Log in
updated 6:57 PM UTC, Jul 29, 2021
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιούλιος 2021

Την στήριξη της τοπικής κοινωνίας ζητούν οι ποδοσφαιριστές του Ορφέα

Βλέποντας να μην είναι μακριά η στιγμή που η φετινή προσπάθεια και το εκπληκτικό αποτέλεσμα αυτής θα πάει χαμένη και η ομάδα δε θα μπορέσει να συμμετάσχει στη SL2, οι ποδοσφαιριστές του Ορφέα απευθύνουν έκκληση προς τους τοπικούς άρχοντες, την κοινωνία της Ξάνθης αλλά και τους επιχειρηματίες, να στηρίξουν την ομάδα ώστε να μη χαθεί αυτό που κατάφεραν φέτος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών του Ορφέα:

«ΚΡΑΥΓΉ ΑΓΩΝΙΑΣ!!

ΣΥΣΩΜΜΟΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΡΦΈΑ ΞΑΝΘΗΣ ΖΗΤΟΎΜΕ ΤΗΝ ΒΟΉΘΕΙΑ ΟΛΌΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΌΝΟ.ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΆΕΙ ΣΤΡΑΦΗ ΌΛΗ ΑΥΤΉ Η ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΌΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΉ ΣΑΣ ΓΙΑΤΊ ΕΙΣΑΣΤΑΝ Ο 12ΟΣ ΠΑΊΧΤΗΣ ΜΑΣ . ΖΗΤΟΎΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΒΟΉΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΉΣ ΑΡΧΗΣ ,ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΏΝ,ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ, ΤΟΝ ΦΙΛΆΘΛΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ ΌΛΩΝ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΊΕΣ ΣΥΝΕΙΣΦΈΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΑΛΛΆ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΊΑΣ ΣΥΝΕΦΈΡΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ!

Υ.Γ1 ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΣΑΣΤΑΝ ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΣΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΜΕΣΤΗ.

Υ.Γ2 ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΘΈΛΑΤΕ ΜΙΑ ΟΜΆΔΑ ΜΕ 2-3 ΠΑΊΚΤΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΞΆΝΘΗ ΤΏΡΑ ΕΊΜΑΣΤΕ 28 ΞΑΝΘΙΟΤΑΚΙΑ»

Σπήλιος Λιβανός από Ξάνθη : «Η ΣΕΚΕ δείχνει τον δρόμο για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα»

Στις προοπτικές της μεγαλύτερης μονάδας επεξεργασίας καπνού στα Βαλκάνια, της ΣΕΚΕ, αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος επισκέπτεται τη Ροδόπη και την Ξάνθη στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης για την ΚΑΠ που γίνεται στην Κομοτηνή.

Ο κ Λιβανός ξεκίνησε την περιοδεία του με επίσκεψη στη βιομήχανο jti (πρώην ΣΕΚΑΠ) τα προϊόντα της οποίας καλύπτουν το 25% της ελληνικής αγοράς.

Η JTI, από το 2018 που ανέλαβε την λειτουργία του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ, έχει τετραπλασιάσει την παραγωγή της και το 60% των προϊόντων της εξάγονται σε χώρες της Ε.Ε.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τη Σ.Ε.Κ.Ε όπου ο πρόεδρός της, Αλέκος Κοντός τον ενημέρωσε για το έργο και τις προοπτικές της εταιρείας. Η Σ.Ε.Κ.Ε επεξεργάζεται προϊόντα καπνού και κάνει εξαγωγές σε 30 χώρες. Τα προϊόντα της τα προμηθεύεται από 15.000 παραγωγούς από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Τον ΥΠΑΑΤ συνόδευαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος και ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ, κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης.

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεών του στη βιομηχανία JT και την ΣΕΚΕ, ο ΥΠΑΑΤ, δήλωσε :

«Βρισκόμαστε εδώ σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ. Ευχαριστώ πολύ τον κ. πρόεδρο του Δ.Σ,. Αλ. Κοντό και όλους τους εργαζόμενους για την αποδοχή, την ξενάγηση στα εργοστάσια και τη λειτουργία αυτής της πρότυπης συνεταιριστικής Οργάνωσης, που συνδέεται ουσιαστικά με την ιστορία του καπνού στη χώρα μας.

