Log in
updated 3:33 PM UTC, Jul 18, 2019
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Οκτώβριος 2017

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Η αλβανική Κυβέρνηση να σταματήσει κάθε ενέργεια κατά των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Χειμάρρας

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για τις κατεδαφίσεις ακινήτων που ανήκουν σε μέλη της εθνικής ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα από την αλβανική Κυβέρνηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε αποτελεσματικές, αυτή τη φορά, αντιδράσεις τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προστασία των Ελλήνων της Χειμάρρας».

Πλήρης δήλωση

 «Καλούμε την αλβανική Κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα κάθε ενέργεια που στρέφεται  κατά των δικαιωμάτων των μελών της εθνικής ελληνικής μειονότητας, που κατοικούν στη Χειμάρρα.

Ταυτόχρονα, καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε αποτελεσματικές, αυτή τη φορά, αντιδράσεις τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προστασία των Ελλήνων της Χειμάρρας.

Εννοείται ότι αυτά θα πρέπει να γίνουν πριν από την εκκίνηση των ελληνοαλβανικών συνομιλιών “πακέτο” οι οποίες έχουν ήδη προαναγγελθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών».

Τελικά αυτές τις ουρές εννοούσε ο κ. Τσίπρας;

Σχόλιο Νέας Δημοκρατίας, δήλωση Αναπληρωτή Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Μπακώρου και ενημερωτικό σημείωμα για την απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία έχει υποβάλει δεκάδες χιλιάδες πολίτες η Κυβέρνηση και ο κ. Χρήστος Σπίρτζης.

1. Για ποιο λόγο υποχρέωσαν τους επιβάτες να καταθέτουν ΑΜΚΑ και αντίγραφο ταυτότητας για μια απλή έκδοση μηνιαίας κάρτας στο Μετρό;

2. Γιατί δεν προγραμμάτισαν η έκδοση και η φόρτιση της κάρτας να γίνεται μέσω διαδικτύου;

3. Θα υιοθετήσει η Κυβέρνηση την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας (κατατέθηκε στις 15 Οκτωβρίου) να μην καταργηθεί το χάρτινο εισιτήριο της μιας διαδρομής των 1,4 ευρώ και οι επιβάτες να μην εξαναγκάζονται αναγκαστικά στην αγορά της ATH.ENA Card;

4. Γιατί δεν προβλέφθηκαν στα πακέτα εκπτωτικών εισιτηρίων οι ειδικές κατηγορίες πολιτών που δικαιούνται μειωμένο (φοιτητές, άνω των 65 ετών κ.λ.π.) με συνέπεια να καταργείται στην ουσία του το εκπτωτικό εισιτήριο;

Είναι τέσσερα απλά και αυτονόητα ερωτήματα που θέτει στον κ. Χρήστο Σπίρτζη η Νέα Δημοκρατία και ο αρμόδιος Τομεάρχης της κ. Κώστας Καραμανλής. Και είναι ακριβώς τα ερωτήματα που έχουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες που αδυνατούν ευλόγως να καταλάβουν γιατί η Κυβέρνηση τους έχει υποχρεώσει σε μια τριτοκοσμική διαδικασία με συνέπεια να ταλαιπωρούνται καθημερινά επί ώρες σε τεράστιες ουρές. Ουρές που είναι προφανές πια ότι προκάλεσε στο Μετρό η παροιμιώδης ανικανότητα του κ. Σπίρτζη. Ο οποίος μάλιστα ζητά εκ των υστέρων συγγνώμη, χωρίς όμως να δίνει καμία λύση στο πρόβλημα που μόνος του προκάλεσε.

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Μπουκώρος επισκέφθηκε σήμερα τον σταθμό στην Πανόρμου και συνομίλησε με τους πολίτες που περίμεναν υπομονετικά επί ώρες.  

Στην δήλωση που έκανε εξερχόμενος, σημείωσε τα εξής:

 «Η απίστευτη ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι στέκονται στις ουρές του Μετρό από τα χαράματα και για πολλές ώρες, προκειμένου να εκδώσουν τη νέα ηλεκτρονική τους κάρτα, είναι το τελευταίο δείγμα της παροιμιώδους ανικανότητας της Κυβέρνησης.  Η συγγνώμη του κ. Σπίρτζη κατόπιν εορτής δεν έχει κανένα αντίκρισμα, αφού χιλιάδες πολίτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται για μια δουλειά, που κανονικά δεν θα χρειαζόταν πάνω από 10 λεπτά.  

Καλούμε την Κυβέρνηση, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να δώσει λύση σε αυτό το απλούστατο ζήτημα».

Ενημερωτικό σημείωμα Νέας Δημοκρατίας για το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο

Η προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση εισήγαγε το ηλεκτρονικό εισιτήριο, μέρα με τη μέρα, γίνεται πιο εμφανής. Το χάος στους σταθμούς του Μετρό συνεχίζεται, με αποτέλεσμα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται καθημερινά αναμένοντας σε ουρές, μόνο και μόνο για να εκδώσουν ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο, μη έχοντας εξοικειωθεί με την τριτοκοσμική διαδικασία του κ. Σπίρτζη, ο οποίος μάλιστα τους έχει βάλει dead line την 5η Νοεμβρίου.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 3 τύποι «ηλεκτρονικών εισιτηρίων»:

Το απλό πολλαπλό ηλεκτρονικό εισιτήριο (ΑΤΗ.ΕΝΑ Ticket), του οποίου η αρχική αγορά κοστίζει κατ’ ελάχιστο 4,5 ευρώ, και προσφέρει ημερήσιο εισιτήριο (χρήση για ένα 24ωρο) ή το πακέτο των 22 ευρώ για 3ήμερη χρήση. Δεν «επαναφορτίζεται» με το ποσό των 1,40 ευρώ.

