Log in
updated 7:15 AM UTC, Aug 24, 2019
Ροή ειδήσεων :
Super User

Παράνομες ή όχι οι επιπλέον χρεώσεις για αγορές με χρεωστική κάρτα; Υπάρχει έλεγχος;

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές διαμαρτύρονται για επιπλέον χρεώσεις από μερικές επιχειρήσεις για αγορές που γίνονται με χρεωστική κάρτα. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται έντονα κυρίως σε μαγαζιά με ψιλικά είδη ενώ οι επιπλέον αυτές χρεώσεις γίνονται κατά κύριο λόγο σε αγορές τσιγάρων ή καρτών.
Αρκετές επιχειρήσεις χρεώνει μισό ευρώ επιπλέον την κάθε κάρτα και 0.2 ευρώ τα τσιγάρα ενώ δε λείπουν κι εκείνοι που αρνούνται να πουλήσουν τσιγάρα ή κάρτα στον πελάτη όταν πρόκειται να πληρωθούν με χρεωστική κάρτα.
Προφανώς δεν πρόκειται για νόμιμη χρέωση καθώς δεν εφαρμόζεται σε όλες τις επιχειρήσεις αλλά μόνο σε μερικές. Αν ήταν νόμιμη η επιπλέον αυτή χρέωση θα την εφάρμοζαν όλες οι επιχειρήσεις που εμπορεύονται τσιγάρα και κάρτες.
Άρα το βασικό ερώτημα είναι αν γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές και ποια τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων. Ο κάθε καταστηματάρχης είναι υποχρεωμένος να πουλάει τα προϊόντα του στην ίδια τιμή είτε πληρώνεται με μετρητά είτε με κάρτα.
Δεν έχει το δικαίωμα να σου λέει «δεν πουλάω τσιγάρα με κάρτα αλλά μόνο με μετρητά».
Υ.Γ. Οι επιπλέον αυτές χρεώσεις εμφανίζονται συνήθως στην απόδειξη ως παροχή υπηρεσιών.
Σ. Καραχότζα

Σκότωσε δυο ανθρώπους για μια θέση στάθμευσης

Συνελήφθη χθες (22-8-2019) το βράδυ, στη Χρυσούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ, ο δράστης ευρισκόμενος σε εξωτερικό χώρο της οικίας του, στη Χρυσούπολη Καβάλας, κατόπιν διαπληκτισμού με δύο ημεδαπούς, έναν 42χρονο και μία 67χρονη, τους πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, που κατείχε νόμιμα, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.
Από τον χώρο του συμβάντος κατασχέθηκαν 1 κυνηγετική καραμπίνα και 3 κάλυκες.
Ο 42χρονος, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως και συνελήφθη, θα οδηγηθεί στoν κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (22-8-2019) το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Ειδικότερα, σε οικισμό του νομού Ροδόπης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 37χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε σε επαρχιακή οδό και ο οδηγός - διακινητής συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Παραδίδουμε «προίκα» 14 νέες παιδικές χαρές στην Ξάνθη μας

