Log in
updated 6:18 PM UTC, May 13, 2021
Ροή ειδήσεων :
Super User

Παπαχρόνης και Σπανίδης επισκέφθηκαν τον Μουφτή Ξάνθης

Τον Τοποτηρητή Μουφτή Ξανθής, Μπιλάλ Καρά Χαλήλ, επισκέφτηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑ» στο Δήμο Ξάνθης, κ. Ιωάννης Παπαχρόνης συνοδευόμενος από τον δημοτικό του σύμβουλο και εκδότη κ. Μιχάλη Σπανίδη, επ' ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής του Ραμαζάν Μπαϊράμ προσφέροντας στον Σοφολογιότατο γλυκά και το βιβλίο του Πέτρου Γεωργαντζή «Διπλωματικά Έγγραφα Περί Θράκης» από τις Εκδόσεις Σπανίδη. Ευχήθηκαν σε όλους τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας για το Ραμαζάν Μπαϊράμ.

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μανίκα με τίτλο «Το Τρίτο Λάθος»

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ιωλκός το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μανίκα με τίτλο “Το Τρίτο Λάθος”. Μετά το πολύ επιτυχημένο πρώτο του συγγραφικό έργο "Στην ψυχή του ηγεμόνα", ακολουθεί ένα μυθιστόρημα για τις ανθρώπινες αδυναμίες αλλά και τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας για να αντισταθούμε στην αυτοαναίρεση, την κατάθλιψη, τον αυτοκτονικό ιδεασμό.
Σ’ ένα διαμέρισμα στον τρίτο όροφο μιας αθηναϊκής πολυκατοικίας, τρεις ένοικοι αφήνουν το αποτύπωμά τους στα χρόνια της κρίσης.
Η Ήβη κυνηγώντας το όνειρο, μακριά από την επαρχιακή πόλη της, καταλήγει δέσμια των διαθέσεων ενός σκοτεινού ανθρώπου.
Ο Θοδωρής, στο απόγειο της κοινωνικής καταξίωσης, βρίσκεται ποδοπατημένος από το τσουνάμι των οικονομικών εξελίξεων.
Η Θάλεια, προδομένη από τον πρώτο και μοναδικό έρωτά της, επιλέγει να κρυφτεί μες στα σκουπίδια των επιθυμιών της, μέχρι τα βαθιά γεράματα. Το τρίτο λάθος έρχεται να ενώσει τις μοίρες τους.
Η ψυχαναλυτική ματιά της Ειρήνης καθορίζει το μέλλον τους και η κοινωνιολογική οπτική ενός αγνώστου, γηραιού γείτονα, του Κλεόβουλου με το καλά κρυμμένο μυστικό, δικαιώνει το παρελθόν τους. Και το παρόν;
Ποιο είναι τελικά το τρίτο λάθος που στιγματίζει τις ζωές μας; Πώς μας παρασέρνει στη δίνη του και πώς αποφεύγουμε την καταδικαστική απόφασή του; Ένα μυθιστόρημα για τις σκιερές και τις φωτεινές ψυχές, για τη δύναμη της θέλησης και την αδυναμία της βούλησης.
* Ο Κωνσταντίνος Μανίκας γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τα Τρίκαλα.
Σπούδασε φυσικοθεραπεία. Απέκτησε Bachelor στην Ψυχολογία, Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα Οικονομικά καθώς και Advanced Certificate στο Digital Marketing. Είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.
Συνδιαχειρίζεται τον ιστότοπο άποψης, lastpoint.gr, ενώ δημιούργησε και τον πολιτιστικό ιστότοπο culturepoint.gr. Αρθρογραφεί τακτικά στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο. Διατηρεί εκπομπή σε διαδικτυακό ραδιόφωνο.
Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Στην ψυχή του ηγεμόνα, κυκλοφόρησε το 2016 από τις εκδόσεις Ιωλκός.

Τακτοποιείται το θέμα του καθορισμού βοσκοτόπων από την ΠΑΜΘ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Την αρμοδιότητα των διαδικασιών που χρειάζεται να ακολουθηθούν για την εκπόνηση του Διαχειριστικού Σχεδίου Βόσκησης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αποκτά η Περιφέρεια ΑΜΘ, με Προγραμματική Σύμβαση που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.

Η Περιφέρεια αναλαμβάνει έτσι να ωριμάσει, να δημοπρατήσει και να διενεργήσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την επιλογή του αναδόχου που θα συντάξει τις μελέτες διαχείρισης των βοσκήσιμων γαιών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, συνολικής εκτιμώμενης έκτασης 5 εκατομμυρίων στρεμμάτων και δαπάνης ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σκοπός των μελετών είναι να κάνουν μια πλήρη καταγραφή των βοσκότοπων και του καθεστώτος χρήσης τους, να προσδιορίσουν την ακριβή επιφάνειά τους, να αξιολογήσουν την ποιότητα και το δυναμικό τους και να καθορίσουν τα έργα υποδομής που χρειάζονται για να αυξηθεί η απόδοσή τους.

Στην συνέχεια οι βοσκότοποι θα διαιρεθούν σε λιβαδικές μονάδες και θα κατανεμηθούν στους κτηνοτρόφους, ώστε αυτοί να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους και να συνεχίσουν να λαμβάνουν τις προβλεπόμενες ενισχύσεις.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μέτιος τόνισε:

«Με την Προγραμματική Σύμβαση που υπογράψαμε με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, τακτοποιούμε το θέμα του καθορισμού των βοσκοτόπων στην Περιφέρειά μας. Ένα χρονίζον πρόβλημα που απασχολεί τους κτηνοτρόφους μας και συνολικά τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας.

Με το διαχειριστικό σχέδιο βόσκησης που θα εκπονηθεί, εξασφαλίζουμε την καταγραφή και την αναβάθμιση των βοσκοτόπων μας, ώστε αυτοί να αξιοποιηθούν με τρόπο ορθολογικό και βιώσιμο προς όφελος των κτηνοτρόφων μας, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.»

Έκτακτη σύσκεψη για τα άγρια άλογα στην περιοχή της Σταυρούπολης

Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Ευφραιμίδη Νικόλαου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Ξάνθης, την Πέμπτη 13 Μαίου 2021 και ώρα 1μ.μ., έκτακτη σύσκεψη, με θέμα τα προβλήματα ασφάλειας που δημιουργεί στους διερχόμενους οδηγούς, η συνεχώς αυξανόμενη παρουσία ανεπιτήρητων και άγριων αλόγων, στο ορεινό εθνικό και δημοτικό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής Σταυρούπολης Ξάνθης. Στη σύσκεψη συζητήθηκε η δυνατότητα λήψης άμεσων μέτρων προστασίας των οδηγών, αλλά ακούστηκαν και προτάσεις για τη υλοποίηση προγραμμάτων προστασίας και ελέγχου των άγριων αυτών ζώων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

Οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης κύριοι Ζερενίδης Ιωάννης και Φανουράκης Μανώλης
Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ξάνθης κ. Βαφειάδης Ευστάθιος
Η Δασάρχης Σταυρούπολης κ. Καψάλη Σταυρούλα και ο κ. Βαφείδης Παναγιώτης
Εκπρόσωπος του Δασαρχείου Ξάνθης κ. Λαμπάκης Δημήτριος
Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κτηνιατρικής της ΠΕ Ξάνθης κ. Τέγος Δήμος
Εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δνσης Ξάνθης κ. Ρίζος Κων/νος καθώς και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σταυρούπολης κ. Κώτης Κων/νος