Log in
updated 3:16 PM UTC, Oct 21, 2020
Ροή ειδήσεων :
Super User

Δε συμμετέχει στις ηλεκτρονικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης

Την απόφαση του να μη συμμετάσχει στις ηλεκτρονικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου γνωστοποίησε με σχετική ανακοίνωση ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατική μεθόδευση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης αποφάσισε ομόφωνα, μετά και την απόφαση της ΔΟΕ για μη συμμετοχή σε ηλεκτρονικές εκλογές, να προχωρήσει σε απόσυρση των ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της 7ης Νοεμβρίου 2020 καθώς και στον μη ορισμό μελών του Συλλόγου μας για τη συγκρότηση της Εφορευτικής Επιτροπής των εκλογών.

Η επιμονή και εμμονή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για ηλεκτρονική ψηφοφορία σε μέρα αργίας (Σάββατο), αποτελεί αντιδημοκρατική μεθόδευση, δείχνει ξεκάθαρα από μέρους της, το πώς αντιλαμβάνεται το διάλογο με τα θεσμικά όργανα και ουσιαστικά στοχεύει στη σχεδιασμένη στοχοποίηση και απαξίωση της συνδικαλιστικής δράσης των εκπαιδευτικών και της παρεμπόδισης έκφρασης και άσκησής της.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου απορρίπτει κατηγορηματικά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τις υποκριτικές αιτιάσεις του και επισημαίνει σύμφωνα και με την απόφαση της ΔΟΕ:

• Θεωρεί απαραίτητη λόγω δυσχερειών, εξαιτίας της πανδημίας, τη διενέργεια των εκλογών για τους αιρετούς όταν θα υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.

• Απορρίπτει κατηγορηματικά τη διενέργεια εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία με την οποία επιχειρείται μία επικίνδυνη τομή στον πυρήνα των συνδικαλιστικών διαδικασιών και του δικαιώματος του «συνέρχεσθαι».

• Δεν αποδέχεται το Σάββατο ως ημέρα διενέργεια των αρχαιρεσιών και αντιπροτείνει να διεξάγονται διά ζώσης, σε εργάσιμη μέρα, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα, χωρίς άδεια.

Η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του συστήματος σχετικά με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι απόλυτα δικαιολογημένη και αναδεικνύει μια σειρά προβλημάτων όπως:

• Ενώ η αρχική ταυτοποίηση του ψηφοφόρου γίνεται με τα προσωπικά στοιχεία, αντίθετα δεν υπάρχει πρόβλεψη για αποστολή κωδικού ασφαλείας (pin) ώστε να αποφεύγεται η διπλοψηφία.

• Δίνεται η δυνατότητα κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας παρέμβασης για τη διόρθωση της ψήφου, όσες φορές επιθυμεί ο ψηφοφόρος, επομένως δεν διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου από τον διαχειριστή του συστήματος.

• Ο ρόλος της εφορευτικής επιτροπής είναι αρκετά περιορισμένος σε σχέση μα τη διά ζώσης ψηφοφορία, αφού δεν θα μπορούν να διαπιστώσει ποιος ψηφίζει και κάτω από ποιες συνθήκες.

Επομένως με βάση τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτυγχάνεται εκείνη η αξιοπιστία του συστήματος που θα διασφαλίζει απόλυτα την ταυτοποίηση του ψηφοφόρου και τη μυστικότητα της ψήφου.

Είναι φανερό ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η λειτουργία Συλλόγων και Ομοσπονδιών μόνο «τύποις» χωρίς μαζικές διαδικασίες, χωρίς την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων με απουσία ζωντανών συζητήσεων, εργαζόμενους εκπαιδευτικούς απομονωμένους, μακριά από τη διά ζώσης διαμόρφωση θέσεων, προτάσεων και αγώνων. Προχωρά στη διαμόρφωση ενός μηχανισμού ελέγχου των εργαζομένων, ακόμα και παρακολούθησης της ψήφου για να συνεχίσει έτσι ανεμπόδιστα την προώθηση νέων αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών αλλαγών.

Απέναντι σ΄αυτή την επίθεση στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα, στην προσπάθεια της κυβέρνησης ν΄ αλλάξει τις συλλογικές διαδικασίες και τη λειτουργία των σωματείων και, η οποία ξεκινάει από τον θεσμό του αιρετού, ο οποίος αποτελεί κατάσταση του κλάδου, απαντάμε ενωτικά, δυναμικά, αποφασιστικά και:

• Δεν συναινούμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση και έκφραση των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

• Προχωράμε στην απόσυρση των ψηφοδελτίων από κοινού όλων των παρατάξεων και τα καταθέτουμε στη Διεύθυνση Π.Ε. Ξάνθης, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στις 2μμ.

• Δεν ορίζουμε κανένα μέλος του Συλλόγου μας στην εφορευτική επιτροπή.

• Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους να μην δεχτεί κανείς τον ορισμό του ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής και μάλιστα σε μέρα αργίας παρέχοντας πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη. Σε περίπτωση που έχουν οριστεί μέλη εφορευτικών επιτροπών από τη διοίκηση να υποβάλουν την παραίτησή τους.

• Ζητάμε την κατάργηση της τροπολογίας επί του ΠΔ1/2003 που προβλέπει τη διενέργεια εκλογών μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

• Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους, σε περίπτωση εκλογών, να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία.

