Log in
updated 9:03 PM UTC, Jun 18, 2018
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιούνιος 2018

Η προ ετών επιστολή παραίτησης του Χαράλαμπου Ευστρατίου από τους ΑΝΕΛ – Πιο επίκαιρη από ποτέ

Πιο επίκαιρη από ποτέ είναι μάλλον η προ αρκετών ετών ανοιχτή επιστολή παραίτησης του τότε πολιτευτή των ΑΝΕΛ στην Ξάνθη Χαράλαμπου Ευστρατίου. Τη δημοσιεύουμε και πάλι διότι εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως ο άνθρωπος αυτός έλεγε πριν χρόνια αυτά που τώρα εντελώς ξαφνικά ανακάλυψαν άλλα στελέχη του κινήματος.
Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή – παραίτηση του Μπάμπη Ευστρατίου:
Οι εκλογές της 18ης και της 25ης Μαΐου 2014 πέρασαν στην ιστορία και ο καθένας από τους άμεσα εμπλεκόμενους, αν μπορεί και θέλει, θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Ο χρόνος που επιλεγώ να απευθυνθώ σε αυτούς που απεργάστηκαν και εφάρμοσαν “υπόγειες διαδρομές” για τους δικούς τους λογούς, που οι περισσότεροι είναι προφανείς, το μόνο που έτυχαν τελικά είναι να φωτίσουν τις διαλυτικές τάσεις και πρακτικές τους και αυτό άλλωστε φάνηκε με τον χειρότερο για τους ΑΝ.ΕΛ τρόπο …πριν Αλέκτωρ λαλήσει τρεις.
Το «διαίρει και βασίλευε» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μου, πόσο μάλλον στον έως τώρα βίο μου, δημόσιο και ιδιωτικό. Δεν είμαι εγώ αυτός που επέλεγα μυστικές συναντήσεις σε ξενοδοχεία για «πολιτικές ψυχοθεραπείες», δεν είμαι εγώ αυτός που άλλα έλεγε στον έναν και άλλα στους άλλους, το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ.
Η θέση μου ήταν, είναι και θα παραμείνει ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΗ. Ήμουν καλός και αρεστός όταν «έκλεψα» τα χρήματα των παιδιών μου και τις οικογενείας μου, κάνοντάς τα αντίτιμο της προσπάθειας να κοινωνήσω τις άξιες και την προοπτική που δυστυχώς πίστεψα ότι πρέσβευαν οι ΑΝ. ΕΛ.;
Από ότι φαίνεται αυτά “παπαγάλισαν” για να μπορέσουν κάποια νεόκοπα «ονοματεπώνυμα» να επιπλεύσουν και στην πολιτική, όπως τόσα χρόνια εκμεταλλευτήκαν το σαθρό Αθηνοκεντρικό σύστημα παραγωγής πολιτικής είτε ως αργόμισθοι εκλεκτοί μιας φαύλης συνδιαλλαγής.
Οι ρεπόρτερ – μεγαλοδημοσιογράφοι και πολιτευτές των ΑΝ ΕΛ ξέρουν γιατί μιλάω. Φυσικά εάν κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και έχουν τις όποιες απορίες, μπορώ να τους τα υπενθυμίσω σ΄ αυτούς αλλά και σε σένα Κε Πρόεδρε, που Kαι ξέρεις, Kαι προσπερνάς τεχνηέντως.
Βάλαμε πλάτη, τρέξαμε, εκτεθήκαμε διωχθήκαμε, πληρώσαμε γιατί δυστυχώς σας πιστέψαμε. Αλλά πολύ γρήγορα έπεσαν οι μάσκες.
ΕΥΤΥΧΩΣ …
Μαζέψτε τους προβοκάτορες σας από την Θράκη Κε Πρόεδρε αν θέλετε να περισώσετε την όποια ικμάδα και κύρος μπορεί να περισωθεί.
Δεν θα επιτρέψω, και αυτό θα το διαπιστώσετε στο μέλλον, αυτές τις «κουτσαβάκικες» κουτοπονηριές περί «χειροκροτητών» και ριψάσπιδων.
Θα απαντώνται άμεσα και με τρόπο που θα είναι εξόχως έντονος. Άλλωστε το διαπιστώσατε τελευταία, χωρίς κανείς από όλους εμάς σε όλη την προεκλογική περίοδο να πει τίποτα απολύτως το υποτιμητικό ή επιλήψιμο για τους ΑΝ.ΕΛ και τις πολιτικές επιλογές τους στην Θράκη δημόσια. Αυτό μην το εκλάβετε ως αδυναμία χαρακτήρα ή επιχειρημάτων από μέρους μου. Τις αδυναμίες των επιλογών σας ας μην προσπαθούν να τις φορτώσουν σ΄ άλλους, κάποιοι όψιμοι σωτήρες γιατί ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ… που εν προκειμένου μάλλον «παπάκια» αποδείχτηκαν.
Κε Πρόεδρε
Όταν οι αποσταλμένοι εντολολήπτες σας δεν σέβονται θεσμούς και διαδικασίες, γράφουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τους, ανθρώπους που έδωσαν την καλύτερη δυνατή έξωθεν μαρτυρία στην περιοχή επανειλημμένως και δεν μπορούν να επικαλούνται τις ιδιότητες τους στην αγωνία να «επιπλεύσουν» στο Θρακικό τοπίο, που θυμούνται. Χορτάσαμε από αυτού του είδους τους «σωτήρες» χρόνια πολλά τώρα.
Η Θράκη με τα όποια συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις όποιες ιδιομορφίες της, λειτούργησε ως τόπος για την «επιβίωση» πολλών παροδικών εκμεταλλευτών της που μέχρι χτες δεν ήξεραν ούτε καν που βρίσκεται στον χάρτη.
Κε Πρόεδρε εγώ και οι συνεργάτες μου στην αποκοτιά για την ανιδιοτελή πρόσφορα μας στην γενέθλια γη δεν στρέγουμε σ΄ αυτές τις πρακτικές, σ΄ αυτήν την πρόσκαιρη εκμετάλλευση.
Αντίθετα, με συνεχείς ενημερώσεις και σε σας αλλά και στους στενούς συνεργάτες σας γραπτά και προφορικά εντοπίσαμε τα ζητήματα πολίτικης λειτουργιάς που έπρεπε να δείτε και να επουλώσετε.
Δεν κάνατε τίποτα. Δεν μας ακούσατε καν.
Κε Πρόεδρε δεν θέλω να έχω καμία θέση στο κίνημα σας. Δεν εκφράζεται πλέον τα οράματα και τους στόχους για κάτι καλύτερο στο τόπο μας, στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα.
Εύχομαι να μην χρειαστεί να επανέλθω αλλά εάν χρειαστεί να είστε σίγουρος ότι θα το κάνω.
Ξάνθη 2 Ιουνίου 2014
Χαράλαμπος Ευστρατίου
Ανεξάρτητος Έλλην Πατριώτης
Μόνιμος Κάτοικος Θράκης