Όταν ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής οραματίστηκε την εθνική στρατηγική για τον καπνό, σκέφτηκε σωστά. Ένωσε τις δυνάμεις των παραγωγών και «έχτισε» τη λογική των συλλογικών σχημάτων που σήμερα, μετά από σχεδόν εβδομήντα χρόνια αναζητεί η Ευρώπη, ενώ μπόλιασε αυτή την προσπάθεια με τον ιδιωτικό τομέα. Ήταν μπροστά από την εποχή του, γι αυτό και σήμερα, με την άξια συνέχεια μόνο τριών διευθύνσεων όλα αυτά τα χρόνια, η ΣΕΚΕ έχει καταφέρει να είναι η μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα στα Βαλκάνια και να μας κάνει περήφανους για την ιστορία της, τη σχέση με τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αλλά και γιατί αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών.

Ενημερωθήκαμε με χαρά για το νέο όραμα της ΣΕΚΕ για τη δημιουργία ενός ελληνικού brand, το οποίο θα καλύπτει όλα μας τα προϊόντα που κάνουν τη διαφορά : Φρούτα, λαχανικά και άλλα προϊόντα που είναι εξαιρετικής ποιότητας, συμβάλουν στην ευζωία και τη μακροζωία των ανθρώπων και συνιστούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας.

Θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση και τους 600 εργαζομένους της ΣΕΚΕ εκ μέρους της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, στο οποίο κι εσείς κ. Κοντέ αφήσατε ανεξίτηλο το στίγμα σας. Θα είμαστε δίπλα σας και θα συνδράμουμε κάθε προσπάθειά σας.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να αναφερθώ και στο σύγχρονο εργοστάσιο της Japan Tobaco (πρώην ΣΕΚΑΠ), το οποίο επισκεφτήκαμε νωρίτερα. Είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πως μπορεί μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία να επενδύσει με σύγχρονους, καινοτόμους τρόπους και να αλλάξει την πορεία προς το καλύτερο μιας άλλης παραδοσιακής παραγωγικής ελληνικής επιχείρησης και να καταφέρει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αυξήσει πάρα πολύ την παραγωγή της, να προσλάβει νέους εργαζόμενους από την τοπική κοινωνία, άρα να δώσει ζωή στην περιοχή, να χρησιμοποιήσει σύγχρονες μεθόδους ανακύκλωσης των αποβλήτων και ταυτόχρονα να συμπεριλάβει στη στρατηγική της όλα τα περιβαλλοντικά μέτρα που ζητάει σήμερα η Ευρώπη. Διαπίστωσα με μεγάλη χαρά ότι ταυτόχρονα διαθέτει και σημαντική κοινωνική ευαισθησία, την οποία αποδεικνύει με την μεγάλη καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, η οποία είναι πολύ σημαντική για να μπορέσουμε να χτίσουμε το τείχος της ανοσίας μέχρι τον Σεπτέμβριο, για να λειτουργήσει η χώρα και η οικονομία μας».

Χώρος Πολιτισμού για παιδιά και Πολιτιστικές Διαδρομές στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης με πόρους από το ΕΣΠΑ της ΠΑΜΘ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει, με πόρους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, δύο έργα του Δήμου Ξάνθης που αφορούν στον πολιτισμό και έχουν επίκεντρο την Παλιά Πόλη της Ξάνθης.

Το πρώτο έργο είναι προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά στη δημιουργία και λειτουργία ενός Παιδικού Χώρου Πολιτισμού στο παλαιό αρχοντικό που είναι γνωστό ως Κονάκι του Μουζαφέρ Μπέη.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός παιδικού μουσείου όπου θα εκτίθενται αντικείμενα και παιχνίδια από διάφορες εποχές και περιοχές, τα οποία τα παιδιά θα μπορούν να γνωρίζουν τόσο με φυσικό τρόπο όσο και με ψηφιακό, μέσα από μία ηλεκτρονική πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας, φωτογραφίες, βίντεο και εφαρμογές.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και καταλογράφηση των πολιτιστικών αντικειμένων που θα εκτίθενται, την ανάπτυξη του απαραίτητου λογισμικού για την ψηφιακή τους παρουσίαση, καθώς επίσης την προμήθεια του κατάλληλου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, της επίπλωσης, του εκθεσιακού εξοπλισμού κ.ά.

Το δεύτερο έργο είναι προϋπολογισμού 191.400 ευρώ και αφορά στη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης.

