Log in
updated 5:30 PM UTC, Aug 14, 2018
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάρτιος 2017

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Οι ευθύνες για το ξεπούλημα της Δ.Ε.Η. θα αναζητηθούν

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις πολιτικές της των τελευταίων δυο ετών, διέλυσε την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και την οδήγησε σε κατάρρευση προς όφελος των ανταγωνιστών της.

Αφού συμφώνησε με την τρόικα στον περιορισμό του μεριδίου της Δ.Ε.Η. στο 50% της αγοράς, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, δεν έκανε τίποτα για να υλοποιήσει ένα σχέδιο ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης. 

Έτσι, την άφησε να χάσει ένα τεράστιο μέρος της αξίας της.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ξεπούλημα από αυτό.

Είναι υπόλογη απέναντι στους χιλιάδες εργαζομένους της επιχείρησης και στις οικογένειές τους, στους εκατοντάδες προμηθευτές, αλλά κυρίως στον ελληνικό λαό, που θα κληθεί να πληρώσει το “φέσι” της Κυβέρνησης στη Δ.Ε.Η., που αποτιμάται σε πολλά δις ευρώ. 

Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και σε επιχειρησιακό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. 

Ας μην αμφιβάλλουν οι εμπλεκόμενοι πως οι ευθύνες αυτές θα αναζητηθούν».

Με την Φώφη Γεννήματα συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για συναντήσεις με τους πολιτικούς Αρχηγούς, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου, με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κυρία Φώφη Γεννηματά.

Στη  συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την κυρία Γεννηματά, συζητήθηκαν:

•Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και η οικονομία.

•Οι αρνητικές συνέπειες από την μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με ευθύνη της Κυβέρνησης.

•Το κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην πραγματική οικονομία που επιτείνει τις δυσμενείς επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο όλων των πολιτών. 

•Κοινή διαπίστωση, με την οποία εξάλλου συμφωνεί και η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων, αποτελεί ότι προϋπόθεση για να υπάρξει προοπτική βιώσιμης λύσης και έξοδος της χώρας από την κρίση είναι να φύγει το ταχύτερο δυνατό η σημερινή αποτυχημένη Κυβέρνηση.

Προφανώς, τα δύο Κόμματα, πέραν των κοινών εκτιμήσεων για τα παραπάνω, διατηρούν το καθένα τις δικές του γνωστές και διατυπωμένες θέσεις τους, για την υπέρβαση αυτής της δύσκολης για τη χώρα και την κοινωνία κατάστασης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί την Τρίτη, 4 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, με τον Επικεφαλής του Κινήματος Το Ποτάμι κ. Σταύρο Θεοδωράκη.

Την Τετάρτη, 5 Απριλίου, στις 17:00,θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη, ενώ εκκρεμεί και η συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Όλες οι συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς Αρχηγούς θα πραγματοποιηθούν στη Βουλή.

Απόλυτη ανεπάρκεια στο Υπουργείο Υγείας

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, η ανεπάρκεια της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας επιβεβαιώνεται καθημερινά με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. 

Παρότι η σχετική προθεσμία για την πολυδιαφημισμένη λίστα χειρουργείων εξέπνευσε στις 23 Μαρτίου, ακόμα παραμένει όνειρο θερινής νυκτός για την μεγάλη πλειοψηφία των νοσοκομείων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ημερήσιο τύπο, ακόμα και στην περίπτωση που η λίστα αρχίζει να δημοσιοποιείται, η λειτουργία της θα είναι τουλάχιστον προβληματική, εξαιτίας της κακής προετοιμασίας από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Μία ακόμα δήθεν "τομή" στο χώρο της Υγείας πέφτει στο κενό. 

Η ανεπάρκεια και ο λάθος σχεδιασμός είναι πλέον ξεκάθαρος για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ό,τι και αν κάνουν αποτυγχάνει, αφού τους λείπει το πιο βασικό. Η γνώση και η βούληση για μεταρρυθμίσεις. 

Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για την Υγεία και κυρίως για τους πολίτες».

Ανίκανη η Κυβέρνηση να οργανώσει και να λειτουργήσει τον ΕΦΚΑ

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, αναφορικά με τη νέα παράταση που δόθηκε στην προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η τρίτη παράταση που δίνεται από την αρχή του χρόνου για την καταβολή εισφορών δεν είναι δείγμα ευαισθησίας της Κυβέρνησης. 

