Log in
updated 7:48 AM UTC, Oct 23, 2018
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Οκτώβριος 2018

Ο «κακός» ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ και οι «άγγελοι» (άλλοι διεκδικητές του Δήμου Ξάνθης)

Γράφει ο Σέμπα Καραχότζα
Έτσι ξαφνικά, χωρίς κανένας να καταλάβει το γιατί, κάποιοι προσπαθούν να μας παρουσιάσουν τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο ως τον πιο αποτυχημένο Δήμαρχο της Ξάνθης. Εγώ δε θα πω πως είναι ο καλύτερος Δήμαρχος που είχαμε ποτέ στην Ξάνθη αφού και λάθη έκανε και παραλείψεις. Λάθη όμως δεν κάνει μόνο εκείνος που δεν κάνει τίποτα.
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον όλοι αυτοί που με τόση λύσσα προσπαθούν να «φάνε» τον νυν Δήμαρχο Ξάνθης να μας εξηγήσουν σε τι ακριβώς έχει γίνει χειρότερος ο Δήμος Ξάνθης. Μήπως με τους προηγούμενους Δημάρχους δεν είχε προβλήματα και απέκτησε με τον Δημαρχόπουλο;
Επίσης θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μας πουν οι άλλοι διεκδικητές του Δήμου Ξάνθης τι καλύτερο θα προσφέρουν στους πολίτες της ΞΆΝΘΗΣ και με ποιόν τρόπο θα το πετύχουν Διαθέτουν μήπως κάποιο μαγικό ραβδί και μας το κρατάνε για έκπληξη;

Διαβάζω για παράδειγμα πως για την κατάρρευση της στέγης στην καπναποθήκη Π φταίει ο Δημαρχψόπουλος. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. 100 χρόνια χωρίς καμία συντήρηση αλλά και γι’ αυτό φταίει ο Δημαρχόπουλος που ως γνωστός είναι Δήμαρχος Ξ΄άνθης εδώ και 100 χρόνια. 
Όχι μόνο δεν είναι κακό αλλά θα έλεγα πως είναι και απολύτως αναγκαίο να ασκείται κριτική σε όσους κατέχουν θέση εξουσίας αλλά με ένα όριο. Το να προσπαθείς να τα ισοπεδώσεις όλα δεν είναι κριτική, λαχτάρα για την καρέκλα είναι και αυτή φαίνεται πως κάποιοι θα προσπαθήσουν να την πάρουν με κάθε τρόπο.
Πιστεύω κι εγώ πως θα μπορούσε σαν Δήμαρχος ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος να κάνει περισσότερα για την Ξάνθη και την καθημερινότητα των πολιτών της, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν έκανε τίποτα.
Πάντως σε όσους κάνουν λόγο για «Δήμαρχο τουρίστα» και ταυτόχρονα τάζουν στους πολίτες έναν εντελώς διαφορετικό Δήμο Ξάνθης ένα πράγμα μόνο θα θυμίσω. ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΕΣΚΙΖΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΛΛΑ…..

Δημόσιο ευχαριστήριο του Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Όλες οι γλώσσες του κόσμου δε φτάνουν για να πω αυτό που αισθάνομαι.
Αν μου το έλεγε κάποιος πριν από 18 μήνες θα τον περνούσα τουλάχιστον για σεναριογράφο ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Κι όμως, σήμερα βρίσκομαι στην πολύ ευχάριστη θέση να γράφω όχι το πρώτο αλλά το δεύτερο δημόσιο ευχαριστήριο για τους ανθρώπους που κυριολεκτικά με επανέφεραν στη ζωή. Για δυο ολόκληρα χρόνια έζησα με μηδενική ακοή, μια εμπειρία που εύχομαι να μην τη ζήσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου.
Η περιπέτεια μου αυτή όμως είχε ευτυχώς ημερομηνία λήξης κι αυτό επειδή η Ελλάδα διαθέτει σπάνιους επιστήμονες, σαν κι αυτούς που βρέθηκαν στη ζωή μου..
Στις 30 Μαΐου του 2017 υποβλήθηκα στην πρώτη χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου για την τοποθέτηση εμφυτεύματος το οποίο θα μου έδινε και πάλι τη δυνατότητα να ακούσω το γέλιο και τις φωνούλες των παιδιών μου, γνωρίζοντας πριν καν μπω στο χειρουργείο ότι η επέμβαση θα είναι απόλυτα επιτυχημένη αφού επέμβαση που γίνεται από τα χέρια του καθηγητή ΑΠΘ χειρούργου ΩΡΛ Κωνσταντίνου Μάρκου (Εθνικής Αμύνης 40, Θεσσαλονίκη, 54621,
τηλ. 2310229629) και των άξιων συνεργατών του δε μπορεί να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα.
Έναν μήνα μετά το χειρουργείο το θαύμα έγινε, ήμουν σχεδόν όπως και πριν κι αυτό το χρωστούσα στους προαναφερόμενους σπάνιους επιστήμονες και υπέροχους ανθρώπους.
Επειδή όμως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, πριν από δυο μόλις ημέρες και συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου 2018 υποβλήθηκα σε μια ακόμα χειρουργική επέμβαση από τα ίδια θαυματουργά χέρια του Κωνσταντίνου Μάρκου και της Αναστασίας Κυπριώτου για την τοποθέτηση εμφυτεύματος και στο άλλο μου αφτί. Το αποτέλεσμα της επέμβασης δε χρειάζεται καν να το αναφέρω.
Το πολύ όμορφο όμως στην όλη υπόθεση είναι πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν δυο τρόπους για να θεραπεύουν τους ασθενείς τους, ο ένας τρόπος είναι ασφαλώς οι γνώσεις και οι ιατρικές τους δυνατότητες και ο άλλος τρόπος είναι η τόσο ανθρώπινη συμπεριφορά τους απέναντι στους ασθενείς τους.
Για να φτάσω όμως στο σημείο να γράφω αυτό το δεύτερο δημόσιο ευχαριστήριο χρειάστηκε να τρέξει για μένα ένας άλλος εξαιρετικός ΩΡΛ και υπέροχος άνθρωπος, ο Γιάννης Καρβέλης (Σαράντα Εκκλησιών 3, Ξάνθη, 67133, τηλ. 2541022170) χωρίς τη βοήθεια του οποίου ίσως να μην έφτανα ποτέ σε αυτό το σημείο που βρίσκομαι σήμερα.
Είναι ο άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή με διαβεβαίωσε πως θα κάνει το παν ώστε να επανέλθει η ακοή μου. Το είπε και το έκανε. Με έπιασε από το χέρι και με καθοδήγησε βήμα βήμα μέχρι να περάσω την πόρτα του χειρουργείου. Αυτοί είναι οι Έλληνες επιστήμονες και γι' αυτό θα είναι πάντα ξεχωριστοί παγκοσμίως.
Προσπαθώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω αυτά που αισθάνομαι αλλά όλες οι γλώσσες του κόσμου δε μου φτάνουν για να το καταφέρω.
Κωνσταντίνε Μάρκου, Νατάσα Κυπριώτου, Βασίλη Νικολαΐδη, Γιάννη Καρβέλη, μια μόνο ευχή αρμόζει στην περίπτωση σας. Ο θεός να μου κόβει μέρες και να σας τις δίνει σε χρόνια για να κάνετε και σε άλλους ανθρώπους το καλό που κάνατε σε μένα.
Σεμπαϊδήν Καραχότζα

