Log in
updated 4:39 PM UTC, Jan 17, 2020
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιανουάριος 2020

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Συνάντηση των Εταίρων του προγράμματος INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020 στο Δήμο Νέστου

Με ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, η Συνάντηση και Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου: «e-Social Health Care», με ακρωνύμιο «e-SOHECA», το οποίο είναι ενταγμένο στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020, και το οποίο βρίσκεται σε πορεία ολοκλήρωσης (καθώς πήρε μια μικρή παράταση), και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους.
Οι δράσεις του έργου επικεντρώνονται στην Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και Λογισμικού, εγκατάσταση εξοπλισμού στα σημεία Κοινωνικής Φροντίδας, διάθεση εξοπλισμού σε Πολιτιστικούς – Αθλητικούς συλλόγους στη διασυνοριακή περιοχή της Βουλγαρίας με την Ελλάδα, με την παροχή στήριξης στην κοινωνική ένταξη των ευάλωτων ομάδων και με τη δημιουργία ενός κοινού εργαλείου για την προώθηση και ανάπτυξη της κοινωνικής πρόνοιας και της καλύτερης εξυπηρέτησης όλων των δημοτών σε θέματα υγείας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Νέστου, συμμετείχαν δια των εκπροσώπων τους, όλοι οι δικαιούχοι/εταίροι του έργου από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ήτοι αντιπροσωπεία του Δήμου Zlatograd της Βουλγαρίας με το Δήμαρχό τους, οι Δήμαρχοι Τοπείρου και Νέστου, κ. Μίχογλου Θωμάς και Σάββας Μιχαηλίδης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Τοπείρου κ.Ψεμματάς Δημήτριος και κ.Βαχαρέλη Σμαράγδα, με εκπροσώπους βασικών σημείων spot και γραφείων Κέντρων Κοινότητας και Κοινωνικής Πρόνοιας των Δήμων.
Οδεύοντας πλέον σε φάση ολοκλήρωσης του έργου, η Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος INTERREG ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, μας έδωσε τη δυνατότητα να υποβάλλουμε πρόταση επέκτασης, την οποία συζητάμε με το Σύμβουλο Διαχείρισης του έργου, την εταιρεία ΠΛΕΓΜΑ.
Βασικός στόχος της νέας πρότασης είναι:
• Εκσυγχρονισμός Ιατρείων
• Νέος εξοπλισμός για τη λειτουργία του Συστήματος
• Σύστημα Τηλεϊατρικής
Ο Σύμβουλος ήδη κάνει Έρευνα Αγοράς για το σύστημα Τηλεϊατρικής, ενώ παράλληλα ο Δήμος μας καταγράφει τις ανάγκες για τον εκσυγχρονισμό των Ιατρείων του, στα πλαίσια της παράτασης που έχει δοθεί μέχρι και τις 20 Απριλίου του 2020.

Την Παρασκευή 17/01 το Διοικητήριο ξεκινά τις επετειακές δράσεις για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, ξεκινά τις επετειακές δράσεις από την Αθήνα.

Στο πλαίσιο του "Money Show", την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 20.00, στο ξενοδοχείο "Divani Caravel" (αίθουσα "Μυκήναι"), το Διοικητήριο διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον Βουλευτή Α΄ Αθηνών της ΝΔ, αν. Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής κ. Άγγελο Συρίγο. Θέμα της ομιλίας του θα είναι: "Η προσπάθεια για την ενσωμάτωση της Θράκης δεν ήταν περίπατος".

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Συρίγος θα αναφερθεί στους διπλωματικούς αγώνες του ελληνικού κράτους για την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, διαφωτίζοντας και υπενθυμίζοντας πτυχές των ιστορικών γεγονότων που οδήγησαν στη διεύρυνση του ελληνικού κράτους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθούν για την προσφορά τους στον πολιτισμό και στη διατήρηση της παράδοσης οι ερμηνευτές Χρόνης Αηδονίδης και Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης, καθώς και η μνήμη της Εριέττας Χαμηλοθώρη-Καραγιάννη, αείμνηστη προέδρου του δυναμικού συνδέσμου Θεσσαλονικέων Αθήνας, η οποία απεβίωσε πρόσφατα.

