Log in
updated 6:18 PM UTC, May 13, 2021
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάιος 2021

Παπαχρόνης και Σπανίδης επισκέφθηκαν τον Μουφτή Ξάνθης

Τον Τοποτηρητή Μουφτή Ξανθής, Μπιλάλ Καρά Χαλήλ, επισκέφτηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑ» στο Δήμο Ξάνθης, κ. Ιωάννης Παπαχρόνης συνοδευόμενος από τον δημοτικό του σύμβουλο και εκδότη κ. Μιχάλη Σπανίδη, επ' ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής του Ραμαζάν Μπαϊράμ προσφέροντας στον Σοφολογιότατο γλυκά και το βιβλίο του Πέτρου Γεωργαντζή «Διπλωματικά Έγγραφα Περί Θράκης» από τις Εκδόσεις Σπανίδη. Ευχήθηκαν σε όλους τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας για το Ραμαζάν Μπαϊράμ.

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μανίκα με τίτλο «Το Τρίτο Λάθος»

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ιωλκός το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μανίκα με τίτλο “Το Τρίτο Λάθος”. Μετά το πολύ επιτυχημένο πρώτο του συγγραφικό έργο "Στην ψυχή του ηγεμόνα", ακολουθεί ένα μυθιστόρημα για τις ανθρώπινες αδυναμίες αλλά και τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας για να αντισταθούμε στην αυτοαναίρεση, την κατάθλιψη, τον αυτοκτονικό ιδεασμό.
Σ’ ένα διαμέρισμα στον τρίτο όροφο μιας αθηναϊκής πολυκατοικίας, τρεις ένοικοι αφήνουν το αποτύπωμά τους στα χρόνια της κρίσης.
Η Ήβη κυνηγώντας το όνειρο, μακριά από την επαρχιακή πόλη της, καταλήγει δέσμια των διαθέσεων ενός σκοτεινού ανθρώπου.
Ο Θοδωρής, στο απόγειο της κοινωνικής καταξίωσης, βρίσκεται ποδοπατημένος από το τσουνάμι των οικονομικών εξελίξεων.
Η Θάλεια, προδομένη από τον πρώτο και μοναδικό έρωτά της, επιλέγει να κρυφτεί μες στα σκουπίδια των επιθυμιών της, μέχρι τα βαθιά γεράματα. Το τρίτο λάθος έρχεται να ενώσει τις μοίρες τους.
Η ψυχαναλυτική ματιά της Ειρήνης καθορίζει το μέλλον τους και η κοινωνιολογική οπτική ενός αγνώστου, γηραιού γείτονα, του Κλεόβουλου με το καλά κρυμμένο μυστικό, δικαιώνει το παρελθόν τους. Και το παρόν;
Ποιο είναι τελικά το τρίτο λάθος που στιγματίζει τις ζωές μας; Πώς μας παρασέρνει στη δίνη του και πώς αποφεύγουμε την καταδικαστική απόφασή του; Ένα μυθιστόρημα για τις σκιερές και τις φωτεινές ψυχές, για τη δύναμη της θέλησης και την αδυναμία της βούλησης.
* Ο Κωνσταντίνος Μανίκας γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τα Τρίκαλα.
Σπούδασε φυσικοθεραπεία. Απέκτησε Bachelor στην Ψυχολογία, Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα Οικονομικά καθώς και Advanced Certificate στο Digital Marketing. Είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.
Συνδιαχειρίζεται τον ιστότοπο άποψης, lastpoint.gr, ενώ δημιούργησε και τον πολιτιστικό ιστότοπο culturepoint.gr. Αρθρογραφεί τακτικά στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο. Διατηρεί εκπομπή σε διαδικτυακό ραδιόφωνο.
Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Στην ψυχή του ηγεμόνα, κυκλοφόρησε το 2016 από τις εκδόσεις Ιωλκός.

Τακτοποιείται το θέμα του καθορισμού βοσκοτόπων από την ΠΑΜΘ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Την αρμοδιότητα των διαδικασιών που χρειάζεται να ακολουθηθούν για την εκπόνηση του Διαχειριστικού Σχεδίου Βόσκησης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αποκτά η Περιφέρεια ΑΜΘ, με Προγραμματική Σύμβαση που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.

