Log in
updated 8:24 PM UTC, Jan 20, 2021
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιανουάριος 2021

Εξ’ αποστάσεως τα μαθήματα στα πανεπιστήμια μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου

Εξ’ αποστάσεως και μόνο θα γίνονται σύμφωνα με τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο, τα μαθήματα στα πανεπιστήμια μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου που ξεκινάει η εξεταστική περίοδος με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως «μέχρι τότε δεν πρόκειται να ανοίξουν τα ΑΕΙ»

Όσο για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα, ο ίδιος επισημαίνει πως «αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο και όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα & την επιτροπή των ειδικών».

Στα Πηγάδια δεν ισχύει το lockdown

Μια πολύ μεγάλη τόσο από ψυχολογικής όσο και βαθμολογικής άποψης έτυχε σήμερα επί του Ιωνικού ο Α.Ο. Ξάνθης με γκολ που σημειώθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (98).

Πέρα όμως από το τελικό αποτέλεσμα, αίσθηση προκάλεσε ο αρκετός κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την σπουδαία αυτή αναμέτρηση.

Κόσμος φυσικά, παράγοντες των ομάδων, δημοσιογράφοι κλπ υπάρχουν σε όλους τους αγώνες αλλά είναι σκορπισμένος στις κερκίδες του γηπέδου.

Κάτι που όμως δεν έγινε σήμερα στα Πηγάδια. Αντίθετα όπως βλέπετε και στην εικόνα, όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο, ήταν σε μια κερκίδα και κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον.

Ανεύθυνη συμπεριφορά και μάλιστα σε μια πόλη που έχει πληρώσει όσο ελάχιστες την πανδημία.

Ωστόσο εδώ υπάρχουν ορισμένα σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα από την Διοίκηση της ΠΑΕ ή οποία και φέρει στο εξ' ολοκλήρου την ευθύνη γι’ αυτές τις προκλητικές εικόνες.

Αν όλοι αυτοί που βρέθηκαν σήμερα στις κερκίδες του γηπέδου της Ξάνθης είναι παράγοντες των 2 ομάδων και δημοσιογράφοι, γιατί δεν έκατσαν σκορπισμένοι;

Αν δεν είναι παράγοντες και δημοσιογράφοι, τότε πως, από πού και με ποια ιδιότητα μπήκαν;

Πέραν των άλλων, αυτό αποτελεί αδικία και για την αντίπαλη ομάδα, τον Ιωνικό.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες που σας μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη μιας και αγώνας δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη, ο διαιτητής της αναμέτρησης διέκοψε και πολύ καλά έκανε, των αγώνα για να αποχωρήσει όλος αυτός ο κόσμος που δεν έχει καμιά δουλειά στις κερκίδες.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης covid-19 στη λαϊκή αγορά της Αλεξανδρούπολης

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση, τον έλεγχο και τη μείωση της εξάπλωσης της νόσου Covid-19, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορωνοϊό στη λαϊκή αγορά της Αλεξανδρούπολης.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, ώρες 10:00 π.μ. έως 14:00 από δύο κλιμάκια Κινητής Ομάδας Υγείας (ΚΟΜΥ) Αλεξανδρούπολης του ΕΟΔΥ στη λαϊκή αγορά της Αλεξανδρούπολης στην οδό Παπαναστασίου (πρώην ρέμα Βανικιώτη) στη διασταύρωση με την οδό Κίρκης.

Για τη μετακίνησή τους με σκοπό τη συμμετοχή στη δειγματοληψία για έλεγχο με rapidtests οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Έπειτα οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και λήψη του δείγματος για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ covid-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Τη δράση υποστηρίζουν η ΧΙΙ Μεραρχία Πεζικού και το Περιφερειακό Τμήμα Αλεξανδρούπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι Ξανθιώτες εξακολουθούν να στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης

Δημόσιο ευχαριστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως

Ἡ καθ΄ ἡμᾶς Ἱερά Μητρόπολη ἐκφράζει θερμές εὐχαριστίες πρός ὅλους τούς συμπολίτες μας γιά τή διαρκή καί ἀξιέπαινη προσφορά προϊόντων ἀπό τό ὑστέρημα τους στό Κοινωνικό Παντοπωλεῖο τῆς Μητροπόλεώς μας, δεικνύοντας ἔμπρακτη ἀλληλεγγύη πρός τόν συνάνθρωπο, γνήσια ἔκφραση τῆς χριστιανικῆς ἀγάπης κατά τόν λόγο τοῦ Κυρίου «...ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾿ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε».

