Log in
updated 7:02 PM UTC, Sep 16, 2021
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δεκέμβριος 2019

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (29 και 30-12-2019), στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ο 21χρονος οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή του Ακροβουνίου και οι επιβάτες του τράπηκαν πεζή σε φυγή, σε παρακείμενη δασική περιοχή. Άμεσα ο ι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τον 21χρονο οδηγό και δύο μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους ο δράστης μετέφερε, παράνομα στην ενδοχώρα.


Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 27χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς .
Τελικά, στον οικισμό Αρριανών ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό τράπηκαν πεζή σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 27χρονο οδηγό του οχήματος, ενώ ο συνοδηγός – συνεργός του διέφυγε και αναζητείται.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι και οι δύο διακινητές – οδηγοί στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς επίσης ότι ο 21χρονος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και χρηματικά ποσά.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

79,7 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για το πρώτο τμήμα του άξονα Δράμα-Καβάλα και την ανατολική είσοδο της Δράμας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει πόρους ύψους 79.766.928 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για δύο σημαντικά έργα οδικών μεταφορών σε Καβάλα και Δράμα: την κατασκευή του πρώτου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Καβάλα-Δράμα και την αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου της Δράμας.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τον αυτοκινητόδρομο Καβάλα-Δράμα, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 60.766.928 ευρώ την κατασκευή από την Εγνατία Οδός ΑΕ του πρώτου τμήματος Κρηνίδες-Σταυρός. Το τμήμα που θα κατασκευαστεί θα έχει μήκος 8,26 χιλιόμετρα και πλάτος 17 μέτρα. Θα διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με κεντρική νησίδα ενώ θα περιλαμβάνει επίσης 5 ισόπεδους κυκλικούς κόμβους και μία γέφυρα συνολικού μήκους 93,5 μέτρων.
Σε ό,τι αφορά την ανατολική είσοδο της Δράμας, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 19.000.000 ευρώ την αναβάθμιση 2,82 χιλιομέτρων οδικού δικτύου και την κατασκευή μιας ανισόπεδης γέφυρας μήκους 250 μέτρων που θα διέρχεται πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή και θα έχει δύο ισόπεδους κυκλικούς κόμβους, έναν στην αρχή και έναν στο τέλος της.
Σε δηλώσεις του κατά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος τόνισε:
«Με τη χρηματοδότηση των δύο αυτών έργων ύψους 79,7 εκατομμυρίων ευρώ αναβαθμίζουμε το επίπεδο και την ασφάλεια των οδικών μεταφορών της Δράμας και της Καβάλας και κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή.
Όπως είχα ανακοινώσει από την πόλη της Δράμας στις 7 Μαρτίου 2019, η δέσμευσή μου ότι θα εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Δράμα-Καβάλα, σήμερα, με τη χρηματοδότηση του πρώτου τμήματος Κρηνίδες-Σταυρός ύψους 60,7 εκατομμυρίων ευρώ, γίνεται πράξη.
Ταυτόχρονα, με επιπλέον 19 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούμε και την αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου της Δράμας με την κατασκευή μιας ανισόπεδης γέφυρας στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής, ένα έργο που η πόλη το έχει ανάγκη αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε αργήσει να δρομολογηθεί.
Αναλυτική παρουσίαση του έργου του αυτοκινητοδρόμου Δράμα-Καβάλα θα διοργανώσουμε το επόμενο διάστημα παρουσία της διοίκησης της Εγνατία Οδός ΑΕ.»

