Log in
updated 9:25 PM UTC, Nov 15, 2019
Ροή ειδήσεων :

Μιχάλης Αμοιρίδης: Αντί να ζητήσουν συγνώμη πανηγυρίζουν

Κύριο Μιχάλης Αμοιρίδης: Αντί να ζητήσουν συγνώμη πανηγυρίζουν

Σε ανακοίνωση του με τίτλο «Αντί να ζητήσουν συγνώμη πανηγυρίζουν» ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης αναφέρεται στο σημερινό Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜΘ αναφορικά με τα 6,4 εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται για την οδική ασφάλεια της Εθνικής Οδού 2 στην Ξάνθη. Ο κ. Αμοιρίδης κάνει λόγο για ένα έργο που βρίσκεται στα συρτάρια εδώ και πολλούς μήνες και θα έπρεπε να είχε ήδη υλοποιηθεί.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Μιχάλη Αμοιρίδη:
Αντί να ζητήσουν συγνώμη πανηγυρίζουν
Δυστυχώς άλλη μία απόφαση που αφορά την οδική ασφάλεια των πολιτών αλλά και τις δημόσιες επενδύσεις, υλοποιήθηκε με καθυστέρηση αλλά με φωτογράφους για δημιουργία εντυπώσεων. Το συγκεκριμένο έργο βρισκόταν στα συρτάρια από τον περασμένο Απρίλιο. Με συνεχείς δικαιολογίες, αγνοήθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και ο ίδιος ο τότε Αντιπεριφερειάρχης κος Κ Ζαγναφέρης που αγωνιούσαν για την εκτέλεση του έργου. Σε σχετική επερώτηση μου τον Αύγουστο, απαξίωσαν να απαντήσουν.
Σήμερα, αποφάσισαν και χωρίς ίχνος σεβασμού προς τον πολίτη αλλά και τον πρώην συνεργάτη τους Κο Κώστα Ζαγναφέρη, επιδόθηκαν σε ένα θεατρικό σόου για να αναγγείλουν αυτό που έπρεπε να γίνει 6 μήνες πιο μπροστά.
Στο διάστημα που μεσολάβησε, πολλοί συντοπίτες μας που αναζητούν δουλειά αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν, παράλληλα οι τεχνικές εταιρείες αναζητούσαν έργα και έργα δεν έβλεπαν. Είναι λοιπόν διπλή η ζημιά, πέρα από τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας που καθυστερεί, υπάρχει και ο οικονομικός αντίκτυπος έργων που δεν υλοποιούνται στο χρόνο που πρέπει. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα μπροστά στην τεχνική της αυτοπροβολής τους στις πλάτες άλλων.
Είμαι σκεπτικός διότι παρά τα μεγάλα λόγια, σε δύσκολες εποχές, πόροι και κονδύλια αντί να απορροφούνται, χάνονται. Ας ελπίσουμε για το καλό της περιοχής, ότι στο άμεσο μέλλον θα σοβαρευτούν. Δεν θα αφήσουν να χαθούν πόροι και θα περιορίσουν τις καθυστερήσεις και την άνευ λόγου έπαρση που τους διακρίνει.
Εμείς από την πλευρά μας, δεν θα μείνουμε άπραγοι μπροστά σε τέτοιες πρακτικές που ζημιώνουν τον τόπο. Θα είμαστε εδώ να σπρώχνουμε το ΄΄αργοκίνητο καράβι'' μήπως και σωθεί κάτι.
Μιχάλης Αμοιρίδης
Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης

Το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας:
6,4 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για την οδική ασφάλεια της Εθνικής Οδού 2 στην Ξάνθη


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διαθέσει 6.458.963 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε τμήματα της Εθνικής Οδού 2 εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης σε συνολικό μήκος 8.848 μέτρων από την περιοχή Τοξοτών έως τον κόμβο Ζυγού και περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις, ανακατασκευή ερεισμάτων, τοποθέτηση σύγχρονων στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης, διαγραμμίσεις, καθαρισμούς από τη βλάστηση κ.ά.
Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση του έργου, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε τα συγκεκριμένα τμήματα της Εθνικής Οδού 2 μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νίκο Ευφραιμίδη και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Τάσο Παράσχου και ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από την προϊσταμένη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ξάνθης.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019 18:56