Log in
updated 5:30 PM UTC, Aug 14, 2018
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Αύγουστος 2018

Εξιχνιάστηκαν κλοπές δύο χρηματοκιβωτίων από δημοτικές - δημόσιες υπηρεσίες στη Χρυσούπολη Καβάλας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών
Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, οι κλοπές δύο χρηματοκιβωτίων από δημοτικές - δημόσιες υπηρεσίες στη Χρυσούπολη Καβάλας, που διαπράχθηκαν την 18 και 25-5-2017.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 35, 28 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και της απάτης, κατά περίπτωσ η.
Ειδικότερα, προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες, μαζί με δύο άγνωστους συνεργούς τους, διέρρηξαν δύο κτιριακές εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται δημοτικές – δημόσιες υπηρεσίες στη Χρυσούπολη και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους δύο χρηματοκιβώτια, που περιείχαν 4.000 ευρώ περίπου, 2 ηλεκτρονικές συσκευές και έγγραφα, καθώς επίσης από το χώρο ενός γραφείου το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ περίπου.
Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε επίσης ότι, τον Απρίλιο του 2017, ο 35χρονος παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθή, σχετικά με την έκδοση επαγγελματικής άδειας αλιείας, κατάφερε να εξαπατήσει 43χρονο ημεδαπό και να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου.

Σύλληψη 26χρονου αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκε 1 τροποποιημένο περίστροφο κρότου - λάμψης και 3 φυσίγγια
Συνελήφθη χθες (13-8-2018) το βράδυ, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 26χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τον 26χρονο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την επικείμενη σύλληψη, τράπηκε πεζός σε φυγή. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δράστης απέρριψε στο έδαφος ένα (1) περίστροφο, ενώ οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω περίστροφο κρότου – λάμψης, το οποίο ήταν τροποποιημένο ως προς τη δυνατότητα βολής και τρία (3) φυσίγγια διαμετρήματος 380 cal .
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του δράστη περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί για διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου «φρουτάκια»

Συνελήφθησαν χθες (13-8-2018) το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ένας 32χρονος και μία 60χρονη, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα, όπου εντόπισαν τον 32χρονο προσωρινά υπεύθυνο, να επιτρέπει στην 60χρονη, τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «φρουτάκια» σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένας 50χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.
Από το χώρο του καταστήματος κατασχέθηκαν δύο (2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 785 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Κανονικά θα λειτουργεί από τον Σεπτέμβρη το Ιατρείο Μαστού στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Η ανακοίνωση:
Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοινώνει ότι από το μήνα Σεπτέμβριο το Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο Μαστού θα λειτουργεί κανονικά για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ο Διοικητής
Γερόπουλος Αχιλλέας

