Log in
updated 6:34 PM UTC, Jan 22, 2019
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιανουάριος 2019

Τα σημερινά νέα της ΝΔ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η συζήτηση που θα ξεκινήσει αύριο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη του εθνικού θέματος. Και όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους -και υπόλογοι, βέβαια, στην Ιστορία- για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν.
Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Διότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας, με αυτόν τον τρόπο, μια πολιτική δεκαετιών, για λόγους τους οποίους μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει.
Η Ν.Δ. θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Θα εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί η συμφωνία αυτή είναι μια κακή συμφωνία. Και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Επίσης, θεωρώ αδιανόητο το γεγονός ότι καλούμαστε να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο το οριστικό, αναθεωρημένο και κωδικοποιημένο κείμενο του σκοπιανού Συντάγματος, όπως προέκυψε μετά τη διαδικασία αναθεώρησης.
Αυτά τα οποία κατέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος σήμερα στην Επιτροπή -και τα οποία είχα την ευκαιρία μόλις να δω- δεν συνιστούν τίποτε άλλο από το Σύνταγμα των Σκοπίων όπως ισχύει σήμερα. Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, η Βουλή των Ελλήνων να κληθεί να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να γνωρίζει, τελικά, στη λεπτομέρειά τους ποιες είναι οι διατάξεις οι οποίες αναθεωρήθηκαν και τι μορφή θα πάρει τελικά το κείμενο του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.
Ο δεύτερος λόγος που βρίσκομαι σήμερα εδώ είναι για να παρέχω την αμέριστη στήριξή μου στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο Νίκος Ταχιάος είναι ένας άνθρωπος με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία, ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπά την πόλη του. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδεδειγμένο αυτοδιοικητικό έργο. Ένας άνθρωπος, όμως, ο οποίος έχει δώσει και το δικό του διακριτό πολιτικό στίγμα. Και στη συνάντηση την οποία θα έχω με κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης θα ζητήσω από όλες και από όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για να είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ν.Δ. αποδίδει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση σαφέστατα πολιτικά χαρακτηριστικά».

Όργιο ψεύδους και διαστρέβλωσης οι κυβερνητικές δηλώσεις για το συλλαλητήριο
Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης για το χθεσινό συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση επιχειρεί να δικαιολογήσει την απρόκλητη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν ηλικιωμένοι και οικογένειες με παιδιά. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να ταυτίσει το συλλαλητήριο με τους προβοκάτορες που έδωσαν την αφορμή για την βροχή των δακρυγόνων που έπεφταν αδιακρίτως μέσα στον κόσμο».
Πλήρης δήλωση
«Γι’ αυτήν την κυβέρνηση το ψεύδος κατέστη δευτέρα φύσις. Με τερατώδη ψεύδη κατέλαβαν την εξουσία το 2015, με παιδαριώδη ψεύδη κυβέρνησαν για 4 έτη και με ασύστολα ψεύδη γατζώνονται τώρα που καταρρέουν στις καρέκλες τους.
Σε πείσμα της πραγματικότητας, που την βιώνουν με οδυνηρό τρόπο οι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που συμμετείχαν σε ένα πρωτοφανούς μεγέθους συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, διαστρεβλώνουν την αλήθεια με απύθμενο θράσος και κυνική ωμότητα.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να δικαιολογήσει την απρόκλητη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν ηλικιωμένοι και οικογένειες με παιδιά. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να ταυτίσει το συλλαλητήριο με τους προβοκάτορες που έδωσαν την αφορμή για την βροχή των δακρυγόνων που έπεφταν αδιακρίτως μέσα στον κόσμο. Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιθέσεων οφείλεται σε καθαρή σύμπτωση.
Αντιλαμβανόμαστε ότι οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης-κουρελού δεν αγωνιούν για την αλήθεια, παρά μόνον για το πώς θα παραμείνουν για λίγο ακόμη στην εξουσία. Και γι’ αυτόν το σκοπό είναι βέβαιο ότι πλέον δεν διστάζουν έναντι οποιουδήποτε εμποδίου. Άλλωστε, γνωρίζουν καλά ότι αποτελούν τεχνητή πλειοψηφία εντός του κοινοβουλίου, πλην όμως θλιβερή μειοψηφία στο λαό. Και αυτό θα φανεί την ώρα της κάλπης, που φοβούνται και ξορκίζουν».

