Log in
updated 7:35 PM UTC, May 22, 2019
Ροή ειδήσεων :

Xanthinet.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάιος 2019

Ο Δήμαρχος Ξάνθης σε Εύμοιρο, Μορσίνη, Πετροχώρι και Λεύκη

Κοντά στους κατοίκους των οικισμών της Κοινότητας Ευμοίρου βρέθηκε για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Ξάνθης και επικεφαλής του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.


Μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Θωμά Ηλιάδη, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Στέφανο Ιγιαννίδη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μαρίνο Σδρέβανο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ευμοίρου Σταύρο Σπυριδόπουλο, καθώς και τους νέους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ Μάνο Αμανατίδη, Δημήτρη Αραμπατζή, Γιάννα Ασλανίδη, Γιάννη Ζώτο, Δημήτρη Μπάτζιο, Αγγελίνα Ρουσανιάν-Γιανκανίδου, Άννα Σπυρίδου και Σοφία Ταμανίδου-Ντανατσίδου ο Δήμαρχος Ξάνθης έσφιξε τα χέρια πολλών κατοίκων, οι οποίοι έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και να συνομιλήσουν μαζί του για ζητήματα της καθημερινότητάς τους. Επίσης, πολλοί ήταν και οι νέοι που βρέθηκαν στο πλευρό του Δημάρχου Ξάνθης και του ευχήθηκαν νίκη στην εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου.
Κατόπιν, ο κ. Δημαρχόπουλος και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν τα έργα που έχουν υλοποιηθεί με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στους οικισμούς της Κοινότητας Ευμοίρου, όπως οι αποκαταστάσεις πεζοδρομίων και οδοστρωμάτων, η κατασκευή δικτύων όμβριων υδάτων, η τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής σε χώρους πρασίνου, η τοποθέτηση γραμματοθυρίδων και πινακίδων ονομασίας οδών, καθώς επίσης και το έργο για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Πετροχωρίου.
Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη έργα που αφορούν την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με φωτιστικά LED σε κεντρικές οδούς, ασφαλτοστρώσεις οδών στη Λεύκη, κατασκευή παιδικής χαράς στην πλατεία Ευμοίρου, κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στη Νέα Μορσίνη, κατασκευή νέας δεξαμενής και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Πετροχώρι, ενώ δρομολογήθηκε η επικυροποίηση των απαραίτητων στοιχείων για την ολοκλήρωση της μελέτης που αφορά την κατασκευή του δικτύου ακαθάρτων στον οικισμό του Πετροχωρίου.
Νωρίτερα, όλοι μαζί επισκέφθηκαν στο σπίτι του, στο Εύμοιρο, τον γιατρό Νίκο Μανουσαρίδη, ο οποίος διετέλεσε μέλος του συμβουλίου της Κοινότητας και μετά το σοβαρό του ατύχημα βρίσκεται κλινήρης.

