Log in
updated 1:16 PM UTC, Jun 11, 2021
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Νοέμβριος 2019

Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος: Θα πούμε το νερό… νεράκι!

Η ανακοίνωση της παράταξης ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ:
Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ξάνθης η Διοίκηση της Επιχείρησης έδωσε σαφές στίγμα για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να διοικήσει, στηριζόμενη στην πλειοψηφία που της παρέχει ο Νόμος, αγνοώντας και απαξιώντας εντελώς τον ρόλο του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στην ημερήσια διάταξη συμπεριλήφθηκε ως θέμα η αποδοχή απόφασης της ΔΕΥΑ Νέστου, που αφορά τον τρόπο τιμολόγησης του παρεχόμενου νερού για την υδροδότηση της Ξάνθης, αλλά και την αποδοχή αποπληρωμής, ύστερα μάλιστα από πρόταση του Προέδρου της ΔΕΥΑ Ξάνθης, των τιμολογίων που εκδόθηκαν από τον Ιανουάριο 2019, για τα οποία η προηγούμενη Διοίκηση είχε προσφύγει στην Δικαιοσύνη.
Το έγγραφο της ΔΕΥΑΞ, που επικαλείται η απόφαση της ΔΕΥΑ Νέστου, είναι πρόταση του Προέδρου, η οποία ελήφθη ερήμην και χωρίς ενημέρωση κανενός εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης.
«Οι συγκεκριμένες ενέργειες επιβαρύνουν την ΔΕΥΑΞ και τελικά τους ίδιους τους δημότες ετησίως με το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου, ενώ με τον προταθέντα διακανονισμό για το 2020 με το ποσό των 500.000 ευρώ περίπου», δηλώνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΞ κ. Παυλίδου Ελισάβετ και κ. Σδρέβανος Μαρίνος.
Στην απελπισία τους και στην αγωνία τους να μην ακουστούν τα πραγματικά γεγονότα για την υπόθεση της ΔΕΥΑ Νέστου, ο κ. Καμαρίδης λειτούργησε με τη λογική «αποφασίζουμε και διατάζουμε», αφού δεν επέτρεψε τη συμμετοχή του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μαρίνου Σδρέβανου στη συνεδρίαση, επικαλούμενος αστείες δικαιολογίες ότι το τακτικό μέλος δεν ενημέρωσε ότι θα απουσιάζει. Με βάσει την ισχύουσα νομοθεσία ο Πρόεδρος προσκαλεί τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης που προσπαθούν να επιβάλλουν. Καλούμε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και παρατάξεις, να καταδικάσουν την αντιδημοκρατική και αυταρχική παρέμβαση του Προέδρου της ΔΕΥΑ Ξάνθης, ώστε να μην παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης.
Αναρωτιόμαστε αν ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης είναι ενήμερος για την τακτική του στενού του συνεργάτη, η οποία έρχεται σε αντίθεση με το «…εργαζόμαστε όλοι μαζί για το καλό των δημοτών μας!».
Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος
π. Δήμαρχος Ξάνθης
Επικεφαλής Παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»