5 διακινητές λαθρομεταναστών στα χέρια της αστυνομίας – Μετέφεραν συνολικά 20 λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (13-10-2018), στους νομούς Ροδόπης, Έβρου και Καβάλας, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, πέντε (5) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 30, 23, 21, 18 και 16 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες.


Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ηλικίας 21 και 18 ετών, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 30χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.


Στην τρίτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας , αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι άλλοι δύο δράστες, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του, ενώ λίγο πιο κάτω το ακινητοποίησε και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης και το Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με 11 νεκρούς και έναν τραυματία στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης

Σήμερα (13-10-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 138ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Καβάλας – Θεσσαλονίκης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προσέκρουσε μετωπικά με Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.
Δυνάμεις της Πυροσβεστική υπηρεσίας ανέσυραν από το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο νεκρούς και τους έντεκα επιβαίνοντες, ενώ ο οδηγός του φορτηγού (39χρονος ημεδαπός) απεγκλωβίστηκε από το όχημα ελαφρά τραυματισμένος.
Οι θανόντες και ο τραυματίας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου ο 39χρονος αποχώρησε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όχημα, εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης αλλοδαπών, ενώ προηγουμένως δεν είχε σταματήσει σε σήματα συνεργείου αστυνομικών ελέγχων για έλεγχο.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.

Συνελήφθησαν 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την 12-10-2018, στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) διακινητές, ένας 28χρονος ημεδαπός και τρείς αλλοδαποί, ηλικίας 26, 25 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα έξι (36) μη νόμιμους μετανάστες.


Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στο δυτικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας οδού, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 26χρονο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (στο ύψος του οικισμού Μάνδρας), συνελήφθη ο 28χρονος, διότι εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Στην τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, σε δασική οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης , πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 25χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Λίγο πιο κάτω το όχημα εξετράπη της πορείας του, κατέπεσε εντός ρεματιάς και προσέκρουσε σε δέντρο. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 25χρονο οδηγό διακινητή και τον 21χρονο συνεργό του, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι ένα (21) μη νόμιμους μετανάστες.
Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύονται.
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Τα σημερινά νέα της ΝΔ

Κοινή ενημέρωση από τους Κοτζιά - Καμμένο ζητεί στη Βουλή η Ν.Δ.
Η Νέα Δημοκρατία κρίνοντας ότι οι σοβαρές γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου και οι κρίσιμες αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει η χώρα σε καίρια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως στο Σκοπιανό και στην έντονα συζητούμενη επανεκκίνηση των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού, θεωρεί επιτακτική την ανάγκη διεξαγωγής μιας ουσιαστικής κοινοβουλευτικής συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.
Κατόπιν τούτου οι βουλευτές της Ν.Δ. που είναι μέλη της εν λόγω Επιτροπής ζητούν την άμεση σύγκλησή της, προκειμένου οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας κ. Ν. Κοτζιάς και Π. Καμμένος να ενημερώσουν από κοινού και αναλυτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις κυβερνητικές επιλογές τους στα εν λόγω μείζονος σημασίας εθνικά θέματα.

Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης εκτοξεύτηκαν στο 59,11% στις νέες προσλήψεις Σεπτεμβρίου
Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ μηνός Σεπτεμβρίου είναι αποκαλυπτικά όσον αφορά την επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις.
Η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση διευρύνεται ανεξέλεγκτα, κυριαρχώντας της πλήρους απασχόλησης, που συνεχώς συρρικνώνεται. Μια ανατροπή που συντελέστηκε -για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας μετά το 2014- με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται, επομένως, με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και με χαμηλούς μισθούς. Δηλαδή, μέσα από την μείωση των μισθών και την αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης από θέσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ:
Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης στις νέες προσλήψεις μηνός Σεπτεμβρίου 2018, εκτοξεύτηκαν στο 59,1% ενώ η πλήρης απασχόληση συρρικνώθηκε στο 40,9%!
Την ίδια στιγμή, το 9μηνο του 2018, η ψαλίδα μεταξύ της πλήρους απασχόλησης και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης εξακολουθεί -μετά το 2014- να διευρύνεται. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης -στις νέες προσλήψεις- το 9μηνο του 2018 ανήλθαν στο 53,02%, όταν στο αντίστοιχο 9μηνο του 2014 ήταν 48,58%».

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης εξαιτίας και της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντείνει τις δυσκολίες για τα νοικοκυριά. Ο διπλασιασμός του επιδόματος θέρμανσης που προτείνει η Νέα Δημοκρατία ανακουφίζει τους πολίτες ενόψει των δυσκολιών που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν».
Πλήρης Δήλωση
«Αυξημένη αναμένεται φέτος η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης εξαιτίας αφενός της φορολογικής επιβάρυνσης που έχει φέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αφετέρου της διεθνώς υψηλότερης τιμής του πετρελαίου. Η εξέλιξη αυτή θα εντείνει τις μεγάλες δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.
Η κατάσταση οξύνεται ακόμη περισσότερο από την επιλογή της Κυβέρνησης να περικόψει δραστικά το κονδύλι για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης, στο 1/4 σχεδόν αυτού που ήταν το 2014 -από 210 εκατ. ευρώ στα 60 εκατ. ευρώ- και να αυστηροποιήσει τα κριτήρια χορήγησής του που οδήγησαν σε περιορισμό των δικαιούχων, κατάργηση της προκαταβολής και μείωση της επιδότησης ανά λίτρο.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας μείωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο πετρέλαιο θέρμανσης, αύξησε το αντίστοιχο επίδομα και διεύρυνε τα κριτήρια χορήγησής του.
Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, είναι αναγκαίος τουλάχιστον ο διπλασιασμός του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, στα 120 εκατ. ευρώ, επαναφέροντας παράλληλα τα διευρυμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια χορήγησης του 2014. Το επιπλέον ποσό των 60 εκατ. ευρώ μπορεί να ενταχθεί στη διανομή κοινωνικού μερίσματος και να αντληθεί από τον δημοσιονομικό χώρο που υποστηρίζει η Κυβέρνηση ότι υφίσταται. Εναλλακτικά, μπορεί να χορηγηθεί από το αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού, με την αιτιολογία ότι πρόκειται για έκτακτη ανάγκη που οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες.
Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα αυτονόητο μέτρο δικαιοσύνης και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει αποδεκτή».

