Log in
updated 4:47 PM UTC, Nov 24, 2020
Ροή ειδήσεων :
Super User

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων επί της οδού Π. Τσαλδάρη την Παρασκευή

Την Τετάρτη25Νοεμβρίου2020 κατά τις ώρες 09:00 έως 11:00, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί της οδού Π. Τσαλδάρη, από την Πλατεία Δημοκρατίας (Κεντρική Πλατεία) έως την οδό Θήρας. Οι εργασίες αφορούν  στην τοποθέτηση χριστουγεννιάτικου διακόσμου. Για την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών είναι απαραίτητη η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού του θέματος.

Στη γειτονιά των αγγέλων η Έφη Καλλιγά

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πενθεί για τρίτη φορά μέσα στο 2020. Η Έφη Καλλιγά, μέλος της ιδρυτικής ομάδας που εμπνεύσθηκε τη δημιουργία μίας ζωντανής εστίας πολιτισμού για τη Θράκη, απεβίωσε πλήρης ημερών στην Αθήνα.
Δοκιμασμένη στην πράξη αρχιτέκτονας, πρωτοπόρος στο γυναικείο κίνημα των δεκαετιών από το 1970 έως και τις αρχές του 2000, η μακροβιότερη πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων, σημαίνον στέλεχος στο ΣώμαΕλληνικού Οδηγισμού, χαρακτηριζόταν από αγάπη για τη ζωή, κέφι και νεανικό ενθουσιασμό σε κάθε προσέγγισή της.
Η πόλη της Ξάνθης οφείλει μία σημαντική ψηφίδα της ιδιοπροσωπείας της στην Έφη Καλλιγά. Ήταν εκείνη που, γοητευμένη από τις παλαιές καπναποθήκες της Ξάνθης που κατέρρεαν, πρότεινε να χρησιμοποιήσει το Ίδρυμα ως έδρα του ένα από αυτά τα κτήρια. Συμμετείχε προσωπικώς και στις δύο υποδειγματικές ανακατασκευές των καπναποθηκών που σήμερα χρησιμοποιεί το ίδρυμα. Σήμερα οι καπναποθήκες αντιμετωπίζονται με πολύ μεγαλύτερο σεβασμό συγκριτικά με το 1998, που το ίδρυμα ξεκίνησε τη ζωή του στην Ξάνθη.
Στην οικογένειά της, στα παιδιά της Αλεξάνδρα και Στέφανο καθώς και στα αγαπημένα της εγγόνια ευχόμαστε δύναμη για να ξεπεράσουν το τραγικό γεγονός. Η Έφη Καλλιγά υπήρξε μία πραγματική αρχόντισσα. Έτσι θα την θυμόμαστε.

«Πράσινες Αποστολές - Green Missions» - Μαθαίνουμε να ανακυκλώνουμε σωστά & Κερδίζουμε δώρα!

Μπες στον διασκεδαστικό κόσμο της ανακύκλωσης!
Ο Δήμος Ορεστιάδας προσφέρει στους δημότες την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο ανακύκλωσης, μέσα από ολιγόλεπτες εκπαιδευτικές «Πράσινες Αποστολές - Green Missions». Ολοκληρώνοντας ο δημότης τους απαιτούμενους στόχους, κερδίζει επιπλέον πόντους επιβράβευσης από το ενημερωτικό υλικό και παράλληλα αποκτά συμμετοχή σε κληρώσεις Followgreen για υπέροχα δώρα.
Κάθε 10 ημέρες,
μία νέα «Πράσινη Αποστολή» θα είναι στη διάθεση των δημοτών!
Λάβε μέρος και μπες στην κλήρωση για ένα Xiaomi Redmi 9A 32GB: www.followgreen.gr/orestiada/Mission/Single/2510

Τα «Green Missions» εμφανίζονται με συγκεκριμένη θεματική και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες την «εκπαίδευση» και τη «δράση»:
• Μέσω της εκπαίδευσης ο δημότης ολοκληρώνει στόχους είτε διαβάζοντας άρθρα, είτε παρακολουθώντας βίντεο και δοκιμάζοντας τις γνώσεις του σε κουΐζ για την ανακύκλωση.
• Μέσω της δράσης ο χρήστης αποκτά συμμετοχή στην ενεργή κλήρωση του Followgreen.
Για την επιτυχή έκβαση του «Green Mission» πρέπει να ολοκληρωθούν όλα τα απαραίτητα βήματα (στόχοι), ώστε οι πόντοι να προστεθούν στον λογαριασμό του δημότη.
Η ανάδειξη του/της νικητή/τριας της κλήρωσης θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού. Το δώρο θα αποστέλλεται στον χώρο της επιλογής του/της νικητή/τριας μέσω εταιρείας courier, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του/της. Απαραίτητη προϋπόθεση μίας έγκυρης συμμετοχής είναι η ολοκλήρωση των στόχων του Green Mission με παράλληλη εξαργύρωση των απαιτούμενων πόντων στην ενεργή κλήρωση.
Σας ευχαριστούμε όλους για την προσπάθεια που καταβάλλετε καθημερινά ανακυκλώνοντας και ελπίζουμε να συνεχίσετε, ακόμη δυναμικότερα μέσω αυτής της εκπαιδευτικής δράσης.

Εξιχνιάστηκαν 6 υποθέσεις απατών και κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων στην πόλη της Καβάλας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς αστυνομικές έρευνες έξι (6) υποθέσεις απατών και κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος του 2018 - Ιούνιος του 2020, στην πόλη της Καβάλας.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού για απάτη και κλοπή.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο δράστης προσέγγιζε ηλικιωμένους, προσποιούμενος τον γιό φιλικών τους προσώπων και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις εισέρχονταν στις οικίες τους.

Ακολούθως, είτε προφασιζόταν την ανάγκη χρημάτων και αποσπούσε από τους ηλικιωμένους διάφορα ποσά με υποτιθέμενη μορφή δανεισμού, είτε εκμεταλλευόταν την ολιγόλεπτη απασχόληση των ηλικιωμένων και αφαιρούσε από το εσωτερικό των σπιτιών χρήματα και χρυσαφικά – κοσμήματα.

Από την έως τώρα έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, με την παραπάνω μεθοδολογία, σε έξι περιπτώσεις κατάφερε να αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.931 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.