Διπλή διάκριση για την SUNLIGHT

Η εταιρεία βραβεύτηκε με χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Κυκλική Οικονομία» και ασημένιο στην κατηγορία «Τεχνολογίες Ελέγχου Εκπομπών»

Αθήνα, 21Οκτωβρίου 2020 – Με το χρυσό και το ασημένιο βραβείο διακρίθηκε η SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Olympia, στα φετινά EnvironmentalAwards. Hκορυφαία εταιρία τεχνολογίας στην παραγωγή μπαταριών για τον κλάδο αποθήκευσης ενέργειας, πιστή στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας, θέτει την ορθή περιβαλλοντική συμπεριφορά στο επίκεντρο της δράσης της. Αναγνωρίζοντας τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που διαμορφώνονται από την αειφόρο ανάπτυξη και τα πολλαπλά οφέλη για την προστασία του περιβάλλοντος, το μοντέλο κυκλικής οικονομίας της SUNLIGHT διακρίθηκε για τις προηγμένες μεθόδους που ακολουθεί στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

H SUNLIGHT κατέκτησε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Κυκλική Οικονομία», ξεχωρίζοντας για το επιχειρηματικό μοντέλο κυκλικής οικονομίας που εφαρμόζει στην πράξη μέσω του πιο προηγμένου τεχνολογικά ανακυκλωτηρίου πανευρωπαϊκά, που διατηρεί στην Κομοτηνή, το οποίο καλύπτει περισσότερο από 60% των συνολικών αναγκών μολύβδου της εταιρίας για την παραγωγή νέων μπαταριών. Επίσης, η εταιρεία διακρίθηκε με το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Τεχνολογίες ελέγχου εκπομπών», για τη χρήση των πλέον καινοτόμων τεχνολογιών για τον έλεγχο των εκπομπών, οι οποίες με βάση τις αυστηρότερες πιστοποιημένες προδιαγραφές παγκοσμίως, δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να σημειώνει κορυφαίες περιβαλλοντικές επιδόσεις μηδενικής ρύπανσης και ελαχιστοποίησης των παραγόμενων αποβλήτων.

Η διπλή διάκριση της SUNLIGHT στην ενότητα "ResourceSustainability" των φετινών Environmental Awards επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρίας στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και την προσπάθειά της για την επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στην ανάπτυξή της, την περιβαλλοντική διαχείριση και την κοινωνική πρόοδο.

Επίλυση των προβλημάτων του σιδηροδρομικού δικτύου της ΑΜΘ ζητά ο Χ. Τοψίδης

Να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων με σκοπό την από κοινού εξεύρεση λύσεων για το σιδηροδρομικό δίκτυο της ΑΜΘ καλεί τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο η παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη κατηγορώντας τον παράλληλα για εσκεμμένη αποφυγή της συγκεκριμένης συζήτησης.

«Ο Περιφερειάρχης «βλέπει τα τρένα να περνούν

Πριν από μερικές ημέρες ο Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε κ. Χρήστος Βίνης αναφέρθηκε στα 24 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε η οποία όπως είπε έχει εκτελέσει έργο συνολικής αξίας 6,1 δις € σε 518 συμβάσεις και παρουσίασε το πλάνο της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. για τις επόμενες 100 ημέρες αναφερόμενος και στον λεγόμενο «Ανταγωνιστικό Διάλογο».

Τα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης είναι εδώ και καιρό γνωστά, ωστόσο ο κος Μέτιος και η ομάδα του επιμένουν να «βλέπουν τα τρένα να περνούν» και αποφεύγουν την συζήτηση του τόσο σημαντικού θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τους καλούμε, έστω και τώρα, να καθίσουν στο τραπέζι της συζήτησης και να αναζητήσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο «σιδηροδρομικό» μέλλον για την Περιφέρεια μας, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη.

Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο η Διοίκηση αποφεύγει τη συζήτηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα και η άρνηση αυτή μας οδηγεί αποκλειστικά στο συμπέρασμα ότι «δεν έχει τίποτα να πει». Υπογραμμίζουμε ότι η συζήτηση για τη γνωμοδότηση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την μελέτη έργων σιδηροδρομικού δικτύου στην ΑΜΘ, με απόλυτη ευθύνη της διοίκησης Μέτιου, αγνοείται εδώ και δύο μήνες.

Αυτό όμως είναι θλιβερό, όπως είναι θλιβερό να ενημερωνόμαστε από τα δημοσιεύματα για πράγματα που γίνονται για μας, χωρίς εμάς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην παρουσίαση που συνόδευσε την εισήγηση του κου Βίνη στο AIF στις 9/10 η ηλεκτροκίνηση σταματάει στον Προμαχώνα.

Η Διοίκηση έχει εξετάσει άραγε αυτόν τον σχεδιασμό; Αν ναι, τι έχει να πει; Αν όχι, για ποιο λόγο απέχει;

Δυστυχώς, έτσι όπως κινείται η Διοίκηση δεν θα χάσουμε μόνο το λεγόμενο «τρένο της ανάπτυξης» αλλά και το πραγματικό, το οποίο όχι μόνο δεν φτάνει σε νέους προορισμούς, αλλά δεν περνάει ούτε από τους παλιούς!»

Ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης της παρόχθιας ζώνης του αγροκτήματος Κεχροκάμπου

Ολοκληρώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας το έργο αποκατάστασης της παρόχθιας ζώνης του αγροκτήματος Κεχροκάμπου του Δήμου Νέστου, προϋπολογισμού εξήντα (60.000) χιλιάδων ευρώ πλέον του Φ.Π.Α. Η συγκεκριμένη παρέμβαση που έγινε με μίσθωση μηχανήματος έργου τύπου DRAGLINE, είχε ως στόχο, αφενός μεν την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής, αφετέρου δε να προστατεύσει τα χωράφια από την διάβρωσή τους λόγω του ποταμού του Νέστου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής: «Τέτοιες καίριες παρεμβάσεις θα υπάρξουν και σε άλλες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας, διότι απώτερος στόχος μας είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού της Καβάλας, ώστε να διασφαλίσουμε την περιουσία και την υγεία των πολιτών μας».