Log in
updated 7:02 PM UTC, Sep 16, 2021
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιανουάριος 2020

Εξαφανίστηκε ηλικιωμένος από την Παλιά Χρύσα Ξάνθης

Είναι 77 ετών και το όνομα του είναι Οσμάν
Φοράει ανοιχτόχρωμο σακάκι και παντελόνι
Κάνει συνήθως μεγάλους περιπάτους
Αγνοείται από χθες το πρωί
Όποιος τον έχει δει ή τον δει ας επικοινωνήσει με την αστυνομία Ξάνθης
Πληροφορίες από xanthinews.gr

Ανοιχτή επιστολή της ΕΑΑΣ Ξάνθης σχετικά με το αίτημα των μουσουλμάνων Βουλευτών της Θράκης για ανέγερση ξεχωριστού μνημείου για τους πεσόντες Έλληνες Μουσουλμάνους

Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,
Σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή, με αφορμή δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας fonirodopis.gr στις 24 Ιαν.2020, με τίτλο : «Απόδοση τιμών προς τους πεσόντες μουσουλμάνους της Θράκης ζητάνε οι μειονοτικοί βουλευτές», στο οποίο έχει αναρτηθεί επίσης η ενυπόγραφη δική σας κοινή επιστολή προς τους Αξιότιμους Υπουργούς Εξωτερικών & Εθνικής Άμυνας κ.κ. Νικόλαο Δένδια και Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, που καταλήγει στην πρόταση :«η ανέγερση ενός μνημείου στη μνήμη των μελών της Μειονότητας, θα αποτελέσει ένα θετικό βήμα μείζονος σημασίας» και κλείνει με την έκφραση « Ως βουλευτές της Μειονότητας, θέλουμε να εκφράσουμε την πίστη μας ότι θα αξιολογήσετε και θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα μας».
Επιτρέψτε μας, με τη δέουσα εκτίμηση στα πρόσωπά σας ως εκπρόσωπων μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να καταθέσουμε και εμείς τις δικές μας απόψεις διαπιστώσεις-σχόλια και προτάσεις, αφού προηγουμένως μελετήσαμε τα διαλαμβανόμενα στην επιστολή σας, σε συνδυασμό με τις διαχρονικές ενέργειες της Ελληνικής Πολιτείας. Συγκεκριμένα:
 Συμφωνούμε απόλυτα με το εισαγωγικό μέρος της επιστολής σας, που αναφέρεται στην επίσημη τελετή ενταφιασμού που έγινε στις 19 Νοε.2019 στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Κλεισούρας των οστών 193 Ελλήνων πεσόντων στον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο 1940-1941, σε εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας Ελλάδος-Αλβανίας, καθώς και την εκφρασθείσα ικανοποίηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την πορεία των εργασιών και τη σημασία στην ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών επί του πεδίου, και στην εφαρμογή της συμφωνίας .
 Διαφωνούμε όμως ριζικά για την πρότασή σας προς κκ. ΥΠΕΞ και ΥΕΘΑ, για την ανέγερση ξεχωριστού μνημείου για τους πεσόντες Έλληνες Μουσουλμάνους στον παραπάνω αγώνα, καθότι η Πατρίδα μας έχει ανεγείρει σε όλη την Ελλάδα πολλαπλά μνημεία των Ηρωικώς Πεσόντων με τα ονόματα των τέκνων της που πολέμησαν γενναία κάτω από την ίδια Σημαία και έπεσαν ηρωικώς «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» για την Ελευθερία της Πατρίδος μας.
 Η Πατρίδα μας ειδικότερα στη Θράκη, έχει ανεγείρει Μνημεία Πεσόντων (επισυνάπτονται φωτογραφίες) στα οποία αναγράφονται ανεξαιρέτως τα ονόματα των τέκνων της, Χριστιανών και Μουσουλμάνων που πολέμησαν γενναία κάτω από την ίδια Σημαία και έπεσαν ηρωικώς, στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, στην ΞΑΝΘΗ στον ΕΧΙΝΟ, στα οποία μάλιστα τελούνται επίσημες επετειακές εκδηλώσεις, με Τρισάγια και Δεήσεις που αναπέμπονται διαδοχικά από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και το Σοφολογιότατο Μουφτή Ξάνθης στον ΕΧΙΝΟ και στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής Ροδόπης και το Σοφολογιότατο Μουφτή Κομοτηνής. Εκτιμούμε ότι θα παρευρεθείτε στις φετινές εκδηλώσεις στο Μνημείο στον ΕΧΙΝΟ 5 Απριλίου και στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ στο Στρδο ‘’ΠΑΡΑΣΧΟΥ’’, στην επέτειο της Μάχης του ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ, 6 Δεκ.1940.
 Συμπληρώνουμε, για την ενημέρωση σας, ότι δυστυχώς είναι μια άγνωστη στους πολλούς πτυχή της σύγχρονης Ιστορίας μας, αφού σε κανένα σχολικό βιβλίο δεν γίνεται σχετική αναφορά, ότι από τους 13.500 ηρωϊκούς νεκρούς πολεμιστές του Ελληνοϊταλικού Πολέμου κατά το Έπος 1940 – 41, οι 7976 πού ‘’έπεσαν υπέρ Πατρίδος’’, πιστοί στο Καθήκον και τον Όρκο, συνέχιζαν να παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους ή με διάσπαρτα τα οστά τους στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου ή σε οστεοφυλάκια, περιμένοντας έγκριση για την ταφή τους, που δόθηκε όνμως έστω και μετά από 78 χρόνια!!!
 Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης που αρχής γενομένης από το 2015, τιμώντας τη μνήμη τους, έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, οκτώ (8) Προσκυνηματικά Ταξίδια στους τόπους θυσίας τους, στην Αλβανία :
• Θεωρεί ότι είναι αναγκαίο, να αναδειχθεί Πανελλαδικά το θέμα, για την ενημέρωση των συγγενών των ηρωικών νεκρών .της υπάρχουσας διαδικασίας που έχει ανακοινώσει το ΓΕΕΘΑ για τη λήψη DNA, για την ταυτοποίηση εκείνων που ενταφιάζονται στα Ελληνικά Στρ. Νεκροταφεία στην Αλβανία.( http://www.geetha.mil.gr/el/briefing-el/press-el/6475-diadikasia-dhmioyrgias-bashs-dedomenwn-taytopoihshs-dna-pesontwn-ellhno-italikoy-polemoy.html).
• Προτείνει στο ΓΕΕΘΑ να εντάξει στην εκπομπή « ΑΡΕΤΗ και ΤΟΛΜΗ» και στα ΜΜΕ για να γίνονται τακτικές αναφορές και καταχωρήσεις, για να υπάρξει η προσδοκώμενη ανταπόκριση και προσέλευση επιζώντων συγγενών στα νοσοκομεία ;ανά τη Χωρα για αιμοληψία που είναι απαραίτητη για την ταυτοποίηση του DNA στο 401ΓΣΝΑ/ Κέντρο Μοριακής Βιολογίας. (Λεωφ. Μεσογείων 138 και Κατεχάκη, Τ.Κ.11525).
Το παρόν κοινοποιούμε σε Αρχές και τα ΜΜΕ, για την ενημέρωση του κοινού.
Παρακαλούμε για την ενημερωσή σας.
Για το Τοπικό Συμβούλιο Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης
Με εκτίμηση
Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης
Πρόεδρος ΤΣ / ΕΑΑΣ Ξάνθης