Με απόλυση τιμωρούνται οι Πομάκοι

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΙΔΗ

Με οριστική παύση – απόλυση από τα καθήκοντά του τιμώρησαν τον δάσκαλο Ριτβάν Καραχότζα που δεν έχει επαρκή γνώση της Τουρκικής ώστε να τη διδάξει στα μουσουλμανόπαιδα. Τον τιμωρούν αφενός γιατί δεν είναι κατάλληλος να εκτουρκίσει τα παιδιά των Πομάκων και των Ρομά και αφετέρου εκδικούνται τον εμβληματικό δημοσιογράφο και αγωνιστή του Πομακικού Κινήματος, τον αδελφό του Σεμπαϊδήν Καραχότζα, το μαύρο πρόβατο του Τουρκικού Προξενείου.
Υπάρχουν στη διάθεσή μας δύο άρθρα του Σεμπαϊδήν Καραχότζα, σχετικά με τον απηνή διωγμό που υπέστη ο αδελφός του Ριτβάν Καραχότζα, με οριστική παύση από τα καθήκοντά του, με την υπ΄αριθμό 10/24-04-2018 Απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
Ο παραπάνω αναφερόμενος δάσκαλος της Μειονοτικής Εκπαίδευσης απολύθηκε από την εργασία του, στην οποία διορίστηκε στο Ελληνικό Δημόσιο (ΦΕΚ. 1016 τ.Γ΄/31-10-2008 ως δάσκαλος του τουρκόγλωσσου ωρολογίου προγράμματος που έχει επιβληθεί σε όλα τα μειονοτικά δημοτικά σχολεία, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης και του Διεθνούς Δικαίου, όπως θα εξηγηθεί παρακάτω.
Ενώ η Συνθήκη της Λωζάνης προβλέπει τρεις εθνοτικές ομάδες (Τουρκογενείς, Πομάκους και Αθιγγάνους) και συνεπώς τρεις γλώσσες της μουσουλμανικής μειονότητας, δυστυχώς για το ελληνικό κράτος υπάρχει μόνο μία, αφού όλα τα μουσουλμανόπαιδα υποχρεούνται να διδάσκονται μόνο στην Τουρκική και φυσικά στην Ελληνική, αλλά όχι στη μητρική τους γλώσσα. Θα μπορούσε να διδάσκονται υποχρεωτικά στην Ελληνική (ως ΄Ελληνες υπήκοοι) και στην μητρική τους γλώσσα, αλλά υπάρχουν κάποια παρωχημένα ελληνοτουρκικά πρωτόκολλα που έχουν ξεπεραστεί πλέον από την πραγματικότητα.
Μ΄αυτό τον τρόπο το ελληνικό κράτος γίνεται συνένοχο της σκανδαλώδους διάκρισης υπέρ του τουρκικού στοιχείου, καταπατώντας τα δικαιώματα των άλλων μειονοτικών ομάδων – στοιχείων. Τοιουτοτρόπως γίνεται συνεργάτης της ΄Αγκυρας και του Προξενείου που προωθούν συστηματικά την πολιτική του εκτουρκισμού των Πομάκων και των Αθιγγάνων.
Ο απολυθείς δάσκαλος δήλωσε αδυναμία να διδάξει κάτι που ο ίδιος δεν διδάχτηκε επαρκώς στην Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.) όπου φοίτησε και αποφοίτησε με πτυχίο μειονοτικού δασκάλου. Αυτός ο άνθρωπος πέραν των άλλων διδάχτηκε μόνο δύο ώρες την εβδομάδα την τουρκική γλώσσα (φυσικά ως ξένη γλώσσα αφού η μητρική του είναι Πομακική) και κλήθηκε να διδάξει την Τουρκική που δεν κατέχει επαρκώς.
Ο καταγγέλων, για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ότι δεν διδάχτηκε επαρκώς στην Ε.Π.Α.Θ. την τουρκική γλώσσα, ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να του χορηγήσει Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας για την Τουρκική, αλλά το Υπουργείο αρνήθηκε, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό του δασκάλου.
Θα μπορούσαν να μην τον απολύσουν και να τον αξιοποιήσουν παραγωγικά με άλλον τρόπο. Θα μπορούσαν να τον τοποθετήσουν σε παραμεθόρια Πομακοχώρια, όπου, λόγω καταγωγής και μητρικής γλώσσας, θα μπορούσε να διδάξει καλύτερα και αποδοτικότερα τα μαθήματα στην τουρκική γλώσσα, όσο αυτός την κατέχει.
΄Όταν επίσης ζήτησε να τον αποσπάσουν σε κάποια διοικητική θέση, ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του από άλλο πόστο, αυτοί του αρνήθηκαν, ενώ τοποθετούνται τόσοι και τόσοι ημέτεροι, ακόμα και σε βουλευτικά ή υπουργικά γραφεία.
Αυτοί όμως (πιστοί στην πολιτική του κατευνασμού) προτίμησαν να τον απολύσουν και να καταστρέψουν την καριέρα, το ψωμί και την ζωή του. Πέρασαν ταυτόχρονα το μήνυμα ότι έτσι τιμωρούνται όσοι δεν προωθούν στο έπακρο τον εκτουρκισμό των Πομάκων και των Ρομά.
Αναδημοσίευση
από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