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 3 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διευκόλυνσης εισόδου και παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (21-5-2019) το απόγευμα, στην εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) διακινητές, ένας 18χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 25 και 22 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διευκόλυνσης εισόδου και παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις διακινητές, διότι οι δύο αλλοδαποί, μετέφεραν αρχικά παράνομα, με τη χρήση βάρκας, από την Τουρκία στην χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια καθοδήγησαν πεζούς μέχρι το σημείο όπου επιβιβάστηκαν στην καρότσα Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου με οδηγό τον 18χρονο, προκειμένου αυτός με τη σειρά του να τους μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα.
Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Οι Θέσεις και το ΑctionPlan του Συνδυασμού ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Οι θέσεις της Κίνησης“ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” είναι σαφείς και σχεδιασμένες προσεκτικά. Στην ουσία εκφράζουν το actionplan των δράσεων οι οποίες θα μας απασχολήσουν ως Διοίκηση του Δήμου Ξάνθης, από την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Αφορούν παρεμβάσεις σε τομείς που διαμορφώνουν ένα διαφορετικό status στη λειτουργία του Δήμου, με στόχο να βελτιωθεί η καθημερινότητα όλων μας. Δημιουργούμε το νέο, υγιές περιβάλλον για την Ξάνθη της επόμενης 20ετίας.
Το πρόγραμμά μας, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει τις βασικές μας θέσεις οι οποίες αφορούν το κολυμβητήριο της πόλης μας, τη βιώσιμη κινητικότητα, παρεμβάσεις στην Παλιά Πόλη, στην Δημοτική Αγορά, στην υπαίθρια Λαϊκή Αγορά και στις Κοινότητες Σταυρούπολης και Κιμμερίων. Επιπρόσθετα περιλαμβάνει πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που ταλανίζει την τοπική κοινωνία με τα αδέσποτα ζώα και την καθαριότητα της πόλης. Όλα αυτά μαζί με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και του πολιτισμού, καθιστούν το σχέδιό μας άρτιο και ολοκληρωμένο.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Πρότασή μας είναι η μετατροπή της Δημοτικής αγορά Ξάνθης σε θελκτικό χώρο προσέλευσης καταναλωτών καθημερινά, με εκπόνηση επιχειρησιακού-διαχειριστικού σχεδίου Masterplan, με κατανομή και δημιουργία θεματικών ενοτήτων αγορών, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα της Ξάνθης, στην γαστρονομική της ιστορία και παράδοση, αλλά και δημιουργία χώρων/ καταστημάτων με βότανα, αρωματικά φυτά και προϊόντα της ορεινής περιοχής, ειδικότερα από την κοιλάδα του Νέστου και την Σταυρούπολη.
Προτεραιότητά μας είναι:
Ενίσχυση του νυχτερινού φωτισμού για λόγους ασφαλείας. Ανάδειξη του ευρύτερου περιβάλλοντος.
Παροχή οικονομικών κινήτρων με χώρους στέγασης σε νέες τοπικές επιχειρήσεις. Δημιουργία νέων χώρων (αναψυκτήρια, καφέ, κ.ά.).
Τοποθέτηση infokiosk με στόχο την ιστορική και πολιτιστική ανάδειξη του κτιρίου και την πληροφόρηση του ντόπιου κοινού και των επισκεπτών.
ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ - ΠΑΖΑΡΙ
Πρότασή μας είναι η «πλατεία Ζωαγοράς» Ξάνθης να μεταμορφωθεί. Να γίνει το κέντρο των αγορών, της συνάθροισης, της διασκέδασης και της πολιτιστικής ανάδειξης της Ξάνθης, με σύγχρονο και ενεργειακά αναβαθμισμένο φωτισμό, με χώρους στάσης-ξεκούρασης, με πινακίδες και σημεία INFOKIOSK, προς εξυπηρέτηση και πληροφόρηση των καταναλωτών και επισκεπτών, με χωροταξικό επαναπροσδιορισμό, με έμφαση και κίνητρο για τους συνεπείς μικροπωλητές, παραγωγούς και εκθέτες, με παρεμβάσεις που στόχο έχουν μια πολιτισμένη, καθαρή υπαίθρια λαϊκή αγορά.
ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ
Η Δημοτική Κίνηση «ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ» έχει καταρτίσει σχέδιο αντιμετώπισης. Προτεραιότητά μας είναι:
Λειτουργία Δημοτικού καταφυγίου.
Σύσταση επιτροπής εξειδικευμένων επιστημόνων και ευαισθητοποιημένων πολιτών. Δημιουργία κινήτρων υιοθεσίας.
Ενημερωτική εκστρατεία των πολιτών για το πρόγραμμα: εμβολιασμός, στείρωση, τσιπάρισμα. Πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης.
Τοποθέτηση ειδικών σταθμών προμήθειας σακούλας και κάδων υποδοχής απορριμμάτων.
ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
Το κολυμβητήριο πρέπει να λειτουργήσει μέσα στο 2020. Προτεραιότητά μας είναι:
Μείωση των λειτουργικών του εξόδων, με την ολοκλήρωση και εκτέλεση της διαδικασίας μελέτης ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών.
Εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ενέργειας μέσω του προγράμματος «Ενεργειακός Συμψηφισμός».
Άμεση ανακατασκευή του περιβάλλοντα χώρου, με βάση την αισθητική και τις νέες λειτουργικές απαιτήσεις των σύγχρονων αθλητικών κέντρων.
Επαναπροσδιορισμός των δράσεων και της λειτουργίας του κολυμβητηρίου (αγωνιστικός και μαζικός χαρακτήρας, κατάρτιση προγράμματος κολυμβητικών δραστηριοτήτων με συμμετοχή τμημάτων μαζικού αθλητισμού, θεραπευτικής κολύμβησης και αποκατάστασης, κολύμβηση για ΑμεΑ, προγράμματα για την 3η ηλικία, babyswim, aqua aerobic, κ.ά. )
ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Πρότασή μας είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαχείρισης, με συγκέντρωση δεδομένων έξυπνων λύσεων, τα οποία θα διαχειρίζονται πιστοποιημένοι και έμπειροι επιστήμονες. Για να διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής των Δημοτών μας θα πρέπει να υπάρχει εκσυγχρονισμός, προστασία (φωτισμός, στάθμευση κ.ά.), επανασχεδιασμός βασικών υποδομών τους Περιαστικού Άλσους, του Περιβαλλοντικού Πάρκου Κόσυνθου, του Νέου Άλσους Ευμοίρου, του Ιστορικού Κέντρου, με προγράμματα άθλησης, με σημεία ξεκούρασης, με χώρους εκδηλώσεων, με δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με πρότυπες παιδικέςχαρές.
ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Η Παλιά Πόλη θα επανασυσταθεί, θα αναπνεύσει, θα αποκτήσει τον ρόλο που έχασε. Θα δημιουργηθούν θεματικές διαδρομές και ιστορικές ξεναγήσεις με ελεύθερη συμμετοχή δημοτών και προτεινόμενα σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα τοπικήςιστορίας.
Η Παλιά Πόλη θα γίνει σημείο αναφοράς, κέντρο πολιτισμού και τουριστικός προορισμός.
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Άμεση αναδιοργάνωση και στελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητος.
Νέος μηχανολογικός εξοπλισμός - υποβολή ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των απορριμμάτων.
Καταγραφή των ποσοτήτων αστικών αποβλήτων που διαχειρίζεται ο Δήμος.
Χαρτογράφηση - αποτύπωση των θέσεων των κάδων με γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών (GIS).
Καταγραφή ημερήσιων διαδρομών των απορριμματοφόρων με ηλεκτρονικό κέντρο ελέγχου του στόλου (fleetmanagement) στο Δήμο.
ΚΙΜΜΕΡΙΑ
Προτεραιότητά μας είναι:
Αποκατάσταση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου. Αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου.
Δημιουργία παιδικών χαρών (ISO).
Άμεση μελέτη και δημοπράτηση αποκατάστασης της πεζογέφυρας.
Υποστήριξη και βελτίωση της αστικής συγκοινωνίας.
ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ
Προτεραιότητά μας είναι:
Άμεση βελτίωση βασικών υποδομών και εγκαταστάσεων.
Ενημέρωση των δημοτών σε θέματα κοινωνικά, υγείας, νέων τεχνολογιών, παιδαγωγικά, την βελτίωση αισθητικής και λειτουργίας σε χωριά, σημεία αναψυχής, κοινόχρηστους χώρους.
Ενίσχυση των σχολείων μέσω της σχολικής επιτροπής του Δήμου.
Σύσταση γραφείου προσέλκυσης επενδυτών, με στοχευμένη εκπαίδευση μετάδοσης τεχνογνωσίας, με συμμετοχή επιχειρήσεων σε Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ανάδειξη της τοπικής αγοράς.
Ενίσχυση επιλεγμένων οικονομικών περιοχών ανά χωριό, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Μερτ Μπουδούρ: Δείξτε εμπιστοσύνη στους νέους, για να αλλάξει επιτέλους η συνολική εικόνα της αυτοδιοίκησης

