Log in
updated 4:46 PM UTC, Dec 6, 2019
Ροή ειδήσεων :
Super User

Συμμετοχή των Τοποτηρητών Μουφτήδων Θράκης στη δεξίωση της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα.

Οι Σοφολογιώτατοι Τοποτηρητές Μουφτήδες Διδυμοτείχου Οσμάν Χαμζά, Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ, Ξάνθης Καρά Χαλήλ Μπιλάλ συμμετείχαν, προσκεκλημένοι της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, στη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, ο κ. Mohammed Meer Al Raeesi, στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα, στις 2 Δεκεμβρίου του 2019, με την ευκαιρία της 48ης Εθνικής Επετείου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης συναντήθηκαν με εκπροσώπους και διπλωμάτες της χώρας μας και των αραβικών χωρών που έλαβαν μέρος στη δεξίωση.

Νέες σοβαρές καταγγελίες για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μύκης

Δεν είναι η πρώτη και προφανώς ούτε η τελευταία φορά που μας απασχολεί η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μύκης αφού μετά το προ μερικών εβδομάδων ρεπορτάζ μας για τους «σκουπιδότοπους» στην είσοδο του χωριού Σμίνθη όπου και βρίσκεται η έδρα του Δήμου Μήκης καθώς και σε άλλους οικισμούς της περιοχής, στο δημοσιογραφικό τμήμα του XANTHINET.GR έφτασε μια νέα καταγγελία από κάτοικο της ορεινής περιοχής αναφορικά με την Υπηρεσία Καθαριότητα.


Η συγκεκριμένη καταγγελία μάλιστα συνοδεύεται κι από φωτογραφικό υλικό από το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα πως όντως υπάρχει θέμα και μάλιστα πολύ σοβαρό με τη συγκεκριμένη υπηρεσία του Δήμου Μύκης.
Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία αυτή, όταν τα απορριμματοφόρα του Δήμου αδειάζουν τους κάδους, τα μισά σκουπίδια μένουν στο δρόμο, κάτι που άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες.


Το σοβαρότερο κομμάτι όμως της καταγγελίας αφορά τη μη επανατοποθέτηση των κάδων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με αποτέλεσμα αυτοί να μένουν κυριολεκτικά πάνω στο δρόμο καλύπτοντας μέρος του οδοστρώματος.
Αν αναλογιστεί κανείς πως οι δρόμοι των οικισμών της ορεινής περιοχής είναι έτσι κι αλλιώς αρκετά στενοί, αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται από τους κάδους που καλύπτουν μέρος αυτών των στενών δρόμων.


Όχι απλά υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί κάποιο ατύχημα αλλά ήδη σημειώθηκε ένα τέτοιο περιστατικό χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος. Συγκεκριμένα πριν από μερικές μέρες, συμπολίτης μας από την ορεινή περιοχή βρέθηκε με το αυτοκίνητο του σε ένα τέτοιο σημείο όπου οι κάδοι είναι παρατημένοι πάνω στο οδόστρωμα και για να αποφύγει τη σύγκρουσή με όχημα που ερχόταν από απέναντι, έριξε κυριολεκτικά το αμάξι του πάνω στους κάδους οι οποίοι είχαν κλείσει το δικό του ρεύμα κυκλοφορίας.
Αν όμως οι κάδοι μετά το άδειασμα τους από τους υπαλλήλους της καθαριότητας του Δήμου Μήκυς είχαν τοποθετηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δε θα είχε συμβεί αυτό το ατύχημα.
Σ. Καραχότζα

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Μεγαλομάρτυρας Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, στο Στρδο «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

Με τη δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Μεγαλομάρτυρας Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, στο Στρδο «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ».

Πραγματοποιήθηκε δοξολογία, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής του κ. Α/ΓΕΣ, κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο από τον Δκτή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, επίδειξη οπλικών συστημάτων ΠΒ και μικρή δεξίωση με πατροπαράδοτη παράθεση λουκουμάδων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν θρησκευτικές, πολιτικές, τοπικές αρχές, καθώς επίσης και αριθμός μαθητών από σχολεία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, από τον Δκτή του Δ’Σώματος Στρατού, διότι υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πυροβολικό.