Οι διαδρομές που θα δημιουργηθούν θα αφορούν σε 100 σημεία ενδιαφέροντος εντός της Παλιάς Πόλης και θα αποσκοπούν στην ανάδειξή τους ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης για πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, ιστορικό, λαογραφικό και θρησκευτικό τουρισμό.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία ψηφιακού πολιτιστικού οδηγού της Παλιάς Πόλης για φορητές συσκευές και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και τη δημιουργία πανοραμικών εικονικών περιηγήσεων υψηλής ανάλυσης.

Με αφορμή την υπογραφή των δύο αποφάσεων χρηματοδότησης, ο κ. Μέτιος είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη στο κτίριο Κονάκι του Μουζαφέρ Μπέη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νίκου Ευφραιμίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών κ. Δημήτρη Γαλανόπουλου, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Διεθνών Σχέσεων κ. Κώστα Κουρτίδη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του Δήμου Ξάνθης κ. Γιάννη Ζερενίδη, του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Μανώλη Φανουράκη και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου κ. Σοφίας Ψωμά, όπου ενημερώθηκε για το έργο δημιουργίας του Παιδικού Χώρου Πολιτισμού.

Σε Ξάνθη και Ροδόπη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός

Θα παρουσιάσει τη νέα ΚΑΠ σε εκδήλωση στην Κομοτηνή

Στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης και Ροδόπης θα περιοδεύσει αύριο, Πέμπτη 29 Ιουλίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων (βλ. συνημμένο πρόγραμμα).

Στις 5 το απόγευμα, ο κ. Λιβανός θα παρουσιάσει τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) σε θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ «Γεώργιος Παυλίδης», στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή).

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων με φυσική παρουσία στην αίθουσα, ενώ οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι θα συμμετέχουν διαδικτυακά.

Ο κ. Υπουργός θα κάνει δηλώσεις πριν την έναρξη της εκδήλωσης μπροστά στην είσοδο του κτιρίου, ενώ η εκδήλωση θα προβληθεί σε πραγματικό χρόνο από τον κεντρικό ιστότοπο της Περιφέρειας ΑΜΘ https://www.pamth.gov.gr/index.php/el/ σε banner που θα υπάρχει για αυτόν το σκοπό στην αρχική σελίδα.

Πρόγραμμα Περιοδείας ΥΠΑΑΤ σε Ξάνθη-Κομοτηνή

29/07/2021
09:30: Άφιξη Japan Tobacco
10:30: Αναχώρηση από Japan Tobacco για Τοξότες
10:50: Άφιξη Τοξότες
11:30: Αναχώρηση από Τοξότες για ΣΕΚΕ
11:50: Άφιξη σε ΣΕΚΕ
12:30: Αναχώρηση από ΣΕΚΕ για Θρακικά Εκκοκιστήρια
13:10: Θρακικά Εκκοκιστήρια
13:40: Αναχώρηση για ΕΛΓΟ
13:50: Άφιξη σε ΕΛΓΟ
14:30: Αναχώρηση από ΕΛΓΟ για ξενοδοχείο
16:30: Μετάβαση σε Περιφερειάρχη
16:45: Συνάντηση με Περιφερειάρχη
17:00: Έναρξη ΚΑΠ
17:30: Συνάντηση με καπνοπαραγωγούς
18:30: Συνάντηση με ΝΟΔΕ
21:00: Αναχώρηση από Κομοτηνή

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ και 1821

Τιμούμε και φέτος τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα διανοητή και Μακεδονολάτρη τιμώντας παράλληλα και τη συμπλήρωση 200 ετών από την Εθνεγερσία του 1821
Κεντρικός ομιλητής Γιάννης Κουριαννίδης Δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Συμμετέχει ο ηθοποιός του θεάτρου Δημήτριος Αραμπατζόγλου
Σας περιμένουμε στο «πάρκο Ξαρχάκου» στον ανδριάντα του έναντι του Βασιλικού Θεάτρου Σάββατο 31 Ιουλίου, 7.30´ μ.μ.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΝΗΜΗΣ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

Έγκριση έργων στον Δήμο Ξάνθης ύψους 14.500.000 € από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠΕΣ

Τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων στον Δήμο Ξάνθης, συνολικού ύψους 14.519.875,91€ ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», που υλοποιεί το ΥΠΕΣ.

Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν σε έργα ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ξάνθης, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο έλεγχος των διαρροών και της κατανάλωσης στα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης με την καταμέτρηση δεδομένων, η αντικατάσταση δικτύων, η κατασκευή εξωτερικού δικτύου σε οικισμούς του Δήμου, η ενεργειακή αναβάθμιση γεωτρήσεων και αντλιοστασίων.

Συγκεκριμένα, τα έργα που χρηματοδοτούνται είναι:

1. Ένταξη του Έργου με τίτλο: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ», αξίας 9.862.798,91€ το οποίο αφορά στα εξής υποέργα:

I. Έλεγχος Διαρροών Ύδρευσης στα Εσωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης του Δήμου Ξάνθης – Καταμέτρηση Δεδομένων Κατανάλωσης στον Δήμο Ξάνθης
II. Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Οδών της Πόλης Ξάνθης
III. Κατασκευή Δικτύων Ύδρευσης Υδροδότησης των Οικισμών Πιλήμματος, Μ. Ευμοίρου και Γέρακα Δήμου Ξάνθης
IV. Κατασκευή νέας Δεξαμενής προς αντικατάσταση της Δεξαμενής Παλαιού Υδραγωγείου στην περιοχή Παλιάς Πόλης Ξάνθης

2. Ένταξη του Έργου με τίτλο: «Ενεργειακή αναβάθμιση γεωτρήσεων και αντλιοστασίων Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α. ΞΑΝΘΗΣ», αξίας 4.657.077,00€

Πρόκειται για την αρχή μιας σειράς εγκρίσεων έργων για τον Δήμο Ξάνθης, όπως διαβεβαίωσε ο αν. Υπουργός Σταύρος Πέτσας τον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη, στη συνάντηση, που είχαν την περασμένη Πέμπτη, 22 Ιουλίου, στην Αθήνα.

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι μέχρι το τέλος του ’21 θα εγκριθούν και άλλα έργα για τον Δήμο Ξάνθης, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης χρηματοδοτήσεων όλων των προτάσεων της Δημοτικής Αρχής στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, θα ολοκληρωθεί το 2022.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τις πρώτες εντάξεις έργων στον Δήμο Ξάνθης, ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης, δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον υπουργό Σταύρο Πέτσα για τους εντατικούς ρυθμούς, με τους οποίους το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στην υλοποίηση του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.

Συγχαίρω τον συνεργάτη μου και πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ξάνθης, Ιπποκράτη Καμαρίδη και το προσωπικό της Επιχείρησης για την εκπόνηση της εμπεριστατωμένης αυτής πρότασης.

Η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός βασικών υποδομών, με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας αποτελεί κυρίαρχο στόχο μας.

Συνεχίζουμε με πίστη και αισιοδοξία την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας, με προσήλωση στις αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, προωθώντας δράσεις και πρωτοβουλίες που οριοθετούν την επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, την εξομάλυνση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης και την προστασία της δημόσιας υγείας, προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας».

Αιολικά πάρκα: Φάκελος Ξάνθη

Tην υπόθεση της επιχειρούμενης εγκατάστασης αιολικού πάρκου στην περιοχή του Λειβαδίτη Ξάνθης ερευνά το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους "Αιολικά πάρκα: Φάκελος Ξάνθη - Η περίπτωση του Λειβαδίτη" των Ίρις Κατσούλα και Βαγγέλη Λάσκαρη

Το συγκεκριμένο θέμα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον, μετά την αίτηση εταιρείας για την εγκατάσταση 14 τεράστιων ανεμογεννητριών ύψους 210 μέτρων σε μια περιοχή έντονου οικοτουριστικού ενδιαφέροντος, όπου βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους καταρράκτες των Βαλκανίων.

Όπως αναφέρουν οι τοπικοί παράγοντες, που αντιδρούν μαζικά και υπερκομματικά, η αντίθεση δεν αφορά συνολικά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και τα αιολικά πάρκα αλλά τη συγκεκριμένη και όσες τέτοιες εγκαταστάσεις επιχειρείται να αδειοδοτηθούν σε προστατευόμενες περιοχές, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ενδιαφέροντος, όπως ο Λειβαδίτης Ξάνθης και το παρθένο δάσος της Χαϊντούς.

