Log in
updated 1:31 PM UTC, Aug 14, 2020
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Αύγουστος 2020

Αλεξανδρούπολη: Καθαρίστηκε το ρέμα της Μάκρης

Ολοκληρώθηκε από συνεργεία της Περιφέρειας ΑΜΘ ο καθαρισμός του ρέματος της Μάκρης Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για ένα αρκετά δύσκολο έργο καθώς το ρέμα είχε να καθαριστεί 20 και πλέον χρόνια. Οι παρεμβάσεις της ΠΑΜΘ για τον καθαρισμό ρεμάτων σε όλο τον Έβρο αναμένεται να συνεχιστούν.

ΑΜΘ: Συνελήφθησαν διακινητές παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (13 και 14-8-2020), απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, τέσσερις (4) διακινητές, τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στο Ροδίτη Ροδόπης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον αλλοδαπό οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, το όχημα κινήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και στο ύψος του οικισμού Νέας Κεσσάνης προσέκρουσε σε κράσπεδο και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ακολούθως, ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα το πρωί στην Εγνατία Οδό Ξάνθης - Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν συνολικά τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Συνάντηση με την Διοίκηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου είχε ο Α. Δημοσχάκης

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα (13/08) ο βουλευτής Έβρου & Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α, Α.Δημοσχάκης με τον διοικητή του Νοσοκομείου Διδ/χου Χ.Καπετανίδη καθώς και με τους επικεφαλής λειτουργούς του ιδρύματος.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης στον Κεντρικό & Βόρειο Έβρο, η αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων και η συνεργασία με το Νοσοκομείο Αναφοράς που είναι το ΠΓΝΑ!

Ο κ. Δημοσχάκης δήλωσε ικανοποιημένος από την λειτουργία του τοπικού Νοσοκομείου & από την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, ενώ υπογράμμισε την ζωτική σημασία & αξία που έχει αυτό για τους κατοίκους του Β & Κ Έβρου που διεκδικούν την προστασία & τον σεβασμό τους μέσα από την εύρυθμη λειτουργία του!!

Σημείωσε επίσης ότι η διοικητική απαγκίστρωσή του από το ΠΓΝΑ έδωσε νέα δυναμική & προοπτική στο χώρο ανάπτυξης των δυο νοσοκομείων του Έβρου που ως γνωστόν είναι τριπλός νομός!

Ειδικότερα όσον αφορά σε αυτό του Διδ/χου ήδη η Κυβέρνηση προχώρησε στην ουσιαστική αυτονομία του με νέα Διοίκηση & Δ Σ, στο χαρακτηρισμό του ως Άγονο Τυπου Α’ με κίνητρα & προνόμια στο ιατρικό προσωπικό & όχι μόνον..

Επεσήμανε ότι η εξέλιξη του Νοσοκομείου και η αναβάθμισή του είναι απόλυτα συνυφασμένη με την διασφάλιση της μόνιμης λειτουργίας της Νοσηλευτικής Σχολής στο Διδ/χο , η οποία λειτουργεί ήδη επί 15 χρόνια προσφέροντας πολυεπίπεδα οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Παράλληλα τόνισε ότι η προσωπική του διεκδίκηση η οποία έχει εκφραστεί με κάθε μέσο και σε κάθε τόνο προς όλες τις συμβαλλόμενες πλευρές είναι η ίδρυση 5ης Πανεπιστημιακής Έδρας του ΔΠΘ στο Διδ/χο, με την εξασφάλιση Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας.

Πάγιο αίτημα σύμφωνα με τον κ. Δημοσχάκη παραμένει η αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής από Παράρτημα σε Τμήμα, υπό την σκέπη του ΔΠΘ, καθώς και η δημιουργία τμημάτων με ειδικότητες των εφαρμοσμένων επιστημών υγείας & πρόνοιας (βλ. το Σχέδιο Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης:

Τα τμήματα αυτά όπως χαρακτηριστικά ενέφερε, θα αποτελέσουν σημαντικό κεφάλαιο για το Νοσοκομείο Διδ/χου, μια "επένδυση" για το μέλλον του, αλλά και όλης της περιοχής δημιουργώντας την απέραντη Πανεπιστημίου-πολη όπως οραματικά, ελπιδοφόρα & εθνικά περιγράφεται στην προαναφερόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στο πλαίσιο της θωράκισης του Έβρου!!

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της προσπάθειας να περιορισθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Τα μέτρα που πάρθηκαν είναι τα εξής:

1ον: Η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο.

2ον: Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

3ον: Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

4ον: Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

5ον: Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

6ον: Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

– Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

– Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,

– Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου,Κώ.

Κανονικά οι αγώνες μπαράζ ανάμεσα σε Ξάνθη και Απόλλωνα

Κανονικά θα γίνουν στις 22 και 29 Αυγούστου οι αγώνες μπαράζ ανάμεσα σε Ξάνθη και Απόλλωνα αφού το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση των δύο ομάδων, κάτι που πρακτικά σημαίνει και το επόμενο πρωτάθλημα της Super League θα είναι με 14 ομάδες.