Η απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα (ATH.ENA Card), που είτε κοστίζει 7 ευρώ, εξασφαλίζοντας στον κάτοχό της 5 διαδρομές, είτε 14 ευρώ για το πακέτο των 10+1 εισιτηρίων. Και τα δύο πακέτα μπορούν να «επαναφορτιστούν» με το ποσό του 1,4 ευρώ. Η προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα (προσωποποιημένη ATH.ENA Card), η οποία αντικαθιστά τη μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών, κοστίζει 30 ευρώ και για την έκδοσή της απαιτείται η υποβολή φωτογραφίας, ΑΜΚΑ, αντιγράφου ταυτότητας, αντιγράφου της προηγούμενης κάρτας κ.λ.π.

Για να αντιμετωπιστεί το θέμα με τις ουρές στα εκδοτήρια, σε σύσκεψη στο Υπουργείο αποφασίσθηκε η όλη διαδικασία να λαμβάνει χώρα… τη νύχτα. Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι των μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών κανονικής τιμής θα υποβάλουν έναν ανοιχτό φάκελο ο οποίος θα περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία (φωτογραφία, ΑΜΚΑ κ.λπ.). Οι φάκελοι θα συγκεντρώνονται και κατά τη διάρκεια της νύχτας εργαζόμενοι του αναδόχου, μαζί με υπαλλήλους του ΟΑΣΑ θα εκδίδουν τις νέες ηλεκτρονικές κάρτες. Εν συνεχεία, οι νέες κάρτες θα φθάνουν μέσω ΕΛΤΑ στους κατόχους τους. 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στις 31/7/2017 έληξε η συμβατική υποχρέωση της αναδόχου εταιρείας να εξετάζει όλα τα εκκρεμή τεχνικά και λειτουργικά θέματα, και πλέον το κόστος των διορθωτικών κινήσεων βαρύνει οικονομικά αποκλειστικά και μόνο τη ΣΤΑΣΥ.

Κάποια απλά σχόλια:

Από το 2015 και μετά η εισιτηριοδιαφυγή έχει γιγαντωθεί. Η αλήθεια είναι πως το ηλεκτρονικό εισιτήριο βοηθά στην αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, αλλά ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται μάλλον διογκώνει παρά επιλύει το πρόβλημα. Ο ΟΑΣΑ αρνείται πεισματικά να εισέλθει στον 21ο αιώνα, με αποτέλεσμα να γεννιούνται πολλά ερωτήματα.

Προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας:

Η απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα θα έπρεπε να ήταν πλαστική (κι όχι χάρτινη όπως είναι σήμερα), όπως είναι π.χ. η Oyster Card στο Λονδίνο. Η σημερινή μπορεί εύκολα να χαθεί και να καταστραφεί. Παρεμφερείς λύσεις έχουν επιλέξει όλες οι προηγμένες χώρες, αλλά η Κυβέρνηση παραδόξως δεν τις υιοθέτησε παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Το χάρτινο εισιτήριο θα πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται για όλους όσοι θέλουν να κάνουν λίγες διαδρομές όπως π.χ. οι τουρίστες, και το οποίο μπορεί να πωλείται σε υψηλότερη τιμή. Η Νέα Δημοκρατία το είχε προτείνει από τις 15 Οκτωβρίου και φαίνεται τις τελευταίες ώρες ο ΟΑΣΑ να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητά του. 

Θα πρέπει τα νέα εισιτήρια να αποδέχονται πλήρως τα «εκπτωτικά πακέτα» τα οποία απευθύνονται κυρίως στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, οι οποίες τώρα καλούνται να καταβάλουν ολόκληρο το τίμημα του εισιτηρίου.

Δήλωση της Νίκης Κεραμέως

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας συνέντευξης τύπου του Υπουργού Παιδείας σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στα Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα (ΑΤΕΙ) της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των ΑΤΕΙ, αλλά οι προωθούμενες αλλαγές φαίνεται να γίνονται με εντελώς πρόχειρο τρόπο και εξυπηρετώντας κυρίως μικροπολιτικά τοπικά συμφέροντα».

Πλήρης δήλωση

 «Τασσόμαστε ρητά και απερίφραστα υπέρ κάθε προσπάθειας ουσιαστικής αναβάθμισης της παρεχόμενης ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης στη χώρα.

Ωστόσο, οι έως τώρα δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού δημιουργούν σοβαρή ανησυχία για τις προωθούμενες αλλαγές. Περιμέναμε ότι, αν μη τι άλλο, στη σημερινή συνέντευξη τύπου, ο Υπουργός να ανακοινώσει τα συγκεκριμένα κριτήρια που ιεράρχησε για την επιλογή των ΑΤΕΙ που θα ιδρυθούν ή ενισχυθούν, για τη συγχώνευση ή την κατάργηση τμημάτων, καθώς και για τον ρόλο των πορισμάτων αξιολόγησης από την ΑΔΙΠ. 

Δεν ακούσαμε, όμως, τίποτε από τα παραπάνω και παρ’ όλα αυτά, το Υπουργείο επιλέγει να δημοσιοποιήσει για μια ακόμη φορά ασαφείς εξαγγελίες. Φοβόμαστε ότι οι προωθούμενες αλλαγές γίνονται πρόχειρα, αποσπασματικά και κυρίως με γνώμονα μικροπολιτικές συμφωνίες τοπικού επιπέδου.

Για την Νέα Δημοκρατία, η οποιαδήποτε προσπάθεια αναδιοργάνωσης που θα οδηγήσει σε ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα ΑΤΕΙ, προϋποθέτει, πέρα από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, 

• σαφή κριτήρια συμπεριλαμβανομένων αποτελεσμάτων ενδελεχούς αξιολόγησης από την ΑΔΙΠ και 

• αναλυτικό και εμπεριστατωμένο σχεδιασμό».

