Log in
updated 12:54 PM UTC, Sep 26, 2021
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σεπτέμβριος 2021

Τα δωρεάν rapid test στην Ξάνθη από 27 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2021

O Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ενημερώνει ότι, από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 από τις 08:30 έως τις 14:30 θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ rapid test, στο isobox, έξω από το Κέντρο Υγείας Ξάνθης (πρώην ΙΚΑ)

Στις δημόσιες δομές, διάγνωσης covid-19 θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ και να εκδίδουν βεβαίωση μόνο εμβολιασμένοι.

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ σε δημόσιες δομές όχι όμως και να εκδίδουν βεβαίωση αποτελέσματος.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής, παράνομων μεταναστών

Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών εντόπισαν 3 μη νόμιμους μετανάστες σε ρυμουλκούμενο φορτηγού που οδηγούσε ο διακινητής

Συνελήφθη σήμερα (26-9-2021) τις πρώτες πρωινές, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης ένας αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) , μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη Χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο ανάμεσα σε εμπορεύματα τρεις μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκε το παραπάνω φορτηγό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.

Προχωράει το έργο της αναβάθμισης του Γυμνασίου – Λυκείου Κρηνίδων

Σήμερα υπογράφηκε η απόφαση και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του Γυμνασίου – Λυκείου Κρηνίδων, έτσι ώστε ο Δήμος Καβάλας να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης του κτηρίου.

Λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί, έδωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κύριος Χρήστος Μέτιος εξασφαλίζοντας έκτακτους πόρους ύψους 2.000.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση του έργου.

Με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ο Δήμος Καβάλας θα προβεί στην ανακαίνιση και την ενεργειακή αναβάθμιση του συγκροτήματος των σχολικών κτιρίων, η οποία θα επιτευχθεί κυρίως με παρεμβάσεις όπως:

• Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα πιστοποιημένα υψηλής ενεργειακής απόδοσης
• Μόνωση των εξωτερικών τοίχων όλων των σχολικών κτιρίων
• Μόνωση του γυμναστηρίου
• Προσθήκη μόνωσης στο δώμα
• Παρεμβάσεις εσωτερικού χώρου γυμναστηρίου
• Διαμόρφωση αύλειου χώρου
• Κατασκευή πράσινης περίφραξης για τον διαχωρισμό του αύλειου χώρου του Γυμνασίου -Λυκείου από το Δημοτικό Σχολείο
• Χρωματισμοί (εσωτερικοί – εξωτερικοί),
Υποδομές προσβασιμότητας

Στον Α.Ο ΚΟΤΙΝΟΥ ο ποδοσφαιριστής Χασαν Χασανκηλ

O Α.Ο ΚΟΤΙΝΟΥ Ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Χασαν Χασανκηλ.
Η ομάδα μας του εύχεται καλή ποδοσφαιρική χρονιά χωρίς τραυματισμούς και με πολλές επιτυχίες.
Καλώς ήρθες στην οικογένεια μας Χασαν.

Εθελοντική αιμοδοσία στις 2 Οκτωβρίου στο χώρο του Δημαρχείου Ξάνθης

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην Εθελοντική Αιμοδοσία αφιερωμένη στη μνήμη των προγόνων μας που θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Οκτωβρίου από τις 09:00πμ έως και τις 17:00μμ στο χώρο του Δημαρχείου Ξάνθης.
Αιμοδοτούμε με ασφάλεια και άνεση.
Παίρνουμε μαζί μας τη μασκούλα μας και την βάζουμε κυρίως μέσα στο χώρο της αίθουσας αιμοληψίας.
- Όσοι έχουν εμβολιαστεί με σκεύασμα Pfizer/BioNTech ή Moderna μπορούν να αιμοδοτήσουν επτά ημέρες μετά από οποιαδήποτε δόση εάν δεν έχουν κάποια συμπτώματα.
-Όσοι έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα AstraZeneca ή Johnson & Johnson μπορούν να αιμοδοτήσουν είκοσι οκτώ ημέρες μετά από οποιαδήποτε δόση εάν δεν έχουν κάποια συμπτώματα.
Σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Γεώργιος Παπανικολάου"
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Ξάνθης "Η ΑΓΑΠΗ"
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης

Ματαιώνεται λόγω κορωνοϊού η σημερινή ποδηλατόβολτα στην Ξάνθη

Μετά την συναυλία με την Νατάσα Θεοδωρίδου, μια ακόμα προγραμματισμένη εκδήλωση στην Ξάνθη ακυρώνεται λόγω των έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού αφού τις τελευταίες μέρες παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή.

