Log in
updated 9:37 AM UTC, Jun 5, 2020
Ροή ειδήσεων :

Ο απολογισμός, το πρόγραμμα της επόμενης περιόδου και η παρουσίαση των υποψηφίων του Δημάρχου Μύκης

Κύριο Ο απολογισμός, το πρόγραμμα της επόμενης περιόδου και η παρουσίαση των υποψηφίων του Δημάρχου Μύκης

Με μεγάλη επιτυχία παρουσία εκατοντάδων δημοτών υλοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου, ο απολογισμός των πεπραγμένων του Δημάρχου Μύκης Τζεμήλ Καπζά από το 2014 έως σήμερα καθώς και ο προγραμματισμός του για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο.
Οι φίλοι και υποστηρικτές του νυν Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου για τον Δήμο Μύκης, συγκεντρώθηκαν από νωρίς γεμίζοντας ασφυκτικά τον χώρο της εκδήλωσης στο ξενοδοχείο Elisso.
Ενδεικτικά της θέρμης με την οποία αγκαλιάζουν την μέχρι σήμερα επιτυχημένη θητεία του κ. Καπζά ήταν τα συνθήματα ικανοποίησης και νίκης στις εκλογές του Μαϊου στην διάρκεια της ομιλίας του.
Η εκδήλωση χρωματίστηκε ακόμη περισσότερο από την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι με το ήθος και το κοινωνικό τους ανάστημα στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία, αλλά και το μεράκι και την διάθεση για προσφορά, θα συμβάλλουν στην συνέχιση ενός πολύτιμου έργου για κάθε κάθε χωριό και κάθε δημότη της Μύκης.
Επισυνάπτονται η ομιλία του Δημάρχου Μύκης και η λίστα των 63 πρώτων Υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.
Από το Γραφείο Δημάρχου


Υποψήφιοι Σύμβουλοι για το Δημοτικό Συμβούλιο

1. Τσοφαντάρ Αλή - Ιμπράμ του Χουσεϊν
2. Κούλε Αρήφ του Μουσταφά.
3. Ραήμ Αϊνούρ τουΧουσεΐν
4. Μολλά Αϊσέ του Χασάν.
5. Ραμαδάν Μπαχρή του Τζεμαλή
6. Γύρογλου Μπαχριέ του Μεχμέτ
7. Νταλή Μπεντιχά του Σαλή
8. Καραμπιγικλή Μπελκίζ του Ρετζέπ
9. Αρναούτ Τζιχάτ του Ραμαδάν
10. Γκοβεντάρ Τζεχάτ του Μεχμέτ.
11. Κεχαγιά Τζουνεϊτ του Ιρφάν
12. Μολλά-Ογλού Ντιλμπέρ του Χαμδή
13. Χατζημιλιαζήμ Εκρέμ του Χιλμή.
14. Εφέντη Εμπιέ του Μουσταφά
15. Μολλά Αχμέτ Εμινέ του Αδέμ.
16. Κιούρτ Εμβέρ του Μεχμέτ
17. Ιμάμ Ερτζάν του Τζεμαλή
18. Σιακήρ Ερδοάν του Γιουσούφ
19. Μεχμεταλή Φαχρή του Τζεμαλή
20. Φαρζλή Λουτφή του Σαμπρή
21. Χούσκογλου Φικρέτ του Τζεμήλ
22. Μπατζάκ Φικριέ του Τζεμαλή
23. Τσόλκο Γκιουλσέν τουΣαδίκ
24. Μπίμπαση Χαλιμέ του Χασάν
25. Γιουρούκογλου Χαμδή του Σουκρή
26. Ισά Ιμράν του Μουσταφά
27. Ιμπραήμ Ιρφάν του Τζεμήλ
28. Κουρού Ισμέτ του Μωχαμέτ
29. Καβάς Κενάν του Ταχήρ
30. Οσμάν Κενάν του Τζεμάλ
31. Εμήρ Μεχμέτ του Γιουνούζ
32. Μουσταφά-Ογλού Μεχμέτ του Χουσεϊν
33. Τσαούς Μεστάν Μουμίν του Μουράτ
34. Καρά Ορχάν του Μουμίν
35. Χαϊτά Οζχάν του Χασάν
36. Σουλεϊμάν Μουράτ Ραμαδάν του Χουσεϊν
37. Χασάν Σαλή Ρετζέπ του τζεμαλη
38. Μετζήτ Χασαν Ρεμζή του Χιλμη
39. Αλή Μπασή Ρεϊχάν τουΑχμέτ
40. Σαπουντζού Ριτβάν του Ραιφ
41. Ταχήρ Σαδήκ του Σαλήχ
42. Μπατζάκ Σελαμή του Χουσεϊν
43. Σελήμ Ισμέτ του Αλή
44. Καλεντζή Σεβήμ του Σιαμπάν
45. Ρασήτ Σεϊνούρ του Σαλή
46. Μουσά Σεϊντάν του Τζεμήλ
47. Μολλά Σινάν του Ριτβάν.
48. Ομέρ Ταχήρ του Εμίν.
49. Καραμπουγιουκλού Τζανάν του Χουσεϊν
50. Σαϊτ Ογλού Ιλμιέ του Χουσεϊν
51. Εμίρ Ορχάν του Χασάν.
52. Μπιμπέρ Κενάν του Νιαζή.