Σε τι θα βοηθήσουν οι παραιτήσεις στελεχών των ΑΝΕΛ;

Γράφει ο Σεμπαϊδίν Καραχότζα
Βροχή πέφτουν πλέον τις τελευταίες μέρες οι παραιτήσεις πολιτευτών, στελεχών και απλών μελών των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων ως Βόρεια Μακεδονία. Εκείνο όμως που πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω είναι το που θα βοηθήσουν όλες αυτές οι παραιτήσεις.
Είμαι βέβαιος πως αρκετοί εξ αυτών που υπέβαλαν την παραίτηση τους το έκαναν επειδή αυτό επέβαλε η συνείδηση τους, επειδή ένιωσαν την ανάγκη να το κάνουν. Είμαι όμως το ίδιο σίγουρος πως αρκετές, για να μην πω οι περισσότερες από τις παραιτήσεις έγιναν εκ του πονηρού και θα γίνω πιο σαφής.
Όλοι το βλέπουν, όλοι το ξέρουν πως οι ΑΝΕΛ μόνο με ένα θαύμα θα μπουν στην επόμενη Βουλή κι άρα μια ηρωική παραίτηση στελεχών ίσως τους ανεβάσει ξανά στα μάτια του ελληνικού λαού ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο για τη μελλοντική πολιτική τους καριέρα. Ήδη πολλοί χαρακτηρίζουν ήρωα τον Δημήτρη Καμμένο ξεχνώντας προφανώς πόσα έγιναν τα τελευταία χρόνια και με τη δική του ψήφο στη Βουλή. Όταν έρθει η ώρα θα με θυμηθείτε, ο Δημήτρης Καμμένος θα εκλεγεί και μάλιστα πανηγυρικά πάλι Βουλευτής με όποιο κόμμα κι αν είναι υποψήφιος κι αυτό επειδή ο Έλληνας έχει μνήμη χρυσόψαρου.
Αυτές οι παραιτήσεις όμως, ακόμα κι αν γίνονται για λόγους συνειδήσεως και όχι για λόγους προσωπικών συμφερόντων, στην παρούσα φάση δε βοηθάνε σε τίποτα. Τι προσπαθούν δηλαδή; Να αναγκάσουν τον Καμμένο να ρίξει την κυβέρνηση; Μα αυτό πλέον δεν έχει καμία απολύτως σημασία για το θέμα των Σκοπίων μιας και οι υπογραφές έπεσαν.
Αυτού του είδους οι μαζικές παραιτήσεις θα είχαν νόημα πριν από μερικούς μήνες με σκοπό να ταρακουνήσουν τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ και να τον οδηγήσουν σε αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα. Τότε ναι, ίσως έπιαναν τόπο αλλά τώρα όχι. Και μη μου πουν ορισμένοι πως δεν περίμεναν από τον Καμμένο να φτάσει μέχρι εδώ που έφτασε. Ο κόσμος το χε τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι πως ο συγκεκριμένος δε σκοπεύει να αποχωριστεί την καρέκλα του.
Το μόνο που ειλικρινά με στεναχωρεί είναι που μέσα στους ΑΝΕΛ υπάρχουν πραγματικά αξιόλογα άτομα που αγαπούν την πατρίδα μας και που δεν αποφάσισαν να ασχοληθούν με την πολιτική για προσωπικό όφελος. Έπεσαν όμως στην παγίδα του Πάνου Καμμένου. Ήταν δύσκολο να φανταστούν ή να μαντέψουν πως ο αρχηγός τους θα ερωτευόταν μια καρέκλα και θα έφτανε σε θέση να ξεπουλήσει ακόμα και τη Μακεδονία για να την κρατήσει έστω μια μέρα παραπάνω.
ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΥΡΙΟΙ
ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗ
GAME OVER

