Log in
updated 2:19 PM UTC, Jan 19, 2021
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Νοέμβριος 2018

Ελλείψεις εκπαιδευτικών σε μειονοτικά σχολεία της Ξάνθης

Η ανακοίνωση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης:
Διανύουμε τον τρίτο μήνα λειτουργίας του σχολικού έτους και παρά τις εξαγγελίες και τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας για κάλυψη όλων των κενών με την έναρξη του νέου έτους, αποδεικνύεται τελικά ότι η επιστροφή στην κανονικότητα ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, αφού και η κάλυψη όλων των κενών δεν πραγματοποιήθηκε εξαρχής, αλλά και η μη στελέχωση όλων των κενών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στο νομό μας διαψεύδει τους ίδιους τους ισχυρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας.
Το αφήγημα της κυβέρνησης περί «κανονικότητας» στα σχολεία και έναρξης των σχολείων με τις καλύτερες συνθήκες από κάθε άλλη χρονιά διαψεύδεται περίτρανα από την ίδια την πραγματικότητα.
Παρά λοιπόν τις εξαγγελίες και τις διαβεβαιώσεις του υπουργού παιδείας για στελέχωση των σχολείων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δυστυχώς, παρατηρείται το φαινόμενο οι προσλήψεις των αναπληρωτών να γίνονται και πάλι τμηματικά με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και να χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες που αποβαίνουν σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.
Στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, και ειδικότερα στο νομό μας, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα πολύ έντονα, αφού δεν έγινε καμία πρόβλεψη από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα μειονοτικά σχολεία, καθώς δεν δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης αναπληρωτών ειδικοτήτων στα μειονοτικά σχολεία μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, λόγω του μη χαρακτηρισμού αυτών των σχολείων ως σχολεία «ενιαίου τύπου» και γιατί δεν είχε προβλεφθεί (όπως στους ΠΕ70) η δυνατότητα δήλωσης περιοχής «μειονοτικά σχολεία».
Κατά συνέπεια το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση όλων των παιδιών, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του υπουργού παιδείας, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα για τους μαθητές των μειονοτικών σχολείων καθώς μέχρι σήμερα τα κενά που δεν έχουν υφίστανται μέχρι σήμερα είναι:
ΠΕ11-Φ.ΑΓΩΓΗΣ (1 ΚΕΝΟ)
ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ Δ.ΣΧ. ΔΗΜΑΡΙΟΥ 6 ΩΡΕΣ
ΜΕΙΝΟΤΙΚΟ Δ.ΣΧ. ΜΕΛΙΒΟΙΩΝ 6 ΩΡΕΣ
ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ Δ.ΣΧ. ΠΑΧΝΗΣ 12 ΩΡΕΣ

ΠΕ06-ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ( 2 ΚΕΝΑ)
ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ Δ.ΣΧ. ΓΛΑΥΚΗΣ 4 ΩΡΕΣ
ΜΕΙΝΟΤΙΚΟ Δ.ΣΧ. ΔΗΜΑΡΙΟΥ 6 ΩΡΕΣ
ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ Δ.ΣΧ. ΕΧΙΝΟΥ 12 ΩΡΕΣ
ΜΕΙΝΟΤΙΚΟ Δ.ΣΧ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ 7 ΩΡΕΣ
ΜΕΙΝΟΤΙΚΟ Δ.ΣΧ. ΜΕΛΙΒΟΙΩΝ 6 ΩΡΕΣ
ΜΕΙΝΟΤΙΚΟ Δ.ΣΧ. ΩΡΑΙΟΥ 6 ΩΡΕΣ
Καλούμε το υπουργείο, παιδείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και να προχωρήσει άμεσα στην εξεύρεση εκείνων των πιστώσεων για την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων μέσω του τακτικού προϋπολογισμού ή ΠΔΕ.
Να προχωρήσει άμεσα σε μόνιμους μαζικούς διορισμούς σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της δημόσια εκπαίδευσης.

Ως μέλος της ΕΔΗΠΗΤ θα συμμετάσχουμε στην 24ωρη απεργία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΗΠΗΤ με απόφαση του , συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει όλες οι δημοσιογραφικές ενώσεις. Η απεργία θα αρχίσει την Τρίτη 27-11-2018 στις 6:00 το πρωί και θα λήξει την Τετάρτη την ίδια ώρα.
Με τιμή
Παπαδόπουλος Φάνης
Πρόεδρος

Ημερίδα με θέμα «Διαδικτυακές Συμπεριφορές Υψηλού Ρίσκου-Μύθοι και Πραγματικότητες της Διαδικτυακής μας Ζωής» στην Ξάνθη

Η πρόσκληση:


Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου 2ης και 4ης Ενότητας ΠΕΚΕΣ/ΑΜΘ., σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Έκφραση» και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης σας προσκαλούν σε ημερίδα με θέμα: «Διαδικτυακές Συμπεριφορές Υψηλού Ρίσκου-Μύθοι και Πραγματικότητες της Διαδικτυακής μας Ζωής» την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:00μ.μ στο Ξενοδοχείο ΕΛΙΣΣΩ (είσοδος ελεύθερη).
Εισηγητές της ομιλίας θα είναι:
Σφακιανάκης Εμμανουήλ, Αντιστράτηγος ε.α. - Ειδ. Ερευνητής - Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων
Μαρία – Ισαβέλα Βουλγαράκη, Ψυχολόγος – Εγκληματολόγος
Ελένη Κουρούμαλη - Παιδοψυχολόγος
Για την Οργανωτική Επιτροπή
Σάββας Μελισσόπουλος - Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου
Παγώνα Διούδη - Ψυχολόγος Κέντρου Πρόληψης
Ευγενία Θεοδοσιάδου - Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου

Έτοιμη η νέα κωμωδία του Θεατρικού Εργαστηρίου της Αναπτυξιακής Νέστου – Πρεμιέρα στις 8 Δεκεμβρίου

‘’ΡΑΟΥΣ’’ ΤΩΝ ΡΕΠΠΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Πυρετωδώς προετοιμάζεται το θεατρικό εργαστήρι της Αναπτυξιακής του Δήμου Νέστου προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα του θεατρική δουλειά ύστερα από την περσινή επιτυχία του ‘’Σεσουάρ για δολοφόνους, στις αρχές του Δεκέμβρη στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Πρόκειται για τη νέα μεγάλη κωμωδία των Ρέππα –Παπαθανασίου ‘’Ράους’’ σε σκηνοθεσία του Γιώργου Τσομπανόπουλου , καλλιτεχνικού διευθυντή της Αναπτυξιακής, η οποία θα παρουσιαστεί στις 8 ,9 ,15 και 16 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ. Εισιτήρια θα προπωλούνται με επιλογή από τους θεατές των θέσεων που θα καθίσουν , από τις 29 Δεκεμβρίου 2018 , 9-1 το μεσημέρι στο Μουσείο Ιστορίας στη Χρυσούπολη.
«Ράους»: Η πάλη των τάξεων, ένας οίκος ανοχής και ο έλεγχος της τρόικας θα παρελάσουν από την σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Χρυσούπολης στο νέο θεατρικό πόνημα του Θεατρικού εργαστηρίου. Πρόκειται για ένα κείμενο που αφουγκράζεται τα σημεία των καιρών. Άλλη μία σύγχρονη κωμωδία με πολιτική διάσταση από το συγγραφικό δίδυμο. Είναι η ιστορία χαρακτηριστικών νεοελλήνων που προσπαθούν με χίλιους τρόπους να εξαπατήσουν το δημόσιο για να αποσπάσουν εύκολο χρήμα.
Η υπόθεση ξεκινά από τη στιγμή που τρεις τυπικοί μικροαστοί, ένας υπάλληλος του Υπουργείου Συγκοινωνιών , μια προϊσταμένη νοσοκόμα και μία φαρμακοποιός κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας. Ένα υπέροχο κτίριο με ιστορία - σε αυτό κάποτε είχε μείνει ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός. Η πρώτη έκπληξη που περιμένει τους τρεις κληρονόμους είναι ότι στο εν λόγω κτίριο στεγάζεται ένας οίκος ανοχής στον οποίο δουλεύουν δυο πόρνες, μια Ελληνίδα και μια Ρωσίδα , ένας υπάλληλος επί της υποδοχής και ένας νταβατζής.
Οι τρεις μικροαστοί κληρονόμοι κατ’ αρχήν σοκάρονται από το είδος της επιχείρησης, που στεγάζεται στην ιδιοκτησία τους αλλά γρήγορα ξεπερνούν το σοκ και συνεργάζονται με μεγάλη ευκολία με τον κόσμο της πληρωμένης ηδονής. Και όχι μόνο συνεργάζονται, αλλά πρωτοστατούν με πολύ πρωτότυπες ιδέες για τη βελτίωση των εισοδημάτων της επιχείρησης. Και το πιο μεγάλο κόλπο που κάνουν είναι το εξής: εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Άγγελου Σικελιανού ιδρύουν ένα ψεύτικο πολιτιστικό σύλλογο και παίρνουν επιδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Τα πράματα όμως περιπλέκονται επικίνδυνα όταν μετά την έλευση της Τρόικας στην Ελλάδα ελέγχονται από το Υπουργείο όλοι οι σύλλογοι που έχουν επιδοτηθεί. Τι θα κάνουν όταν έρθει να τους ελέγξει η αυστηρή Γερμανίδα επίτροπος; Πώς θα παρουσιάσουν τον οίκο ανοχής σαν πολιτιστικό κέντρο;

Πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων οργάνων Διοίκησης της ΕΣΕΕ

Πραγματοποιήθηκαν χθες, 25 τρέχοντος, οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων οργάνων Διοίκησης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, της τριτοβάθμιας οργάνωσης του εμπορικού κόσμου της χώρας.
Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, στις οποίες έλαβαν μέρος 435 εκλέκτορες από όλη την επικράτεια, επί συνόλου 473 (ποσοστό συμμετοχής 92%), έχουν ως εξής:
Για το 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, ο Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Καρανίκα έλαβε 258 ψήφους (ποσοστό 60% του συνόλου) και κατέλαβε δεκαπέντε (15) έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Εξελέγησαν κατά σειρά εκλογής οι κάτωθι:
ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΜΠΟΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΜΠΛΟΥΓΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΥΗ
ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ
ΚΟΓΙΟΥΜΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Τους εκλεγέντες ακολούθησαν ως επιλαχόντες με σειρά εκλογής οι:
ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Συνδυασμός «ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ» έλαβε 85 ψήφους (ποσοστό 19,5% του συνόλου) και κατέλαβε πέντε (5) έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. Εξελέγησαν με σειρά εκλογής οι:
ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΚΑΦΟΥΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΑΝΕΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Ως επιλαχόντες ανακηρύχθηκαν με σειρά εκλογής οι:
ΜΠΙΝΙΧΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Ο Συνδυασμός «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ» έλαβε 35 ψήφους (ποσοστό 8%) και κατέλαβε δύο (2) έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. Εξελέγησαν με σειρά εκλογής οι:
ΒΟΥΡΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ
Ως επιλαχόντες ανακηρύχθηκαν με σειρά εκλογής οι:
ΠΟΣΟΤΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΣΠΥΡΟΥ ΑΘΗΝΑ
Ο Συνδυασμός «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ - ΑΔΕΚΕ» έλαβε 53 ψήφους (ποσοστό 12%) και κατέλαβε τρεις (3) έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. Εξελέγησαν με σειρά εκλογής οι:
ΒΑΓΕΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΡΩΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ως επιλαχόντες ανακηρύχθηκαν με σειρά εκλογής οι:
ΜΑΚΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΑΝΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΛΟΘΕΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
Για την Ελεγκτική Επιτροπή, ο Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ» έλαβε 256 ψήφους, καταλαμβάνοντας τέσσερις (4) έδρες. Εξελέγησαν κατά σειρά εκλογής οι κάτωθι:
ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΙΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΚΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Ο Συνδυασμός «ΔΥΜΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ» έλαβε 84 ψήφους, καταλαμβάνοντας μία (1) έδρα. Εξελέγη ο:
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Ο επικεφαλής του πλειοψηφήσαντος Συνδυασμού κ. Γιώργος Καρανίκας εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του αφενός για την μαζική συμμετοχή των εμπόρων από όλη την χώρα στις εκλογές της ΕΣΕΕ και αφετέρου για το γεγονός ότι από αυτές της εκλογές βγαίνει ενισχυμένη η Συνομοσπονδία, ως κυρίαρχη οργάνωση εκπροσώπησης του εμπορικού κόσμου και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας της χώρας.
Αύριο Τρίτη, 27 Νοεμβρίου ε.ε., ο κ. Καρανίκας, ως πρώτος σε σταυρούς προτίμησης του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ», θα καλέσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο σε σώμα, προκειμένου να εκλεγούν τα νέα μέλη του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας.