53. Κιούρτ Χασάν του Χουσεϊν
54. Χασάν – Σαλήχ Σαμή του Χασάν
55. Αϊσέλ Μουατζήρ Αλή του Μπεχρή
56. Ζουμπρέ Μεριέμε του Λετήφ
57. Ζουμπρέ Χασάν του Φερχάτ
58. Χατζημουσταφά Ισμέτ
59. Ισμαήλ Ογλού Χουσεϊν του
60. Ιμπραχήμ Μπασή Ερδοάν
61. Χαλήλ Σαλή του Ραμαδάν
62. Τοπάτς Χαβά του Χασάν
63. Καβάς Μπεσήμ του Μπεσήμ
64. Ντουλγκέρ Εσμά του Σαμή
65. Τζαμπάζ Ριτβάν του Χασάν

Η ομιλία του Δημάρχου Μύκης
Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητοί Συνδημότες,
Αξιότιμοι Προσκεκλημένοι,
Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που είστε σήμερα παρόντες στην σημαντική αυτή στιγμή της Δημοτικής μας Αρχής !
Διανύοντας τον 5ο χρόνο στο τιμόνι του Δήμου Μύκης έχουμε σήμερα την χαρά να παρουσιάσουμε τα κεκτημένα του τόπου μας που επιβεβαιώνουν την προσπάθεια, τις αγωνίες, τους κόπους αλλά κυρίως το όραμά μου για την ενδυνάμωση του δήμου μας και την πρόοδο των συνδημοτών μου.
Βέβαια, πριν ξεκινήσω την παρουσίαση του έως σήμερα έργου μου, θέλω να δηλώσω πως σε αυτή την διαδρομή για την αλλαγή και την προκοπή της περιοχής μας, δεν ήμουν μόνος.
Από την πρώτη ημέρα βρέθηκαν θερμοί υποστηρικτές όλοι οι δημότες. Από τους νεαρούς φίλους που οι επιχειρήσεις τους είναι δίπλα στο Δημαρχείο μέχρι και τους γέροντες στο πιο απομακρυσμένο χωριό μας.
Με ιδέες, με προτάσεις, με αιτήματα, με ερωτήσεις, με κριτική.
Με διάλογο για όλους μας !
Σε αυτή την 5ετία δεν δείξαμε μόνο ότι έχουμε ανοιχτό μυαλό αλλά κι ότι δεν κουραστήκαμε στιγμή να έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας !
Ξεκινήσαμε την θητεία μας και φτάνουμε σήμερα σχεδόν 5 χρόνια μετά, ακούραστοι, να έχουμε αποδείξει πως καμία γνώμη δεν έπεσε στο κενό γιατί πολύ απλά, σημασία δεν έχει ποιος μπαίνει στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανάπτυξη αλλά και όσοι δίνουν την καθημερινή μάχη για την αξιοπρεπή διαβίωση αλλά και πολλές φορές για την επιβίωση.
Για εμένα, όλοι οι ενεργοί πολίτες είναι σημαντικοί, όχι μόνο για το έργο που δεσμεύτηκα στην αρχή της θητείας μου ως Δήμαρχος να υλοποιήσω, αλλά γιατί έχουμε την υποχρέωση τον τόπο που κληρονομήσαμε από τις γενιές που μας ανέθρεψαν, να τον διατηρήσουμε ζωντανό με τις αξίες, τις αρχές, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, με τον σεβασμό που επιβάλλεται να έχουμε ο ένας προς τον άλλο, όλοι μαζί προς το παρελθόν και χέρι – χέρι να κάνουμε καλύτερο το σήμερα και να δημιουργήσουμε ένα άριστο αύριο για τα παιδιά μας αλλά κι εμάς τους ίδιους.
Θέλω σε αυτό το σημείο να μοιραστώ μαζί σας την απέραντη ευγνωμοσύνη που νιώθω όχι μόνο για εσάς αλλά και για όσους συμπολίτες μας δεν μπόρεσαν να είναι σήμερα μαζί μας, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, αλλά και για κάποιους άλλους ανθρώπους που υπήρξαν εξίσου ακούραστοι σε όλη αυτή την διαδρομή :
Επιτρέψτε μου πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που στέκεται με υπομονή και πίστη δίπλα μου και στηρίζει το όραμά μου για τον δήμο μας !
Τους φίλους που βλέπω σήμερα εδώ και φίλους που δώσαμε κοινό αγώνα το ‘10 και το ‘14 αλλά δυστυχώς σήμερα δεν βρίσκονται πια κοντά μας.
Τους Δημοτικούς Συμβούλους που, όχι μόνο έκαναν τον αγώνα τους και εξελέγη ο Συνδυασμός μας το ‘14 αλλά και εργάζονται μεθοδικά κι ακούραστα.
Το προσωπικό του Δήμου Μύκης που είναι ο πυλώνας του φορέα μας και τους ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία που διευκολύνει κάθε μέρα την υλοποίηση των πρωτοβουλιών που παίρνουμε για τον τόπο μας.
Τους επιστημονικούς και διοικητικούς συνεργάτες μου που με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτουν καταφέραμε να ξεπεράσουμε εμπόδια και να κατακτήσουμε ό,τι μέχρι το 2014 μπορεί να φάνταζε άπιαστο όνειρο για την περιοχή μας, ειδικά με τις ιδιαιτερότητες που έχουν τα χωριά μας.
Αναφερόμενος στις ιδιαιτερότητες των χωριών μας, θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτές συνυπάρχουν αυτά τα 5 χρόνια με πολλές άλλες προκλήσεις της καθημερινότητας :
Αναλάβαμε την Διοίκηση του Δήμου τον Σεπτέμβρη του ‘14 σε μια περίοδο ιδιαιτέρα δύσκολη, τόσο για την χώρα όσο και για τους Δήμους διότι η οικονομική κρίση ήταν και δυστυχώς παραμένει στην κορύφωση της.
Κληθήκαμε να υλοποιήσουμε για τους τελευταίους 5 μήνες του 2014 έναν προϋπολογισμό και ένα τεχνικό πρόγραμμα που είχε σχεδιάσει η προηγουμένη διοίκηση του Δήμου Μύκης, χωρίς πολλά περιθώρια ελιγμών. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί ο περιορισμός των κονδυλίων λόγω της οικονομικής κρίσης και ένα πλήθος εκκρεμών δικαστικών αποφάσεων ή αγωγών που είχαν κατατεθεί κατά του Δήμου στις προηγούμενες διοικήσεις.
Δεν ξοδέψαμε τον χρόνο μας κατηγορώντας ή προκαλώντας αλλά δουλεύοντας ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Σκοπός μας σήμερα να παρουσιάσουμε το έργο μας και να αποδείξουμε πως κάναμε πράξη όσα πιστεύαμε.
Η βασική αρχή μας ήταν, από την ημέρα που ζητήσαμε την ψήφο των δημοτών μας και παραμένει μέχρι σήμερα, πως όλα τα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας για τα οποία είμαστε υπεύθυνοι θα αντιμετωπίζονται με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. Δηλαδή με βάση το δίκαιο που ορίζουν οι κανόνες της πολιτείας.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι:
1. Να μην έχουμε αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας. Πάντοτε υπάρχουν χρήματα στο ταμείο για τις υποχρεώσεις μας ενώ καταφέραμε και αποπληρώσαμε υποχρεώσεις παλαιοτέρων ετών.
Ενδεικτικά, επιτρέψτε μου να σας αναφέρω τα εξής στοιχεία σχετικά με την οικονομική διαχείριση του Δήμου :
Παραλάβαμε την διοίκηση του Δήμου με καταγεγραμμένο στο ταμείο του στις 31 – 08 – 2014 του ποσό του 1.185.110,00 €, με δάνεια (χρωστούσε ο Δήμος) ύψους 1.064.538,00 €, με ανείσπρακτες απαιτήσεις από τρίτους ύψους 356.592,00 €, με πληρωμές παρελθόντων ετών ύψους 468.080,00 €
Τον ίδιο χρόνο και μόλις 4 μήνες αργότερα, η οικονομική θέση του Δήμου Μύκης στις 31-12-2014 σύμφωνα με την έκθεση των ορκωτών εκτιμητών ήταν : Ταμείο: 1.246.583,00 €, δάνεια (χρωστούσε ο Δήμος) ύψους 1.021.260,00 €, ανείσπρακτες απαιτήσεις από τρίτους ύψους 329.394,00 €, με πληρωμές παρελθόντων ετών ύψους 478.504,00 €
Επομένως, παρατηρούμε ότι αυξήθηκε μόλις σε 4 μήνες η ταμειακή ρευστότητα του Δήμου κατά 61.473, 00 € ενώ ταυτόχρονα συνεχίσαμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας και να εξυγιαίνουμε την εικόνα του δήμου μας
– Μειώσαμε τα δάνεια του Δήμου κατά 43.278,00 €.
– Μειώσαμε τις ανείσπρακτες απαιτήσεις του Δήμου κατά 27.198,00 €.
– Αυξήσαμε τις πληρωμές παρελθόντων ετών κατά 10.424,00 €.
Και όλα αυτά εν μέσω σκληρής οικονομικής κρίσης.
Η παραπάνω θετική τάση ήταν ενδεικτική και της πορείας που ακολούθησε ο Δήμος μας τα επόμενα χρόνια μέχρι και σήμερα.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας αναφέρω, ότι κληρονομήσαμε και φέραμε εις πέρας δικαστικές υποθέσεις – παραστάσεις - εξώδικα των προηγουμένων διοικήσεων του Δήμου με οικονομικό αντίκτυπο στο ταμείο του.
Ο νομικός μας σύμβουλος, με την υποστήριξη των στελεχών του Δήμου, διαχειρίστηκε περί τις 100 υποθέσεις με ξεκάθαρη επιτυχία αφού εξοικονομήθηκαν 778.000,00 € και καταφέραμε να καταβληθούν μόλις 238.000,00 € για το σύνολο των υποθέσεων σε βάθος πενταετίας.
Όπως προκύπτει από την αλληλογραφία και το αρχείο του Δήμου, τέτοιες παλαιές υποθέσεις μας απασχολούν ακόμη και σήμερα και θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον.
2. Να είναι ο Δήμος Μύκης ένας από του λίγους Δήμους της Περιφέρειας που σε πείσμα των καιρών, της οικονομικής δυσχέρειας προκηρύσσει έργα μεγάλης κλίμακας αξιοποιώντας τόσο τους δικούς του πόρους όσο και τα Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα επιλύοντας σημαντικά ζητήματα του τόπου.