Υπό διάλυση οι ΑΝΕΛ - Παραιτήθηκε και η Συντονιστική Επιτροπή ΑΝ.ΕΛ . Π.Ε. Ροδόπης

Την παραίτηση τους υπέβαλαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Ροδόπης κάνοντας λόγο για κυβερνητικούς χειρισμούς που βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα, κάτι που όπως επισημαίνουν αντίκειται στην ιδρυτική διακήρυξη του κινήματος. Μάλιστα πριν από μερικές μέρες και συγκεκριμένα την Παρασκευή η πολιτευτής των ΑΝΕΛ στο νομό Ροδόπης Αριστέα Σαρίδου έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της παράταξης στην οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «πολιτικά σκουπίδια που προσφέρουν μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους Σκοπιανούς»
Η επιστολή παραίτησης της συντονιστικής επιτροπής ΑΝΕΛ Ροδόπης:
«Ο Πρόεδρος Νικόλαος Κατσίμπρας και τα μέλη Ζλατίνης Βασίλειος και Βουζουκίδης Κωνσταντίνος της Συντονιστικής Επιτροπής ΑΝ.ΕΛ . Π.Ε. Ροδόπης, θεωρούμε ότι η στάση της ηγεσίας του κόμματος να στηρίζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς που βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα, αντίκειται στην ιδρυτική μας διακήρυξη και είναι αντίθετη με την βούληση όλων των Ελλήνων που μας στήριξαν με την ψήφο τους.
Λόγοι προστασίας εθνικών συμφερόντων και αξιοπρέπειας επιβάλλουν την παραίτησή μας.
Η Ροδόπη μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, την οποία με ανιδιοτέλεια υπηρετήσαμε χωρίς ουσιαστική βοήθεια από τα κεντρικά και για την οποία θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δίνει την απάντησή της στους άστοχους και επιζήμιους για την χώρα κυβερνητικούς χειρισμούς.
Παρά τις επίπονες προσπάθειές μας, δυστυχώς η Ροδόπη ιδιαίτερα και η Θράκη γενικότερα, δεν έτυχαν της αρμόζουσας προσοχής, παρά τις μεγαλοστομίες ορισμένων που πλέον δεν μπορούν να μας πείσουν».
Η επιστολή της Αριστέας Σαρίδου
«Αγαπητέ Πάνο,
Αφετηριακά σου θυμίζω ότι ήμουν υποψήφια βουλεύτρια του κόμματός σου στην «δύσκολη» για σένα Ροδόπη τον Γενάρη του 2015, με δική μου αποκλειστικά πρωτοβουλία, στην πρώτη και μάλλον τελευταία επαφή μου με τις βουλευτικές εκλογές. Ήμουν από κείνους τους πολίτες της χώρας μας που ποτέ δεν είχαν σχέση με το κομματικό σύστημα αλλά πίστεψαν στην πατριωτική σου ρητορική και στην αναγκαιότητα να υπάρχει ένα κόμμα λογικής δίπλα στο τότε επερχόμενο τσίρκο της ψευτοαριστεράς.
Βεβαίως μετά την αθλιότητα του δημοψηφίσματος (καλοκαίρι του 2015) έκοψα κάθε σχέση με τους Αν.Ελ., όχι όμως και κάποιες ελπίδες για βελτιώσεις στο πολιτικό σκηνικό. Κάπως έτσι έβρισκα ανεκτή την συγκυβέρνηση κι έλεγα ότι ίσως αξίζει για το έργο που παράγεις στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα.
Μέχρι την επαίσχυντη Συμφωνία με τους Ψευτομακεδόνες που μας έφερε ο Κοτζιάς. Αυτήν που είναι ισάξια των συνθηκών Ζυρίχης – Λονδίνου, αλλά και με το πραξικόπημα του Ιωαννίδη στην Κύπρο.
Πώς μπορείς να λες ότι καταψηφίζεις αλλά στηρίζεις την Κυβέρνηση, για ποιον ακριβώς λόγο; Για το «καλύτερο» Μνημόνιο; Για την φαντασιακή «ανάπτυξη»; Για τις καρέκλες μήπως; Ο κόσμος σε ψήφισε για την πατριωτική σου ατζέντα, αυτήν που ξεφτιλίζεται σήμερα από το Μακεδονικό φιάσκο, όχι για μια δήθεν καλύτερη διαχείριση της οικονομικής μας καταστροφής. Δεν υπάρχει ούτε ένα στέλεχός σου που να συμφωνεί με την προδοσία της Μακεδονίας, γιατί θέλεις να μοιραστείς με τον εθνομηδενιστικό Σύριζα την αιώνια αυτή ντροπή;
Δεχθήκαμε την υποταγή στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στην Γερμανία, γλείψαμε όπου φτύναμε και κάναμε όσα κατηγορούσαμε στα πλαίσια ενός δήθεν ρεαλισμού, αλλά όχι και να γονατίσουμε μπροστά στα Σκόπια! Σε ποιο κοινό θα ξαναβγείς να μιλήσεις, ποιον Έλληνα πατριώτη θα μπορείς να κοιτάς πια στα μάτια;
Θα συγκυβερνάς με τα πολιτικά αυτά σκουπίδια που προσφέρουν μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους Σκοπιανούς, εσύ ένας φιλόπατρης, όπως δηλώνεις, Έλληνας; Στείλτους στο διάολο τώρα, σε ποιον χρωστάς τι; Χρωστάς στους ανθρώπους που πιστέψαμε την πατριωτική ρητορική σου και χρωστάς και στην ελληνική νεότερη ιστορία ένα παράδειγμα πολιτικού που άφησε μιαν υπουργική καρέκλα για λόγους εθνικής και προσωπικής αξιοπρέπειας».

Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ σήμερα

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κυρία Μαρία Σπυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Τσίπρας δηλώνει μετανιωμένος για το δημοψήφισμα του 2015. Άργησε πολύ να καταλάβει ότι οι αποφάσεις του δίχασαν τους Έλληνες, κόστισαν στη χώρα 100 δισ. ευρώ, και δύο αχρείαστα μνημόνια.
Χθες υπέγραψε μία εθνικά επιζήμια συμφωνία με τα Σκόπια περιφρονώντας τις ευαισθησίες των Ελλήνων. Είναι ικανός σε τρία χρόνια να μας πει ότι μετάνιωσε και για αυτήν. Ως πότε θα πληρώνουμε τις καθυστερημένες συγγνώμες του;».

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Ελληνικό μπάσκετ και το σύνολο του φίλαθλου κόσμου θρηνούν για την απώλεια του προπονητή Κώστα Πολίτη.
Ο Κώστας Πολίτης υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού αθλητισμού και ταύτισε το όνομά του με τον θρίαμβο του 1987 και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ως ο «ευρωκόουτς» της χρυσής εθνικής μας ομάδας.
Θα μείνει ζωντανός στη μνήμη και τις καρδιές μας για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του αθλήματος. Με την τεράστια επιτυχία του 1987 έδωσε το έναυσμα για την καθιέρωση του ελληνικού μπάσκετ στην κορυφή της Ευρώπης.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσονας Φωτήλας, με αφορμή τις προτάσεις του ΕΟΠΥΥ για τους οικογενειακούς ιατρούς, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Η υπολογιζόμενη σημερινή αναλογία οικογενειακών ιατρών προς το σύνολο των πολιτών είναι περίπου ένας (1) ανά ένδεκα χιλιάδες (11.000). Η μαζική αυτή αντιστοίχιση του πληθυσμού σε οικογενειακούς ιατρούς, με αυτή την απαράδεκτη αναλογία, είναι πρακτικά αδύνατη, επιστημονικά απαράδεκτη και υγειονομικά επικίνδυνη».
Πλήρης Δήλωση:
«H Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθίσταται αδύνατο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.
Όχι μόνο οι ιατροί (παθολόγοι, γενικοί ιατροί και παιδίατροι: οι βασικές ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) αρνούνται να δεχτούν τον εξευτελισμό τους εντασσόμενοι στο αδιέξοδο και κρατικοδίαιτο σύστημα των ΤΟΜΥ και της νέας προκήρυξης που τους προτείνεται από τον ΕΟΠΥΥ αλλά και ο υφιστάμενος αριθμός των οικογενειακών ιατρών δεν επαρκεί για την υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού.
Η υπολογιζόμενη σημερινή αναλογία οικογενειακών ιατρών προς το σύνολο των πολιτών είναι περίπου ένας (1) ανά ένδεκα χιλιάδες (11.000), και όχι ένας (1) ανά 2.250 εγγεγραμμένους ενήλικες, που προέβλεπε ο νόμος που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Αύγουστο του 2017. Η μαζική αντιστοίχιση, όμως, του πληθυσμού σε οικογενειακούς ιατρούς, με αυτή την απαράδεκτη αναλογία, είναι πρακτικά αδύνατη, επιστημονικά απαράδεκτη και υγειονομικά επικίνδυνη».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Δεν μας εκπλήσσει το θράσος του κ. Τσίπρα να ζητάει και τα ρέστα από τη Νέα Δημοκρατία για την εθνικά επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε. Ούτε το γεγονός ότι χαμογελούσε, ακούγοντας τον κ. Ζάεφ να μιλά μπροστά του για “Μακεδόνες” εννοώντας τους συμπατριώτες του. “Μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα καμία προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί και οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τη συμφωνία των Πρεσπών που ήδη παράγει τετελεσμένα.
Σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα της FAZ, είναι απολύτως ψευδές από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη. Εν αντιθέσει με τον Αλ. Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά την ίδια ακριβώς γλώσσα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: Όπως ακριβώς η Νέα Δημοκρατία έθεσε προ των ευθυνών της την Κυβέρνηση με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, το ίδιο ακριβώς θα πράξει καταψηφίζοντας τη συμφωνία, όταν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν προς επικύρωση στη Βουλή».