Η ανακοίνωση:
Με αφορμή δηλώσεις Δημοτικού Συμβούλου που άλλοτε εμφανίζεται ως αρχηγός και επικεφαλής παράταξης κι άλλοτε ως δημοτικός σύμβουλος άλλης παράταξης σχετικά με τις παιδικές χαρές του Δήμου Ξάνθης και τις υποτιθέμενες …«δεσμεύσεις» του (σ.σ. Με ποια ιδιότητα άραγε;) σε φιλικό και συγγενικό του Μέσον, ενημερώνουμε τους δημότες μας για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας και μόνο, τα παρακάτω:
Παραδίδουμε «προίκα» 14 νέες παιδικές χαρές στην Ξάνθη μας! Και όχι μόνο μόνο…! Γιατί εμείς 5 χρόνια δουλέψαμε για την Ξάνθη κι όχι για τα προσωπικά μας συμφέροντα!
Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου μας, το Σεπτέμβριο 2014 όλες οι παιδικές χαρές ήταν κλειστές, αφού δεν διέθεταν συγκεκριμένες άδειες και πιστοποιητικά λειτουργίας.
Κατά την περίοδο της θητείας μας, ενώ το νομοθετικό πλαίσιο προέβλεπε συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας, αυτές τροποποιήθηκαν ξανά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας αγώνας ώστε η Ξάνθη μας να αποκτήσει επιτέλους παιδικές χαρές.
Εκείνη την περίοδο, επίσης, με εντολές του ΥΠΕΣ και των Εισαγγελικών Αρχών ζητήθηκε από όλους τους Δήμους να αφαιρεθούν τα υφιστάμενα ακατάλληλα όργανα παιδικών χαρών όπου αυτά είχαν τοποθετηθεί, αφού δεν πληρούσαν καμία προδιαγραφή ασφαλείας.
Τη συγκεκριμένη εντολή ανέλαβε να εκτελέσει ο τότε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ο οποίος θα επαναφέρει αύριο το «φως» και τα «1000 χρώματα» στην πόλη μας, απομακρύνοντας όλο τον υφιστάμενο εξοπλισμό από τα πάρκα. Ο ίδιος άλλωστε έκλεισε και το Δημοτικό Κολυμβητήριο, για να εξαγγείλει αύριο ανοιχτή πισίνα ξενοδοχειακής μονάδας για κολυμβητική δεξαμενή.
Έκτοτε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας κατέβαλαν τιτάνια προσπάθεια ώστε σήμερα η Ξάνθη και οι οικισμοί μας να διαθέτουν επτά σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές, που έλαβαν πιστοποιητικό καταλληλότητας λειτουργίας, συγκεκριμένα σε δύο πάρκα επί της οδού Σάρδεων, επί της οδού Οδυσσέως, στην περιοχή της Καλλιθέας, στην περιοχή της Π. Χρύσας, στον οικισμό Κιμμερίων και στον οικισμό της Σταυρούπολης.
Αύριο, παραδίδονται ακόμη δύο παιδικές χαρές στην κεντρική πλατεία Ξάνθης και στην πλατεία Ευμοίρου, αφού ο ανάδοχος έχει σχεδόν ολοκληρώσει το έργο.
Επιπρόσθετα, κατασκευάζονται πέντε παιδικές χαρές στην πόλη της Ξάνθης και συγκεκριμένα στα «Παπάκια», στο πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο πάρκο Διοικητηρίου, στο πάρκο Μεξικάνας και στο πάρκο Κυψέλης, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο, αφου ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες του ηλεκτρονικού διαγωνισμού.
Ο συνολικός προϋπολογισμός και των 14 παιδικών χαρών ξεπερνά το 1,5 εκ. ευρώ.
Κάποιοι από τους συγκεκριμένους κυρίους, λοιπόν, που σήμερα «κραυγάζουν» νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό μπορούν να παραποιήσουν την αλήθεια, εδώ και πέντε χρόνια, κα’ θόλη τη διάρκεια της θητείας τους:
1) Δεν έχουν να επιδείξουν ούτε μια θετική πρόταση, το μοναδικό τους έργο αποτέλεσε η άρνηση και η προσπάθεια να μηδενίσουν και να καθυστερήσουν το έργο μας…
2) Το μόνο για το οποίο δικαιούνται να νοιώθουν υπερήφανοι είναι ότι με άξονα πάντα τα προσωπικά τους συμφέροντα επιχείρησαν και επιχειρούν ακόμη και σήμερα με απειλές μηνύσεων κατά υπαλλήλων του Δήμου μας προκειμένου να παραβλέψουν ακόμη και τα εκ του Νόμου καθήκοντά τους να υπερασπίζουν δηλαδή την νομιμότητα και τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών.
3) Μια 5ετία με ανούσιες ερωτήσεις και συνεχείς προσπάθειες, όχι μόνο να μηδενίσουν το έργο μας, αλλά και να υπηρετήσουν συμφέροντα προμηθευτών εμφανιζόμενοι ως …εκπρόσωποί τους. Μάλιστα, όταν όλες οι ενέργειές τους έπεφταν στο κενό, αλλά και γίνονταν μπούμερανγκ σε βάρος τους, δεν είχαν την τόλμη να ζητήσουν μια δημόσια συγνώμη ούτε από το λαό της Ξάνθης.
4) Ε λοιπόν κύριοι πλανάστε πλάνην οικτρά. Εμένα προσωπικά μπορείτε να συνεχίσετε να με δυσφημείτε και να με καθυβρίζετε. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν θα σας επιτρέψουμε, ούτε τη νομιμότητα να καταλύσετε, ούτε τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης να τρομοκρατήσετε, ούτε να παραποιήσετε την αλήθεια σε σχέση με το έργο μας.
Σας παραδίδουμε «προίκα» 14 νέες παιδικές χαρές για την Ξάνθη μας! Μέχρι τέλη του χρόνου η Ξάνθη θα είναι η πόλη των χιλίων ΦΩΤΕΙΝΩΝ χρωμάτων με τα νέα LED που ξεκινήσαμε και τοποθετούμε. Παράλληλα, μετά από 40 χρόνια νομιμοποιήσαμε το Δημοτικό Κολυμβητήριο που εσείς ΚΛΕΙΣΑΤΕ, με την ανυπαρξία και την προχειρότητά σας.
Γιατί εμείς δουλέψαμε με εντιμότητα κύριοι πέντε χρόνια σκληρά, από αγάπη για την πόλη μας. Κι όχι προτάσσοντας τα προσωπικά μας συμφέροντα υπεράνω όλων. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Απλά πράγματα.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης
Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος