Log in
updated 2:36 PM UTC, Feb 24, 2021
Ροή ειδήσεων :
Super User

Συγκεντρώνουν τροφές σκυλιών για τις φιλοζωικές οργανώσεις της Ξάνθης

Η ομάδα «Kathari Xanthi» σε συνεργασία με την ομάδα @the.xanthi.project  θα συγκεντρώσει τροφές (σκύλων) για τις φιλοζωικές «αδέσποτοι φίλοι Ξάνθης» και «αδεσποτούλια Ξάνθης». Όποιος επιθυμεί να προσφέρει μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα «Kathari Xanthi» ή με την ομάδα @the.xanthi.project στο FB

Drive through covid test στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη και την Παρασκευή στο πάρκινγκ «Φώτης Κοσμάς»

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα προχωρήσει την Πέμπτη και την Παρασκευή 25 και 26 Φεβρουαρίου στη διενέργεια drive through rapid test για τον κορωνοϊό, σε όσους δημότες επιθυμούν, εντελώς δωρεάν.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από τις 09.00 π.μ. έως τις 14.00 στο δημοτικό πάρκινγκ πλησίον του σταδίου «Φώτης Κοσμάς». Η διαδικασία των drive through rapid test, επιτρέπει στους πολίτες να δίνουν άμεσα δείγμα χωρίς να εξέρχονται από τα οχήματά τους και θα εξυπηρετούνται μέσα στα αυτοκίνητά τους σε πολύ σύντομο χρόνο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν με τα αυτοκίνητά τους στον χώρο του πάρκινγκ όπου εκεί θα βρίσκεται η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ. Προς αποφυγή του συνωστισμού απαγορεύεται να προσέλθουν στον χώρο πεζή.

Είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και σχετικό έγγραφο που να αναφέρει τον ΑΜΚΑ τους.

Τη δράση υποστηρίζουν η ΧΙΙ Μεραρχία Πεζικού Αλεξανδρούπολης και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-παράρτημα Αλεξανδρούπολης.

Ενημέρωση από την Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας

Η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας σε συνεδρίαση της, στις 22/02/2021, αποφάσισε να ζητήσει συναντήσεις, δια ζώσης, με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, την πρώτη βδομάδα του Μαρτίου 2021 και αν είναι εφικτό, στις 1 και 2 Μαρτίου 2021.

Προηγήθηκε ενημέρωση των κομμάτων για το θέμα της επέκτασης/ αναβάθμισης των δομών της κοινότητας Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας, στη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 18/02/2021, στην οποία συμμετείχαν:

 Από τη Ν.Δ, ο βουλευτής Ν. Έβρου κ. Κελέτσης Σταύρος

 Από το ΣΥΡΙΖΑ /Προοδευτική συμμαχία, ο βουλευτής Ν. Κορινθίας κ.ΨυχογιόςΓεώργιος

 Από το Κ.Κ.Ε , η βουλεύτρια Ν. Λέσβου καΚομνηνάκα Μαρία

 Από την Ελληνική Λύση , ο βουλευτής Σερρών κ.Μπούμπας Κωνσταντίνος

Το ΚΙΝ.ΑΛ δεν όρισε εκπρόσωπο.

Το Μέρα25 απέστειλε γραπτώς τις θέσεις του.

Στην πολύωρη συζήτηση, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις ξεκάθαρες θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορεστιάδας που περιγράφονται στην υπ’ αρίθμ. 1/2021 Απόφαση Δ.Σ.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των συμμετεχόντων κομμάτων που επιπροσθέτως δήλωσαν όλοι την αντίθεση τους στην αύξηση της δυναμικότητας των υφιστάμενων δομών.

 Ο κ. Κελέτσης τόνισε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών από την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης που πρέπει να γίνει και τις προσλήψεις προσωπικού για την ταχύτερη διεκπεραίωση των προβλεπόμενων διαδικασιών.

 Ο κ. Ψυχογιός τόνισε ότι επαρκεί η παρούσα δυναμικότητα , ότι είναι ενάντια στην ύπαρξη ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, υπέρ της ενίσχυσης της υπηρεσίας ασύλου και στη συνέχεια, αναλογική κατανομή σε δομές στην ενδοχώρα, μέσα από γρήγορες και σύννομες διαδικασίες.

 Η κα Κομνηνάκατόνισε ότι είναι ενάντια σε κάθε μορφής εγκλωβισμού σε δομές φιλοξενίας, σε όλη τη χώρα, υπέρ της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης, υπέρ των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και όχι συμβασιούχων ολιγόμηνης απασχόλησης.

 Ο κ. Μπούμπας τόνισε ότι όλοι όσοι εισβάλουν στη χώρα είναι λαθρομετανάστες, οι οποίοι θα πρέπει να μεταφέρονται σε ακατοίκητα νησιά, είναι ενάντια σε μία αυτοδιοίκηση δέσμια στις κρατικές επιλογές και στις κομματικές περιχαρακώσεις των αιρετών.

Η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας ζήτησε από τους συμμετέχοντες, να προβούν σε όσες κοινοβουλευτικές ενέργειες οδηγήσουν σε ανατροπή της απόφασης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Για την Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ορεστιάδας
Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας

Μαυρίδης Βασίλειος

Ορεστιάδα: Βιβλία στο σπίτι για ευπαθείς ομάδες

δημοτική βιβλιοθήκη της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. ανακοινώνουν μια νέα υπηρεσία: “Βιβλία στο σπίτι για ευπαθείς ομάδες”. Πρόκειται για μία δράση, η οποία θα λειτουργεί σταθερά κατά τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων για την περίοδο της πανδημίας του COVID-19.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αναγνωστικές ανάγκες αλλά και επιδιώκοντας μια ισότιμη παροχή υπηρεσιών προς όλα τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες ή άλλου είδους χρόνια προβλήματα υγείας, το τμήμα Παιδείας & Πολιτισμού, αναλαμβάνει να μεταφέρει τα βιβλία στην οικία σας, χωρίς κανένα κόστος. Το μόνο που χρειάζεται, αρχικά, είναι να συμπληρωθεί μία αίτηση με τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου. Απαραίτητη προϋπόθεση να κατοικεί εντός των ορίων του Δήμου Ορεστιάδας και να ανήκει σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες :

1. Ηλικιωμένοι (Απαραίτητα δικαιολογητικά: Αστυνομική Ταυτότητα)
2. ΑμεΑ (Απαραίτητα δικαιολογητικά: Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας)
3. Άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας (Απαραίτητα δικαιολογητικά: Βεβαίωση από γιατρό)
4. Έγκυες γυναίκες (Απαραίτητα δικαιολογητικά: Βεβαίωση από γυναικολόγο)

H αίτηση και οι κρατήσεις βιβλίων πραγματοποιούνται τηλεφωνικά. Στη συνέχεια το τμήμα Παιδείας & Πολιτισμού αναλαμβάνει την παράδοση των βιβλίων. Η παράδοση των βιβλίων θα προγραμματίζεται κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα.

Για την αναζήτηση των βιβλίων ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τον ηλεκτρονικό κατάλογο της δημοτικής βιβλιοθήκης Ορεστιάδας στο: https://orestiadalib.openabekt.gr.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με την υπηρεσία, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Ορεστιάδας στο τηλ.: 2552 350 352. Η δράση ξεκινά από την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021.

Σας περιμένουμε!!