Σε δήλωσή του για την εκδήλωση της Παρασκευής, ο κ. Καράογλου εξήγησε πως: «Συνεπές στη δέσμευση που έχει αναλάβει για την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας, το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) ξεκινάει από την Αθήνα τη συμμετοχή του στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης.

Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους Θρακιώτες που κατοικούν μακριά από τη γενέθλια γη, διότι η Ελλάδα ξεκινά από τη Θράκη και δεν τελειώνει εκεί. Η συμπλήρωση ενός αιώνα από την ενσωμάτωση της Θράκης σηματοδοτεί την αρχή της ανάκαμψής της».

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες (15-1-2020), στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 26, 25 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διέφυγε και αναζητείται.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι οι δύο από αυτούς, ηλικίας 25 και 20 ετών, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 32χρονος συνεργός τους, λειτουργούσαν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) που οδηγούσε ο 26χρονος και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο οχήματα να κινούνται στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να προπορεύεται του φορτηγού.
Ακολούθως, το πρώτο όχημα κατευθύνθηκε σε χώρο στάθμευσης, όπου ο 32χρονος οδηγός του το ακινητοποίησε και τράπηκε πεζός σε φυγή, όπως και ο 20χρονος συνοδηγός του.
Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 25χρονο δράστη, που επέβαινε στο όχημα, ενώ έπειτα από επιστάμενες έρευνες, εντόπισαν λίγες ώρες αργότερα σε παρακείμενη δασώδη έκταση τον 20χρονο συνοδηγό, τον οποίο και συνέλαβαν.


Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο 26χρονο οδηγό του φορτηγού, ο οποίος αρχικά δεν συμμορφώθηκε, ενώ λίγο πιο κάτω ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή.
Ακολούθησαν ενδελεχείς αναζητήσεις των αστυνομικών, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα, να εντοπισθεί και να συλληφθεί ο 26χρονος, σε παρακείμενη αγροτική περιοχή.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην καρότσα του φορτηγού, εντοπίσθηκαν δεκατρείς (13) μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους οι τέσσερις διακινητές προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα.
Σημειώνεται ότι ο 26χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
Συνολικά κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, διάφορα χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν 95,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
Συνελήφθη χθες (15-1-2020) το πρωί, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι εντόπισαν στην κατοχή και την οικία του, δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 95,3 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί για παράβαση των νόμων περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων κατά περίπτωση

Κατασχέθηκαν 452 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 1 πιστόλι κρότου
Συνελήφθησαν χθες (15-1-2020), από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 69 και 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση των νόμων περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων, κατά περίπτωση.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στην Ξάνθη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, συνέλαβαν τον 61χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του εντόπισαν και κατέσχεσαν:
• 410 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
• 1 πιστόλι κρότου
• 1 φυσίγγιο κρότου
Στη δεύτερη περίπτωση , χθες το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον 69χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του εντόπισαν και κατέσχεσαν 42 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Απευθείας μετάδοση της ομιλίας του καθηγητή Κωνσταντίνου Δασκαλάκη

Η ανακοίνωση:
Σας ενημερώνουμε ότι στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε απευθείας την εκδήλωση με την ανοικτή ομιλία του διεθνούς φήμης Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, Έλληνα Καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών στο MassachusettsInstitute of Technology, με θέμα: “Υπολογιστική επανάσταση: Πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας“, που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 στις 19:00, στο Αμφιθέατρο 1 του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ., στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων Ξάνθης.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ο Δήμος Ξάνθης, σε συνεργασία με τα Διεθνή Βραβεία GiuseppeSciacca.
code:
<iframe style="overflow: hidden;" src="http://www.livezone.gr/event/" width="610" height="379" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>
URL:
http://www.livezone.gr/event/

Δήλωση του Σάββα Μελισσόπουλου για την παρουσία του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στην Ξάνθη