Ανακοίνωση της παράταξης ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Ξάνθης για το Τεχνικό Πρόγραμμα που συζητήθηκε χθες, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα ουσιαστικά αποτελεί πάντα μια ολοκληρωμένη καταγραφή των μελετών και των έργων που θα εκτελεστούν στο Δήμο μας το επόμενο έτος (2020).
Μαζί με τον Προϋπολογισμό, αποτελούν τους δύο σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης ενός Δήμου.
Η δημοτική Παράταξη «Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ» παίρνοντας το Τεχνικό Πρόγραμμα, που μας εισηγήθηκε ο Δήμαρχος κ. Τσέπελης, επιχείρησε να εξετάσει τις εξής παραμέτρους:
- Ποια είναι η μέχρι σήμερα εικόνα του Δήμου μας σε σχέση με τα έργα υποδομής.
- Ποιο είναι το Όραμα και το στίγμα της νέας Δημοτικής Αρχής σε σχέση με τα μεγάλα έργα, καθώς και την κατεύθυνση και πορεία του Δήμου μας τα επόμενα χρόνια.
Τα αποτελέσματα, τα οποία και παρουσιάσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, συνοψίζονται στα παρακάτω:
 Ποια είναι η μέχρι σήμερα εικόνα του Δήμου μας σε σχέση με τα έργα υποδομής
 Ευρωπαϊκά Πόροι - Προγράμματα:
Ανύπαρκτη η παρουσία του Δήμου σε αυτά, αφού το μοναδικό έργο ενταγμένο σε ΕΣΠΑ που εκτελείται σήμερα είναι η ανάπλαση του παλιού Δημαρχείου. Ένα έργο που ολοκληρώνεται σύντομα και το οποίο έχει ξεκινήσει επί εποχής δημαρχίας του κ. Στυλιανίδη, πριν 6-7 χρόνια.
Καμία νέα πρόταση δεν υπάρχει στο φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα που μας παρέδωσε η σημερινή Δημοτική Αρχή.
Τέτοια επιτυχία παρουσιάζει ο Δήμος μας, όταν σε άλλους Δήμους υπάρχει οργασμός έργων ενταγμένων ή υπό ένταξη, σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
 Εθνικοί Πόροι:
Και σε αυτή την κατηγορία, ο Δήμος μας έχει πάρα πολύ χαμηλά ποσοστά απορροφητικότητας, όπως αυτά καταγράφηκαν για παράδειγμα το προηγούμενο ημερολογιακό έτος.
Αναλυτικότερα:
• Πρόγραμμα Φιλόδημος: 25% απορροφητικότητα
• ΣΑΤΑ Επενδύσεων: 19% απορροφητικότητα
• ΣΑΤΑ Σχολικών κτιρίων: 13% απορροφητικότητα
• Δημοτικοί Πόροι: 16% απορροφητικότητα
Τελικό αποτέλεσμα αυτής της τραγικής διαχείρισης του περσινού Τεχνικού Προγράμματος των 7.000.000 ευρώ είναι να γίνει η απορρόφηση μόνο των 1.100.000 περίπου ευρώ.
 Ποιο είναι σήμερα το Όραμα και το στίγμα της νέας Δημοτικής Αρχής
Πάμε να δούμε πώς σχεδιάζει η νέα Δημοτική Αρχή το παρόν και μέλλον αυτής της πόλης.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα που μας υποβλήθηκε χθες να ψηφίσουμε υπάρχουν καταγεγραμμένα 93 έργα.
Από αυτά, τα 33 είναι νέες δράσεις.
Αυτές οι 33 προτάσεις αποτελούν το νέο στίγμα της καινούργιας Δημοτικής Αρχής.
Εξετάζοντάς τες αναλυτικότερα διαπιστώνουμε:
Την ίδια στιγμή που άλλοι γειτονικοί και όχι μόνο, Δήμοι της Ελλάδας υπέβαλλαν μεγάλες προτάσεις για νέα έργα 15 ή 20 εκατομμύρια ευρώ, ο δικός μας Δήμος υπέβαλε πρόταση μόνο για 33 νέα έργα τα οποία αντιστοιχούν σε ένα ποσό περίπου 3.300.000 ευρώ μόνο....
Πως αναλύεται το ποσό αυτό;
980.000 για τη νέα προκάτ δεξαμενή ενός ανοιχτού κολυμβητηρίου
450.000 για προμήθεια κάδων καθαριότητας
200.000 για μία όντως χρήσιμη νέα μελέτη για την Ανατολική Είσοδο
260.000 για μελέτη έργων αποκατάστασης νότια πτέρυγας Καπναποθηκών
1.400.000 για έργα μικρής κλίμακας, όπως πλατείες, παιδικούς σταθμούς, πάρκα, παιδικές χαρές, αποζημιώσεις και οριοθετήσεις χειμάρρων…
Όλα αυτά βέβαια χωρίς καμία μελέτη και χωρίς καμία βεβαιότητα ικανοποιητικής απορρόφησης, γιατί αν έχουμε τα περσινά ποσοστά 12%-16%, τότε θα μιλάμε για μία τραγωδία….