Την Ξάνθη επισκέφθηκε ο Χριστόδουλος Τοψίδης

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης κος Χριστόδουλος Τοψίδης, βρέθηκε στη Ξάνθη.
Συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης του, επισκέφθηκαν επαγγελματίες της αγοράς της Ξάνθης. Αντάλλαξαν ευχές για τις γιορτές και συζητηθήκαν επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τους Ξανθιώτες.
Ακολούθως βρέθηκαν στο Εράσμιο τιμώντας την πρόσκληση της "Πολιτιστικής Στέγης" Ερασμίου "Γεώργιος Βιζυηνός" για την 3η διοργάνωση της εκδήλωσης ‘’Χριστούγεννα στη Θράκη’’. Ο κος Τοψίδης στο σύντομο χαιρετισμό του, έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και συμμετέχοντες γιατί μέσω της γιορτής αυτής μας θύμισαν ήθη και τα έθιμα της Θράκης μας. Τόνισε πόσο σημαντικό είναι το έργο που επιτελούν έτσι ώστε όλοι να γίνουμε κοινωνοί των παραδόσεων μας αλλά και να στηρίζουμε τα χωριά μας.
Τα μέλη της Περιφερειακής Σύνθεσης συνεχίζοντας, βρέθηκαν στην τελετή απονομής υποτροφιών που δόθηκαν από το Σύνδεσμο Σχολικών Επικουρικών Υποτροφιών Ν Ξάνθης στους αριστούχους και οικονομικά ασθενέστερους μαθητές και φοιτητές. Έδωσαν συγχαρητήρια στους αριστούχους αλλά και στο Σύνδεσμο που συμβάλει μέσω της εθελοντικής διάθεσης των μελών του στη στήριξη των νέων μας γιατί επιτυχημένες δράσεις σαν και αυτή αποτελούν τον κορμό της κοινωνικής προσφοράς που όλοι πρέπει να ενισχύουμε.
Ο κος Χρ. Τοψίδης μαζί με φίλους και συνεργάτες, ολοκλήρωσε την επίσκεψη στην Ξάνθη με μία σύντομη περιήγηση στην Παλιά Πόλη, ανταλλάσσοντας ευχές!

Μεγάλη ήττα του ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ Ξάνθης στο πομακοχώρι Κέναυρος – Δεν πέρασε το κλίμα τρομοκρατίας