Η σχετική ανακοίνωση:

Φίλες και φίλοι ποδηλάτες.

Από σήμερα τα ξημερώματα ο Νομός Ξάνθης είναι στο ΚΟΚΚΙΝΟ.

Για να είμαστε συνεπείς προς την ΧΑΡΑ της ανθρώπινης ζωής,

θα αναβάλουμε την σημερινή απογευματινή ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ ΜΑΣ

έως ότου μας το επιτρέψουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Καλημέρα σε όλους με την προτροπή να χαίρεστε με ασφάλεια το αγαπημένο σας ποδήλατο.

Θα τα πούμε σύντομα.

Η Ζωή μας, είναι δώρο, ας μην την κάνουμε άγχος.

Δια περιφοράς θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου την Τετάρτη

Η πρόκληση και τα θέματα της συνεδρίασης:

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις α) του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, β) του άρθρου 67 παρ.5 του Ν. 3852/2010 (τ. Α’/87) (όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018) και γ) του άρθρου 184 του Ν. 4635/2019 (ΦΕΚ 167/τ. Α’/30.10.2019) «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις» (άρθρο 184 «Ρύθμιση θεμάτων σύγκλησης δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων» καθώς επίσης και δ) το άρθρο 10 παρ. 1 "Κατεπείγουσες διατάξεις για την Λειτουργία Δήμων και Περιφερειών κατά την διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19" Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Τεύχος Ά ,αριθ. Φύλλου 55/11-3-2020, τις υπ. αρ. 18318/ 13-3-2020 και υπ. αρ. 426/13-11-2020 εγκυκλίους του υπουργείου εσωτερικών καλείστε σε τακτική «δια περιφοράς» Συνεδρίαση, του Δημοτικού μας Συμβουλίου, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 από ώρα 12.00 μ.μ. έως 13.00 μ.μ. με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης 
ΘΕΜΑ 1ο 2η Αναμόρφωση Τεχνικού Προγράμματος 2021. (Εισήγηση: Ιωάννης Σιαμίδης).
ΘΕΜΑ 2ο 8η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικ. έτους 2021. (Εισήγηση: Ιωάννης Κιοσσές).
ΘΕΜΑ 3ο Απόδοση Γ΄ Κατανομής για κάλυψη λειτουργικών δαπανών έτους 2021 στο ΝΠΔΔ Α/ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Τοπείρου, στο ΝΠΔΔ Β/ βαθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Τοπείρου , στις σχολικές εφορίες και απόδοση επιχορήγησης σε σχολικούς τροχονόμους β΄ τριμήνου 2021. (Εισήγηση: Δήμαρχος).
ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση έκθεσης απολογισμού εσόδων- εξόδων Β΄ τρίμηνο 2021. (Εισήγηση: Ιωάννης Κιοσσές).
ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση της από 20-08-2021 αίτησης του ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου, κ. Κοτόπουλου Ηλία περί ΕΙΣΟΔΟΥ – ΕΞΟΔΟΥ, του γηπέδου που αποτελείται από τα αγροτεμάχια 142 και 144 του αναδασμού Αβάτου 2006 με στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-Ε-Ζ-Η-Θ-Α, σε αγροτική οδό στην περιοχή αναδασμού Αβάτου που συμβάλει με την δημοτική οδό Αβάτου-Μαγγάνων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αβάτου του Δήμου Τοπείρου , προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την διαδικασία νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών. (Εισήγηση: Ιωάννης Σιαμίδης).
ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση της από 20-08-2021 αίτησης του ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου, κ. Κοτόπουλου Παρασκευά περί ΕΙΣΟΔΟΥ – ΕΞΟΔΟΥ, του αγροτεμαχίου 205 του αναδασμού Αβάτου 2006 με στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-Ε-Ζ-Α, σε αγροτική οδό στην περιοχή αναδασμού Αβάτου που συμβάλει με την δημοτική οδό Αβάτου-Μαγγάνων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αβάτου του Δήμου Τοπείρου , προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την διαδικασία νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών. (Εισήγηση: Ιωάννης Σιαμίδης).
ΘΕΜΑ 7ο: Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Τοπείρου στα σχολικά συμβούλια σύμφωνα με το αρ. 107 του Ν.4823/2021. (Εισήγηση: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου).
Η Συνεδρίαση θα γίνει δια περιφοράς, για λόγους διασφάλισης της δημοσίας υγείας από την πανδημία του κορονοϊού. Παρακαλούνται τα μέλη του συμβουλίου να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην συνεδρίαση καθώς και την θέση τους επί των θεμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ο καθένας από τη δική του προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση. Παρακαλούμε όπως αποστείλετε την συμμετοχή σας καθώς και την θέση σας επί των θεμάτων σας επί των εντός του ανωτέρου χρόνου ήτοι 1200 - 1300.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Στον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης οι 4 του Δήμου Ξάνθης

