Log in
updated 4:37 PM UTC, Apr 17, 2021
Ροή ειδήσεων :
Super User

Τα αποτελέσματα της χαλάρωσης που έφεραν τα ελάχιστα κρούσματα αρχίζουν να φαίνονται στην Ξάνθη

Η δακτυλοδεικτούμενη κάποτε λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊου Ξάνθη είχε ηρεμήσει για πολύ καιρό αφού τα κρούσματα πλέον σε καθημερινή σχεδόν βάση δεν ήταν περισσότερα από 3 με αποτέλεσμα αρκετού και κυρίως οι επαγγελματίες να διαμαρτύρονται για τη συνέχιση των περιοριστικών μέτρων στον νομό.

Πέρα όμως από τους επαγγελματίες οι οποίοι πέρασαν και εξακολουθούν να περνούν μια σκληρή δοκιμασία ενώ πολλοί εξ αυτών βρίσκονται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν το λουκέτο και δικαιολογημένα διαμαρτύρονται, και οι υπόλοιποι πολίτες, βλέποντας να καταγράφονται καθημερινά 2 με 3 κρούσματα σε ολόκληρο τον νομό Ξάνθης, χαλάρωσαν αρκετά πιστεύοντας πως φτάσαμε στο τέλος της περιπέτειας.

Τα αποτελέσματα αυτής της χαλάρωσης και πιθανότατα μη τήρησης των μέτρων, άρχισαν όμως να φαίνονται ήδη αφού η Ξάνθη των 2 και 3 κρουσμάτων να επανήλθε στα 20+ κρούσματα καθημερινά ενώ και πάλι υπάρχουν οικισμοί του νομού με καταγεγραμμένα πάρα πολλά κρούσματα.

Ας ελπίσουμε πως η Ξάνθη δε θα πληρώσει και πάλι την ανευθυνότητα ορισμένων και την επιπόλαιη αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Μπερδέματα με τα self test στην ορεινή Ξάνθη

Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η πρώτη εβδομάδα από τότε που μπήκαν στη ζωή μας και κυρίως στη ζωή των μαθητών τα self test χωρίς το οποίο δεν επιτρέπεται η συμμετοχή τους στο μάθημα και τα πρώτα μπερδέματα σε σχολείο της ορεινής Ξάνθης είναι γεγονός.

Συγκεκριμένα, μαθήτρια από την περιοχή του Δήμου Μύκης δεν είχε προμηθευτεί έγκαιρα τα 2 δωρεάν self test που δικαιούται κάθε εβδομάδα με αποτέλεσμα να τα προμηθευτεί την Δευτέρα, δηλαδή την πρώτη μέρα που επαναλειτούργησαν τα σχολεία.

Όπως ήταν φυσικό, τη Δευτέρα δεν πήγε καν στο σχολείο της, αφού τα τεστ τα προμηθεύτηκε την ίδια μέρα. Ωστόσο το ένα από τα 2 self test δεν λειτούργησε, βγήκε άκυρο δηλαδή κι έτσι χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει και το δεύτερο ώστε την επόμενη μέρα να μπορέσει να πάει στο σχολείο.

Το δεύτερο από τα δωρεάν τεστ βγήκε αρνητικό κι έτσι η μαθήτρια ήταν κανονικά στην τάξη της την Τρίτη. Όμως είχε αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει και τα 2 δωρεάν τεστ μιας και το ένα δε λειτούργησε με αποτέλεσμα να μην έχει στη διάθεση της άλλο τεστ για να το κάνει μεσοβδόμαδα όπως ορίζει ο κανονισμός.

Όταν λοιπόν την Πέμπτη το πρωί πήγε στο σχολείο της, δεν της επιτράπηκε αρχικά η είσοδος παρόλο οι γονείς της είχαν ενημερώσει από την προηγούμενη μέρα το σχολείο για το πώς έχει η κατάσταση και για το γεγονός ότι χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει την Δευτέρα και τα 2 δωρεάν τεστ.

Τελικά μετά από διαβουλεύσεις και αφού οι γονείς της μαθήτριας αναγκάστηκαν πρώτα να αγοράσουν ένα τεστ, η μαθήτρια μπήκε στην τάξη της.

Όλα αυτά όμως αφορούν τις σχολικές ημέρες της εβδομάδας που ολοκληρώνεται αύριο αλλά τα παρατράγουδα συνεχίζονται.

Οι γονείς της ίδιας μαθήτριας επισκέφθηκαν σήμερα ένα φαρμακείο προκειμένου να λάβουν τα 2 δωρεάν τεστ της επόμενης εβδομάδας ώστε το ένα εξ αυτών να γίνει την Κυριακή το βράδυ και η κόρη τους να μπορέσει να πάει μεθαύριο Δευτέρα κανονικά στο σχολείο της.