Η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία 3-2 ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση αφού αφού δεν υπάρχει ανώτερο δικαιοδοτικό όργανο από το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Έβρος: Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής παράνομων μεταναστών

Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών εντόπισαν 4 μη νόμιμους μετανάστες στην καρότσα του φορτηγού που οδηγούσε ο διακινητής

Συνελήφθη χθες (12-8-2020) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης ένας αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) , μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη Χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο ανάμεσα σε εμπορεύματα.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω φορτηγό (ρυμουλκό και ρυμουλκούμενο).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.

Αλλοδαπός μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (12-8-2020) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Διδυμοτείχου Έβρου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να έχει εισέλθει παράνομα στη Χώρα μας από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου, μεταφέροντας πλήθος ναρκωτικών δισκίων.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε σακίδιο που είχε στην κατοχή του ο δράστης, εντόπισαν τρεις (3) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά 3.997 ναρκωτικά δισκία, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Απαλλαγή επιχειρήσεων από ανταποδοτικά τέλη στον Δήμο Αβδήρων

Την απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα ανταποδοτικά τέλη λόγω της κρίσης είχε ζητήσει στις αρχές Μαρτίου το ΕΒΕ Ξάνθης με το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων να ανταποκρίνεται στο αίτημα αυτό και να αποφασίζει την απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για διάστημα τριών (3) μηνών, για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Από τη μεριά του το ΕΒΕ Ξάνθης ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση του τους επιχειρηματίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να έχουν αυτή την πολύ σημαντική αλλαγή.

Στην ανακοίνωση του το ΕΒΕ Ξάνθης αναφέρει:

Με το έγγραφο το οποίο αποστείλαμε στις 10/03/2020 με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.971/723 προς το Δήμαρχο Αβδήρων κ. Γιώργο Τσιτιρίδη, τον Πρόεδρο και τους Αρχηγούς Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων ζητούσαμε, μεταξύ άλλων, απαλλαγή πληρωμής ανταποδοτικών τελών μέχρι τέλους του εξαμήνου κι ανάλογα με τη περίπτωση συνέχισης της κρίσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων με την υπ. αριθμ. 117/2020 ομόφωνη απόφασή του, αποφάσισε την απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για διάστημα τριών (3) μηνών, για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Επειδή δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μας κάποια δημοσίευση – ενημέρωση από το Δήμο Αβδήρων, ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις – μέλη μας ότι βάση της ανωτέρω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων, προκειμένου να επωφεληθούν την απαλλαγή των συγκεκριμένων τελών θα πρέπει να υποβάλλουν:

• Αίτηση προς την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αβδήρων,
• Πρόσφατο λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος
• Σχετικό επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ότι οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των προς απαλλαγή επιχειρήσεων συγκαταλέγονται σε αυτούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού και για τις οποίες ίσχυε διακοπή ή περιορισμός της λειτουργίας τους.

Συλλογή σχολικών ειδών για παιδιά άπορων οικογενειών

Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης και ο Π.Α.Σ Πυροσβεστών Ν. Ξάνθης συλλέγουν σχολικά είδη, νέα ή χρησιμοποιημένα σε καλή κατάσταση, όπως τσάντες, κασετίνες, γραφική ύλη, τετράδια, μπογιές, μπλοκ ζωγραφικής κ.α καθώς και κουτάκια χυμούς, κρουασάν και μπισκότα.

Για να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά τη νέα σχολική χρονιά με τα κατάλληλα εφόδια.

Η συλλογή θα γίνεται στα γραφεία της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης 40 Εκκλησιών 12 από Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 με 12:00 το πρωί και 19:00 με 20:00 το απόγευμα μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

6948087034 Τσεντικοπούλου Σοφία
6937144687 Κωνσταντινίδης Τάσος

Την Παρασκευή λόγω 15αυγουστού το παζάρι της Ξάνθης

Κανονικά το παζάρι της Τετάρτης

Την Παρασκευή και όχι το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η υπαίθρια λαϊκή αγορά του Δήμου Ξάνθης λόγω της αργίας του 15αυγουστου ενώ αύριο Τετάρτη θα γίνει ένα ακόμα μεσοβδόμαδο παζάρι.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Ξάνθης αναφέρει:

Σε συνέχεια της με αριθμ. Δ1α/ΓΠ. οικ. 48976/31-7-20 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3165 τ.Β’) όπως αντικαταστάθηκε με την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.50361/09-8-20 (ΦΕΚ 3331 Β΄) ΚΥΑ, στις 12 Αυγούστου 2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα από 8:00 έως 15:00 θα λειτουργήσει η υπαίθρια λαϊκή αγορά του Δήμου Ξάνθης, στον χώρο που ήδη αναπτύσσεται κάθε Σάββατο ως εξής:

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία (3) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό ελεύθερο από αντικείμενα και είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών και τους καταναλωτές /κοινό.