Log in
updated 6:44 PM UTC, Mar 23, 2018
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάρτιος 2018

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Απάντηση στις χυδαιότητες και στα ψέματα της  κυρίας Γεροβασίλη

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας στην ανακοίνωση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύει, όπως οφείλει, όλες τις πρακτικές της Κυβέρνησης που στοχεύουν στην άλωση της Δημόσιας Διοίκησης από κομματικούς φίλους και στελέχη. Η κυρία Γεροβασίλη, θέλοντας να αποκρύψει τους πραγματικούς πελατειακούς σκοπούς της Κυβέρνησης, αρνείται επίμονα να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματά μας»

ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ:

«Τα ψέματα της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν έχουν τελειωμό. Προκειμένου να προχωρήσει σε μια άνευ προηγουμένου άλωση του Κράτους από ημετέρους, φίλους και συγγενείς του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμία ντροπή, κάνει το άσπρο μαύρο στις ανακοινώσεις της.

Συγκεκριμένα:

Ψέμα πρώτο: “Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν έχει ουδεμία ανάμειξη στις προκηρύξεις και η όλη διαδικασία εποπτεύεται από τον ΑΣΕΠ”.

H κυρία Γεροβασίλη εσκεμμένα αποκρύπτει ότι υπεύθυνοι για τη σύνταξη των Περιγραμμάτων Θέσεων Ευθύνης, που συμπεριλαμβάνονται στις προκηρύξεις, είναι βεβαίως οι Υπουργοί και όχι το ΑΣΕΠ. Και εν προκειμένω, οι Υπουργοί φρόντισαν να φωτογραφίσουν, χωρίς να κρατούν καν τα προσχήματα, τα πρόσωπα τα οποία έχουν επιλέξει.

Ψέμα δεύτερο: “Οι τοποθετήσεις όλων των ανώτατων στελεχών του Δημοσίου το 2014 έγιναν εν μια νυκτί”.

Η κυρία Υπουργός αποκρύπτει το γεγονός ότι η πάγια διαδικασία επιλογής προϊσταμένων ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014, τρεις μόνο μήνες μετά την ψήφιση από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του νόμου 4275/2014.  Ωστόσο, πάγωσε λίγο αργότερα από τον κ. Κατρούγκαλο, το Μάιο του 2015. Μάλιστα, ενώ το Φεβρουάριο του 2016 είχε ψηφιστεί ο νόμος για τις επιλογές προϊσταμένων, ήταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συνέχισε, όχι για μια νύχτα, αλλά επί δύο ολόκληρα χρόνια, να τοποθετεί ημετέρους με κομματικές επιλογές.

Ψέμα τρίτο: “Η ΝΔ καταφέρεται ενάντια σε Ανεξάρτητες Αρχές και αδιάβλητους θεσμούς”.

Παραβλέπουμε την ειρωνεία να τα λέει αυτά η κυρία Γεροβασίλη, η οποία το βράδυ της απόφασης του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, επιτίθετο λυσσαλέα κατά της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύει, όπως οφείλει, όλες τις πρακτικές της Κυβέρνησης που στοχεύουν στην άλωση της Δημόσιας Διοίκησης από κομματικούς φίλους και στελέχη. Η κυρία Γεροβασίλη, θέλοντας να αποκρύψει τους πραγματικούς πελατειακούς σκοπούς της, αρνείται επίμονα να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματά μας, που προς διευκόλυνσή της τα παραθέτουμε για μια ακόμη φορά:

 1. Έχουν ή δεν έχουν πάει οι λίστες με τα ονόματα και τα προσόντα των υποψηφίων για τις θέσεις των Γραμματέων στα υπουργικά γραφεία, χωρίς να τις έχουν δει καν τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής;
 2. Είναι εν γνώσει της Υπουργού ή όχι το γεγονός ότι μέλος του ΑΣΕΠ έχει συμπληρώσει το ανώτατο ηλικιακό όριο εδώ και 13 μήνες, οπότε και θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει;
 3. Αληθεύει ή όχι ότι ζητήθηκε η παραίτηση μέλους του ΑΣΕΠ επειδή ψήφισε ενάντια στην κυβερνητική βούληση;

Η αλαζονεία της Υπουργού δεν έχει όρια, καθώς νομίζει πως μπορεί να παίζει με τους θεσμούς, χωρίς να την παίρνει χαμπάρι κανείς. Όμως ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Και στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυρίας Γεροβασίλη ο χρόνος αυτός τελειώνει».

 

Δήλωση του Νίκου Ρωμανού

Ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Ρωμανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση, που δήθεν θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, ετοιμάζεται να τον αυξήσει -μέσω της αλλαγής των αντικειμενικών αξιών- για τη μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών. Ιδίως μάλιστα για όσες ζουν στις φτωχότερες περιοχές και τα νησιά της χώρας μας.

Η λέξη ντροπή έχει χαθεί από το λεξιλόγιο των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η Νέα Δημοκρατία  επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για μείωση του  ΕΝΦΙΑ κατά 30% από τα σημερινά επίπεδα.

Γιατί αυτό είναι το μόνο δίκαιο και θα γίνει σύντομα πράξη».

 

Μετέωρα τα έργα της Αθήνας

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, σχετικά με την εξέλιξη της πορείας ολοκλήρωσης των έργων της Αθήνας από το ΥΠΠΟΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μην ολοκληρωθούν έγκαιρα σημαντικά έργα, όπως το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης (ΜΕΛΤ), η  Εθνική Πινακοθήκη και το Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου, και να χαθούν πολύτιμα ευρωπαϊκά κονδύλια.  

Στην ίδια μοίρα, όμως, βρίσκεται και το ΑΚΡΟΠΟΛ ΠΑΛΛΑΣ, που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους. Ακόμα όμως και όταν αποκατασταθεί πλήρως το κτίριο,  το νομικό καθεστώς κάτω από το οποίο θα λειτουργήσει δεν είναι ξεκάθαρο. 

Η καθυστέρηση που παρουσιάζει η απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για τα χρηματοδοτούμενα έργα που έχουν μεταφερθεί από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο στην παρούσα είναι αδικαιολόγητη. Το ίδιο αδικαιολόγητη, όπως και η διαρκής ολιγωρία του Υπουργείου Πολιτισμού».

 

Κοινή δήλωση Παναγιωτόπουλου Καραγκούνη

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Ένα ακόμη περιστατικό άσκησης βίας κατά σωφρονιστικού υπαλλήλου από κρατούμενο σημειώθηκε σήμερα στις φυλακές Τρικάλων. Η επίθεση κρατουμένου με ξυραφάκι (!) κατά του Αρχιφύλακα των Φυλακών, ευτυχώς δεν είχε τραγική κατάληξη. Η αυξανόμενη συχνότητα, όμως, παρόμοιων περιστατικών δημιουργεί εύλογο προβληματισμό για την απώλεια του ελέγχου στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Για να μη θρηνήσουμε θύματα στις τάξεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να αναθεωρήσει τις δήθεν προοδευτικές της απόψεις που επιτείνουν το καθεστώς της ατιμωρησίας στο σωφρονιστικό σύστημα, και να επιβάλει τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα ελέγχου στις φυλακές της χώρας, πριν να είναι αργά».

 

Στον αέρα το ενεργειακό σύστημα της χώρας

Πωλούν μονάδες χωρίς Άδειες Περιβαλλοντικών Όρων»

Ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, που κατέθεσε και συνυπογράφουν 47 Βουλευτές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στον αέρα βρίσκεται το ενεργειακό σύστημα της χώρας, ύστερα από πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ που επί της ουσίας ακυρώνουν τις περιβαλλοντικές άδειες για το σύνολο σχεδόν της ηλεκτρικής παραγωγής της χώρας.

Ενώ οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι γνωστές από τον Δεκέμβριο του 2016, η Κυβέρνηση έχει αδιαφορήσει πλήρως με αποτέλεσμα να υφίστανται σοβαροί κίνδυνοι για την ενεργειακή επάρκεια και την ασφάλεια της χώρας και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη  της τουριστικής περιόδου.

Οι προεκτάσεις είναι, όμως, πολύ μεγαλύτερες αν συνυπολογιστεί ότι  λειτουργούν χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση αυτή τη στιγμή όλες οι προς πώληση λιγνιτικές μονάδες της Δ.Ε.Η. με κίνδυνο να μειωθεί τραγικά το προσδοκώμενο τίμημα.

Λίγες μέρες μετά την πανηγυρική φιέστα που έστησε ο κ. Τσίπρας στις Κυκλάδες για να εγκαινιάσει έργα προηγούμενων, η ανεπάρκεια και η αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης  έρχεται να μας θυμίσει ποιο είναι στην πραγματικότητα το δικό της έργο».

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Στον αέρα το ενεργειακό σύστημα της χώρας-Πουλάνε μονάδες χωρίς Άδεια Περιβαλλοντικών Όρων

Στον αέρα βρίσκεται το ενεργειακό σύστημα της χώρας, μετά τις αποφάσεις 2721 και 2722/2017 του ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) που επί της ουσίας ακυρώνουν την απόφαση του Σεπτεμβρίου 2017 του ΥΠΕΝ για τις περιβαλλοντικές άδειες επτά λιγνιτικών μονάδων, 2 μονάδων πετρελαίου συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 4.389 MW και τριών ορυχείων Λιγνίτη της ΔΕΗ, δηλαδή σχεδόν του συνόλου της Ηλεκτρικής παραγωγής της χώρας. Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια αφού η απόφαση του ΣτΕ είναι γνωστή από τον Δεκέμβριο του 2016. Έχει περάσει σχεδόν ενάμιση έτος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επιδείξει τεράστια ολιγωρία και ανεπάρκεια, αφού δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να προκληθούν στη ΔΕΗ αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια της.