"Προσπαθούμε να καταγράψουμε τις εικόνες, τους ήχους και τις μυρωδιές ενός μοναδικού τόπου και να καταλάβουμε γιατί κάποιοι ανησυχούν με την πράσινη ανάπτυξη όπως εφαρμόζεται. Πόσο πράσινη είναι τελικά; Λαμβάνει πραγματικά υπόψιν της τον άνθρωπο, την κοινωνική πλειοψηφία και το περιβάλλον ή εξυπηρετεί τα συμφέροντα λίγων και οικονομικά ισχυρών; " αναφέρουν οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ, το οποίο διατίθεται ελεύθερα στο κοινό μέσω του Youtube.

 

https://youtu.be/rIJ0zl6Hkao

 

Το ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό γυρίστηκε την περίοδο που εκκρεμούσε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η αίτηση ιδιωτικής εταιρείας για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου, εναντίον της οποίας είχαν προσφύγει ο τοπικός Δήμος Ξάνθης και φορείς της περιοχής. Λίγο πριν την εξέταση, η αίτηση αποσύρθηκε και αντικαταστάθηκε από μια πανομοιότυπη που κατατέθηκε από εταιρία των ίδιων συμφερόντων με την πρώτη. Έτσι ο αγώνας της τοπικής κοινωνίας συνεχίζεται.

Στο ντοκιμαντέρ τοποθετούνται, μεταξύ άλλων, Καθηγητές Πανεπιστημίου, πολιτικοί, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, επαγγελματίες του οικοτουρισμού, μέλη φυσιολατρικών και πολιτιστικών συλλόγων, εκπαιδευτικοί, κάτοικοι της περιοχής. Πρόκειται για μια παραγωγή του Συλλόγου "ΠΑΣ Αντίκας" και της ProvaT.O. Athens.

Συντελεστές:
Μουσική
Αγγελική Γρηγοροπούλου

Μοντάζ
Ίρις Κατσούλα

Ηχοληψία - συνεντεύξεις
Βαγγέλης Λάσκαρης

Κάμερα
Ίρις Κατσούλα

Κάμερα 2
Ηλίας Γερμαντζίδης

Πλάνα drone
Φώτης Αρναούτογλου

Οργάνωση εκτέλεση παραγωγής
Βαγγέλης Λάσκαρης

Metron | Οι «Χρυσοί» Ανελκυστήρες της Ελληνικής Οικονομίας 2010-2020

Η Metron είναι η μοναδική βιομηχανία κατασκευής ανελκυστήρων που απέσπασε το βραβείο “GREEK BUSINESS CHAMPION” για τις εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις της στα βραβεία ΧΡΥΣΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ για τη Δεκαετία 2010-2020 που διοργανώθηκαν από τη Business Direction Network υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Η βράβευση της Metron πραγματοποιήθηκε έπειτα από αξιολόγηση των οικονομικών δεικτών της και αφορούσε στην κατηγορία των επιχειρήσεων που αύξησαν, ταυτόχρονα, πάνω από 50% τον κύκλο εργασιών (πωλήσεις) και τα κέρδη προ φόρων, συγκρίνοντας την οικονομική χρήση του 2010 με εκείνη του 2019.
Ξεπερνώντας τις προκλήσεις του δύσκολου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η Metron κατόρθωσε την τελευταία δεκαετία να αναπτύσσεται συνεχώς και σήμερα έχει το προνόμιο να βρίσκεται ανάμεσα στους ισχυρούς της ελληνικής οικονομίας, ως μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες κατασκευής ανελκυστήρων με διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες.
Με αφετηρία ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια ανελκυστήρων στην Ευρώπη, άρτια εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, η Metron κατάφερε να τριπλασιάσει τον ετήσιο κύκλο εργασιών της, να ολοκληρώσει μια σειρά επενδύσεων και να παρουσιάζει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης ετησίως. Οι εξαγωγές της πλέον αντιπροσωπεύουν το 90% των ετήσιων πωλήσεων με ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων λύσεων ανελκυστήρων για κάθε τύπο χρήσης.
Όπως δήλωσε ο κ Σάνδρος, CEO της Metron, “Η διάκριση GREEK BUSINESS CHAMPION είναι ιδιαίτερη τιμή για τη Metron. Είμαστε περήφανοι που παράγουμε αξία με έμφαση στην αξιοπιστία, στην ποιότητα και στην εξωστρέφεια και σήμερα βρισκόμαστε ανάμεσα στις άριστες επιχειρήσεις της Ελλάδας. Εν μέσω κρίσης, ακολουθήσαμε θετική πορεία με τη συμβολή των ανθρώπων μας, αλλά και των συνεργατών που μας εμπιστεύτηκαν. Η διάκριση αυτή είναι η επιβράβευση για τη στρατηγική που ακολουθήσαμε με αφοσίωση, συνέπεια και αποφασιστικότητα ενώ παράλληλα αποτελεί δέσμευση και πρόκληση για ακόμα περισσότερες επιτυχίες”.
Λίγα λόγια για τη Metron
H Metron είναι μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες κατασκευής ανελκυστήρων με διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων της, το απαράμιλλο design και την αισθητική τους αλλά και την κορυφαία εμπειρία εξυπηρέτησης των συνεργατών της.
Μάθετε περισσότερα στο www.metronsa.eu
Φωτογραφία 1. Ο κ. Ιωάννης Σάνδρος, CEO της Metron.
Φωτογραφία 2. Στιγμιότυπο από τη Βράβευση με τον κ. Τριαντάφυλλο Αποστολίδη, Εμπορικό Διευθυντή της Metron, να παραλαμβάνει το βραβείο.
Φωτογραφία 3. Βραβείο Greek Business Champion.