Αυτό είναι το νέο ΟΡΑΜΑ του κ. Τσέπελη για την πόλη;
Πού είναι η πολιτική ματιά ενός ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ;
ΠΟΙΑ είναι η μελλοντική πορεία κατεύθυνσης και ανάπτυξης της πόλης;
Προς τα πού θα κινηθεί η Ξάνθη της επόμενης 10ετίας και 20ετίας; Πού είναι οι μεγάλες μελέτες που θα αφορούν τα έργα του μέλλοντος που τόσο έχει ανάγκη η πόλη;
- Πού είναι οι μελέτες για την Παλιά πόλη, με τις κυκλοφορικές ρυθμίσεις και τις ζώνες επιχειρηματικότητας με κίνητρα για την τουριστική ανάδειξη της Παλιάς πόλης;
- Πού είναι οι μελέτες για τη μεταβατική ζώνη (Παζάρι), έτσι ώστε η Ξάνθη να αποκτήσει μία σύγχρονη λαϊκή αγορά στα πρότυπα των άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων;
- Πού είναι οι μελέτες για την ένταξη της Δημοτικής Αγοράς και του συγκροτήματος των Καπναποθηκών, προκειμένου να τα εντάξουμε σε μεγάλα προγράμματα αποκατάστασης και ενδεχομένως διαφορετικής λειτουργία τους;
- Πού είναι οι μελέτες για την ανάδειξη και προβολή του Κόσυνθου ποταμού, ως έργο που θα αλλάξει το κέντρο βάρους της τουριστικής προβολής της πόλης μας;
- Πού είναι οι μελέτες για τα βαλτωμένα έργα των 2 παρκινγκ και του παλιού κολυμβητηρίου;
- Πού είναι οι μελέτες για τους κυκλικούς κόμβους, τους ποδηλατοδρόμους και την πεζοδρόμηση οδών όπως αυτή της 28ης Οκτωβρίου (από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι την Κεντρική πλατεία);
- Πού είναι οι μελέτες για τα έργα ανάδειξης και Τουριστικής Προβολής της Σταυρούπολης;
- Πού είναι οι μελέτες για το Πάρκο Ευμοίρου και την ανάδειξή του ως θεματικού Περιβαλλοντικού Πάρκου Ευρωπαϊκού επιπέδου
- Πού είναι οι μελέτες για τα έργα υποδομών των Κιμμερίων, για ένα κλειστό γυμναστήριο, που είναι τόσο απαραίτητο;
- Πού είναι οι προτεραιότητες για αναβάθμιση του κακού οδικού δικτύου μέσα στον οικισμό των Κιμμερίων;
- Πού είναι οι μελέτες για τα έργα υποδομών που έχει ανάγκη το Δροσερό;
- Πού είναι οι μελέτες για ενεργειακές αναβαθμίσεις αθλητικών εγκαταστάσεων (υπάρχει ακόμα στο ΕΣΠΑ ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή πρότασης)
- Πού είναι η κεντρική ιδέα του προγράμματος σχετικά με τη βιωσιμότητα, τη βιώσιμη κινητικότητα, τις πρακτικές των έξυπνων πόλων, την ανθεκτικότητα και την κοινωνική προβολή;
Η Ξάνθη έτσι όπως πάει σε λίγα χρόνια θα είναι μια πόλη την οποία δε θα την επιλέγει κανείς νέος για μόνιμη εγκατάσταση. Τέτοια κατάντια, τέτοια φτώχεια η πόλη δεν είχε ποτέ..
Δεν μπορεί τα τελευταία 6 χρόνια να μην μπορούμε να εντάξουμε ούτε ένα ΕΡΓΟ στο ΕΣΠΑ.
Να υπάρχει τέτοια εισροή ευρώ από διάφορα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρώπης και εμείς να κοιτάζουμε αμέριμνοι.
Είναι κρίμα για την πόλη μας να συνεχίζει με αυτούς τους απογοητευτικούς ρυθμούς ανάπτυξης .
ΤΩΡΑ θα έπρεπε ήδη να είχαν σχεδιαστεί 5 οραματικά έργα, που θα τα προετοιμάζαμε με μελέτες και θα τα εντάσσαμε σε αυτό το Τεχνικό Πρόγραμμα για μια καινούργια πόλη.
Με το Τεχνικό Πρόγραμμα που μας παρουσίασε χθες ο κ. Δήμαρχος, η πόλη μικραίνει δεν μεγαλώνει και βέβαια συγκρινόμενο με άλλες εποχές και άλλες πολιτικές (Αμοιρίδη) και με τα μεγαλόπνοα έργα εκείνης της περιόδου, μόνο θλίψη και προβληματισμό μπορεί να μας προκαλέσει..
Για όλους τα παραπάνω λόγους ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να ψηφίσουμε το φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας….
Γιατί αν το κάναμε θα αδικούσαμε την Ξάνθη…
Ξάνθη 28-11-2019
Δημοτική Παράταξη “Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ”
Σάββας Μελισσόπουλος