Δήλωση της Νίκης Κεραμέως
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τις νέες αλλαγές που εισάγει το Υπουργείο Παιδείας στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών των τριών τάξεων του Λυκείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ράβε-ξήλωνε στην παιδεία δεν έχει τέλος. Για ακόμη μία φορά, ο Υπουργός Παιδείας αναστατώνει την εκπαιδευτική κοινότητα με τις νέες αλλαγές που προωθεί στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών των τριών τάξεων του Λυκείου».
Πλήρης Δήλωση
«Το ράβε-ξήλωνε στην παιδεία δεν έχει τέλος. Για ακόμη μία φορά, ο Υπουργός Παιδείας αναστατώνει την εκπαιδευτική κοινότητα με τις νέες αλλαγές που προωθεί στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών των τριών τάξεων του Λυκείου.
Με ενημερωτικό έγγραφο προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τα Γενικά Λύκεια της χώρας, φέρνει τα πάνω κάτω στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών στο Λύκειο. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Το παράδοξο, αυτή τη φορά, είναι ότι με το σχετικό έγγραφο ενημερώνει μόνον για τις κυριότερες τροποποιήσεις ενώ για τις τροποποιήσεις στο σύνολο τους, η εκπαιδευτική κοινότητα θα ενημερωθεί σε άγνωστο χρόνο με νέο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί.
Εν τω μεταξύ, το σχολικό έτος προχωρά και τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί βιώνουν τον παραλογισμό στην πράξη, χωρίς να ξέρουν τις λεπτομέρειες των επερχόμενων αλλαγών, αλλά αυτό φαίνεται να μην απασχολεί τον κύριο Υπουργό».

Στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης, ο Τάσος Κοντογιαννίδης πιστός στο ραντεβού του, με τους νεοεισακτέους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στη θεσμοθετημένη πλέον εκδήλωση απονομής επαίνων του Τάσου Κοντογιαννίδη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 σε αίθουσα του Γυμνασίου - Λυκείου Σταυρούπολης, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.


Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, για ακόμη μια χρονιά απένειμε μαζί με τους επαίνους και χρηματικά έπαθλα για τα πρώτα έξοδα των νεοεισαχθέντων της περιοχής, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της ακαδημαϊκής περιόδου 2018-2019. Επιπλέον, ο κ. Κοντογιαννίδης καλύπτει φέτος τα έξοδα μιας εκδρομής των μαθητών του Γυμνάσιου - Λυκείου Σταυρούπολης και ενισχύει παράλληλα τον σχολικό εξοπλισμό με έναν διαδραστικό πίνακα και έναν προτζέκτορα.


Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η επιβράβευση της προσπάθειας που γίνεται από τους μαθητές και η παροχή ερεθισμάτων για τη συνεχή βελτίωση των προσπαθειών τους.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τάσος Κοντογιαννίδης δεν έκρυψε τη χαρά του για το μεγάλο ποσοστό των επιτυχόντων μαθητών/τριών της Σταυρούπολης στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις που άγγιξε το 85% και αναφερόμενος στη σημασία της εκπαίδευσης, στάθηκε στα αξεπέραστα εφόδια που αποκτά ο άνθρωπος μέσα από την παιδεία. Νουθέτησε επίσης, τους μαθητές με τον δικό του διακριτικό και ρεαλιστικό τρόπο να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά και κοντά στην ελληνική γλώσσα, την αξία της οποίας ανέλυσε διεξοδικά, χαρακτηρίζοντάς την ως «μητέρα των γλωσσών».


Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ξάνθης εξήρε την προσφορά του κ. Τάσου Κοντογιαννίδη, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, γιατί δίνει στο κοινωνικό σύνολο από το υστέρημά του και από το πλεόνασμα της καρδιάς του, επιβεβαιώνοντας περίτρανα την αγάπη του τόσο για τον τόπο του, όσο και για τη νέα γενιά. Για άλλη μια φορά τον συγχαίρω κι εύχομαι να συνεχίζει απλόχερα να προσφέρει στην κοινωνία μας».


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης και Γιώργος Κολλάρος, καθώς και εκπρόσωπος του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, πολλοί εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Τα αστυνομικά νέα της ημέρας στην ΑΜΘ

Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη χθες (11-10-2018) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Λίγο πιο κάτω, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή, κινούμενος σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, πλην όμως εντοπίσθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο παραπάνω όχημα, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν 81 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 206 γραμμάρια αποξηραμένοι κλώνοι κάνναβης