Δήλωση της Φωτεινής Αραμπατζή

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, αναφορικά με τα κρούσματα ευλογιάς αιγοπροβάτων στην Λέσβο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Περισσότερα από 3.000 αιγοπρόβατα έχουν ήδη χαθεί στη Λέσβο λόγω της αδιαφορίας της Κυβέρνησης να λάβει μέτρα πρόληψης για να μην μεταδοθεί το θανατηφόρο μικρόβιο της ευλογιάς από την Τουρκία».

Πλήρης δήλωση

 «Ήδη από τις 12 Ιουνίου είχαμε ζητήσει από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με ερώτηση στη Βουλή, να λάβει μέτρα πρόληψης και αποτροπής της εμφάνισης κρουσμάτων  ευλογιάς αιγοπροβάτων από την Τουρκία. 

Εδώ και τεσσερισίμιση μήνες, ο κ. Αποστόλου απαξίωσε ακόμη και να απαντήσει. Όπως αποδεικνύεται πλέον, δεν ζήτησε καν έγκριση του προβλεπόμενου από την Ε.Ε. κονδυλίου για τον προληπτικό εμβολιασμό του ζωικού κεφαλαίου. Επιπλέον δε, ακόμη κι όταν καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς αιγοπρoβάτου στην Λέσβο, αδιαφόρησε να λάβει οποιοδήποτε μέτρο αφήνοντας επί ενάμιση μήνα τους κτηνοτρόφους απροστάτευτους.

Ο χρόνος χάθηκε αδικαιολόγητα και χρειάστηκε η εναγώνια έκκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να καταλάβουν τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη την ανάγκη να πράξουν το αυτονόητο. Να κηρύξουν τη Λέσβο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω των διαδοχικών κρουσμάτων ευλογιάς.

Στο μεσοδιάστημα, όμως, η αδιαφορία της Κυβέρνησης είχε ως συνέπεια  την απώλεια 3.000 και πλέον ζώων. Καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αναλάβει έστω και τώρα τις ευθύνες του, δρομολογώντας τα απαραίτητα μέτρα για να προληφθεί η μεγαλύτερη εξάπλωση της ζωονόσου. Και κυρίως να μεριμνήσει το ταχύτερον δυνατόν για να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι από τη ζημιά που τους προκάλεσαν οι δικές του παραλείψεις».

Ανακοίνωση ΝΔ

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος από την Κυβέρνηση, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Μακάρι το προσφυγικό να ήταν ένα ακόμη εσωτερικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των 53 και του κ. Μουζάλα. 

Δυστυχώς, όμως, την ευθύνη για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και πάλι στα νησιά μας φέρει στο σύνολό της η Κυβέρνηση, που έχει αποτύχει παταγωδώς να προστατεύσει τα σύνορα, να επισπεύσει την χορήγηση ασύλου, να εφαρμόσει τη συμφωνία επιστροφής των παράνομων μεταναστών και - κυρίως - να αξιοποιήσει τα κονδύλια της Ε.Ε. 

Καλούμε προσωπικά τον κ. Τσίπρα να συναισθανθεί τις ευθύνες του πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας και ο νοών νοείτω».

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει εμπόρους και καταναλωτές για τις αλλαγές των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων

Με την ευκαιρία της διενέργειας των ενδιάμεσων χειμερινών εκπτώσεων που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και θα λήξουν την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, η ΕΣΕΕ  με επιστολή της στις Ομοσπονδίες και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, έδωσε οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του ν. 4177/2013, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και δημοσιεύεται έως την 1η Δεκεμβρίου του έτους που προηγείται της εφαρμογής των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

Σε ορισμένεςπεριφερειακές ενότητες,  η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη έχει εκδοθεί και οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν πραγματοποιούνται τον Νοέμβριο (ενδεικτικά αναφέρονται η Αιτωλοακαρνανία από 18 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου, ο Έβρος, η Ξάνθη, η Ροδόπη, η Δωδεκάνησος και μέρος του νομού Ηρακλείου  από 1 – 15 Σεπτεμβρίου ή η Θεσσαλονίκη που πραγματοποιεί μεν τον Νοέμβριο αλλά για μικρότερο του 15νθημέρου χρονικό διάστημα, από 1 – 10 Νοεμβρίου).

Στις λοιπές περιφερειακές ενότητες για τις οποίες η ως άνω απόφαση δεν έχει εκδοθεί, μεταξύ των οποίων η Αττική και η Αχαΐα, ισχύει το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου, ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.  Οι 15 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.  Ως ημέρα έναρξης του δεκαπενθημέρου είναι η Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου.  Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. 

Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.  

Αρμόδιες ελεγκτικές αρχές σύμφωνα με το νόμο είναι: 

α) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. 

β) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. 

γ) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. 

δ) Οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειών. 

στ) Οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, στη ζώνη δικαιοδοσίας τους. 

Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου διαπιστώνεται η παράβαση.  Οι αρχές αυτές ελέγχουν την εφαρμογή τόσο της νομοθεσίας για τις εκπτώσεις και προσφορές όσο και αυτής που αφορά στις Κυριακές.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης σχολίασε στα ΜΜΕ: 

«Μπροστά μας έχουμε ένα νέο πλαίσιο για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, το οποίο στηρίχθηκε επάνω στην πρόταση της ΕΣΕΕ να δοθεί στις τοπικές κοινωνίες το δικαίωμα να διαχειριστούν ελεύθερα, δύο εκπτωτικές περιόδους σε συνεργασία με τις περιφέρειες τους. Ως έμποροι, θα συμβάλλουμε όσο μπορούμε ώστε ο νέος αυτός θεσμός να πετύχει, αφού στόχος όλων μας είναι η αύξηση του τζίρου και της επισκεψιμότητας στα καταστήματά μας. Καλούμε κατά την φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδο τον καταναλωτή, που σίγουρα θα συναντήσει δελεαστικές διπλές τιμές, να τις εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο και να κάνει από νωρίς "έξυπνες" χειμερινές αγορές. Καλό μήνα και καλές δουλειές σε όλο τον εμπορικό κόσμο... ».