Β. Εκπρόσωπου Τύπου Σ. Στρατού : Μ. Επχίας (ΕΜ) Ευαγγελία

Η απάντηση του ΕΒΕ Ξάνθης στον Απόστολο Αγκόρτζα

Αναλυτικά η απάντηση:
ΤΟ ΨΕΜΑ, ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΟΤΙ «ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ»
Με λύπη διαβάζουμε σε μερίδα του τοπικού τύπου ψευδείς δηλώσεις του κ. Απόστολου Αγκόρτζα, που με απύθμενο θράσος προσπαθεί να ρίξει «λάσπη» στην λειτουργία του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Όπως ότι δήθεν:
1. Οι συνεδριάσεις των Επιτροπών του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης συνέπιπταν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
2. Ότι δήθεν «μήπως τυχόν υπάρχει κάτι άλλο στη μέση και θέλαμε να αποφύγουμε την παρουσία του ενοχλητικού»…
3. «Είχα στεναχωρήσει, στο προηγούμενο Δ.Σ., τον κ. Μωραΐτη με ερώτηση μου» (εννοεί την περίοδο που ήταν στην αντιπολίτευση.
4. «Μήπως λοιπόν επειδή έρχονται καινούρια προγράμματα από την Ε.Ε. θα ήταν κακή η παρουσία κάποιου που ρωτούσε;»
5. «Δεν ξέρω όμως αν αξίζει τον κόπο να κάνεις ερωτήσεις σε ανθρώπους που συναινούν σε όλα μεταξύ τους. Ουσιαστικά ούτε και αντιπολίτευση υπάρχει στο συμβούλιο. Είναι φοβερά περίεργο να συμφωνούν όλοι εκεί μέσα».
Απαντούμε λοιπόν:
1. Στη συγκεκριμένη διετία 2018-’19, σε καμία από τις δύο Επιτροπές (Οικονομική και Ποιότητας Ζωής) δεν συμμετείχε. Κανένα Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης δεν συνέπεσε με συνεδριάσεις Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης, παρά μόνο στις 29/7/2019, όμως το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίαζε στις 15:00 και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου στις 19:30. Και αυτό συνέβαινε διότι πάντα επικοινωνούσα με τον κ. Δρεμσίζη ώστε να μην συμπέσουν την ίδια ημέρα και ώρα για να διευκολύνουμε τον κ. Αγκόρτζα.
2. Η μόνη ενόχλησή μας ήταν η απουσία του, η απαξίωση του θεσμού, η μη εκπροσώπηση των συναδέλφων που τον τίμησαν τον ίδιο και τον συνδυασμό μας με την ψήφο τους.
3. Καταρχήν στην προηγούμενη θητεία που ήταν στην αντιπολίτευση η παρουσίες του στα 6 χρόνια, ήταν ελάχιστες και δεν θυμάμαι να μου είχε ενοχλήσει με καμία ερώτηση του (υπάρχουν τα πρακτικά).
4. Στα ευρωπαϊκά προγράμματα το Επιμελητήριο Ξάνθης είναι πρώτο σε ολόκληρη την Ελλάδα, εδώ και 15 χρόνια. «Τρέχουν» ήδη 5 ευρωπαϊκά προγράμματα. Πώς όμως θα το γνωρίζει αυτό, όταν απουσιάζει από τις συνεδριάσεις; Για να ρωτήσει θα πρέπει να είναι παρόν κάποιος!
5. Πώς γνωρίζει ότι συμφωνούμε σε όλα, εφόσον είναι ΑΠΩΝ! Σαφώς και υπάρχουν διαφωνίες σε ένα δημοκρατικό όργανο. Γιατί όμως είναι κακό, αυτοί που μάχονται για το συμφέρον του τόπου, να μην συνεννοούνται και να μην συνεργάζονται;
Ο προσωπικός εγωισμός ενός μέλους μιας παράταξης το οποίο είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. κ. Αγκόρτζα, για μας είναι απαράδεκτος, γιατί όλοι οι συνάδελφοι έχουν άποψη, θέση, προτάσεις και έτσι μπορούμε να πετύχουμε τον γενικό σκοπό που υπηρετούμε και είναι για όλους μας ένας. Να βοηθήσουμε το επιχειρείν και τον τόπο μας να πάει μπροστά.
Η σιωπή κ. Αγκόρτζα είναι χρυσός!
Το μόνο το οποίο δικαιούσαι να κάνεις είναι να ζητήσεις δημόσια συγνώμη σε αυτούς που σε εμπιστεύθηκαν και σε έβαλαν στο συνδυασμό τους και αυτούς που σε τίμησαν με την ψήφο τους και σε έστειλαν στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης να τους εκπροσωπείς.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