Τα American Spaces φιλοξενούν Εργαστήρια για την Παιδεία στα ΜΜΕ

Το Journalists About Journalism (www.jaj.gr) και το Media Literacy Institute, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, διοργανώνουν σειρά εργαστηρίων για την ειδησεογραφική παιδεία και την πληροφορία στα ΜΜΕ (Media, Information & News Literacy) σε χώρους βιβλιοθηκών -American Spaces- της Ελλάδας.
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από τον Δεκέμβριο 2019 μέχρι τον Μάρτιο 2020, σε τέσσερις διαφορετικές βιβλιοθήκες: στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης και στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, οι οποίες εντάσσονται στο δίκτυο των «Αμερικανικών Γωνιών» (American Spaces) της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.
Στόχος των εργαστηρίων είναι να εισάγουν βιβλιοθηκονόμους, εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και όλους όσοι ενδιαφέρονται, στις βασικές έννοιες της ειδησεογραφικής παιδείας και πληροφορίας των μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας, με στόχο την κριτική πρόσληψη του περιεχομένου που διακινείται από όλες τις πλατφόρμες επικοινωνίας και ταυτόχρονα τη δυναμική αντιμετώπιση του φαινομένου της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων.
Στη διάρκεια των εργαστηρίων θα εξεταστούν ζητήματα όπως η αξία και διασταύρωση των πηγών, οι τρόποι ανάπτυξης της κριτικής σκέψης και μέθοδοι, χρήσιμα για την αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο, για την αναγνώριση της διαφοράς μεταξύ είδησης, γνώμης και προπαγάνδας, τον εντοπισμό ψευδών ειδήσεων, τη διαφορά μεταξύ δημοσιογράφων και άλλων πηγών που διαδίδουν πληροφορίες, τη σημασία της επαλήθευσης κ.ά. Ταυτόχρονα, μέσα από παραδείγματα και συζήτηση, θα αναδειχθεί η σημασία της ευθύνης που έχουμε όλοι ως “ψηφιακοί” πολίτες, ως παραγωγοί διαδικτυακού περιεχομένου απέναντι στην προάσπιση των δημοκρατικών αξιών αλλά και της σωστής ενημέρωσης.
Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ κάθε κύκλος θα πραγματοποιηθεί δύο φορές σε κάθε βιβλιοθήκη, μία για εφήβους 14-18 ετών και μία για ενηλίκους άνω των 18 ετών.
Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη στις 7 & 8 Δεκεμβρίου 2019 από τις 12 έως τις 6μμ. στη Δημοτική βιβλιοθήκη της Ξάνθης με εισηγήτρια την Σίσσυ Αλωνιστιώτου, δημοσιογράφο, διευθύντρια jaj & MLI. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Για την προεγγραφή σας, προκειμένου να παρακολουθήσετε το εργαστήριο, παρακαλούμε απευθυνθείτε μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικά στον αριθμό: 6907882600 (Δημήτρης Γιαννακούδης).
Για τα επόμενα εργαστήρια, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα American Spaces στις αντίστοιχες βιβλιοθήκες.

Σχεδόν σαράντα μέρες από τότε που «έφυγε» ο Αλέξανδρος Σιγλίδης

Ο Αλέκος, όπως τον ξέραμε, ένα ξεχωριστό μέλος της Φιλοτελικής με αγάπη για την Ξάνθη. Ένας χαρισματικός άνθρωπος, υποδειγματικός σύζυγος, στοργικός πατέρας, αξιαγάπητος φίλος .
Για όλους εμάς τους φιλοτελιστές που τον γνωρίσαμε δεν πρόκειται απλά για μια απώλεια αλλά χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο. Μας λείπει.
Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, στον Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου, Εκτενεπόλ, η οικογένειά του, οι συγγενείς, οι συνάδελφοι και οι φίλοι του θα προσευχηθούμε στο 40ημερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του.
Στην μνήμη του η Φιλοτελική Εταιρεία Ξάνθης θα καταθέσει στο Γηροκομείο Ξάνθης γραμματόσημα αξίας 150 ευρώ.
Το ΔΣ

Συγκέντρωση Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης - Απολογισμός-Διαπιστώσεις-Προβληματισμοί-Προτάσεις

Πραγματοποιήθηκε, την 27ηΝοε.2019στη ΛΑΦ. Ξάνθης, η ετήσια συγκέντρωση των μελών του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων,ο Διοικητής του Δ΄Σ. Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ Νικόλαος Ευφραιμίδης, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων ΥΠΕΞ, κ Συμεών Τέγος, Αστυνομικός Διευθυντής της ΑΔ Ξάνθης, κ Χρήστος Σταμπουλής, ως εκπρόσωπος του απουσιάζοντος ο Δημάρχου Ξάνθης ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Ζερενίδης και ο εκπρόσωπος της ΠΥ Αντιπύραχος κ. Γκίκης Χρήστος.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, τα Τοπικά Συμβούλια των γειτονικών Παραρτημάτων της ΕΑΑΣ ΕΒΡΟΥ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ,ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥΚΑΒΑΛΑΣ και ΡΟΔΟΠΗΣ, όπως και 90 μέλη όλων των βαθμών του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, οι Πρόεδροι και μέλη των ΔΣ των ‘‘αναδόχων’’ Συλλόγων & Ενώσεων του Ν. Ξάνθης, σύλλογοι με τους οποίους το Παράρτημα συνεργάζεται στενά, αφού έχουν συναφείς Εθνικούς και Κοινωνικούς σκοπούς.
Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, αφού καλωσόρισε όσους προσήλθαν, στη συνέχεια παρουσίασε στο Α’ Μέρος (ανοιχτό για όλους), τον Απολογισμό του 2019, με τις δραστηριότητες που διοργάνωσε ή συμμετείχε το Παράρτημα, όπως και τον Προγραμματισμό για το 2020,ενώ συνέχισε με διαπιστώσεις και προβληματισμούς και προτάσεις, από τα παρατηρούμενα στην Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.
Χαιρετισμόστην έναρξη απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, ο οποίος εκφράστηκε θετικότατα για τις δραστηριότητες του Παραρτήματος .Τα κύρια θέματα, που παρουσιάστηκαν και τονίστηκαν στο α’μέρος , ήταν :
Πρόγραμμα Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια του Ν.Ξάνθης-2020
Παρουσιάστηκε η νέα αφίσα με 36 εκκλησιασμούς που θα τελεστούν η οποία ήδη στάλθηκε στα ΜΜΕ και σε πολυάριθμους αποδέκτες πανελληνίως.
Ρόλος του Παραρτήματος -Προσκυνηματικά Ταξίδια στη Β. Ήπειρο
Αναπτύχθηκε ο ρόλος και εκφράστηκαν ευχαριστίες σεόσους συμμετέχουν στα Προσκυνήματα, αφού με την παρουσία τους δείχνουν έμπρακτα, ότι δεν ξεχνούμε τους ηρωϊκούς μας νεκρούς και ταυτόχρονα ότι είμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, συντελώντας έτσι στη διατήρηση και ενδυνάμωση των δεσμών μας, αναγνωρίζοντας το σημαντικό Εθνικό έργο που επιτελούν, κρατώντας ζωντανότον Ελληνισμό και την Ελλάδα, στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.
Προτάσεις ( που έχουν κατατεθεί ) προς το ΔΗΜΟ Ξάνθης
Αναγραφή στη Ηρώο της Πόλης των στοιχείων Πεσόντος Μουσουλμάνου με ανάλογη τελετή προς τον 78 χρόνο γιό του, που δεν γνώρισεποτέ Πατέρα. (πρόταση που εκκρεμεί από το 2017!!!).
Μεταφορά Θέσης και ευπρεπισμός των προτομών 3 Ξανθιωτών Ηρώων, καθότι η σημερινή θέση έναντι των w.c. προσβάλει τη μνήμη τους.
.Τοποθέτηση προτομώνέμπροσθεν του Δημαρχείου των διπλωματών Χαρισίου Βαμβακά &Αθανασίου Χαλκιόπουλου, για την συνδρομή τους στην ενσωμάτωση της Ξάνθης και της Θράκης, στον Εθνικό κορμό, πριν από 100 χρόνια..
Εορτασμός Εθνικών Επετείων & Ημερών Μνήμης Γενοκτονιών
Τονίστηκε, ότι όλοι οι Έλληνες, αλλά ιδιαίτερα εμείς εδώ στη ΘΡΑΚΗ, που οι σύγχρονες απειλές είναι στη γειτονιά μας, έχουμε την Ιερή υποχρέωση και οφείλουμε να είμαστε ΠΑΝΤΑ παρόντες, στις Εθνικές Επετείους, όπως επίσης να μην επιτρέψουμε να ατονήσει καμία από της ‘’Ημέρες Μνήμης’’ και τα Μνημόσυνα, για τα θύματα Γενοκτονιών και όσων ‘’έπεσαν υπέρ Πατρίδος’’. (όπως:Μακεδονικός Αγώνας, Γενοκτονία Ποντιακού Ελληνισμού, Γενοκτονία του Ελληνισμού της Μ. Ασίας και της Μικρασιατικής Καταστροφής, Μάχης Οχυρών, Κυπριακού Αγώνα, Θυμάτων ΑΤΤΙΛΑ 1974, κ.α.).
Η παρουσία αιρετών, σε Εκδηλώσεις του Γενικού Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και μάλιστα Παρουσίατων ‘’Ψευδομουφτήδων’’