Συγκεκριμένα στο αιτιολογικό της απόφασης του ΣτΕ κρίνεται ότι, εφόσον έχει κατατεθεί εμπρόθεσμο αίτημα ανανέωσης μιας ΑΕΠΟ, η διάρκεια της παράτασης ισχύος (ως προσωρινό μέτρο) δεν μπορεί να ξεπερνά τη διάρκεια ισχύος της ΑΕΠΟ (ως γενικός κανόνας).

Συνέπεια των αποφάσεων του ΣτΕ είναι ότι, οι εν λόγω μονάδες στερούνται επί της ουσίας περιβαλλοντικών όρων και θα εξακολουθήσουν να στερούνται έως ότου συνταχθεί νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το σύνολο των εγκαταστάσεων, αυτή αξιολογηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ν. 4014/2011 και εκδοθεί εκ νέου ΑΕΠΟ.

Οι αποφάσεις αυτές του ΣτΕ έρχονται ως αποτέλεσμα της αδράνειας της διοίκησης που πλήττουν ουσιαστικά τη ΔΕΗ.

Το θέμα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο αφού στις συγκεκριμένες μονάδες συμπεριλαμβάνονται οι προς ιδιωτικοποίηση εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Κατά συνέπεια, οι αποφάσεις του ΣτΕ υπονομεύουν το έτσι και αλλιώς δύσκολο εγχείρημα της ιδιωτικοποίησης και, στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση του τιμήματος. Πως θα προχωρήσει η πώληση των Λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης και της Μελίτη και ποιο θα είναι το αντίτιμο, όταν αυτές ουσιαστικά δεν είναι περιβαλλοντικά αδειοδοτημένες;

Επειδή οι από τον Δεκέμβριο του 2017 αποφάσεις του ΣΤΕ (2721 και 2722/2017) θεωρούν ότι οι ΑΕΠΟ 158734/19.09.06 και 161692/29.05.06 των Ατμοηλεκτρικών Σταθμών (ΑΗΣ) Μεγαλόπολης Α και Β αντιστοίχως έχουν λήξει ακυρώνοντας επί της ουσίας τις ΑΕΠΟ 25666/08.09.17 και 34393/08.09.2017 των ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α και Β και καθιστούν, με βάση την αιτιολόγηση του ΣτΕ έωλους τους περιβαλλοντικούς όρους των εξής εγκαταστάσεων: ΑΗΣ Μελίτης, ΑΗΣ Κομοτηνής, ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα, ΑΗΣ Κερατέας-Λαυρίου, ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, ΑΣΠ Λέσβου, ΑΣΠ Χίου, Ορυχείο Μεγαλόπολης, Ορυχείο Κλειδιού, Ορυχείο Αμυνταίου,

Επειδή οι ΑΕΠΟ 25666/08.09.17 και 34393/08.09.2017  έχουν προσβληθεί στο ΣτΕ από τη WWF Ελλάς και δικάζονται στις 25/5/2018,

Επειδή οι ανωτέρω εγκαταστάσεις που αποτελούν σχεδόν το σύνολο του κλάδου της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας, λειτουργούν ουσιαστικά χωρίς οριστική έγκριση περιβαλλοντικών όρων και άρα εγκυμονούνται τεράστιοι κίνδυνοι για την απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΕΗ και επομένως και για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας και μάλιστα στην έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου που οι ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια εκτινάσσονται,

Επειδή στις ανωτέρω εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται και οι προς πώληση Λιγνιτικές μονάδες και ορυχεία της ΔΕΗ, και η ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων απαξιώνει τραγικά το προσδοκώμενο τίμημα με ευθύνη της κυβέρνησης,

Επειδή μια επιπρόσθετη πιθανή διάταξη τυπικού νόμου, που θα παρέτεινε ενιαία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π.χ. 2 έτη), με έναρξη την ημέρα ψήφισης του νόμου, τους περιβαλλοντικούς όρους, θα ήταν  αντίθετη στο άρθρο 24 του Συντάγματος και στο δίκαιο της Ε.Ε.  αφού παρατείνει χωρίς κρίση και χωρίς ειδική εξατομικευμένη αξιολόγηση όρους που είχαν εγκριθεί με βάση μελέτες και δεδομένα που δεν είναι πλέον επίκαιρα,

Επειδή ενώ η απόφαση του ΣτΕ είναι γνωστή από τον Δεκέμβριο του 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολιγώρησε, αδιαφόρησε με ανυπολόγιστες συνέπειες στη λειτουργία της ΔΕΗ αλλά και στο οικονομικό τίμημα των προς πώληση μονάδων.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

 1. Γνωρίζατε την απόφαση του ΣτΕ το Δεκέμβριο του 2016 που ουσιαστικά ακυρώνει την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του Σεπτεμβρίου 2017. Εάν ναι γιατί δεν προχωρήσατε σε οριστική διευθέτηση του προβλήματος;
 2. Γιατί δεν ζητήσατε από τη ΔΕΗ το Δεκέμβριο του 2016 την κατάθεση νέων ΜΠΕ για τις εν λόγω εγκαταστάσεις ώστε μέχρι σήμερα να είχατε εκδώσει οριστικές ΑΕΠΟ;
 3. Ποιες είναι οι συνέπειες από την χωρίς οριστικούς περιβαλλοντικούς όρους λειτουργία των εγκαταστάσεων; Ποιες οι συνέπειες στο οικονομικό αντάλλαγμα των προς πώληση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

 1. Κώστας Σκρέκας
 2. Κώστας Κατσαφάδος
 3. Κωστής Χατζηδάκης
 4. Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη
 5. Ελευθέριος Αυγενάκης
 6. Αναστάσιος Δημοσχάκης
 7. Ιωάννης Κεφαλογιάννης
 8. Μαρία Αντωνίου

 

Ανακοίνωση ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η περίπτωση της Χρυσής Αυγής και των εσκεμμένων προκλήσεων των βουλευτών της εντός του κοινοβουλίου δεν υπάγεται πια μόνον σε πολιτικό σχολιασμό. Είναι άμεση και επιτακτική η απονομή της Δικαιοσύνης στο ναζιστικό και εγκληματικό αυτό μόρφωμα».

 

Ανακοίνωση ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με τη σημερινή ασόβαρη απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας σε Σκοπιανή δημοσιογράφο, ευχόμενος την επόμενη φορά που θα συναντηθούν να εκπροσωπεί την Γκόρνα Μακεδονία, επιβεβαιώνεται δυστυχώς πόσο ανεύθυνα και επιπόλαια χειρίζεται ο ίδιος και η Κυβέρνησή του τα εθνικά μας θέματα.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει τις εθνικές ευθύνες του. Για τη Νέα Δημοκρατία δεν νοείται καμία συζήτηση για το όνομα της γείτονος, χωρίς την προηγούμενη αλλαγή του Συντάγματός της και την απάλειψη κάθε εκδήλωσης αλυτρωτισμού εκ μέρους της».

Βλάβη στο Ρολόι της κεντρικής πλατείας στην Ξάνθη

To Τμήμα Συντηρήσεων Υποδομών του Δήμου Ξάνθης ενημερώνει ότι το Ρολόι της πόλης μας, εδώ και μερικές ώρες σταμάτησε να λειτουργεί λόγω βλάβης στην ηλεκτρονική πλακέτα του ρολογιού.

Μετά τις απαραίτητες επιδιορθώσεις το Ρολόι θα ξαναμπεί σύντομα σε λειτουργία.

Με 26 θέματα συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Η πρόσκληση και τα θέματα της συνεδρίασης

ΠΡΟΣ:

1) Τα αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

2) Τον αξιότιμο Δήμαρχο Ξάνθης.

3) Τους αξιότιμους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Ξάνθης Ευμοίρου και Κιμμερίων.

4) Τους αξιότιμους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Γέρακα, Δαφνώνα, Καρυόφυτου, Κομνηνών, Νεοχωρίου, Πασχαλιάς & Σταυρούπολης

5) Τον αξιότιμο Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων

6) Τους εισηγητές των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης

Σας παρακαλούμε να προσέλθετε στις 27 Μαρτίου 2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να παρθούν σχετικές αποφάσεις:

01ο ΘΕΜΑ :       Αίτημα μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση σχετικά με την κατασκευή παιδικού σταθμού σε χαρακτηρισμένο χώρο στην περιοχή Λευκού Πύργου

02ο ΘΕΜΑ :       Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Αποκατάσταση αθλητικών εγκαταστάσεων» (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά)

03ο ΘΕΜΑ :       Μεταφορά πίστωσης στο ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξάνθης» (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά)

04ο ΘΕΜΑ :       Μεταφορά πίστωσης στο ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξάνθης» (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά)

05ο ΘΕΜΑ :       Καταρχήν απόφαση για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στις προσκλήσεις Ι & ΙΙ του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά)

06ο ΘΕΜΑ :       Έγκριση διεξαγωγής δημοπρασίας, επιλογή διαδικασίας και ορισμός τρόπου σύνταξης και υποβολής οικονομικών προσφορών για την κατασκευή του έργου: «Αποκατάσταση Οδοστρωμάτων οδικού δικτύου Δήμου Ξάνθης» εργολαβία: «Αποκατάσταση διαγραμμίσεων οδού από την ΕΟ14 (Δράμας- Ξάνθης) έως το Δασικό Χωριό» (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά)

07ο ΘΕΜΑ :       Έγκριση διενέργειας (σε σύνολο) της προμήθειας τροφίμων και γαλακτοκομικών προϊόντων για το οικ. Έτος 2018 (εισηγητής Κυριάκος Πεπονίδης)

08ο ΘΕΜΑ :       Έγκριση διενέργειας της προμήθειας και εγκατάστασης υπόγειων κάδων απορριμμάτων  και κάδων απορριμμάτων για το οικ. Έτος 2018 (εισηγητής Κυριάκος Πεπονίδης)