Έχοντας διαγνώσει τις ανάγκες σε έργα υποδομής που κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα όλων μας από την Σμίνθη μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό, επενδύσαμε τον συνολικό προϋπολογισμό των 5.112.596,41 ευρώ για έργα
Ύδρευσης: 344.266,66 €
Αποχέτευσης : 1.542.664,74 €
Ασφαλτοστρώσεων δρόμων : 487.388,13 €
Συντήρησης και αποκατάστασης αγροτικής οδοποιίας: 456.465,07 €
Τσιμεντοστρώσεων και κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης: 436.557,99 €
Σχολικών κτιρίων : 201.176,28 €
Εκχιονισμού οδικού δικτύου 65.539,41 €
Ηλεκτροδοτήσεων δρόμων, πάρκων, γεφυρών και κτιρίων: 123.222,09 €
Παιδικών Χαρών και Αναπλάσεων 841.462,47 €
Κτηριακών Έργων στα Ιαματικά λουτρά 353.215,18 €
Αποκαταστάσεων ζημιών από θεομηνίες 46.286,00 €
Για την σύνταξη μελετών για τα παραπάνω έργα δαπανήθηκαν 214.413,85 €
Όμως δεν σταματήσαμε εκεί. Οι προσπάθειές μας για ένα καλύτερο αύριο βγαίνουν από τα στενά όρια της αξιοποίησης μόνο των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου μας. Διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Σήμερα έχουμε :
Εκτελεσμένα 5 μεγάλα έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.774.584 €
Εντεταγμένα 6 έργα και 9 μελέτες προς υλοποίηση συνολικού προϋπολογισμού 5.631.850 €
Υπό ένταξη 2 έργα προϋπολογισμού 5.850.000 €
Τα έργα αυτά αφορούν σε διάφορους τομείς της ζωής όλων μας στον Δήμο, από το πιο κεντρικό σημείο του έως το πιο απομακρυσμένο χωριό. Η αλήθεια είναι ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας στους πιο απομακρυσμένους οικισμούς, μας κάνουν να επιμένουμε ακόμη περισσότερο στην διεκδίκηση πόρων για την ανάπτυξη παροχών που θα κάνουν την ζωή όλων ευκολότερη. Στοχεύουμε στον συνδυασμό αναπτυξιακών υποδομών με υπηρεσίες που θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο της καθημερινότητάς μας την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο.
Αναλυτικά τα έργα αυτά έχουν ως εξής:
Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018 (ΠΔΕ) - Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
α/α ΤίτλοςΈργου Π/Υ Παρατηρήσεις
1 Έργα Δημοτικής ΟδοποιίαςΚοτύλης
1.751.130,15 Το έργο εντάθηκε στο ΠΔΕ 2018 με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Δημοπρατήθηκε, αναδείχθηκε ο ανάδοχος και ξεκινά η εκτέλεσή του.
2 Χρηματοδότηση 7 μελετών έργων
1.Έργα αντιπλυμμηρικής προστασίας Σμίνθης - 74.311,68 €
2. Έργα αντιπλυμμηρικής προστασίαςΜύκης - 65.006,52 €
3.Δημιουργία εκπαιδευτικού πάρκου στοΩραίο - 14.935,99 €
4.Κατασκευή χώρων αναψυχής στηνΓλαύκη - 44.451,18 €
5.Διαμόρφωση χώρου πολλαπλών δραστηριοτήτων στοΧρυσό- 60.263,32 €
6.Κατασκευή χώρων αναψυχής στιςΆνω Θέρμες -46.451,18 €
7.Κατασκευή χώρων αναψυχής στοΔημάριο-46.451,18 € 352.333,52 Η εκπόνηση μελετών 7 έργων του Δήμου Μύκης εντάθηκε στο ΠΔΕ 2018 με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Οι μελέτες αντιπλυμμηρικής προστασίας Σμίνθης και Μύκης δημοπρατούνται άμεσα.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τους βουλευτές του Νομού μας, οι οποίοι συνέβαλαν ουσιαστικά στην χρηματοδότηση των μελετών αυτών αλλά και στην ένταξη διάφορων έργων.
Έργα από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών
α/α Τίτλος Έργου Π/Υ παρατηρήσεις
1. Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων στο Δήμο Μύκης 166.200,00 Το έργο εκτελείται
2. Προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού Δήμου Μύκης
Το έργο αφορά την προμήθεια
- 2 μικρών εκχιονιστικών μηχανημάτων
- 1 μικρού ερπυστριοφόρου εκσκαφέα
- 1 μικρού υδροστατικού φορτωτή
- 1 διαγραμμιστικού μηχανήματος
- 1 μικρού πυροσβεστικού συγκροτήματος 205.000,00 Το έργο δημοπρατείται άμεσα
3. Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών 216.000,00 Το έργο δημοπρατείται άμεσα
4. Καλλιέργεια πηγής στην περιοχή του Δημαρίου και μεταφορά του νερού για την ενίσχυση των δικτύων ύδρευσης Μελιβοίων και Εχίνου 1.300.000,00 Υποβλήθηκε για ένταξη.
Έργα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LEADER / CLLD 2014 – 2020 της Αναπτυξιακής Εταιρίας Ν. Ροδόπης ΑΕ.
