Log in
updated 4:59 PM UTC, Jul 8, 2020
Ροή ειδήσεων :
Super User

Ξανθιώτης σε ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ μιλάει στο XANTHINET

Ένας κάτοικος Ξάνθης που είχε την ατυχία να ζήσει την δυσάρεστη αλλά ευτυχώς χωρίς συνέπιες για τον ίδιο και την οικογένεια του εμπειρία του κορονοϊού, μίλησε στο XANTHINET για την περιπέτεια του αυτή. Μάλιστα ο συγκεκριμένος εξακολουθεί να βρίσκεται σε απομόνωση χωρίς σε χώρο εκτός νοσοκομείου μιας και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα υγείας.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Είχατε συμπτώματα και κάνατε το τεστ ή το κάνατε για άλλον λόγο;

«Δεν είχα συμπτώματα... Έκανα το τεστ για άλλον λόγο.»

Πως νιώσατε όταν σας ενημέρωσαν ότι το τεστ βγήκε θετικό; Φοβηθήκατε;

«Από την αρχή ένιωσα άσχημα αλλά όχι, δε μπορώ να πω ότι φοβήθηκα πάντα, σκεφτόμουν θετικά.»

Τα μέλη της υπόλοιπης οικογενείας και άτομα με τα οποία ήρθατε σε επαφή έκαναν το τεστ; Αν ναι, ποια ήταν τα αποτελέσματα;

«Ασφαλώς και το έκαναν και ευτυχώς τα αποτέλεσμα σε όλα τα τεστ ήταν αρνητικά.»

Βρίσκετε σε απομόνωση εδώ και μερικές μέρες. Μένετε σε δικό σας χώρο ή κάπου αλλού;

«Όχι δεν μένω σε δικό μου χώρο για να μην έρχομαι σε επαφή με υα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.»

Σας παρέχει χώρο το κράτος ή κάποιος δικό σας;

«Όχι δεν μου παρέχει χώρο το κράτος, μένω σε ακατοίκητο σπίτι συγγενικού μου προσώπου.»

Για τα ήδη βασικής ανάγκης, φαγητό κλπ ποιος φροντίζει; Ο Δήμος ή η οικογένεια σας

«Για όλα φροντίζει η οικογένεια μου, πάντα φυσικά με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.»

Όλο αυτό το διάστημα που είστε σε απομόνωση είχατε κάποιο πρόβλημα υγείας;

«Όχι Κανένα πρόβλημα υγείας δεν είχα, ήμουν και είμαι εντελώς καλά.»

Ψυχολογικά πως είσαστε;

«Η αλήθεια είναι ότι με επηρέασε όλο αυτό το θέμα και ψυχολογικά είμαι λίγο πεσμένος αλλά εξακολουθώ να σκέφτομαι θετικά. Άλλωστε η απομόνωση βρίσκεται προς το τέλος της.»

Σε 4 μέρες λήγει η απομόνωση. Πως αισθάνεστε;

«Νιώθω πολύ χαρούμενος που τελειώνει σε 4 μέρες όλο αυτό, ανακουφισμένος θα έλεγα.»

Ι.Σ.Ξ. Κίνδυνος για μέτρα σε όλο τον νομό

Την ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορές με στόχο να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης του κορονοϊού επισημαίνει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης διότι σε διαφορετική περίπτωση όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δε θα αποφύγουμε τη λήψη μέτρων για ολόκληρο το νομό Ξάνθης. Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, η ελλιπής επιτήρηση των περιοριστικών μέτρων και οι δυσκολίες στην ιχνηλάτηση είναι οι βασικές αιτίες που εξακολουθούν να υπάρχουν κρούσματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Στη Π.Ε. Ξάνθης αλλά και σε γειτονικές, με τη περιφέρεια μας, χώρες σημειώνεται και πάλι έξαρση κρουσμάτων κορονοïού με αρνητικό αποτέλεσμα για τη περιοχή μας.

Έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες χωρίς να έχουμε εξάλειψη των κρουσμάτων και κυρίως των ασθενών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο. Στο σημείο που είμαστε και με όλη την εμπειρία των τελευταίων μηνών, καλούμε άπαντες να ενεργοποιηθούν διότι οι αριθμοί δεν ψεύδονται.

Η ελλιπής επιτήρηση των περιοριστικών μέτρων και οι δυσκολίες στην ιχνηλάτηση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των επιφορτισμένων υπηρεσιών, ευθύνονται για το αποτέλεσμα. Η πανδημία έχει αποκαλύψει σοβαρές συστημικές αδυναμίες.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επιστημονική κοινότητα, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, κεντρική διοίκηση να συνεργαστούν ώστε να ξεπεραστεί η δοκιμασία. Σε διαφορετική περίπτωση το δυσοίωνο σενάριο θα είναι περιοριστικά μέτρα σε όλο το νομό.

Πρέπει να σταματήσουμε τον ιό τώρα και να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κορονοïος θα είναι εδώ και στο μέλλον.

Η υποχρέωση όλων μας είναι να σταθούμε στο ύψος της δοκιμασίας που περνά η περιοχή μας.

Εργαζόμαστε για το καλύτερο ώστε να αποτρέψουμε το χειρότερο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σύλληψη ημεδαπής με 253 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 325 γραμμάρια λαθραίου καπνού

Συνελήφθη χθες (7-7-2020) το βράδυ, σε οικισμό του Έβρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης μία ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την δράστιδα, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε, εντόπισαν 253 πακέτα τσιγάρων και 13 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 325 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Σημειώνεται ότι η δράστιδα στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης .

Αντίθετος με το κλείσιμο των συνόρων και ο Δήμαρχος Μύκης

Την αντίθεση του στην απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο όλων των συνοριακών σταθμών με Τουρκία και Βουλγαρία στη Θράκη εκφράζει με σχετική ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Μύκης τονίζοντας ότι με τα σωστά μέτρα θα μπορούσε η περιοχή να έχει μια αυστηρά ελεγχόμενη ροή τουριστών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δημάρχου Μύκης

Σχετικά με το από 6.7.2020 ψήφισμα των συναδέλφων Δημάρχων της Περιφέρειας μας το οποίο εκδόθηκε ύστερα από τηλεδιάσκεψη, όπου δυστυχώς δε μπόρεσα να λάβω μέρος, επιθυμώ να εκφράσω τις εξής παρατηρήσεις.

Το ολοκληρωτικό κλείσιμο των συνοριακών σταθμών με Τουρκία και Βουλγαρία εκτιμώ ότι δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Θεωρώ ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη τις επισημάνσεις και σκέψεις των ξενοδόχων και λοιπών τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής μας που αναλαμβάνουν το σημαντικό βάρος της φιλοξενίας και να οδηγηθούμε σε μέτρα που θα επιτρέπουν μια αυστηρά ελεγχόμενη ροή τουριστών στην περιοχή μας.

Έχω την πεποίθηση ότι τηρώντας αυστηρά τα ευρέως γνωστά πλέον μέτρα προφύλαξης που ορίζουν τα πρωτόκολλα, όπως μάσκα, αποστάσεις και αποφυγή συναθροίσεων, μπορούμε παράλληλα να παλέψουμε τον ιό και να διατηρήσουμε του τουριστική επισκεψιμότητα σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ο Δήμαρχος Μύκης
Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν