Log in
updated 6:30 PM UTC, Sep 22, 2019
Ροή ειδήσεων :
Super User

Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος για ΔΕΥΑΞ: Ας μιλήσουμε με αριθμούς

Ολόκληρη η ανακοίνωση – απάντηση του π. Δημάρχου Ξάνθης αναφορικά με τα όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες για τη ΔΕΥΑΞ:
Τις τελευταίες ημέρες γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά για δήθεν "τόγκες" που αφήνει η απερχόμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΞ.
Ας δούμε λοιπόν ποιά είναι η πραγματική εικόνα της επιχείρησης με αριθμούς.
Τον Σεπτέμβριο του 2014, παραλάβαμε οφειλές της επιχείρησης
♨️στους προμηθευτές ύψους 560.000 ευρώ,
♨️στην ΔΕΗ ύψους 410.000 ευρώ,
♨️στον Δήμο Ξάνθης 1.730.000 ευρώ από μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έλαβε η επιχείρηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων οι δόσεις των οποίων επιβάρυναν τους προυπολογισμούς του Δήμου Ξάνθης,
♨️στους εργαζόμενους της επιχείρησης ύψους 600.000,
♨️ανεκτέλεστες δικαστικές διαταγές πληρωμής απο το 2012 οι οποίες με τους τόκους εκτοξεύθηκαν πάνω από 300.000 ευρώ.
Τον Σεπτέμβριο του 2019, παραδίδουμε στην Ξάνθη μια επιχείρηση εξυγιανσμένη με σημαντική μείωση των συσσωρευμένων ζημιών, που παραλάβαμε ( κατά περίπου 25% του συνόλου).
Ειδικότερα παραδίδουμε : Οφειλές
?στους προμηθευτές μικρότερες των 200.000 και σε εκκρεμότητα για έλεγχο πριν την πληρωμή αρκετών τιμολογίων.
?Οφειλές προς την ΔΕΗ ύψους 10.000, δηλ μόνο τους τρέχοντες λογαριασμούς.
?Οφειλές προς τον Δήμο Ξάνθης, μετά την ρύθμιση του χρέους, μειωμένες κατά 50% του αρχικού, ενώ για την οριστική εξόφληση, η επιχείρηση καταβάλλει μηνιαίως 18.000 ευρώ.
?Μηδενική οφειλή προς τους εργαζόμενους, αφού καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα με τους ανάλογους τόκους.
?Αποτρέψαμε την εκτέλεση κατάσχεσης, πείθοντας για εξωδικαστικό συμβιβασμό τον αντίδικο, με μείωση των απαιτήσεων, κατά 50%.
Υ.Γ. Για δικαστικές εκκρεμότητες και "έργα μισά" ... έπεται συνέχεια (με φωτογραφίες).

Συνελήφθη 73χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και περί τελωνιακού κώδικα

Συνελήφθη χθες (20-9-2019) το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 73χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και περί τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε αποθήκες της οικίας του δράστη, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν:
• 57 λίθινες λεπίδες
• 24 τμήματα σκωρίας
• 25 όστρακα κεραμικής
• 13 θραύσματα από πετρώματα σπηλαίων
• 3 τμήματα πηγαδοστομίου
• 78 πακέτα τσιγάρων , γ ια τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
Τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα θα αποσταλούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Καβάλας.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθη διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη βραδινές ώρες την 20/21-9-2019, στο νομό Καβάλας, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 36χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μαζί με έναν ακόμη άγνωστο δράστη που αναζητείται, προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.
Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής (πλησίον οικισμού Ανθοχωρίου Ροδόπης), οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 36χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Τελικά, το όχημα κατευθύνθηκε προς την πόλη της Καβάλας, όπου στην ευρύτερη περιοχή της, ο οδηγός του το ακινητοποίησε και μαζί με το συνοδηγό τράπηκαν πεζή σε φυγή. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη και έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 36χρονος οδηγός, ενώ ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται.
Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι ο 36χρονος αντιστάθηκε κατά την σύλληψή του, καθώς επίσης στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν από τον Αερολιμένα Καβάλας σ το Ηνωμένο Βασίλειο με παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν χθες (20-9-2019) το πρωί, στον Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί, μία 43χρονη και ένας 15χρονος, οι οποίοι αποπειράθηκαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα με τη χρήση παραποιημένων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Συγκεκριμένα, οι δράστες μετέβησαν στον Αερολιμένα Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο, από τη χώρα με προορισμό το Μάντσεστερ – Ηνωμένου Βασίλειου. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς δύο παραποιημένα διαβατήρια των αρχών της Κίνας, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένας Καβάλας .