Η Περιφέρεια αναλαμβάνει έτσι να ωριμάσει, να δημοπρατήσει και να διενεργήσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την επιλογή του αναδόχου που θα συντάξει τις μελέτες διαχείρισης των βοσκήσιμων γαιών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, συνολικής εκτιμώμενης έκτασης 5 εκατομμυρίων στρεμμάτων και δαπάνης ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σκοπός των μελετών είναι να κάνουν μια πλήρη καταγραφή των βοσκότοπων και του καθεστώτος χρήσης τους, να προσδιορίσουν την ακριβή επιφάνειά τους, να αξιολογήσουν την ποιότητα και το δυναμικό τους και να καθορίσουν τα έργα υποδομής που χρειάζονται για να αυξηθεί η απόδοσή τους.

Στην συνέχεια οι βοσκότοποι θα διαιρεθούν σε λιβαδικές μονάδες και θα κατανεμηθούν στους κτηνοτρόφους, ώστε αυτοί να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους και να συνεχίσουν να λαμβάνουν τις προβλεπόμενες ενισχύσεις.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μέτιος τόνισε:

«Με την Προγραμματική Σύμβαση που υπογράψαμε με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, τακτοποιούμε το θέμα του καθορισμού των βοσκοτόπων στην Περιφέρειά μας. Ένα χρονίζον πρόβλημα που απασχολεί τους κτηνοτρόφους μας και συνολικά τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας.

Με το διαχειριστικό σχέδιο βόσκησης που θα εκπονηθεί, εξασφαλίζουμε την καταγραφή και την αναβάθμιση των βοσκοτόπων μας, ώστε αυτοί να αξιοποιηθούν με τρόπο ορθολογικό και βιώσιμο προς όφελος των κτηνοτρόφων μας, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.»

Έκτακτη σύσκεψη για τα άγρια άλογα στην περιοχή της Σταυρούπολης

Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Ευφραιμίδη Νικόλαου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Ξάνθης, την Πέμπτη 13 Μαίου 2021 και ώρα 1μ.μ., έκτακτη σύσκεψη, με θέμα τα προβλήματα ασφάλειας που δημιουργεί στους διερχόμενους οδηγούς, η συνεχώς αυξανόμενη παρουσία ανεπιτήρητων και άγριων αλόγων, στο ορεινό εθνικό και δημοτικό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής Σταυρούπολης Ξάνθης. Στη σύσκεψη συζητήθηκε η δυνατότητα λήψης άμεσων μέτρων προστασίας των οδηγών, αλλά ακούστηκαν και προτάσεις για τη υλοποίηση προγραμμάτων προστασίας και ελέγχου των άγριων αυτών ζώων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

Οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης κύριοι Ζερενίδης Ιωάννης και Φανουράκης Μανώλης
Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ξάνθης κ. Βαφειάδης Ευστάθιος
Η Δασάρχης Σταυρούπολης κ. Καψάλη Σταυρούλα και ο κ. Βαφείδης Παναγιώτης
Εκπρόσωπος του Δασαρχείου Ξάνθης κ. Λαμπάκης Δημήτριος
Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κτηνιατρικής της ΠΕ Ξάνθης κ. Τέγος Δήμος
Εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δνσης Ξάνθης κ. Ρίζος Κων/νος καθώς και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σταυρούπολης κ. Κώτης Κων/νος

To Xanthi TechLab συμμετέχει στο θεσμό Bravo

Σας καλωσορίζουμε στο θεσμό Bravo, τον Θεσμό Κοινωνικού Διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που αναπτύσσεται, με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται από Φορεις, Επιχειρήσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κοινωνία Πολιτών και Σχολική Κοινότητα, σε εθνικό επίπεδο στη χώρα μας.
To Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης συμμετέχει στο θεσμό Bravo, υποστηρίζοντας μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τη δέσμευσή του
στην ανάπτυξη της Κοινωνίας, των Συνανθρώπων μας & τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ειδικότερα στο κομμάτι του Covid-19 με τις δραστηριότητες που ανέπτυξε κατά τον τελευταίο χρόνο είναι υποψήφιο στην κατηγορία Bravo Society για την πρωτοβουλία του “να συμβάλλει στην Ενημέρωση & Αντιμετώπιση του Covid-19 με συνέργειες”.
Η γνώμη σας μετράει!
Ψηφίστε
ΕΔΩ
https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-organization/xanthi-techlab.567.html?fbclid=IwAR03WqoFWcBXBsntQoEmEzha-LhxZM0ZlNG4ZI9ufSammXIrOWGCotoSg8U

Ο Σχολικός Μαραθώνιος του Δήμου Ορεστιάδας ξεκίνησε πάλι

Οι μαθητές κάνουν την ανακύκλωση «παιχνίδι», στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας

Ο Δήμος Ορεστιάδας, με αφορμή την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων, ενεργοποιεί άμεσα τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση». Οι μαθητές στέλνουν σε όλους μας ένα μήνυμα αισιοδοξίας πως η ανακύκλωση συνεχίζεται, παρά τη δύσκολη υγειονομική περίοδο που διανύουμε.

Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, την ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., την ΑΦΗΣ Α.Ε. και σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ (σύστημα ανακύκλωσης στο μπλε κάδο), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης www.followgreen.gr/orestiada.

Οι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, καλούνται να ανακυκλώσουν σε χάρτινους κάδους εντός των σχολικών μονάδων, τα παρακάτω υλικά:

• Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)
• Πλαστικό
• Αλουμίνιο
• Μπαταρίες

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό, ανά υλικό. Oι επιδόσεις κάθε σχολικής μονάδας θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ», όπου δίνεται η δυνατότητα δωρεάς πόντων, ως ενίσχυση της προσπάθειας των μαθητών μόνο από τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου συναντήθηκε την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια της επίσκεψης του Προέδρου του ΕΚΑΒ στη Θάσο, ο οποίος συνοδεύονταν από την Υπεύθυνη Βορείου Ελλάδος ΚΕΠΥ Τζίνα Λεπτοκαρίδου – Λακασά, τον Διευθυντή της 6ης και 9ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Χαρίλαο Λώτη, τον Δ/ντη Ιατρικών Υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας ΕΚΑΒ Δημήτρη Πύρρο Δημήτριο.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα λειτουργίας και περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΚΑΒ στη Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου με την επάνδρωση νέων στόλων οχημάτων, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια που γίνεται από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστος Μέτιο για την ενίσχυση, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος 2014-2020, του ΕΚΑΒ.

Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από οικίες στην πόλη της Ξάνθης

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 αλλοδαπών

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τέσσερις (4) κλοπές από οικίες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 1 έως 7-5-2021 στην πόλη της Ξάνθης.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) αλλοδαπών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι δράστες μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό τους, διέρρηξαν τρεις οικίες, αφαιρώντας από το εσωτερικό των δύο σπιτιών δύο ηλεκτρονικές συσκευές, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, ενώ σε μία περίπτωση δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα και διαρρηκτικά εργαλεία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Συνελήφθη διακινητής παράνομων μεταναστών

Συνελήφθη χθες (12-5-2021) το μεσημέρι, στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 11 φυτά κάνναβης, 104,2 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 95,38 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 1 πιστόλι κρότου – αερίου

Συνελήφθη χθες (12-5-2021) το μεσημέρι, σε οικισμό του νομού Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας ένας ημεδαπός , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναλυτικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με την αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών από τον δράστη, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση στην οποία συνέδραμε ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών “ Vera ”.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 53,5 γραμμαρίων και ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης αναμεμειγμένο με καπνό, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη καθώς και σε χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών σε ευρύτερη αγροτική περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν:

11 φυτά κάνναβης, ύψους 3 έως 10 εκατοστών
κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους 104,2 γραμμαρίων
ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 41,88 γραμμαρίων
1 σύριγγα που περιείχε μικροποσότητα χασισέλαιου
1 αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης αναμεμειγμένο με καπνό
1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
1 πιστόλι κρότου – αερίου
1 τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις
14 νομίσματα, τα οποία θα αποσταλούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Δράμας για την περαιτέρω διερεύνηση και εξέτασή τους.

Κατασχέθηκαν επίσης το όχημα που χρησιμοποίησε ο δράστης καθώς επίσης ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.