Είναι απόδειξη του αδιέξοδου του νόμου Κατρούγκαλου. 

Είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας της Κυβέρνησης να οργανώσει και να λειτουργήσει τον ΕΦΚΑ. 

Συσσωρεύει ασφαλιστικές υποχρεώσεις προς τον ΕΦΚΑ και επιτείνει την κατάσταση σύγχυσης και αβεβαιότητας για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους και επιχειρήσεις».

Κυβερνητική ανοχή στο λαθρεμπόριο καυσίμων

Η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτής Αττικής, κ. Θανάσης Μπούρας, για την απουσία ελέγχων στην αγορά καυσίμων, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Τις προβλέψεις για ύφεση 1,7% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 αντανακλούν απολύτως τα στοιχεία για τη ζήτηση των καυσίμων κίνησης τους δύο πρώτους μήνες του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς, το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου η ζήτηση υποχώρησε σε ποσοστό 4% σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2016. Ακόμη μεγαλύτερη υποχώρηση, της τάξης του 6%, σημείωσε, το ίδιο διάστημα, το πετρέλαιο κίνησης. Την “παρτίδα” για τις εταιρείες και τα πρατήρια έσωσε το πετρέλαιο θέρμανσης, η ζήτηση του οποίου αυξήθηκε κατά 24% λόγω της παρατεταμένης παγωνιάς στη χώρα.

Κύκλοι της αγοράς εκφράζουν έντονη ανησυχία για την αρνητική εξέλιξη της ζήτησης στα δυο βασικά προϊόντα κίνησης (βενζίνη και πετρέλαιο), την οποία συνδέουν με τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας. Εκτιμούν, ωστόσο, ότι ένα μέρος της υποχώρησης οφείλεται στη ενίσχυση του λαθρεμπορίου μετά την αύξηση της φορολογίας από τις αρχές του έτους. 

Επίσης, παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν την παντελή έλλειψη ελέγχων από τα συνεργεία των εποπτευόμενων Υπουργείων, καθώς και τις εκκρεμότητες στην εφαρμογή του νόμου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Το γεγονός ότι τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα παραμένουν ανενεργά, λόγω έλλειψης κονδυλίων, αποδυναμώνει το πρόγραμμα ελέγχων στο πλαίσιο της εποπτείας της αγοράς. Στη δεδομένη χρονική στιγμή, που οι ευσυνείδητοι επιχειρηματίες παλεύουν να σταθούν όρθιοι και να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας, η απουσία των ελέγχων συντηρεί το όργιο της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας σε βάρος των νομοταγών επιχειρηματιών. Ταυτόχρονα, η απουσία ελέγχων θέτει ερωτηματικά για την ποιότητα των αγαθών, τη δημόσια υγεία και την τήρηση των ευρωπαϊκών προτύπων.

Η αδυναμία αντιμετώπισης μίας χρόνιας παθογένειας της ελληνικής οικονομίας, όπως εκείνης του λαθρεμπορίου καυσίμων, συμβάλλει δυστυχώς στην παρατεταμένη αιμορραγία των δημόσιων ταμείων.

Μετά από όλα αυτά, οι υπουργοί Οικονομικών, κ. Τσακαλώτος και Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου, έχουν την υποχρέωση να απαντήσουν:

•Πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τις στρεβλώσεις που παρατηρούνται στην αγορά εξαιτίας του φαινομένου του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής;

•Εάν έχουν σχέδιο για τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής;

•Πότε θα εφαρμόσουν το νόμο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου; 

•Εάν υπάρχει πλάνο ελέγχου από τα συνεργεία των εποπτευόμενων υπουργείων ενόψει των εορτών του Πάσχα και της θερινής περιόδου;

 

Στο πλευρό των οικονομικά αδύνατων και αυτό το Πάσχα οι «Κατασκηνωτές»

Πασχαλινή κατασκήνωση αγάπης

Στο πλευρό των πολύτεκνων οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες καθώς και στο πλευρό εκείνων που απέμειναν μόνοι θα βρεθούν και το φετινό Πάσχα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ συγκεντρώνοντας τρόφιμα και άλλα πασχαλινά είδη. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι Κατασκηνωτές, σας προσκαλούν και φέτος, μέλη, φίλους και εθελοντές σε ανοιχτή δράση κοινωνικής αλληλεγγύης το Άγιο Πάσχα για τις πολύτεκνες οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές δυσκολίες, καθώς και για ανθρώπους που απέμειναν μόνοι τους και χρειάζονται εμπράκτως μια χείρα βοηθείας και υποστήριξης.