Τα αστυνομικά νέα της ημέρας στην ΑΜΘ

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί οι οποίοι έριξαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς σε αστυνομική υπηρεσία
Βραδινές ώρες της 9-8-2018, τρεις ημεδαποί, ένας 16χρονος και δύο 15χρονοι, έριξαν τρεις (3) αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς σε ακάλυπτο χώρο του κτιρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, με αποτέλεσμα να αναφλεγεί ο ένας από αυτούς, χωρίς όμως να υπάρξουν φθορές.
Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο δράστες, ηλικίας 16 και 15 ετών, ενώ σήμερα πρωινές ώρες συνελήφθη και ο δεύτερος 15χρονος, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως στο Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουλίου του 2018, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημειώθηκαν 52 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 39 το 2017). Ειδικότερα σημειώθηκαν :
• 7 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 4 το 2017)
• 6 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 2 το 2017)
• 39 ελαφριά τροχαία ατυχήματα (έναντι 33 το 2017)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 72 παθόντες (έναντι 62 το 2017). Ειδικότερα καταγράφηκαν :
• 8 νεκροί (έναντι 5 το 2017)
• 7 βαριά τραυματίες (έναντι 4 το 2017)
• 57 ελαφρά τραυματίες (έναντι 53 το 2017)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
• Η υπερβολική ταχύτητα
• Η παραβίαση προτεραιότητας
• Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
• Η παραβίαση σημάνσεων
• Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
• Οι κακές καιρικές συνθήκες
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Ιούλιο του 2018, βεβαιώθηκαν συνολικά 5.850 παραβάσεις, από τις οποίες οι 1.992 ήταν επικίνδυνες παραβάσεις, ως ακολούθως :
• 1.182 για υπερβολική ταχύτητα
• 195 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
• 151 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
• 28 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
• 153 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
• 218 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
• 24 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
• 26 για αντικανονικό προσπέρασμα
• 10 για φθαρμένα ελαστικά
• 4 για αντικανονικούς ελιγμούς
• 1 για παραβίαση προτεραιότητας
γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :
• Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
• Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
• Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
• Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
• Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
• Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
• Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
• Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
• Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
• Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
• Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
• Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
• Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής κουλτούρας.

Μηνιαία δραστηριότητα αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουλίου του έτους 2018, από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης:
α. Συνελήφθησαν συνολικά 2.143 άτομα και ειδικότερα:
• Είκοσι ένα (21) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.
• Χίλιοι οκτακόσιοι δεκατέσσερις (1.814) αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.
• Ένα (1) άτομο για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
• Ένα (1) άτομο για απόπειρα ληστείας.
• Δεκαεπτά (17) άτομα για κλοπές – διαρρήξεις.
• Οκτώ (8) άτομα για απόπειρα κλοπής.
• Δύο (2) άτομα για απάτη.
• Πενήντα επτά (57) άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
• Δεκαπέντε (15) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
• Τρία (3) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.
• Τρία (3) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
• Δύο (2) άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας «Περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών».
• Ένα (1) άτομο για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα .
• Τρία (3) άτομα για πλαστογραφία.
• Τρία (3) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.
• Σαράντα εννέα (49) άτομα διωκόμενα με Εντάλματα Σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις.
• Δεκαέξι (16) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.
• Εκατόν είκοσι επτά (127) άτομα για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. κ.λ.π.).
β. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:
• Μία (1) απόπειρα ανθρωποκτονίας.
• Μία (1) απόπειρα ληστείας.
• Τριάντα μία (31) κλοπές – διαρρήξεις.
• Εννέα (9) απόπειρες κλοπής.
• Σαράντα πέντε (45) απάτες.
γ. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
• Ακατέργαστη κάνναβη 947,9 γραμμάρια
• Ηρωίνη 14,7 γραμμάρια
• Κοκαΐνη 6,5 γραμμάρια
• Πλαστικά δοχεία με διάλυμα μεθαδόνης 822 γραμμάρια
• Δενδρύλλια κάνναβης 149
• Κλώνοι κάνναβης 45 γραμμάρια
• Σπόροι κάνναβης
• Μικροποσότητα MDMA
• Εξοπλισμός καλλιέργειας φυτών κάνναβης
• Αυτοφυή δενδρύλλια κάνναβης 1.247
• Ναρκωτικά δισκία 113
• Ζυγαριές 3
• Τρίφτης 1
• Χρηματικά ποσά 14.561,30 ευρώ
• Χρυσές λίρες 2
• Πιστόλια 9
• Κυνηγετικά όπλα 10
• Φυσίγγια 537
• Μαχαίρια 8
• Λαθραίος καπνός 1 κιλό
• Λαθραία πακέτα τσιγάρων 2.373
• Κροτίδες, βεγγαλικά, πυροτεχνήματα, παιδικά αθύρματα 78
• Πλαστά έγγραφα 5
• Ηλεκτρονικοί υπολογιστές 24
• Οχήματα 19
• Βάρκα 1
• Διαρρηκτικά εργαλεία
• Είδη παρεμπορίου
ε. Ανευρέθηκαν συνολικά:
• Είκοσι τρία (23) κλεμμένα οχήματα (αυτοκίνητα - δίκυκλα).

