπικές εκλογές που έχουν προσδιοριστεί με ημερομηνία για τις 26 Μαΐου.
Θέλω, λοιπόν, να θέσω προς την κυβέρνηση τέσσερα ερωτήματα:
 Το πρώτο ερώτημα αφορά τις Ευρωεκλογές. Ισχύει ή όχι ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει τον τρόπο ανάδειξης των ευρωβουλευτών και να αντικαταστήσει τον σταυρό προτίμησης με λίστα;
 Ισχύει ή όχι ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει για άλλη μια φορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και ο πρώτος γύρος να διεξαχθεί στις 19 Μαΐου και όχι μαζί με τις Ευρωεκλογές που έχουν προσδιοριστεί για τις 26 Μαΐου;
 Ισχύει ή όχι ότι θα αλλάξει ο υποχρεωτικός αριθμός των υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων κάθε συνδυασμού; Ποιος θα είναι αυτός ο αριθμός; Είναι αδιανόητο μόνο λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές να μην έχει αποσαφηνιστεί αυτή η παράμετρος για να το γνωρίζουν τουλάχιστον οι ενδιαφερόμενοι.
 Σκέφτεται ή όχι να αυξήσει η κυβέρνηση την υποχρεωτική ποσόστωση των γυναικών στα ψηφοδέλτια, τόσο στις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, όσο και τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Ξέρετε, η Ελλάδα είναι χώρα της Ε.Ε. και είναι στοιχειώδης δημοκρατική υποχρέωση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών να γνωρίζουν οι πολίτες τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές στους αμέσως επόμενους μήνες. Είμαστε μόλις 90 μέρες πριν τη διεξαγωγή εκλογών, θυμίζω.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 25 Φεβρουάριος 2019 20:37
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τα σημερινά νέα της ΝΔ Τα σημερινά νέα της ΝΔ »