09ο ΘΕΜΑ :       Τροποποίηση των όρων της σύμβασης με την εταιρεία «Σίτιση Α.Ε.» για την προμήθεια ειδών για την κάλυψη αναγκών του Ε.Π. «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους – ΤΕΒΑ» (εισηγήτρια Χριστίνα Ράλλη)

10ο ΘΕΜΑ :       5η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2018 (εισηγήτρια Χριστίνα Ράλλη)

11ο ΘΕΜΑ :       Έγκριση των αριθμ.πρωτ.8166/15-3-2018 και 9308/22-3-2018 εισηγήσεων σχετικά με την παραλαβής του αντικειμένου της σύμβασης παροχής γενικών υπηρεσιών (εισηγήτρια Πολυξένη Καρακατσάνη)

12ο ΘΕΜΑ :       Τροποποίηση της σύμβασης δεσμευμένου λογαριασμού (escrow account) μεταξύ Δήμου Ξάνθης, Πράσινου Ταμείου και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Αστική αναζωογόνηση 2012-2015» και εξουσιοδότηση Δημάρχου Ξάνθης (εισηγήτρια Μαρία Σπανού) 

13ο ΘΕΜΑ :       Τροποποίηση της σύμβασης δεσμευμένου λογαριασμού (escrow account) μεταξύ Δήμου Ξάνθης, Πράσινου Ταμείου και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Αστική Βιώσιμη κινητικότητα – ΣΒΑΚ» και εξουσιοδότηση Δημάρχου Ξάνθης (εισηγήτρια Μαρία Σπανού)

14ο ΘΕΜΑ :       Άνοιγμα έντοκου τραπεζικού λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ και μετονομασία ήδη υπάρχοντος (εν αδράνεια) λογαριασμού της τράπεζας Πειραιώς και ορισμός υπόλογων διαχείρισης (εισηγήτρια Βασιλική Μεταξά)

15ο ΘΕΜΑ :       Ορισμός εκπροσώπου της δημοτικής αρχής και του αναπληρωτή του για τη σύσταση επιτροπής για την υποβολή και εξέταση αιτήσεων εφαρμογής των ρυθμίσεων του άρθρου 36 του Ν.4508/2017 (εισηγήτρια Καλλιόπη Τζανόγλου)

16ο ΘΕΜΑ :       Έγκριση της αριθμ.21/2018 απόφαση του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης» σχετικά με την έγκριση οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2015 (εισηγήτρια Καλλιόπη Τζανόγλου)

17ο ΘΕΜΑ :       Έγκριση υποβολής αιτημάτων στην κτηματική Υπηρεσίας του Δημοσίου και την Περιφέρεια Αν. Μακ-Θράκης για την παραχώρηση δικαιώματος εκμετάλλευσης αμμοληψίας στον χείμαρρο Κόσυνθο (εισηγητής Αθανάσιος Μπαμπάτσος)

18ο ΘΕΜΑ :       Έγκριση της αριθμ.9/2018 απόφασης της ΕΠΖ σχετικά με την «Εισηγητική έκθεση για τη μη χορήγηση συναίνεσης ερευνητικών εργασιών δημόσιου λατομικού χώρου μαρμάρου 94.979,84 τ.μ. στην θέση «Μαυρόρεμα»  του Δ.Δ. Κομνηνών του Δήμου Ξάνθης ΠΕ Ξάνθης» (εισηγήτρια Αντιδήμαρχος Ξάνθης Αλεξία Γκιρτζίκη Πρόεδρος ΕΠΖ)

19ο ΘΕΜΑ :       Έγκριση της αριθμ.10/2018 απόφασης της ΕΠΖ σχετικά με την «Εισηγητική έκθεση για τη μη χορήγηση συναίνεσης ερευνητικών εργασιών δημόσιου λατομικού χώρου μαρμάρου 48.203,15 τ.μ. στην θέση «Μαυρόρεμα» του Δ.Δ. Κομνηνών του Δήμου Ξάνθης ΠΕ Ξάνθης» (εισηγήτρια Αντιδήμαρχος Ξάνθης Αλεξία Γκιρτζίκη Πρόεδρος ΕΠΖ)

20ο ΘΕΜΑ :       Έγκριση της αριθμ.11/2018 απόφασης της ΕΠΖ σχετικά με την «Εισηγητική έκθεση για τη μη χορήγηση συναίνεσης ερευνητικών εργασιών δημόσιου λατομικού χώρο μαρμάρου 43.555,00 τ.μ. στην θέση «Μαυρόρεμα» του Δ.Δ. Κομνηνών του Δήμου Ξάνθης ΠΕ Ξάνθης (εισηγήτρια Αντιδήμαρχος Ξάνθης Αλεξία Γκιρτζίκη Πρόεδρος ΕΠΖ)

21ο ΘΕΜΑ :       Έγκριση της με αριθμό 20/19-3-2018 απόφασης της ΕΠΖ σχετικά με τη χορήγηση άδειας προσωρινής λυόμενης κατασκευής δαπέδου επί της οδού Βας. Σοφίας 5 (εισηγήτρια Αντιδήμαρχος Ξάνθης Αλεξία Γκιρτζίκη Πρόεδρος ΕΠΖ)

22ο ΘΕΜΑ :       Έγκριση της με αριθμό 21/19-03-2018 απόφαση σχετικά με τη μεταφορά περιπτέρου από την οδό Ισιδώρου στον κοινόχρηστο χώρο στην οδό Γκίφχορν (εισηγήτρια Αντιδήμαρχος Ξάνθης Αλεξία Γκιρτζίκη Πρόεδρος ΕΠΖ)

23ο ΘΕΜΑ :       Είσπραξη αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών (εισηγήτρια Αικατερίνη μαυρομάτη)

24ο ΘΕΜΑ :       Έγκριση ανάληψης υποχρέωσης και έγκριση φιλοξενίας (εισηγήτρια Θεοδοσία Ιακωβίδου)

25ο ΘΕΜΑ :       Έκφραση γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία νέας δομής του «Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας» (εισηγήτρια Ξανθή Γκαϊτατζή)

26ο ΘΕΜΑ :       Οικονομική ενίσχυση συλλόγων (εισηγήτρια Χαρά Κυριακιδέλη)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΡΕΜΣΙΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν 63,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη χθες (22-3-2018) το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 34χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 34χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 63,1 γραμμαρίων και τρεις (3) μεταλλικούς τρίφτες, τα οποία και κατέσχεσαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (22-3-2018) το μεσημέρι, στο νομό Έβρου, απ ό αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού τ ης Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 35χρονο οδηγό αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια ο οδηγός κατευθύνθηκε μέσω της παλαιάς εθνικής οδού προς την Αλεξανδρούπολη, όπου στο ύψος του οικισμού Φερών, ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή σε παρακείμενη αγροτική οδό, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 35χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αυτός αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (22-3-2018) το μεσημέρι, στο νομό Ξάνθης, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 38 και 28 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 38χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια ο 38χρονος κατευθύνθηκε σε παρακείμενη αγροτική οδό, όπου ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον 28χρονο συνοδηγό επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν άμεσα και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι προωθούσαν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκη στο EPP TV, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.)

Δημοσιογράφος: Το τελευταίο διάστημα υπήρξε κλιμάκωση της έντασης απέναντι στην Ελλάδα από την τουρκική πλευρά, κατά τρόπο επίμονο. Τι πιστεύετε ότι συμβαίνει και ποια είναι η θέση σας απέναντι στην Τουρκία;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου για την κλιμάκωση της έντασης, όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά  και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Η Τουρκία οφείλει να καταλάβει ότι εάν θέλει να έχει μια καλή και αμοιβαίως επωφελή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά  και με τους γείτονές της, πρέπει να σέβεται όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο αλλά και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Και αυτό δεν το έχουμε δει να συμβαίνει. Ελπίζω ότι η Σύνοδος Κορυφής στη Βάρνα θα είναι μια ευκαιρία για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση. Πρέπει επίσης η Τουρκία να καταλάβει ότι, προκειμένου αυτή η σχέση να είναι αμοιβαία επωφελής, θα πρέπει να αποφεύγει τέτοιου είδους ενέργειες. Η αρχή πρέπει να γίνει με την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται χωρίς να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας εδώ και 20 ημέρες.

Δημοσιογράφος: Βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την Ευρώπη καθώς επίσης συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη. Κατά την άποψή σας, ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και ποιες μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες στην Eυρωζώνη ώστε να μπορέσει να διατηρήσει την ευημερία και τη σταθερότητά της;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαι ένθερμα υπέρ της ευρύτερης συζήτησης για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη, για ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής της μέσω της ενδυνάμωσης της τραπεζικής ένωσης αλλά ακόμη και για έναν ειδικό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης, που θα αντιμετωπίζει μακροοικονομικές ανισορροπίες αλλά και δομικά ζητήματα. Όσον αφορά το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, ελπίζω ότι θα έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία έως τα μέσα του 2019. Θα γίνει μια εξισορρόπηση προτεραιοτήτων. Θα ήθελα να δω περισσότερα κονδύλια να κατανέμονται όχι μόνο για την καινοτομία αλλά επίσης και για την ασφάλεια και τη φύλαξη των συνόρων, χωρίς, ωστόσο, να παραμελούμε τις παραδοσιακές αρμοδιότητες που βρίσκονται στον πυρήνα της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδίως την πολιτική συνοχής.

Δημοσιογράφος: Είδαμε φέτος ότι έχει δοθεί πολλή προσοχή στα δυτικά Βαλκάνια. Έχουμε μέχρι και συνέδριο σχετικά με το θέμα αλλά δεν έχουμε ακόμη κάποια συγκεκριμένη στρατηγική. Ποια είναι η θέση σας; Ποιο είναι το σχόλιό σας;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα τα δυτικά Βαλκάνια πρέπει να ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και η προοπτική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης πρέπει να μείνει ζωντανή και να την ενθαρρύνουμε όλοι. Την ίδια στιγμή, οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων πρέπει να λύσουν τα εκκρεμή ζητήματα που έχουν με τους γείτονές τους. Αυτό ισχύει ιδίως για Ελλάδα, και αφορά τόσο την ΠΓΔΜ όσο και την Αλβανία. Είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία. Και βέβαια, αυτά τα εκκρεμή ζητήματα πρέπει να λυθούν πριν αυτή η διαδικασία ξεκινήσει.

 

Βασικά σημεία από την ενημέρωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προς δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Ε.Λ.Κ. στις Βρυξέλλες

 • Υπάρχει τουρκική επιθετικότητα, όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην κυπριακή Α.Ο.Ζ.. Η Τουρκία πρέπει να αλλάξει στάση και εύχομαι στη Σύνοδο της Βάρνας αυτό να αποτυπωθεί. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει κατανόηση για τα ζητήματα της Ελλάδας και της Κύπρου.
 • Επιμένω στο ζήτημα των δύο στρατιωτικών μας, διότι ενώ άλλοτε ανάλογα ζητήματα λύνονταν σε μεθοριακό επίπεδο, τώρα κινδυνεύει να γίνει ένα βαθιά προβληματικό σημείο για τις σχέσεις των δύο χωρών. Θέτει σε κίνδυνο τις αμοιβαίες κατακτήσεις των δύο λαών. Πρέπει να υπάρξει αλλαγή συμπεριφοράς άμεσα από την Τουρκία, που σε πρώτη φάση πρέπει να εκδηλωθεί με την απελευθέρωση δύο στρατιωτικών. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.
 • Η συζήτηση για τη σχέση Ε.Ε. - Τουρκίας συχνά περιοριζόταν στη συμφωνία για προσφυγικό. Είναι πλέον ευρύτερη. Αφορά και την Κύπρο: η ενεργειακή ασφάλεια της Κύπρου αφορά και την Ε.Ε.. Εύχομαι -και αυτό ζήτησα- στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής να υπάρχει σαφής αναφορά στα ζητήματα αυτά.
 • Το πλαίσιο για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων δεν αφορά μόνο τις navtex και τις παραβιάσεις. Το ζήτημα είναι πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Επιθυμία και ευχή μου είναι να μην έχουμε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης. Δεν συμφέρει καμία από τις δύο χώρες.
 • Ζήτημα αναβολής της Συνόδου της Βάρνας δεν τίθεται. Κανείς δεν κέρδισε τίποτε με το να μην συζητά. Ζητώ τη στήριξη της Ευρώπης μέσα και από τη Σύνοδο Κορυφής. Ελπίζω η Σύνοδος της Βάρνας να έχει κάποια απτά αποτελέσματα.
 • Για το ζήτημα των Σκοπίων δεν πρέπει να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Για να προχωρήσει η όποια λύση πρέπει να υπάρχει ρητή δέσμευση για αλλαγή του Συντάγματος και απάλειψη του αλυτρωτισμού. Εμείς είμαστε συνεπείς από την αρχή. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας προσέρχεται χωρίς εθνική γραμμή. Δεν έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του κυβερνητικού του εταίρου. Δεν διαπραγματεύεται ως επικεφαλής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά ως επικεφαλής ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος γιατί δεν υπάρχει αρραγές εθνικό μέτωπο για το ζήτημα των Σκοπίων. Η ευθύνη τον βαραίνει ακέραια.
 • Για την πορεία του Σκοπιανού δεν θέλω να κάνω καμία πρόβλεψη. Το πλαίσιο το έχει θέσει από την αρχή η Ν.Δ. και είναι αυτό που συντάσσεται με το αίσθημα των Ελλήνων πολιτών. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς.
 • Σ’ ό,τι αφορά τα ενεργειακά ζητήματα: H Ελλάδα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Δεν είναι μία απλή πύλη εισόδου για την αγορά ενέργειας που έρχεται από την Κεντρική Ασία. Μπορεί και πρέπει να είναι σημαντικός παίκτης στην αγορά ενέργειας ως προς τις Ανανεώσιμες Πηγές και την καινοτομία στην ενέργεια.
 • Δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια. Είναι το νέο βρώμικο ψέμα του κ. Τσίπρα. Αν υπήρχε, θα μπορούσε να πάει στη Βουλή και να ακυρώσει μονομερώς τα μέτρα του 2019 και του 2020. Αυτό που θα έχουμε είναι μία τυπική λήξη του προγράμματος. Τα μέτρα, δυστυχώς, είναι ψηφισμένα, όπως και τα υψηλά πλεονάσματα. Το τίμημα της μεγάλης ζημιάς που έκανε η Κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο του 2015 εξακολουθεί να μας συνοδεύει.
 • Το μεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με όρους αλληλεγγύης. Δεν πρέπει να επωμίζονται όλο το βάρος οι χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. Υπάρχει ανάγκη αλληλεγγύης από όλες της χώρες, σε ό,τι αφορά την κατανομή των μεταναστών, αλλά και όσων ζητούν άσυλο. Πρέπει να υπάρξει αναμόρφωση κανόνων. Πρέπει να απλοποιηθούν οι συνθήκες χορήγησης ασύλου στη χώρα μας. Η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να φτάνουν περισσότεροι στα νησιά μας από όσους φεύγουν. Η κατάσταση αυτή, με τη χρονοβόρα διαδικασία βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση. Υπάρχει ανησυχητική συγκέντρωση προσφύγων στα νησιά μας και είναι πάνω από αυτήν που αντέχουν οι δομές μας. Και η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται και εξαιτίας της καθυστέρησης που υπάρχει στη χορήγηση ασύλου.
 • Το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα συνειδητά ο κ. Τσίπρας το υπονομεύει, προκαλώντας τόσο με τα λόγια όσο και με τις πράξεις του ακραία πόλωση. Έτσι δεν μπορεί να διευκολύνει τη συναίνεση. Υπάρχει κλίμα τοξικότητας, έντασης, πόλωσης και ανελέητης στοχοποίησης των πολιτικών αντιπάλων. Οποιαδήποτε προσπάθεια συναίνεσης είναι εξαιρετικά δυσχερής. Εμείς σε αυτό δεν έχουμε καμία ευθύνη. Υπενθυμίζω ότι το 2016 προσήλθα στο Προεδρικό Μέγαρο και συμφωνήσαμε για το μεταναστευτικό. Όμως, δυστυχώς, δεν έγινε τίποτε. Για να υπάρξει εθνική συναίνεση χρειάζεται διάθεση, χωρίς μικροκομματικές επιδιώξεις.
 • Σε ό,τι με αφορά, εντός και εκτός Ελλάδας φοράω τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας. Ειδικά εκτός Ελλάδας παρουσιάζω τα θετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας. Προβάλλω την Ελλάδα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Ο κ. Τσίπρας έκανε το ακριβώς αντίθετο πριν από το 2015.
 • Υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης στην αντιπολιτευτική τακτική μας. Από την πρώτη στιγμή που εξελέγην Πρόεδρος έχουμε ως στόχο να παράγουμε λόγο ουσιαστικό, με προτάσεις κοστολογημένες. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε καταθέσει τόσο πολλές και τόσο συγκεκριμένες προτάσεις για ζητήματα που αφορούν τους πολίτες.
 • Γυρνάω όλη την Ελλάδα. Οι πολίτες δεν με ρωτούν για τα σκάνδαλα. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα έρθουν επενδύσεις και δουλειές. Τι θα γίνει με την Παιδεία και την Υγεία. Εμείς μιλάμε θετικά και μιλάμε για το αύριο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια όταν μας πετούν λάσπη. Δεν θα γίνουμε, όμως, σαν κι αυτούς. Η ευθύνη του πολιτικού λόγου βαραίνει τον κ. Τσίπρα. Εμείς, από την πλευρά μας, θα κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση, θα καταδεικνύουμε τα fake news που εκπορεύονται από τα υπόγεια του Μαξίμου. Θα μιλάμε περισσότερο θετικά και λιγότερο ασκώντας κριτική στην Κυβέρνηση. Το έκανα αυτό τις προηγούμενες μέρες στην ομιλία μου στη Δ.Α.Π., όπου μίλησα για όλους τους νέους. Μίλησα για την κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, αλλά και τις προκλήσεις που έχουν οι νέοι μας. Δεν πρόκειται να αλλάξει ο πολιτικός μας λόγος όσο πλησιάζουμε σε εκλογές. Δεν αρκούμαι στη λογική του ώριμου φρούτου. Θέλω οι πολίτες να μας πιστέψουν. Όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, οι πολίτες δεν θα καταδικάσουν απλά τον κ. Τσίπρα, αλλά θα στηρίξουν τη δική μας εναλλακτική πρόταση.

 

Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση αναπτυξιακής πρωτοβουλίας ΤΕΕ

«ONEcliclLIS-μια εθνική μεταρρύθμιση για το αύριο της χώρας»

«Η απλοποίηση του αδειοδοτικού πλαισίου και η ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσια πληροφορία αποτελεί πάρα πολύ σημαντική προϋπόθεση για να δρομολογηθεί οποιοδήποτε αναπτυξιακό σχέδιο»

Κυρίες και κύριοι

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και εύχομαι καλή επιτυχία στην ημερίδα σας.

Είχα την ευκαιρία χθες να επισκεφθώ τον Εμίρη του Κατάρ. Συζητήσαμε εκτενώς για τις σημαντικές προοπτικές που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, καθώς και τις ευκαιρίες για σημαντικές επενδύσεις από ξένα κεφάλαια.