Σχολιάστηκε αρνητικά το απαράδεκτο το γεγονός (προβλήθηκαν και εικόνες), στις οποίες Έλληνες ΥπήκοοιΧριστιανοί και Μουσουλμάνοι, Βουλευτές,Αιρετοί όλων των βαθμίδων κ.α., έδωσαν και φέτος μαζικό παρόν στις εκδηλώσεις του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, τόσο στη γιορτή Ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας (30 Οκτ),όσο και ανεξαιρέτως όλοι από τον Πρόεδρο της Τουρκίας μέχρι και τον τελευταίο ή και αναρμόδιο Υπουργό ή Αξιωματούχο της γειτονικής και ‘’συμμάχου’’ Χώρας εξακοντίζουν αδιάκοπα προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις κατά της Πατρίδας μας.Τους ερωτούμε γιατί παρευρίσκονται !!!, μήπως ξεχνούν ότι για εμάς τους Έλληνες,ο Κεμάλ είναι ο ‘’σφαγέας’’ του Ελληνισμού της Μ. Ασίας και του Πόντου και ότι με την παρουσία τους προσβάλλουν τημνήμη των χιλιάδων Θυμάτων των γενοκτονιών!!!!.
Εκείνο δε που επιβαρύνει ακόμη τη θέση τουςείναιότι στις εκδηλώσεις αυτές, ως μόνιμοι παραστάτες και ‘’Διόσκουροι’’ του Τούρκου Προξένου, παρόντες είναι οι ‘’Ψευδομουφτήδες’’ Ξάνθης και Κομοτηνής, που διαχρονικά ενεργούν σε βάρος της Πατρίδας μας, όπως έγινε και στις 26 Νοε.2019, που έγιναν δεκτοί και φωτογραφήθηκαν περιχαρείς με τον Τούρκο ΥΠΕΞκ. ΜεβλούτΤσαβούσογλου, ο οποίος μίλησε για Τουρκική μειονότητα στη Θράκη, ενώ για τους ‘’Ψευδομουφτήδες’’ δήλωσε «επαναλαμβάνουμε την υποστήριξη μας προς τον μουφτή Κομοτηνής και τον μουφτή Ξάνθης, οι οποίο δεν πτοούνται από τις πιέσεις » !!!! .
Απαντάμε στον Τούρκο ΥΠΕΞότι στην Ελλάδα δεν έχουμε Τούρκους, αλλά Έλληνες Πολίτες Μουσουλμάνους στο Θρήσκευμα οι οποίοι διαβιούν ήσυχα και αρμονικά μαζί μας σε καθεστώς πλήρους Ισονομίας και Ισοπολιτείας.
Θεωρούμε ότι όσοι συναναστρέφονταιή συμμετέχουν σε εκδηλώσειςστις οποίες παρευρίσκονται τα προαναφερθέντα ‘’μίσθαρνα όργανα’’, ενεργούν μακροπρόθεσμα σε βάρος των Εθνικών συμφερόντων της Χώρας μας. (‘’πριονίζουν το κλαδίπου πατάμε’’, όπως λέγει η λαϊκή παροιμία).
Έλληνας Υπήκοος (Μουσουλμάνος)με την Τουρκική σημαία,
Σχολιάστηκε το πρόσφατο περιστατικό που αφορά συμπατριώτη μας Μουσουλμάνο, που ενώ γεννήθηκε, μεγάλωσε, παρακολούθησε την Ελληνική εκπαίδευση, υπηρέτησε τη Στρ. Θητεία στηνΞάνθη, φωτογραφίζεται και προκαλεί επιδεικτικά χαιρετώντας στρατιωτικά, φορώντας ΟΜΩΣ την Τουρκική σημαία, ενώ ταυτόχρονα προβάλλει και τη φωτογραφία από τη Στρ. Θητεία τους . Αυτό το περιστατικό, που κατά την άποψή μας, δεν είναι το μοναδικό δέον να μας προβληματίζει όλους, ενώ για τις αρχές να αποτελέσει αφετηρία να εφαρμόσουν τις διατάξεις της υφισταμένης νομοθεσίας.
Τιμητική Διάκριση στον Αντιπρόεδρο ΕΑΑΣ Ξάνθης- Χαιρετισμοί
Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, πριν την βράβευση του Αντιπρόεδρου, ενημέρωσε ότι «η φετινή παρουσίαση θα είναι η τελευταία καθότι θεωρώ ότι μετά από 3 θητείες ως Πρόεδροςαπό τον Ιούλιο 2011,ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να παραδώσει τη σκυτάλη στη νεώτερη γενιά συναδέλφων, τον Ιούλιο του 2020».
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Στρατηγός Διοικητής του Δ’Σ. Στρατού, ο όποιος επέδωσε, την τιμητική πλακέτα της ΕΑΑΣ στον Αντιπρόεδρο του Παραρτήματος Υπτγοε.α κ. Ιωάννη Κουτσαϊμάνη,ως ελάχιστη ανταμοιβή και αναγνώριση για τον συνεχή ζήλο,την αθόρυβη και αποτελεσματική εργασία, την μεθοδικότητα και τρόπο που ασκεί, τα καθήκοντα του, συντελώντας όχι μόνο στην εύρυθμη λειτουργία του Παραρτήματος, αλλά και προσφέροντας εθελοντικά τις ιδιαίτερες γνώσεις του, που προσέδωσαν νέες δυνατότητες που ανέδειξαν περαιτέρω το επιτελούμενο έργο της ΕΑΑΣ στην περιοχή μας, .όπως και στον Πρόεδρο του Παραρτήματος την Τιμητική πλακέτα του Δ’Σ. Στρατού, για την όλη δραστηριότητα του στο Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, έκλεισε το α’ μέρους ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Παράρτημα Ξάνθης, όπως και τους αναδόχους συλλόγους, για τη φροντίδα & επιμέλεια των ι.ν στα Πομακοχώρια της Ξάνθης, τα διενεργούμενα Προσκυνηματικά ταξίδια στη Βόρεια Ήπειρο και τη βοήθεια στα σχολεία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας ( ΕΕΜ), στην Αλβανία αλλά και τη συνδρομή του γενικά στα δρώμενα στην Τοπική Κοινωνία.
Επακολούθησε το Β μέρος της εκδήλωσης, αφού προηγουμένως μεσολάβησε διάλλειμα και προσφορά καφέ και εδεσμάτωναπό την ΕΑΑΣ, το οποίο παρακολούθησαν μόνο τα μέλη της ΕΑΑΣ, όπου αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν θέματα, τα οποία κατέληξαν σε προτάσεις που θα σταλούν στο ΔΣ/ΕΑΑΣ προσεχώς.
Η εκδήλωση έκλεισε με δείπνο εργασίας που παρέθεσε ο Στρατηγός Διοικητής Δ΄Σ. Στρατού, προς τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων των 5 Παραρτημάτων και φωτογραφήθηκε μαζί μας.
Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες, προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, το Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σ Στρατού και προς όλους γενικά που προσήλθαν, όπως και στα 4 γειτονικά Παραρτήματα. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να ευχαριστήσουμε το ΔΣ/ ΕΑΑΣ για την υποστήριξη και τα ΜΜΕ για την αδιάκοπη και ΔΩΡΕΑΝ υποστήριξη και προβολή των ενεργειών του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης
Για το Τοπικό Συμβούλιο Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης
Με εκτίμηση
Υποστράτηγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης
Πρόεδρος ΤΣ