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Οι πολίτες γνωρίζουν καλά την οδυνηρή αλήθεια για την εγκληματικότητα

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο  Υπουργός αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«O κ. Τόσκας ισχυρίστηκε σήμερα ότι οι Έλληνες πολίτες ζουν στο πιο ήσυχο περιβάλλον που είχε ποτέ η χώρα. 

Προφανώς, δεν πέρασε σήμερα από το Σύνταγμα, δεν ξέρει τι έγινε χθες και κάθε βράδυ στα Εξάρχεια, δεν βλέπει το αστυνομικό δελτίο και γενικώς φαίνεται να προτιμά την θαλπωρή του γραφείου του. 

Μήπως τελικά, ο κ. Τόσκας ζει σε άλλη χώρα;».

Ανακοίνωση ΝΔ

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η σύλληψη του 29χρονου ήταν μια μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας. 

Η αποφυλάκιση του σκληρού ποινικού, που έκαψε με το σίδερο ηλικιωμένη γυναίκα, είναι έργο της Κυβέρνησης. 

Το λέμε απλά για να το καταλάβουν μέχρι και οι κύριοι Τσίπρας, Τόσκας και Τζανακόπουλος».

Η Κυβέρνηση για να καλύψει τις εσωτερικές της αντιφάσεις προκαλεί αδικαιολόγητο διπλωματικό επεισόδιο με την Ισπανία

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η Κυβέρνηση, για να καλύψει τις εσωτερικές της αντιφάσεις στο θέμα της Καταλονίας, προκαλεί αδικαιολόγητο διπλωματικό επεισόδιο με την φίλη Ισπανία. 

Επιτίθεται εκτός μέτρου στον Ισπανό πρέσβη, εμπλέκοντας μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Αξιωματική Αντιπολίτευση, επειδή είπαμε εξ αρχής, όπως όλη η Ευρώπη, το αυτονόητο. Ότι σεβόμαστε τη συνταγματική τάξη και την ακεραιότητα της Ισπανίας. 

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα και γίνεται καταγέλαστη στην διπλωματική κοινότητα».

Πλήρης δήλωση

 «Η Κυβέρνηση, για να καλύψει τις εσωτερικές της αντιφάσεις στο θέμα της Καταλονίας, προκαλεί αδικαιολόγητο διπλωματικό επεισόδιο με την φίλη Ισπανία. 

Επιτίθεται εκτός μέτρου στον Ισπανό πρέσβη, εμπλέκοντας μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Αξιωματική Αντιπολίτευση, επειδή είπαμε εξ αρχής, όπως όλη η Ευρώπη, το αυτονόητο. Ότι σεβόμαστε τη συνταγματική τάξη και την ακεραιότητα της Ισπανίας. 

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα και γίνεται καταγέλαστη στην διπλωματική κοινότητα.

Αφού πρώτα σύρθηκε σε μια αδικαιολόγητα καθυστερημένη δήλωση, στη συνέχεια επιτέθηκε έξω από κάθε διπλωματική πρακτική στον Ισπανό Πρέσβη στην Αθήνα, ο οποίος είχε απλώς επισημάνει αυτό που τελικά έκαναν!

Έχασαν ψυχραιμία, λογική και μέτρο και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Το Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για τους πολίτες που χρειάζονται ουσιαστική στήριξη και όχι απλά επιδόματα

Το 3ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα, επικεντρώνεται στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν βρεθεί, κατά τη διάρκεια της κρίσης, σε μεγαλύτερη οικονομική δυσχέρεια και έχει στόχο να καταδείξει πως η φτώχεια μπορεί να ξεριζωθεί μόνον με δουλειές και όχι με προσωρινά και ψηφοθηρικά επιδόματα.

Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εφαρμόσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα πολιτικών που θα μειώσει τη φτώχεια, θα αυξήσει την κοινωνική κινητικότητα και θα διασφαλίσει τις αναγκαίες υπηρεσίες στην Υγεία και την κοινωνική πρόνοια, όπως συμβαίνει σε σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά Κράτη. Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής λειτουργεί, δυστυχώς, σήμερα ως πρόσχημα για την οικοδόμηση ενός νέου πελατειακού Κράτους. Παρά τις σημαντικές προσπάθειες που έγιναν από την Κυβέρνηση Σαμαρά, με την εισαγωγή  του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, την ιατροφαρμακευτική και τη νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφάλιστων, τα προβλήματα σήμερα έχουν γιγαντωθεί. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, αφού υφάρπαξε την ψήφο των συμπολιτών μας που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση, αδιαφόρησε πλήρως για αυτούς, οδηγώντας ακόμη περισσότερους στη φτώχεια. 

Συγκεκριμένα: Στην Υγεία,  η διάλυση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας  με κομματικές διοικήσεις σε ρόλο κομισάριου,  η ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας και η  απίστευτη  ταλαιπωρία των πολιτών στις αναμονές για φάρμακα, χειρουργεία και θεραπείες, είναι μερικά μόνον από τα συμπτώματα της πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η κατάσταση είναι εξίσου δραματική και σε ό,τι αφορά τα ποσοστά φτώχειας στη χώρα μας, λόγω των μέτρων που οδήγησαν στην μείωση των εισοδημάτων εκατομμυρίων συμπολίτες μας: την αύξηση των άμεσων, των έμμεσων, των ειδικών φόρων και των εισφορών, όπως επίσης και τις οριζόντιες μειώσεις συντάξεων και την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα, τα τελευταία 2,5 χρόνια, 3.500.000 συμπολίτες μας να βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας. 