Θερμές εὐχαριστίες ἀπευθύνονται στούς ὑπευθύνους τῶν καταστημάτων ὑπεραγορῶν τῆς πόλεώς μας γιά τήν στήριξη τῆς προσπάθειας αὐτῆς καί τήν διάθεση τοῦ ἀπαραίτητου χώρου ἐντός τῶν καταστημάτων γιά τή συλλογή τῶν τροφίμων.

Ξεχωριστή μνεία καί ευχαριστίες στό Δήμαρχο καί τούς ὑπευθύνους τοῦ Δήμου γιά τήν ἀγαστή συνεργασία καί τήν σημαντική ἐνίσχυση σέ τρόφιμα.

Ἡ προσφορά ὅλων, τῶν πολιτῶν, τῶν καταστημάτων, τῆς δημοτικῆς ἀρχῆς, ἡ ὁποία τό παρελθόν ἔτος προσέγγισε τούς τέσσερις (4) τόνους, εἶναι πολλαπλῶς σημαντικότερη στίς πρωτόγνωρες συνθήκες πού διανύουμε, ἐνισχύει τό αἴσθημα αλληλεγγύης καί τή συνοχή τοῦ κοινωνικοῦ ἱστοῦ καί στηρίζει τήν ποιμαντική προσπάθεια τῆς τοπικῆς μας Ἐκκλησίας πρός ἐνίσχυση ὅλων τῶν δοκιμαζομένων ἀδελφῶν μας.

Εὐχόμαστε τήν συνέχιση τοῦ καλοῦ ἀγώνα τῆς προσφορᾶς πρός κάθε πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Καλή καί εὐλογημένη Χρονιά.

Συνεχίζονται τα δωρεάν rapid test στην Ξάνθη

O Δήμος Ξάνθης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ενημερώνει ότι,τηνΠέμπτη21 Ιανουαρίου 2021 από τις 10:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ, rapid test, στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης.

Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, θα κάνουν τον έλεγχο στο εσωτερικό του κτηρίου και η πρόσβαση των πολιτών θα πραγματοποιείται από την κεντρική είσοδο, στο πάρκινγκ, του Αμοιρίδειου Αθλητικού Κέντρου Ξάνθης.

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021 από τις 10:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ, rapid test στην πλατεία της Λαϊκής Αγοράς, στο σπιτάκι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

Σήμερα θα συζητηθεί στο Δ.Σ. Ξάνθης το θέμα της λειτουργίας της υπαίθριας λαϊκής αγοράς

Το θέμα της λειτουργίας της υπαίθριας λαϊκής αγοράς της Ξάνθης θα συζητηθεί σήμερα το απόγευμα σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΠΡΟΣ:
1) Τα αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.
2) Τον αξιότιμο Δήμαρχο Ξάνθης.
3) Τους αξιότιμους Προέδρους των Κοινοτήτων Ξάνθης Ευμοίρου, Κιμμερίων, Γέρακα, Δαφνώνα, Καρυόφυτου, Κομνηνών, Νεοχωρίου, Πασχαλιάς & Σταυρούπολης.
4) Τους εισηγητές των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης
Κοιν.:
- Γενική Γραμματέα Δήμου Ξάνθης, Σοφία Ψωμά

Σας προσκαλούμε, σε δια περιφοράς, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 20 Ιανουαρίου 2021, ημέρα Τετάρτη, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ώρα έναρξης 17:00 - 18:00 ώρα λήξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 184 του Ν.4365/2019, το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης Κορωνοϊού COVID 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του», την αριθμ.18318/13-3-2020 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, την αριθμ.40/-31-3-2020 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, 163/33282-29.05.2020, 60249/22-9-2020 και την ΔΙΔΑΔ/Φ.69/132/οικ.20413/03-11-20 εγκυκλίους του ΥΠΕΣ και τα άρθρα 64,67,74 και 75 του Ν.3852/2010 όπως αυτά αντικαταστάθηκαν από τα άρθρα 71 του ν. 4555/2018 και 2 του ν. 4623/2019, προσαρμοσμένο στις προαναφερόμενες διατάξεις, προκειμένου ληφθεί η σχετική απόφαση, στο παρακάτω θέμα, της ημερήσιας διάταξης.