Μέχρι και την Μ. Τρίτη :

1. Συγκεντρώνουμε τρόφιμα & είδη πρώτης ανάγκης.

2. Βάφουμε αυγά και ψήνουμε τσουρέκια.

3. Φτιάχνουμε λαμπάδες & δημιουργούμε δέματα αγάπης τα οποία θα διανεμηθούν τη Μ. Τετάρτη και τη Μ. Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, από 31/3 έως 11/4 θα συγκεντρώνουμε τρόφιμα κι είδη πρώτης ανάγκης στα παρακάτω σημεία:

1)Σπιτάκι τέχνης, έκφρασης & πολιτισμού, παλιά πόλη (Καθημερινές 18:00 - 20:00)

2)Smart price, Γεωργίου Κονδύλη & Αριστείδη Πιαλόγλου

3)Φθηνή Αγορά - ΔουκίδηςΜπρωκούμη 14

4)Πλανήτης, Δούκα Θεοδώρου 61

5)Mini market της γειτονιάς, Σάρδεων 1

6)Smile Market, Ζαλάχα 2

Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε και αυτή τη φορά στο κάλεσμά μας,σε μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, με ανιδιοτέλεια και σεβασμό ώστε να στηρίξουμε όλοι μαζί, τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη τη βοήθεια αλλά και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας: Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Ξάνθης “Οι Κατασκηνωτές” Βασ. Σοφίας5, Ξάνθη, FB: www.facebook.com/kataskinotes <http://www.facebook.com/kataskinotes GooglePlay (Android App):kataskinotes, @:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. mailto:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.>, T: 697 826 7782, 25410-70424 W: www.67100.gr/kat/

Με εκτίμηση για τον

Πολιτιστικό Σύλλογο /«/Οι Κατασκηνωτές» Δημήτριος Μπαχαρίδης

Πρόεδρος ΔΣ

 

Let’s do it στο Δήμο Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης συμμετέχει στη διεθνή εθελοντική δράση «Let’s do it». Στόχος μας, ο ταυτόχρονος συντονισμός εθελοντικών δράσεων καθαρισμού και αισθητικής αναβάθμισης δημόσιων χώρων.

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και ώρα 10:30 π.μ. η Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Οι Κατασκηνωτές», το τοπικό τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, αλλά και δημότες της πόλης μας, θα προβούν στη φροντίδα του περιαστικού άλσους, καθώς και στην περιποίηση των νεαρών δενδρυλλίων (βοτάνισμα, μονοκλάδισμα, τσάπισμα). Παράλληλα, ομάδα πολιτών θα προβεί στον καθαρισμό του Μονοπατιού της Ζωής.

Η εθελοντική δράση και η ανιδιοτελής προσφορά των πολιτών της Ξάνθης μας κάνει όλους υπερήφανους. Ο Δήμος μας στηρίζει και ενθαρρύνει πρωτοβουλίες οι οποίες συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών σε όλους τους τομείς.

 

Αύριο η εθελοντική αιμοδοσία στη Στρατιωτική Λέσχη Ξάνθης

Μια ακόμα προσπάθεια για τη συγκέντρωση αίματος με σκοπό να βοηθηθούν όσοι το χρειάζονται κάνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης Η ΑΓΑΠΗ διοργανώνοντας το Σάββατο 1 Απριλίου εθελοντική αιμοδοσία στη Στρατιωτική Λέσχη Ξάνθης από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.  

Στις 12 Απριλίου ο ραδιομαραθώνιος αγάπης υπέρ ενισχύσεως του Γηροκομείου Ξάνθης

Τη Μ. Τετάρτη 12 Απρίλιου θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος πλέον ραδιομαραθώνιος αγάπης για την οικονομική και όχι μόνο ενίσχυση του γηροκομείου Ξάνθης. Ως γνωστός ο συγκεκριμένος ραδιομαραθώνιος γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια την ίδια πάντα ημέρα, Μ. Τετάρτη με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των ΜΜΕ της Ξάνθης. Θα διαρκέσει 7 ώρες, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσφέρουν την όποια βοήθεια τους και τις επόμενες μέρες ενώ θα υπάρχουν σε πολλά καταστήματα της πόλης τοποθετημένοι κουμπαράδες ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό. Υπενθυμίζουμε πως δεν έχει μεγάλη σημασία το ποσό που θα διαθέσει κάποιος αφού ακόμα και το μισό ευρώ είναι σημαντικό για τη στήριξη του ιδρύματος και των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται σ’ αυτό. 

