Log in
updated 5:18 PM UTC, Jun 18, 2019
Ροή ειδήσεων :
Super User

Ο Σπύρος Τσιλιγγίρης Υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στην Ξάνθη

Η δήλωση της υποψηφιότητας του:
Τη μοναδική σχέση εμπιστοσύνης που οικοδομήσαμε πριν πέντε χρόνια, όπου έγινα αποδέκτης της αμέριστης συμπαράστασής σας όντας πρώτος σε ψήφους Περιφερειακός Σύμβουλος, ήρθε η στιγμή να την επικαιροποιήσουμε.
Αποδεχόμενος την τιμητική πρόταση του Κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, να είμαι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές, σας ζητώ να συμπορευτούμε σε αυτόν τον εκλογικό αγώνα, θέτοντας γερά θεμέλια για το αύριο των παιδιών μας, αλλά και του τόπου μας.
Ο Νομός Ξάνθης με τη στήριξή σας στο πρόσωπό μου, θα έχει μια ισχυρή εκπροσώπηση στα κέντρα των αποφάσεων της χώρας και με γνώμονα την ανάπτυξη θα παλέψουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας, έτσι ώστε η Ξάνθη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να διεκδικήσει σθεναρά τα όσα εδώ και χρόνια της στέρησαν.
Ως πατέρας τεσσάρων υπέροχων παιδιών, γνωρίζω πολύ καλά από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς για να ανταπεξέλθουν στη δύσβατη καθημερινότητα, όπως πολύ καλά γνωρίζω πως όλα αυτά τα μικρά ή και μεγαλύτερα βλαστάρια της Ξάνθης, πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες χωρίς εξαιρέσεις για να πετύχουν τους στόχους τους. Αποτελεί αδικία για εμάς και τα παιδιά μας, το να ξενιτεύονται για να σπουδάσουν και να αποκατασταθούν επαγγελματικά, τη στιγμή που είναι γνωστό σε ολόκληρη την υφήλιο, πως οι Έλληνες αποτελούν τα καλύτερα μυαλά, όμως στερούνται των υποδομών αξιοποίησης είτε σε ακαδημαϊκό επίπεδο είτε και σε επαγγελματικό.
Σας καλώ να δώσουμε μαζί τον αγώνα για τη μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, δεσμευόμενος απέναντί σας, πως θα συνεχίσω να ισχυροποιώ τη σχέση εμπιστοσύνης που από κοινού κτίσαμε και διατηρούμε τόσα χρόνια. Δώστε μου τη δύναμη, να εργαστώακατάπαυστα για τον τόπο μαςώστε να μη στερηθεί κανένας το δικαίωμα για συμμετοχή σε ένα καλύτερο αύριο.
Ενωμένοι Μπορούμε…
Με τιμή και εκτίμηση
Σπύρος Τσιλιγγίρης Ιατρός Χειρουργός
Υποψήφιος Βουλευτής Ξάνθης με τη Νέα Δημοκρατία

Δε λειτουργούν πολλοί κερματοδέκτες πάρκινγκ στην Ξάνθη αλλά οι κλήσεις συνεχίζονται κανονικά

Εκτός λειτουργίας βρίσκονται σύμφωνα με καταγγελία συμπολίτη μας στο xanthinet.gr αρκετοί από τους κερματοδέκτες πάρκινγκ στην πόλη της Ξάνθης με τον ίδιο να αναφέρει πως παρά τα συνεχόμενα τηλέφωνα στο Δήμο, ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποιος να δηλώσει αρμόδιος για το θέμα.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια καταγγελία, ενώ οι οδηγοί δε μπορούν να βρουν έναν κερματοδέκτες πάρκινγκ που να λειτουργεί, οι αρμόδιοι υπάλληλοι εξακολουθούν να μοιράζουν κανονικά τις κλήσεις για παράνομη σταύρωση.
Το πρόβλημα αυτό υπάρχει σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα εδώ και τουλάχιστον 5 μέρες.