Πρώτα σκότωσε και μετά σκοτώθηκε

Αυτοκτονία και ανθρωποκτονία στην Ξάνθη σχετίζονται μεταξύ τους
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, «έδειξαν» ότι το όπλο με το οποίο έβαλε τέλος στη ζωή του ο επιχειρηματίας στην Ξάνθη, είναι το ίδιο με αυτό το οποίο δολοφονήθηκε ο ασφαλιστής, μία ημέρα νωρίτερα.
Πίσω από τη διπλή τραγωδία, κρύβονται σοβαρές οικονομικές διαφορές που, πιθανότατα, είχαν τη ρίζα τους σε «χοντρό» διαδικτυακό τζόγο.
Η βαλλιστική εξέταση στο όπλο με το οποίο αυτοπυροβολήθηκε ο 54χρονος γόνος πασίγνωστης οικογένειας κοσμηματοπωλών της Θράκης, έδειξε ότι ήταν ένα τροποποιημένο πιστόλι τύπου Glock των 9Χ19 χιλιοστών. Τέτοιου είδους μετασκευές γίνονται σε ποσοστό 99% από την Τουρκία όπου πωλούνται στη «μαύρη» αγορά και εισάγονται παράνομα στην Ελλάδα. Η τροποποίηση δεν είναι πάντα επιτυχημένη, καθώς το συγκεκριμένο όπλο μπλόκαρε όταν αυτοπυροβολήθηκε ο Μπαλατλιάν. Οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα τα (συχνά) ταξίδια του οπτικού στην γειτονική χώρα, προσπαθώντας να ανακαλύψουν πότε και πώς το προμηθεύτηκε.
Το πρώτο στοιχείο που έδειξε στους αστυνομικούς ότι το όπλο της αυτοκτονίας ήταν το ίδιο με το οποίο είχε βληθεί ο ασφαλιστής, ήταν ο κάλυκας από τη μια και μοναδική σφαίρα που διαπέρασε την πνευμονική αρτηρία και την καρδιά του 55χρονου βρέθηκε στο γραφείο του αυτόχειρα! Στη συνέχεια, εξακριβώθηκε από το διαμέτρημα του όπλου ότι με αυτό είχε πυροβοληθεί ο Δαλακούρας, αν και αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι χρησιμοποιήθηκε 22άρι πιστόλι, όπως και ότι είχε βληθεί πισώπλατα ενώ η νεκροτομή που έκανε ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης έδειξε ότι είχε δεχθεί την σφαίρα από μπροστά, στο αριστερό ημιθωράκιο και το τραύμα ήταν διαμπερές.
Πηγή: www.eleftherostypos.gr

Βλέπουν το τέλος τους να πλησιάζει και προσπαθούν να καταστρέψουν ότι απέμεινε όρθιο