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στον οικισμό Κένταυρο του Νομού Ξάνθης, πραγματοποιήθηκαν εκλογές μεταξύ των κατοίκων για την ανάδειξη ιμάμη για το 2ο τέμενος του οικισμού.
Μία εκλογή με έντονο παρασκήνιο αφού, από την μια πλευρά, υποψήφιος ήταν ένας εκλεκτός του Ψευδομουφτή Ξάνθης και από την άλλη ο Μ.Κ. (Μουρτεζά Σινικοβαλί), ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει- επί σειρά ετών-υπεύθυνος και διδάσκων στο Φροντιστήριο Κορανίου του οικισμού και συγκεκριμένα, έως το 2017, οπότε είχε εκδιωχθεί κακήν κακώς με την κατηγορία του οπαδού της FETÖ.
Στην πραγματικότητα, ο εν λόγω καμία σχέση δεν είχε με το Κίνημα Γκιουλεν, πλην όμως είχε πέσει στη δυσμένεια του Μετέ, επειδή είχε αρνηθεί να του κάνει κάποια χατίρια με αποτέλεσμα, ο Σινικοβαλί να είναι ο πρώτος θρησκευτικός λειτουργός από τους συνολικά τέσσερις που εκδιώχθηκαν κατόπιν υπόδειξης του ψευδομουφτή Ξάνθης.
Όπως μαθαίνουμε, αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ΜΚ, προ εβδομάδας περίπου, οι κάτοικοι του Κενταύρου βίωσαν κλίμα τρομοκρατίας και απειλών, από κύκλους του ΜΕΤΕ, από τα όργανα της ΜΙΤ στο τουρκικό Προξενείο, αλλά και από κάποιους γνωστούς αιρετούς-¨δούλους¨ του προξενείου. Κάποιοι μάλιστα και ¨ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ¨…
Το αφήγημα των προαναφερθέντων ήταν ότι δεν μπορεί κάποιος που είχε παυθεί ως οπαδός του ΓΚΙΟΥΛΕΝ, να εκλεγεί ιμάμης στον μεγαλύτερο μειονοτικό οικισμό της Θράκης. Μάλιστα ο Μετε δεν δίστασε να καλέσει στα γραφεία του την βακουφική επιτροπή του οικισμού και να την προειδοποιήσει μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση εκλογής του ΜΚ δεν θα ξαναεπισκεφθεί τον Κένταυρο, ούτε αυτός, ούτε ο πρόξενος, ούτε κανείς επίσημος από την Τουρκία. Αυτήκοες πηγές αναφέρουν πως ο ψευτομουφτής είπε επανειλημμένως: ¨Εγώ που εκλέγω βουλευτές και δημάρχους, δεν θα μπορέσω να εκλέξω έναν ιμάμη;¨.
Παράλληλα κλήθηκαν στο Προξενείο κάτοικοι του οικισμού στους οποίους τα όργανα της ΜΙΤ κατέστησαν σαφές πως αν εκλεγεί ο ΜΚ θα υπάρξει πρόβλημα στην μισθοδοσία όσων πληρώνονται από τουρκικά μυστικά κονδύλια (ιμάμηδες, θεολόγοι, δάσκαλοι, σύλλογος Κενταύρου κλπ) και φυσικά, κατά τη συνήθη τακτική τους, έφτασαν να απειλούν ακόμη και για τα παιδιά που σπουδάζουν σε τουρκικά πανεπιστήμια, ότι αυτά θα εκδιωχθούν πριν την ολοκλήρωση των σπουδών τους!
Μετά από αυτές τις απειλές το κλίμα στον οικισμό ήταν εκρηκτικό με έντονες αντιπαραθέσεις αλλά οι κάτοικοι του Κενταύρου που φημίζονται για το πείσμα και την γενναιότητά τους, δεν υπέκυψαν και εξέλεξαν τον Μουρτεζά Σινικοβαλί με το συντριπτικό ποσοστό 65% , ως ιμάμη του 2ου τεμένους για τα επόμενα χρόνια.
Αν λοιπόν αυτοί οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας τόλμησαν και αντιστάθηκαν σε αυτή την επιβολή από την πλευρά της Τουρκίας, φανταστείτε πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη των διαφόρων ελληνικών υπηρεσιών, που οφείλουν να νοιαστούν και να προστατεύσουν αυτούς τους ανθρώπους που έγραψαν στα …. τους τις εντολές της Τουρκίας.
από τα https://tourkikanea.gr/

Επίθεση με συνθήματα και τρικάκια στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ξάνθης

Στο στόχαστρο άγνωστων βρέθηκαν την Τετάρτη το βράδυ τα γραφεία της ΝΌΔΕ Ξάνθης την ώρα μάλιστα που αυτά λειτουργούσαν. Οι δράστες, προερχόμενοι πιθανότατα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια ενώ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μιχάλης Πατεράκης με ανάρτηση του στο FB  τόνισε: «Όσα έγιναν εχθές το βράδυ στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης, την ώρα που εκείνα λειτουργούσαν, δεν ωφελούν κανέναν και δεν προσφέρουν τίποτα. Συνεχίζουμε με δυναμισμό τον διαρκή αγώνα μας, για ένα καλύτερο αύριο για την Ξάνθη».

Πέθανε ο πρώην μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή – Πρόταση της Δημοτικής Παράταξης ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να δοθεί το όνομα του σε έναν δρόμο της Κομοτηνής