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης Μερτ Μπουδούρ στέλνει το δικό του μήνυμα για τις εκλογές της 26ης Μαΐου ζητώντας τη στήριξη των Ξανθιωτών αλλά και γενικότερα τη στήριξη νέων ανθρώπων ώστε όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, να αλλάξει η συνολική εικόνα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ακολουθεί η ανάρτηση του Μερτ Μπουδούρ:
Τα ψέματα τελείωσαν. Είμαστε στην τελική ευθεία. Όλοι πλέον ξέρετε, συνδυασμούς και υποψήφιους, παλιούς και νέους. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για αποχή και μακρινή κριτική. Πήρα την απόφαση να εκτεθώ και να προσπαθήσω. Αγαπώ το χωριό μου, αγαπώ την Ξάνθη. Ως νέος έμαθα να πιστεύω βαθιά στην ειλικρίνεια, στην αξιοπρέπεια, στην εντιμότητα. Με αυτά θα αγωνιστώ. Ελπίζω ότι θα εκτιμήσετε την διάθεση μου να παλέψω για τον τόπο μου, για να τον κάνω καλύτερο. Δώστε μου την δύναμη να το κάνω και δεν θα σας απογοητεύσω. Δείξτε εμπιστοσύνη στους νέους, για να αλλάξει επιτέλους η συνολική εικόνα της αυτοδιοίκησης. Η ψήφος σας είναι η δύναμη που θα αλλάξει τον τόπο μας.

