Log in
updated 4:47 PM UTC, Nov 24, 2020
Ροή ειδήσεων :

Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής και Τμήμα Ψυχολογικού Προσανατολισμού στο Ι.Θ.Τ.Π.

Κύριο Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής και Τμήμα Ψυχολογικού Προσανατολισμού στο Ι.Θ.Τ.Π.

Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής και Τέχνης

Και φέτος στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα λειτουργήσει το Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής και Τέχνης υπό την επίβλεψη του Σκηνοθέτη/Ηθοποιού κ. ΦίλιππουΤσαουσέλη.

Η Θεατρική Αγωγή ενεργοποιεί την κριτική σκέψη δημιουργώντας αναλογίες στη ζωή, παρέχοντας μας με αυτό τον τρόπο τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να ερμηνεύσουμε καλύτερα και να κατανοήσουμε την προσωπική αλλά και την συλλογική μας ταυτότητα.

Σκοπός του εργαστηρίου

Το Εργαστήριο Θεατρικής Αγωγής και Τέχνης απευθύνεται σε όλους αυτούς που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του Θεάτρου. Μέσα από βιωματικές ομαδικές και ατομικές ασκήσεις και ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, θα έρθουμε σε επαφή με την φαντασία, την ομαδικότητα και τον «χώρο» του Θεάτρου.

Θα δοκιμάσουμε διαφορετικές υποκριτικές φόρμες και μέσω αυτών θα εξασκηθούν τα εκφραστικά μας μέσα, το μεγάλο εκφραστικό μας όργανο που ονομάζουμε «σώμα» και το αναπνευστικό μας σύστημα. Θα γνωρίσουμε τον κόσμο των θεατρικών κειμένων και όχι μόνο, μέσω της εμβάθυνσης σε αυτά αλλά και σε ζητήματα ερμηνευτικής.

Το εργαστήριο αναλόγως με την σύνθεση του, δύναται να οδηγηθεί και σε μια παράσταση στο τέλος της σεζόν με την συμμετοχή του συνόλου των συμμετεχόντων ή μέρους αυτών.

Ελάτε να γνωρίσουμε ένα υπέροχο κόσμο ο οποίος μπορεί να μας φέρει δίπλα-δίπλα με την μαγεία που μας έχει κλέψει η πεζή πραγματικότητα! Σας περιμένουμε!

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, μια φορά την εβδομάδα ένα τρίωρο συνεχόμενο.

Υπεύθυνος Εργαστηρίου: ΦίλιπποςΤσαουσέλης - Σκηνοθέτης/ Ηθοποιός. Απόφοιτος Δραματικής Σχολής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Θεσσαλονίκης.
Πληροφορίες, εγγραφές καθημερινά 10:00-13:00και 17:00-21:00, από την Γραμματεία του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», στην Καπνεργατών 9 και στα τηλέφωνα 25410 26635 (απογευματινές ώρες) και στο 25410 29282(πρωινές ώρες).

Η υλοποίηση ή όχι των Εργαστηρίων του Ιδρύματος, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών.

 

Τμήμα ψυχολογικού προσανατολισμού

Με την έναρξη την νέας ακαδημαϊκής χρονιάς 2020-2021 σας ενημερώνουμε για την λειτουργία δύο τμημάτων ψυχολογικού προσανατολισμού του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης:

1. ομάδα ενηλίκων προσωπικής ανάπτυξης και ψυχοθεραπείας και
2. ομάδα υποστήριξης εφήβων.

Οι ομάδες θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο 2020 έως τον Ιούνιο 2021.

Και οι δύο ομάδες βασίζονται στην φιλοσοφία και την μεθοδολογία της Ψυχοθεραπείας Gestalt, η οποία αποτελεί μια υπαρξιακή, ολιστική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Η ομαδική διαδικασίαείναι ένα ταξίδι δημιουργικότητας και προσωπικής αναζήτησης. Δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τα συναισθήματα τους, να αναγνωρίσουντις ανάγκες τους και τα άλυτα ζητήματα που τους ταλαιπωρούν και να σχετιστούν αυθεντικά με τους άλλους.

Με την αξιοποίηση των άμεσων γεγονότων της ομάδας, τον πειραματισμό σε νέους τρόπους προσαρμογής και τον εποικοδομητικό διαπροσωπικό διάλογο διευκολύνονται τα μέλη να δώσουν νόημα στις εμπειρίες τους και να αποκτήσουν πιο δημιουργικούς τρόπους ύπαρξης και συνύπαρξης.

Στόχος είναι,μέσα από την επίγνωση και καλύτερη επαφή με τον εαυτό μας και τους άλλους, να προετοιμαστεί το έδαφος, ώστε μακροπρόθεσμα να αλλάξουμε ό,τι μπορούμε, να αποδεχτούμε ό,τι είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν αλλάζει,ώστε να ζούμε με αυθεντικότητα και ισορροπία.

Λόγω της φύσης αυτών των ομάδων και των μέτρων προστασίας, που πρέπει να τηρηθούν, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Πληροφορίες για τη συμμετοχή στην ομάδα: 6947605065, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Σταυρούλα Σεχλίδου, Ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και καθημερινά 10:00-13:00και 17:00-21:00, στην Γραμματεία του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», στην Καπνεργατών 9 και στα τηλέφωνα 25410 26635 (απογευματινές ώρες) και στο 25410 29282(πρωινές ώρες).

Η υλοποίηση ή όχι των Εργαστηρίων του Ιδρύματος, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2020 12:08