Δήλωση της Όλγας Κεφαλογιάννη
Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ σχετικά με την υπόθεση μεταβίβασης ακινήτων αρμοδιότητάς του στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα, μετά από τέσσερις μήνες εμπαιγμού, η κυβέρνηση αυτοαναιρείται.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ παραχώρησε μακρά συνέντευξη τύπου, για να επαναλάβει όσα αναφέρει η χθεσινή εξουσιοδότηση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Εξακολουθούν, βεβαίως, να παραμένουν εν κρυπτώ τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των επίμαχων μνημείων και αρχαιολογικών χώρων. Όπως εν κρυπτώ παραμένει και η νομοθετική ρύθμιση που εξαγγέλθηκε για τη δήθεν επίλυση του ζητήματος.
Η κ. Υπουργός όφειλε να παρουσιάσει και τα δύο σήμερα. Διαφορετικά ποιος ο λόγος να παραχωρήσει συνέντευξη; Αποδεικνύεται ότι οι ισχυρισμοί της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ πως η προστασία μνημείων και αρχαιολογικών χώρων τεκμαίρεται από την ισχύουσα νομοθεσία, είναι εντελώς ανυπόστατοι.
Η Νέα Δημοκρατία εδώ και τέσσερις μήνες καλεί την αρμόδια υπουργό να προχωρήσει στο αυτονόητο: στη δημοσιοποίηση του πλήρους καταλόγου των ιστορικών μνημείων και αρχαιολογικών χώρων που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Η αρμόδια Υπουργός, ωστόσο, περιορίζεται σε ψευδείς, καθησυχαστικές ανακοινώσεις.
Το επαναλαμβάνουμε:
Η δημοσιοποίηση του πλήρους καταλόγου των ιστορικών μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, δεν είναι απλώς ζήτημα τήρησης της υπόσχεσης της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ.
Είναι συνταγματική υποχρέωση».

 

Η παιδική παράσταση " Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ" το Σάββατο στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Η Παιδική Παράσταση Του Χειμώνα
Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Charles Perrault
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ώρες 17.15 & 19.15
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ – ΒΙΒΛ/ΛΕΙΟ ΠΥΡΓΕΛΗ τηλ - 25410 72363
Προπώληση 8€ - Ταμείο 10€ - INFO – 6974797109
VIVA.GR
Πιστό στο ραντεβού του το Μικρό Θέατρο Λάρισας έπειτα από την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το καλοκαίρι με τον Λύκο & τα 7 Κατσικάκια & την 1η σεζόν του φετινού χειμώνα με τον Μάγο του Οζ & Την Χιονάτη με τους 7 Νάνους σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε από το 2009 ,πλησιάζοντας αισίως τα 10 χρόνια παρουσίας με τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του. Παρουσιάζει για 9ο συνεχές χειμώνα στην πόλη μας & ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ το φανταστικό παραμύθι που όλα τα παιδιά γνωρίζουν.
Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ Charles Perrault
Λίγα λόγια για το έργο…
Το Μικρό Θέατρο Λάρισας παρουσιάζει την ιστορία της Σταχτοπούτας. Το κλασικό παραμύθι του charles Perrault που με μοναδικό τρόπο καταφέρνει να συνδυάσει την ευτυχία με την λύπη και την αλήθεια με την μαγεία.
Η Σταχτοπούτα περνάει πολύ δύσκολες ημέρες κοντά στην μητριά και τις αδελφές της. Μια πρόσκληση από το παλάτι για τον ετήσιο χορό και σε συνδυασμό με την άρνηση της μητριάς της να παρευρεθεί, η Σταχτοπούτα γίνεται η αφορμή να εμφανιστεί η Νεραϊδονονά. Η Σταχτοπούτα θα πάει στον χορό και με την βοήθεια της Νεραϊδονονάς θα βρει την ευτυχία, την ηρεμία... Κι έναν υπέροχο Πρίγκηπα! Η Συνέχεια επί Σκηνής!!!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ,ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΤΟΚΑΤΛΙΔΗ, ΑΝΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ , ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΑΝΙΗΛ , ΜΑΙΡΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ,ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΔΗ-ΨΑΡΑΚΟΥ
Κείμενο - Σκηνοθεσία : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ Σκηνογραφία : ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΛΦΙΕΡΗ
Κοστούμια : ΤΕΤΑ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ Σχεδιασμός Φωτισμών : ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Γραφιστικά : ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ Ειδικές Κατασκευές : ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΛΦΙΕΡΗ
Δημόσιες Σχέσεις : ΜIKRO THEATRO Μουσική Επιμέλεια : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ
Ζωγραφική : ΜΙΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Παραγωγή : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Διάρκεια : 80 λεπτά (με ένα Διάλειμμα 10 λεπτών) Κρατήσεις - Πληροφορίες: 6974797109
Προπώληση: 8€ Ταμείο Θεάτρου: 10 € Το έργο απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας

Έναρξη υποβολής τροποποιήσεων - μεταβιβάσεων για τη δράση "Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα" του ΠΑΑ 2014-2020

Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι από τις 15/1/2019 μέχρι και τις 28/2/2019 οι δικαιούχοι της δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του ΠΑΑ 2014-2020, μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα τροποποιήσεων ή/και μεταβιβάσεων ή/και ανακλήσεων πράξης για το δεύτερο έτος εφαρμογής (έτος 2019).
Η τροποποίηση μπορεί να αφορά τροποποίηση των στοιχείων της πράξης (αφαίρεση αγροτεμαχίου κ.ά.), αλλαγή ΑΦΜ του δικαιούχου , μεταβιβάσεις εκμεταλλεύσεων ή τμημάτων αυτών (ολική ή μερική μεταβίβαση). Οι αιτήσεις τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένης της μεταβίβασης, πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της δράσης (https://p2.dikaiomata.gr/M1014/#/login) και ειδικότερα στη Λειτουργική Μονάδα «Μεταβιβάσεις – Τροποποιήσεις».
Αναλυτικές πληροφορίες δίδονται στην υπ΄ αριθ. 3320/153432/07.11.2018 (ΑΔΑ: ΩΛ1Φ4653ΠΓ-Ρ3Φ) Εγκύκλιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) με θέμα «Διαδικασία υποβολής Αίτησης Τροποποίησης Πράξης (συμπεριλαμβανομένης της μεταβίβασης πράξης) και αίτησης ανάκλησης πράξης στο πλαίσιο της δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2020», η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΥπΑΑΤ (http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/XOROTAJIA/egkyklios3320_153432_071118.pdf ).
Ε.Π.
Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΛΑΤΣΟΣ
Γεωπόνος Α'