α/α ΤίτλοςΈργου Π/Υ Παρατηρήσεις
1. Κατασκευή παιδικής χαράς στο Ωραίο 162.440,00 Το έργο υποβλήθηκε. Αναμένεται η ένταξη.
2. Προμήθεια και εγκατάσταση 6 αυτοματοποιημένων συστημάτων ανακύκλωσης σε αύλειους χώρους σχολείων στη Σμίνθη, Μύκη, Γλαύκη, Εχίνο, Κένταυρο και Πάχνη. 300.000.00 Το έργο υποβλήθηκε.
Αναμένεται η ένταξη.
Έργα από το ΕΣΠΑ 2014 - 2020 της Περιφέρειας ΑΜΘ
α/α Τίτλος Έργου Π/Υ Παρατηρήσεις
1. Ίδρυση και λειτουργία ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Δήμου Μύκης
Ξεκίνησε την λειτουργία του στις 13/12/2017 και θα λειτουργεί έως τις 13/12/2023.
319.834,10 Συγχρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜ-Θ.
2. Βελτίωση – Αντικατάσταση δικτύων και
δεξαμενών ύδρευσης των οικισμών Θερμών,
Πάχνης, Ωραίου, Εχίνου, Μάνταινας, Μύκης, Κενταύρου, Προσηλίου, Άλματος,
Ζουμπουλίου, Αρναούτ, Κότινου και Διάφορου. 1.923.384,55
Το έργο υποβλήθηκε. Αναμένεται η ένταξη.
3. Σύνταξη Μελέτης Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (ΤΧΣ) Δήμου Μύκης
Το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο καλύπτει όλη την έκταση του Δήμου Μύκης και καθορίζει το πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, τις χρήσεις γης, τους όρους και περιορισμούς δόμησης, την επέκταση των οικισμών καθώς και κάθε άλλο μέτρο, που απαιτείται για την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και την οργάνωση της περιοχής. 499.640,26 Το έργο εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜ-Θ και θα δημοπρατηθεί άμεσα.
4. Σύνταξη Μελέτης Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης (MASTERPLAN) Δήμου Μύκης.
Αφορά:
1. Την αποτύπωση, ανάλυση και αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης ύδρευσης στο Δήμο Μύκης.
2. Τις προτάσεις διαχείρισης υδροδοτικού συστήματος του Δήμου Μύκης και τις προβλέψεις για την μελλοντική χρήση.
3. Τις προτάσεις και το πρόγραμμα υλοποίησης έργων αναβάθμισης του υδροδοτικού συστήματος.
4. Την πρόταση διαχείρισης της ζήτησης και κοστολόγηση της παροχής υπηρεσιών ύδρευσης.
5. Την εκπόνηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. 72.050,08 Το έργο υποβλήθηκε Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜ-Θ.
Αναμένεται η ένταξη.
Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 - 2013 (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων)
α/α ΤίτλοςΈργου Π/Υ Παρατηρήσεις
1. Έργα ανάπλασης οικισμού Ιαματικών Πηγών Δήμου Μύκης 719.550,00 Το έργο ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018
2. Διαμόρφωση εκπαιδευτικού πάρκου στην είσοδο του οικισμού Μύκης 369.000,00 Το έργο ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2017
Πρόγραμμα «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2012-2015 ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015» - Πράσινο Ταμείο.
α/α ΤίτλοςΈργου Π/Υ παρατηρήσεις
1. Ανακαίνιση υπάρχοντος διώροφου ξενώνα στον οικισμό Ιαματικών Πηγών στις Θέρμες 200.000,00 Το έργο ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο 2018
2. Σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων 290.160,00 Το έργο υποβλήθηκε προς ένταξη στο Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη ( ΥΜΕΠΕΡΑΑ) 2014 – 2020 - Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης
α/α ΤίτλοςΈργου Π/Υ Παρατηρήσεις
1. Αποχέτευση – Εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων ( βιολογικός Καθαρισμός)ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ 4.550.000,00 Το έργο υποβάλλεται για χρηματοδότηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2014 -2020»
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας (INTERREGV-A) ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014 – 2020
α/α ΤίτλοςΈργου Π/Υ παρατηρήσεις
1. Mineral Paths: Vacations and Nature with a blink και ακρώνυμο «Mineral Paths» (σεελεύθερημετάφραση: ΙαματικάΜονοπάτια: Διακοπές και Φύσησεκλάσματα τουδευτερολέπτου)
Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού στις περιοχές των εταίρων Ελλάδας και Βουλγαρίας που διαθέτουν Ιαματικές Πηγές μέσω του εκσυγχρονισμού των υποδομών και των εγκαταστάσεων καθώς και την δημιουργία ενός δικτύου μεταξύ των εταίρων για την προβολή και προώθηση του Θερμαλισμού στις περιοχές των εταίρων Ελλάδας και Βουλγαρίας.
Στο έργο αυτό επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Μύκης και συμμετέχουν συνολικά 6 εταίροι, 2 από την Ελλάδα και 4 από την Βουλγαρία. 1.207.708,20 Αναμένεται η υπογραφή της Σύμβασης μεταξύ του Επικεφαλούς Εταίρου (Δήμος Μύκης ) και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του προγράμματος INTERREGV-A 2014 -2020 για την έναρξη υλοποίησης του έργου.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθώ λίγο στο έργο αυτό, το οποίο υπογραμμίζει την δυναμική του Δήμου μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο Δήμος μας είναι επικεφαλής μιας δράσης εδαφικής συνεργασίας που θα του επιτρέψει να δικτυωθεί περαιτέρω και να αναλάβει κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες στο μέλλον.