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα των επιλογών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στην κοινωνική πολιτική. Είναι ενδεικτικό ότι ελάχιστοι από όσους λαμβάνουν το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης καταφέρνουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.  Αυτό είναι μεταξύ άλλων και το θλιβερό αποτέλεσμα του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος με τις νέες εισφορές που επιβάλλει σε ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες οδηγεί τους πλέον παραγωγικούς τομείς της οικονομίας σε εξόντωση και οξύνει τα προβλήματα της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. 

Ακόμη και στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης, για την οποία τόσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, η ανικανότητα και η αδιαφορία της Κυβέρνησης είναι παροιμιώδης. Ανικανότητα που εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από την πολύ χαμηλή απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ). 

Η Νέα Δημοκρατία έχει, ήδη, επεξεργαστεί και διαρκώς επικαιροποιεί ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για όλα τα μείζονα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, της Ασφάλισης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πολλές από τις οποίες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά, στο Προσυνέδριο των Ιωαννίνων.

Το Προσυνέδριο θα εξελιχθεί σε τρεις ενότητες με τους εξής τίτλους:

- Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που το έχουν ανάγκη.

- Οι σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους.

- H επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση.

Δραστηριότητες Δημάρχου – Δημοτικής Αρχής Νέστου

ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΔ ΑΜΘ

 Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΠΕΔ ΑΜΘ παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 στην Κομοτηνή. Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε με σκοπό,  να επαναληφθούν οι εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ο απολογισμός δράσης της ΠΕΔ ΑΜΘ και ο οικονομικός απολογισμός  καθώς και οι αναπτυξιακές προτεραιότητες στην ΑΜΘ, ενόψει του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια ΑΜΘ με πρωτοβουλία της κυβέρνησης. 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 6ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΜΘ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ

Για τον καλύτερο προγραμματισμό του 6ου συνεδρίου που αφορά την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλου, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017,  ενημερωτική σύσκεψη, στα πλαίσια των κατευθύνσεων που δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και τον αρμόδιο Υπουργό Χ. Βερναρδάκη.

 Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας κ. Μαρκόπουλου και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης Τρύφωνας, ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Παπαφιλίππου,  η Δήμαρχος Καβάλας κα Τσανάκα Δήμητρα, ο Γ.Γ. Δήμου Παγγαίου και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Θάσου.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ  ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ

Κατά την συνάντηση που είχαν με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι Δήμων του Νομού Καβάλας  την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 στο γραφείο  του Αντιπεριφερειάρχη για το 6ο Συνέδριο της ΑΜΘ είχαν την ευκαιρία να του καταθέσουν  υπόμνημα θεμάτων για σοβαρά ζητήματα των Δήμων τους.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης παρίστατο, στη σύσκεψη, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, ζητώντας ύστερα από τις λεπτομέρειες οργάνωσης του συνεδρίου, να καταθέσει ο κάθε Δήμος ξεχωριστά και ομαδοποιημένα ανά Υπουργείο υπόμνημα θεμάτων που τους αφορά. Το υπόμνημα αυτό θα το στείλουν και εγγράφως στην κυβέρνηση  προκειμένου το κλιμάκιο των Υπουργών που θα συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στο 6ο Συνέδριο της ΑΜΘ στις  13-14 Νοεμβρίου 2017 να απαντήσει στις προτάσεις του κάθε Δήμου.

Ο Δήμος Νέστου μέσω του Δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου κατέθεσε θέματα που αφορούν :

•        Την έτοιμη μελέτη για το έργο της γεωθερμίας με τίτλο «Κατασκευή δύο νέων γεωτρήσεων και δικτύου μεταφοράς και διανομής ζεστού ύδατος στο γεωθερμικό πεδίο Ερατεινού».

•        Το σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετώπισε ο Δήμος το περασμένο καλοκαίρι ιδιαίτερα  στην περιοχή του Ορεινού- Την αντιμετώπιση με παρεμβάσεις για ενίσχυση των δικτύων και αντλιοστασίων στην περιοχή – Την ανάγκη αντικατάστασης αγωγού μεταφοράς ύδατος από την Αβραμηλιά έως τη Ζαρκαδιά- Τον εκσυγχρονισμό υδρευτικών δικτύων κυρίως στον ορεινό.

•        Την ύπαρξη μελετών και την ανάγκη για την ανακατασκευή προσαγωγού αρδευτικής διώρυγας από τον Παράδεισο μέχρι το ΚΕΓΕ – Τον εκσυγχρονισμό αρδευτικών δικτύων Γιακάδων του Δήμου Νέστου.

•        Τη μη διέλευση βυτιοφόρων και βαρέων οχημάτων από Κεραμωτή προς Θάσο και αντίστροφα- Εναλλακτική πρόταση το λιμάνι Φίλιππος Β

•        Αντιπλημμυρική προστασία οικισμών του Δήμου

•        Εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων

•        Έργο εξοικονόμησης ενέργειας με ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων

•        Επέκταση και Αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Γραβούνας

•        Αποκατάσταση στατικότητας κερκίδων Δημοτικού Γηπέδου Χρυσούπολης-Κατασκευή ελαστικού τάπητα (ταρτάν) – Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου

•        Χρηματοδότηση νέων παιδικών χαρών

•        Θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση αδέσποτων ζώων

•        Πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού στις υπηρεσίες του Δήμου

ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Με μεγάλη κατάνυξη και επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό όπου χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος . Η περιφορά της εικόνας, ματαιώθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Στον εσπερινό παρίσταντο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος, ο Βουλευτής ΝΔ Καβάλας κ. Παναγιωτόπουλος , ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο πρώην Βουλευτής Καβάλας κ. Πασχαλίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος κ. Γκράνας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, η Πρόεδρος Δ.Σ. Ψυλλίδου Ελένη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Μπάμπης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Ορεινού κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κώστας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, δοξολογία, χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Ξάνθης και Τοποτηρητού Καβάλας κ. Παντελεήμονα με κάθε λαμπρότητα.  Παρίσταντο ο Δήμαρχος Νέστου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Ταξίαρχος κ. Γκράνας, η Πρόεδρος Δ.Σ. κα Ψυλλίδου Ελένη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, η Πρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη και πλήθος πιστών. Ακολούθησε δεξίωση, στην αίθουσα της εκκλησίας.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Οι υπάλληλοι του Κέντρου Κοινότητας Χρυσούπολης συμμετείχαν στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2017 στην Ξάνθη, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΑΜΘ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας. Συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας, οι παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και οι αρμοδιότητες των στελεχών. Το Κέντρο Κοινότητας Χρυσούπολης του Δήμου Νέστου, απέσπασε τα πιο θετικά σχόλια, για τη μέχρι τώρα εύρυθμη λειτουργία του.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Εθιμοτυπική επίσκεψη, πραγματοποίησε στον Δήμο Νέστου, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017,  ο υποψήφιος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης, στα πλαίσια της περιοδείας του σε όλη την Ελλάδα . Επισκέφθηκε το γραφείο του Δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που άπτονται του Δήμου μας. Στη συνάντηση παρίστατο και η δημοτική ομάδα του Δημάρχου.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ

Την θεατρική παράσταση, «ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ» του Δημήτρη Ψαθά που παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συνοδευόμενος από την σύζυγό του και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη. Με το πέρας της παράστασης, ο Δήμαρχος Νέστου εξέφρασε στο Δ.Σ. του Συλλόγου τα συγχαρητήριά του για την αρτιότητα της παράστασης.

ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ- ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΥΠΟ ΒΡΟΧΗΝ

Η καθιερωμένη δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου παρουσία αρχών, επισήμων  και σχολείων. Ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη στην δοξολογία του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Κεραμωτή.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων της Χρυσούπολης.

Στη συνέχεια, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και υπό συνεχή βροχή, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση των σχολείων και των συλλόγων, παιδιά και μέλη των συλλόγων δεν κάμφθηκαν ούτε λεπτό, από την βροχή και το κρύο αποδεικνύοντας το υψηλό φρόνημα που τους διακατέχει. 

Φέτος για πρώτη φορά, ο Δήμος Νέστου είχε οργανώσει, να μεταδίδεται από εκφωνητή, η ροή της παρέλασης, προκειμένου να γνωρίζουν οι παριστάμενοι, το τμήμα που παρέλαυνε, εκείνη τη στιγμή. 

Από το Γραφείο Τύπου

Γραμματοθυρίδες σε οικισμούς του Δήμου Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης, σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ Ξάνθης και μετά την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ως Φορέα Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας, προχωρά στην τοποθέτηση  γραμματοθυρίδων σε όλους τους οικισμούς της Δημοτικής Κοινότητας Ευμοίρου Ξάνθης.  

Η τοποθέτηση των γραμματοθυρίδων θα έχει ως αποτέλεσμα την ομαλή διεκπεραίωση της αλληλογραφίας και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Στόχος μας είναι η επέκταση του μέτρου και σε άλλες περιοχές όπου κρίνεται  αναγκαίο.

Με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, δίνουμε άμεσα λύσεις που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας.

Μετατρέπουμε τους οικισμούς σε σύγχρονες κοινωνίες και αναγνωρίζουμε έμπρακτα την αξία και τη σπουδαιότητά τους.

Ο Δήμος Νέστου παρέχει θερμότητα μέσω του δικτύου τηλεθέρμανσης στους γεωργούς της περιοχής για την εκτέλεση γεωργικών εργασιών

Ο Δήμος Νέστου  με την από 11/02/2016  ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ δήλωσε τη δυνατότητά του να παράσχει τη θερμότητα μέσω του δικτύου τηλεθέρμανσης στους γεωργούς της περιοχής για την εκτέλεση γεωργικών εργασιών και μέχρις εξαντλήσεως των δυνατοτήτων που παρέχει η εκτελεσθείσα υποδομή. 

Το εκτελεσθέν έργο περιλαμβάνει την κατασκευή και εγκατάσταση της απαραίτητης υποδομής για την εξαγωγή θερμικής ενέργειας από το γεωθερμικό πεδίο, καθώς και την κατασκευή συνδεόμενου δικτύου τηλεθέρμανσης, ώστε να προμηθεύει θερμική ενέργεια για γεωργικούς σκοπούς (μεταξύ άλλων δυναμικές καλλιέργειες, λειτουργία θερμοκηπίων, καλλιέργεια πρώιμων λαχανικών και φρούτων, αποξήρανση προϊόντων γεωργίας). 

Η θερμική ενέργεια θα χρεώνεται από την ημέρα σύνδεσης των χρηστών στο έργο και θα επιβάλλεται πάγιο τέλος σύνδεσης για κάθε σύνδεση στην υποδομή. Η τιμή ορίζεται στα 17 ευρώ/MWh.  Βάση της υπ. Αριθ.  S. A 34918 (2012/Ν) έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα «Αξιοποίηση του Γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού Δήμου Νέστου».

Επειδή έως σήμερα παραμένει ανεκμετάλλευτη η δεύτερη παραγωγική γεώτρηση χωρίς να έχει κατατεθεί στην υπηρεσία κανένα αίτημα  ,  καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν πρωτοκολλημένο φάκελο που θα απευθύνεται προς την ΔΕΥΑ Νέστου και στον οποίο πρέπει να συμπεριλαμβάνονται κατ’ ελάχιστο:

1) Πλήρη στοιχεία του ενδιαφερόμενου καταναλωτή θερμικής ενέργειας. Σε περίπτωση ενδιαφέροντος νομικού προσώπου πλήρη νομιμοποιητικά έγγραφα αυτού.

2) Τίτλους από τους οποίους προκύπτει η κυριότητα, νομή ή και χρήση γεωργικών ακινήτων του ενδιαφερόμενου επί του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού.