Συνελήφθη χθες (11-10-2018) το πρωί, σε χωριό των Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 45χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 45χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του δύο (2) μεταλλικά κυτία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 81 γραμμαρίων και μία (1) νάιλον συσκευασία με αποξηραμένους κλώνους κάνναβης, βάρους 206 γραμμαρίων .
Κατασχέθηκε οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός για κατοχή λαθραίου καπνού
Κατασχέθηκε πάνω από 1,5 κιλό λαθραίου καπνού
Συνελήφθη χθες (11-10-2018) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης –Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 39χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 39χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε αυτοκίνητου του, βρέθηκε μια (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε 1.745 γραμμάρια λαθραίου καπνού, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα λαθραίου καπνού.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης , ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Μηνιαία δραστηριότητα αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Κατά τη διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2018, από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης:
α. Συνελήφθησαν συνολικά 2.055 άτομα και ειδικότερα:
• Εξήντα έξι (66) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.
• Χίλιοι εξακόσιοι ενενήντα πέντε (1.695) αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.
• Ένα (1) άτομο για ανθρωποκτονία.
• Ένα (1) άτομο για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
• Τέσσερα (4) άτομα για ληστεία.
• Ένα (1) άτομο για εκβίαση.
• Σαράντα επτά (47) άτομα για κλοπές – διαρρήξεις.
• Πέντε (5) άτομα για απόπειρα κλοπής.
• Πενήντα τέσσερα (54) άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
• Δώδεκα (12) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
• Έξι (6) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.
• Εννέα (9) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
• Έξι (6) άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
• Έξι (6) άτομα για απόπειρα παράνομης εξόδου.
• Πέντε (5) άτομα για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
• Δεκατρία (13) άτομα για πλαστογραφία.
• Τριάντα ένα (31) άτομα διωκόμενα με Εντάλματα Σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις.
• Πέντε (5) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.
• Ογδόντα οκτώ (88) άτομα για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. κ.λ.π.).
β. Συνελήφθησαν 4 μέλη σπείρας, τα οποία προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.
γ. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:
• Μία (1) ανθρωποκτονία.
• Μία (1) ληστεία.
• Εβδομήντα πέντε (75) κλοπές – διαρρήξεις.
• Εννέα (9) απόπειρες κλοπής.
• Τέσσερις (4) απάτες.
• Μία (1) εκβίαση.
δ. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
• Ακατέργαστη κάνναβη 78 κιλά και 315,7 γραμμάρια
• Ηρωίνη 48,15 γραμμάρια
• Κοκαΐνη 5,5 γραμμάρια
• Δενδρύλλια κάνναβης 9
• Σπόροι κάνναβης
• Αυτοφυή δενδρύλλια κάνναβης 4.230
• Ναρκωτικά δισκία 136
• Ζυγαριές 4
• Τρίφτες 4
• Χρηματικά ποσά (5.864 ευρώ, 21.150 ελβετικά φράγκα, 2.138 λίρες Τουρκίας και 10.000 ριάλ Ιράν)
• Παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 και 50 ευρώ 20
• Πιστόλια 4
• Κυνηγετικά όπλα 5
• Φυσίγγια 866
• Εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων 1
• Μαχαίρια 12
• Γκλοπ 1
• Λαθραίος καπνός 1 κιλό και 490 γραμμάρια
• Λαθραία πακέτα τσιγάρων 972
• Φιάλες – δοχεία με φυτοπροστατευτικό υγρό 319
• Βενζίνη 20 λίτρα
• Συσκευή παρασκευής τσιγάρων 1
• Ηλεκτρονικοί υπολογιστές 12
• Οχήματα 62
• Βάρκες 6
• Διαρρηκτικά εργαλεία
• Είδη παρεμπορίου
ε. Ανευρέθηκαν συνολικά:
• Τριάντα τρία (33) κλεμμένα οχήματα (αυτοκίνητα - δίκυκλα).

Τα 12 σημεία διαλόγου της EuroCommerce για το εμπόριο στην ΕΕ.