Σ. Καραχότζα

 

Ανακοίνωση των ΑΝΕΛ για τα όπλα που βρέθηκαν σε τέμενος της Ξάνθης

Ως ένα γεγονός που μόνο τυχαίο δεν είναι χαρακτηρίζουν Με ανακοίνωση τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνας το περιστατικό με τα όπλα που βρέθηκαν σε τζαμί της Ξάνθης. Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για υποχρέωση της πολιτείας να δημιουργήσει ένα κλίμα ασφαλείας στη Θράκη ενώ παράλληλα επισημαίνεται προς κάθε κατεύθυνση πως στη Θράκη υπάρχει θρησκευτική και όχι εθνική μειονότητα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ

«Tα όπλα τα οποία βρέθηκαν στο τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός και επιδέχεται ερμηνείες που όλες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πολιτική της Τουρκίας, γενικότερα αλλά και ειδικότερα για την Θράκη όπου υπάρχει μειονότητα μουσουλμάνων, είναι η δημιουργία κλίματος πόλωσης, αστάθειας και φόβου.

Είναι υποχρέωση μας να διαφυλάξουμε την κοινωνική ενότητα στην περιοχή περιορίζοντας τις τοπικές και να δημιουργήσουμε κλίμα ασφάλειας στους πολίτες Χριστιανούς και Μουσουλμάνους οι οποίοι το μόνο που επιθυμούν είναι να συνεχίσουν να ζουν ειρηνικά μαζί με τις οικογένειες τους στην πατρίδα τους, την Ελλάδα. 

Η αμφιλεγόμενη δράση του προξενείου το οποίο αδιαφορεί για το νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο και αυθαιρέτως δρα σαν να είναι «κράτος εν κράτη» στην καθημερινή ζωή των κατοίκων με την δικαιολογία ότι προστατεύει την ακεραιότητα, της πολιτιστικής παράδοσης και των εθίμων της Μουσουλμανικής μειονότητας ακυρώνει την συνθήκη της Λωζάννης και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και όχι της Θρακιώτικης κοινωνίας.

Οφείλουν να καταλάβουν οι πάντες ότι στη Θράκη, στην Ελλάδα, υπάρχει θρησκευτική μειονότητα, η μουσουλμανική και όχι εθνική μειονότητα. Αυτό στηρίζεται στη Συνθήκη της Λωζάννης και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.»

 

Τα αστυνομικά νέα της ημέρας στην ΑΜΘ

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων

Κατασχέθηκαν μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης ( taser ) και ένα μαχαίρι

Συνελήφθη χθες (30-3-2017) το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, εντόπισαν και κατέσχεσαν μία (1) συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) και ένα (1) μαχαίρι συνολικού μήκους 24 εκατοστών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί για άσκηση υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

Συνελήφθησαν χθες (30-3-2017), στην Ξάνθη και τη Δράμα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ξάνθης και Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ένας 61χρονος και μία 57χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για άσκηση πλανόδιου εμπορίου χωρίς άδεια.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Ξάνθη, οι αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 61χρονο, διότι ασκούσε πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 48 φυτά διαφόρων ειδών και 46 συσκευασίες αγροτικών προϊόντων (αρωματικά φυτά, σπαθόλαδο, αυγά, κ.α.), στερούμενος της απαιτούμενης άδειας.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στη Δράμα, συνελήφθη η 57χρονη, διότι εντοπίστηκε να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 27 ψάθινα καλάθια, στερούμενη της απαιτούμενης άδειας.

Κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκαν στους δράστες τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν τα Αστυνομικά Τμήματα Ξάνθης και Δράμας.