Όταν τον ρώτησα ποιος είναι ο σημαντικότερος ανασταλτικός παράγων ο οποίος εμποδίζει μια μεγάλη οικονομική δύναμη, όπως είναι το Κατάρ, μέσω των κρατικών του κεφαλαίων, να επενδύσει στην Ελλάδα, δεν μου ανέφερε ούτε την αξία των περιουσιακών στοιχείων, ούτε τη φορολογία, ούτε τις εισφορές στην εργασία. Αντικειμενικά εμπόδια και τα τρία.

Στάθηκε, μόνο, στα μεγάλα διοικητικά και γραφειοκρατικά εμπόδια που αφορούν στις διαδικασίες αδειοδότησης. Ίσως διότι και ο ίδιος, μέσω της οικογένειας του, έχει πικρή εμπειρία από το τι σημαίνει να προσπαθεί κανείς να επενδύσει στην πατρίδα μας.

Κατά συνέπεια, η απλοποίηση του αδειοδοτικού πλαισίου και η ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσια πληροφορία, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να γνωρίζει που μπορεί να χτίζει, τι μπορεί να χτίζει και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να χτίζει, αποτελεί πάρα πολύ σημαντική προϋπόθεση για να δρομολογηθεί οποιοδήποτε αναπτυξιακό σχέδιο. Και αυτό ασχέτως της διαφορετικής φιλοσοφίας που μπορεί κάποιος να έχει για την ίδια την ανάπτυξη. Μπορεί κάποιος να έχει πιο αυστηρές αντιλήψεις για το τι πρέπει να γίνεται κάπου και κάποιος άλλος πιο χαλαρές.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόσβαση στην πληροφορία πρέπει να είναι δεδομένη, έτσι ώστε να μην έχουμε τους τραγικούς χρόνους, τους οποίους παρουσίασε ο κ. Στασινός στο διάγραμμά του, που δρουν αποτρεπτικά για οποιαδήποτε επένδυση σήμερα στην Ελλάδα, μεγάλη, μεσαία ή μικρή. Διότι οι αδειοδοτικές διαδικασίες είναι εξίσου δύσκολες, μερικές φορές πιο δύσκολες, για μικρές επενδύσεις, για την οικοδόμηση μιας απλής εξοχικής κατοικίας,  σε σχέση με μεγαλύτερες επενδύσεις όπου κανείς περιμένει κιόλας ότι θα υπάρχει ένα μεγάλο γραφειοκρατικό βάρος.

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν; Σωστά επισημάνατε, κ. Πρόεδρε, ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση διαθέτει αυτήν την πληροφορία. Σε μια σειρά από διαφορετικές φάσεις, πολλές από τις οποίες χρηματοδοτήθηκαν ή κατασκευάστηκαν με πόρους από την προηγούμενη Κυβέρνηση, έτσι ώστε σήμερα η πληροφορία αυτή, σε μεγάλο βαθμό -εξαιρώ το κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες, που είναι έργα τα οποία ακόμα τρέχουν- να είναι διαθέσιμη, μέσα όμως στα γνωστά σιλό της δημόσιας διοίκησης. Είναι διαθέσιμη, αλλά δεν είναι προσβάσιμη.

Η δική μου εμπειρία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με έκανε να πιστεύω ότι πολλές φορές  όταν μιλάμε για έργα πληροφορικής δεν πρέπει κατ’ ανάγκη να σχεδιάζουμε μεγαλεπήβολα έργα από την αρχή. Αρκεί τα έργα αυτά να είναι έργα έξυπνης διασύνδεσης υφιστάμενων βάσεων, έτσι ώστε η πληροφορία να ρέει απρόσκοπτα από και προς αυτούς που έχουν  πραγματικά  τη δυνατότητα και την υποχρέωση να έχουν πρόσβαση σε αυτή.

Και ακριβώς σε αυτήν τη λογική κινείται και η πρόταση την οποία παρουσίασε σήμερα ο Γιώργος Στασινός με το επιτελείο του. Η πρόταση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, την οποία βρίσκω προσωπικά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Διότι μπορεί ακριβώς να συγκεντρώσει αυτήν τη διαθέσιμη πληροφορία σε ένα κοινό σημείο και να δώσει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση στους βασικούς όρους δόμησης και στους ενδεχόμενους περιορισμούς που μπορεί να υπάρχουν θεωρητικά. Και αυτό θα μπορούσε να γίνει σε οποιοδήποτε οικόπεδο στην πατρίδα μας, είτε είναι μεγάλο είτε είναι μικρό.

Προφανώς, μια τέτοια πλατφόρμα, από μόνη της, δεν θα λύσει όλα τα εμπόδια. Θα είναι, όμως, μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της διαφάνειας και της ελεύθερης πρόσβασης στην πληροφορία που τόσο σημαντική είναι στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Θα είναι, επίσης, και ένα συμβολικό άλμα στο μέλλον που θα καταδείξει ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μιλάμε στη χώρα μας, δεν συνδέονται κατ’ ανάγκη με μειώσεις συντάξεων ή αυξήσεις φόρων ή άλλες δημοσιονομικού τύπου παρεμβάσεις. Αλλά είναι πραγματικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις, που κάνουν τη ζωή των πολιτών ευκολότερη και απλούστερη. Όχι απλά ευκολότερη και απλούστερη, αλλά εν προκειμένω γλιτώνουν και χρήμα. Διότι όπως σωστά ειπώθηκε στην εισαγωγή, όταν μιλάμε για μια επένδυση, ο χρόνος είναι χρήμα.

Είτε μιλάμε για την κατασκευή μιας κατοικίας, είτε για μια μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση, ο επενδυτής, ο οποίος κάνει το πρόγραμμά του, πρέπει να γνωρίζει σε πόσο χρόνο θα υλοποιήσει αυτήν την επένδυση για να έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση και να μπορεί να προβλέψει βέβαια και ποια θα είναι η απόδοση αυτής της επένδυσης. Άρα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και το χρονικό πλαίσιο της διαδικασίας αδειοδότησης. Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να έχουμε την πληροφορία και πρέπει να είμαστε και στη λογική εκείνη που η διοίκηση, είτε να είναι υποχρεωμένη να τηρεί αποκλειστικές προθεσμίες, είτε να βρούμε άλλους τρόπους να παρακάμψουμε την καθυστέρηση της  όταν αυτή εκ των πραγμάτων προκύπτει.

Δεν θέλω να σχολιάσω εκτενώς αυτά τα οποία είπε ο Υπουργός διότι δεν είναι σήμερα το πεδίο για μια κομματική αντιπαράθεση. Και πιστεύω ότι σε πολλά από αυτά τα ζητήματα μπορούμε να βρούμε αυτά τα οποία μας ενώνουν και όχι αυτά τα οποία μας χωρίζουν. Να επισημάνω, κ. Υπουργέ, ότι για την ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικής άδειας, εδώ και αρκετό καιρό -εδώ και δύο χρόνια- δεν έχουν εκδοθεί ακόμα οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Παρ’ ότι το έργο ήταν ουσιαστικά δρομολογημένο από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι θα εκδοθούν, έστω και με καθυστέρηση, διότι είναι ένα έργο πολύ σημαντικό το οποίο κουμπώνει στο πάζλ των έργων που αναφέρθηκα πριν.

Επίσης, θέλω με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ το Τεχνικό Επιμελητήριο, διότι οι αποστολές τις οποίες επιτέλεσε στο παρελθόν σε συνεργασία με τη δημόσια διοίκηση, όπως π.χ. ο νόμος περί αυθαιρέτων κατάφερε και τις επιτέλεσε με ακεραιότητα και με αποτελεσματικότητα. Και δεν πρέπει να είναι έκπληξη αυτό για μας. Διότι είναι ένας φορέας ο οποίος είναι κοντά στην αγορά. Εκφράζει στην ουσία, την ίδια την ελεύθερη οικονομία. Και κάποια στιγμή πιστεύω ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις υποχρεώσεις.

Κλείνω, λοιπόν, λέγοντάς σας και πάλι συγχαρητήρια για αυτήν τη πρωτοβουλία. Και εγώ και το επιτελείο μου θα τη μελετήσουμε σε μεγαλύτερο βάθος. Και αυτό το οποίο θα ήθελα απλά να επισημάνω, είναι ότι στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό των έργων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγουμε να κάνουμε την ίδια δουλειά δύο φορές. Αν είναι να επιλέξουμε αυτήν την πλατφόρμα για να συγκεντρώσουμε την πληροφορία  να το κάνουμε. Αν δεν πρέπει να είναι αυτή, να είναι μία άλλη. Αλλά να αποφύγουμε μια παθογένεια του συστήματος, η οποία ταλάνισε όλες τις κυβερνήσεις: τον κατακερματισμό των έργων. Στην ουσία την επανάληψη έργων με παρεμφερές αντικείμενο, χωρίς να έχουν πάντα τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για τον πολίτη, την εθνική οικονομία αλλά και τη διαφάνεια.

Οπότε και πάλι τα συγχαρητήριά μου αγαπητέ Γιώργο για αυτήν την πρωτοβουλία και θα αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την περαιτέρω ανταπόκριση της Κυβέρνησης στην πρόταση την οποία καταθέσατε. Σας ευχαριστώ πολύ.

 

Δήλωση του Γιάννη Βρούτση

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τα δημοσιεύματα για την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκτός τόπου και χρόνου στο υπουργείο Εργασίας: Δεν υπάρχει ούτε η τυπική συνεννόηση μεταξύ Υπουργού και Υφυπουργών για θέματα αρμοδιότητάς τους με αποτέλεσμα οι παράνομες περικοπές στις συντάξεις συνεχίζονται».

Πλήρης Δήλωση

«Εδώ και 21 μήνες -με πρόσχημα το άρθρο 96 του Ν.4387/2016- συντελούνται αναιτιολόγητα και άδικα παράνομες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που υπερβαίνουν αθροιστικά τα 1.300 ευρώ.

Από το αρμόδιο Υπουργείο, όμως, γίνονται απόλυτα αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής των παραπάνω ποσών. Αφ’ ενός, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλος δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι “θα” υπάρξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιστροφή -ύστερα από αίτηση- των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών.