Κοπή βασιλόπιτας και βράβευση αριστούχων μαθητών από τον Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων ευλόγησε την κοπή της βασιλόπιτας στην πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου μας τον καινούργιο χρόνο. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφ. Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Ζαγναφέρης, οι Δήμαρχοι Ξάνθης και Αβδήρων κ.κ. Δημαρχόπουλος και Τσιτιρίδης, ο Πρόεδρος του Δημ, Συμ. Κ, Δραμσίζης, εκπρόσωποι του Στρατηγού του Δ΄Σ.Σ. και του Δ/ντή Αστυνομίας Ξάνθης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ανατ. Μακ-Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και Αντ/δρο του ΕΒΕ Ξάνθης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι πρόεδροι των Συλλόγων Κυπρίων, Σαρακατσαναίων και Μικρασιατών, μέλη, φίλοι και νέοι του Συλλόγου και του Συλλόγου Ποντίων φοιτητών Ξάνθης.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε για την νέα χρονιά , έκανε ένα σύντομο απολογισμό του 2018 και τόνισε. " Η νέα χρονιά, το 2019, είναι χρονιά με ιδιαίτερους συμβολισμούς. Είναι ένα επετειακό έτος, το οποίο συμβολικά έχει επιλεγεί, καθώς συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την αποβίβαση του Γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ στην Αμισό την 19η Μαΐου του 1919. Θα πορευθούμε την χρονιά αυτή με μπροστάρη το λάβαρο με τον λογότυπο της Γενοκτονίας. Λογότυπος που εμπεριέχει μηνύματα τόσο για τη γενοκτονία και την πορεία εξόντωσης του ποντιακού ελληνισμού, αλλά ταυτόχρονα και την πορεία των Ελλήνων του Πόντου, ανά τους αιώνες.
Οφείλουμε να αποδώσουμε στην χρονιά αυτή την οφειλόμενη τιμή και να αναδείξουμε, με το επιβαλλόμενο χρέος μας για την δικαίωση της μνήμης τους, την αναγνώριση της Γενοκτονίας τους.
Θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος, την ίδια όρεξη, την ίδια προσφορά. Θα πορευτούμε με εκείνα τα χαρίσματα που διακρίνουν τους Ποντίους. Την δημιουργικότητα, την αλληλεγγύη, την αισιοδοξία, το χιούμορ. Όλα εκείνα που κράτησαν ζωντανούς τους κατατρεγμένους πρόσφυγες, έστησαν από το μηδέν νέες πατρίδες και πρόκοψαν.»
Ακολούθησε η συμβολική βράβευση , με έπαινο αλλά με την αγάπη όλων μας, μαθητών και μαθητριών που αναζήτησαν το ξεχωριστό, τις επιτυχίες, τις κορυφές στον χώρο του πνεύματος και του ταλέντου τους. Σε όλους αυτούς που δείχνουν την προφανή υπεροχή τους και γίνονται υπόδειγμα όλων μας, σήμερα που η δήθεν ισότητα επιδιώκει την μετριότητα και την παράλογη εξίσωση προσώπων και καταστάσεων. Ανάμεσα στους βραβευθέντες και η κ. Χρηστακίδου Δέσποινα , μητέρα τεσσάρων παιδιών μιας εξαίρετης οικογένειας, απόφοιτος του Εσπερινού ΓΕΛ Ξάνθης.
Κατά τη επίδοση των επαίνων οι παριστάμενοι υψηλοί προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να εξάρουν την μεγάλη προσφορά του Συλλόγου μας στον πολιτισμό αλλά και την συμμετοχή του στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας, παρότρυναν την συνέχιση με το ίδιο πείσμα και θέληση δηλώνοντας ότι βρίσκονται πάντα στο πλευρό του Συλλόγου.
Βραβευθέντες το 2018.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Μαυρίδου Σταυρούλα του Ελευθερίου και της Μαρίας
ΛΥΚΕΙΟ
Σουπιάδου Θάλεια του Λάζαρου και της Δημητρούλας
Μακέδης Φώτιος του Τριαντάφυλλου και της Γεύσης
ΑΕΙ
Κυρλίδης Ελευθέριος του Χρήστου και της Δέσποινας
Σαραντίδης Ανδρέας του Εμμανουήλ και της Θεοφανής
Σουπιάδου Σοφία του Λάζαρου και της Δημητρούλας
Χατζηαντωνίου Μαρία-Άννα του Χαράλαμπου και της Σοφίας
Χρηστακίδου Δέσποινα του Χρήστου και της Σοφίας
Έπαινος δόθηκε και στην Σπυριάδου Βασιλική, μαθήτρια του Εσπερινού ΓΕΛ Ξάνθης, η οποία με το τραγούδι της «Προσφυγιάς Στράτα» κατέκτησε την 1η θέση στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ποντιακός ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» που διοργάνωσε, το 2018, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Έδρα Ποντιακών Σπουδών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν ποντιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του Συλλόγου.
Και του χρόνου.
Το ΔΣ

Κατανομή επιλέξιμων βοσκοτόπων

Ενημέρωση Κτηνοτρόφων για την κατανομή επιλέξιμων βοσκοτόπων έτους 2018 και για τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων για χωροταξική ανακατανομή των βοσκοτόπων που θα ισχύσουν το έτος 2019
Σε συνέχεια του από 14-12-2018 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας και σύμφωνα με τις διατάξεις της ΥΑ 915/69142/15-05-2018 (ΦΕΚ 1812/Β΄/2018 ) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την ΥΑ 2159/179798/27.12.2018 YA (ΦΕΚ 6051/Β’ /2019), ενημερώνουμε ότι :
1. Η κατανομή βοσκοτόπων έτους 2018 έχει αναρτηθεί στις Διευθύνσεις Αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής των περιφερειακών ενοτήτων (ΔΑΟΚ) για ενημέρωση των κτηνοτρόφων.
2. Καλούνται οι κτηνοτρόφοι να προσέλθουν στις κατά τόπους ΔΑΟΚ μέχρι την 31/01/2019 προκειμένου να λάβουν γνώση ενυπόγραφα για την ισχύουσα κατανομή και ταυτόχρονα, εάν επιθυμούν, να υποβάλλουν ενστάσεις-αιτήματα χωροταξικής ανακατανομής βοσκοτόπων που θα ισχύσουν για το έτος 2019.
3. Αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά τις 31/01/2019 θα εξεταστούν το επόμενο έτος.
4. Σε περίπτωση μη προσέλευσης, θεωρείται ότι οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι αποδέχονται την κατανομή ως έχει και αποποιούνται του δικαιώματος ένστασης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι μπορούν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων που υπάγονται.
Ε.Π.
Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΛΑΤΣΟΣ
Γεωπόνος Α'

Δήλωση Περιφερειάρχη ΑΜΘ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ολόκληρη η δήλωση:
«Θέλω να εκφράσω με τον πιο σαφή τρόπο την αντίθεσή μου στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Δυστυχώς, σε αυτό το σοβαρό ζήτημα η κυβέρνηση ενήργησε χωρίς να λάβει υπόψη τις εθνικές ευαισθησίες και τις ανησυχίες των πολιτών.
Κυρίως με προβληματίζει το γεγονός ότι με τη συμφωνία αναγνωρίζονται “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα, κάτι που καθιστά άνευ νοήματος τον γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα της γειτονικής χώρας.
Συνεπώς, θεωρώ ότι η συμφωνία αυτή θα δημιουργήσει προβλήματα.
Εμείς επιθυμούμε μια συμφωνία στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης, που θα σέβεται την ιστορία της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια.
Επιθυμούμε τη φιλία με τους βόρειους γείτονές μας.
Θέλουμε οι περιοχές της βόρειας Ελλάδας, και ιδιαίτερα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από όριο και ανάχωμα απέναντι σε κινδύνους που ήταν για δεκαετίες, να γίνουν πεδίο διασυνοριακής συνεργασίας και ανάπτυξης.
Αυτό όμως μπορούμε να το πετύχουμε μόνο όταν είμαστε ξεκάθαροι και δεν υπάρχουν σκιές και ασάφειες στις μεταξύ μας σχέσεις».

Δραστηριότητες Δημάρχου – Δημοτικής Αρχής Νέστου

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΘΥΡΙΔΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
Συνάντηση με τους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων της Γραβούνας κ. Τσαμπάζη, της Πετροπηγής κ. Αλαφογιάννη, του Ν. Ξεριά κ.Μπουντζουκίδη και της Πέρνης κα Τοσπά πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου προκειμένου να συζητηθούν και να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες ως προς την λειτουργία των γραμματοθυρίδων που τοποθετήθηκαν πρόσφατα.
ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΚΟΠΕΣ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσούπολης, την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, σε γνωστό καφέ της πόλης. Πλήθος κόσμου παρέστη μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κα Κοσμίδου, κ. Καραγεωργίου, κα Ψυλλίδου, κ. Παπαθεοδώρου και την Αντιπρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη.
Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου έκοψε την πίτα του στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με τους Αντιδημάρχους κα Κοσμίδου, κ. Καϊντατζόπουλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη. Λίγο αργότερα, μετέβησαν στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρακίου όπου κι εκεί έκοψαν ως είθισται την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Στην εκδήλωση παρέστησαν και ο Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Χατζηγερακούδης μαζί με τον τοπικό σύμβουλο κ. Αραμπατζάκη.
Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου έκοψε την πίτα του στο χώρο του Συλλόγου τους. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ψήφισμα που εξέδωσε το Δ.Σ. του Δήμου κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ενώ ευχήθηκε το 2019, με την συμπλήρωση των 100 χρόνων, να αναγνωρισθεί διεθνώς η ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Το φλουρί της πίτας έτυχε ο ίδιος ο Δήμαρχος Νέστου. Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη και οι Αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου, κ. Καραγεωργίου, κ. Παπαθεοδώρου και κ. Σαββαϊδης.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2019-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέστου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του λίγο πριν το πρώτο συμβούλιο για το 2019, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, παρουσία και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ. Στεφάνου. Τυχερή στάθηκε η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χατουτσίδου Ελένη.
Στα εκτός ημερησίας θέματα, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος έκανε πρόταση για ψήφισμα ΚΑΤΑ της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από την Δημοτική Αρχή και την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.
Στα ημερησίας θέματα εγκρίθηκαν:
1. Η τροποποίηση ΟΕΥ Δήμου Νέστου για ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» σε οργανική μονάδα του Δήμου.
2. Η αποδοχή χρηματοδότησης ΥΠ. ΕΣ. για χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε πληγέντες από φυσική καταστροφή, ποσό ύψους 1.065.000€
ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ
Παραμονή της εορτής του Αγίου Αθανασίου, 17 Ιανουαρίου, τελέσθηκε με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη ο εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο προάστιο. Πλήθος πιστών παρέστησαν στο ναό μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με τους Αντιδημάρχους κ. Σαββαϊδη, κ. Καραγεωργίου, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη και τον Ταξίαρχο κ. Γκράνα.
ΠΛΗΘΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ‘’ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ΄΄ - Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
Ο συνδυασμός «Πορεία με Όραμα» του Δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου έκοψε την πίτα του, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου σε γνωστό καφέ-μπαρ της Χρυσούπολης. Βροντερό παρόν έδωσαν οι φίλοι και τα μέλη του συνδυασμού που παρέστησαν γεμίζοντας ασφυκτικά το χώρο από νωρίς. Το φλουρί έτυχε ο πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής κ. Μαρινάκης. Ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τα μέλη, τους φίλους αλλά και τους συμβούλους του για την άψογη σχέση και συνεργασία που έχουν όλο αυτό το διάστημα ενώ τους κάλεσε να ξεκινήσουν μαζί του έναν αγώνα έντιμο κι αξιοπρεπή που θα οδηγήσει σε νέα νίκη στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
Συνάντηση είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος , το Σάββατο 19 Ιανουαρίου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καβάλας κ. Εμμανουηλίδη, κ. Μορφίδη και κ. Παπαφιλίππου προκειμένου να συζητήσουν για την ένταξη του Δήμου Νέστου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία χρηματοδοτούν τα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας & Υποδομών.
«ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
Το τριήμερο 18,19 & 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν τρεις επιτυχημένες παραστάσεις αφιερωμένες στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο με τραγούδια και σκηνές από τις αξέχαστες ελληνικές ταινίες. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και τις τρεις βραδιές τις παραστάσεις γεμίζοντας το θέατρο. Την παράσταση του Σαββάτου παρακολούθησε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με τους Αντιδημάρχους κα Κοσμίδου και κ. Σαββαϊδη.
Από το Γραφείο Τύπου