 

Ούτε ολόκληρη δόση του οικογενειακού επιδόματος δε μπορεί να καταβάλει η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Βρισκόμαστε μόλις 2 εβδομάδες πριν από το Πάσχα κι όπως είναι φυσικό, όλοι αναζητούν χρήματα για να καλύψουν το γιορτινό τραπέζι και όλα όσα θα χρειαστούν τις άγιες αυτές μέρες. Μια λύση για την κάλυψη των προαναφερόμενων εξόδων θα ήταν η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος για το έτος 2017 η οποία ήταν να καταβληθεί στους δικαιούχους τη Δευτέρα 3 Απριλίου. Ωστόσο τα πράγματα φαίνεται να έχουν αλλάξει αφού όχι μόνο θα καθυστερήσει να γίνει η καταβολή της πρώτης δόσης αλλά τα χρήματα που θα λάβουν οι δικαιούχοι υα είναι μειωμένα κατά 50%, θα λάβουν δηλαδή μισή και όχι ολόκληρη δόση. Αυτό πάντως είναι μάλλον παράλογο αφού μιλάμε για χρήματα που μέσα σε ελάχιστες μέρες θα πέσουν στην αγορά η οποία επίσης τα περιμένει πως και πως. 

Σας παραθέτουμε δημοσίευμα για όλα τα παραπάνω:

Πολύ δυσάρεστα φέρεται να είναι τα νέα για τους δικαιούχους του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΓΑ (www.oga.gr) καθώς τα χρήματα της πρώτης δόσης και θα καθυστερήσουν και θα είναι τα μισά!

Σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου. Τα χρήματα ωστόσο δεν θα είναι όλα αφού το ποσό θα είναι μειωμένο κατά 50%.

Το γιατί είναι άγνωστο καθώς όπως δήλωσε η πρόεδρος των τριτέκνων Αττικής Μ. Ναυροζίδου, ο ΟΓΑ έχει ολόκληρο το ποσό στη διάθεσή του αλλά δεν προχωράει στην πλήρη καταβολή του.

Επιπλέον σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα χρήματα θα πιστωθούν μόνο στους δικαιούχους που έλαβαν το επίδομα και πέρυσι καθώς οι νέες δηλώσεις δεν έχουν εκκαθαριστεί και έτσι οι νέοι δικαιούχοι θα αποκλειστούν.

Πηγή: http://www.tilegrafima.gr

 

Κάλεσμα της ΛΑ.Ε Ξάνθης

Διαβάστε αναλυτικά:

Τις τελευταίες μέρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να μας πείσει ότι διαπραγματεύεται σκληρά. Ότι προσπαθεί να κλείσει την αξιολόγηση κάνοντας το καλύτερο για την χώρα. Στο τραπέζι έχουν πέσει όλα τα καυτά θέματα: συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, αφορολόγητο και ενέργεια (πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ). Όσο και να προσπαθήσει όμως η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της, δεν μπορεί να μας κοροϊδέψει. 

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι από αυτή τη διαπραγμάτευση, αυτός που θα βγει χαμένος θα είναι ο ελληνικός λαός. Γνωρίζουμε ότι τα μέτρα που θα προκύψουν θα συνεχίσουν τον δρόμο της εξαθλίωσης του λαού, που χαράζουν από κοινού Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Θα μειώσουν κι άλλο τις συντάξεις. Θα διαλύσουν ακόμα περισσότερο τα ελάχιστα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που μας έχουν μείνει, με την απελευθέρωση των απολύσεων, τον χαρακτηρισμό απεργιών ως παράνομες, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Θα ξεπουλήσουν κι άλλο την χώρα, χαρίζοντας αυτή την φορά την ενέργεια.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουν συμφωνίες στην πλάτη μας.

Δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι η πολιτική διάλυσης της χώρας και εξαθλίωσης του λαού είναι μονόδρομος.

Μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας, με μαζικές κινητοποιήσεις, να βάλουμε φρένο στην μνημονιακή πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Να μην επιτρέψουμε την επιβολή άλλων μέτρων. 

Να φωνάξουμε ότι δεν αντέχουμε άλλα μνημόνια. Δεν θέλουμε να ζούμε άλλο με τον βραχνά του χρέους. Δεν θέλουμε να μας επιβάλει η Ευρωζώνη και  η ΕΕ τι θα κάνουμε. Θέλουμε να σταματήσει το ξεπούλημα της χώρας. 

Με μαζικούς και διαρκείς αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική που μας επιβάλουν και να ακολουθήσουμε έναν νέο δρόμο προς όφελος του λαού.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΕΥΡΩ-ΧΡΕΟΣ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00

 

Πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ ο Αλέξανδρος Κοντός

Τον πρόεδρο και τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου, καθώς και τον πρόεδρο και τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου εξέλεξε η πρώτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ),

Τη θέση του προέδρου και μάλιστα με άνεση, αφού είναι κοινής αποδοχής και κατέβηκαν άλλοι υποψήφιοι, ανέλαβε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ιστορική μέρα για τον συνεταιριστικό και αγροτικό κόσμο της χώρας, «διότι το συνεταιριστικό κίνημα ξαναγεννιέται με δυναμισμό και όραμα, διεκδικεί ρόλο και λόγο σε όλες τις εξελίξεις που αφορούν του συνεταιρισμένους αγρότες της χώρας».