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για άλλη μια φορά, ο κ. Σπίρτζης εξαγγέλλει την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Ο ΒΟΑΚ -που βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα- δημοπρατείται χωρίς εγκεκριμένες μελέτες και με μία διαδικασία που μόνο πρόσθετες καθυστερήσεις θα προκαλέσει.
Και σε αυτήν την περίπτωση, αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση είναι ανίκανη να ξεκινήσει τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η χώρα. Το μόνο που κάνει είναι να κόβει κορδέλες έργων που υλοποίησαν άλλοι».

Με τον Πρόεδρο της Ινδίας συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Σε θερμό κλίμα συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ινδίας, κ. Ram Nath Kovind. Έγινε ειδική μνεία στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών, ενώ επιβεβαιώθηκε η προσήλωση των δύο χωρών στη διατήρηση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε, επίσης, την πρόθεσή του να αναβαθμιστούν οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ινδίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, οι επενδύσεις, η ναυτιλία, η πληροφορική και η γεωργία.
Επισήμανε ακόμη την ανάγκη να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας στην άμυνα και την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας.
Σημείωσε, τέλος, την εκτίμησή του για την υποστήριξη της Ινδίας στις θέσεις της χώρας μας, σε ό,τι αφορά την αναζήτηση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Θανάτωσαν αδέσποτα σκυλιά στην Κεραμωτή. Ανακοίνωση καταδίκης του περιστατικού από το Δήμο Νέστου

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Με την παρούσα η Δημοτική μας Αρχή καταγγέλλει και καταδικάζει την αποτρόπαιη εικόνα των θανατωμένων αδέσποτων σκύλων το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στην Δ.Ε. Κεραμωτής. Μόλις πληροφορηθήκαμε για την εν λόγω κατάσταση, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος κ.Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, με την συνδρομή κάποιων υπαλλήλων, απομάκρυναν τα κουφάρια από την περιοχή και μόλις ένα από τα τετράποδα σκυλάκια ήταν ακόμη ζωντανό και αμέσως μεταφέρθηκε στην κτηνίατρο κα. Ε. Συκούδη, με την οποία ο Δήμος μας έχει σύμβαση για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η κτηνίατρος παρείχε τις πρώτες βοήθειες και έπραξε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την φροντίδα του ζώου. Το σκυλί παρέμεινε στο κτηνιατρείο για 2 ημέρες, ωστόσο δυστυχώς κατέληξε σήμερα.
Ο καθένας μας θα πρέπει να φροντίσει, ώστε να παύσει πλέον η τακτική της ασυνείδητης εγκατάλειψης τετράποδων ζώων συντροφιάς στους δρόμους, πόσο μάλλον της παράνομης και απάνθρωπης θανάτωσης τους.
Η πολιτισμένη συμβίωση με τα ζώα συντροφιάς, στο Δήμο μας είναι δεδομένη και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το βελτιώνουμε συνεχώς.
Από το Γραφείο Τύπου

Τα αστυνομικά νέα της ημέρας στην ΑΜΘ

Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός στην Αλεξανδρούπολη, κατηγορούμενος για αντιποίηση, λειτουργία Ναού χωρίς άδεια και παράβαση του νόμου περί όπλων


Συνελήφθη χθες (17-6-2018) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 41χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αντιποίηση, λειτουργία Ναού χωρίς άδεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα γραφεία θρησκευτικού σωματείου στην Αλεξανδρούπολη, διαπίστωσαν ότι ο χώρος είχε διαμορφωθεί κατάλληλα και λειτουργούσε Ναός χωρίς τη σχετική άδεια, εντός του οποίου ο 41χρονος ιερουργούσε, αντιποιούμενος την άσκηση του λειτουργού της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Από τον παραπάνω χώρο κατασχέθηκαν πλήθος εκκλησιαστικών ειδών (εικόνες αγίων, σταυροί, εκκλησιαστικά σκεύη, άμφια κ.α.)
Στην κατοχή του 41χρονου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλο χρηματικό ποσό, 30 χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών – ασημικών (γυναικεία δαχτυλίδια, αλυσίδες, σταυροί κ.α.), μαχαίρι, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, εντοπίσθηκαν πιστόλι αερίου, πλαστικό πιστόλι, 2 φιαλίδια αερίου, 100 μεταλλικά σφαιρίδια και πλήθος πλαστικών σφαιριδίων, τα οποία κατασχέθηκαν.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας στο χώρο όπου λειτουργούσε ο παράνομος Ναός συνελήφθη επίσης μια 39χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για απείθεια και αντίσταση, καθόσον αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιχειρώντας με τη χρήση βίας να παρεμποδίσει τις νόμιμες ενέργειες τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Σύλληψη 40χρονου ημεδαπού διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη χθες (17-6-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων
Συνελήφθη προχθές (16-6-2018) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελεγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 33χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Αναλυτικότερα, ο δράστης, επιβαίνοντας σε λεωφορείο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα, όπου κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα (1) παραποιημένο διαβατήριο ιρακινών αρχών και μία (1) πλαστή άδεια παραμονής γερμανικών αρχών.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελεγχου Κήπων.

Συνελήφθη 36χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για κλοπή και απόπειρα απάτης
Συνελήφθη προχθές (16-6-2018) το βράδυ, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 36χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και απόπειρα απάτης.
Συγκεκριμένα, προχθές το απόγευμα, σε χωριό της Δράμας, η 36χρονη μετέβη σε οικία που βρισκόταν η 73χρονη και αρχικά, προσποιούμενη την πώληση θρησκευτικών εικόνων για την οικονομική ενίσχυση μοναστηριών, επιχείρησε να την εξαπατήσει, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσε από την κατοχή της τρεις (3) χρυσές αλυσίδες.
Μετά την καταγγελία του περιστατικού υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν την 36χρονη.
Στην κατοχή της δράστιδας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 θρησκευτική εικόνα, 2 σταυρουδάκια και οι αφαιρεθείσες αλυσίδες, οι οποίες αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους.
Σημειώνεται ότι η 36χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για απάτες.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Ανακοίνωση της ΝΔ για τη βία κατά των διαδηλωτών και την υπογραφή της συμφωνίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η κυβέρνηση που αφήνει τους Ρουβίκωνες να δρουν ανενόχλητοι, έδειξε σήμερα το αυταρχικό της πρόσωπο. Την ώρα που οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς πανηγύριζαν στις Πρέσπες για μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, δόθηκε εντολή στην αστυνομία να δείξει πρωτοφανή αγριότητα, στέλνοντας ακόμη και στο νοσοκομείο πολίτες που διαδήλωσαν την πατριωτική τους ευαισθησία.
Σήμερα δεν είναι μόνο μια θλιβερή μέρα για την Ελλάδα, αλλά και μια μέρα ντροπής για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Διότι μαζί εκχώρησαν στους πολίτες της ΠΓΔΜ τη δυνατότητα να αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες” και να υποστηρίζουν ότι μιλούν την τάχα μακεδονική γλώσσα.
Ο ελληνικός λαός είναι δικαίως οργισμένος. Διότι συνειδητοποίησε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να παραμείνουν για λίγο ακόμη στην εξουσία, δεν υπολογίζουν πια ούτε τα εθνικά συμφέροντα. Μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί. Οι 153 βουλευτές των κ. Τσίπρα και Καμμένου έχουν βαρύτατες ευθύνες. Διότι δεσμεύουν την Ελλάδα με μια συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα, τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπούν.
Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει το παν για να μην διχαστούν οι Έλληνες και καλεί τους πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και καλεί το ίδιο να πράξει και η κυβέρνηση, η οποία μοιάζει να μην συνειδητοποιεί ότι έχει απέναντί της τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων».

Εκκλησιασμός στον Ι.Ν Ιωακείμ & Άννης στις Θέρμες Ξάνθης – Φωτορεπορτάζ

Γράφει ο :Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης
Πρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Ξάνθης.
Ο Ιερός Ναός των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, μας υποδέχτηκε για άλλη μια φορά, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε Ιερούς Ναούς στα Πομακοχώρια Ξάνθης 2018».Ιερούργησε ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Θεόφιλος.
Ο εκκλησιασμός διοργανώθηκε με μέριμνα του «αναδόχου», Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, που εξασφάλισε δωρεά για τη μεταφορά όσων επιθυμούσαν ένα (1) λεωφορείο 70 θέσεων, με το οποίο μεταφέρθηκαν συνολικά 54 άτομα. Παρόντες ήταν επίσης και στρατιωτικοί από γειτονική Μονάδα. Έτσι ήχησε και πάλι η καμπάνα, άναψαν τα καντήλια της εκκλησίας, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας στο χωριό Θέρμες Ξάνθης σε μια ατμόσφαιρα κατανυκτική, που σε συνδυασμό με το φυσικό καταπράσινο περιβάλλον, τους ήχους της φύσης και τα κελαϊδίσματα των πουλιών, αγαλλίασαν τις ψυχές μας και ευχαρίστησαν όλους τους παρευρισκομένους.
Μετά τον εκκλησιασμό, προσφέρθηκαν, από το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης, σε όλο το εκκλησίασμα, καφές και κεράσματα σε τοπικό κατάστημα του χωριού. Στη συνέχεια οι περισσότεροι γευμάτισαν, συμβάλλοντας έτσι και στην μικροοικονομία του χωριού.
Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και γευμάτισαν συμπατριώτες μας Μουσουλμάνοι από τα γύρω χωριά, με τους οποίος ανταλλάξαμε εγκάρδιες ευχές για τη γιορτή τους, αποδεικνύοντας ότι οι διαφορετικές θρησκείες, δεν διαχωρίζουν τους κατοίκους της χώρας, αλλά τουναντίον τους ενώνουν.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους και όσες προσήλθαν, όπως και ιδιαιτέρως τα μέλη μας Ταξχους ε.α. Κουτσαϊμάνη Ιωάννη, Αριστοτέλη Τσότρα, Αργύρη Ανδριώτη και Σμχο ε.α Γεώργιο Γαβριηλίδη, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε επίσης το ταξιδιωτικό Γραφείο ΤΑΣΙΟΣ Ο.Ε, που διέθεσε δωρεάν ένα(1) λεωφορείο, όπως επίσης και τον συμπατριώτη μας Μουσουλμάνο κάτοικο της περιοχής, που καλλώπισε τον προαύλιο χώρο του ναού. (σσ. κούρεψε δωρεάν τα χόρτα).
O επόμενος εκκλησιασμός στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης, είναι στις 24 Ιουν (ΚΥΡΙΑΚΗ) στον Ι. Ν. Αγ. Στυλιανού (στο χωριό ΩΡΑΙΟ), που θα τελεστεί με φροντίδα του «αναδόχου» (Σύλλογος ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ). Επίκαιρη πληροφόρηση, με χρόνους αναχώρησης λεωφορείου και τηλέφωνα για δηλώσεις συμμετοχής, θα υπάρξει με ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ στα ΜΜΕ, όπως και από την ιστοσελίδα www.eaasxanthis.gr.

Μάθημα Πομακικής γλώσσας 150

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΜΑΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

 

ΙΔΙΑ ΡΗΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ
Αντιγράφω – Prepísavom
Αντιγράφεις – Prepísavash
Αντιγράφει – Prepísava
Αντιγράφουμε – Prepísavame
Αντιγράφετε – Prepísavate
Αντιγράφουν – Prepísavot

Μεταβιβάζω – Prepísavom
Μεταβιβάζεις – Prepísavash
Μεταβιβάζει – Prepísava
Μεταβιβάζουμε – Prepísavame
Μεταβιβάζετε – Prepísavate
Μεταβιβάζουν – Prepísavot

Ζυγίζω – Tôglem
Ζυγίζεις – Tôglish
Ζυγίζει – Tôgli
Ζυγίζουμε – Tôglime
Ζυγίζετε – Tôglite
Ζυγίζουν – Tôglet

Υποφέρω – Tôglem
Υποφέρεις – Tôglish
Υποφέρει – Tôgli
Υποφέρουμε – Tôglime
Υποφέρετε – Tôglite
Υποφέρουν – Tôglet

Σκοτώνω – Bíyem
Σκοτώνεις – Bíyesh
Σκοτώνει – Bíye
Σκοτώνουμε – Bíyeme
Σκοτώνετε – Bíyete
Σκοτώνουν – Bíyet

Βρομάω (μυρίζω) – Bíyem
Βρομάς – Bíyesh
Βρομάει – Bíye
Βρομάμε – Bíyeme
Βρομάτε – Bíyete
Βρομάνε - Bíyet

 

Τα αστυνομικά νέα της ημέρας στην ΑΜΘ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην 18ηΔιεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης - ALEXPO 2018