Χρηματοδότηση των ΜΜΕ και κατώτατος μισθός, τα θέματα της συνάντησης ΕΣΕΕ – Θεσμών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 22 Ιανουαρίου, συνάντηση της ΕΣΕΕ με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) μετά από πρόσκληση του επικεφαλής κ. DeclanCostello, στα γραφεία της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, με την ευκαιρία της δεύτερής τους επίσκεψης μετά το τέλος των προγραμμάτων στήριξης.
Στην ατζέντα της συζήτησης κυριάρχησαν τα θέματα της έλλειψης χρηματοδότησης των ΜΜΕ, των επιτοκίων και των τραπεζικών απαιτήσεων, της επικείμενης αύξησης του κατώτατου μισθού αλλά και του εργατικού κόστους.
Οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ παρουσίασαν συνοπτικά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τη σημασία των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Τόνισαν την ανάγκη για ενίσχυση της ρευστότητας, την απροθυμία των τραπεζών να δανείσουν χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις, την διαφορά των ελληνικών επιτοκίων από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και την αναγκαιότητα εργαλείων, όπως τα μικροδάνεια (micro-financing) και η Αναπτυξιακή Τράπεζα για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Αναφέρθηκαν επίσης στο ζήτημα του φορολογικού και ασφαλιστικού βάρους των επιχειρήσεων, της γραφειοκρατίας και της αργής απονομής δικαιοσύνης, ως παραγόντων που αναδεικνύονται σε ανασταλτικό παράγοντα νέων επενδύσεων.
Η συζήτηση, τέλος, περιστράφηκε στο θέμα του κατώτατου μισθού, όπου οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ τόνισαν την θετική διάσταση που θα έχει η επικείμενη αύξηση, καθώς αναμένεται να συμβάλλει τουλάχιστον στην μεταβολή της ψυχολογίας του κλίματος και να παράσχει στις εμπορικές επιχειρήσεις μία μικρή μεν αλλά πολύ αναγκαία ρευστότητα. Παράλληλα, εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους επάνω στο μείζον θέμα του αυξημένου σε σχέση με τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες μη μισθολογικού κόστους, το οποίο πρέπει να αποτελέσει μέρος της ατζέντας των προς διευθέτηση και εκλογίκευση θεμάτων.
Οι εκπρόσωποι των θεσμών άκουσαν με προσοχή την ανάπτυξη των απόψεων του ελληνικού εμπορίου και μετά την συνάντηση, ευχαρίστησαν την ΕΣΕΕ για τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις της, καθώς και για την πολύτιμη συνεισφορά της στο θέμα της τεκμηρίωσης και της υποβολής στοιχείων για σημαντικούς τομείς της ελληνικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας.

Η παιδική παράσταση " Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ" το Σάββατο στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Η Παιδική Παράσταση Του Χειμώνα
Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Charles Perrault
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ώρες 17.15 & 19.15
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ – ΒΙΒΛ/ΛΕΙΟ ΠΥΡΓΕΛΗ τηλ - 25410 72363
Προπώληση 8€ - Ταμείο 10€ - INFO – 6974797109
VIVA.GR
Πιστό στο ραντεβού του το Μικρό Θέατρο Λάρισας έπειτα από την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το καλοκαίρι με τον Λύκο & τα 7 Κατσικάκια & την 1η σεζόν του φετινού χειμώνα με τον Μάγο του Οζ & Την Χιονάτη με τους 7 Νάνους σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε από το 2009 ,πλησιάζοντας αισίως τα 10 χρόνια παρουσίας με τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του. Παρουσιάζει για 9ο συνεχές χειμώνα στην πόλη μας & ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ το φανταστικό παραμύθι που όλα τα παιδιά γνωρίζουν.
Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ Charles Perrault
Λίγα λόγια για το έργο…
Το Μικρό Θέατρο Λάρισας παρουσιάζει την ιστορία της Σταχτοπούτας. Το κλασικό παραμύθι του charles Perrault που με μοναδικό τρόπο καταφέρνει να συνδυάσει την ευτυχία με την λύπη και την αλήθεια με την μαγεία.
Η Σταχτοπούτα περνάει πολύ δύσκολες ημέρες κοντά στην μητριά και τις αδελφές της. Μια πρόσκληση από το παλάτι για τον ετήσιο χορό και σε συνδυασμό με την άρνηση της μητριάς της να παρευρεθεί, η Σταχτοπούτα γίνεται η αφορμή να εμφανιστεί η Νεραϊδονονά. Η Σταχτοπούτα θα πάει στον χορό και με την βοήθεια της Νεραϊδονονάς θα βρει την ευτυχία, την ηρεμία... Κι έναν υπέροχο Πρίγκηπα! Η Συνέχεια επί Σκηνής!!!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ,ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΤΟΚΑΤΛΙΔΗ, ΑΝΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ , ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΑΝΙΗΛ , ΜΑΙΡΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ,ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΔΗ-ΨΑΡΑΚΟΥ
Κείμενο - Σκηνοθεσία : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ Σκηνογραφία : ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΛΦΙΕΡΗ
Κοστούμια : ΤΕΤΑ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ Σχεδιασμός Φωτισμών : ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Γραφιστικά : ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ Ειδικές Κατασκευές : ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΛΦΙΕΡΗ
Δημόσιες Σχέσεις : ΜIKRO THEATRO Μουσική Επιμέλεια : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ
Ζωγραφική : ΜΙΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Παραγωγή : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Διάρκεια : 80 λεπτά (με ένα Διάλειμμα 10 λεπτών) Κρατήσεις - Πληροφορίες: 6974797109
Προπώληση: 8€ Ταμείο Θεάτρου: 10 € Το έργο απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας

Δώρα από τον Δήμαρχο Ξάνθης και τη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης στο Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης

Τα χαμόγελα, οι αγκαλιές και η συγκίνηση περίσσεψαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης στο Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης.
Η καθιερωμένη πλέον επίσκεψη στις αρχές κάθε έτους πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, στο πλαίσιο προσφοράς των δώρων που συγκεντρώνονται στη γιορτή που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ξάνθης και η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης.
«Ο Δήμος Ξάνθης στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία των αστυνομικών που αποδεικνύει γενναιοδωρία ψυχής και πλαταίνει το χαμόγελο των εκπαιδευόμενων του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης. Συγχαίρουμε τα μέλη της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης και είμαστε αρωγοί σε όσους έχουν ανάγκη. Συγχαίρουμε επίσης, το προσωπικό του Παραρτήματος για τον ζήλο και την εξαιρετική διάθεση προσφοράς που καθημερινά επιδεικνύουν», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Ξάνθης.
Στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος παραβρέθηκαν επίσης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Νεκτάριος Ορφανίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και υπεύθυνος του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης Γεώργιος Χατζηθεοδώρου, σε απαρτία τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης Νικόλαος Γουναρίδης, Παναγιώτης Δροσίδης, Δημήτρης Λαβτσής, Γεώργιος Ψωμαδόπουλος, Αφροδίτη Τσούφη και Σάββας Κυρλίδης, καθώς και αστυνομικοί, που προσήλθαν με τα αστυνομικά τους οχήματα και κέρδισαν, όπως ήταν αναμενόμενο, τις εντυπώσεις γεμίζοντας με ενθουσιασμό τους εκπαιδευόμενους του Παραρτήματος.
Τα δώρα που προσφέρθηκαν ήταν είδη χειροτεχνίας και οικιακής χρήσης, καθώς και ηλεκτρικές συσκευές για τη λειτουργία του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης.