Log in
updated 2:03 PM UTC, Sep 19, 2020
Ροή ειδήσεων :
Super User

Συνελήφθησαν διακινητές μη νόμιμων μεταναστών σε νομούς της ΑΜΘ

Συνελήφθησαν χθες (18-9-2020) το απόγευμα, στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, σε αγροτική περιοχή της Νέας Κεσσάνης Ξάνθης, ο οδηγός - διακινητής ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, κατευθυνόμενος σε παρακείμενη δασώδη έκταση, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συνελήφθη ο συνεργός του, ενώ όπως διαπιστώθηκε οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 16-9-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Λάρισας, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ανήκουν σε άλλο όχημα, για το οποίο επίσης έχει δηλωθεί κλοπή την 14-9-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό (πλησίον του κόμβου Άσπρων Χωμάτων), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς, με την συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας.

Τελικά, στην επαρχιακή οδό Νέας Περάμου – Ελαιοχωρίου, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Επίσκεψη του Δημάρχου Ιάσμου στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας - Θράκης

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Οκτάι Γιαλούτς, Σαλήμ Χουσεΐν και την κοινωνικό λειτουργό Αργυρώ Αλεξάνδρου, επισκέφθηκε την υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας - Θράκης, Ειρήνη Χατζοπούλου.

Μετά την επικοδομητική και αποτελεσματική συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

1. Ο Δήμος Ιάσμου, θα δωρίσει αντιδραστήρια ελέγχου Covid-19, αξίας 20.000 ευρώ, στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.
2. Εξασφαλίστηκαν 2 οδηγοί για την 24ωρη λειτουργία του Ασθενοφόρου του ΚΥ Ιάσμου.
3. Εγκρίθηκαν και δημιουργούνται 2 Εξυπηρετούμενα Ιατρεία σε Κοπτερό και Αγίασμα.
4. Άμεσα στελεχώνεται με Παιδίατρο το Κέντρο Υγείας Ιάσμου

Εκτός οικονομικής ενίσχυσης μένουν πολλοί κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ

Ερώτηση σχετικά με την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να θέσει ως όριο οικονομικής ενίσχυσης για τους κτηνοτρόφους που διατηρούν μονάδα παραγωγής γάλακτος, την παράδοση τουλάχιστον 100 κιλών γάλακτος κατέθεσε ο Βουλευτής Ξάνθης του ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν αφού κατά τον ίδιο, αρκετοί κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ και κυρίων αυτοί των ορεινών περιοχών χάνουν την ενίσχυση αυτή λόγω του συγκεκριμένου ορίου.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Βορίδη Μαυρουδή

Αθήνα,18-9-2020

Θέμα: «Εκτός οικονομικής ενίσχυσης μένουν πολλοί κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ»

Δυσάρεστη εξέλιξη για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης αποτέλεσε η απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να θέσει ως όριο οικονομικής ενίσχυσης για τους κτηνοτρόφους που διατηρούν μονάδα παραγωγής γάλακτος, την παράδοση τουλάχιστον 100 κιλών γάλακτος.

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 4 ευρώ ανά πρόβατο ή αίγα με αποτέλεσμα οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να εκφράζουν την απογοήτευσή τους αναφορικά με το ποσό και τον τρόπο καταμερισμού της στοχευμένης ενίσχυσης λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού που προκάλεσε και τις χαμηλές τιμές των αμνοεριφίων κατά την περίοδο του Πάσχα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί κτηνοτρόφοι μένουν εκτός οικονομικής ενίσχυσης κυρίως από ορεινές και παραμεθόριες περιοχές, καθώς δεν μπορούν να παραδώσουν το γάλα τους διότι οι έμποροι επικαλούμενοι το εμπορικό συμφέρον δεν μεταβαίνουν στα ορεινά τμήματα της περιοχής για να το αγοράσουν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να πετύχουν το στόχο που τίθεται ως προαπαιτούμενο δηλ. το πλαφόν τουλάχιστον 100 κιλών γάλακτος.

Και διερωτώμαι, πρόκειται για κτηνοτρόφους β’ κατηγορίας που τιμωρούνται επειδή δεν εγκαταλείπουν τις εστίες και το βιός τους;

Η απόφαση αυτή κ. Υπουργέ, δεν ικανοποιεί και πόσο μάλλον δε, δεν ενισχύει όλους αυτούς που επλήγησαν. Από την άλλη, τα κονδύλια είναι πενιχρά με απώτερο αποτέλεσμα να εκτοπίζεται μεγάλο μέρος κτηνοτρόφων από ορεινές παραμεθόριες περιοχές, (οι οποίοι θα πρέπει να σημειωθεί πως πούλησαν μόνο αμνοερίφια και δεν άρμεξαν το 2019), από αυτή την μικρή οικονομική ενίσχυση που θα παρασχεθεί.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Προτίθεστε να καταργήσετε το πλαφόν των 100 λίτρων γάλακτος και να αποκατασταθεί η αδικία που βιώνουν οι πληττομένοι παραγωγοί των ορεινών και παραμεθόριων περιοχών της ΑΜΘ, ώστε να λάβουν και αυτοί την ενίσχυση που τους αναλογεί;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μπουρχάν Μπαράν

Τον Δήμαρχο Ξάνθης επισκέφθηκε η Γενική Πρόξενος της Γερμανίας

Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποίησε η Γενική Πρόξενος του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας, κυρία Σιβύλλα Μπέντικ στον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020.

Τη Γενική Πρόξενο συνόδευαν ο Επίτιμος Πρόξενος Κομοτηνής κ. Σταμάτιος Κουρούδης και η αρμόδια για τα πολιτιστικά και πολιτικά θέματα του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κα Σοφία Ελευθερίου.

Κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον Πολιτισμό και Τουρισμό του τόπου, στην πλούσια τοπική Ιστορία και στις φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης μετά την επίσκεψη δήλωσε:

« Ενημερώσαμε την κα Μπέντικγια τις ομορφιές της περιοχής μας, για την Παλιά Πόλη της Ξάνθης, για την ιστορία και την πλούσια πολυπολιτισμικότητα του τόπου μας.

Εστιάσαμε στις φυσικές ομορφιές της ορεινής μας περιοχής και του εναλλακτικού τουρισμού που αυτή προσφέρει, καθώς το ενδιαφέρον των Γερμανών πολιτών είναι ιδιαίτερα έντονο, προς την κατεύθυνση αυτή»

Η Γενική Πρόξενος του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας, κυρία ΣιβύλλαΜπέντικ αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου να φιλοξενηθεί στην Ξάνθη, το επόμενο διάστημα, ώστε να έχει τον χρόνο να γευτεί τα τοπικά προϊόντα, να ξεναγηθεί στα σοκάκια της παλιάς πόλης και στα διεθνή μονοπάτια μας, να ζήσει την περιοχή από κοντά.