Η εικόνα των Πομάκων της Ξάνθης στο σύγχρονο ελληνικό μυθιστόρημα

2-3 πράγματα που ξέρω για…
Οι προσκεκλημένοι μας παρουσιάζουν «2-3 πράγματα…» που θα βοηθήσουν στην κατανόηση των ιστορικών γεγονότων…
Τετάρτη 22 Μαΐου 2019
[20.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
«Η εικόνα των Πομάκων της Ξάνθης στο σύγχρονο ελληνικό μυθιστόρημα»
Με τον Θανάση Β. Κούγκουλο, Δρ. Νέας Ελληνικής Φιλολογίας - Ε.ΔΙ.Π. Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ.
Η θεματική των μουσουλμάνων Πομάκων της Ξάνθης εμφανίζεται πολύ αργά στη νεοελληνική πεζογραφία και αποδίδει μέχρι στιγμής ελάχιστα έργα. Η κειμενική εικόνα των Πομάκων σε αρκετά σημεία συμβαδίζει με το κοινωνικό φαντασιακό, δηλαδή με τα στερεότυπα που προβάλλει η ελληνοκεντρική εκδοχή της συλλογικής αναπαράστασης αυτής της εθνοτικής ομάδας μέσα από εξωλογοτεχνικές προσεγγίσεις.
Σύντομο Βιογραφικό:
Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έλαβε διδακτορικό δίπλωμα Νέας Ελληνικής Φιλολογίας από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Δημοσίευσε βιβλία, μελέτες και άρθρα στον τομέα της νεοελληνικής φιλολογίας. Συμμετείχε σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Διατέλεσε διευθυντής της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού λόγου και τέχνης «Εξώπολις». Είναι Επιστημονικά Υπεύθυνος του ερευνητικού τμήματος «Αρχείο Θρακικής Λογοτεχνίας» του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης – Αγγελική Γιαννακίδου. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 εργάστηκε ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Ιανουάριο του 2012 δίδαξε Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Trakya στην Αδριανούπολη της Τουρκίας. Την περίοδο 2013-2016 δίδαξε σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Κοινωνικών Επιστημών (Sosyal Bilimler Enstitüsü) του ίδιου Πανεπιστημίου και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Γλώσσα και Λογοτεχνία στην Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Από τον Οκτώβριο του 2017 είναι μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. και Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημιουργική Γραφή» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Περίληψη:
Η αναζήτηση της διάζευξης ταυτότητα vs ετερότητα και της εικόνας του αλλοεθνούς και αλλόθρησκου Άλλου αποτελούν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σταθερό ερευνητικό προσανατολισμό στη νεοελληνική φιλολογία. Η απεικόνιση του Άλλου στη λογοτεχνία εντάσσεται στο θεωρητικό πλαίσιο των συγκριτολογικών σπουδών και ειδικότερα στο πεδίο της λογοτεχνικής εικονολογίας. Η θεματική των μουσουλμάνων Πομάκων της Θράκης και ιδίως της Ξάνθης εμφανίζεται πολύ αργά στη νεοελληνική πεζογραφία και αποδίδει μέχρι στιγμής ελάχιστα έργα. Πρόκειται για τα μυθιστορήματα: Κρυμμένοι Άνθρωποι του Θεόδωρου Γρηγοριάδη (1990), Μελέκ θα πει άγγελος της Ιφιγένειας Θεοδώρου (2001), Ο δικός μου θεός του Βαγγέλη Αυδίκου (2004), Το αγόρι από τη Γη των Κικόνων της Αφροδίτης Ευαγγελίδου - Τσέτλακα (2006) και Δακρυσμένο διαμάντι. Το παράθυρο μιας Πομάκας στον ουρανό του Όμηρου Μαυρίδη (2011). Τα παραπάνω μυθιστορήματα, ανεξάρτητα από τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και τις ετερόκλιτες αφετηρίες τους (από το κοινωνικό και το ερωτικό μυθιστόρημα έως το campus novel, τον μαγικό ρεαλισμό, τις ανθρωπολογικές διαστάσεις και την εφηβική λογοτεχνία), αναπαριστούν τους Πομάκους της Ξάνθης ως τον μειονοτικό Άλλο που ασπάζεται έναν πολιτισμικό και θρησκευτικό κώδικα διαφορετικό από τον κυρίαρχο. Η κειμενική εικόνα των Πομάκων σε αρκετά σημεία συμβαδίζει με το κοινωνικό φαντασιακό, δηλαδή με τα στερεότυπα που προβάλλει η ελληνοκεντρική εκδοχή της συλλογικής αναπαράστασης αυτής της εθνοτικής ομάδας μέσα από εξωλογοτεχνικές προσεγγίσεις. Οι μυθιστορηματικοί χαρακτήρες που φέρουν την ταυτότητα του Πομάκου συνήθως έχουν θετικό ή αρνητικό πρόσημο ανάλογα με τον βαθμό ανταπόκρισής τους στην προκατασκευασμένη εικόνα της πλειονότητας. Εντούτοις, δεν λείπει και η απεικόνιση του Πομάκου-Άλλου με όρους ενσυναίσθησης, κυρίως στα μυθιστορήματα των Γρηγοριάδη και Αυδίκου.

Έτσι παίζεται το παιχνίδι στη Θράκη

Αναδημοσιεύουμε 3 κείμενα από την ιστοσελίδα tourkikanea.gr μήπως και ξυπνήσει επιτέλους η Αθήνα


Ανοιχτή εκλογική παρέμβαση του Τούρκου πρόξενου Κομοτηνής: ¨Όλοι οι ομογενείς μας πρέπει οπωσδήποτε να πάνε να ψηφίσουν¨
Στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα οι Τούρκοι υποψήφιοι περιμένουν στήριξη
Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, πολιτικοί οι οποίοι έχουν βγει στους δρόμους, για να υπερασπιστούν σε κάθε πεδίο τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, εστιάζουν στη σημασία των εκλογών.
Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα άρχισε.
Η χώρα πάει στις εκλογές στις 26 Μαΐου. Οι εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο και ο πρώτος γύρος των τοπικών εκλογών γίνονται την ίδια μέρα.
Στη δυτική Θράκη Τούρκοι πολιτικοί ανταγωνίζονται για να πάρουν θέση στα συμβούλια της περιφέρειας και των δήμων. Οι υποψήφιοι εστιάζουν στη σημασία των ψήφων που θα δοθούν στον πρώτο γύρο των τοπικών εκλογών.
Πολιτικοί που έχουν βγει στους δρόμους για να υπερασπιστούν σε κάθε πεδίο τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας, τονίζοντας τη σημασία των τοπικών εκλογών, προσδοκούν να έχουν την στήριξη των ομογενών.
Τούρκοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και Θράκης κάνουν έκκληση για στήριξη προς τους ομογενείς.!!! Οι υποψήφιοι τονίζουν τη σημασία των ψήφων
Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αχμέτ Ιμπράμ δήλωσε: “Σε αυτές τις εκλογές, στον πρώτο γύρο θα καθοριστούν οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Για να μπορέσει λοιπόν η μειονότητα μας να εκπροσωπηθεί ισχυρά σε αυτά τα συμβούλια, είναι πολύ σημαντικός ο πρώτος γύρος. Εμείς ως περιφέρεια πάντοτε προσπαθήσαμε να είμαστε δίπλα στον άνθρωπο της μειονότητας και ιδιαίτερα στα θέματα υποδομών αλλά και για τους αγρότες μας πετύχαμε σημαντικά σχέδια” .
Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ταρκάν Μουρτεζά, τονίζοντας την οικονομική κατάσταση στην περιοχή δήλωσε : “Είμαι πάλι υποψήφιος στις εκλογές για την περιφέρεια, που θα γίνουν στο τέλος Μαΐου. Αυτό που θέλω να σας πω εδώ, είναι πως η κοινότητά μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Για να επωφεληθούμε από τους ευρωπαϊκούς πόρους είναι πολύ σημαντικό για μας να υπάρχουν στο συμβούλιο Τούρκοι υποψήφιοι” .
Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος για την περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Ιλχάν Μεχμέτ δήλωσε σε αυτές τις εκλογές προσδοκώ τη στήριξη του κόσμου μας. Ζητώ σε αυτές τις εκλογές ο κόσμος μας να είναι ιδιαίτερα συνειδητοποιημένος. Ως τούρκο-μουσουλμανική μειονότητα επιδιώκουμε να επαναλάβουμε την επιτυχία που είχαμε στις προηγούμενες εκλογές και για αυτό το λόγο αναλογεί στον λαό μας ένα σημαντικό καθήκον”.
¨Στον πρώτο γύρο όλοι οι ομογενείς μας πρέπει οπωσδήποτε να πάνε στην κάλπη¨
Ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου τόνισε πως στις περιοχές αρμοδιότητάς του παρακολουθεί στενά την τοπική πολιτική και τις οικονομικές και πολιτιστικές εξελίξεις. !!! Ο Ομέρογλου εστιάζοντας στην σημασία του πρώτου γύρου των εκλογών είπε τα εξής:
“Αυτό που μπορώ να πω, είναι πως όλοι οι ομογενείς μας οπωσδήποτε στον πρώτο γύρο πρέπει να πάνε στην κάλπη, πρέπει να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα, να ψηφίσουν. Αυτό πραγματικά έχει μεγάλη σημασία. Οι ομογενείς μας σε τοπικό επίπεδο φυσικά πρέπει να ψηφίσουν αυτούς που πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να λύσουν τα θέματα που αντιμετωπίζουν, αυτούς που εμπιστεύονται πως μπορούν να τους εκπροσωπήσουν και αυτούς τους υποψηφίους με τους οποίους δεν θα έχουν πρόβλημα προσωπικής επικοινωνίας¨.
https://www.trthaber.com/haber/dunya/yunanistan-yerel-secimlerinde-turk-adaylar-destek-bekliyor-416381.html
21/5/2019
Σχ: Αξίζει να σημειώσουμε κάτι ακόμη το οποίο δεν αναφέρεται στο κείμενο του δημοσιεύματος αλλά το ακούσαμε στο βίντεο που το συνοδεύει. Μεταξύ άλλων μιλά και ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και νυν περιφερειακός σύμβουλος του νυν περιφερειάρχη Μέτιου, ο κύριος Ισμαήλ Χουσέ Μουσταφά. Στο χρονικό σημείο 1:38 με 1:44 μας λέει τα εξής : Βρισκόμαστε στην Οργάνη το χωριό όπου ιδρύθηκε η πρώτη τουρκική Δημοκρατία” . Θέλει κάτι να μας πει ο κύριος περιφερειακός σύμβουλος;
Όταν πέντε μέρες πριν από τις εκλογές το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας TRT, προβάλλει αυτούς τους υποψηφίους που όλοι ανήκουν στην παράταξη του νυν περιφερειάρχη Μετιου, είναι προφανές πως η παράταξη αυτή έχει τις ευλογίες της Τουρκίας.
Για εμάς και μόνο αυτό θα ήταν αρκετό φυσικά για να ΜΗΝ την ψηφίσουμε.

Ως τώρα 30 τα λεωφορεία που ετοιμάζονται να έρθουν από την Τουρκία για να ψηφίσουν…
Πολύτιμοι ψηφοφόροι της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης
Παρακαλούμε ιδιαίτερα εσάς τους πολύτιμους συντοπίτες μας που ζείτε στην μητέρα πατρίδα να μετάσχετε στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και του ευρωκοινοβουλίου που θα γίνουν την Κυριακή 26 Μαΐου.
Μετά από επικοινωνία που είχα σήμερα με προέδρους συλλόγων μας, ενημερώθηκα πως θα διατεθούν 12 λεωφορεία από την Προύσα και συνολικά 30 από την Τουρκία. Το αίτημά μας από εσάς πολύτιμοι ομογενείς μας είναι τις επόμενες μέρες αυτή η συμμετοχή να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.
Ερντεμ Χουσεϊν -υποψηφιος δήμαρχος Αρριανών.
FACEBOOK
Σχ: Τα λεωφορεία αυτά υποτίθεται πως τα βάζει ο αλυτρωτικός Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων δυτικής Θράκης-Τουρκίας. Φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε το ποιος βάζει τα χρήματα για τα λεωφορεία…
Αλήθεια ο ¨αριστερός¨ υποψήφιος δήμαρχος κ. Χουσείν ξέρει μήπως να μας πει ποιος πληρώνει και κυρίως γιατί πληρώνει αυτά τα λεωφορεία ;
Και πάντως μια απεργία των τελωνειακών εκείνες τις μέρες θα ήταν πολύ χρήσιμη για το έθνος….
Σχετικά με αυτή την μεταφορά των ψηφοφόρων πριν από μικρό διάστημα είχαμε κάνει αυτή την ανάρτηση :