3) Πλήρη και αναλυτική περιγραφή της επένδυσης ή της καλλιέργειας που προτίθεται να εγκαταστήσει.

 4) Δεσμευτικό προσδιορισμό της αιτούμενης κατανάλωσης θερμικής ενέργειας.

5) Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου ότι δεσμεύεται να κατασκευάσει άμεσα την υποδομή υποδοχής του ζεστού νερού στο ακίνητο του οποίου έχει την κυριότητα, νομή ή κατοχή.

Μετά την εκτίμηση των φακέλων που θα υποβληθούν και της συνολικής εικόνας των ενδιαφερομένων , η ΔΕΥΑΝ θα καλέσει τους ενδιαφερόμενους για την αξιολόγηση και αφού τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάση των αιτήσεων για τη ζήτηση θερμικής ενέργειας θα προβεί στην υπογραφή των συμβάσεων. 

Χρυσούπολη, 30/10/2017

Τα αστυνομικά νέα της ημέρας στην ΑΜΘ

Εξαρθρώθηκε συμμορία η οποία εισήγαγε ναρκωτικές ουσίες από τη Βουλγαρία και τις διακινούσε στην πόλη της Καβάλας

Συνελήφθησαν τα τρία (3) μέλη της σπείρας, ημεδαποί ηλικίας 56, 53 και 32 ετών

Κατασχέθηκαν 62 γραμμάρια ηρωίνης, 10,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 2 μοτοσικλέτες και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συμμορία, τα μέλη της οποίας εισήγαγαν ναρκωτικές ουσίες από τη Βουλγαρία και τις διακινούσαν στην πόλη της Καβάλας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν προχθές (28-10-2017) το απόγευμα, στον Προμαχώνα Σερρών και την Καβάλα, τα τρία μέλη της συμμορίας και συγκεκριμένα τρεις ημεδαποί, ένας 56χρονος, ένας 32χρονος και μια 53χρονη.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) καθώς και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Καβάλας, καθώς και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης.

Για την διακρίβωση της εγκληματικής δράσης της συμμορίας, προηγήθηκε συστηματική αστυνομική έρευνα της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2017, είχαν συστήσει συμμορία, στην οποία ο καθένας είχε το δικό του ρόλο, ενώ ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία εισήγαγαν ναρκωτικά (ηρωίνη και κοκαΐνη) από τη Βουλγαρία και στη συνέχεια τα διακινούσαν στην πόλη της Καβάλας, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Ειδικότερα, ο 56χρονος αρχηγός της σπείρας, οργάνωνε την προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών από τη Βουλγαρία, ενώ στη συνέχεια με τη βοήθεια της 53χρονης συζύγου του, εισήγαγε τα ναρκωτικά στην ελληνική επικράτεια και τα μετέφερε στην Καβάλα.

Ακολούθως, ο 56χρονος μαζί με τον 32χρονο γιό του, διακινούσαν τα ναρκωτικά, χρησιμοποιώντας για τις μετακινήσεις τους δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες.

Η 53χρονη ήταν επιφορτισμένη επίσης με την φύλαξη - απόκρυψη των ναρκωτικών και των χρημάτων που αποκόμιζαν από τη διακίνηση τους.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν αρχικά στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Προμαχώνα Σερρών, ο 56χρονος και η 53χρονη, οι οποίοι εντοπίσθηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να πραγματοποιούν είσοδο στη χώρα, μεταφέροντας ποσότητα ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, από την ενδελεχή έρευνα στο παραπάνω όχημα, εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένες στο εσωτερικό του, μία (1) συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 61,4 γραμμαρίων και μία (1) συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 10,4 γραμμαρίων, καθώς επίσης το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των δραστών, στο εσωτερικό της οποίας εντοπίσθηκε ο 32χρονος, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, τρεις (3) συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα καθώς και δύο (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες, ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Εξιχνίαση κλοπής από οικία στην πόλη της Αλεξανδρούπολης

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και αστυνομικές έρευνες, κλοπή από οικία στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, που διαπράχθηκε την 3-7-2016.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 20 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολής, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι δράστες την 3-7-2016, διέρρηξαν οικία στην Αλεξανδρούπολη, αφαιρώντας από το εσωτερικό της διάφορα χρυσαφικά - κοσμήματα, τρεις συλλογές παλαιών νομισμάτων και μία ηλεκτρονική συσκευή.

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (29-10-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 27 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, τρεις (3) υπήκοοι Μπανγκλαντές και ένας (1) υπήκοος Τόγκο.

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί, εντόπισαν ακινητοποιημένο ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους δύο (2) διακινητές, ενώ σε κοντινή απόσταση από το σημείο εκτός της οδού, εντοπίστηκαν κρυμμένοι δεκατρείς (13) μη νόμιμοι μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 27χρονος, οδηγώντας το παραπάνω όχημα, με συνοδηγό τον 21χρονο, προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα, τους δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους αποβίβασαν στο σημείο, λόγω βλάβης ελαστικού του οχήματος.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στ o ν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

 

Δήλωση της Ειρήνης Πυρνάρη για τη διαγραφή της

Κάνει λόγο για πανικό και δυσλειτουργίες της παράταξης Δημαρχόπουλου

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση της: 

Αγαπητοί συμπολίτες,

αργά το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου 2017, πληροφορήθηκα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τη διαγραφή μου από τη δημοτική παράταξη  «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ» της οποίας είμαι σύμβουλος από τον Απρίλιο του 2016.

Τη στιγμή που σύσσωμοι οι τοπικοί άρχοντες της πόλης μας και πλήθος κόσμου, παρευρίσκονταν στην Εκδήλωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος της πόλης μας και μέρος των συμβούλων της παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ», συσκέπτονταν με μοναδικό θέμα τη διαγραφή μου από αυτήν, για την εκλογή της οποίας έδωσα τον δικό μου αγώνα με όσες δυνάμεις διέθετα. Αυτό το γεγονός, από μόνο του καταδεικνύει την ποιότητα και το επίπεδο της Δημοτικής Αρχής και αποδεικνύει τη διάσταση των απόψεων, σε επίπεδο πολιτικής και διοίκησης, ανάμεσα σε εμένα και τους ανθρώπους του «Δήμου Πρότυπο».   