Συνεχίζουν τις θεσμικές τους επαφές οι κύριοι Μελισσόπουλος, Παπαχρόνης, Χατζηθεοδώρου και Λύρατζης, επισκεπτόμενοι αυτή τη φορά τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Πασχάλη Γιώρη στον οποίο σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση τους, ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να ανεχτούν καμιά παράνομη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής.

Οι ίδιοι με κοινή ανακοίνωση τους αναφέρουν:

Στα πλαίσια των θεσμικών επαφών που έχουμε ξεκινήσει, συναντήσαμε την Πέμπτη 23-9-2021, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Πασχάλη Γιώρη.
Καταστήσαμε σαφές, ότι θα είμαστε απέναντι σε κάθε παράνομη και παράτυπη ενέργεια, που γίνεται από μέρους της Δημοτικής αρχής και οποιουδήποτε παρανομεί εις βάρος των συμπολιτών μας, προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, αλλά και αρωγοί σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της πόλης μας.
Θα πρέπει όλοι οι πολίτες του Δήμου μας να νοιώθουν ασφαλείς, ίσοι έναντι του νόμου, χωρίς εξαιρέσεις και άνωθεν παρεμβάσεις.
Είναι υποχρέωση όλων μας, αλλά ιδιαίτερα των οργάνων προστασίας του πολίτη, να το πετύχουμε.
Είμαστε απέναντι σε κάθε διάκριση των πολιτών, σε προνομιούχους και μη.
Ο Δήμος μας, ανήκει σε όλους μας και δεν τον χαρίζουμε σε κανέναν. Κανείς και καμία δεν είναι πιο ίσος/η από τον άλλον.
Τα τεράστια προβλήματα που συσσωρεύονται, μπορούμε να τα λύσουμε μόνο όλοι μαζί.
Η Ξάνθη μας ενώνει.
ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ «ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ «ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ»
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ «ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ»

Ματαιώνεται η αυριανή συναυλία με την Νατάσα Θεοδωρίδου στο Αθλητικό κέντρο του ΑΟΞ

Η προοδευτική αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και η προτεραιότητα που δίνεται στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, τόσο από τη διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, όσο και από την κ. Θεοδωρίδου Νατάσα, μας οδήγησαν στην από κοινού απόφαση να ματαιώσουμε την προγραμματισθείσα αυριανή συναυλία (Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021) που θα διεξαγόταν στο Αθλητικό κέντρο του ΑΟΞ.

Η κ. Θεοδωρίδου, στέλνοντας μήνυμα αγάπης προς την Ξάνθη και τον κόσμο της, ζητά την κατανόηση του κόσμου για τη ματαίωση της συναυλίας καθώς αυτή αποφασίστηκε για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας – πρωτεύουσας αξίας όλων – και δηλώνει ότι, κατά προτεραιότητα, θα είναι κοντά μας όποτε της ζητηθεί.

Η ΠΕ Ξάνθης ευχαριστεί όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τις κοπιώδεις προσπάθειες που κατέβαλαν για την προετοιμασία της συναυλίας, ευχαριστεί ιδιαίτερα το Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης και τον πρόεδρό του κ. Ασκαρίδη Ηλία για την αμέριστη βοήθεια που προσέφερε, τη διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου του ΑΟΞ για την παραχώρηση του γηπέδου και τέλος, ζητά την κατανόηση του κόσμου για την ανάγκη ματαίωσης της συναυλίας, της τελευταίας δράσης που είχε σχεδιαστεί στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ Via Egnatia.

Ξάνθη: Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν πάνω από 1 κιλό ακατέργαστης κάνναβης, 1 κυνηγετικό όπλο και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθη χθες (22-9-2021) το μεσημέρι, σε οικισμό της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του δράστη, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν:

4 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.174,6 γραμμαρίων
1 κυνηγετικό όπλο
1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.