740.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για την αποκατάσταση του ναού της Αγίας Σοφίας στη Δράμα

«Η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι βασική πολιτική της Διοίκησής μας. Με τη χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης τουναού της Αγίας Σοφίας στη Δράμααπό το ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση».
Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος την απόφαση για τη χρηματοδότηση με 740.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας των εργασιών αποκατάστασης καιανάδειξης του ναού της Αγίας Σοφίας, του σημαντικότερου βυζαντινού μνημείου της Δράμας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε για το θέμα με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο στο μητροπολιτικό μέγαρο.
Το έργο της αποκατάστασης του ναού είναι μέρος της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης της Πολιτιστικής Διαδρομής Εγνατίας Οδού και θα το υλοποιήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, εργασίες καθαρισμούκαι στερέωσης τμημάτων της τοιχοποιίας,επικεραμώσεις, αποκατάστασηκαι συντήρηση τοιχογραφιών, αποκάλυψη της δυτικήςπλευράς και διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του μνημείου, τοποθέτηση συστήματος φωτισμού, εκτύπωση ειδικού πληροφοριακού υλικού, τοπογραφική και φωτογραφική αποτύπωση.
Με το πέρας της συνάντησής τους, οι κ.κ. Παύλος και Μέτιοςξεναγήθηκαν στο μνημείο από τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας κ. Ευστράτιο Παπαδόπουλο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Κώστα Κινατζίδη και του περιφερειακού συμβούλου Δράμας κ. Χρήστου Γεωργιτσόπουλου.

Βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης

Του Ριτβάν Καρα – χότζα


Σε έναν άνευ προηγουμένου διωκτικό αγώνα έχουν επιδοθεί κάποια στελέχη - καμάρια του Υπουργείου Παιδείας στην Ξάνθη.
Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις. Τέσσερις πειθαρχικές διώξεις για το ίδιο και αυτό "παράπτωμα" έχουν ασκήσει μέχρι στιγμής τα τσουτσέκια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.
Η χαρά των διαφόρων (πειθαρχικών) συμβουλίων, επιτροπών, οργάνων και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας.
Η κάθε συμμετοχή, φυσικά, των μελών όλων αυτών των σωμάτων στις διάφορες συνεδριάσεις και "μαζώξεις" τους πληρώνεται αδρά από τον δημόσιο κορβανά.
Αλλιώς δεν "παράγουν" έργο.
Οπότε, λογικά και σύμφωνα με τα άρρωστα μυαλά των "διωκτών" θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξουν τέσσερις διαφορετικές απολύσεις του ιδίου προσώπου για το ίδιο ακριβώς θέμα.
Τον Κωστάκη, βέβαια, το μόνο που τον ενδιαφέρει τούτη την ώρα είναι να κερδίσει λίγο ακόμα χρόνο, μέχρι να τον "αποσύρουν" τα αφεντικά του οριστικά από τη δημόσια ζωή και τη σκυτάλη να την παραλάβει ο όποιος διάδοχος του.
Προχθές πέρασα από τον Ο.Α.Ε.Δ. της Ξάνθης για να βγάλω κάρτα ανεργίας και η υπηρεσία τους απεφάνθη αρνητικά, καθώς, λέει, δεν προκύπτει από πουθενά λύση της σύμβασης μου με το Δημόσιο (μια καθόλα λογικοφανής απόφαση).
Έχει καταλάβει ο Κωστάκης, άραγε, πού τον έχουν μπλέξει τα τσιράκια του με όλα αυτά τα νταραβέρια που έχουν στήσει εδώ και κάποια χρόνια;
Εγώ, πάντως, έχω την εντύπωση πως κάτι έχει αρχίσει να ψυλλιάζεται. Μπορεί να σφάλλω, βεβαίως.
Καλό ξεμπέρδεμα, καμάρια μου!
Μπορείτε να συνεχίσετε τον "αγώνα" σας μέχρι να βαρεθείτε και να σιχαθείτε τον ίδιο σας τον εαυτό!
Σημείωση:
Αυτή τη φορά συμπεριέλαβα και από μια φωτογραφία των "διωκτών" στο παραπεμπτήριο έγγραφο τους για να εφιστήσω την προσοχή στους απλούς πολίτες να μην κάνουν το λάθος και φτύσουν κατά πάνω τους, σε περίπτωση που θα βρεθούν στο δρόμο τους. Υπάρχει ο κίνδυνος να το εκλάβουν ως επιδοκιμασία και "επιβράβευση".
Πηγή: PomLex