Μιλώντας για το μέλλον του Δήμου μας, έχουμε προγραμματίσει και έχουμε προτείνει έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ. Έργα τα οποία πιστεύουμε ότι θα σηματοδοτήσουν την αναβάθμιση της περιοχής μας.
Υποβάλλαμε λοιπόν 22 τεχνικά δελτία έργων τον Νοέμβριο του 2018 στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ» (ΟΧΕ)ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΝΕΣΤΟΥ συνολικού προϋπολογισμού 19.299.609,75 €
Τα έργα αναλυτικά έχουν ως εξής:
α/α ΤίτλοςΈργου Π/Υ σε €
1 ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΩ ΘΕΡΜΕΣ 236.910,57
2 ΕΡΓΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ - ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΜΙΝΘΗΣ
2.000.000,00
3 ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΥΚΗΣ 1.300.000,00
4 ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΩΡΑΙΟ 1.078.699,18
5 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΗΣ 700.000,00
6 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΟΣΦAIΡΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥΣΜΙΝΘΗΣ 1.000.000,00
7 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣΜΥΚΗΣ 400.000,00
8 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΓΛΑΥΚΗΣ 500.000,00
9 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝΧΡΥΣΟΥ 400.000,00
10 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣΑΝΩ ΘΕΡΜΩΝ 300.000,00
11 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣΔΗΜΑΡΙΟΥ 500.000,00
12 ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΗΣ (CompactΒιολογική σε μικρούς οικισμούς) 2.740.000,00
13 ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙIΑΣ ΑΧΛΑΔΙ – ΠΑΝΕΡΙ 2.000.000,00
14 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΘΕΡΜΩΝ 250.000,00
15 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΡΜΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣΘΕΡΜΩΝ 500.000,00
16 ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΞΕΝΩΝΩΝ (ΤΑΒΕΡΝΑ & ΔΩΜΑΤΙΑ) ΘΕΡΜΩΝ 200.000,00
17 ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΡΜΩΝ ΩΣ ΧΩΡΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ, ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝΘΕΡΜΩΝ 300.000,00
18 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΛΙΘΟΚΤΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ, ΠΕΤΡΙΝΩΝ ΓΕΦΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΝΕΡΟΜΥΛΩΝ –ΩΡΑΙΟΥ 350.000,00
19 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΗΣ 2.000.000,00
20 ΕΡΓΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΗΜΑΡΙΟΥ 300.000,00
21 ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΑΓΡΟΔΑΣΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΧΡΥΣΟΥ
204.000,00
22 ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣΚΕΝΤΑΥΡΟΥ 2.040.000,00
ΣΥΝΟΛΟ 19.299.609,75
3. Να είναι ο Δήμος Μύκης εν τέλει ένας Δήμος που λειτουργεί προς όφελος των δημοτών του και που διαχειρίζεται ΟΡΘΑ και ΤΙΜΙΑ τα χρήματα που με οποιοδήποτε τρόπο εμπιστεύεται η πολιτεία στη Διοίκησή του.
Μελέτη για την κατασκευή ποδοσφαιρικού Γηπέδου Σμίνθης
Ο χώρος στον όποιο θα κατασκευαστεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο Σμίνθης, συνολικής έκτασης 19,257 στρεμμάτων, θα παραχωρηθεί από το Δασαρχείο Ξάνθης όταν ο Δήμος Μύκης υποβάλλει την οριστική μελέτη στην Δ/νση Δασών Ξάνθης. Ήδη έχει εκδοθεί τελεσίδικη πράξη χαρακτηρισμού ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος Μύκης ( Αρ. Πρωτ.: 15199/8-12-2015 ΑΔΑ: 7Ξ8).
Ο Δήμος μας διαθέτει Τοπογραφική και Γεωτεχνική Μελέτη, οι οποίες αποτελούν την πρώτη φάση μελετών του ποδοσφαιρικού γηπέδου Σμίνθης .
Θα προχωρήσουμε επίσης στην Δημοπράτηση των οριστικών μελετών Στατικά, Αρχιτεκτονικά, Η/Μ, Υδραυλικά και Μελέτη Πρασίνου συνολικού προϋπολογισμού 84.872,24 €.
Εξοικονόμηση ενέργειας με φωτιστικά νέας γενιάς τύπου LED για την εξοικονόμηση ενέργειας
Ο Δήμος Μύκης παρέλαβε τεχνική μελέτη αντικατάστασης των 3.568 συμβατικών φωτιστικών σωμάτων δικτύου οδοφωτισμού με φωτιστικά νέας γενιάς τύπου LED. Το κόστος της αντικατάστασης άλλα και της συντήρησης για τα επόμενα 10 χρόνια ανέρχεται στο ποσό των 1.926.774,00 € . Η εξοικονόμηση πόρων στα επόμενα 15 χρόνια μπορεί να θα ανέλθει σύμφωνα με το παρακάτω πίνακα σε 3.196.922,00 €
Ποιότητα Ζωής και Διαχείριση Απορριμάτων
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τις τύχες του τόπου θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα την βελτίωση της διαχείρισης απορριμμάτων στους οικισμούς του Δήμου Μύκης.