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΙΚΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Κατόπιν σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας, για τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της εποχικής γρίπης στις σχολικές μονάδες, το Γραφείο Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Αθλητισμού, Παιδείας & Πολιτισμού ενημερώνει το κοινό και ειδικότερα τους γονείς και μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων τα εξής:
Με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα της εποχικής γρίπης, έχει ξεκινήσει η περίοδος αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης, στην Ελλάδα. Κατά την τρέχουσα περίοδο η δραστηριότητα της γρίπης κυμαίνεται στα αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα, θα πρέπει όμως για προληπτικούς λόγους να λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης.
Τονίζεται, εκ νέου, η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη. Το αντιγριπικό εμβόλιο παρέχεται δωρεάν σε όλους.
Α. Άτομα σε υψηλό κίνδυνο για σοβαρή νόσηση από τη γρίπη:
-Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες
-Καρδιακή νόσο με σοβαρή αιμοδυναμική διαταραχή
-Ανοσοκαταστολή (κληρονομική η επίκτητη)
-Δρεπανοκυτταρική αναιμία
-Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα
-Χρόνια νεφροπάθεια
-Νευρολογικά-νευρομυϊκά νοσήματα
-Άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία
-Παιδιά που παίρνουν μακροχρόνια ασπιρίνη.
Β. Κλινική συμπτωματολογία της γρίπης:
Η κλινική συμπτωματολογία της γρίπης περιλαμβάνει:
-Πυρετό (μεγαλύτερο ή ίσο με 38ο C) και ένα από τα παρακάτω συμπτώματα:
-Βήχα
-Πονόλαιμο
-Μυαλγίες
-Συνάχι
-Πονοκέφαλο
-Ρίγος
-Αίσθημα κόπωσης
-Διάρροια και εμετούς
Τονίζεται ότι, τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, όπως περιγράφεται παραπάνω, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο, μετά την υποχώρηση του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.
Γ. Οδηγίες ατομικής υγιεινής μαθητών, εκπαιδευτικών & εργαζόμενων στη Σχολική Μονάδα:
-Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό.
-Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
-Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο, πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά την χρήση τόσο από τα παιδιά όσο και από το προσωπικό μέσα στους κάδους απορριμμάτων.
-Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
-Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό. Ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με χάρτινες χαρτοπετσέτες μιας χρήσης, οι οποίες θα απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων.
-Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στην εκπαιδευτική μονάδα μπορούν εναλλακτικά να χρησιμοποιούν αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.
-Συνιστάται καλό τρίψιμο των χεριών μέχρι το αντισηπτικό να στεγνώσει. Το μπουκάλι με το αλκοολούχο διάλυμα πρέπει να βρίσκεται σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας, κοντά στην έξοδο και να χρησιμοποιείται υπό την εποπτεία του εκπαιδευτικού της τάξης.
-Τα χέρια πρέπει να πλένονται καλά οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής.
-Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται αυστηρά και από το προσωπικό των κυλικείων.
Αναλυτικές οδηγίες έχουν αποσταλεί σε όλες τις Σχολικές Μονάδες της χώρας.

Ο Πασχάλης Λύρατζης Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Συγκρότηση σε σώμα του Νέου Δ.Σ..
Μετά τις αρχαιρεσίες της 30-1-2020 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του συλλόγου ως εξής :
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΠΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΕΛΗ ΑΓΓΕΛΟΥΛΗΣ ΣΙΜΟΣ
ΠΑΝΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΥΡΑΤΖΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 29/30-1-2020, στον Έβρο, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 62, 22 και 20 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Λαγυνών, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τους δύο δράστες, ηλικίας 22 και 20 ετών, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.


Στη δεύτερη περίπτωση, πλησίον του οικισμού Πρωτοκκλησίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον 62χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν μία πλαστική βάρκα, ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Διδυμοτείχου.

Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων

Κατασχέθηκαν 115,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 1 αεροβόλο πιστόλι και 1 μαχαίρι
Συνελήφθη χθες (29-1-2020) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του δράστη εντόπισαν και κατέσχεσαν:
• 9 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 115,9
• γραμμαρίων
• 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• 1 αεροβόλο πιστόλι
• 1 μαχαίρι συνολικού μήκους 26 εκατοστών
• το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ
• πλήθος νάιλον συσκευασιών
• μεμβράνη συσκευασίας
• ιδιόχειρες σημειώσεις
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Όλα τα κόμματα στο πλευρό του ΕΔΟΕΑΠ

Την αλληλεγγύη τους στον κόσμο της ενημέρωσης και τους 32.000 ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατά την κοπή της πίτας του Οργανισμού.
Η εκδήλωσησυνέπεσε χρονικά με την αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας έναντι προσφυγής μερίδας εργοδοτών κατά της εισφοράς 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, τη νομοθέτηση της οποίας είχαν υπερψηφίσει όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.
«Η Νέα Δημοκρατία στέκεται δίπλα στον αγώνα σας για πλουραλιστική ενημέρωση» ανέφερε στο μήνυμα που απέστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου, Τάσος Γαϊτάνης, συμπληρώνοντας πως «είμαστε σε αναμονή της απόφασης του ΣτΕ και η ΝΔ σέβεται τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου».
«Είμαστε στο πλευρό του ΕΔΟΕΑΠ» διεμήνυσε ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, τονίζοντας ότι «θα φανεί από την ιστορία ποια κόμματα πραγματικά στηρίζουν τον ΕΔΟΕΑΠ». «Υποστηρίζουμε εμπράκτως την ενημέρωση, με ιδιαίτερη ευαισθησία για τον έντυπο Τύπο» διευκρίνισε, υπενθυμίζοντας «τα μέτρα στήριξης για τον Τύπο, που θεσμοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση».


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. «Τασσόμαστε μαζί σας στο δίκαιο αγώνα του ΕΔΟΕΑΠ» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «πάντα το ΚΙΝΑΛ υποστήριζε τους εργαζομένους στην ενημέρωση» και «αυτονόητα το ίδιο θα πράξει εκ νέου εάν χρειαστεί».
«Κοντά στις διεκδικήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ» δήλωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Μέρα 25, Μιχάλης Κριθαρίδης, επισημαίνοντας «πόσο επλήγη ο κλάδος από τις μνημονιακές πολιτικές».
Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, Σταύρος Καπάκος, μίλησε για «την κρισιμότητα της απόφασης του ΣτΕ για την υγεία και την επικούρηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ», τονίζοντας πως «όλες οι Ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ θα στηρίξουν έως τέλος τον αγώνα».
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές Βασίλης Βασιλικός και Νίκος Φίλης, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των Ενώσεων εργαζομένων στα ΜΜΕ (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ), του ΕΦΚΑ και των αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων ΤΥΠΕΤ, ΕΤΑΣ, ΤΕΑΣ.

Το πρόγραμμα και το μήνυμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης

Παρασκευή 31-01-2020 ΩΡΑ: 18:00-20:00 Μέγας Ἑσπερινός εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Ἁγίου Τρύφωνος Ξάνθης.
Σάββατο 01-02-2020 ΩΡΑ: 07:00-10:30 Θεία Λειτουργία εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Ἁγίου Τρύφωνος Ξάνθης.
ΩΡΑ: 18:00-20:00 Μέγας Ἑσπερινός εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Ὑπαπαντῆς τοῦ Κυρίου Γενισέας.
Κυριακή 02-02-2020 ΩΡΑ: 07:00-10:30 Θεία Λειτουργία εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Ὑπαπαντῆς τοῦ Κυρίου Γενισέας

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
«ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΤΙΛΕΓΟΜΕΝΟ»
Με συγκίνηση πολλή ο δίκαιος Συμεών κρατεί στην αγκαλιά του το θείο βρέφος. Η καρδιά του είναι πλημμυρισμένη από αγαλλίαση. Έχει στραμμένο το βλέμμα προς τον ουρανό και τα χείλη του κινούνται ευλαβικά για να προφέρουν θερμή ευχή, την οποία η μακαρία εκείνη στιγμή έφερε εις το στόμα του «νπυν απολύεις τον δούλον σου δέσποτα...».
Ο τρισευτυχισμένος εκείνος πρεβύτης στρέφεται κατόπιν προς την Παναγία, για να της απευθύνει βαρυσήμαντους λόγους. Με σοβαρότητα, η οποία χαρακτηρίζει τον προφήτη φωτισμένο από το πνεύμα του Θεού και αποκαλύπτοντας τις βουλές του Υψίστου λέει: «ιδού ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών εν τω Ισραήλ και σημείον αντιλεγόμενον». Λόγοι αληθώς προφητικοί, τους οποίους η Παναγία μας ακούει όχι απλώς με συγκίνηση αλλά με δέος. Διότι προφητεύουν γεγονότα θλιβερά και δυσάρεστα εφ ὅσον μάλιστα συνεχίζονται με τη διαβεβαίωση «και σου δε αυτης την ψυχήν διελεύσεται ρομφαία», που σημαίνει «και τη δική σου μητρική καρδιά θα τρυπήσει δίστομος μάχαιρα».
Οι τελευταίες λέξεις της προφητείας αυτής αναφέρονται στο πάθοπς του Κυρίου, ενώπιον του οποίου θα εσπαράσσετο η μητρική καρδιά. Τα προηγούμενα όμως προφητικά λόγια «Ιδού ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών και εις σημείον αντιλεγόμενον», είχαν και έχουν την πραγματοποίησή τους σε όλες τις εποχές.
Σημείον αντιλεγόμενον. Αφ’ ότου ήλθε εις τον κόσμο ο ενανθρωπήσας Υιός του Θεού, έγινε το σοβαρότερο σημείο της αντιλογίας των ανθρώπων. Η προσωπικότητα και η διδασκαλία του υψώνονται ως στήλη φωτεινή που ελκύει οπωςσδήποτε την προσοχή όλων, αλλά και καλεί όλους να λάβουν θέση απέναντί της.
Αναλόγως δε προς την στάση που παίρνουν απέναντι του Χριστού, χωρίζονται πάντοτε σε δύο παρατάξεις οι άνθρωποι. Και όλη η ιστορία της ανθρωπότητος κινείται περί άξονα τον Χριστό.
Το βαθύτερο νόημα των ιστορικών γεγονότων καθ εποχής δεν είναι όπως θέλησαν αυθαιρέτως να υποστηρίξουν μερικοί, απαύγασμα υλικών (και δη οικονομικών) παραγόντων, αλλά είναι έκφραση και εκδήλωση της στάσης που λαμβάνουν εκάστοτε οι λαοί απέναντι του Χριστού και του νόμου Του. Αυτός είναι το «αντιλεγόμενον σημείον».
Άλλοι τον δέχονται και άλλοι τον αρνούνται. Άλλοι τάσσονται υπό τη σημαία Του, στρατιώτες της βασιλείας του και άλλοι πολεμούν τα ιδανικά που Εκείνος έγραψε με το αίμα της θυσίας του.

Αυτός είναι ο Βούλγαρος που εξαπατούσε ηλικιωμένους

 

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 56χρονου αλλοδαπού , σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα απάτης, τελεσθείσης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, επί σκοπώ προκλήσεως βλάβης συνολικού ποσού άνω των 120.000 ευρώ και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. (Σχετικό το από 21-1-2020 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας)
Πρόκειται για τον υπήκοο Βουλγαρίας (επ) ATANASOV (ον) MITKO του PASCO και της DUDA , γεννηθέντα την 29-3-1963, στη Βουλγαρία.

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν 220,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
Συνελήφθησαν προχθές (27-1-2020) το βράδυ, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ένας 24χρονος και μία 21χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να κατέχουν τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 173 γραμμαρίων.
Στη συνέχεια σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του 21χρονου, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν και κατέσχεσαν άλλη μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 47,8 γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν 220,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.