Όνειρο θερινής νυκτός η μειονοτική έδρα για τη ΝΔ στην Ξάνθη

Αδύναμο μοιάζει και πάλι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ξάνθης ως προς το μειονοτικό του στοιχείο αφού ΣΙΑΜΠΑΝ ΟΓΛΟΥ ΑΛΕΒ και ΧΑΤΖΗ ΜΕΜΙΣ ΤΟΥΡΚΕΣ δε φαίνονται ικανοί να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των μουσουλμάνων ψηφοφόρων, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που χρειάζεται για να μπει ο ένας από τους δυο τους στη Βουλή.
Όχι πως θα άλλαζε κάτι αν στη θέση των δυο προαναφερόμενων μουσουλμάνων υποψηφίων με το γαλάζιο ψηφοδέλτιο ήταν κάποιοι άλλοι. Είναι κοινό μυστικό πως σε Ξάνθη και Ροδόπη, εκλέγονται κάθε φορά οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι που είναι αρεστοί στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.
Αυτό όμως δε σημαίνει και πολλά για τη ΝΔ αφού όποιους μουσουλμάνους κι αν βάλει στο ψηφοδέλτιο της δεν πρόκειται ποτέ να έχει τη στήριξη του Προξενείου. Για το Τουρκικό Προξενείο η ΝΔ θα είναι πάντα μια παράταξη της δεξιάς και παρόλο που έχει στις τάξεις της την Ντόρα (δε θα σχολιάσω, οι Θρακιώτες ξέρουν τι σημαίνει Ντόρα) παρόλο που το τιμόνι του κόμματος βρίσκεται πλέον στα χέρια του κάθε άλλο παρά δεξιού Μητσοτάκη, το Προξενείο δε θα δώσει ποτέ γραμμή για στήριξη κάποιου μουσουλμάνου υποψήφιου της γαλάζιας παράταξης.
Και ενώ όλα αυτά τα γνωρίζουν καλύτερα από μένα τα τοπικά στελέχη της ΝΔ, επιμένουν στην ίδια τακτική επιλέγοντας αν όχι αρεστούς, τουλάχιστον μη αντιπαθείς στο προξενείο υποψήφιους και το λέω αυτό διότι δεν έχω κανένα στοιχείο που να μου επιτρέπει να χαρακτηρίσω την κα. ΣΙΑΜΠΑΝ ΟΓΛΟΥ και τον κ. ΧΑΤΖΗ ΜΕΜΙΣ ανθρώπους αρεστούς στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.
Όλα αυτά από μια παράταξη που όπως μας είπαν κατά το πέρασμα τους από την Ξάνθη πριν τις ευρωεκλογές οι κύριοι Κεφαλογιάννης και Μιχαλολιάκος είναι πατριωτική. Δεν το αμφισβητώ αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί ένα πατριωτικό όπως το αποκαλούν τα στελέχη του κόμμα δε βάζει στο ψηφοδέλτιο του μουσουλμάνους υποψήφιους προερχόμενους από τον λεγόμενο πατριωτικό χώρο.
Δεν ξέρω αν με τον τρόπο αυτό η ΝΔ θα καταφέρει να εκλέξει μουσουλμάνο Βουλευτή αλλά σίγουρα θα αυξήσει τα ποσοστά της τοπικά και πανελλαδικά στον πατριωτικό χώρο ενώ παράλληλα θα δικαιολογήσει και τον χαρακτηρισμό της ως πατριωτική παράταξη.
Εγώ τουλάχιστον ξέρω πως οι δυνάμεις που θέλουν να λέγονται πατριωτικές επιλέγουν και αντίστοιχους υποψήφιους. Με ΣΙΑΜΠΑΝ ΟΓΛΟΥ και ΧΑΤΖΗ ΜΕΜΙΣ το μόνο που θα καταφέρουν οι μάλλον εντελώς άσχετοι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να πάρουν ένα μέρος των μουσουλμανικών ψήφων και φυσικά να χαρίσουν τη μειονοτική έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Σ. Καραχότζα

Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την 16 και 17-6-2019, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρείς (3) αλλοδαποί, ηλικίας 67, 41 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα εννιά (19) μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης , συνέλαβαν τον 67χρονο, διότι μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Ειδικότερα, ο δράστης, οδηγώντας το καταπάνω όχημα, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Κ ατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο 67χρονος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο.


Στη δεύτερη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στον οικισμό Σιδηρού Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον 22χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.


Στην τρίτη περίπτωση, χθες το βράδυ, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 41χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.
Ακολούθως, το όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, όπου στον κόμβο Μέστης ο οδηγός του το ακινητοποίησε και συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι ο 41χρονος και ο 22χρονος κατηγορούνται επίσης για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ ο 41χρονος και για αντίσταση, διότι αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.
Συνολικά κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) .
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Σαπών.