01ο ΘΕΜΑ : Λήψη απόφασης για λειτουργία της υπαίθριας λαϊκής αγοράς, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, όπως ισχύουν .(εισηγητής Ιωάννης Ζερενίδης, Αντιδήμαρχος Ξάνθης)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΟΣ

Δήμος Ορεστιάδας: Ο Σχολικός Μαραθώνιος, συνεχίζεται

Ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Ορεστιάδας συνεχίζεται κανονικά, με αφορμή την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους μας. Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, followgreen.gr/orestiada, σύμφωνα πάντα με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Υπενθυμίζουμε, πως οι μαθητές με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών καλούνται να ανακυκλώσουν σε καλαίσθητους χάρτινους κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία, τα παρακάτω υλικά:

• Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)
• Αλουμίνιο
• Πλαστικό
• Μπαταρίες.

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό, ανά υλικό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα.

Οι επιδόσεις κάθε σχολικής μονάδας καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ», όπου δίνεται η δυνατότητα δωρεάς πόντων στα συμμετέχοντα σχολεία, ως ενίσχυση της προσπάθειας των μαθητών (δυνατότητα δωρεάς έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen).

Η σχολική δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., την ΑΦΗΣ και σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ (σύστημα ανακύκλωσης στο μπλε κάδο). Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Με την αλλαγή της συμπεριφοράς και της νοοτροπίας μας, μπορούμε να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή για εμάς και τα παιδιά μας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας.

Ξάνθη: Κλείνει η Ανδ. Δημητρίου λόγω αντικατάστασης των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων

Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 και την Παρασκευή 22Ιανουαρίου 2021κατά τις ώρες 08:30 έως 15:30, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί της οδού Ανδ. Δημητρίου, από την οδό Περικλέους έως τον Φόρο. Οι εργασίες αφορούν στην αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων της οδού, με νέα τεχνολογίας led.

Η εκτέλεση των παραπάνω εργασιών θα έχει ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της κυκλοφορίας στην παραπάνω οδό, με διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και εκτροπή αυτής στις παρακείμενες οδούς.

Ξάνθη: Σοβαρή βλάβη στον κύριο τροφοδοτικό αγωγό μεταφοράς νερού από τις πηγές Παραδείσου

Λόγω απρόοπτης και σοβαρής βλάβης στον κύριο τροφοδοτικό αγωγό μεταφοράς νερού από τις πηγές Παραδείσου, ενδέχεται να υπάρξει διακοπή υδροδότησης αύριο ΠΕΜΠΤΗ 21-01-2021 στην περιοχή του Αστικού Συνοικισμού που περικλείεται από τις οδούς

1. Μεσολογγίου
2. 28ης Οκτωβρίου
3. Εθελοντή Αιμοδότη
4. Σάρδεων
Η υδροδότηση θα επανέλθει τις πρώτες απογευματινές ώρες

Αναβαθμίζεται το καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την αναβάθμιση των υποδομών του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών η Πράξη: «Ανάπτυξη-αναβάθμιση υποδομών καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς» συνολικού προϋπολογισμού 130.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Χ.

Η Πράξη αποτελείται από τα εξής δύο υποέργα:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1: «Προμήθεια εξοπλισμού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς» προϋπολογισμού 73.0

00,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αλεξανδρούπολης.

ΥΠΟΕΡΓΟ 2: «Ανάπτυξη - αναβάθμιση υποδομών καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς» προϋπολογισμού 57.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αλεξανδρούπολης.