Πέθανε σήμερα τα ξημερώματα ο Μέτσο Τζεμαλή, που υπήρξε Μουφτής Κομοτηνής στην κρίσιμη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών. Γεννημένος στον Εχίνο Ξάνθης το 1937, σπούδασε το Κοράνιο στη Θράκη, στο παλαιομουσουλμανικό Ιεροφροντιστήριο "Χαφούζ Ρεσάτ", και μετά στη Σαουδική Αραβία, όπου έζησε και σπούδασε αραβικά και ισλαμικό Δίκαιο επί 12 χρόνια (1966-1978).
Το 1985 ανακηρύχτηκε Τοποτηρητής στην μουφτεία Κομοτηνής και μετά από 5 χρόνια επισήμως Μουφτής με Προεδρικό Διάταγμα, κόντρα στις λυσσώδεις αντιδράσεις της Τουρκίας και του Προξενικού της παρακράτους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι επί δύο χρόνια συνοδευόταν στην έδρα της Μουφτείας από περιπολικό της Αστυνομίας, ενώ μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμενε persona non grata στην Τουρκία! Όλα τα χρόνια που διετέλεσε θρησκευτική κεφαλή του μουσουλμανικού στοιχείου της Ροδόπης διατήρησε χαμηλούς τόνους και άριστες σχέσεις με την τοπική κοινωνία και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 2018, όταν η Κυβέρνηση Σύριζα τον συνταξιοδότησε με τρόπο και σκεπτικό νομικά αμφιλεγόμενο, πολιτικά απαράδεκτο και εθνικά αυτοκτονικό.
Ο Μέτσο, πομακικής καταγωγής, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης διεθνώς, καθώς υπήρξε μέλος της Παγκόσμιας Ισλαμικής Ένωσης (με έδρα την Μεδίνα), της Παγκόσμιας Ισλαμικής Συνδιάσκεψης, της Γενικής Γραμματείας Ισλαμικών Υποθέσεων (με έδρα το Κάιρο) και εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας σε όλα αυτά τα διεθνή φόρα. Συνέγραψε άρθρα και μελέτες, κυρίως γύρω από τις σχέσεις Χριστιανών και Μουσουλμάνων, που είχαν παγκόσμια απήχηση.
Ως "Σπάρτακος" καταθέτουμε πρόταση στον Δήμο Κομοτηνής να δώσει το όνομα του Μέτσο Τζεμαλή σε έναν δρόμο της πόλης, αναγνωρίζοντας έτσι συμβολικά την πολύχρονη και πολύπλευρη προσφορά του εκλιπόντος, διορθώνοντας παράλληλα και την άσχημη εικόνα που δημιούργησαν οι πρόσφατες ενέργειες της ελληνικής Πολιτείας σε βάρος του.

Κάποιος να τους μαζέψει στο Δήμο Ξάνθης. Τώρα μιλάνε για συνύπαρξη λαών και δε ζουν μόνο ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Διαβάστε αναλυτικά ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τιμών του Στρατοπέδου «Γεώργιος Τζαβέλλας», το πρωί της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου 2019, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου, παρουσιάστηκε και εντάχθηκε στις παραδοσιακές ενδυμασίες της Προεδρικής Φρουράς, «η ενδυμασία της Θράκης».
Η άψογη συνεργασία του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 ετών από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, είχε σαν αποτέλεσμα την επίσημη αυτή εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν από την Ξάνθη ο Βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ξάνθης Αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης, ενώ από τη Θράκη παραβρέθηκαν οι βουλευτές Δ. Χαρίτου, Ν. Γκαρά, Χ. Δερμεντζόπουλος, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γ. Γκαράνης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Βασίλης Μαυρίδης, καθώς και εκπρόσωποι των Θρακικών Σωματείων.
Εκπροσωπώντας τον Δήμο Ξάνθης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φανουράκης και αξιοποιώντας την τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε:
Η Θράκη αποτελεί το ακραίο φυλάκιο και όριο της Ελλάδος και της Ευρώπης.
Η Θράκη εκπέμπει κατά πρώτο λόγο, τις αρχές, της Ειρήνης, της ειρηνικής συνύπαρξης, και της καλής γειτονίας. Οι Θράκες το έχουν αποδείξει μέσα στο χρόνο. Αντιλαμβάνονται τι θα πει Ειρήνη, τι θα πει φιλία, τι θα πει συνύπαρξη μεταξύ των λαών…
Οι Θράκες έχουν αποδείξει όμως ότι γνωρίζουν να υπερασπίζονται το έδαφος, τα σύνορα και μαζί με αυτά, τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού μας και της Δημοκρατίας.
Σήμερα έγινε η Επίσημη Παρουσίαση και Ένταξη της Ενδυμασίας της Θράκης στην Προεδρική Φρουρά. Η Ενδυμασία θα φέρεται από Οπλίτες τις Προεδρικής Φρουράς, σε επετειακές εκδηλώσεις ή σε ημέρες μνήμης και τιμής κατά περίπτωση, μετά από έγκριση του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Την επίσημη αυτή παρουσίαση τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.
Τιμή μου που παρευρέθηκα εκπροσωπώντας τον Δήμο Ξάνθης σε αυτήν την τόσο σημαντική εκδήλωση.
Όπως τιμή μου είναι το ότι ζω σε αυτό τον τόπο, όπου ο ήλιος κατακόκκινος χάνεται μέσα στο Θρακικό πέλαγος, οι κορμοράνοι τσαλαβουτούν στο νερό, τα παζάρια πλημμυρίζουν με χρώματα και αρώματα.
Το τοπίο της Θράκης, είναι γεμάτο εικόνες και εναλλαγές, είναι μαγικό.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανατροπή στο θέμα με τον νεκρό από τη Μύκη – Άλλα τα αίτια του θανάτου