Αφ’ ετέρου, η αρμόδια Υπουργός, κ. Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη της στο ΣΚΑΙ, απάντησε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα προαπαιτεί συμφωνία με τους θεσμούς και ως εκ τούτου απαιτείται η συναίνεσή τους για την επιστροφή των κρατήσεων. Με άλλα λόγια, βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου στο Υπουργείο Εργασίας: Δεν υπάρχει ούτε η τυπική συνεννόηση μεταξύ Υπουργού και Υφυπουργών για τα θέματα αρμοδιότητάς τους.

Είναι δικαίωμά τους να εκτίθενται. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αφορά τους θεσμούς. Αποτελεί απλά μια συνειδητή επιδίωξη του Υπουργείου Εργασίας να περικόψει περαιτέρω τις συντάξεις.

Η Κυβέρνηση πρέπει, σήμερα κιόλας, να σταματήσει τις παράνομες περικοπές και να επιστρέψει άμεσα το σύνολο που έχει παρακρατηθεί στους δικαιούχους και μάλιστα χωρίς αίτηση!».

 

Δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε αναφορικά με την  Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ε.Ε.  για τα δημόσια έργα, την ακόλουθη δήλωση:

«Σε σχέση με την  Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ε.Ε.  για τα δημόσια έργα υπενθυμίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Σπίρτζη τα ακόλουθα:

 1. Η Νέα Δημοκρατία, στην περίοδο 2000 - 2004 και 2009-2011, ήταν στην Αντιπολίτευση. Είχε δε κατ’ επανάληψη ασκήσει σκληρή κριτική  σε σχέση με την πολιτική στα  δημόσια έργα. Ας μην καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματα τα οποία είχαμε πρώτοι καταγγείλει εμείς. Όσον αφορά δε στον κ. Σπίρτζη, του υπενθυμίζουμε απλώς ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της  περιόδου 2000 - 20014 ήταν προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Επομένως τι παριστάνει σήμερα με τις καταγγελίες;  
 2. Το 2007, υπογράφηκαν από την Κυβέρνηση Καραμανλή και με Υπουργό τον κ. Σουφλιά οι συμβάσεις παραχώρησης των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων οι οποίες ψηφίστηκαν από τη Βουλή με ευρύτατη πλειοψηφία. Είναι έργα πνοής, ορισμένα εκ των οποίων εγκαινιάστηκαν διθυραμβικά από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.  Ας επιλέξουν, λοιπόν, αν τα εκθειάζουν ή τα καταγγέλλουν.
 3. Το 2012 – 2013, η Κυβέρνηση Σαμαρά κατόρθωσε, σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να πετύχει την επανεκκίνηση των έργων αυτών, που - λόγω της μεγάλης κρίσης - είχαν ουσιαστικά σταματήσει. Εάν η επανεκκίνηση δεν επιτυγχανόταν, τα έργα δεν θα είχαν ολοκληρωθεί και θα είχαν καταβληθεί ποινικές ρήτρες αρκετών δις. Άρα τα χιλιόμετρα που θα είχαν κατασκευαστεί θα ήταν τελικά πολύ λιγότερα και το κόστος τους θα ήταν αναλογικά πολύ μεγαλύτερο.
 4. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που σήμερα παριστάνει τον τιμητή για τα δημόσια έργα, ευθύνεται -λόγω της περιβόητης διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη, του σκουπίσματος των  ταμειακών διαθεσίμων του Δημοσίου και των capital controls- για τη διακοπή  των εργασιών στους αυτοκινητόδρομους το 2015. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιλογών, ο κ. Σπίρτζης έδωσε “πανωπροίκι” 500 εκ. ευρώ στους εργολάβους για να επανεκκινήσουν.

Κρείττον το σιγάν, λοιπόν!».

 

Τα νέα στοιχεία για το ιδιωτικό χρέος επιβεβαιώνουν την αδιέξοδη πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα νέα στοιχεία για το ιδιωτικό χρέος, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά την αδιέξοδη πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης.

 • Τα χρέη των πολιτών, μόνο προς την εφορία, ξεπέρασαν τα 102 δις ευρώ.
 • Ένας στους δύο Έλληνες φορολογούμενους χρωστούν στην εφορία.
 • Και πάνω από 1 εκατ. πολίτες έχουν ήδη υποστεί κατασχέσεις.

Κατά τα άλλα η ανερμάτιστη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για μια δήθεν καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια.

Η μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή. Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι Έλληνες πολίτες».

 

Την προσπάθεια της Κυβέρνησης να αλώσει το κράτος με πελατειακές προσλήψεις, την κατάλαβαν πλέον και στις Βρυξέλλες

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ON CAMERA

«Την προσπάθεια της Κυβέρνησης να αλώσει το Kράτος με πελατειακές προσλήψεις, την κατάλαβαν πλέον και στις Βρυξέλλες. Είναι πρωτοφανές και ντροπιαστικό για την χώρα, αξιωματούχοι της Κομισσιόν να εγκαλούν την Kυβέρνηση για την κατάλυση κάθε έννοιας αξιοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταγγείλει, εδώ και καιρό, τις κυβερνητικές αυτές μεθοδεύσεις, οι οποίες πλέον αγγίζουν και το ΑΣΕΠ. Τους προειδοποιούμε για μία τελευταία φορά. Όλες οι παράνομες προσλήψεις θα καταγγελθούν την επομένη των εκλογών και θα ισχύσει η αξιοκρατία, η αξιολόγηση και η διαφάνεια παντού».

OFF CAMERA

«Η διαδικασία επιλογής των δήθεν αποκομματικοποιημένων Γραμματέων τετραετούς θητείας έχει καταντήσει τραγέλαφος και εκθέτει τη χώρα μας πανευρωπαϊκά. Η Νέα Δημοκρατία έχει επισημάνει, εδώ και καιρό, τις μεθοδεύσεις στη διαδικασία επιλογής, που έχουν ως τελικό στόχο την τακτοποίηση των κομματικών φίλων της Κυβέρνησης, και συγκεκριμένα:

 1. Την απουσία αντικειμενικής μοριοδότησης στο νόμο.
 2. Τη εσκεμμένη δίχρονη καθυστέρηση εφαρμογής του νόμου, ώστε να συγκεντρώσουν οι σημερινοί κάτοχοι των θέσεων, συγγενείς και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, την απαιτούμενη εμπειρία.
 3. Τις πρόσφατες φωτογραφικές προκηρύξεις.
 4. Το γεγονός πως η τελική επιλογή γίνεται από τους Υπουργούς.

Και σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά, σήμερα έρχονται στο φως και καταγγελίες για κυβερνητικές παρεμβάσεις στο ΑΣΕΠ και την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης: Παρεμβάσεις για παραίτηση των μελών που δεν κάνουν τα κυβερνητικά χατίρια, -όταν την ίδια στιγμή διατηρούνται στη θέση τους μέλη που έχουν ξεπεράσει το ηλικιακό όριο εδώ και 13 μήνες!».

 

Την ώρα που όλοι οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις στις συντάξεις τους η Κυβέρνηση εξαιρεί από τις περικοπές το βουλευτή της Μάκη Μπαλαούρα

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Την ώρα που όλοι οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις στις συντάξεις τους και τους περιμένει άλλη μια από το 2019 που έχουν υπογράψει οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, η Κυβέρνηση εξαιρεί από τις περικοπές το βουλευτή της Μάκη Μπαλαούρα.

Με φωτογραφική εγκύκλιο, του επιτρέπει μάλιστα, παράλληλα με τη βουλευτική του  αποζημίωση, να εισπράττει ολόκληρη την σύνταξή του από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία - σημειωτέον - δεν ζήτησε καμία εξαίρεση για τους συνταξιούχους της.

Ιδού το μόνο πλεονέκτημα που απέμεινε στο ΣΥΡΙΖΑ: Να τακτοποιεί τα δικά του παιδιά».

 

Δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η Ευρώπη, αλλά και η Ελλάδα, επιδιώκει να έχει μια ουσιαστική και παραγωγική σχέση με την Τουρκία. Το ερώτημα είναι πια εάν η Τουρκία μπορεί να ανταποκριθεί. Δυστυχώς, η συμπεριφορά της Τουρκίας, σε όλα τα επίπεδα απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, δεν συμμορφώνεται με τους βασικούς κανόνες καλής γειτονίας, που η Τουρκία θα έπρεπε να επιδεικνύει. Ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας στη Βάρνα, την επόμενη Δευτέρα, επιβάλλεται ως μία κίνηση καλής θέλησης, η Τουρκία να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, επειδή κρατούνται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, χωρίς λόγο, εδώ και 20 μέρες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα το ζητήσετε μέσα στη Σύνοδο αυτό από τους ηγέτες, να γίνει πριν από τη Σύνοδο της Βάρνας;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Βεβαίως. Και θα ζητήσω να υπάρξει μία επίσημη τοποθέτηση, τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά ακόμα καλύτερα και σε επίπεδο της Συνόδου Κορυφής. Διότι είναι απαραίτητο, σε αυτές τις περιπτώσεις, να υπάρχουν απτά δείγματα γραφής ότι επιδιώκουμε μία ουσιαστική και  παραγωγική συνεργασία, η οποία δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στο ζήτημα της διευθέτησης του προσφυγικού προβλήματος. Όπου- θυμίζω- η Τουρκία λαμβάνει σημαντικότατη οικονομική βοήθεια, ανταποκρινόμενη κι αυτή με τη σειρά της στις υποχρεώσεις της. Αλλά εδώ πρέπει να γνωρίζουμε ότι συμπεριφορές όπως αυτή της Τουρκίας στο Αιγαίο, η σύλληψη των δύο στρατιωτικών, αλλά και η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρόεδρε, πώς αντιλαμβάνεστε τις  διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων επί τη βάσει και στο πλαίσιο της συνολικής Ευρωπαϊκής στρατηγικής για τα Δυτικά Βαλκάνια;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Κοιτάξτε να δείτε. Η δική μας θέση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι ξεκάθαρη και αποτυπωμένη εδώ και πολλούς μήνες. Ο κ. Τσίπρας δεν επεδίωξε ποτέ να σχηματίσει ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό σ’ αυτή τη διαπραγμάτευση. Δεν μπορούσε καλά-καλά να πείσει τον κυβερνητικό του εταίρο να έχει την ίδια θέση με αυτόν. Εμείς, από την πρώτη στιγμή, θέσαμε στο επίκεντρο της συζήτησης το θέμα της αλλαγής του Συντάγματος και της απαλοιφής των όποιων αλυτρωτικών διεκδικήσεων από πλευράς Σκοπίων. Είπαμε ξεκάθαρα ότι, αν δεν αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα πρώτα, δεν έχει κανένα νόημα να προχωρήσουμε στη συνέχεια αυτής της συζήτησης. Θα δούμε πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση. Η δική μας, όμως, θέση -θέλω να ξεκαθαρίσω- ήταν και παραμένει σταθερή και αταλάντευτη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, επειδή συζητείται ο κοινωνικός προϋπολογισμός αυτές τις μέρες στα Ευρωπαϊκά όργανα, διαβλέπετε κίνδυνο για τη χώρα από τη μείωση των διαθέσιμων κονδυλίων;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θέλω να τονίσω, είναι πάρα πολύ σημαντικό, να ψηφιστεί ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός μέχρι τα μέσα του 2019 και να μην υπάρχει άλλο αυτή η εκκρεμότητα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να υπάρχει μία διαφύλαξη, τόσο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, όσο και των πολιτικών συνοχής, που ωφελούν σημαντικά τη χώρα μας. Ως προς την Κοινή Αγροτική Πολιτική, θέλω να τονίσω ιδιαίτερα την προστασία που πρέπει να δίνεται στους μικρούς αγρότες που συγκροτούν τον κορμό των αγροτών στη χώρα μας. Από εκεί και πέρα προφανώς και πρέπει να υπάρχουν νέες δράσεις, που αφορούν και την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα, αλλά και τις πολιτικές άμυνας και ασφάλειας. Είναι μια δύσκολη εξίσωση, αλλά η Ελλάδα και, φυσικά, η Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο του Ε.Λ.Κ. προσέρχεται σε αυτή τη συζήτηση πάντα με καλή και δημιουργική διάθεση. Ευχαριστώ.

 

Η τουριστική περίοδος αρχίζει και η έκδοση βίζας βραχείας διαμονής, στα λιμάνια νησιών του Αιγαίου, είναι στον αέρα

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρόγραμμα ταχείας έκδοσης βίζας βραχείας διαμονής Σένγκεν στα λιμάνια νησιών του ανατολικού Αιγαίου βρίσκεται στον αέρα. Η Κυβέρνηση που μετέτρεψε τα νησιά αυτά σε χώρους εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, μένει απολύτως αδιάφορη μπροστά στην πιθανή κατάργηση ενός μέτρου που στηρίζει σημαντικά το τουριστικό εισόδημα»

Πλήρης Δήλωση:

«Το πιλοτικό πρόγραμμα ευέλικτης και ταχείας διαδικασίας έκδοσης βίζας βραχείας διαμονής Σένγκεν, που εφαρμόζεται από το 2012 στα σημεία εισόδου συγκεκριμένων νησιών του Αιγαίου, όπως η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος, η Κως, η Ρόδος, η Σύμη και το Καστελόριζο, βρίσκεται, κυριολεκτικά, στον αέρα. Η συγκεκριμένη εμπλοκή οφείλεται στις επιφυλάξεις που υπάρχουν στην Ε.Ε. σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση τις μεταναστευτικές ροές και τα προβλήματα ασφαλείας που ανακύπτουν.

Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για να διαλύσει αυτές τις επιφυλάξεις. Συγκεκριμένα, θα έπρεπε ήδη από το φθινόπωρο του 2017 να είχε διασφαλίσει τη συναίνεση της Κομισιόν για την παράταση εφαρμογής του μέτρου και για το 2018. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Αν δεν ισχύσει και φέτος η συγκεκριμένη διαδικασία, θα υπάρξουν πολύ αρνητικές επιπτώσεις στο τουριστικό εισόδημα. Και αυτό μάλιστα με ευθύνη της Κυβέρνησης που έχει μετατρέψει τα νησιά αυτά σε χώρους εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών».

Τα αστυνομικά νέα της ημέρας στην ΑΜΘ

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι FYROM , κατηγορούμενοι για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (21-3-2018) το μεσημέρι, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι FYRO Μ, ηλικίας 39 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, ένα ακινητοποιημένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και τον 24χρονο, ενώ στη γύρω περιοχή βρέθηκαν είκοσι (20) μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι Πακιστάν.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι το όχημα οδηγούσε ο 24χρονος, με το οποίο προωθούσε, παράνομα στην ενδοχώρα, τους είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθη και ο 39χρονος συνεργός του, ο οποίος του παραχώρησε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

 

Συνελήφθη 51χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (21-3-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Αρδανίου - Ορμενίου, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας , 51χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 51χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε επιμελώς κρυμμένους, στην καρότσα του οχήματος, η οποία ήταν έμφορτη με εμπορεύματα.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου.

 

 

Δημόσιο ευχαριστήριο δωρητών Γηροκομείου Ξάνθης μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2017

(Λόγω τεχνικών προβλημάτων η δημοσίευση του ευχαριστηρίου των δωρητών μας σε είδη γίνεται  με καθυστέρηση. Ελπίζουμε στην κατανόησή σας)

Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι και οι φιλοξενούμενοι του ιδρύματος ευχαριστούν και δημοσίως, συμπολίτες και φορείς της περιοχής  μας και όχι μόνο, οι οποίοι μας συνέδραμαν σε  υλικά και υπηρεσίες και για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και  Δεκέμβριο του 2017.

  Με τη χειρονομία τους αυτή συμπαραστέκονται και κάνουν το έργο της σημερινής διοίκησης ευκολότερο, η οποία διοίκηση προσπαθεί πάντα για την καλύτερη αξιοποίηση όλων αυτών των προσφορών. Είναι για μας πραγματικά ιδιαιτέρως σημαντικό ότι όλοι οι προαναφερόμενοι συνδράμουν με τον τρόπο τους και συνήθως από το υστέρημά τους, στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας, για να επιβιώσει και να «σταθεί» το ίδρυμα και να είναι ακόμη καλύτερη και αξιοπρεπέστατη η διαμονή των παππούδων και των γιαγιάδων μας στα στερνά τους χρόνια. Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοηθούν επώνυμα και ανώνυμα στην αγιογράφηση του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης του Γηροκομείου μας, όσους επιλέγουν το ναό μας ώστε να τελούνται μνημόσυνα προσφιλών τους προσώπων και όσους προσφέρουν γεύματα στους παππούδες μας εις μνήμη των αγαπημένων τους. Ευχαριστούμε  λοιπόν τους κάτωθι :

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

 1. Αναστάσιος Συμεωνίδης (μικροβιολογικές εξετάσεις)
 2. Αναστάσιος Καραδέδος (ιατρικές υπηρεσίες)
 3. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Α.Ε
 4. Αναστάσιος Φελεκίδης (ιατρικές υπηρεσίες)
 5. Ευδοξία Σαμψωνίδου (οδοντιατρικές υπηρεσίες)
 6. Παπαδοπούλου Μαρία Ροζαλία (ιατρικές υπηρεσίες)
 7. Μαλκότς Χασάν (οδοντιατρικές υπηρεσίες)
 8. Ανέστης Πουμπουρίδης – DIAMOD PROMOTION (διανομή επιστολών)
 9. Δέσποινα Χατζηλαζαρίδου-Σταύρο Κουκουδέτσο (οδοντιατρικές υπηρεσίες)
 10. Καρταλάκη Ευγενία ( πάνες ακράτειας, 4 συσκευασίες)
 11. Πουτακίδης Ευστάθιος (Πατάτες 7 σακιά ,τυρί 4κλ ,φασόλια ξερά 10κλ.)
 12. Σπανίδης Νικόλαος (κρεμμύδια 30κλ, φασολάκια 5κλ,)
 13. ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΑΞΙΟΝ» -ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ (είδη διατροφής)
 14. Παρασκελίδης Μιχάλης (μήλα 118 κλ)
 15. Κωνσταντινίδης Γεώργιος (ψωμιά 126 τμχ)
 16. Μακρή Βέρα –Αντρέϊ Μιτούκα (κατεψυγμένες πίτες 52τμχ : εις μνήμην γονέων)
 17. Βαρσάμη Φωτεινή (είδη διατροφής)
 18. Ταβέρνα «Το Πέρασμα », Κουτσουμιχάλης Νικόλαος (γάλα μακράς διαρκείας 48λίτρα,ζάχαρη 20κλ,ηλιέλαιο,10λίτρα ,ελαιόλαδο 10λίτρα)
 19. Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής»( ντομάτες 90κλ,αγγούρια 30τμχ)
 20. Βαρελάς Δημήτρης (μήλα 30κλ)
 21. Δόντζιου Χρυσούλα (πάνες ακράτειας 3 συσκευασίες)
 22. Παπαδοπούλου Καλλιόπη (πάνες ακράτειας, καθετήρες )
 23. Εργαζόμενοι Καθαριότητος Υπάλληλοι Δήμου Ξάνθης (30 γάλατα)
 24. Χατζηκωνσταντινίδου Άννα (ακτινίδια 6κλ)
 25. Καραπαναγιώτης Παναγιώτης (ουροσυλλέκτες)
 26. Μποζατζίδου Ευαγγελία (Καρότσι αναπηρικό1, αερόστρωμα 2, πεοκαλύπτρες, γάζες, φ. οροί, ουροσυλλέκτες )
 27. Γκιαουράκης Περικλής, κατάστημα «Κοράλι» (ταούκια 15,5 κλ, σαρδέλες 12,5 κλ.)
 28. Σύλλογος Πυροσβεστών Ν. Ξάνθης (λωτοί 50κλ)
 29. Αντωνιάδης Αναστάσιος (λάχανα 60κλ)
 30. Τζάμια Ασλανίδη Σάκη (καθρέπτης και τζάμια)
 31. Έπιπλα «Μενεξές» (καλόγερος, ομπρελοθήκη)
 32. Κασάπογλου Αικατερίνη (κρέμες 17)
 33. Κοτσούμπα Γραμματική (πάνες ακράτειας)
 34. Αναγνωστοπούλου Ελευθερία (πάνες ακράτειας)
 35. Σιούτη Σοφία (συσκευή οξυγόνου)
 36. Σταθοπούλου Γερακίνα (κουλουράκια, ελίτσες)
 37. Αρτοποιείο «ΗΡΑΚΛΗ», Μαλλιαρουδάκη Μαριάνθη (κουλουράκια 5κλ)
 38. Ανώνυμος (πατάτες 300κλ)
 39. Δουμπενίδης Γιώργος ( μήλα 150κλ)
 40. Ευφραμίδου Ευρυάνθη (πάνες ακράτειας 15 πακέτα ,υποσέντονα 2 πακέτα)
 41. Παπαδόπουλος Κώστας (πατάτες 25 κλ)
 42. Τριανταφυλλίδου Αικατερίνη (λάδι 5κλ,κουλουράκια ,χαλβάς ,καφές)
 43. Βαρσάμη Αναστασία και Δημήτρης (μπούτια κοτόπουλου 21κλ)
 44. Μάντζαρη Σταματία(λάδι 5κλ)
 45. Κωτίτσα Ευαγγελία (καφές)
 46. Γαλαζούλας Απόστολος (κουλουράκια,τυρόπιτες)
 47. Γκαγκαλίδης Αλέξαντρος (υποσέντονα)