Η πάντηση του φαρμακοποιού όμως ήταν πως τα 2 τεστ της επόμενης εβδομάδας δικαιούνται να τα λάβουν το πρωί της Δευτέρας κι όχι από σήμερα ενώ άλλοι γονείς, μεταξύ των οποίον ο συντάκτης του συγκεκριμένου δημοσιεύματος έχουν παραλάβει εδώ και μέρες και τα τεστ της επόμενης εβδομάδας.

Εκ των πραγμάτων δηλαδή η συγκεκριμένη μαθήτρια θα πρέπει ή να χάσει ξανά το μάθημα της Δευτέρας ή να βάλουν οι γονείς της το χέρι τους στην τσέπη για να αγοράσουν πάλι τεστ.

Κι όλα αυτά επειδή τα πρώτα δωρεάν τεστ οι γονείς της συγκεκριμένης μαθήτριας τα έλαβαν μια μέρα αργότερα από τους υπόλοιπους γονείς κι επειδή είχαν την ατυχία το ένα από τα τεστ βγει άκυρο.

Οι ίδιοι πάντως επικοινώνησαν και με τον ΕΟΔΥ απ’ όπου τους συνέστησαν να επισκεφθούν ένα κέντρο υγείας όπου η κόρη τους θα μπορεί να κάνει δωρεάν το τεστ και να πάει την Δευτέρα κανονικά στο μάθημα τους.

Τέλος να σημειώσουμε πως οι γονείς της μαθήτριας μιλώντας στο XANTHINET.GR ζήτησαν να δημοσιευθεί επώνυμα η καταγγελία τους αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει αυτό.

Τα στοιχεία τους όμως είναι στη διάθεση της κάθε αρμόδιας αρχής.

Σ. Καραχότζα

Πασχαλινή Κατασκήνωση Αγάπης

Οι Κατασκηνωτές σε συνεργασία με το Βοήθεια στο Σπίτι (Δήμος Ξάνθης) οργανώνουν για όγδοη χρονιά την ανοιχτή δράση κοινωνικής αλληλεγγύης «Πασχαλινή Κατασκήνωση Αγάπης» για οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές δυσκολίες και δε μπορούν να παρέχουν τα χρειώδη, καθώς και για ανθρώπους που απέμειναν μόνοι τους και επιβεβαιωμένα χρειάζονται μια χείρα βοηθείας και υποστήριξης.

Πιο συγκεκριμένα από 15/4 έως και 26/4:

1. Συγκεντρώνουμε είδη βασικής ανάγκης και τρόφιμα μακράς διάρκειας (λάδι, δημητριακά, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδες, μπισκότα, χυμούς, κ.α.).
2. Βάφουμε αυγά και ψήνουμε τσουρέκια.
3. Φτιάχνουμε λαμπάδες και δημιουργούμε δέματα αγάπης αντίστοιχα με αυτά ενός πνευματικού γονέα.

Τα δέματα αγάπης θα διανεμηθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα με τη συμμετοχή εθελοντών και τη συμβολή ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Τα σημεία συγκέντρωσης είναι:

1. Mini Μarket της γειτονιάς, Σάρδεων 1
2. Smile Market, Ζαλάχα Θεόδωρου 2 (Σαμακώβ)
3. Όμιλος Πλαστικά Θράκης - Thrace Group, Τμήμα Spunbond.
4. Παντοπωλείο "Η γειτονιά", Απόλλωνος 19

Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε και αυτή τη φορά στο κάλεσμά μας, σε μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, με ανιδιοτέλεια και σεβασμό ώστε να στηρίξουμε όλοι μαζί, τους συνανθρώπους μας που επιβεβαιωμένα έχουν πραγματικά ανάγκη τη βοήθεια αλλά και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση.

Με εκτίμηση για τον Πολιτιστικό Σύλλογο /«/Οι Κατασκηνωτές»,

Δημήτριος Μπαχαρίδης
Πρόεδρος ΔΣ

Σε Λαϊκή Αγορά και κεντρική πλατεία τα επόμενα, δωρεάν rapid test στην Ξάνθη

O Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ενημερώνει ότι, Το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 από τις 09:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ rapid test, στην πλατεία της Λαϊκής Αγοράς, στο σπιτάκι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Από τη Δευτέρα 19 Απριλίου και κάθε ημέρα, έως και την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, από τις 09:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ rapid test, στην Πλατεία Δημοκρατίας ( κεντρική πλατεία Ξάνθης) και σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.