Το διήμερο 9 & 10 Οκτωβρίου 2018, διεξήχθη η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της EuroCommerce στη Βιέννη, λόγω της προεδρίας της Αυστρίας, όπου η Ελλάδα συμμετέχει με την εθνική συμμετοχή της ΕΣΕΕ ως τακτικού μέλους και από φέτος του ΕΒΕΠ, ως συνεργαζόμενου μέλους. Μεταξύ άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, τα παρακάτω τρέχοντα θέματα αποτελούν την βασική ατζέντα διαλόγου για το λιανικό και χονδρικό εμπόριο στην ΕΕ. Τα 12 λοιπόν σημεία διαλόγου στο ΔΣ της EuroCommerce για τις προοπτικές του εμπορίου στην ΕΕ, με τη συμμετοχή του προέδρου της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ κ. Βασίλη Κορκίδη είναι τα εξής:
1. Ο διεθνής πολιτικός χώρος
Η διεθνής πολιτική εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από τις αποφάσεις των ΗΠΑ, να κλιμακώσουν την οικονομική πολιτική τους και να επιβάλλουν μονομερώς δασμούς στα κινεζικά προϊόντα και βλέποντας την Κίνα να αντιδρά με περισσότερα δικά της τέλη. Οι Αμερικανοί επιχειρηματίες, μέλη στον NRF επεσήμαναν, με κάποια υποστήριξη από το Κογκρέσο, ότι οι δασμοί καταλήγουν να μετατρέπονται σε φόρο που επιβαρύνει τους Αμερικανούς καταναλωτές. Οι ΗΠΑ έχουν καταλήξει σε συμφωνία με το Μεξικό για μία αναθεωρημένη συμφωνία NAFTA, αλλά έχουν ξεκινήσει έναν πόλεμο Twitter με τον Καναδά για την απροθυμία τους να υπογράψουν μια παρόμοια συμφωνία. Όπως αναφέρθηκε στο τελευταίο συμβούλιο, οι ΗΠΑ ακύρωσαν την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και επέβαλαν εκ νέου κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών που αγοράζουν πετρέλαιο ή τις τράπεζες που διευκολύνουν αυτό. Η ΕΕ ανταποκρίθηκε με αντίμετρα, συμπεριλαμβανομένης της προτεινόμενης δημιουργίας ενός οχήματος ειδικού σκοπού για την αντικατάσταση αυτού του ρόλου από τις ευρωπαϊκές εταιρείες που επιθυμούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους εκεί. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ διεξήγαγαν επίσης διμερείς συνομιλίες σχετικά με μια πιθανή μηδενική δασμολογική συμφωνία για τα εμπορεύματα (εκτός των αυτοκινήτων), η οποία οδήγησε στο να μην επιβάλλονται δασμοί στις εξαγωγές αυτοκινήτων της ΕΕ.
2. Η ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή παραμένει περίεργη
Ο Πρόεδρος Macron έχει χάσει λίγη από τη λάμψη του στο γαλλικό εκλογικό σώμα κυρίως μετά τα συμβάντα του καλοκαιριού, αλλά εξακολουθεί να διαδραματίζει ισχυρό διεθνή ρόλο, πιέζοντας όλες τις χώρες (εκτός από τις ΗΠΑ) να εντείνουν την εφαρμογή της συμφωνίας για το κλίμα του Παρισιού στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Η ιταλική κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών Σαλβίνι ακολούθησαν μια σκληρή γραμμή για την επιστροφή των μεταναστών, προσελκύοντας έντονες επικρίσεις από άλλες χώρες της ΕΕ, προσκαλώντας τον Ούγγρο Πρωθυπουργό κ. Orban να δημιουργήσει ένα αντιμεταναστευτικό μέτωπο με άλλους στην Αυστρία και την AfD στη Γερμανία. Η νέα κυβέρνηση έχει υποσχεθεί φορολογικές περικοπές και περισσότερες δαπάνες, οι οποίες ενδέχεται να την οδηγήσουν σε πρόωρη σύγκρουση με τις Βρυξέλλες για τα όρια ελλείμματος. Στη Σουηδία, οι εκλογές στις αρχές Σεπτεμβρίου κατέληξαν σε μια ισχυρή εμφάνιση για τους δεξιούς Δημοκρατικούς της Σουηδίας, καθιστώντας τους το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο, μη επιτρέποντας σε κανένα από τα αριστερά ή τα κεντροδεξιά μπλοκ πλειοψηφία εργασίας. Οι Δημοκρατικοί της Σουηδίας (SD) και μια ομάδα του κεντροδεξιού κόμματος ψήφισαν το Σεπτέμβριο τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του StefanLöfven. Δεν είναι σαφές ποιος θα μπορέσει να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση, με μερικά από τα κεντροδεξιά κόμματα να αρνούνται να υπηρετήσουν σε μια κυβέρνηση με μια ακόμη χαλαρή συμφωνία με το SD. Στη Γερμανία, η θέση της ΆνγκελαΜέρκελ έχει αποδυναμωθεί από διαμάχες σχετικά με ακατάλληλες παρατηρήσεις του επικεφαλής της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών Hans-GeorgMaaßen μετά από δεξιές εξτρεμιστικές ταραχές στο Chemnitz και την επακόλουθη ανάδειξή του σε επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών του κ. Seehofer και την ισχυρή παρουσίαση της AfD σε δημοσκοπήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Βαυαρίας, η οποία έχει εκλογές στις 14 Οκτωβρίου. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο στενός σύμμαχός της, ο VolkerKauder, καταψηφίστηκε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, το οποίο αποτέλεσε προσωπικό πλήγμα εναντίον της από τους βουλευτές του CDU. Το τρέχον θέμα του Brexit συζητείται στο σημείο 14. Στις Βρυξέλλες ξεκίνησε η συζήτηση για το ποιος θα μπορούσε να αναδειχθεί ως υποψήφιος για Πρόεδρος της Επιτροπής που θα διαδεχθεί τον Juncker. Σύμφωνα με προβλέψεις που δείχνουν ότι τα εξτρεμιστικά κόμματα θα αποδώσουν στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα πιο μετριοπαθή κόμματα ενδέχεται να προσπαθήσουν να επηρεάσουν μια τέτοια επιλογή όπως το 2014. Ο Πρόεδρος Macron διαφώνησε δημόσια με την διαδικασία που υπερβαίνει τις εξουσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και είναι ασυμβίβαστη με την διαδικασία που προβλέπεται από τη Συνθήκη. Η τοποθέτηση του Προέδρου Juncker σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Σεπτέμβριο παρουσίασε κάποιες φιλόδοξες ιδέες σχετικά με ένα ευρωπαϊκό συνοριακό σώμα της ΕΕ, την πρόοδο της ψηφιακής φορολογίας και μία συμφωνία να αφεθεί στην άκρη η ομοφωνία, την καθιέρωση του ευρώ ως παγκόσμιου νομίσματος, μερικές λέξεις συμπάθειας για το βρετανικό post-Brexit, αλλά ένα σαφές μήνυμα ότι δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός στις βασικές αρχές της ΕΕ ή στα σύνορα Β. Ιρλανδίας-Ιρλανδίας. Ζήτησε επίσης μεγαλύτερη επιβολή των αξιών της ΕΕ βάσει του άρθρου 7 της Συνθήκης. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, μίλησε με χαρακτηριστικά ιδιαίτερους όρους για να καταδικάσει την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις αρχές Σεπτεμβρίου, μιας έκθεσης που συνιστά κυρώσεις κατά της Ουγγαρίας βάσει του άρθρου 7 της Συνθήκης για την κατάχρηση του κράτους δικαίου. Η Επιτροπή επιδιώκει ενεργά μια τέτοια δράση κατά της Πολωνίας. Άλλες χώρες που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αντίστοιχα ανάλογες επιπτώσεις είναι η Βουλγαρία, η Κροατία και η Ρουμανία, στην οποία έγιναν μαζικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στην κυβέρνηση του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος υπό τον Πρωθυπουργό και την πρώην ευρωβουλευτή VioricaDancila.
3. Το πολιτικό μέτωπο