Οι θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στους χώρους του περιπτέρου αφορούν την οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή, την καταπολέμηση του φαινομένου των ναρκωτικών, καθώς και την προστασία των παιδιών από πράξεις ασέλγειας ή κακοποίησης,
Οι επισκέπτες έχουν επίσης την δυνατότητα να ενημερωθούν για το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και τις νέες μορφές αστυνόμευσης που εφαρμόζονται στην περιοχή
Οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται το Πληροφοριακό μας Κέντρο καθ’ όλη της διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης και να ενημερώνονται τόσο μέσα από τη διαπροσωπική επικοινωνία με αστυνομικούς, όσο και μέσα από το σχετικό έντυπο και ψηφιακό ενημερωτικό υλικό
Το Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας άνοιξε χθες (15-6-2018) το απόγευμα τις πόρτες του, στις εγκαταστάσεις της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Αλεξανδρούπολης - ALEXPO 2018.
Για ακόμη μία φορά η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης με περίπτερο, το οποίο θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες της έκθεσης καθ’ όλη της διάρκεια λειτουργίας της, δηλαδή έως και την 19 Ιουνίου, κατά τις ώρες 19:00 έως 24:00.
Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλέγμα των ειδικών δράσεων που αναπτύσσουν οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με γνώμονα τον άνθρωπο και ειδικότερα στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενημέρωση, την εξυπηρέτηση και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα με τη βοήθεια έντυπου και ψηφιακού υλικού, αλλά και μέσα από διαπροσωπική επικοινωνία με τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκονται στους χώρους του Πληροφοριακού Κέντρου να ενημερωθούν για τα εξής θέματα:
• Οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή
• Καταπολέμηση του φαινομένου των ναρκωτικών
• Προφύλαξη και προστασία των παιδιών από πράξεις ασέλγειας ή κακοποίησης
Ιδιαίτερη προτεραιότητα δίνεται φέτος στην θεματική ενότητα «καταπολέμηση του φαινομένου των ναρκωτικών», καθόσον το έτος 2018 έχει χαρακτηριστεί από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ως «έτος κατά των ναρκωτικών» με το μήνυμα «όχι στα ναρκωτικά, όχι στην περιθωριοποίηση, όχι στο θάνατο, λέμε ναι στη ζωή».
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, έχουν τοποθετηθεί στους χώρους του περιπτέρου, εξομοιωτής ζώνης ασφάλειας και ειδικά γυαλιά εξομοίωσης επήρειας οινοπνεύματος (μέθη), δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες, μέσα από τη βιωματική μάθηση, να αντιληφθούν πρώτον τη σπουδαιότητα χρήσης της ζώνης ασφάλειας και δεύτερον ότι το αλκοόλ δεν συνδυάζεται με την οδήγηση.
Επιπλέον, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση των παιδιών, έχουμε εγκαταστήσει ειδικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, στο οποίο, οι μικροί επισκέπτες, μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια, τηρώντας πάντοτε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Επιπρόσθετα, στο χώρο του Πληροφοριακού Κέντρου παρουσιάζεται το έργο και διάφορες εξειδικευμένες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς επίσης οι νέες μορφές αστυνόμευσης που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή (Κινητές Αστυνομικές Μονάδες και Τοπικός Αστυνόμος).
Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν χθες (15-6-2018) το απόγευμα, παρευρέθηκαν ο Γενικός Περιφερικός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Μενεξίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Κουτούζος και αστυνομικό προσωπικό.
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Γενικός Περιφερικός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
…Από την πλευρά μας, ως Ελληνική Αστυνομία, για ακόμη μια χρονιά, δίνουμε σταθερά το δικό μας παρόν σε αυτή τη διοργάνωση. Στο χώρο της Έκθεσης λειτουργεί το Πληροφοριακό μας Κέντρο, με το οποίο θέλουμε να έρθουμε κοντά στους πολίτες της περιοχής μας, να τους ενημερώσουμε και να τους ευαισθητοποιήσουμε πάνω σε διάφορα θέματα…
…Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω όλους τους αστυνομικούς που εργάστηκαν και θα εργαστούν τις επόμενες μέρες δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό για να λειτουργήσει και φέτος το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας...
...Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για το χώρο που μας παραχώρησαν για τη συμμετοχή μας στην 18η Διεθνή Έκθεση Alexpo 2018 και να επισημάνω ότι η συμμέτοχη μας δεν έχει τυπικό ή εθιμικό χαρακτήρα. Η παρουσία μας εδώ δηλώνει ότι η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται κοντά στην τοπική κοινωνία, προστατεύοντας και υπηρετώντας τους πολίτες, καθώς επίσης και κοντά στους επιχειρηματίες, δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων του κάθε πολίτη…

Σύλληψη 7 ημεδαπών για διενέργεια παράνομου τυχερού παιγνίου


Συνελήφθησαν χθες (15-6-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, επτά (7) ημεδαποί, ηλικίας από 29 έως 69 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα, όπου εντόπισαν τον 52χρονο ιδιοκτήτη του, να έχει οργανώσει τη διενέργεια του τυχερού - απαγορευμένου παιγνίου « TEXAS HOLD’EM », σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, στο οποίο συμμετείχε μαζί με τους υπόλοιπους δράστες.
Στην κατοχή των δραστών και στο χώρο του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 301 μάρκες
• 1 τράπουλα
• 14 τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις
• το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ
Επισημαίνεται ότι ο 52χρονος ιδιοκτήτης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθησαν, στους νομούς Έβρου και Ξάνθης, 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί όπλων
Κατασχέθηκαν 2 πιστόλια κρότου – λάμψης, 2 γεμιστήρες και 1 εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων


Συνελήφθησαν στις 14-6-2018 το πρωί, στους νομούς Έβρου και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 58 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Ορεστιάδα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον 21χρονο, διότι κατείχε 1 πιστόλι κρότου λάμψης και 1 γεμιστήρα.
Στη δεύτερη περίπτωση, σε χωριό της Ξάνθης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ο 58χρονος διότι κατείχε 1 πιστόλι κρότου, 1 γεμιστήρα και 1 εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω όπλα, οι γεμιστήρες και το εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Σύλληψη 25χρονου ημεδαπού για κλοπή οχήματος από την Αλεξανδρούπολη
Συνελήφθη στις 14-6-2018 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι, όπως προέκυψε, λίγη ώρα νωρίτερα, αφαίρεσε από την Αλεξανδρούπολη, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το αφαιρεθέν όχημα, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει από τον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας σ τη Γερμανία με πλαστό έγγραφο
Συνελήφθη στις 14-6-2018 το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, 33χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση πλαστού εγγράφου.
Συγκεκριμένα, ο 33χρονος μετέβη στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα με προορισμό το Ντίσελντορφ Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα (1) πλαστό διαβατήριο των αρχών της Δανίας, το οποίο και κατασχέθηκε.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας .

Συνελήφθη διακινητής ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 11 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη στις 14-6-2018 το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, 27χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.
Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Κομοτηνή - Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 27χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.
Ακολούθως, το όχημα εισήλθε στην πόλη της Ξάνθης, όπου προσέκρουσε σε προπορευόμενο όχημα και τελικά ακινητοποιήθηκε.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο διακινητής, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.
Ο διακινητής, οκτώ διακινούμενοι και ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου οι πέντε από αυτούς παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.