Λειτουργώντας πάντα μέσα στα πλαίσια των άρθρων 66 & 68 του Ν. 3852/2010 που ορίζουν ότι: «οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση, ……αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών», έχοντας άποψη, τόσο πολιτική όσο και νομική, την οποία ποτέ και κανείς δε θα μου στερήσει το δικαίωμα να εκφράζω, λειτούργησα και θα λειτουργώ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως προσωπικότητα που σέβεται τους δημότες αυτής της πόλης και προσπαθεί για τη λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας τους. Κύριο μέλημά μου, ήταν και θα είναι, η ανάπτυξη της πόλης μου και η βελτίωση των συνθηκών της ζωής των συνδημοτών μου πέρα και πάνω από το μικροπολιτικό όφελος. Ήμουν και θα είμαι παρούσα, μέχρι το τέλος της θητείας μου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπηρετώντας, ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος το συμφέρον της πόλης μου και των συνδημοτών μου και γι’ αυτό ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους μου που με «απελευθέρωσαν» ώστε να το πράξω με ήσυχη πια τη συνείδησή μου και χωρίς κανένα δίλημμα.

Λυπάμαι πολύ, που η Δημοτική Αρχή, προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες για τις δυσλειτουργίες και τις αδυναμίες της διοίκησή της στο πρόσωπό μου, κατανοώ όμως τον πανικό της!

Έχω πάντα ως φάρο στη ζωή μου το ποίημα του Κ. Καβάφη, «Όσο μπορείς» και συγκεκριμένα το στίχο:

 «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,

τούτο προσπάθησε τουλάχιστον                                                            

όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,

μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες».

Ειρήνη Ι. Πυρνάρη

Δικηγόρος

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ξάνθης

Μεθεόρτιος Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στις Σάτρες

Γράφει : Ο Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης

Πρόεδρος  ΤΣ  ΕΑΑΣ Ξάνθης

Τελέστηκε μεθεόρτιος εορτασμός μετ’ αρτοκλασίας στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στις ΣΑΤΡΕΣ στις 29 Οκτ.2017, με φροντίδα του αναδόχου, ‘’Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων’’ Ν. Ξάνθης,(ΣΣΠΔΥ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. που υπάρχουν στα Πομακοχώρια της Ξάνθης 2017». Ιερούργησε ο αιδεσιμότατος Πατέρας Γεώργιος Σπάρταλης, ενώ στο ψαλτήρι ήταν ο Υποστράτηγος ε.α ( Π.Υ.) κ. Δημήτριος Αμοιρίδης.

Συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα που προσήλθαν με αρκετά ΙΧΕ οχήματα από την Ξάνθη και δύο λεωφορεία. Το ένα μισθωμένο από τον ανάδοχο σύλλογο και το άλλο μισθωμένο από το Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Καβάλας, ο οποίος σημειωτέον προσέρχεται και συμμετέχει για 4η συνεχή χρονιά στους εκκλησιασμούς στους Ι.Ν στα Πομακοχώρια. Από τους άλλους αναδόχους παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, όπως και ο Πρόεδρος και ο Ταμίας της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης κκ. Θεοφάνης Καραμπιπέρης και Δημοσθένης Δημαράς .

Μετά τον εκκλησιασμό, προσφέρθηκε από τον ανάδοχο, καφές και διάφορα κεράσματα σε όλο το εκκλησίασμα σε καφετέρια της περιοχής, ενώ οι  επισκέπτες από την Καβάλα, πραγματοποίησαν  ψώνια από την αγορά του Εχίνου. Αργότερα γευμάτισαν σε ταβέρνα της Ξάνθης και  πριν αναχωρήσουν τις απογευματινές ώρες δεν παρέλειψαν να πραγματοποιήσουν τις συμπληρωματικές αγορές τους σε γλυκά και ξηρούς καρπούς , συμβάλλοντας  έτσι και στην  τόνωση της Τοπική αγοράς. 

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους και όσες προσήλθαν, όπως  και όλως ιδιαιτέρως στην Πρόεδρο κ Άννα Μπαλτζοπούλου και όλα τα μέλη του ΔΣ και του Συλλόγου, για την άρτια διοργάνωση, όπως και το Δ’ Σ. Στρατού για τη διάθεση της  μεγαφωνικής συσκευής . 

Στις 4 Νοεμβρίου ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Ξάνθης

Αναλυτικά η πρόσκληση:

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ν. Ξάνθης σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 21:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων ''Διογένης'' (5ο χιλ. Ξάνθης-Λάγους).

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα πλαισιώνουν : 

Λύρα - τραγούδι : Πορφυρίδης Στάθης, Πετρόπουλος Αναστάσιος

Τραγούδι : Παπαγιαννίδης Γιώργος, Θεοχαρίδης Μιχάλης

Λύρα : Κουμουλίδης Γιώργος

Αγγείο : Φωλίνας Βασίλης

Νταούλι : Χαραλαμπίδης Γιώργος, Τσαρμαντίδης Κώστας

Πλήκτρα : Μεταξάς Νίκος

Τιμή πρόσκλησης : Κανονικό 15 ευρώ, Παιδικό 10 ευρώ 

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πλήρες μενού και απεριόριστο ποτό

Δωρεάν μεταφορά με επιστροφή : Φοιτητικές εστίες - Λέσχη Αξιωματικών - Διογένης. Αναχώρηση από εστίες στις 21:30

Πληροφορίες - Κρατήσεις :

6955504694 (Σοφία)

6981095157 (Δημήτρης)

Σας περιμένουμε!!