Log in
updated 7:14 PM UTC, Jan 28, 2020
Ροή ειδήσεων :
Super User

Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. ΑΟΞ και ΠΑΟΚ γιατί φοβούνται;

Κατατέθηκε πριν από λίγο από την κυβέρνηση τροπολογία ο οποία αλλάζει τα δεδομένα σε περίπτωση που διαπιστωθεί η παράβαση της πολυϊδιοκτησίας.
Συγκεκριμένα στη διάταξη που τροποποιεί την παρ. 12 του άρθρου 69 του ν. 2725/1999 αναφέρεται ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί η παράβαση της πολυϊδιοκτησίας, τότε από τις δύο ομάδες επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών.
Δηλαδή αν εφόσον διαπιστωθεί η παράβαση της πολυϊδιοκτησίας θα αφαιρεθούν βαθμοί από τις 2 ομάδες. Γιατί λοιπόν ορισμένοι ήδη κάνουν λόγο για τροπολογία που ουσιαστικά δίνει το πρωτάθλημα στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ; Έχουν αποδεχθεί μήπως πως υπάρχει πολυϊδιοκτησία;
Αν ναι τότε είναι απολύτως δίκαιη η τιμωρία των δυο ΠΑΕ, αν όχι τότε δε νομίζω Πως έχουν να φοβηθούν κάτι ΑΟΞ και ΠΑΟΚ.
Σε κάθε περίπτωση, πριν πούμε μεγάλα λόγια ας περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις και κυρίως ποια θα είναι η τελική απόφαση.
Σ. Καραχότζα

Χωρίς νερό οικισμός του Δήμου Μύκης

Δεύτερη μέρα χωρίς νερό οι μισοί κάτοικοι του οικισμού Μάνταινα
Χωρίς νερό είναι από χθες το μεσημέρι οι μισές και πάνω οικογένειες στον οικισμό Μάνταινα του Δήμου Μύκης. Σε επικοινωνία που είχαμε με κατοίκους του χωριού μας είπαν μεταξύ άλλον ότι το μεγαλύτερο μέρος του χωριού υδροδοτείται από μια γεώτρηση στην οποία παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση των σπιτιών.
Σε πρώτη φάση όπως αναφέρουν αποκλειστικά στο xanthinet.gr, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με κάποιον αντιδήμαρχο αλλά κανένας δεν απάντησε στις κλήσεις τους. Σήμερα ωστόσο κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Μύκης απ’ όπου και έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι το ζήτημα θα ελεγχθεί άμεσα αλλά για την ώρα δεν έχει δοθεί κάποια λύση στο πρόβλημα.
Άλλοι κάτοικοι του χωριού πάντως υποστηρίζουν πως άνθρωποι του Δήμου Μύκης πήγαν στο σημείο της γεώτρησης χωρίς παρόλα αυτά να λύσουν το πρόβλημα.
Σε κάθε περίπτωση εκείνο που έχει σημασία είναι πως οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν ακόμα μια μέρα χωρίς νερό ελπίζοντας πως το μαρτύριο τους αυτό θα τελειώσει αύριο ή έστω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Σ. Καραχότζα

Ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης για τον ΑΟΞ

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε. ΞΑΝΘΗ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ.
Εμείς στη Ξάνθη, εμείς στη Θράκη, σεβόμαστε την κανονικότητα και την νομιμότητα.
Στο ποδόσφαιρο δεν υπηρετήσαμε ποτέ παράγκες, δεν προσκυνήσαμε φεουδάρχες, δεν μας ανέβασαν μηχανισμοί και βέβαια δεν θα μας ρίξουν μηχανισμοί.
Η ποδοσφαιρική Ξάνθη κερδίζει αγώνες και σεβασμό στα γήπεδα, κόντρα σε διαιτησίες, εξαρτήσεις, συμφέροντα και προσκυνημένους.
Δεν ανεχόμαστε υπόδικους, γραφικούς, εξαρτημένους να μας κουνάν το δάκτυλο.
Η Ομάδα της ΠΑΕ Ξάνθης, είναι η πόλη μας, είναι η Θράκη ολόκληρη.
Εμείς δεν απειλούμε με στρατιές εκλογικής πελατείας.
Δεν θα ανεχτούμε όμως ούτε να μας χρεώσουν συμπεριφορές που ποτέ δεν είχαμε, ούτε να γίνουμε εξιλαστήρια θύματα και Ιφιγένειες, για να επιβιώσουν οι άνθρωποι που κατέστρεψαν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Ξέρουμε ότι μας θέλετε στο πυρ το εξώτερο, γιατί δεκαετίες τώρα σας διδάξαμε πως πρέπει να είναι μια σύγχρονη ποδοσφαιρική ομάδα.
Πως δεν θα χρωστάτε της Μιχαλούς, πως θα έχετε αξιοζήλευτες εγκαταστάσεις και γήπεδα, πως θα αναδεικνύετε ταλέντα, πως θα νικάτε και θα χάνετε με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον αντίπαλο.
Πως θα είναι ένα γήπεδο χωρίς τραμπούκους, χωρίς στρατούς, χωρίς βία, με οικογένειες και φιλάθλους που ζουν και χαίρονται με το ποδόσφαιρο.
Πως είναι μια ομάδα που στηρίζει τη νεολαία, τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές οικονομίες.
Έτσι λοιπόν όλοι πρέπει να γνωρίζετε ότι εμείς σαν τοπική κοινωνία, εμείς σαν Δήμος Ξάνθης, όλοι ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε και αυτή σας την άδικη σας συμπεριφορά.
Και σας θυμίζουμε ότι εδώ που ζούμε, πάντα αποδεικνύουμε ότι δεν φοβόμαστε πολύ σοβαρότερες απειλές από εσάς.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης
Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΟΞ

Θέση για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα για την ομάδα της Ξάνθης πήρε με γραπτή δήλωση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός.
Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξανδρου Κοντού:
Με οργή και θλίψη παρακολουθώ τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με στόχο την ομάδα της ψυχής μας, τον ΑΟΞ.
Ενδεχομένως οι κύριοι που έβγαλαν την εισήγηση με 3-2 για τον υποβιβασμό της ομάδας μας και αυτοί που πιθανώς κρύβονται πίσω από αυτούς δεν αντιλαμβάνονται ότι τέτοιου είδους αποφάσεις σε καμία περίπτωση δεν είναι μόνο αθλητικές αλλά είναι και βαθιά κοινωνικές. Στην περίπτωση του ΑΟΞ είναι έντονα σε εθνικό επίπεδο διχαστικές. Διότι, σε μια κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας, όπου οι σχέσεις με τη γείτονα χώρα έχουν οξυνθεί σε υπέρμετρο βαθμό είναι απαράδεκτο να διχάζεται η ελληνική κοινωνία και να χωρίζεται η Ελλάδα σε Βόρειους και Νότιους.
Καλώ τα αρμόδια όργανα, όπου θα συζητηθεί περαιτέρω το θέμα αυτό, να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με νηφαλιότητα, ηρεμία και εντιμότητα.
Αποκαθιστώντας το δίκαιο της ομάδας μας και την ιστορία της αλλά και σφυρηλατώντας την Εθνική λαϊκή ενότητα που είναι απαραίτητη για την Ακριτική περιοχή μας.
Εμείς όλοι είμαστε εδώ. Βροντοφωνάζοντας προς πάσα κατεύθυνση, κάτω τα χέρια από την ιστορία μας, κάτω τα χέρια από τον ΑΟΞ.
Αλέξανδρος Κοντός.