Log in
updated 4:45 PM UTC, Nov 19, 2019
Ροή ειδήσεων :

Ανακοίνωση της ΛΑ.Ε Ξάνθης για το αποτέλεσμα των εκλογών

Κύριο Ανακοίνωση της ΛΑ.Ε Ξάνθης για το αποτέλεσμα των εκλογών

Τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας στην εκλογική περιφέρεια Ξάνθης κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες για να γνωστοποιήσουν τις θέσεις του κόμματος και να κερδίσουν την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των Ξανθιωτών στο αξιόλογο ψηφοδέλτιό του.
Όπως, όμως, και πανελλαδικά, δεν κατέστη εφικτή η αποδέσμευση του εκλογικού σώματος από το ενδομνημονιακό δίπολο και το δίλλημα επιλογής υποψηφίων μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Δεν υπήρξε οικονομική ευχέρεια πληρωμένων εμφανίσεων και δημοσιεύσεων στα ΜΜΕ, ούτε χρησιμοποιήθηκαν εταιρίες μαζικής προώθησης φυλλαδίων.
Υπό αυτούς τους όρους, μέσα στα στενά περιθώρια της προεκλογικής περιόδου των λίγων εβδομάδων, η πτωτική πορεία της ΛΑΕ, παρά την συνέπεια και υψηλή αγωνιστικότητα που συνέχισαν να επιδεικνύουν τα στελέχη και τα μέλη της, όχι μόνο δεν ανακόπηκε, αλλά έφθασε σε δυσάρεστα χαμηλότερο ποσοστό από αυτό των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών (2,9%), ακόμη και των ευρωεκλογών, υποχωρώντας δραματικά.
Εμείς στην ΛΑΕ, έχουμε πλέον ρεαλιστικότερη επίγνωση των διαθέσεων και αντοχών των λαϊκών στρωμάτων. Είμαστε, όμως, πεπεισμένοι ότι η μακρόχρονη επανάληψη του δικομματικού παιχνιδιού της μεταπολιτευτικής περιόδου, υπό συνθήκες εφαρμογής ειλημμένων μνημονιακών αποφάσεων, θα επιτείνει τα ουσιώδη εργασιακά, τα λαϊκά, όπως και τα γενικότερα εθνικά προβλήματα διαβίωσης των εργαζομένων στην πατρίδα μας. Γι’ αυτό θα θέλαμε να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας, για την συνέχιση του αντινεοφιλελεύθερου, αντιιμπεριαλιστικού και αντιμνημονιακού ενωτικού αγώνα σε όλα τα επίπεδα. Όπως και για την ανασύνταξη και αναδιοργάνωση των κομματικών μας δυνάμεων και την διοργάνωση πανελλήνιας συνδιάσκεψης ή συνεδρίου που θα καθορίσει την παραπέρα πορεία μας.
Είμαστε βέβαιοι, ότι από τις αναλύσεις των πολιτικών ενεργειών μας, θα εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα για την λειτουργία της ΛΑΕ. Ώστε να χαραχθεί η καινούργια αγωνιστική πορεία απαλλαγής μας από τα δυσβάσταχτα χρέη και την οικονομική επιτροπεία που έχει επιβληθεί από το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο. Ο κύριος στόχος μας παραμένει η οικονομική απελευθέρωση και η χειραφέτηση του λαού της καθημαγμένης χώρας μας.
Οι κατά τεκμήριο έντιμοι λαϊκοί αγωνιστές που απαρτίζουν την ΛΑΕ, θα μπούνε εκ νέου μπροστάρηδες στο αίτημα της απαλλαγής των λαϊκών στρωμάτων από άδικους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, καθώς και στην διεκδίκηση εργασιακών διευκολύνσεων, παροχών και άλλων σχετικών φιλολαϊκών αιτημάτων.
Είναι αυτονόητη η έκφραση των ευχαριστιών μας προς τους ψηφοφόρους, ιδιαίτερα προς όσους αγωνίστηκαν μαζί μας, αλλά και προς εκείνους που εξέφρασαν την εκτίμηση και εμπιστοσύνη τους προς την ΛΑΕ και τους υποψηφίους της. Όπως και προς όσους φίλους συντοπίτες προσεγγίσαμε ή μας προσέγγισαν, αλλά δεν καταφέραμε να πείσουμε για την ορθότητα των θέσεών μας στα μεγάλα θέματα της αποδέσμευςης της χώρας μας από την διελκυστίνδα της Ευρωζώνης και της ΕΕ.
Αποτελεί, επίσης, ελάχιστη υποχρέωσή μας να αναγνωρίσουμε τις μεγάλες υπηρεσίες που προσέφεραν ορισμένα ηλεκτρονικά, τηλεοπτικά και έντυπα ΜΜΕ στην διεξαγωγή των εκλογών, αν και εμείς δεν είχαμε από την πλειοψηφία τους την προβολή που δικαιούμασταν σύμφωνα με την νομοθεσία.
Συνεχίζουμε απτόητοι, με απαράμιλλη θέληση και με αισιοδοξία.
Από το Γραφείο Τύπου
της ΠΕ ΛΑΕ Ξάνθης 11/7/2019

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 11 Ιούλιος 2019 18:54