13χρονη μαθήτρια του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου χρειάζεται τη βοήθεια μας

Η 13χρονη Π.Ζ που φιλοξενείτε στην δομή της Ι. Μονής Αγ. Ειρήνης και είναι μαθήτρια του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Ξάνθης, πάσχει από σοβαρή ασθένεια στον εγκέφαλο και επείγει να χειρουργηθεί, καθόσον υποφέρει από φριχτούς κεφαλόπονους και όχι μόνον…
Όποιος επιθυμεί να συνδράμει στον αγώνα που γίνει για να κρατηθεί στη ζωή, μπορεί να καταθέσει από το πλεόνασμα ή το υστέρημά του χρήματα (ανεξαρτήτως
ποσού) στον κλειστό λογαριασμό που ανοίχθηκε αποκλειστικά για την θεραπεία της.
*ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ EUROBANK: 0026 0116 58 0201020390*
ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: J…… N….. Z…… (ο αδερφός της 13χρονης Π)*
Πρόκειται για έναν λογαριασμό αποκλειστικά και μόνο με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες θεραπείας του μικρού κοριτσιού και θα ανοιχθεί σύμφωνα με τα
προβλεπόμενα από τον νόμο.

Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (27 και 28-11-2019), στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) διακινητές, ένας 46χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 16 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής (πλησίον του οικισμού Αράτου), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 27χρονος, με συνοδηγό τον 16χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς
Πιο κάτω το όχημα προσέκρουσε σε περίφραξη επιχείρησης και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ οι δύο διακινητές τράπηκαν πεζή σε φυγή.
Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο δράστες, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, εντόπισαν τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους οι διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα.
Σημειώνεται ότι ο 27χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
Στη δεύτερη περίπτωση, τις βραδινές ώρες της 27/28-11-2019, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 46χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Στη συνέχεια, το όχημα κατευθύνθηκε στην επαρχιακή οδό Θρυλορίου – Φύλακα, όπου εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε , χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 46χρονο διακινητή, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν δύο οχήματα και το χρηματικό ποσό των 1.630 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΝΩΛΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ (ΑΠΧ): Νέο κρούσμα στη Βουλγαρία

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ έχοντας υπόψη πως το τελευταίο κρούσμα ΑΠΧ παρουσιάστηκε στην Βουλγαρία (24/10/2019) σε απόσταση μόλις 1.200 περίπου μέτρων από τα σύνορά μας, ενημερώνει για τα εξής :
Α. ΕΘΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
1. με αποφάσεις των Αρμοδίων Κτηνιατρικών Αρχών ορίσθηκαν ήδη από 4/11/2019, Ζώνη Προστασίας(Ζ.Π) και Ζώνη Επιτήρησης(Ζ.Ε) ακτίνας 1.500 και 8.500 μέτρων αντίστοιχα από το κρούσμα της Βουλγαρίας, στο έδαφος των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης και Δράμας.
2. Στις 22/11/2019 δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθμ. 3067/297195/19-11-2019(ΦΕΚ 4270/Β/22-11-2019), ΚΥΑ των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων- Περιβάλλοντος και Ενέργειας –Εσωτερικών- και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με επιδίωξη: α) την ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων, β) την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των μέτρων (π.χ μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων), γ) την λήψη επαρκούς αριθμού δειγμάτων από άγριους χοίρους και την επζωτιολογική επιτήρηση του νοσήματος και δ) την οικονομική υποστήριξη των μέτρων.
3. Στις παραπάνω ζώνες εφαρμόζονται τα ακόλουθα μέτρα:
• Απαγορεύεται οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως η θήρα (πλην του αγριόχοιρου), η υλοτομία, ο αγροτουρισμός και η βόσκηση βοοειδών ή αιγοπρόβατων.
• Κατ΄ εξαίρεση επιτρέπεται η θήρα του αγριόχοιρου, η οποία πλέον διενεργείται όλες τις ημέρες της εβδομάδας και χωρίς περιορισμούς στην κάρπωση, για την μείωση του πληθυσμού του αγριόχοιρου.
• Για τη θήρα του αγριόχοιρου και για την λήψη δειγμάτων από νεκρούς αγριόχοιρους, οι μεν κυνηγοί δραστηριοποιούνται μόνο σε περιοχές για τις οποίες δεν ισχύουν απαγορεύσεις θήρας ενώ τα συνεργεία δίωξης των Δασαρχείων Δράμας, Σταυρούπολης και Ξάνθης, εντός και εκτός των καταφυγίων άγριας ζωής.
4. Οι κυνηγοί των συνεργείων δίωξης και των ομάδων κυνηγών είναι δυνατό να επιχορηγούνται με το ποσό των 100 €, για κάθε αγριόχοιρο που θηρεύουν ή ανευρίσκουν νεκρό και από πιστώσεις του ΠΔΕ της Περιφέρειας. Για το σκοπό αυτό η ΠΑΜΘ προωθεί σχετικό έργο για την προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας.
5. Απαγορεύεται η είσοδος/έξοδος χοίρων και προϊόντων τους από τις εκμεταλλεύσεις (οικόσιτες και συστηματικές) της περιοχής, ενώ πραγματοποιείται άμεσα κλινικός έλεγχος, έλεγχος της σήμανσης και καταγραφής των χοίρων και λήψη αιμοδειγμάτων
6. Σε περίπτωση που από τους κατόχους των κάθε είδους εκμεταλλεύσεων χοίρων δεν τηρούνται τα μέτρα βιοασφάλειας, τότε επιβάλλονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις και σφαγή χωρίς αποζημίωση των οικοσιτων χοίρων.
7. Επισήμανση: Στην Ζώνη Προστασίας, είναι δυνατόν να επιτραπούν ορισμένες δραστηριότητες και να δοθούν ορισμένες παρεκκλίσεις, όσον αφορά την θήρα, την υλοτομία, τον αγροτουρισμό και την βόσκηση βοοειδών ή αιγοπροβάτων κλπ, ύστερα από έγκριση των αρμοδίων Κτηνιατρικών και Δασικών Αρχών. .
Β. ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Πέραν των ανωτέρω πάρθηκαν και επιπλέον μέτρα σε συνεργασία με την ΕΕ, όπως: :
1. Στις 25/11/2019 δημοσιεύτηκε η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2019/1952 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, με την οποία ορίστηκε μια ζώνη αυξημένης επικινδυνότητας(PART-I), όπως αυτή καθορίζεται από την Κοινοτική Νομοθεσία, σε όλες τις Π.Ε της ΠΑΜΘ πλην της Καβάλας και επιπλέον στην Π.Ε Σερρών της ΠΚΜ, σε απόσταση 20km κατά μήκος των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, για τον έλεγχο και την επιτήρησης της ΑΠΧ,
2. Στην παραπάνω ζώνη, η χώρα εντάχθηκε οικιοθελώς ως ένα ακόμη επιπλέον μέτρο για την για την αντιμετώπιση της ΑΠΧ, με πρωτοβουλία των Αρμοδίων Κεντρικών και Περιφερειακών Κτηνιατρικών Αρχών και έγκριση της Πολιτικής Ηγεσίας.
3. Τα μέτρα που ισχύουν σε αυτή την περιοχή και αφορούν τις μετακινήσεις Ζώντων χοίρων, αγριόχοιρων καθώς και των προϊόντων τους προς άλλα Κράτη Μέλη ή Τρίτες Χώρες ή εντός της χώρας έχουν ως εξής:
• Για τις χοιρινές εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται εκτός των περιοχών της PART-I δεν υφίσταται κανένας περιορισμός εκτός αν έχουν εισάγει ζώντες χοίρους από εκμεταλλεύσεις της περιοχής PART Ι.
• Για τις εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται εντός των περιοχών της PART-I η αποστολή ζώντων χοίρων ή προϊόντων αυτών γίνεται μόνο υπό προϋποθέσεις.
• Αναφορικά με την αποστολή ζώντων αγριόχοιρων και φορτίων νωπού κρέατος αγριόχοιρων, παρασκευασμάτων κρέατος και προϊόντων κρέατος από κρέας αγριόχοιρου απαγορεύεται η διακίνησή τους από την περιοχή PART Ι εκτός της περιοχής αυτής στο ίδιο κράτος μέλος ή σε άλλα κράτη μέλη και ζώντων αγριόχοιρων σε τρίτες χώρες.
Με δεδομένο ότι όλες οι διαδικασίες αυτές ρυθμίζονται κατά περίπτωση από τις Αρμόδιες Κτηνιατρικές και Δασικές Αρχές, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνείτε μαζί τους.
Κομοτηνή 28/11/2019
Δνση Κτηνιατρικής ΑΜΘ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων καταψήφισε την αύξηση των δημοτικών τελών αλλά ο Δήμαρχος «πέρασε» το θέμα σύμφωνα με τον Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

