Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

LEADER: Έναρξη υπογραφής Συμβάσεων Έργων Δημόσιου χαρακτήρα

Κύριο LEADER: Έναρξη υπογραφής Συμβάσεων Έργων Δημόσιου χαρακτήρα

Έναρξη υπογραφής Συμβάσεων Έργων Δημόσιου χαρακτήρα με εγκεκριμένους φορείς, εκ των οποίων της ΔΕΥΑ Κομοτηνής και του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης μέσω του προγράμματος LEADER Ροδόπης - Ξάνθης με την Αναπτυξιακή Ροδόπης Α.Ε.»

Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με αρμόδια μέλη της Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε. στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Λ. Δημοκρατίας 1. Το θέμα της αφορούσε την έναρξη της διαδικασίας υπογραφής Συμβάσεων Έργων Δημόσιου χαρακτήρα με εγκεκριμένους φορείς του προγράμματος LEADER Ροδόπης – Ξάνθης.

Η Αναπτυξιακή Ροδόπης σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια ΑΜΘ κατάφερε να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους, ώστε να προχωρήσει όλα τα έργα που έχουν εγκριθεί. Συνολικά, 35 φορείς στο διάστημα των επόμενων ημερών θα υπογράψουν συμβάσεις υψηλής χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος LEADER με την Αναπτυξιακή Ροδόπης και θα ξεκινήσει η έναρξη υλοποίησης των έργων τους.

Στους φορείς Δημοσίου περιλαμβάνονται Δήμοι και των δύο νομών, Δημόσιες Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης, Μητροπόλεις, το Πανεπιστήμιο (συνολικά 10 έργα), καθώς και έργα δημόσιου χαρακτήρα (συνολικά 25 έργα) με φορείς υλοποίησης πολιτιστικούς συλλόγους, ενώσεις αθλητικών σωματείων, συλλόγου Μέριμνας ΑΜΕΑ, και περιβαλλοντικούς φορείς.

Ειδικότερα, στις 29 Ιουλίου 2020, στη συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης και Προέδρου της Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε., Νικόλαου Τσαλικίδη, των στελεχών της Αναπτυξιακής Ροδόπης και του αρμόδιου φορέα, ξεκίνησε και επίσημα η διαδικασία υπογραφής και υπεγράφη σε πρώτη φάση σύμβαση με τη ΔΕΥΑ Κομοτηνής δημόσιου έργου. Τα έργα και οι ανάγκες κατά προτεραιότητα προτάθηκαν από τη ΔΕΥΑ Κομοτηνής και αφορούν την υδρευτική ενίσχυση των οικισμών του Ορεινού Όγκου και συγκεκριμένα των οικισμών Στυλαρίου και Σιδηράδων για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών τους, με προϋπολογισμό 48.000 ευρώ. Ακόμη, υπεγράφη έργο, προϋπολογισμού 374.446,40 ευρώ, για την αναβάθμιση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Μελέτης με την κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου διανομής.

« Πλήθος από προτάσεις, που καλύπτουν διάφορες θεματικές ανάγκες βρίσκονται στις βασικές προτεραιότητες μας και πάντα στο επίκεντρο για συζήτηση και πραγμάτωση τους. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου είναι απαραίτητη και τα έργα παροχής νερού εξυπηρετούν τις ανάγκες του πολυτιμότερου αγαθού για τη ζωή όλων. Εκσυγχρονίζουμε τις υφιστάμενες υποδομές και δημιουργούμε υποδοχείς για νέες.», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης, με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, κ. Χαραλαμπίδη να εκφράζει την ικανοποίηση του για την επιτυχή έκβαση της συνάντησης, ελπίζοντας και σε μετέπειτα συνεργασίες ανάλογης εμβέλειας και σημαντικότητας.

Στις 30 Ιουλίου 2020, μετά από καθορισμένη συνάντηση στην Πρυτανεία της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής, υπεγράφη σύμβαση με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη του έργου ανάγεται στη δημιουργία δικτύου μονοπατιών- πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας ανάπαυσης/αναψυχής στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής. Παράλληλα, κατά μήκος του δικτύου προτείνεται η φύτευση δέντρων για την αισθητική αναβάθμιση του τοπίου, η δημιουργία χώρων υπαίθριας αναψυχής και σημείων ανάπαυσης, ο χώρος στάθμευσης οχημάτων και η τοποθέτηση απαραίτητων πινακίδων. Επιπροσθέτως, σκοπός της παρούσας μελέτης θα είναι η ανακαίνιση και συντήρηση του υφιστάμενου κτιρίου με προβλεπόμενη χρήση θερινού κινηματογράφου με κυλικείο στην Πανεπιστημιούπολη ως ενδιάμεσος χώρος στάσης του δικτύου μονοπατιών – πεζοπορικών διαδρομών. Το προτεινόμενο δίκτυο θα είναι προϋπολογισμού 470.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης τονίζει ότι « Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή της Ροδόπης και βρίσκεται στον βασικό άξονα του ενδιαφέροντος μας. Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, πρόκειται να ενισχυθεί η ευρύτερη εικόνα της περιοχής μας και να αναβαθμιστεί η Πανεπιστημιακή δομή. Η συνεργασία και επικοινωνία με τη διοικούσα αρχή του ΔΠΘ είναι άψογη και αποτελεσματική. Κάθε μία από τις προτάσεις του Πανεπιστημίου αξιολογούνται προσεκτικά και με θετικότητα, πάντα με γνώμονα την υλοποίηση τους». Ανάλογα, εκδήλωσε την ευχαρίστηση και ικανοποίηση του και ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και εξήρε την καλή συνεργασία τους.

Τέλος, τις συναντήσεις πλαισίωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ροδόπης ΑΕ, Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Στάθης Κεφαλίδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος LEADER Ροδόπης - Ξάνθης, Δημήτρης Πολιτειάδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτης Χαραλαμπίδης και ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 31 Ιούλιος 2020 20:11
Copyright @ www.xanthinet.gr 2015