Log in
updated 5:47 PM UTC, Oct 23, 2019
Ροή ειδήσεων :

Απάντηση ΕΒΕ Ξάνθης στην εφημερίδα «ΘΡΑΚΗ»

Κύριο Απάντηση ΕΒΕ Ξάνθης στην εφημερίδα «ΘΡΑΚΗ»

Ολόκληρη η απάντηση:
Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΘΡΑΚΗ» στις 17/07/2019
Πριν 1,5 χρόνο είχα την τιμή, την χαρά αλλά και την αναγνώριση του επιχειρηματικού κόσμου στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ξάνθης, δίνοντας στον συνδυασμό μας 85% και 17 από τις 21 έδρες. Υπενθυμίζουμε ότι το ΕΒΕ δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο αλλά από το Νόμο σύμβουλος του Κράτους και των εκάστοτε Κυβερνήσεων. Η πατρίδα μας τα τελευταία 5 χρόνια είχε μία «εχθρική» Κυβέρνηση για το επιχειρείν και τα Επιμελητήρια. Τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και εγώ προσωπικά δεν πτοηθήκαμε, δεν συμβιβαστήκαμε και συγκρουστήκαμε για όλα τα θέματα που αφορούσαν την επιχειρηματικότητα.
Δώσαμε και δίνουμε μάχη για το 12% (εκπονώντας μελέτη – πρόταση έτοιμη για την Ευρωβουλή και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, από επιφανείς νομικούς, γνώστες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας), για το μεγάλο αρδευτικό, για τον πολιτισμό μας, την τουριστική προβολή του νομού μας, για το παραεμπόριο, το λαθρεμπόριο, για την ανάδειξη των πολύτιμων προϊόντων που αναδείξαμε παγκοσμίως. Πραγματοποιήσαμε εκθέσεις, συμμετείχαμε σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα είμαι περήφανος διότι ως επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για το θέμα, αναδείξαμε, αποκαλύψαμε, κατατροπώσαμε και κλείσαμε μία εταιρεία που καταδυνάστευε επί 20 και πλέον χρόνια, χρήστες και δικαιούχους και σπάσαμε το «απόστημα» της ΑΕΠΙ ΑΕ. Ενώ 20 ολόκληρα χρόνια δεκάδες Υπουργοί και εκατοντάδες Βουλευτές δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν για το έγκλημα της ΑΕΠΙ, παρόλο που γίνονταν εκατοντάδες ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων.
Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι εμείς δεν νομοθετούμε, δεν είμαστε υπεύθυνοι για την εφαρμογή των νόμων, δεν αποφασίζουμε για το άθλιο οικονομικό μοντέλο της πατρίδας μας τα τελευταία χρόνια των μνημονίων. Δουλεύουμε ακούραστα, αντιστεκόμαστε και δίνουμε καθημερινή μάχη για τα προβλήματα του τόπου μας και δηλώνω ότι αισθάνομαι «μοναξιά». Είμαστε αντίθετοι με το σοβιετικό μοντέλο της οικονομίας που ήθελε η «γιαλαντζί» αριστερή Κυβέρνηση και υποστήριζε με ακόμη πιο ακραίες θέσεις ο συνάδελφος κ. Βακιρτζής του ΚΚΕ.
Όσον αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση είμαστε συνοδοιπόροι, με άψογη και υγιή συνεργασία για να ανταπεξέλθουμε στα τεράστια προβλήματα του επιχειρείν. Αποτελεί μοντέλο συνεργασίας για το σύστημα της απλής αναλογικής. Εάν από 1η Σεπτεμβρίου δεν λειτουργήσουν ο α’ και β’ βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αυτό το πνεύμα, οι εκλεγμένοι εκτός του ότι δεν θα μπορέσουν να παράγουν έργο θα τραπούν σε φυγή διότι δεν θα μπορούν να διοικήσουν.
Είμαστε εδώ κάθε μέρα από τις 8 η ώρα το πρωί μέχρι τις 15:30 και πολλές φορές μέχρι αργά το βράδυ, στις επάλξεις του επιχειρείν. Δίνουμε μάχη για τον τόπο μας και περιμένουμε από τη νέα Κυβέρνηση να κρατήσει τις υποσχέσεις της για μείωση της φορολογίας, επενδυτικά κίνητρα, πάταξη της φοροδιαφυγής, παραεμπορίου και λαθρεμπορίου κ.λπ..
Έχουμε θέση και άποψη τεκμηριωμένη για όλα τα καυτά προβλήματα του τόπου μας. Μεγάλο αρδευτικό, αναδασμός, παραεμπόριο, λαθρεμπόριο, τουρισμό και τουριστική προβολή, ανάδειξη τοπικών προϊόντων, 12%, Συνθήκη Ramsar, προβλήματα της παραθαλάσσιας ζώνης του Νομού μας.
Ζητούμε τη συνεργασία όλων των φορέων για να πετύχουμε το μέγιστο καλό για τον τόπο μας. Ελπίζουμε να μην είμαστε μόνοι. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας δυναμικά. Εκτελούμε τα περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα στο νομό μας, υλοποιούμε δράσεις πολιτισμού. Συνεργαζόμαστε με όλους τους ευρωπαϊκούς φορείς. Είμαστε μέλη ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς ευρωπαϊκών διασυνοριακών περιοχών (AEBR) και με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε να είμαστε γνώστες των προβλημάτων και συμμετέχουμε και συμβάλλουμε προκειμένου να λυθούν.
Οι πολιτιστικές διαδρομές που ξεκινήσαμε και στοχεύουμε να τις ολοκληρώσουμε, μόνο αναγνωρισιμότητα και μετρήσιμο αποτέλεσμα μπορούν να φέρουν στον τόπο μας.
Όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα, με την αρ.πρωτ.Φ.: 971.1/1804/12.07.2019 επιστολή μας, ζητήσαμε συνάντηση άμεσα με τη νέα Υπουργό Πολιτισμού κα. Μενδώνη και έχουμε πετύχει μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με την «Αυτοδιαχείριση» μέχρι και 40% έκπτωση επί του αμοιβολογίου της. Η συμφωνία θα υπογραφεί μετά τη συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και έτσι θα ξεκαθαρίσουμε το τοπίο που έχει διαμορφωθεί σήμερα.
Εκλεγήκαμε για 4 χρόνια και θα κριθούμε από τους συναδέλφους συνολικά για το έργο μας. Όλα τα υπόλοιπα ξεκινούν από ευσεβείς πόθους από ανθρώπους που δεν έχουν να επιδείξουν έργο και δεν τολμούν να συγκριθούν με τα επιτεύγματα του Επιμελητηρίου μας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 18 Ιούλιος 2019 15:17