Η ανακοίνωση:
Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, συζητήθηκε η πρόταση του Δημάρχου κ. Τσιτιρίδη για αύξηση των δημοτικών τελών, λίγες μόνο ημέρες μετά από την απόφαση για αύξηση της τιμής του νερού.
Συγκεκριμένα πρότεινε αύξηση στα οικιακά δημοτικά τέλη από 1,25 ευρώ το τ.μ. σε 1,60 ευρώ και για τους επαγγελματικούς χώρους από 2,0 ευρώ το τ.μ. σε 2,60 ευρώ.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ήταν ένα ισχυρό ράπισμα για την παράταξη του κ. Τσιτιρίδη και τον ίδιο προσωπικά, αφού το σώμα καταψήφισε τις αυξήσεις με ψήφους 14 έναντι 11.
Αυτό όμως δεν πτόησε τον Δήμαρχο Αβδήρων, ο οποίος ως άλλος Χουντίνι, έβγαλε ένα λαγό από το καπέλο και επικαλούμενος μια πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, «πέρασε» την αύξηση παρά την αντίθετη ετυμηγορία της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μεγάλοι χαμένοι, εκτός από την έννοια της δημοκρατικής πλειοψηφίας, την οποία καταπάτησε ο κ. Τσιτιρίδης, είναι οι δημότες, που θα πρέπει να επωμιστούν ακόμα μία οικονομική επιβάρυνση από τον Δήμαρχο Αβδήρων.
Από το γραφείο τύπου
Όλοι Μαζί Μπορούμε
Αθανάσιος Κριτσίνης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων

Τη Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Η πρόσκληση και τα Θέματα της συνεδρίασης:
ΠΡΟΣ:
1) Τα αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.
2) Τον αξιότιμο Δήμαρχο Ξάνθης.
3) Τους αξιότιμους Προέδρους των Κοινοτήτων Ξάνθης Ευμοίρου, Κιμμερίων, Γέρακα, Δαφνώνα, Καρυόφυτου, Κομνηνών, Νεοχωρίου, Πασχαλιάς & Σταυρούπολης.
4) Τους εισηγητές των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης
Σας παρακαλούμε να προσέλθετε στις 2 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 65 και 67 του Ν.3852/2010, για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να παρθούν σχετικές αποφάσεις:
01ο ΘΕΜΑ : Οικονομική επιχορήγηση του πολιτιστικού συλλόγου «Ατόμων με Αναπηρία» (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Λεβέντ Καρά Οσμάν Χασάν)
02ο ΘΕΜΑ : Ορισμός μελών στο διοικητικό συμβούλιο του ΝΠΔΔ με την επωνυμία: «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)
03ο ΘΕΜΑ : Ορισμός μελών στο διοικητικό συμβούλιο του ΝΠΔΔ με την επωνυμία: «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΟΣ