Log in
updated 5:01 PM UTC, Sep 22, 2020
Ροή ειδήσεων :

Δραστηριότητες Δημάρχου – Δημοτικής Αρχής Νέστου

Κύριο Δραστηριότητες Δημάρχου – Δημοτικής Αρχής Νέστου

ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΛΙΤΕΣ
Η Δημοτική Αρχή εφαρμόζοντας εδώ και χρόνια μια δίκαιη κοινωνική πολιτική απέναντι σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας διένειμε και φέτος είδη διατροφής μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου με σεβασμό και διακριτικότητα την Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Απριλίου σε δικαιούχους συμπολίτες μας οι οποίοι ανήλθαν στους 400.
Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο την Τρίτη 23 Απριλίου με τους δημοτικούς του συμβούλους. Ευχαρίστησε τους εθελοντές που συμμετείχαν στην διανομή ενώ χαιρέτησε και τους εργαζομένους του Κέντρου Κοινότητας που με σεβασμό και διακριτικότητα διένειμαν τα είδη.
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Την Δευτέρα 22 Απριλίου κατατέθηκαν τα πρώτα χρηματικά ποσά με τις αποζημιώσεις των πρώτων 70 συμπολιτών μας για τις οικοσυσκευές τους οι οποίες καταστράφηκαν στις πλημμύρες της 28ης Ιουνίου. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης των αποζημιώσεων για τους επόμενους πληγέντες συμπολίτες μας.
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
Πλήθος κόσμου συνέρευσε στις εκκλησιές του Δήμου Νέστου όλη τη μεγάλη εβδομάδα όπου με μεγάλη κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν οι ακολουθίες των παθών.
Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τους δημοτικούς του συμβούλους εκκλησιάστηκαν στην Ι. Μονή Νικητών στο Μακρυχώρι τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου όπου με κατάνυξη εψάλη το Τροπάριο της Κασσιανής. Αργότερα είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τις μοναχές για τρέχοντα ζητήματα της Μονής.
Τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Καραγεωργίου, κα Κοσμίδου, την Αντιπρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη και τον Στρατηγό κ. Γκράνα παρέστησαν στο Ιερό Ευχέλαιο που τελέσθηκε στο Γηροκομείο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Στεφάνου. Πλήθος πιστών του Δήμου αλλά και του Γηροκομείου παρέστησαν στην ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου.
Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 25 Απριλίου, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Προάστιο όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος για τον εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία της Μ. Πέμπτης , συνοδευόμενος από τον Στρατηγό κ. Γκράνα, τους Αντιδημάρχους κ. Καραγεωργίου και κ. Σαββαϊδη καθώς και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη.
Την ίδια ημέρα το απόγευμα ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου όπου παρακολούθησε με κατάνυξη την Ακολουθία των Αχράντων Παθών συνοδευόμενος από τον Στρατηγό κ. Γκράνα, τον Αντιδήμαρχο κ. Σαββαϊδη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη καθώς και τους κα Δολδούκη, κ. Κοργιανόγλου και κ. Δρακίδη.
Τη Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου, όπου κορυφώνεται το Θείο Δράμα, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ακολουθώντας την Εξόδιο Λιτανεία του Επιταφίου. Στη λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος.
Το Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χρυσούπολης όπου παρακολούθησε με κατάνυξη την Τελετή Αναστάσεως. Πλήθος πιστών παρέλαβαν το Άγιο Φως ανταλλάσσοντας ευχές μετά το χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Καραγεωργίου, την Αντιπρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη και την Κοινωνική Λειτουργό κα Μπουγαλή επισκέφθηκαν τους τρόφιμους του Γηροκομείου Χρυσούπολης όπου τους πρόσφεραν δώρα ενόψει των εορτών του Πάσχα ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον πατέρα Παύλο τρέχοντα θέματα του Γηροκομείου.
ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ Η ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΤΗΣ- ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΞΕΡΙΑ, ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΠΗΓΗΣ, ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΥΣΒΑΤΟΥ
Παραμονή της εορτής του Αη Γιώργη πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα η λειτουργία στο μεγαλόπρεπο νεόχτιστο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χρυσούπολης όπου πλήθος πιστών προσήλθε στο ναό μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Ακολούθησε με κάθε κατάνυξη η περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου στους δρόμους της ενορίας του Ιερού Ναού.
Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρέστη στην Θεία Λειτουργία του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Χρυσουπόλεως όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος.
Με κάθε λαμπρότητα γιορτάσθηκε στους αντίστοιχους Ιερούς Ναούς Αγιάσματος, Πετροπηγής, Νέου Ξεριά, Χρυσοχωρίου και Δυσβάτου ο Αη Γιώργης όπου πλήθος πιστών των χωριών παρέστη στις λειτουργίες.
Ανήμερα του Αη Γιώργη, αρχές και φορείς της Πετροπηγής διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία παραδοσιακό λαϊκό γλέντι στην πλατεία του χωριού, στο οποίο συμμετείχε πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους δημοτικούς του συμβούλους.
ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΓΙΑΚΑΔΩΝ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΙΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ- ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ
Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καραγεωργίου επισκέφθηκαν τις παιδικές χαρές Ποντολιβάδου, Πετροπηγής, Πέρνης, Γραβούνας και Χρυσοχωρίου ενόψει της τοποθέτησης νέων παιδικών κατασκευών-παιχνιδιών προς αντικατάσταση των παλαιών τα οποία δεν πληρούσαν τις νόμιμες προδιαγραφές. Τη Μεγάλη Πέμπτη τοποθετήθηκαν νέες παιδικές χαρές στο Χρυσοχώρι, στο Ποντολίβαδο και στην Πετροπηγή.
ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ
Τη Μεγάλη Πέμπτη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Καραγεωργίου επισκέφθηκαν τον οικισμό ΡΟΜΑ Χρυσοχωρίου όπου γίνονται παρεμβάσεις για την διαμόρφωση της πλατείας και της παιδικής χαράς στην περιοχή τους.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 24ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου ξεκίνησε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση λόγω έλλειψης απαρτίας μελών το Δημοτικό Συμβούλιο. Αποχώρησε της συνεδρίασης όλη η αντιπολίτευση. Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 15:30 με απαρτία της Δημοτικής ομάδας του Δημάρχου. Ήταν το τελευταίο συμβούλιο με θέματα που έπρεπε να περάσουν πριν τις εκλογές.
Στα ημερησίας θέματα εγκρίθηκαν:
• Η τροποποίηση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηρίων
• Η πρόσληψη προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για πυροπροστασία, 10 εργατών για 3 μήνες.
• Η επιλογή υδρονομέων άρδευσης (11 υδρονομείς για την θερινή περίοδο)
• Η οικονομική ενίσχυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαρκαδιάς
• Η οικονομική ενίσχυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδευτού «Ορφέας»
• Η συνδιοργάνωση του Δήμου Νέστου στη μουσική εκδήλωση «Πλάι στο κύμα» η οποία θα πραγματοποιηθεί 26,27 και 28 Ιουλίου 2019
• Η υποβολή αιτήματος για έκτακτη επιχορήγηση προμήθειας λαμπτήρων για το κλειστό Γυμναστήριο του Γενικού Λυκείου καθώς και για το 1Ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης .
• Η υποβολή αιτήματος για έκτακτη επιχορήγηση για εργασίες ελαιοχρωματισμού στο Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης
• Η ανέγερση καλλιτεχνικού μνημείου στην Τοπική Κοινότητα Αβραμηλιάς Δήμου Νέστου.
Στα έκτακτα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν:
• Η αποδοχή της απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο: «Έργα Οδοποίιας Δημοτικής Ενότητας Ορεινού (Ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις κλπ) προϋπολογισμού ύψους 308.000,00€.
• Η υπ’ αριθμ. 5046/2018 μελέτη για το έργο «Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών του Δήμου Νέστου»
ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
Την Πρωτομαγιά γιόρτασαν με ιδιαίτερο κέφι όλοι οι δημότες του Νέστου οι οποίοι ξεχύθηκαν στην εξοχή προκειμένου να «ξεφύγουν» για λίγες ώρες από την καθημερινότητά τους. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Παπαθεοδώρου και κ. Καϊντατζόπουλο, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη ,τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη και την υποψήφια δημοτική σύμβουλο κα Δολδούκη Λεμονιά επισκέφθηκαν το χωριό του Αγίου Κοσμά και την περιοχή της Κρύας Βρύσης ενώ αργότερα μετέβησαν στο Χαϊδευτό όπου κι εκεί είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν για λίγο στο γλέντι που οργάνωσε με επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού.
ΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ
Παραμονή της εορτής του Αγίου Αθανασίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος εκκλησιάστηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Προάστιο συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Σαββαϊδη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη.
ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗΝ ΖΑΡΚΑΔΙΑ
Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Ζαρκαδιά συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Σαββαϊδη, κ. Καϊντατζόπουλο, κα Κοσμίδου, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη, τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσή και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη. Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος, . Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας υπό την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑΝ
Μετά από βλάβη, που προέκυψε στον κεντρικό αγωγό Χρυσούπολης κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 3 Μαΐου, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΝ υπό την επίβλεψη του Προέδρου κ. Αργυράκη Μιχάλη, επενέβησαν άμεσα και κατάφεραν να αποκαταστήσουν την βλάβη.
ΣΕ ΠΥΡΕΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Ο Δήμος Νέστου παρέμεινε ανοιχτός το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαΐου προκειμένου να παραχωρούνται τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την κατάρτιση των συνδυασμών των υποψήφιων Δημάρχων του Δήμου Νέστου.
ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΪΔΕΥΤΟ
Την Κυριακή 5 Μαΐου ξέσπασε φωτιά στο γήπεδο του Χαϊδευτού όπου αμέσως έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Δήμου καθώς και η υδροφόρα του Δήμου αποκαθιστώντας το πρόβλημα.
ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»
Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος και εκ νέου υποψήφιος κατέθεσε το πρωί της Κυριακής 5 Μαΐου την δήλωση κατάρτισης του συνδυασμού «Πορεία Με Όραμα» συνοδευόμενος από τον κ. Βαλσαμίδη και την νομικό σύμβουλο κα Καγιά με 146 υποψηφίους συμβούλους. Ο Δήμαρχος κατέθεσε ένα πλήρες ψηφοδέλτιο όχι μόνο στη Χρυσούπολη αλλά και σε κάθε Τοπική Κοινότητα του Δήμου.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 3Ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
Το 3ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Μπάσκετ Δήμου Νέστου ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 5 Μαΐου με τον τελικό αγώνα μεταξύ του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσούπολης και της ομάδας ΤΕΩΣ B.C. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος χαιρέτησε την εκδήλωση ενώ απένειμε τα μετάλλια και τα κύπελλα στις ομάδες. Οι διοργανωτές του τουρνουά ευχαρίστησαν τον Δήμο Νέστου για την οικονομική ενίσχυση- στήριξη του θεσμού. Πλήθος κόσμου παρέστη στο Κλειστό Γυμναστήριο ενώ μετά ακολούθησε φιέστα για τη λήξη του πρωταθλήματος.
ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΣΕΖΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
Την Κυριακή 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ομάδας του Νέστου και της Π.Ο. Τρίγλιας στην Χαλκιδική. Ο Δήμος διέθεσε λεωφορεία για τη μετακίνηση των φιλάθλων.
Από το Γραφείο Τύπου

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 07 Μάιος 2019 18:18