48.Χατζηευφραιμίδης Αντώνιος (επιθέματα)

49.Αραμπατζή Αναστασία (κοτόπουλα 2 τμχ)

50 «ΣΟΥ-ΕΜ »Τσαμπάζ Φαχρή(πάνες βρακάκια 60 τμχ)

 1. Αμπατζή Φατμέ (20κλ)

52.Κοχλιαρίδου Φωτεινή (αυγά,30τμχ)

 1. Αϊβαλιώτης Αναστάσιος (μερίδες μοσχάρι 90 κλ)

54.Γεωργίου Αναστάσιος (πλαστικά και χάρτινα ποτηράκια ,καλαμάκια, αναδευτηράκια )

55.Δημητριάδου Νίτσα (ουροσύλλεκτες , πεοκαλύπτρες )

56.Αρτοποιεία «Ο ΜΥΛΟΣ» (μελομακάρονα 5κλ)

57.Κατάστημα « Διάφανο» (3 σαλόνια γωνιακά)

58.Κριτσίνη Αφοί Ο.Ε. (τραπέζια και καρέκλες πλαστικά )

59.Κιουρκτσόγλου Ιωάννης (ιατρικός ιματισμός)

60.Πανταζόγλου Ντίνα (Πίτες,καφές)

61.Στεγνοκαθαριστήριο Τσιμπιρίδου Αριστούλα (καθαρισμός ιερατικών ιματισμού Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης )

62.Αποστολίδης Ευάγγελος (πάνες ακράτειας)

 1. Σύλλογος ΠοντίωνΝ.Ξάνθης – Χορωδία(τυροπιτάκια,κουλουράκια,πιροσκί,κέϊκ)

63.Γιαγκοπούλου Νίκη (μήλα 20κλ ,μανταρίνια 10κλ, χυμοί 70 τμχ)

 1. Αξαρλής Γεώργιος (τυρόπιτες 70 τμχ , τουλουμπάκια 20 τμχ )

65.Καλαμπόκας Γεώργιος (λάδι 5 κλ)

 1. Α΄ Λύκειο Ξάνθης (είδη διατροφής- γλυκίσματα)
 2. Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Γενισέα » (μαρμελάδα , 26 βαζάκια)

68.Βιοτεχνία Εσωρούχων Μακαρίου Μαρίας (52 τμχ)

69.Μαυρόπουλος Αναστάσιος (μέλι ,6κλ)

70.Καρλαύτης Νικόλαος (ορθοπεδικό υλικό)

71.Εξάρχου Ουρανία (γλυκίσματα)

72.Δουκιαλιανός Ζαχαρίας (κρεμμύδια, 260κλ)

73.Παπαϊωάννου Σταμάτης (ελιές, 2κλ)

 1. 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης (γλυκά ,καφές)
 2. Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Ξάνθης (κατεψυγμένες πίτες, 30κλ)
 3. 9ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης (γλυκίσματα )
 4. Ρατκίδου Αικατερίνη (κιμάς ,7 κλ)

78.2οΣύστημαΠροσκόπωνΞάνθη(Τμήμαπαιδικόεφηβικό)(καφές,ζάχαρη,

κουλουράκια)

 1. Χρυσάφης Χαράλαμπος (τυρόπιτες και σπανακόπιτες– εις μνήμην Ελένης Χρυσάφη)

80.Μπούτος Ιωάννης (αερόστρωμα, ουροσυλλέκτες )

81.Αρτοποιεία Τακούδη (κουλουράκια βανίλιας και κανέλας ,10 κούτες )

82.Κερλίδης Ηλίας (ζάχαρη,25κλ και Νάμα κρασί ,5 μπουκάλια)

83.Ενορίτες «Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου» Πηγαδίων Ξάνθης. (Πάνες βρακάκια, 3 πακέτα και υποσέντονα, 1πακέτο )

 1. Αρτοποιεία «Ο ΜΥΛΟΣ » (μελομακάρονα ,2κλ και κουραμπιέδες, 2κλ)

85.Ζαχαροπλαστείο «Παπαπαρασκευάς » (πάστες 165 )

86.Μπράτσος Κων/νος (σπανάκι 18κλ, ακτινίδια 15κλ, ρεπάνια 15κλ)         

87.Τσομπάνογλου Ιωάννης (είδη διατροφής)

88.Μπακιρτζίδης Αναστάσιος (παστάκια 3κλ)

89.Εμπορία Ποτών -Ταβουλτσίδης Ιωάννης (Λεμονάδες και Κόκα-κόλα «Βίκος», χυμοί, ice-Tea Cool ,νερά εμφιαλωμένα , 25 συσκευασίες)

90.Ανώνυμος (γιαούρτια,50 τμχ)

91.Μηχανουργείο Ηλιάδη (επισκευή καροτσιού καθαριότητας )              

 1. Κανδυλίδου Κυριακή (χυμοί ρόδι ,15 μπουκάλια)

93.Μπαλτατζή Σταυρούλα (λάδι 5 λίτρα )

 1. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ο Γενικού Λυκείου Ξάνθης (πορτοκάλια 10κλ
 2. Πολιτιστικός Σύλλογος Λυκοδρομίου Ξάνθης (πετρέλαιο θέρμανσης 160λίτρα)

96.Παπαχρόνη Εριφύλη (κουλουράκια 2κλ)

 1. Αρτοποιείο «ΗΡΑΚΛΗΣ » Μαλλιαρουδάκη Μαριάνθη (Βασιλόπιτα 5κλ)

98.Συγλίδης Αριστείδης (πίτες 45τμχ - εις μνήμην Χριστίνας Συγλίδου)

99.Μακρή Βέρα και Αντρέϊ Μιτούκα ( κέϊκ 3 – εις μνήμην αποθανόντων συγενών)

100.Ζαχαροπλαστείο «Νικολαϊδης» (πάστες)

101.Παπαδοπούλου Ελισσάβετ (είδη διατροφής )

102.4η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΥΠ. (είδη διατροφής)

103.Σούπερ Μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ » (γάλατα ημέρας 30 μπουκάλια)

104.Τσέγκα Πελαγία (διάφορα ζυμαρικά)

105.Ξενίου Μαργαρίτα (κρεμμύδια 12 κλ, πατάτες 30κλ, ρύζι 4 κλ)

106.17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης  (20 μερίδες φαγητό με σαλάτα και ψωμάκια)

107.1ο Γυμνάσιο Ξάνθης (είδη διατροφής)

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους  φίλους του γηροκομείου της καρδιάς μας για την προσφορά τους σε  φαρμακευτικό υλικό.

Αβραμίδης Αβραάμ, Φαρμακείο Φωτιάδη Πολύκαρπου, Τσαουσέλη Ευγενία, Αναγνωστοπούλου Ελευθερία, Κατάστημα Ξάνθης «ΤΗΕ ΜΑΡΤ», Καλιγά Σούλα, Σπανοπούλου Μαρία , Γκαγκαλίδης Αλέξαντρος , Φαρμακείο Καραπαναγιωτίδου Κων/να, Ελευθεριάδου Κυριακή, Τσιμογιάννη Ευρυδίκη ,Αποστολίδης Ευάγγελος ,Καβάζη Βίκυ (εις μνήμην μητρός )Κόντη Καλλιόπη, Μπογιατζής Τάσος, Παπαϊωάννου Σταμάτης , Μπούτος Ιωάννης , Τσομπάνογλου Ιωάννης ,Φαρμακείο Ιγνατιάδη, Φαρμακείο Αντωνιάδη Αντ., Καραμανώλη Αγλαϊα .

Για το Δ.Σ.         

Ο Πρόεδρος  Ιωάννης Παπαχρόνης

Ο  Γεν. Γραμματέας Χαλήλ Καράνταη