Η αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας του Ακροποτάμου στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Δήμαρχο Παγγαίου

Τις δυνατότητες στήριξης του επενδυτικού σχεδίου του Δήμου Παγγαίου για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ εξέτασαν σε σύσκεψη στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη.
Στη σύσκεψη εξετάστηκε το σχέδιο για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου, το οποίο προβλέπει την κατασκευή των υποδομών που θα επιτρέψουν την άντληση και μεταφορά της οικονομικής και ανανεώσιμης γεωθερμικής ενέργειας στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Ορφανού. Όπως εξήγησε ο κ. Αναστασιάδης, στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων που θα αξιοποιούν τη γεωθερμική ενέργεια σε δραστηριότητες όπως ο τουρισμός, η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση αλλά και η τηλεθέρμανση καταναλωτών στην παραλιακή ζώνη, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και τονώνοντας την τοπική επιχειρηματικότητα.
Για σημαντικό έργο που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, δίνει αναπτυξιακή προοπτική και είναι φιλικό προς το περιβάλλον έκανε λόγο ο κ. Μέτιος, επισημαίνοντας ότι η χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας μπορεί να φτάσει τα 18,5 εκατομμύρια ευρώ. «Το έργο της αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου από τον Δήμο Παγγαίου κινείται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης που επιθυμούμε για τη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια», κατέληξε ο ίδιος.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της Περιφέρειας και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΜΘ καθώς επίσης στελέχη και συνεργάτες του Δήμου Παγγαίου.

Μειωμένη η ποσότητα ξυλείας που κατανέμεται στους κατοίκους της ορεινής Ξάνθης για τον χειμώνα – «Αυτός, θα είναι ο τελευταίος χειμώνας που θα δοκιμαστούν οι συμπολίτες μας» λέει η ΝΟΔΕ

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ξάνθης:
Την ώρα που η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, εμφανίζει ραγδαία αύξηση εξαιτίας της σκληρότητας της Κυβέρνησης, η οποία εμμένει στην υψηλή φορολόγηση ενώ δίνει ελάχιστα για την επιδότησή του, οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής του Νομού μας, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα σχετικά με την κατανομή και τη διάθεση της ξυλείας που δικαιούνται με βάση τη νομοθεσία, για την αντιμετώπιση των ατομικών αναγκών τους.
Τα προβλήματα αυτά, ως αποτέλεσμα της μείωσης της πίστωσης που παρέχεται από το αρμόδιο Υπουργείο προς την σχετική Υπηρεσία, αποτελούν ένα ακόμα μνημείο ανευθυνότητας κι ανυπαρξίας μέριμνας για τον τόπο μας, από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.
Τα στελέχη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μάλιστα, δεν διστάζουν να εμπαίζουν τους κατοίκους του Νομού μας, υποσχόμενοι αόριστα επανόρθωση, αντί άμεσα να κατανείμουν την απαραίτητη ξυλεία που χρειάζονται για το χειμώνα, οι τόσο πολύ οικονομικά δεινοπαθούντες συμπολίτες μας.
Αυτός, θα είναι ο τελευταίος χειμώνας που θα δοκιμαστούν οι συμπολίτες μας, αφού η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένο ότι θα τηρήσει τα αυτονόητα.
Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Ξάνθης
Μιχάλης Πατεράκης

Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός με 1.988 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και πάνω από 12,5 κιλά λαθραίου καπνού

Συνελήφθη χθες (21-11-2018) το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 49χρονου, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν:
• 1.988 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
• 254 συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 12 κιλών και 700 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
• το χρηματικό ποσό των 5.300 ευρώ
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.