Γράφει ο Σεμπαϊδήν Κραχότζα
Μπορεί κατά την άποψη αρκετών, ίσως των περισσότερων ψηφοφόρων οι δημοσκοπήσεις να μην καταγράφουν την κοινή γνώμη αλλά να την καθοδηγούν ωστόσο τουλάχιστον στη χώρα μας πάντα προβλέπουν με επιτυχία την επόμενη κυβέρνηση, τον επόμενο Πρωθυπουργό. Το 2015 για παράδειγμα όλες οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπεσαν έξω. Το ίδιο πιστεύω θα συμβεί και τώρα, με μεγάλη ή με μικρή διαφορά, επόμενη κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ και επόμενος Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το αν θα είναι καλύτερος ή χειρότερος ούτε μπορούμε ούτε και έχει κανένα νόημα να το προβλέψουμε από τώρα μιας και εγώ τουλάχιστον δε διαθέτω μαντικές ικανότητες. Εξάλλου θεωρώ πολύ πιο σωστό οι πάντες να κρίνονται από το όποιο έργο τους και όχι με βάση τα δικά μας πιστεύω. Να είστε σίγουροι πως έτσι όπως κρίθηκαν οι προηγούμενοι θα κριθούν και οι επόμενοι όχι τόσο από εμένα όσο από τον ελληνικό λαό.
Το ότι δε θα είναι ξανά κυβέρνηση μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές το γνωρίζουν πολύ καλά στον ΣΥΡΙΖΑ κι ας προσπαθούν να δείξουν μια διαφορετική εικόνα προς τα έξω. Άλλωστε αν είχαν και την παραμικρή πιθανότητα να επανεκλεγούν δε θα προσπαθούσαν με τόση επιμονή και βιασύνη να κλείσουν εκκρεμότητες όπως για παράδειγμα αυτή με τους νόμιμους Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής.
Θυμίζω πως η θητεία των δυο προαναφερόμενων θρησκευτικών ηγετών λήγει με βάση το Προεδρικό Διάταγμα το 2021. Γιατί λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας βιάζεται τόσο πολύ να τους ξεφορτωθεί; Γιατί εφόσον είναι σίγουρος πως θα επανεκλεγεί, δεν περιμένει ως το 2021 προκειμένου να τους αντικαταστήσει; Γιατί ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως Πρωθυπουργική καρέκλα δε θα ξαναδεί ποτέ στη ζωή του και προσπαθεί πριν έρθει το τέλος του να εκπληρώσει μια μεγάλη επιθυμία των τριών μουσουλμάνων Βουλευτών του από τους οποίους θυμίζω εξαρτάται όλα αυτά τα χρόνια η κυβερνητική πλειοψηφία.
Με κυβερνητική πλειοψηφία 153 Βουλευτών, οι τρεις μουσουλμάνοι μπορούσαν να τον ρίξουν ότι ώρα ήθελαν αλλά δεν το έκαναν και τη στήριξη αυτή ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να τους την ξεπληρώσει. Με ποιόν τρόπο; Μα φυσικά αντικαθιστώντας τους νόμιμους Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής με τους δυο δήθεν εκλεγμένους, κάτι που αποτελεί μεγάλη επιθυμία του ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ και φυσικά των μουσουλμάνων Βουλευτών της κυβέρνησης.
Αφού λοιπόν δεν κατάφερε να απομακρύνει τους νόμιμους Μουφτήδες από τη θέση τους ζητώντας τους όχι μια αλλά δυο φορές να παραιτηθούν, τα σαΐνια της αριστεράς σκέφτηκαν έναν άλλον τρόπο πολύ πιο αποτελεσματικό για να πετύχουν τον σκοπό τους. Με μια τροπολογία ή δεν ξέρω πως αλλιώς θα την ονομάσουν (πλούσια η ελληνική γλώσσα) θα αποφασίσουν τη συνταξιοδότηση των Μουφτήδων στα 67 τους χρόνια όπως και οι δικαστικοί. Έτσι με δεδομένο πως και οι δυο θρησκευτικοί ηγέτες των μουσουλμάνων της Θράκης είναι σχεδόν 80 χρονών, θα βγουν αμέσως στη σύνταξη και ο δρόμος για τη διαδοχή τους από τους εκλεκτούς της Άγκυρας θα έχει ανοίξει διάπλατα. Κι αν οι επόμενοι δεν είναι οι αυτοαποκαλούμενοι ως εκλεγμένοι Μουφτήδες θα είναι κάποιοι άλλοι που φυσικά θα αρέσουν στον ΣΟΥΛΤΑΝΟ και στους μουσουλμάνους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντιλαμβάνομαι πως ορισμένοι ίσως να μην καταλαβαίνετε τι ακριβώς σημαίνει αυτό και γι’ αυτό θα το πω με πολύ απλά λόγια. Αφού ξεπούλησαν χωρίς ίχνος ντροπής τη Μακεδονία, τώρα ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο και με τη Θράκη κι όλα αυτά θυμίζω με τη στήριξη του «ΠΑΤΡΙΩΤΗ» Πάνου Καμμένου. Αφού πρόλαβαν να κλείσουν τις εκκρεμότητες Κουφοντίνα, Ξηρού, Μακεδονίας τώρα βιάζονται να ξεμπερδεύουν και με τους Μουφτήδες της Θράκης πριν έρθουν οι εθνικές εκλογές.
Θα το κάνουν, να είστε σίγουροι γι’ αυτό. Οι άνθρωποι αυτοί αν μπορεί κανείς να τους αποκαλέσει ανθρώπους, μας έχουν ήδη αποδείξει πως είναι αδίστακτο, πως δε λογαριάζουν τίποτα μπροστά στο προσωπικό και κομματικό τους συμφέρον. Μισούν κάθε τι ελληνικό και προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να το εξοντώσουν. Αυτό ακριβώς επιχειρούν να κάνουν και με την ελληνική Θράκη, να την εξοντώσουν.
Εμείς όμως δε χρειάζεται να χαλάσουμε το κέφι μας για μια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, για μια ΘΡΑΚΗ. Ο καναπές είναι πολύ αναπαυτικός, ο παγωμένος φραπές υπέροχος και το ίντερνετ πολύ γρήγορο. Διαθέτουμε δηλαδή όλα όσα χρειάζονται για να αφήσουμε αυτούς που μισούν την Ελλάδα να την καταστρέψουν.

