Log in
updated 4:42 PM UTC, Oct 27, 2021
Ροή ειδήσεων :
Super User

Ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου που θα φέρει το όνομά της Φώφης Γεννηματά

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη: με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της.

Ξεκινάμε όπως έχουμε δεσμευθεί από τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού διότι αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου που απειλεί τις γυναίκες και ταυτόχρονα αυτόν που μπορεί να θεραπευθεί εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως.

Μέσα στο 2022 καθιερώνουμε, λοιπόν, με ένα ειδικό πρόγραμμα πιλότο, τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. Η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το ετήσιο ραντεβού τους όλες οι γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα στις δομές υγείας θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη ώστε να αλλάξουμε επικίνδυνες συνήθειες και συμπεριφορές.

Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης. Μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους».

Ερωτήσεις Δημαρχόπουλου για τα τρενάκια που κάηκαν

Κάηκαν και τα δυο τρενάκια του Δήμου Ξάνθης;;;

Κύριε Δήμαρχε,

ενημερωθήκαμε όλοι, από τον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό NEXT TV, ότι σήμερα το πρωί (σε εργάσιμες ώρες), κάηκαν ολοσχερώς και τα δυο τουριστικά τραινάκια του Δήμου Ξάνθης που ήταν σταθμευμένα σε αύλειο χώρο δημοτικού ακινήτου που στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου, απέναντι από το Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης».

Το ένα από τα τρενάκια είχε αγοραστεί με χρήματα του Δήμου Ξάνθης και το δεύτερο περιήλθε στην κατοχή του Δήμου μας από τον πρώην Δήμο Σταυρούπολης, μετά τη συνένωσή του με το Δήμο Ξάνθης.

«Την πυρκαγιά, αρχικά εντόπισαν πολίτες βλέποντας τον καπνό και σε πολύ σύντομο χρόνο κατέφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.»

Προκειμένου να ενημερωθούν επίσημα όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά πρωτίστως οι Συμπολίτες μας, οφείλετε άμεσα να μας απαντήσετε, τα εξής:

1. Πότε τέθηκαν σε λειτουργία για τελευταία φορά, τα δυο τουριστικά τρενάκια ;
2. Πότε τελευταία φορά, ο Δήμος προέβη στη συντήρησή τους, τι αφορούσε αυτή και ποιoν ορίσατε για αυτήν ;
3. Σε ποια υπηρεσία ήταν «χρεωμένα» ; Με ποια απόφαση ; Αληθεύει η πληροφορία ότι ήταν «χρεωμένα» απευθείας στο Δήμαρχο ;
4. Πόσα χρήματα μας κόστισαν ; Ποια ήταν η αξία αγοράς των, πόσο χρήματα στοίχισαν το κάθε ένα από αυτά ;
5. Ήταν ασφαλισμένα, σε ποια ασφαλιστική εταιρία και τι περιελάμβανε η ασφάλισή των ;
6. Τι γνωρίζετε για τα αίτια του εμπρησμού και τι προτίθεστε να πράξετε περαιτέρω, για την εξασφάλιση της δημόσιας περιουσίας που ανήκει στο Δήμο μας ;

Για την Δημοτική Παράταξη
«ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»
Ο Επικεφαλής
Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος
π. Δήμαρχος Ξάνθης

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 117.800 € ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Στις 27/10/2021, υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Ορεστιάδας κ. Μαυρίδη Βασιλείου και της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ» προϋπολογισμού 117.800 ευρώ.

Η σύμβαση αφορά την προμήθεια τριάντα οχτώ (38) διπλών καλλωπιστικών κατασκευών σε επιλεγμένους κάδους απορριμμάτων με ενσωματωμένη ζαρντινιέρα, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ορεστιάδας.

Η κάθε συστάδα κάδων θα αποτελείται από μία καλλωπιστική κατασκευή δύο θέσεων, με φέροντα οργανισμό από σκυρόδεμα, η οποία λειτουργεί ως περίβλημα για τροχήλατους πλαστικούς κάδους στερεών αποβλήτων χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, στο άνω μέρος της οποίας υπάρχει ενσωματωμένη ζαρντινιέρα, στην οποία θα τοποθετηθούν: χώμα, άνθη και φυτά και ελεγχόμενης πρόσβασης με κλειδαριά.

Η ειδική καλλωπιστική κατασκευή-περίβλημα για κάδους στερεών αποβλήτων επιτρέπει την αισθητική αναβάθμιση των οικισμών και την προστασία της δημόσιας υγείας. Πλεονέκτημα της εν λόγω κατασκευής αποτελεί η προστασία των κάδων από καταστροφή και σύληση, η εύκολη πρόσβαση για την αποκομιδή των υλικών, η αποφυγή υπερχείλισης των αποβλήτων, η ελεγχόμενη πρόσβαση και η αποφυγή εισόδου αδέσποτων ζώων στο περιεχόμενο των κάδων.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου της Covid-19(rapid test), στην Τοπική Κοινότητα Ριζίων του Δήμου Ορεστιάδας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, τον Δήμο Ορεστιάδας και την Τοπική Κοινότητα Ριζίων, διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορωνοϊό.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί:

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021, ώρες 10:00΄ έως 12:00 στο χώρο του Ιατρείου, στην Τοπική Κοινότητα Ριζίων .

Οι πολίτες θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Τα θετικά κρούσματα στον ιό θα ενημερώνονται μέσω τηλεφώνου.

Οι παρούσες δράσεις έχουν στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.