Ενθαρρύναμε τους μαθητές των σχολείων και μαζί τους καθαρίσαμε τους κοινόχρηστους χώρους εντός των οικισμών. Η ενέργεια μας αυτή είχε θετικά αποτελέσματα και θα αποτελέσει καλό παράδειγμα για το μέλλον.
Μια από τις προτάσεις μας που κάναμε στην ΟΧΕ Ροδόπης – Νέστου είναι η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΗΣ. Ο στόχος μας είναι η αναβάθμιση του τρόπου περισυλλογής αποβλήτων αλλά και η καλλιέργεια της κουλτούρας της ανακύκλωσης. Πιστεύουμε ότι με την εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσεων θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην διαχείριση των αποβλήτων.
Πολιτική Προστασία και Αντιμετώπιση Έκτακτων Αναγκών
Συγκροτήσαμε στις 2 Φεβρουαρίου 2015 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Μύκης, το οποίο έχει αποδείξει ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα.
Ο Δήμος με τα μέσα και τις δυνάμεις που διαθέτει ήταν και θα παραμένει ένας ισχυρός παράγοντας για την αντιμετώπιση των έντονων φυσικών φαινομένων που πλήτουν την περιοχή μας.
Κάθε χρόνο διαθέτουμε πάνω από 200 τόνους αλάτι για τον αποχιονισμό δαπανώντας στην διάρκεια της θητείας μας περίπου 84.000 ευρώ και απασχολήθηκαν 10 άτομα με εποχιακή απασχόληση σε θέματα πολιτικής προστασίας.
Τέλος, αξιοποιώντας το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι ενισχύουμε τον εξοπλισμό του Δήμου με 2 εκχιονιστικά μηχανήματα, 1 εκσκαφέα, 1 φορτωτή, ένα διαγραμμιστικό μηχάνημα και 1 φορητό πυροσβεστικό συγκρότημα συνολικού προϋπολογισμού 205.000,00 €. Η δημοπρασία γίνεται τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Τουρισμός – Ιαματικά Λουτρά Θερμών
Ο Δήμος Μύκης προσπαθεί να δώσει πνοή στον τόπο και να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές του για ανάπτυξη. Το έργο που έχει αρχίσει στα λουτρά των Θερμών είναι η αρχή και η απόδειξη.
Παραλάβαμε κατά την απογραφή τις εγκαταστάσεις των Ιαματικών λουτρών και των δωματίων σε άθλια κατάσταση.
Επιθυμούμε να εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα ανάπτυξης του οικισμού των Ιαματικών Πηγών με την υλοποίηση έργων υποδομής.
Στειρώσεις αδέσποτων και κατασκευή Κυνοκομείου στον Δήμο Μύκης
Για την Δημοτική μας Αρχή η διαχείριση και περιορισμός των αδέσποτων ζώων αποτελεί πολιτική δέσμευση. Η υγεία των κατοίκων είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να προστατεύεται. Για να επιτύχουμε τα παραπάνω κινούμαστε σε δύο επίπεδα:
ΠΡΩΤΟΝ: Εφαρμόζουμε κάθε έτος πρόγραμμα στείρωσης και εμβολιασμού των αδέσποτων ζώων δαπανώντας το ποσό των 25.000,00 €. Στην δημοτική μας θητεία στειρώσαμε 256 αδέσποτα ζώα ενώ εμβολιάσαμε 1.292 και δαπανήσαμε πάνω από 100.000,00 €
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Στοχεύουμε, αξιοποιώντας τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο Δημοτικό Κυνοκομείο έκτασης 6 στρεμμάτων για την φιλοξενία αδέσποτων ζώων, που θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις.
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μύκης
Ιδρύσαμε και λειτουργούμε το ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, το οποίο στεγάζεται στην Σμίνθη και λειτουργεί προς βοήθεια των ανέργων, των οικονομικά ασθενέστερων και απόρων κατοίκων του Δήμου μας. Στο πρώτο χρόνο λειτουργίας του οι ωφελούμενοι ήταν 1.400 άτομα, ενώ συνολικά από την υπηρεσία του έχουν εξυπηρετηθεί 2.718 άτομα με μηνιαίο μέσο όρο περίπου 302 άτομα ανά μήνα.
Νεολαία - Αθλητισμός
Ο Δήμος Μύκης συνέβαλε σε συνεργασία με τους συλλόγους νεολαίας Σμίνθης και Κενταύρου στην πραγματοποίηση των φεστιβάλ νεολαίας χρηματοδοτώντας τα κάθε χρόνο.
Αναμένουμε την απόφαση παραχώρησης δασικής έκτασης προς τον Δήμο Μύκης για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής αθλητικού κέντρου στη Σμίνθη.
Συμβάλλαμε με οικονομική ενίσχυση στους αθλητικούς συλλόγους Γοργόνας, Σμίνθης, Εχίνου και Κοτύλης. Εκτελέσαμε το έργο αυτόματου ποτίσματος γκαζόν στο γήπεδο της Γοργόνας. Τοποθετήσαμε νέο χλωοτάπητα στο γήπεδο του Κενταύρου και προβολείς για τον φωτισμό του γηπέδου της Κοτύλης.
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής
Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής και μέσω της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΣΤΗΡΙΖΩ» υποστηρίχθηκαν 3.960 δικαιούχοι, αποκτώντας πρόσβαση σε δωρεάν διανομή ειδών διατροφής, καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής.
Το πρόγραμμα θα ισχύσει μέχρι το 2023.
Άσκηση Διοίκησης
Τα παραπάνω εκτελέστηκαν με έναν τρόπο εξαιρετικής οργάνωσης και διαχειριστικής ικανότητας όχι μόνο από εμένα τον ίδιο ως επικεφαλής του Δήμου αλλά και τα διάφορα όργανά του. Πιο συγκεκριμένα, για τα έτη 2014 - 2019 :
Το Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποίησε 89 συνεδριάσεις και έλαβε 1156 αποφάσεις
Η Οικονομική Επιτροπή πραγματοποίησε 179 συνεδριάσεις και έλαβε 1679 αποφάσεις
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής πραγματοποίησε 21 συνεδριάσεις και έλαβε 34 αποφάσεις
Η Επιτροπή Διαβούλευσης πραγματοποίησε 6 συνεδριάσεις και έλαβε 6 αποφάσεις
Τα παραπάνω όργανα του Δήμου υποστηρίζονται και από στελέχη του, που με αφοσίωση και συνέπεια στην εργασία τους έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι στην παραγωγή ουσιαστικού αποτελέσματος και ωφέλιμου για τον τόπο, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος μας είναι αντικειμενικά υποστελεχωμένος.
Παρά ταύτα, κάναμε ενέργειες για την ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού όταν παραλάβαμε την διοίκηση του Δήμου, το οποίο τότε αριθμούσε σε 44 υπαλλήλους σε όλες τις υπηρεσίες του
Η μεγαλύτερη έλλειψη παρατηρείται στα περισσότερα τμήματα κυρίως σε χειριστές μηχανημάτων έργων, εργάτες ύδρευσης και αποχέτευσης αλλά και στο σύνολο των υπηρεσιών.
Για τον λόγο αυτό, τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας αξιοποιούνται με τον πλέον ορθό τρόπο με αποτέλεσμα στην διάρκεια της θητείας μας να έχουν εργαστεί συνολικά 205 συμπολίτες μας με συμβάσεις 5μηνης και 8μηνης διάρκειας.
Αγαπητοί Συνδημότες, μα πάνω απ’ όλα, Φίλες και Φίλοι,
Λόγια μπορεί κανείς να πει πολλά και σας ζητώ συγνώμη αν κάποιους σας κούρασα. Το έργο που δημιουργεί κάποιος μιλάει τις περισσότερες φορές από μόνο του.
Ήρθαμε σήμερα εδώ γιατί, ενόψει των δημοτικών εκλογών στις 26 Μαίου, θελήσαμε να θυμηθούμε όλοι μαζί ότι οι προσπάθειές μας έκαναν μια κάποια αλλαγή την δημοτική περίοδο 2014 -2019 η οποία ήταν δύσκολη από όλες τις απόψεις. Αντιμετωπίσαμε θέματα και καταστάσεις πρωτόγνωρες, που άλλοι ούτε σε τρεις θητείες δεν αντιμετωπίζουν :
• Εθνικές Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015.
• Πρωτοφανή σε όγκο και διάρκεια ισχυρή χιονόπτωση στο σύνολο του Δήμου
• Επιστροφή στο Κράτος των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου.
• Τις Τράπεζες σε καθεστώς CapitalControl
• Δημοψήφισμα στις 7 Ιουλίου 2015.
• Εθνικές Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου 2015
• Μειωμένη ΣΑΤΑ
• Μειωμένους ΚΑΠ
• Μειωμένο Προϋπολογισμό
• Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ενεργοποιήθηκαν από το 2017 και μετά.
Παρ’ όλα αυτά με σκληρή δουλειά από όλους μας, αιρετούς και εργαζομένους καταφέραμε τα εξής:
• Διασφαλίσαμε ικανοποιητικό επίπεδο λειτουργίας όλων των υπηρεσιών ου Δήμου.
• Ο Δήμος Μύκης είναι από τους πλέον υγιείς οικονομικά Δήμους της Χώρας.
• Επιτύχαμε παρά τις δυσκολίες, εξοικονόμηση πόρων μέσα από την σωστή διαχείριση και την πραγματοποίηση δημοπρασιών για την προμήθεια υλικών και καυσίμων.
• Εντάξαμε, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε με μεγάλη επιτυχία έργα και δράσεις από προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
• Διεκδικήσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε επίμονα την λύση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον Δήμο μας.
Στην επιθυμία που έχω να είμαι εγώ και πάλι Δήμαρχος με αυτούς που εσείς θα επιλέξετε για Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους μου, σας ζητώ να μην ξεχάσατε ένα πράγμα: ότι σήμερα, σε αυτή την αίθουσα, δεν συζητάμε το τί θα σχεδιάσουμε για το μέλλον του τόπου μας. Συμφωνούμε ότι την επομένη των εκλογών …ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ! ΜΑΖΙ !
Γιατί είμαστε ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ που βλέπει πέρα από το προσωπικό όφελος και αντιλαμβάνεται την αξία της συμμετοχής και της συνεργασίας προς όφελος όλων !

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 15 Απρίλιος 2019 18:06