Το ΕΚ, η Επιτροπή και η αυστριακή προεδρία επιδιώκουν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με πολλές (ορισμένες αμφιλεγόμενες) προτάσεις πριν κλείσει το παράθυρο για έγκριση, στο τέλος του έτους πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται η οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές επί της οποίας οι επιτροπές του ΕΚ για τη γεωργία, το περιβάλλον, την ανάπτυξη ψήφισαν επάνω σε ορισμένες δυνητικά επιζήμιες τροπολογίες, ιδίως για την υποστήριξη της επέκτασης της πρότασης για την κάλυψη μεγάλων πολυεθνικών κατασκευαστών. Οι τροπολογίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην πρόταση για τα πλαστικά μιας χρήσης ψηφίστηκαν στην επιτροπή στις 10 Οκτωβρίου. Ορισμένες από αυτές εξακολουθούν να είναι ανεπιθύμητες, αλλά επιτύχαμε να μειώσουμε σημαντικά την έκταση της διευρυμένης ευθύνης του παραγωγού για τον τομέα μας και μια πιο λογική προσέγγιση για τη χωριστή συλλογή πλαστικών φιαλών. Το Συμβούλιο σημειώνει επίσης πρόοδο και η πρόταση είναι πιθανό να εγκριθεί στις αρχές του 2019 μετά από συζητήσεις τριμερούς διαλόγου. Η Επιτροπή εργάζεται περαιτέρω σχετικά με τους κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμούς για την ενεργειακή σήμανση, ώστε να εφαρμόσει τον κανονισμό που εγκρίθηκε πέρυσι και οι διαπραγματεύσεις άρχισαν για την πρόταση μείωσης των εκπομπών CO2 για τα βαρέα φορτηγά οχήματα και τα φορτηγά, με την αυτοκινητοβιομηχανία να υποστηρίζει ότι εντέλει θα οδηγήσει να επιτρέπονται μόνο τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, για τα οποία η τεχνολογία δεν έχει ακόμη ολοκληρωτικά αναπτυχθεί. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στις παραδόσεις τόσο των εμπόρων λιανικής όσο και των χονδρεμπόρων.
4. Το νέο πακέτο για τους καταναλωτές
Το νέο πακέτο για τους καταναλωτές που ξεκίνησε τον Απρίλιο έχει κερδίσει υποστήριξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτό περιλαμβάνει δύο νομοθετικές προτάσεις σχετικά με τη συλλογική έννομη προστασία, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα για πανευρωπαϊκές συλλογικές ενέργειες αποζημίωσης χωρίς επαρκείς διασφαλίσεις εναντίον μιας δράσης τύπου όπως αυτή των ΗΠΑ. Μια άλλη πρόταση είναι τα στοχοθετημένα μέτρα (Omnibus) για την ενίσχυση της επιβολής της νομοθεσίας για τους καταναλωτές επιβάλλοντας πρόστιμα στους εμπόρους που παραβιάζουν το δίκαιο των καταναλωτών στο 4% του κύκλου εργασιών ή περισσότερο. Στο ίδιο πλαίσιο είναι επίσης η διαφάνεια στις διαδικτυακές πλατφόρμες ή η στόχευση απέναντι σε υποτιθέμενες πρακτικές διπλής ποιότητας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε προκαταρκτική έκθεση σχετικά με την πρόταση Omnibus, με ορισμένα μέτρα που θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις, για παράδειγμα, απορρίπτοντας τους μεταβαλλόμενους κανόνες επιστροφής προκειμένου να αποφευχθεί η κατάχρηση από τους καταναλωτές. Η συζήτηση του Συμβουλίου υπήρξε επιφυλακτική, ιδίως όσον αφορά την πρόταση περί συλλογικής έννομης προστασίας, η οποία επιφέρει σημαντικές αλλαγές στα δικαστικά συστήματα των κρατών μελών. Το Συμβούλιο είναι απίθανο να καταλήξει σε μια θέση και στις δύο προτάσεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά το ΕΚ μπορεί να το πράξει στα πλαίσια της οδηγίαςOmnibus. Το σχέδιο κανονισμού σχετικά με τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες συζητείται επί του παρόντος στο ΕΚ και στο Συμβούλιο και ο εισηγητής αναζητά συμφωνία με το Συμβούλιο μέχρι το τέλος του έτους. Η πρόταση, όπως αναφέρθηκε τον Ιούνιο, επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στη διαφάνεια των όρων για τους διαδικτυακούς εμπόρους που χρησιμοποιούν μεσάζοντες, στους κανόνες για την επίλυση διαφορών και στη διαμεσολάβηση. Το ΕΚ είναι πιθανό να ολοκληρώσει τη θέση του μέχρι τα τέλη του 2018 και θα προτείνει να προχωρήσει περαιτέρω, π.χ. απαιτώντας (ελαφρώς ασαφείς έννοιες) δικαιοσύνη και αναλογικότητα στους όρους και στις προϋποθέσεις των πλατφορμών. Το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με αυτή την πρόταση προτού το ΕΚ διαλυθεί για τις εκλογές του 2019. Εν τω μεταξύ, ο Επίτροπος Vestager ξεκίνησε μια ανεπίσημη έρευνα ως προς τη χρήση των δεδομένων που παράγονται από τους χρήστες της πλατφόρμας, όπου μια πλατφόρμα ανταγωνίζεται επίσης την πώληση των ίδιων αγαθών.
5. Η επιτροπή φαίνεται να απορρίπτει ένα σύστημα “labeling” για τα αλκοολούχα ποτά
Η Επιτροπή επίσης φαίνεται να απορρίπτει ένα εθελοντικό βιομηχανικό σύστημα για τα αλκοολούχα ποτά και την επισήμανση των συστατικών ως ανεπαρκώς διαφανές και μη ενημερωτικό. Το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας τον Σεπτέμβριο σημείωσε τις ιδέες που περιέχονται στην ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με τον τομέα του λιανικού εμπορίου για τον 21ο αιώνα, αλλά δεν διατύπωσε συστάσεις για συνέχεια. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την παρούσα και την επόμενη Επιτροπή να ασχοληθούν ενεργά με μερικά από τα βασικά ζητήματα που η επικοινωνία χαρακτηρίζει ως εμπόδια στην ανάπτυξη του τομέα, ειδικότερα τους περιορισμούς εδαφικών προσφορών και την υπερβολική ρύθμιση σε εθνικό (και σε επίπεδο ΕΕ) επίπεδο . Θα απαντήσουμε επίσης σε μια διαβούλευση της Επιτροπής σχετικά με τη λειτουργία της πρωτοβουλίας για τη βελτίωση της νομοθεσίας του 2015, η οποία θα μας δώσει την ευκαιρία να ασκήσουμε πιέσεις για περισσότερες ενέργειες ώστε να σταματήσουμε τις άστοχες και ανεπαρκώς εκτιμημένες προτάσεις και τη συχνή έγκριση τροπολογιών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο χωρίς εκτίμηση επιπτώσεων (π.χ. UTP). Μία νίκη σε αυτό το μέτωπο ήταν η τελική εγκατάλειψη της πρότασης για το εργαλείο πληροφόρησης για την ενιαία αγορά (SMIT), κατά της οποίας εμείς, σε συμμαχία με πολλούς άλλους επιχειρηματικούς φορείς, ασκήσαμε έντονες πιέσεις.
6. Απασχόληση
Στην απασχόληση, συνεργαζόμαστε με άλλους εκπροσώπους της βιομηχανίας για να ασκήσουμε πιέσεις εναντίον περαιτέρω τροποποιήσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής για τις διαφανείς και προβλέψιμες συνθήκες εργασίας, γνωστή ως οδηγία για τις γραπτές δηλώσεις. Αυτό θα μπορούσε να περιορίσει σοβαρά την ικανότητα του τομέα μας να αναπτύσσει με ευελιξία τους ανθρώπινους πόρους σε μια εποχή που οι ψηφιακές πωλήσεις οδηγούν στην ανάγκη για μια τέτοια ευελιξία. Τα πρόσθετα δικαιώματα που συζητούνται θα καθιστούσαν πολύ πιο δύσκολο να διαφοροποιηθούν οι ώρες για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση, ανάλογα με την εποχική ζήτηση ή για την πρόσληψη μαθητών σε ώρες αιχμής.
7. Διεθνές Εμπόριο
Τον Ιούλιο, μετά την επίσκεψη του προέδρου κ. Junckerστον Λευκό Οίκο, οι ΗΠΑ και η ΕΕ εγκαινιάζοντας μια νέα περίοδο στις σχέσεις τους, αποφάσισαν να αναστείλουν την επιβολή πρόσθετων δασμών στα αυτοκίνητα, συγκροτώντας μια εκτελεστική ομάδα εργασίαςγια την υπερατλαντικήσυνεργασία, η οποία είναι επιφορτισμένη να καταλήξει σε μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει μηδενικούς δασμούς για τα βιομηχανικά αγαθά πλην των αυτοκινήτων, μείωση των εμποδίων και αύξηση των εμπορικών συναλλαγών στους τομείς των υπηρεσιών, των χημικών, φαρμακευτικών και ιατρικών προϊόντων, όπως επίσης και των προϊόντων που βασίζονται στη σόγια. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη θέση του Trump, σύμφωνα με την οποία τα αυτοκίνητα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονταν σε οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία, μέχρι που προφανώς συνειδητοποίησε ότι οι καταναλωτές της ΕΕ είναι απίθανο να επιλέξουν τόσα εισαγόμενα αυτοκίνητα από τις ΗΠΑ όσα επιλέγουν οι καταναλωτές των ΗΠΑ από την ΕΕ. Η ΕΕ συμφώνησε να αυξήσει τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ σε αντάλλαγμα ότι οι ΗΠΑ θα επανεξετάσουν τους δασμούς που επέβαλαν στα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου της ΕΕ.