Μήνυμα εν όψει των εκλογών: Εδώ τα τζάμπα λεωφορεία για Θράκη¨….
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ να πούμε πως είμαστε εδώ !
Στις εκλογες της τοπικής αυτοδιοίκησης η ψήφος μας για την Δυτική Θράκη!
ΜΗΝ ΛΕΣ ¨ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ;¨
Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
26 ΜΑΪΟΥ 2019
Σας μεταφέρουμε στην κάλπη, μπορείτε να ενημερωθείτε από όλα τα παραρτήματα μας…
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
http://www.bttdd.org.tr/
14/5/2019
Σχ : Η αφίσα αυτή εμφανίζεται μόλις κανείς ανοίξει την ιστοσελίδα του συλλόγου αυτού. Το ποιος χρηματοδοτεί την μετακίνηση των ψηφοφόρων από διάφορες πόλεις της Τουρκίας προς τη Θράκη νομίζουμε πως δεν χρειάζεται επεξήγηση…

1,6 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ στη Ροδόπη για Τοπικά Χωρικά Σχέδια Δήμων, για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και για εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τέσσερα έργα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, συνολικού ύψους 1.625.600 ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.
Α. Τοπικά Χωρικά Σχέδια
Τα πρώτα δύο έργα αφορούν στην εκπόνηση των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων των Δήμων Αρριανών και Ιάσμου και είναι ύψους 559.433 ευρώ και 499.952 ευρώ αντίστοιχα. Τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια είναι σύνολα κειμένων, χαρτών και διαγραμμάτων με τα οποία καθορίζονται το πρότυπο της χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη συνολική χωρική ανάπτυξη και οργάνωση ενός Δήμου.
Β. Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων
Το τρίτο έργο, ύψους 299.185 ευρώ, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση δύο κτιρίων της ΔΕΥΑ Κομοτηνής: του κτιρίου διοίκησης και του κτιρίου που στεγάζει την τεχνική υπηρεσία με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών και τα ταμεία. Με το έργο αυτό θα γίνει δυνατή η εξοικονόμηση ενέργειας για τα συγκεκριμένα κτίρια, θα μειωθούν οι λειτουργικές τους δαπάνες και θα καταστούν πιο φιλικά προς το περιβάλλον.
Γ. Υπηρεσίες υγείας
Τα τέταρτο έργο είναι ύψους 267.030 ευρώ και αφορά στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά, εφήβους αλλά και στις οικογένειές τους στο νομό Ροδόπης από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας νομών Έβρου-Ροδόπης της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Ο νομός Ροδόπης επιλέχθηκε γιατί οι υπάρχουσες σήμερα υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους είναι περιορισμένες. Η Κινητή Μονάδα θα παρέχει τις υπηρεσίες της στην Κομοτηνή, τις Σάπες, τον Ίασμο και την Ξυλαγανή.

Το Σάββατο ο τελικός του 8ου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Πολιτιστικών Συλλόγων Ξάνθης

Οι Κατασκηνωτές σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τον τελικό του 8ου φιλανθρωπικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης πολιτιστικών συλλόγων Ξάνθης που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο "Φίλιππος Αμοιρίδης" το Σάββατο 25 Μαΐου 2019 στις 20.00. Στον τελικό η ομάδα μας θα συναντήσει την ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου "Οι Ξενιτεμένοι" και είναι βέβαιο πως και οι δύο θα προσφέρουν απλόχερα έντονες αθλητικές συγκινήσεις. Σας περιμένουμε όλους εκεί και μη ξεχνάτε πως είναι για καλό σκοπό!
Με εκτίμηση για τον Πολιτιστικό Σύλλογο /«/Οι Κατασκηνωτές»,
Δημήτριος Μπαχαρίδης
Πρόεδρος ΔΣ