Μια πληροφορία της τελευταίας στιγμής φέρνει την απόλυτη ανατροπή στην υπόθεση με τον 24χρονο νεκρό από το χωριό Μύκη. Όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έχουμε δεν υπήρξε κανένα τροχαίο ατύχημα αλλά τόσο τον νεκρό όσο και τον άλλον που ήταν κωματώδη κατάσταση τους βρήκαν λίγο έξω από την πόλη της Ξάνθης χωρίς να φέρουν κάποια τραύματα. Οι αρχικές μας πληροφορίες έκαναν λόγο για τροχαίο ατύχημα αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Πολλά λέγονται για την αιτία του θανάτου του ενός αλλά και την άσχημη κατάσταση του δεύτερου ωστόσο καλό είναι να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις Πρόκειται για γαμπρό και κουνιάδο.
Εμείς έχουμε την πληροφόρηση για την αιτία του τραγικού αυτού περιστατικού αλλά δεν είναι δική μας αρμοδιότητα να την αναφέρουμε. Λογικά θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. 

Σ. Καραχότζα

Συνελήφθη 43χρονος αλλοδαπός ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς στην ενδοχώρα μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθη χθες (16-12-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Επαρχιακή Οδό Σουφλίου – Σιδηρούς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 43χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς στην ενδοχώρα μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 43χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μαζί με ακόμη ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος δράστης, λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με οδηγό άγνωστο συνεργό του, ο οποίος μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.


Αναλυτικότερα, στην προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν και να ελέγξουν τα τρία αυτοκίνητα, ο 43χρονος ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το όχημα του, παρεμπόδισε τα περιπολικά, με αποτέλεσμα τα άλλα δύο οχήματα να διαφύγουν.
Από τις έρευνες των αστυνομικών, εντοπίσθηκε τελικά ακινητοποιημένο το Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο χωρίς επιβάτες, ενώ με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν σε παρακείμενη δασική έκταση πέντε μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους οι διακινητές μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα με το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Σημειώνεται ότι ο 43χρονος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε, βρέθηκε ένας φορητός ασύρματος ρυθμισμένος σε συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Κατασχέθηκαν δύο οχήματα (1 Ι.Χ.Ε. και 1 Ι.Χ.Φ), 1 φορητός ασύρματος, 1 συσκευή πλοήγησης ( gps ), 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ τις έρευνες για την ταυτοποίηση των υπολοίπων δραστών ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν πάνω από 5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης
Συνελήφθη χθες (16-1-2019) το πρωί, στη Χρυσούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου, 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του δράστη, την αυλή της οικίας του και επιμελώς κρυμμένες σε αγροτική περιοχή όπου διατηρεί θερμοκήπιο, πλήθος συσκευασιών που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 5.073,1 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.