Εν τω μεταξύ, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζεται, με τις ΗΠΑνα επιβάλουν πρόσθετους δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας 50 δις δολαρίων. Η Κίνα επέστρεψε τα πυρά με την επιβολή δασμών σε ισάριθμες εισαγωγές γεωργικών και βιομηχανικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, κάτι που είχε ως επακόλουθο στα τέλη Σεπτεμβρίου να υπάρξει αύξηση των δασμών (από 10% σε 25% για το επόμενο έτος) σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δις δολαρίων. Η Κίνα σε ανταπόδοση των νέων πυρών, επέβαλε πρόσθετους δασμούς ύψους 5 έως 10% σε μια λίστα 5.200 αμερικανικών προϊόντων αξίας 60 δις δολαρίων. Μια κίνηση που προκάλεσε την αντίδραση του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος απείλησε με πρόσθετους δασμούς στις υπόλοιπες εισαγωγές από την Κίνα αξίας 267 δις δολαρίων. Οι εξαγωγές αμερικανικών αγαθών προς την Κίνα είναι περίπου 130 δις δολάρια, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι Κινέζοι θα πρέπει να καταφύγουν σε άλλες ενέργειες προκειμένου να απαντήσουν σε περαιτέρω δασμούς. Στο πλαίσιο αυτό, οι εικασίες που γίνονται περιλαμβάνουν μποϊκοτάζ αμερικανικών εμπορικών σημάτων και υπηρεσιών ή ακόμη και διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού για τις αμερικανικές εταιρείες.
8. Χονδρικό Εμπόριο
Στο πλαίσιο της εφαρμογής της στρατηγικής για το χονδρικό εμπόριο που εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Μαρτίου 2018 και της στρατηγικής για την κατάρτιση του προσωπικού της EuroCommerce για την καλύτερη κατανόηση του χονδρικού εμπορίου, διοργανώνεται μια σειρά επισκέψεων σε εταιρείες χονδρικής πώλησης. Έτσι, τα στελέχη της EuroCommerceθα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή και να ανταλλάξουν απόψεις με τους επιχειρηματίες του τομέα και να κατανοήσουν τις επιχειρηματικές και καινοτόμες προσεγγίσεις για τη δημιουργία της ζήτησης. Η πρώτη από αυτές διοργανώθηκε τον Σεπτέμβριο από τη Γερμανική Ένωση Χονδρικής (BGA), κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν οκτώ εταιρείες χονδρικής πώλησης στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Στόχος της EuroCommerceείναι από τις αρχές του 2019 να πυκνώσει τις επισκέψεις ώστε όλα τα στελέχη της να καταρτιστούν στον τομέα αυτό.
9. Brexit
Η μελλοντική κατεύθυνση της βρετανικής πολιτικής (ίσως και η τύχη της κ. May) θα μπορούσε να καθοριστεί από τις αποφάσεις του Συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος (30 Σεπτεμβρίου- 3 Οκτωβρίου). Η αποκαλούμενη συμφωνία “Chequers” αποσκοπούσε στον συμβιβασμό των διαφορετικών απόψεων στο εσωτερικό της κυβέρνησης μεταξύ των σκληροπυρηνικών και των μετριοπαθών “Brexiteers”, που ανησυχούν για ενδεχόμενη ζημία της χώρας από μια έξοδο από την ΕΕ «χωρίς συμφωνία»έχοντας πρόσβαση στην ενιαία αγορά αγαθών αλλά όχι υπηρεσιών. Αυτό οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον και του υπουργού BrexitΝτέιβιντ Ντέιβις. Δημοσιεύματα που αφορούσαν στην «ταπείνωση» της κ. May από άλλους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι της επεσήμαναν ότι τα βρετανικά σχέδια για την επίλυση του προβλήματος των συνοριακών ελέγχων εμπορευμάτων μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Ν. Ιρλανδίας (και του Ηνωμένου Βασιλείου και της ηπειρωτικής Ευρώπης γενικότερα), δεν θα λειτουργούσαν και θα υπονόμευαν την ενιαία αγορά, κυριαρχούσαν το προηγούμενο διάστημα στον βρετανικό Τύπο. Αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη, όπως επαναλαμβάνεται συνεχώς από τον Αύγουστο, αλλά παρόλα αυτά έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της κ. May, η οποία ισχυρίζεται ότι η πλευρά της ΕΕ δεν ήταν σαφής όσον αφορά στο τι ήθελαν πέρα από το λεγόμενο backstop που περιγράφεται στη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.
10. Αθέμιτες Εμπορικές Πρακτικές
Η Επιτροπή δημοσίευσε στις 12 Απριλίου το σχέδιο οδηγίας της σχετικά με τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, με τη νομική βάση του άρθρου 43 (Γεωργία). Σύμφωνα με αυτή καταρτίζεται κατάλογος απαγορευμένων πρακτικών, καθώς και πρακτικών που επιτρέπονται υπό περιορισμούς μεταξύ προμηθευτών ΜΜΕ και μεγάλων αγοραστών. Τα κράτη μέλη υποχρεούνται να προβλέπουν την εξουσιοδότηση να λαμβάνουν εμπιστευτικές καταγγελίες από προμηθευτές ΜΜΕ και να επιβάλλουν πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης. Το σχέδιο οδηγίας δημιουργεί επίσης ένα δίκτυο εθνικών αρχών οι οποίες θα ανταλλάσσουν και θα υποβάλλουν ετήσιες εκθέσεις σχετικά με τις δραστηριότητές τους.
11. Φορολόγηση στην Ψηφιακή Οικονομία
Η ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με τη δίκαιη φορολογία της ψηφιακής οικονομίας οδήγησε σε δύο νομοθετικές προτάσεις. Η βραχυπρόθεσμη πρόταση, εν αναμονή της διεθνούς συμφωνίας στον ΟΟΣΑ σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης των ψηφιακών εταιρειών, αφορά σε έναν προσωρινό φόρο ψηφιακών υπηρεσιών (DST) που καλύπτει τις κύριες ψηφιακές δραστηριότητες οι οποίες μέχρι στιγμής διαφεύγουν εντελώς τη φορολόγηση στην ΕΕεταιρειών. Η μακροπρόθεσμη πρόταση, στόχος της οποίας ήταν να επηρεάσει τη συζήτηση στον ΟΟΣΑ, αφορά στη μεταρρύθμιση των κανόνων φορολόγησης των εταιρειών ώστε τα κέρδη να καταγράφονται και να φορολογούνται εκεί όπου οι επιχειρήσεις έχουν «σημαντική ψηφιακή παρουσία». Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε επίπεδο Συμβουλίου. Η αυστριακή προεδρία ζητεί συμβιβαστική συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους. Αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας και της Γερμανίας, έχουν επισημάνει επιφυλάξεις σχετικά με την πρόταση για τονφόρο ψηφιακών υπηρεσιών. Η EuroCommerce είχε μια συνάντηση με τον Επίτροπο PierreMoscovici τον Ιούλιο για να συζητήσει τις προτάσεις. Οι συζητήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της EuroCommerce και στην Επιτροπή για την Φορολογία έδειξαν ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον φόρο ψηφιακών υπηρεσιών δεν υποστηρίζεται από τα μέλη με τη σημερινή της μορφή. Ορισμένα μέλη πρότειναν να επανεξετάσουν την πρόταση, με τρόπο που να συμπεριλαμβάνει τις πωλήσεις αγαθών, ωστόσο αυτό αντιτίθεται στην πλειοψηφία των μελών.
12. Οδηγία για Διαφανείς και Προβλέψιμους Όρους Εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Η προτεινόμενη Οδηγία για Διαφανείς και Προβλέψιμους Όρους Εργασίας (αναθεώρηση της αποκαλούμενης «Οδηγία για τη Γραπτή Δήλωση»)θέτει μια απειλή στη δυνατότητα εμπορικών επιχειρήσεων λιανικής και χονδρικής να εφαρμόζουν ευέλικτες συνθήκες εργασίας. Καταργεί έναν υφιστάμενο περιορισμό που απαλλάσσει τους εργαζόμενους που εργάζονται το πολύ 8 ώρες την εβδομάδα από τις κύριες διατάξεις της Οδηγίας, καθώς και τον ευρωπαϊκό ορισμό για τον εργαζόμενο, ο οποίος περιορίζει περαιτέρω την απασχόληση των εργαζομένων όταν απαιτείται. Η Επιτροπή Απασχόλησης του Κοινοβουλίου έχει καταθέσει αρκετές δυσμενείς τροπολογίες που επιβάλλουν ελάχιστες ώρες πληρωμής και υποχρεωτικές περιόδους προειδοποίησης. Καθώς αυτές οι τροπολογίες θα επηρεάσουν σημαντικά τις ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας που χρησιμοποιεί ο κλάδος του εμπορίου, ώστε οι εργοδότες να μπορούν, για παράδειγμα, να προσλάβουνμαθητές γυμνασίου και εργαζομένους κατ 'απαίτηση, η EuroCommerce θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για άσκηση πίεσης στους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά αυτό θα χρειαστεί και στοχευμένες ενέργειες σε εθνικό επίπεδο ώστε να υπάρξει η απαραίτητη στήριξη για τη θέση της στο Συμβούλιο και στην Ολομέλεια του ΕΚ.