Καθορισμός της 17ης Ιουνίου ως Ημέρας Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η 17η Ιουνίου 2018, μπορεί να ήταν μία ημέρα προδοσίας, επειδή μία ελληνική κυβέρνηση με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών παρέδωσε τον όρο Μακεδονία, τη Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς, όμως ταυτόχρονα ήταν μία ημέρα κατά την οποία ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε και αγωνίστηκε κατά της συγκεκριμένης υπογραφής με αποκορύφωση τα γεγονότα στο Πισοδέρι της Φλώρινας. Για εμάς αυτή η ημέρα δεν αρκεί να είναι μόνο μία ημέρα μνήμης. Τα μνημόσυνα είναι καλά αλλά από μόνα τους δεν αρκούν. Για εμάς είναι μία ημέρα Αντίστασης και Αγώνα και με αφορμή αυτή την ημέρα, βρισκόμαστε συνεχώς σε μία κατάσταση αντεπίθεσης μέχρι να ακυρώσουμε τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Συνεπείς στη Διακήρυξή μας στρεφόμαστε κυρίως και πάνω απ’ όλα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και ορίζουμε την ημέρα της υπογραφής της ως Ημέρα Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το Δ.Σ. της Επιτροπής Ελληνισμού

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κωνσταντίνος Αντωνιάδης συναντήθηκε στο γραφείο του με αντιπροσωπεία των παλιννοστούντων ομογενών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, με αντικείμενο συζήτησης τη διευθέτηση των στεγαστικών δανείων τους που έλαβαν μεταξύ των ετών 1990 και 2004, ύψους 60.000 ευρώ, στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος της στεγαστικής τους αποκατάστασης, με το Ελληνικό Δημόσιο να παρέχει εγγύηση της τάξης του 100%, επιδοτώντας παράλληλα το επιτόκιο κατά 60%.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής: «Σήμερα πολλοί παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση και υπό το βάρος των αρνητικών εξελίξεων της πανδημίας, έρχονται σχεδόν καθημερινά αντιμέτωποι με διαταγές πληρωμής που εκδίδουν οι τράπεζες, για το σύνολο της οφειλής των στεγαστικών τους δανείων. Σήμερα πάρα πολλοί παλιννοστούντες ομογενείς στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το στεγαστικό τους δάνειο και ζητούν ευλόγως να υπάρξει μια ρύθμιση προκειμένου να μπορέσουν να σώσουν τα σπίτια τους, που για τους περισσότερους ήταν όνειρο ζωής. Για αυτόν τον λόγο συμπαραστέκομαι στο δίκαιο αίτημά τους και ζητώ το όλο ζήτημα να αντιμετωπιστεί από πλευράς της Πολιτείας με ιδιαίτερη ευαισθησία, όχι μόνο γιατί τα συγκεκριμένα δάνεια αφορούν μια ιδιαίτερα ευάλωτη κοινωνική ομάδα, αλλά κι επειδή εξαρχής χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, με σκοπό την ομαλή οικονομική και κοινωνική ένταξη των παλιννοστούντων ομογενών στις βόρειες κυρίως περιοχές της χώρας».