Log in
updated 12:54 PM UTC, Sep 26, 2021
Ροή ειδήσεων :

Τα παράπονα του βουλευτή Ζεϊμπέκ από την ελληνική δικαιοσύνη

Κύριο Τα παράπονα του βουλευτή Ζεϊμπέκ από την ελληνική δικαιοσύνη

Αναδημοσίευση από TourkikaNea.gr
Ελληνική δικαιοσύνη : Όταν είναι για τον Χρήστο αθώωση όταν είναι για τον Μεχμέτ ποινή
Η υπόθεση της μήνυσης που υπέβαλε ο βουλευτής Ξάνθης Ζεϊμπέκ κατά του ιδιοκτήτη της εφημερίδας Μαχητής Πάνου Παπαδοπούλου παρά την εισαγγελική πρόταση για ένοχη για το αδίκημα της ψευδούς είδησης έληξε με την αθώωση του. Η αθώωση για την ψευδή είδηση σόκαρε τους πάντες. Η αθωωτική απόφαση για την ψευδή είδηση από ένα δικαστικό σύστημα που επιβάλει αστρονομικές ποινές για τον πιο μικρό ισχυρισμό στον μειονοτικών τύπο, σε κάνει να λες “φτάνει πια”.
Ο εισαγγελέας ανέφερε πως η είδηση του ιδιοκτήτη της εφημερίδας Μαχητής Πάνου Παπαδόπουλου σχετικά με τη σημαία έγινε αντιληπτό πως ήταν ψευδής, πρότεινε να μην τιμωρηθεί για συκοφαντία αλλά για ψευδή είδηση, αλλά παρόλα αυτά το δικαστήριο τον αθώωσε. Τα δικαστήρια της Ελλάδας τα οποία όταν πρόκειται για τον μειονοτικό τύπο φέρονται πολύ γενναιόδωρα στις ποινές όταν μυνυόμενος είναι ένας Έλληνας δημοσιογράφος, παρά το ότι ο εισαγγελέας δέχεται το αδίκημα της ψευδούς είδησης ο δικαστής τον αθωώνει και αυτό ήταν κάτι που σόκαρε τους θεατές και δημιούργησε ερωτήματα στα μυαλά τους.
Ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση είπε πως η συγκεκριμένη απόφαση τον σόκαρε και ότι επέδρασε ως σοκ σε αυτούς που παρακολούθησαν στη δίκη και στους συνάδελφους του. Ο βουλευτής Ζεϊμπέκ τόνισε πως η υπερβολική ανοχή που επιδείχθηκε στην ελευθερία έκφρασης της εφημερίδας Μαχητής, δεν επιδείχθηκε στις μειονοτικές εφημερίδες Γκιουντεμ και Μιλλετ, λέγοντας πως “Βλέπουμε πως αυτό δυστυχώς είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά”.
Ο βουλευτής είπε πως η δικαστική απόφαση προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση και συνέχισε λέγοντας :
“Στο χωριό Γλαύκη είχαμε χάσει έναν νέο μας. Φυσικά για αυτόν τον νέο που έκανε την θητεία του στην πατρίδα, μεταβήκαμε στο χωριό για να τον ξεπροβοδήσουμε και μετείχαμε στην κηδεία. Κάποιοι όμως σαν να ήθελαν να προκαλέσουν επεισόδιο στην νεκρώσιμη τελετή. Σχετικά με το πώς θα γινόταν η κηδεία και τι είδους η τελετή θα γινόταν, οι λεπτομέρειες είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στην οικογένεια και τους στρατιωτικούς αρμόδιους. Εντέλει η κηδεία ολοκληρώθηκε κανονικά, με συμμετοχή στρατιωτικής μονάδας τελετών, με την σημαία να βρίσκεται στο πλέον μπροστά σημείο, με συμμετοχή αξιωματικού στην τελετή, με μεταφορά των στεφάνων από στρατιώτες, με βολές στον αέρα από στρατιώτες για τον νέο μας που χάσαμε και με την απόδοσή της σημαίας στον πατέρα του νέου. Υπό αυτή την έννοια δεν υπήρξε κάποιο θέμα. Και λίγο μετά από την κηδεία Η εφημερίδα Μαχητής δημοσίευσε μία τέτοια είδηση με την οποία απηύθυνε κατηγορίες σε εμένα, σε όλη τη μειονότητα μας και στους ηγέτες της. Ισχυρίστηκε πως εμείς πήραμε τη σημαία πάνω από το φέρετρο και την πετάξαμε, πώς διώξαμε το στρατό από την κηδεία και ότι δημιουργήσαμε επεισόδιο. Η είδηση είχε τίτλο “Τουρκικό πραξικόπημα στην Γλαύκη”. Μία είδηση με χαρακτήρα προβοκάτσιας και γεμάτη ψέματα που προσπαθούσε να προβάλει εμάς δηλαδή τη μειονοτική κοινωνία ως εχθρούς της σημαίας ως μία κοινότητα εχθρική προς αυτή τη χώρα. Η είδηση αυτή σύντομα διαδόθηκε και δημοσιεύτηκε σε πολλές εφημερίδες και ιστοσελίδες. Εγώ υπέβαλα μήνυση κατά του ιδιοκτήτη αυτές της εφημερίδας. Δύο φορές πήρε αναβολή. Αυτή την φορά δικάστηκε. Έγιναν τρεις δικάσιμοι. Την Πέμπτη ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα. ο εισαγγελέας στην πρότασή του ανέφερε πως έγινε αντιληπτό πως η είδηση που δημοσίευσε ο Παπαδόπουλος ήταν ψέματα και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για “ψευδή είδηση”. Αλλά παρόλα αυτά ο Παπαδόπουλος αθωώθηκε. Πραγματικά είμαστε έκπληκτοι. Πιστεύω πως η δικαιοσύνη υπέστη βλάβη. Μία είδηση προκλητική και γεμάτη με συκοφαντίες και ψέματα, η οποία μας έθεσε στο στόχαστρο όλης της χώρας απέμεινε ατιμώρητη
Εμείς σεβόμαστε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Αλλά αυτές οι αποφάσεις πρέπει να είναι πειστικές. Eμείς πιστεύουμε πως έχουμε δίκιο διότι γνωρίζουμε τα γεγονότα που έγιναν. Γνωρίζουμε πως έχουμε δίκιο. Το πιστεύουμε αυτό. Στην κηδεία ήταν πάνω από 2.000 άνθρωποι. Όλοι είδαν αυτά που συνέβησαν. Άλλωστε οι μάρτυρες στο δικαστήριο τα περιέγραψαν όλα. Υπήρχαν στελέχη του στρατού στην κηδεία. Αν είχε υπάρξει το παραμικρό, εάν είχε υπάρξει η παραμικρή λάθος κατάσταση, τα μέλη του στρατού και θα το είχαν δει και θα το ανέφεραν. Αυτή τη στιγμή λόγω της δικαστικής απόφασης πραγματικά είμαστε σε κατάσταση σοκ. Βιώνουμε μία μεγάλη απογοήτευση. Πρέπει να υπάρχει μία πολύ διαφορετική μεταχείριση ενάντια στις ψευδείς ειδήσεις. Όπως ανέφερα θα κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από το νόμο. Έμαθα πως έχουμε δικαίωμα έφεσης προς τον εισαγγελέα εφετών. Θα κάνουμε χρήση αυτού του δικαιώματος μας. Τέλος επιθυμώ να δηλώσω το εξής. Η υπερβολική ανεκτικότητα που επιδείχθηκε όσον αφορά την ελευθερία έκφρασης για την εφημερίδα Μαχητής για ποιο λόγο δεν επιδείχθηκε στις μειονοτικές μας εφημερίδες Γκιουντεμ και Μιλλετ ; Βλέπουμε πως αυτό δυστυχώς είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά…..”
http://milletgazetesi.gr/view.php?id=15046
28/11/2019

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 01 Δεκέμβριος 2019 17:23