Log in
updated 9:33 AM UTC, May 24, 2019
Ροή ειδήσεων :
Super User

Λαοθάλασσα στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ΕΛΙΣΣΩ με αρκετό με πολύ κόσμο να μένει αναγκαστικά στην αυλή του ξενοδοχείου μιας και ήταν γεμάτο ακόμα και το μπαλκόνι πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης η κεντρική προεκλογική ομιλία του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου. Μια κοσμοσυρροή για την οποία οι διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν προετοιμασμένοι και για το λόγο αυτό είχαν τοποθετήσει στον προαύλιο χώρο οθόνη ώστε όλος αυτός ο κόσμος που δε χωρούσε στην αίθουσα, να μπορέσει να παρακολουθήσει την ομιλία του Δημάρχου Ξάνθης.


Μεταξύ άλλων το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Μιχάλης Πατεράκης, γεγονός που μάλλον μεταφράζεται σε μια άτυπη μεν αλλά πολύ σημαντική στήριξη του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου από την τοπική ΝΔ.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ξάνθης έκανε λόγο για έναν συνδυασμό που αποτελείται από έντιμα, καθαρά και εργατικά χέρια, μίλησε για αλήθειες απέναντι στα ψέματα των άλλων, μίλησε για προεκλογικές υποσχέσεις από τις οποίες οι περισσότερες έχουν υλοποιηθεί και κάποιες άλλες έχουν ήδη δρομολογηθεί.
Έκανε λόγο για την Ξάνθη της νέας εποχής με καινοτόμες δράσεις βασισμένες στην νέα τεχνολογία. Αναφέρθηκε σε έργα που έγιναν ή γίνονται με χρήματα που προέρχονται από την εξοικονόμηση που γίνεται στον Δήμο Ξάνθης τα τελευταία χρόνια. "Έχουμε τη θέληση, δώστε μας τη δύναμη" είπε απευθυνόμενος στο κοινό ο κ. Δημαρχόπουλος με τη δέσμευση πως η παράταξη του δεν πρόκειται να προδώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί και στην απαλλαγή του Δήμου από τα βαρίδια του παρελθόντος και από εκείνους που ήταν διαρκώς με ένα ΟΧΙ στο στόμα προκειμένου να εμποδίσουν οτιδήποτε καλό προσπαθούσε να κάνει η Δημοτική Αρχή.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ανάμεσα στο κοινό ήταν και πολλοί μουσουλμάνοι παρόλο που η εκδήλωση ξεκίνησε ακριβώς την ώρα που τέλειωνε η ολοήμερη νηστεία τους. Το πιο σημαντικό ωστόσο ήταν η μεγάλη παρουσία νέων σε ηλικία ανθρώπων, κάτι που δείχνει πως η νεολαία της Ξάνθης στηρίζει τον συνδυασμό ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση και αποθέωση των υποψηφίων του συνδυασμού. Ένας συνδυασμός ανανεωμένος κατά τουλάχιστον 80% αφού ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος αποφάσισε να κρατήσει λίγους και καλούς από τους παλιούς όπως για παράδειγμα ο Παναγιώτης Ταρενίδης και να εμπιστευτεί το μέλλον της Ξάνθης σε νέους ανθρώπους.
Στο τέλος της εκδήλωσης μαζί με τους Υποψήφιους του συνδυασμού ανέβηκε στην εξέδρα και ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός.
Σ. Καραχότζα

7 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού αιχμής από το ΤΕΙ ΑΜΘ στην Καβάλα και στη Δράμα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διαθέσει 7.014.722 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα προκειμένου το ΤΕΙ ΑΜΘ να προμηθευτεί σύγχρονο εκπαιδευτικό και ερευνητικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας στην Καβάλα και στη Δράμα.
Ο καινούργιος εξοπλισμός θα καλύψει μια σειρά από εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες και θα ενισχύσει σημαντικά το ακαδημαϊκό έργο που παράγεται στα εργαστήρια Πληροφορικής, Χημείας, Φυσικής Στερεάς Κατάστασης, Περιβάλλοντος, Προσομείωσης Γεωτρήσεων και Προσομοίωσης Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Πλοίων.

Συνελήφθησαν 5 διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις διευκόλυνσης εισόδου και παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (22-5-2019) το πρωί, στο νομό Έβρου, απ ό αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πέντε (5) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 26, 20, 18, 18 και 16 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις διευκόλυνσης εισόδου και παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή του Διλόφου Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ηλικίας 20 και 18 ετών, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.
Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 80 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.


Στη δεύτερη περίπτωση, στην Κυανή Έβρου, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν τους άλλους τρεις διακινητές, διότι όπως διαπιστώθηκε αρχικά μετέφεραν παράνομα, από την Τουρκία στην χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με βάρκα, εννέα (9 ) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια επιβίβασαν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και τους μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα.
Κατασχέθηκαν συνολικά μία πλαστική βάρκα και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

5,8 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του Νοσοκομείου και του Επιμελητηρίου της Δράμας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διαθέσει 5.878.511 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας και του Επιμελητηρίου Δράμας.
Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων του Νοσοκομείου Δράμας είναι προϋπολογισμού 5.543.511 ευρώ και έχει στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του Νοσοκομείου αναβαθμίζοντάς το από την κατηγορία ενεργειακής απόδοσης Δ που είναι σήμερα στην κατηγορία Β.
Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Επιμελητηρίου Δράμας είναι προϋπολογισμού 335.000 ευρώ και αφορά στους τέσσερις ορόφους του κτιρίου που στεγάζει το Επιμελητήριο στην οδό Λαμπρινιάδη 40. Στόχος και σε αυτή την περίπτωση η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου από την κατηγορία Δ στην κατηγορία Β.