Αναλυτικά η δήλωση:
Η Δημοτική παράταξη ‘΄Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ’’ χαιρετίζει την παρουσία του Καθηγητή του Μ.Ι.Τ Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στην Ξάνθη!!
Επιθυμούμε να δηλώσουμε δημόσια - προς αποκατάσταση της αλήθειας - ότι ουδέποτε ψηφίσαμε αρνητικά ή θέσαμε οποιαδήποτε αντίρρηση για την πρόσκληση του διακεκριμένου Έλληνα Επιστήμονα στην πόλη μας.
Αντίθετα, θεωρούμε ότι η έλευσή του και η δυνατότητα επικοινωνίας του κυρίως με τους ΝΕΟΥΣ ανθρώπους της πόλης αποτελεί μια μεγάλη τιμή αλλά και ευκαιρία για εμπλουτισμό των γνώσεων και των παραστάσεών τους γύρω από την επιστήμη των ψηφιακών τεχνολογιών. Επιπλέον η ομιλία και η παρουσία του στην Ξάνθη μπορούν να λειτουργήσουν ως σημείο αναφοράς και θετικό πρότυπο για την μελλοντική επιστημονική και επαγγελματική τους πορεία.
Αναγκαζόμαστε δυστυχώς να προβούμε σε αυτήν την αυτονόητη δήλωση, διότι για άλλη μια φορά είδαν το φως της δημοσιότητας ψευδή δημοσιογραφικά ρεπορτάζ και σενάρια επιστημονικής φαντασίας που μας παρουσιάζουν δήθεν αρνητές κάθε πρότασης… Η αλήθεια όμως τους διαψεύδει πάντα….
ΞΑΝΘΗ 15 Ιανουαρίου 2020
ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
‘’ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ’’

Το πρόγραμμα και το μήνυμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης

Σάββατο 18-01-2020 ΩΡΑ: 07:00-10:30 Θεία Λειτουργία εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Ἁγίου Ἀθανασίου οἰκισμοῦ Ἁγίου Ἀθανασίου.
Κυριακή 19-01-2020 ΩΡΑ: 07:00-10:30 Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερό Καθεδρικό Ναό τῆς Τοῦ Θεοῦ Σοφίας. Χειροτονία Πρεσβυτέρου.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
«Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ»
Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή αναφέρεται το περιστατικό της θαυμαστής θεραπείας των δέκα λεπρών από τον Χριστό. Δέκα ταλαίπωροι άνθρωποι, ψημένοι στο καμίνι της αρρώστιας και του πόνου, κατακρεουργημένοι όχι τόσο από την ανίατη ασθένεια, αλλά κυρίως από την κοινωνική περιθωριοποίηση και απόρριψη, στέκονται, όχι στην άκρη του δρόμου απ' όπου θα περνούσε ο Χριστός, αλλά «πόρρωθεν», μακριά, εξ’ αιτίας του φόβου και της μανίας των ανθρώπων. Κι από κει μακριά «ήραν φωνήν», έβαλαν μεγάλη φωνή για να τους ακούσει ο Χριστός μας, να τους προσέξει και να τους ελεήσει.
Τι σημαίνει το «ελέησον ημάς» που φώναζαν στον Χριστό οι λεπροί; Κάποιοι από τους Πατέρες ερμηνεύουν ότι με το να μη ζητούν κάτι συγκεκριμένο, ανέθεταν και εμπιστεύονταν τον εαυτό τους στη φιλάνθρωπη προαίρεση του Χριστού. Αυτός είναι ο λόγος για τον όποιο μαθαίνουμε στην Εκκλησία και λέμε το «Κύριε ελέησον».
Και ο Χριστός, τους παραγγέλλει πρώτα να πάνε στους ιερείς του Ναού του Σολομώντος, οι οποίοι είχαν την αρμοδιότητα να πιστοποιούν την θεραπεία από τη λέπρα και να επιτρέπουν την κοινωνική επανένταξη των πρώην ασθενών. Ήθελε με τον τρόπο αυτό να τους αυξήσει την πίστη.
Κι όταν διαπίστωσαν ότι θεραπεύθηκαν, οι εννέα λεπροί τι έκαναν; Τίποτε! Πέτυχαν, όχι απλώς αυτό που ήθελαν, αυτό που ενδεχομένως δεν περίμεναν ποτέ. Απολαμβάνουν την θαυμαστή θεραπεία, με την οποία ο Χριστός και η αγάπη του τους επανεισάγει στην κοινωνία των ανθρώπων, αρνούνται όμως, την οποιαδήποτε επαφή και σχέση μαζί Του.
Πολλοί διαβάζοντας την περικοπή, μιλούν για αχαριστία. Σε γενικές γραμμές έχουν δίκιο. Αν όμως, μελετήσουμε την περικοπή θα διαπιστώσουμε να παρουσιάζεται ανάγλυφη μια άλλη κατάσταση γνώριμη και οικεία. Είναι αυτό που στα νέα ελληνικά ονομάζουμε «βόλεμα». Είναι η διάθεση να ενεργήσεις δουλικά τα πάντα για να επιτύχεις κάτι και στη συνέχεια, όταν το επιτύχεις και γίνει η δουλειά σου, να τους ξεχάσεις όλους.
Ο ένας λεπρός που επέστρεψε «δούναι δόξαν τω θεώ», άκουσε ό,τι πιο ουσιαστικό μπορεί ν' ακούσει άνθρωπος από το αψευδές στόμα του Χριστού: «Η πίστις σου σέσωκε σε». Καλλιέργησε την πίστη, όχι για να κερδίσει κάτι επίγειο και προσωρινό, αλλά το μόνο ουσιαστικό, την αιώνια σωτηρία. Αυτό είναι το παράδειγμα που καλούμαστε όλοι ν' ακολουθήσουμε.

Αυτή είναι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου που προτείνει η ΝΔ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956 και είναι γόνος δικαστικής οικογένειας. Η οικογένεια της κατάγεται από τη Σταυρούπολη Ξάνθης. Εισήλθε στο Συμβουλίου της Επικρατείας ως εισηγητής τον Νοέμβριο του 1982, αναδείχθηκε σε αντιπρόεδρο τον Οκτώβριο του 2015 και από τον Οκτώβριο του 2018 υπηρετεί στη θέση της προεδρίας του ΣτΕ.
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο αείμνηστος πατέρας της, Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ ήταν μέλος της σύνθεσης του ανωτάτου δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση Ανδρέα Παπανδρέου-Γιώργου Κοσκωτά.
Ακόμη, η κ. Σακελλαροπούλου ήταν μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ.
Η κ. Σακελλαροπούλου υπηρέτησε στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, ενώ επί σειρά ετών ήταν στο Ε΄ Τμήμα, το λεγόμενο και «οικολογικό». Έχει εξειδικευτεί στο περιβαλλοντικό Δίκαιο και έχει μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο στο πανεπιστήμιο Paris II (Γαλλία), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις σχετικά με το δίκαιο του περιβάλλοντος, κλπ..
Με το βαθμό του συμβούλου Επικρατείας, ήταν εισηγήτρια σε πολλές μεγάλες υποθέσεις, όπως είναι η εκτροπή του Αχελώου ποταμού στον Θεσσαλικό κάμπο, των μεταλλείων Χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, τα οποία διασώθηκαν ως διατηρητέα κλπ..
Παράλληλα, από το 2005 διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστών, Δίκαιο του Περιβάλλοντος.
Επίσης, διετέλεσε γενική γραμματέας της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας (1985-1986), πρόεδρος (1993-1995 και 2000-2001) και αντιπρόεδρος (2006- 2008).
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (14-1-2020) το πρωί, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, 25χρονος αλλοδαπός , ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, οι παραπάνω αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 25χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς, με τη συνδρομή και άλλων δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας .
Στη συνέχεια το όχημα κινήθηκε σε επαρχιακή οδό και τελικά ακινητοποιήθηκε στον οικισμό Θούριου, όπου οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.