Όπως είπε, ο ΣΑΣΟΕΕ με το νέο του Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελείται από σημαντικούς συνεταιριστές από την Κρήτη έως τον Έβρο, είναι ο μοναδικός φορέας και ουσιαστικά αλλά και τυπικά που είναι σε θέση και μπορεί να εκπροσωπήσει δυναμικά, αξιόπιστα και αποτελεσματικά τον αγροτικό/συνεταιριστικό κόσμο της χώρας, να δώσει «μάχη» για τα συμφέροντά του και να συμβάλει στη δημιουργία των καλύτερων συνθηκών και προοπτικών για το μέλλον του.

Τα αποτελέσματα των εκλογών

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εκλογών, εξελέγησαν:

Πρόεδρος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΣΟΕΕ ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν Γενικός Διευθυντής της Σ.Ε.Κ.Ε. Α.Ε. κ. Αλέξανδρος Κοντός

Μέλη του Δ.Σ. οι κάτωθι εκπρόσωποι συνεταιριστικών επιχειρήσεων και οργανώσεων της χώρας:

Χρήστος Γιαννακάκης (ΚΕΑ Ημαθίας)

Χρήστος Τσιχήτας (ΕΑΣ Θεσσαλονίκης),

Νίκος Στεργίου (Α.Σ. «Πελεκάνος» Φλώρινας)

Νικήτας Πρίντζος (ΑΣ Βόλου – ΕΒΟΛ)

Κώστας Λεπίδας (ΕΑΣ Καβάλας)

Αχιλλέας Λιούτας (ΕΑΣ Τρικάλων)

Ευθύμης Φωτεινός (ΑΣ  Άδενδρου Θεσσαλονίκης)

Θανάσης Παπαθανασόπουλος (ΑΣ Λαμίας)

Διονύσης Φόλιος (ΑΣ Καπνικός Καρδίτσας)

Χρήστος Μπαρλιάς (ΕΑΣ Κορινθίας)

Δημήτρης Ντούρος (ΑΣ Ράχης Πιερίας)

Θανάσης Τσιοτίνας (ΑΣ Κτηνοτροφικός Αρκαδίας)

Νικήστρατος Χαροκόπος (ΑΣ Ρεθύμνης)

Ανδρέας Στρατάκης (Ένωση Ηρακλείου)

Νίκος Δασκαλάκης (ΕΑΣ Ιεράπετρας)

Νίκος Κουτλιάμπας (ΑΣΕΠΟΠ Βελβενδού)

Βασίλης Παρόλας (ΣΥ.ΒΕ.ΑΠ. ΑΕΣ)

Γιώργος Κατσούλης (Α.Σ. Μεσσηνίας)

Νίκος Γκίζας (ΑΣ Άρτας – Φιλιππιάδας)

Διονύσης Κακολύρης (ΕΑΣ Ζακύνθου)

Αναπληρωματικά μέλη

Γιώργος Ξυλούρης (ΚΣΟΣ Α.Ε.Σ. ΑΕ)

Μάρκος Λέγγας (ΠΗΓΑΣΟΣ)

Χρυσόστομος Παυλίδης (ΕΑΣ Γρεβενών)

Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου (ΕΑΣ Κιάτου)

Πρόεδρος στο Εποπτικό Συμβούλιο του ΣΑΣΟΕΕ ο κ. Κώστας Σκιαδάς, πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόεδρος του ΑΣ ΚΑΣΣΕΛ Α.Ε.

Μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου οι κάτωθι εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων κι επιχειρήσεων:

Αξιώτης Καμπρούδης (ΕΑΣ Διδυμοτείχου)

Ελευθέριος Αντωνάκος (ΣΑΓΑΠΕΛ – Αγελαδοτρόφοι Πελοποννήσου)

Ανδρέας Καλαφάτης (ΑΣ Κεφαλληνίας – Ιθάκης)

Παναγιώτης Παγάνης (ΑΣ Μεσσηνίας)

Πηγή: http://www.paraskhnio.gr/