Την Τετάρτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου

Η πρόσκληση και τα θέματα της συνεδρίασης:
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τοπείρου, σας καλεί να συμμετέχετε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 17η Οκτωβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Εύλαλο (Δημαρχείο), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
1ο ΘΕΜΑ: Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2018 Δήμου Τοπείρου. (Εισηγητής: Ιωάννης Σιαμίδης)
2ο ΘΕΜΑ Απόφαση για τον καθορισμό χώρου λειτουργίας δομής υποστήριξης της δράσης «ACCESS FOR ALL – INTERREG GR-BG – 1784 – ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ» (Εισηγητής: Ιωάννης Σιαμίδης)
3οΘΕΜΑ Έγκριση 10ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2018 (Εισήγηση  Πάλλα Έλλη)
4ο ΘΕΜΑ: Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής αντικειμένων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών (Ν.4412/2016). (Εισήγηση  Πάλλα Έλλη)
5οΘΕΜΑ: Κατανομή πιστώσεων λειτουργικών δαπανών ( Γ΄ κατανομή 2018) στα Νομικά Πρόσωπα Α΄ βάθμιας , Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης, στις σχολικές εφορίες Δήμου Τοπείρου και αποζημίωση σχολικών τροχονόμων Α΄ εξαμήνου 2018. (Εισήγηση  Πάλλα Έλλη)
6ο ΘΕΜΑ: Έγκριση ανάληψης υποχρέωσης και έγκριση δαπανών στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. (Εισήγηση  Πάλλα Έλλη)
7ο ΘΕΜΑ: Έγκριση 4ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. « ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ- ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΦΡΟΝΤΙΔΑ- ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ » «ΚΠΦΑ» Δήμου Τοπείρου. (Εισήγηση  Γιοβαννόπουλος Άγγελος)
8οΘΕΜΑ Έγκριση 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. « ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ- ΠΑΙΔΙΑ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » «Π.Π.Α.Π.» Δήμου Τοπείρου. (Εισήγηση  Σπυριδόπουλος Χαράλαμπος) 9οΘΕΜΑ Πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας. (Εισήγηση  Δήμαρχος)
10οΘΕΜΑ Ανάκληση της 111/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη νέας για απευθείας αγορά ιδιωτικής έκτασης στον οικισμό Τοξοτών για διαπλάτυνση υφιστάμενης δημοτικής οδού και ορισμός μελών της Επιτροπής Εκτίμησης σύμφωνα με τα άρθρα 186 και 191 του Δ.Κ.Κ. (Εισήγηση  Δήμαρχος)
11οΘΕΜΑ Διαγραφή και μείωση βεβαιωμένων οφειλών λόγω λανθασμένων καταμετρήσεων - καταγραφών από την υπηρεσία του Δήμου Τοπείρου και λόγω αναπηρίας. (άρθρο 202, παρ.3 Δ.Κ.Κ.) (Εισηγητής: Χαράλαμπος Κουτσομιχάλης)
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