Συνελήφθη 30χρονος με πάνω από 4 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη χθες (8-8-2018) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και του Αστυνομικού Σταθμού Λιμεναρίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας Καβάλας και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 30χρονος, στην οικία του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 24 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 4.660 γραμμαρίων
• 55 συσκευασίες με σπόρους κάνναβης
• 1 συσκευή ανάπτυξης φυτών
• 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Διευκρινίσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών από την Π.Ε. Ξάνθης

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Στο πλαίσιο της πλήρους ενημέρωσης του κοινού όσον αφορά τις δράσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ για την καταπολέμηση των κουνουπιών και τις σχετικές δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο κάνουμε γνωστό ότι:
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας είναι στην διάθεση των πολιτών για να παρέχει πληροφορίες, οδηγίες και σχετική ενημέρωση για το πως μπορούν οι πολίτες να προβούν στην αντιμετώπιση των κουνουπιών στους ιδιωτικούς χώρους, όπως αυλές, αγροί κτλ. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ΔΕΝ διανέμουν εντομοκτόνα ή άλλους είδους γεωπονικά φάρμακα, τα οποία μόνο πιστοποιημένοι γεωπόνοι μπορούν να διαθέσουν.
Η Περιφέρεια διενεργεί ψεκασμούς σε δημόσιους χώρους και οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 2541 350169 για να δηλώσουν δημόσιους χώρους που θεωρούν ότι είναι εστίες μόλυνσης (στάσιμα νερά, αρδευτικά κανάλια κτλ).
Από το Γραφείο Τύπου
Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης