Log in
updated 6:06 PM UTC, Sep 30, 2020
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Απρίλιος 2019

Η αναγνώριση και αποδοχή του ΝΟΜΙΜΟΥ ΜΟΥΦΤΗ Ξάνθης ξεκίνησε

Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς το πρόσωπο του Σοφολογιότατου Μουφτή Ξάνθης κ. Μπιλάλ Καρά Χαλήλ εκφράζει ένας ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΜΑΚΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ συμπολίτης μας από τον οικισμό Άλμα του Δήμου Μύκης , που δέχθηκε να τελέσει το μνημόσυνο (ΜΕΒΛΙΤ) της Μητέρας του στο Ιερό Τέμενος του χωριού.

Επίσης ευχαριστεί θερμά τους συγγενείς και συγχωριανούς του οι οποίοι παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη της μητέρας του.

Βήμα βήμα κερδίζει την εμπιστοσύνη των μουσουλμάνων ο Τοποτηρητής Μουφτής Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ

Του Σεμπαϊδήν Καραχότζα
Σε άρθρο μου πριν από μερικές μέρες μεταξύ άλλων ανέφερα πως είναι θέμα χρόνου πλέον να επανέλθει η κανονικότητα στην Ξάνθη και οι μουσουλμάνοι του νομού να εμπιστευτούν τον νόμιμο, τον διορισμένο από την ελληνική πολιτεία Μουφτή. Μόνο που το άρθρο μου εκείνο ήταν βασισμένο σε πληροφορίες που μου μετέφεραν και ομολογώ πως έπεσα έξω διότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα απ' ότι σας είχα περιγράψει στο συγκεκριμένο άρθρο μου κι αυτό το είδα με τα μάτια μου, δεν πρόκειται δηλαδή για πληροφορίες που μου μετέφεραν άλλοι.
Τις τελευταίες μέρες ο Σοφολογιότατος Μουφτής Ξάνθης (μη ρωτάτε ποιός Μουφτής, μόνο έναν έχουμε) βρέθηκε σε τζαμί ενός Πομακοχωρίου της ορεινής περιοχής για ένα Μεβλίτ (καντήλι) που έγινε στη μνήμη μιας γυναίκας η οποία έφυγε πολύ νέα από τον μάταιο τούτο κόσμο.
Ιμάμης στο συγκεκριμένο χωρίο είναι ένας άνθρωπος που ανήκει στο στρατόπεδο του ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ και πέρα από το ότι ζητήθηκε η άδεια των κατοίκων του οικισμού ώστε να μπορέσει να παραστεί στο Μεβλίτ ο νόμιμος Μουφτής Ξάνθης (αυτό μόνο φτάνει για να καταλάβετε πόσο τραγική είναι η κατάσταση στη Θράκη), πιθανότατα δόθηκε εκ μέρους του ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ στους κατοίκους η οδηγία να γυρίσουν την πλάτη στον διορισμένο Μουφτή και το βράδυ εκείνο να μην πάνε στο τζαμί ώστε να δείξουν με τη στάση τους αυτή πως δεν αποδέχονται τον Μουφτή που τοποθέτησε το ελληνικό κράτος.
Πράγματι πολλοί, ίσως οι περισσότεροι από τους κατοίκους του συγκεκριμένου χωριού, όντας μάλλον πιστοί στον ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ τους, το βράδυ εκείνο δεν πήγαν στο τζαμί παρόλο που εκεί γινόταν μια προσευχή στη μνήμη μιας νεκρής γυναίκας. Αυτό είναι μάλλον το Ισλάμ που τους διδάσκουν οι ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΓΗΔΕΣ τους, ούτε τη μνήμη μια νεκρής γυναίκας να μη δέχονται να τιμήσουν.
Μόνο που δεν είναι όλοι ίδιοι αφού το βράδυ εκείνοι στο τζαμί βρέθηκαν περισσότεροι απ' ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος κάτοικοι του χωριού τόσο για την προσευχή που θα γινόταν όσο και για να υποδεχτούν τον κανονικό Μουφτή τους. Το πιο ευχάριστο απ' όλα πάντως ήταν που το 80% από αυτούς που βρέθηκαν στο τζαμί ήταν νέοι ηλικιακά άνθρωποι κι αυτό αποτελεί ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον.
Γιατί; Μα επειδή αυτό δείχνει πως οι νέοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι τα πιο βρόμικα πολιτικά παιχνίδια γίνονται μέσω της θρησκείας και σιγά σιγά γυρίζουν την πλάτη στους γνωστούς κύκλους της ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ μειονότητας στη Θράκη. Βαρέθηκαν να ακούνε τα πολιτικού περιεχομένου μηνύματα των ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΩΝ μέσα στο τζαμί διότι το τζαμί, όπως και η εκκλησία είναι χώρος για προσευχή και όχι χώρος για πολιτική.
Κι επειδή ορισμένοι είναι ή παριστάνουν τους σωστούς μουσουλμάνους μόνο όταν στο τζαμί βρίσκεται ο Ιμάμης της αρεσκείας τους, τους θυμίζω πως στο τζαμί πάμε γι' αυτό που πρόκειται να γίνει εκεί κι όχι γι' αυτόν που θα το κάνει όπως και ένας σωστός χριστιανός πάει στην εκκλησία για την προσευχή και όχι για τον παπά που θα λειτουργήσει.
Στο τζαμί και στην εκκλησία πηγαίνει ο κόσμος για να τιμήσει τον θεό στον οποίο πιστεύει και όχι για να τιμήσει τον Ιμάμη ή τον παπά αντίστοιχα.
Το Ισλάμ, έτσι τουλάχιστον όπως το διδάχθηκα εγώ ως μαθητής, μιλάει για αγάπη προς τον συνάνθρωπο, για σεβασμό, για συμπόνια, για ομόνοια και όχι για διχόνοια και για μίσος. Αυτά μου έμαθαν εμένα οι γονείς και οι ιεροδιδάσκαλοι μου. Από το Ισλάμ που κάποιοι μας παρουσιάζουν μέσω πολιτικών μηνυμάτων μέσα στα τζαμιά, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ. ΣΑΣ ΤΟ ΧΑΡΙΖΩ.
Όσο για τους ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ, τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα.
Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ
ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Ευχές του Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης για το Πάσχα των Χριστιανών

Ο Τοποτηρητής Μουφτής και το προσωπικό της Μουφτείας Ξάνθης εύχονται στους χριστιανούς συμπολίτες μας καλό Πάσχα Και Χρόνια Πολλά!
Ο Προς Ύψιστον Τοποτηρητής
Μουφτής Ξάνθης
Μπιλάλ Καρά Χαλήλ.

Επίσκεψη του Σάββα Μελισσόπουλου και υποψηφίων της Κίνησης «ΞΑΝΘΗ για ΌΛΟΥΣ» στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, Σάββας Μελισσόπουλος με υποψηφίους της Δημοτικής Κίνησης “ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ” επισκέφτηκε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, όπου είχε συνάντηση με το προσωπικό και τον Διοικητή, Πύραρχο κ. Κωνσταντίνο Διούδη.
Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων πυροπροστασίας εν όψει της θερινής περιόδου και συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα της δυσχερούς αντιμετώπισης συμβάντων από την Π.Υ. την ημέρα λειτουργίας της υπαίθριας αγοράς (παζάρι). Ο κ. Σάββας Μελισσόπουλος πρότεινε τη μεταφορά της έδρας της Π.Υ. σε χώρο εκτός του πολεοδομικού ιστού, όπως συμβαίνει σε όλες τις υπηρεσίες αιχμής και άμεσης ανταπόκρισης στο εξωτερικό.
Ανταλλάχθηκαν θέσεις σχετικά με τη λήψη προληπτικών μέτρων κατά τη διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, των εορτών Παλαιάς Πόλης και της λειτουργίας του ΧΥΤΑ.
Τέλος, έγινε επισήμανση της χρησιμότητας αλλά και αναγκαιότητας του εθελοντισμού στην προστασία του περιαστικού άλσους.

Ενισχύεται καθημερινά ο συνδυασμός ΝΕΑ ΠΝΟΗ του Άγγελου Κηλικιώτη για τον Δήμο Τοπείρου

Η ανακοίνωση:
Αγαπητοί μου συνδημότες,
Ο συνδυασμός μας καθημερινά ενισχύεται με ανθρώπους άξιους και ικανούς που έχουν διάθεση να προσφέρουν στα κοινά, να βοηθήσουν, ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες για τον τόπο μας.
Σήμερα έχω την τιμή να ανακοινώσω ότι συντάσσονται μαζί μας ,ως υποψήφιοι σύμβουλοι, οι εξής:
1. ΑΠΤΟΥΡΑΜΑΝ ΑΪΣΕΛ του Μεμεταλή
(Αγρότισσα)
2. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Εμμανουήλ
(Ελ. Επαγγελματίας)
3. ΓΑΤΣΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παναγιώτη
(Ιδ. Υπάλληλος)
4. ΔΟΜΠΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Αναστασίου
(Αστυνομικός)
5. ΔΡΙΓΓΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Γεωργίου
(Ελ. Επαγγελματίας. Δημοτικός σύμβουλος)
6. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΑΝΘΗ του Ηλία
(Ιδ.Υπάλληλος)
7. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Δημοσθένη
(Στρατιωτικός)
8. ΚΟΛΓΚΙΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ηλία
(Αστυνομικός)
9. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κυριαζή
(Αγρότης)
10. ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΖΑΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ του Τιμολέων
(Οικιακά)
11. ΜΕΜΕΤ ΑΛΗ ΟΓΛΟΥ ΖΟΥΙΡΑ του Ταχσίν
(Αγρότισσα)
12. ΝΑΗΜ ΟΓΛΟΥ ΟΝΤΕΡ του Σεράτ
(Ελ. Επαγγελματίας)
13. ΝΙΧΑΤ ΟΓΛΟΥ ΝΑΪΛ του Νιχάτ
(Αγρότης)
14. ΟΜΕΡ ΟΓΛΟΥ ΜΙΝΕΒΕΡ του Ραμαδάν
(Ιδ.Υπάλληλος)
15. ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Δημητρίου
(Ιδ. Υπάλληλος)
16. ΡΙΝΤΑ ΦΕΡΟΥΧ του Φερουντούν
(Αγρότης)
17. ΣΑΛΗ ΟΓΛΟΥ ΓΚΙΟΥΡΤΖΑΝ του Σαλή
(Ελ. Επαγγελματίας)
18. ΣΑΜΠΡΗ ΟΓΛΟΥ ΤΖΕΓΚΙΣ του Σαμπρή
(Ελ. Επαγγελματίας)
19. ΤΣΑΜΟΥΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη
(Ιδ. Υπάλληλος)
20. ΧΑΛΗΛ ΝΟΥΡΙΕ του Μουμίν
(Αγρότισσα)
Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Άγγελος Κηλικιώτης
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Τοπείρου
με τον συνδυασμό ΄΄ΝΕΑ ΠΝΟΗ΄΄

Ευχές για το Πάσχα στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ από τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή

Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Μουράτ Ομέρογλου είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.
Ο Τούρκος Πρόξενος επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη για να του ευχηθεί για την εορτή του Πάσχα.
Με την ευκαιρία αυτή, οι κ. Μέτιος και Ομέρογλου συζήτησαν θέματα διασυνοριακής συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και τις όμορες τουρκικές Νομαρχίες.

Τα αστυνομικά νέα της ημέρας στην ΑΜΘ

Σύλληψη 2 ημεδαπών για παράβαση των νόμων περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων κατά περίπτωση
Κατασχέθηκαν 150 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 1 σιδερογροθιά
Συνελήφθησαν στις 23-4-2019 το πρωί, σε οικισμό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση των νόμων περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων, κατά περίπτωση.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη ο 40χρονος διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν 130 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του εντόπισαν 20 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, καθώς επίσης 1 σιδερογροθιά.
Κατασχέθηκαν συνολικά 150 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 1 σιδερογροθιά.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής .

Εξιχνιάστηκαν 6 κλοπές από αποθήκες σπιτιών, αγρόκτημα και εργοτάξιο στο νομό Ροδόπης
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, έξι (6) κλοπές από αποθήκες σπιτιών, αγρόκτημα και εργοτάξιο, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 24-7-2017 έως 15-4-2019, σε οικισμούς της Ροδόπης.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο 19χρονων ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, οι δύο δράστες, ενεργώντας βραδινές κυρίως ώρες, εισήλθαν σε τέσσερις αποθήκες σπιτιών, ένα εργοτάξιο και ένα αγρόκτημα, από όπου αφαίρεσαν, πάνω από 3.000 λίτρα πετρέλαιο, 8 ηλεκτρικά και βενζινοκίνητα εργαλεία – μηχανήματα και διάφορα άλλα εργαλεία.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του, καθώς επίσης εντοπίσθηκαν και άλλα ηλεκτρικά και βενζινοκίνητα εργαλεία – μηχανήματα, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη στις 23-4-2019 το πρωί, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί) και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Επιτέλους μια Μουφτεία έτσι όπως τη θέλουν οι μουσουλμάνοι της Ξάνθης

Γράφει ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα
Προσπαθούσα πάντα τόσο ως απλός Έλληνας μουσουλμάνος της Θράκης όσο και ως δημοσιογράφος να στηρίζω με κάθε επιτρεπτό τρόπο τον νόμιμο, τον διορισμένο από την ελληνική πολιτεία Μουφτή του νόμου χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν υπήρχαν και κάποια παράπονα ως προς τον τρόπο λειτουργίας και δράσης του πρώην Μουφτή Ξάνθης.
Η αλήθεια είναι πως ίσως και λόγο ηλικίας, ο συγκεκριμένος έβγαινε από το γραφείο του μόνο για να παραστεί σε κάποια επίσημη εκδήλωση όπως για παράδειγμα οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου. Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι μουσουλμάνοι της Ξάνθης να ζουν με την εντύπωση πως δεν υπάρχει νόμιμος Μουφτής, γεγονός που φυσικά λειτουργούσε υπέρ του ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ο οποίος "όργωνε" τους μουσουλμανικούς οικισμούς της Ξάνθης σε αντίθεση με τον νόμιμο ο οποίος δεν εμφανιζόταν πουθενά και δεν έβγαινε από το γραφείο του.
Παρόλα αυτά, ήμουν από εκείνους που δημόσια εξέφρασαν την αντίθεση τους στην απόφαση της κυβέρνησης να απομακρύνει μέσω της υποχρεωτικής συνταξιοδότησης τους νόμιμους Μουφτήδες Ξάνθης και Ροδόπης και να διορίσει άλλους όχι γιατί θεωρούσα ακατάλληλους τους καινούριους αλλά επειδή φοβάμαι πως η κίνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης είναι απλώς το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του αιτήματος της Άγκυρας να πάμε σε εκλογή των Μουφτήδων της Θράκης κι αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ στη περιοχή μας.
Προς το παρόν πάντως, τουλάχιστον στην Ξάνθη φαίνεται πολύ σωστή η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τοποτηρητή Μουφτή τον κ. Μπιλάλ Καρά Χαλήλ διότι επιτέλους η Μουφτεία Ξάνθης έγινε έτσι όπως πρέπει να είναι, έτσι όπως τη θέλουν οι μουσουλμάνοι του νομού.
Επιτέλους βλέπουμε έναν Μουφτή δραστήριο, έναν Μουφτή που πάνω απ' όλα βάζει τον ανθρώπινο παράγοντα, έναν Μουφτή ο οποίος δε διστάζει να πάρει θέση για διάφορα (όχι πολιτικά) ζητήματα, έναν Μουφτή ο οποίος βρίσκεται έμπρακτα κοντά στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας.
Από πότε είχαμε να δούμε ανακοίνωση της επίσημης Μουφτείας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου; Από πότε είχαμε να δούμε ανακοίνωση στήριξης και συμπαράστασης της επίσημης Μουφτείας σε ανθρώπους μη μουσουλμάνους οι οποίοι έπεσαν θύματα τρομοκρατικού χτυπήματος; Με τον Μπιλκάλ Καρά Χαλήλ επιτέλους τα βλέπουμε όλα αυτά και φυσικά βλέπουμε επιτέλους έναν Μουφτή που δεν είναι κλεισμένος στο γραφείο του.
Αν όλα αυτά τα χρόνια είχαμε έναν τέτοιο Μουφτή στην Ξάνθη, κανένας ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΣ δε θα είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών μουσουλμάνων και να παριστάνει τον μεγάλο παράγοντα της μειονότητας. Ακόμα και τώρα όμως δεν είναι αργά για να διορθωθεί η ζημιά που έγινε. Θεωρώ πως είναι απλά θέμα χρόνου ο Μπιλάλ να κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη όλων των μουσουλμάνων της Ξάνθης.
Η δική μου στήριξη και βοήθεια προς την κατεύθυνση αυτή είναι δεδομένη.